Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Kan bli utstøtt for å stemme

NYTT TEMA
nlc
nlcInnlegg: 1444
07.08.19 01:13

Ser i Aftenposten (og VL) at Ropstad er ute og antyder at man kan ta fra Jehovas vitner statstøtte om de fortsetter sin praksis med utstøtelse om man stemmer ved valg.

Jeg er mest overrasket over at noen som "ikke er en del av denne verden" synes det er greit å motta "denne verdens" statstøtte, men likevel kaster mennesker ut av organisasjonen hvis de skulle ønske å påvirke "denne verden" i politisk retning.

Det er uansett et demokratisk problem om organisasjoner, grupper, sekter, nekter sine medlemmer demokratiske rettigheter, og å fjerne statstøtte til alle de som opptrer i strid med demokratiske verdier er en god start.

GaiusMarius
GaiusMariusInnlegg: 1874
07.08.19 03:22

Synes en avvikling av all statsstøtte til religion ville være en god løsning. Så slipper skattebetalerne å ta regningen for andres tro, og trossamfunnene slipper innblanding fra politikerne som presser de til å mene det politikerne mener er korrekt, ikke hva deres tro sier. 

TK80
TK80Innlegg: 419
07.08.19 04:50

Helt sjukt i utgangspunktet at skattepenga til folk blir kasta bort på dette tullet. Å ta urgammel overtro alvorlig er ikke noe annerledes enn å tro på nissen. Riktignok så har vel ikke nisse-entusiaster for vane å drepe de som ikke tror på nissen, så dammenligningen er ikke helt 1:1

puma1
puma1Innlegg: 21050
07.08.19 13:33

Hvorfor skal kristne stemme i det hele tatt? Læremesteren deres sa at: "Meg er gitt all makt i himmel og på jord". Da gir det ikke mening å gi sin stemme til andre. 

skytsengelen
skytsengelenInnlegg: 2401
07.08.19 13:42
GaiusMarius: Synes en avvikling av all statsstøtte til religion ville være en god løsning

enig...ellers må staten betale for alle folks hobbyer , over skatteseddelen...

Keva
KevaInnlegg: 22176
07.08.19 14:43

Hvor blir det av JV-folkene i denne tråden?
Er dette noe de har forbud mot å diskutere, tro...?

GaiusMarius
GaiusMariusInnlegg: 1874
07.08.19 16:54
TK80: Å ta urgammel overtro alvorlig er ikke noe annerledes enn å tro på nissen. Riktignok så har vel ikke nisse-entusiaster for vane å drepe de som ikke tror på nissen, så dammenligningen er ikke helt 1:1

Det har ikke de 90% av verdens befolkning som er religiøse heller.

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 3924
07.08.19 17:42
Keva: Hvor blir det av JV-folkene i denne tråden?
Er dette noe de har forbud mot å diskutere, tro...?

Denne tråden viser bare hvor uintelligent og lite gjennom tenkt slike spørsmål er...


Staten har bevilget støtte til de fleste tross retninger, og demokratiet bygger på folks stemmer, med andre ord så er det dere som stemmer som har bestemt at det skal gis støtte til tross retninger.


At denne støtten dekkes av skattebetalere, er som alt annet som dekkes av skatten, som f.eks. fengsel for barne misshandlere, narkomane, og voldtekts forbrytere, som i tillegg får lønn mens de sitter inne, men det er tydeligvis helt greit for dere...  


Jehovas vitner nekter å lære å drepe, eller føre krig, og bidrar i så måte ikke til å forsvare landet, som dere nok ikke synes er greit...


Men dere synes det er greit at det brukes milliarder på våpen som er laget for å drepe...


Jehovas vitner følger Bibelen, eller Guds veiledning som handler om å gjør mot andre som du vil andre skal gjøre mot deg. 


Men dere mener at det handler om å gjøre mot andre som andre gjør mot deg, som virkelig er å vise respekt for andre....


Jehovas vitner avgir ingen stemmer til politiske partier eller enkelt personer, fordi dette er et prinsipp i fra Bibelen, for dersom en avgir en stemme til noen partier eller personer, så er det det samme som å velger en mennesket framfor Gud.


Jehovas vitner nekter ingen å avgi stemme til et politisk parti, eller en politisk person, men en kan ikke tjene to herrer, og dersom en avgir stemme til noen partier, så betyr det at en velger den ene framfor den andre....


Men hva er poenget, jo ganske enkelt at vi lever heldigvis i et land der en kan velge selv, og ingen Jehovas vitner velger å gi en stemme til et politisk parti eller en person... 


Mvh


Jaddadu


 

Doku
DokuInnlegg: 7094
07.08.19 17:54
puma1: Hvorfor skal kristne stemme i det hele tatt? Læremesteren deres sa at: "Meg er gitt all makt i himmel og på jord". Da gir det ikke mening å gi sin stemme til andre.

Jo, også kristne lever i våre samfunn, og burde støtte opp om demokratiet. Dvs. at i et demokrati er folket invitert til å delta i samfunnsspørsmål. Det er jo fantastisk å kunne ha innflytelse på hvordan vi ønsker et samfunn skal være. Hvorfor skulle kristne si ifra seg denne muligheten?

For de første kristne hadde også konger og øvrighetspersoner med i sine bønner, og de så ikke noe motsetning til Guds rike og å be for konger og øvrighetspersoner. Vi ser dette i Paulus første brev til Timoteus:

Framfor alle ting formaner jeg derfor til at det blir gjort bønner, påkallelser, forbønner og takk for alle mennesker, for konger og for alle som er i høy stilling, så vi kan leve et stille og rolig liv i all gudsfrykt og ærbarhet. Dette er godt og til behag for Gud, vår frelser.” (1Tim  2:1-3)

Det er sant at kristne tror at Jesus fikk all makt fra da han seiret på korset, og at han er kongenes konge fra det tidspunktet, men mens kristne venter på hans gjenkomst og hans rike vil komme med makt, tenker kristne at de kan være med til å ha det best mulig i dette livet, eller for å uttrykke som Paulus gjorde: "så vi kan leve et stille og rolig liv i all gudsfrykt og ærbarhet".

Paulus formaner hans medkristne: 

"Enhver skal være lydig mot de myndigheter han har over seg. For det finnes ingen myndigheter som ikke er fra Gud, og de som finnes, er innsatt av Gud. 2 Den som setter seg opp mot dem, står derfor imot det Gud har bestemt, og de som gjør det, skal få sin dom." (Rom 13:1,2)

Vi må støtte opp om demokratiet, enten vi er kristne eller ikke, mener nå jeg. :-)

Mvh Doku

(Innlegget ble redigert 07.08.19 17:58)

Doku
DokuInnlegg: 7094
07.08.19 18:11
Jaddadu: Jehovas vitner nekter ingen å avgi stemme til et politisk parti

Jo, deres medlemmer nekter dere å stemme! Om de gjør det, blir de betraktet som "en som trekker seg", og betraktes da som en utstøtt. Dette vet du, Jaddadu.

TK80
TK80Innlegg: 419
07.08.19 18:18

@Gaiusmarius. Religion har den vanen jo. Har du noen dokumentasjon på at 90 % av befolkningen er religiøs? Hørted mye ut. I Religiøse samfunn har man veldig ofte hatt tradisbon for å krige eller annet faenskap i religionens navn. Det at vi ikke ser så mye til det i vesten i dag er at de fleste ikke tar denne galskapen alvorlig lenger. 

oknext
oknextInnlegg: 3760
07.08.19 19:48
Jaddadu: At denne støtten dekkes av skattebetalere, er som alt annet som dekkes av skatten, som f.eks. fengsel for barne misshandlere, narkomane, og voldtekts forbrytere,

Sammenligningen er spot on!

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 3924
07.08.19 22:38
Doku: Jo, deres medlemmer nekter dere å stemme! Om de gjør det, blir de betraktet som "en som trekker seg", og betraktes da som en utstøtt. Dette vet du, Jaddadu.

Som sagt... Alle Jehovas vitner kan gjøre eksakt hva de vil, men Bibelen lærer at det ikke er alt som gagner, og hvorfor tror du Bibelen selv sier at en kan gjøre hva en vil, men ikke alt gagner ?


En ikke-troende kan også gjøre hva han vil, men det vil jo selvsagt får konsekvenser, dersom det han gjør er i strid med loven.


For Jehovas vitner, men også for alle andre som oppriktig tror på Guds ord, Bibelen, så handler det om, enten følger en de påbud og og de prinsippene som Bibelen viser, som er fra Gud, eller så gjør en ikke det.... Å stemme på et parti er ikke i tråd med Guds ord, og blir betraktet som avguds dyrkelse, fordi det vil være å vise at du ikke setter din lit helt og fult til Gud, men også til mennesket....


Men denne diskusjonen er nøyaktig like idiotisk og meningsløs som alle andre diskusjoner her på denne "kanalen".... så jeg vil ikke tillegge mer tid til å diskutere med idioter og tullinger som ikke har annet å fare med enn kverulering-er og trolling...


Lykke til videre med dette idioti-et 


Mvh


Jaddadu 

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 3924
07.08.19 22:40
oknext: Sammenligningen er spot on!

Som vanlig, uintelligente kommentarer.


Mvh


Jaddadu

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 3924
07.08.19 22:43
Doku: Jo, også kristne lever i våre samfunn, og burde støtte opp om demokratiet. Dvs. at i et demokrati er folket invitert til å delta i samfunnsspørsmål. Det er jo fantastisk å kunne ha innflytelse på hvordan vi ønsker et samfunn skal være. Hvorfor skulle kristne si ifra seg denne muligheten?

Må bare skyte inne en siste kommentar....


Verdslig-kristne verdier har ingen verdi hos Gud... støtter du opp om verden er du en del av verden, og dermed også en disippel for denne verdens gud....


Veldig lite smart


Mvh


Jaddadu

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 49902
07.08.19 22:47
Jaddadu: skyte inne en siste kommentar

Du vurderte ikke å gjøre det ute?

Mvh

BE

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 49902
07.08.19 22:49
Jaddadu: Veldig lite smart

Du verden (denne, ja), så glad jeg er for at vi har deg til å tenke for oss, Jaddadu.

Mvh

BE

(Innlegget ble redigert 07.08.19 22:49)

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 49902
07.08.19 22:50
Jaddadu: men Bibelen lærer

... smått om senn?

Du verden.

Mvh

BE

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 49902
07.08.19 22:52
Jaddadu: En ikke-troende kan også gjøre hva han vil, men det vil jo selvsagt får konsekvenser, dersom det han gjør er i strid med loven.

Så... for en "troende" vil ikke en lovstridig handling få konsekvenser?

Mvh

BE

nlc
nlcInnlegg: 1444
07.08.19 22:54
Jaddadu: . så jeg vil ikke tillegge mer tid til å diskutere med idioter og tullinger som ikke har annet å fare med enn kverulering-er og trolling...

Åhhh, slik snakker ett lykkelig menneske, full av indre ro og trygg erkjennelse av Sannheten...

nlc
nlcInnlegg: 1444
07.08.19 22:56
Jaddadu: og dermed også en disippel for denne verdens gud..

Men hva med organisasjonen din da, som får penger fra denne verdens gud? Man kan jo til og med si at denne verdens gud finansierer driften?

GaiusMarius
GaiusMariusInnlegg: 1874
08.08.19 03:12
TK80: @Gaiusmarius. Religion har den vanen jo. Har du noen dokumentasjon på at 90 % av befolkningen er religiøs? Hørted mye ut. I Religiøse samfunn har man veldig ofte hatt tradisbon for å krige eller annet faenskap i religionens navn. Det at vi ikke ser så mye til det i vesten i dag er at de fleste ikke tar denne galskapen alvorlig lenger.

Ser ut til at jeg bommet med noen prosent, 84% var vist det riktige per 2012.

 

De fleste kriger i verden har og handler ikke om religion, men om ressurser, land, makt. Tidligere ble religion brukt som et politisk våpen, uavhengig av hva som stod i de religiøse bøkene og om det brøt med disse. Da er problemet mennesker, ikke religion.

(Innlegget ble redigert 08.08.19 03:12)

_roffe_
_roffe_Innlegg: 7457
08.08.19 03:58
Jaddadu: men en kan ikke tjene to herrer,

Hvis du virkelig tror at Norges innbyggere "tjener" våre folkevalgte ala "herrer", så er du virkelig på bærtur..

 

Våre folkevalgte er nettopp valgt for å ta avgjørelser på våres vegne.

 

 

 

Dere i JV, tjener derimot en "herre" som sannsynligvis IKKE er valgt av dere, men derimot påtvunget dere og dere skal gjøre som "herren" befaler..

 

 

 

 

 

altså 2 vidt forskjellige ting..

 

Men personlig så synes jeg det er helt greit at dere ikke bruker stemmeretten deres, for den går sikkert bare til noe tullegreier uansett og ikke noe virkelighetsnært...

 

I bibelen står det vel noe om at kvinnene skal gjøre som mannen befaler...

Betyr dette at alle kristne kvinner har 2 "herrer" ? (Gud og ektemann?) 

(Innlegget ble redigert 08.08.19 04:03)

Fjellvaaken
FjellvaakenInnlegg: 4287
08.08.19 08:48
nlc: fjerne statstøtte til alle de som opptrer i strid med demokratiske verdier er en god start.

 


Er ikke statsstøtten fortsatt en tilbakebetaling av kirkeskatt?


At “kristne” motarbeider og forfølger kristne er ikke et nytt fenomen. Sannsynligvis har fks. Den 


russisk-ortodokse kirke en finger med i spillet i forfølgelsen av Jehovas vitner i Russland. T.o.m. Putin har uttrykt antipati mot det som skjer. Ikke noe nytt dette. 


 


JV underordner seg de verdslige myndigheter i relativ forstand og motarbeider ikke et lands styresett, men ideologisk støtter de teokratiet og dets prinsipper. Stemmer man ved et valg motsetter man seg dette og det vil si det samme som å trekke seg fra trossamfunnet og det det står for som forøvrig er et helt frivillig valg. 


 


 


Slik du uttrykker deg virker det mer som du har sympati for veien mot et totalitærtlignende samfunn. Jeg vil aldri si at noen generelt ikke skal stemme ved et valg - det blir en personlig sak - men skal man kritisere JV for sitt ståsted kan det være lurt å sette seg inn i bakgrunnen for det.

Fjellvaaken
FjellvaakenInnlegg: 4287
08.08.19 09:03

Forøvrig heter det ikke lengre utstøtt, men ekskludert . noe andre organisasjoner også praktiserer.

Jenji
JenjiInnlegg: 5374
08.08.19 11:12
Fjellvaaken: russisk-ortodokse kirke en finger med i spillet i forfølgelsen av Jehovas vitner i Russland. T.o.m. Putin har uttrykt antipati mot det som skjer. Ikke noe nytt dette. 
 
JV underordner seg de verdslige myndigheter i relativ forstand og motarbeider ikke et lands styresett, men ideologisk støtter de teokratiet og dets prinsipper. Stemmer man ved et valg motsetter man seg dette og det vil si det samme som å trekke seg fra trossamfunnet og det det står for som forøvrig er et helt frivillig valg.

Er dere ikke selv skyld i det som har hendt i Russland.

Når en ser hva denne Jaddadu skriver som stadig kommer på trykk, sitat:Så dere sekteriske medlemmer, hvem har skapt den sekten dere tilhører? - jo mennesker i ledtog med denne verdens hersker, ondskapen selv, Satan Djevelen.

Det er Jaddadus ord, men det er vakttårnets ideologi som de er ansvarlig for. Verden har dere i godt minne fra galskapen i Malawi.

Og når problemene tårner seg opp etter all dumskapen, kaller Vakttårnet det Forfølgelse.

Dere diskriminerer det styresett som i varetar folkets rettigheter ved og si de er styrt av Satan Djevelen, men ingen betenkeligheter når det gjelder og utnytte lands lover som gir religionsfrihet med pengestøtte.

Hvordan kan vakttårnet forsvare at de mottar penger fra Satan Djevelen?

(Innlegget ble redigert 08.08.19 11:13)

nlc
nlcInnlegg: 1444
08.08.19 11:22
Fjellvaaken: Er ikke statsstøtten fortsatt en tilbakebetaling av kirkeskatt?

Nei, slett ikke. Det finnes ikke kirkeskatt i Norge i dag. Det er rene subsidier. Betalt av "denne verden"


At jeg er motstander av at organisasjoner nekter medlemmene sine demokratiske retter får du til å virke som jeg er FOR et totalitært samfunn? Jeg synes tvert imot at alle mennesker skal ha rett til å stemme uten å frykte sanksjoner fra en organisasjon, gruppe eller sekt.


Et totalitært samfunn er litt slik det er innenfor en sekt; gjør du noe ledelsen ikke liker, fratar de deg rettigheter. Som i jv; omgang med venner, familie etc. Eksklusjon, utstøtelse, samma det.

TheBracket
TheBracketInnlegg: 40557
08.08.19 11:24

Alle som hater staten elsker trygda. 

skytsengelen
skytsengelenInnlegg: 2401
08.08.19 11:26
nlc: Det er rene subsidier.

skattren var på 2 % ...for alle ..hvis en meldte seg ut av statskirken så MÅTTE man melde seg inn et annet samfunn, hvis ikke fikk statskirken de 2 % uansett ,av din skatteseddel.. med andre ord ..en utmeldelse ville ikke føre til at skattebetaleren fikk mer i lomma...

nå er det blitt avgifter som alle må betale for og skattebetaleren får ikke mer i lomma

(Innlegget ble redigert 08.08.19 11:27)

Fjellvaaken
FjellvaakenInnlegg: 4287
08.08.19 12:13
nlc: At jeg er motstander av at organisasjoner nekter medlemmene sine demokratiske retter får du til å virke som jeg er FOR et totalitært samfunn?

Vet ikke om du har villet forstå dette. Man tror utelukkende på et samfunn styrt av et teokrati - og behovet er klarere enn noensinne - sett deg inn i det bakenforliggende. Vi underordner oss så lenge Gud tillater ulike samfunnsformer å styre, men vi støtter de ikke ideologisk. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg