Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvor sannsynlig er det at...

NYTT TEMA
Pooping
PoopingInnlegg: 358
19.11.19 23:24
Annananas: Ble vi skapt som mennesker eller umennesker som du sier?

Hvem har sagt at vi ble skapt som "umennesker" og hva er et umenneske ? Adam var det første mennesket i følge Bibelen, og han var fullkommen, som vil si udødelig og uten feil og mangler, men ikke en robot, for han var skapt med en fri vilje, som vil si at han kunne ta egne valg, noe han også gjorde, som igjen førte til at hele menneskeheten arvet det valget han gjorde. 

En kan sammenligne det med en fabrikk eier som har tusen ansatte, og som går konkurs fordi han har stukket av med alle pengene, det ville føre til at alle ansatte mistet jobben og dermed også inntektene, som igjen ville føre til en alvorlige konsekvenser for dem.

 

PP

(Innlegget ble redigert 19.11.19 23:25)

Finnsannhet
FinnsannhetInnlegg: 14485
19.11.19 23:26
Pooping: Du har tilgode å legge frem konkrete feilforståelser, men du må gjerne gjøre det, skal gladelig se nærmere på de sakene som du hevder er feil og misforstått ut fra hva Bibelen egentlig lærer.

Bare den som har et åpent hjerte og sinn vil la seg korrigere av Bibelen. Min erfaring er at få JV har dette.

Finnsannhet
FinnsannhetInnlegg: 14485
19.11.19 23:26
Pooping: Du har tilgode å legge frem konkrete feilforståelser, men du må gjerne gjøre det, skal gladelig se nærmere på de sakene som du hevder er feil og misforstått ut fra hva Bibelen egentlig lærer.

Bare den som har et åpent hjerte og sinn vil la seg korrigere av Bibelen. Min erfaring er at få JV har dette.

Pooping
PoopingInnlegg: 358
19.11.19 23:27
Finnsannhet: Bare den som har et åpent hjerte og sinn vil la seg korrigere av Bibelen. Min erfaring er at få JV har dette.

Bare vis meg hva du sikter til, det er alltid nyttig med konkrete eksempler.


PP

Gorback
GorbackInnlegg: 5094
19.11.19 23:28
Pooping: De fruktene jeg forholder meg til, gir evig liv, mens gjæret annanas bare fører til sykdom og tidlig død...

Ser fra nicket ditt at fruktene du får i deg medfører mye pooping iallefall! Det er vel de åndelige fruktene som gjærer mest og ender i sprutbæsj i dette forumet...;-)

nlc
nlcInnlegg: 1716
19.11.19 23:47
Pooping: som f.eks. "hvorfor feirer noen fødselsdag?" og var dette noe Jesus og hans disipler gjorde ? og eller er "Gud og Jesus samme person?" støtter grunnteksten denne teorien ? og mange mange mange andre spørsmål som Bibelen IKKE støtter...

Hva gjelder om Jesus og Gud er samme person, kan det være greit å åpne Bibelen og lese:


Alfa og Omega (Gud sier dette i Åp 1,8, Jesus sier dette i Åp 22,13). Hvor mange Alfa og Omega kan det være?


Jeg er den første og den siste (Gud sier dette i Jes 44,6 , Jesus sier dette i Åp 1,17). Hvor mange DEN første og den siste kan den være?


I Salmene 90,12 står det klart og tydelig "Lær oss å telle våre dager slik at vi kan få visdom i hjertet". Ikke bare står det klart og tydelig der at man SKAL telle sine dager, bibelen antyder tom at man skal gjøre det for å få visdom i hjertet! Har du merket en viss svekkelse etter at du sluttet å telle dager og år?


 

nlc
nlcInnlegg: 1716
19.11.19 23:49
Pooping: g viste ut fra Bibelen hva som de Bibelske svarene, for svarene var og er ikke diktert av et eller annet menneske med filosofiske og fantasifulle tolkninger, de var og er rett fra Bibelen....

Vis meg årstallet 1914 i Bibelen. Hvis du ikke kan vise det, er det ubibelsk, og dermed tankespinn. 1914 dogmet er, selv om det er endret en hel haug ganger, fortsatt en svært viktig del av selskapet vakttårnets tankespinn, og har ingenting, nada og null, med bibelen å gjøre. For å ta ett eksempel.

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1513
20.11.19 07:27
Pooping: når det kommer til hatet og hånen som du og dine spyr av dere her inne på vgd, så kan jeg fortelle deg at Jehovas vitner følger Bibelen, og det viktigste prinsippet i den er at en skal gjøre mot andre som en vil andre skal gjør mot en selv. MEN !! så har noen av oss sagt rett ut hva vi mener om slike som deg, og de som du støtter deg til, fordi VI VET hvem som står bak din og "dine" overbevisende tro, og som gjør alt som er mulig for å få slike som deg og "dine" til hate, spotte og håne de som viser dere deres sanne jeg, og sannheten om Gud og hans rike.

Ja igjen, så var det det med frukter av det en tror og hvordan våre sinn blir preget på godt og vondt av forkynnelsen en hører -som det står i Bibelen.

Du beskriver så godt hvordan Jehovas vitner ofte tenker og ikke minst hvordan dere møter andres menneskers tro eller overbevisning.

Tenker det er nyttig med slike vitneutsagn for den som kanskje er nysgjerrig på hva som skiller Jehovas vitner fra andre religioner.

Synes du forklarer bra hvilke frukter og innsikt man kan få i livet ved å bli et JV.

Sikkert mange som spør seg " er dette noe en ønsker seg i sitt liv?"

Eller vil en være fri i sin ånd og sin sjel - og heller møte andre mennesker med et åpnet hjerte og åpent sinn?

(Innlegget ble redigert 20.11.19 07:35)

Pooping
PoopingInnlegg: 358
20.11.19 08:41
positivogblid: Ja igjen, så var det det med frukter av det en tror og hvordan våre sinn blir preget på godt og vondt av forkynnelsen en hører -som det står i Bibelen. Du beskriver så godt hvordan Jehovas vitner ofte tenker og ikke minst hvordan dere møter andres menneskers tro eller overbevisning. Tenker det er nyttig med slike vitneutsagn for den som kanskje er nysgjerrig på hva som skiller Jehovas vitner fra andre religioner. Synes du forklarer bra hvilke frukter og innsikt man kan få i livet ved å bli et JV. Sikkert mange som spør seg " er dette noe en ønsker seg i sitt liv?" Eller vil en være fri i sin ånd og sin sjel - og heller møte andre mennesker med et åpnet hjerte og åpent sinn?

Og da kan du spørre deg, hvordan har det seg at Jehovas vitner øker med flere hundre tusen hvert år, når vi møter mennesker hjemme på deres dører, på gaten, på bussen, butikken osv osv, og når alle disse forskjellige menneskene til stadighet får presentert gjennom media og andre kilder, at Jehovas vitner er er veldig skummel sekt som tillater at deres barn dør, fremfor å gi dem blod, at Jehovas vitner støter ut dem som ikke vil være slaver av det regime som eldre menn i Brooklyn dikterer, der hatet mot alle andre religioner er så sterkt at det går ut over enkelt mennesker, og at Jehovas vitners kvinner er undertrykte og redde, at homofile blir sett på som en pest og plage.... osv osv

Dersom dere hadde hatt litt bedre innsikt i deres egne rekker først og fremst, så kunne dere sette dere inn i hvorfor det strømmer folk til den grusomste organisasjonen på jord, som kaller seg for Jehovas vitner, og da kunne det kanskje være på sin plass å spørre dere selv om den tilhørighet dere er i, om det "er dette noen ønsker seg i sitt liv?" 

Men fakta og sannheten om slike som deg og dine er at dere er livredde for at dere skal oppdage at "fienden" faktisk har ting å komme med som avslører dere, som igjen ville betydd at dere måtte forandre dere radikalt, noe dere slettes ikke våger tanken på, slik er det.

 

PP 

(Innlegget ble redigert 20.11.19 08:43)

Pooping
PoopingInnlegg: 358
20.11.19 08:48
positivogblid: Eller vil en være fri i sin ånd og sin sjel - og heller møte andre mennesker med et åpnet hjerte og åpent sinn?

Håper du ikke misforstår, for jeg har ingen ting i mot deg personlig, du må gjerne tro hva du vil, det er opp til deg, men det jeg presiserer og muligens provoserer frem er at dere burde undersøke før dere trekker konklusjoner, og heller begynne å tenke selv og ikke la seg rive ved av hva alle andre mener og synes, åpne øynene og se, ta ut ørevoksen og lytt, kanskje du lærer noe du ville bli overrasket over.... tviler, men alt er mulig, nesten !


PP

Pooping
PoopingInnlegg: 358
20.11.19 08:53
nlc: Vis meg årstallet 1914 i Bibelen. Hvis du ikke kan vise det, er det ubibelsk, og dermed tankespinn. 1914 dogmet er, selv om det er endret en hel haug ganger, fortsatt en svært viktig del av selskapet vakttårnets tankespinn, og har ingenting, nada og null, med bibelen å gjøre. For å ta ett eksempel.

Klart jeg kan vise deg dette, men det har vært vist her på vgd utallige ganger, og mest sannsynlig vil det ikke ha noe for seg å vise deg noe som helst som du fornekter og er uenig i, for du vil aldri akseptere det du får se, fordi det ville muligens føre til at du måtte innse at din forståelse aldri har vært fra Guds ord Bibelen, men fra menneskelige filosofiske tanker og fantasier, som er inspirert av denne verdens ånd. 


PP

nlc
nlcInnlegg: 1716
20.11.19 09:02
Pooping: Klart jeg kan vise deg dette, men det har vært vist her på vgd utallige ganger, og mest sannsynlig vil det ikke ha noe for seg å vise deg noe som helst som du fornekter og er uenig i, for du vil aldri akseptere det du får se, fordi det ville muligens føre til at du måtte innse at din forståelse aldri har vært fra Guds ord Bibelen, men fra menneskelige filosofiske tanker og fantasier, som er inspirert av denne verdens ånd.

Nei, du har aldri vist dette. 1914 er ubibelsk gjetting av selskapet vakttårnet.  Ikke noe sted i bibelen antydes det at 1914 er et viktig år, men for selskapet vakttårnet er det svært viktig.  

Pooping
PoopingInnlegg: 358
20.11.19 10:11
nlc: Nei, du har aldri vist dette. 1914 er ubibelsk gjetting av selskapet vakttårnet.  Ikke noe sted i bibelen antydes det at 1914 er et viktig år, men for selskapet vakttårnet er det svært viktig.

Joda, det har vært vist her på vgd utallige ganger. Men, hvor mange profetier har gått i oppfyllelse på konkrete årstall, og hvor mange profetier har konkrete årstall ? INGEN ! Men, når en studere hva Bibelen egentlig lærer og finner dens hemmeligheter kan en faktisk finne frem til at en eller annen profeti kan og eller vil kunne ses. 

Skal vise deg hvordan Bibelstudentene kom frem til 1914 ut fra studier i Bibelen.... 

Hvor har så Bibelen forutsagt det året da Kristus skal begynne å herske som konge i Guds regjering? Det er i den samme boken i Bibelen, Daniel. (Dan. 4:10-37) Der blir et høyt tre som når helt til himmelen, brukt som et blide på kong Nebukadnesar i Babylon. han var den høyeste hersker på jorden på den tiden. Han ble imidlertid tvunget til å erkjenne at en som var høyere enn ham, hersket. Det er , , Jehova Gud. (Dan. 4:34, 37) Det treet som nådde helt til himmelen, var følgelig også et symbol på noe langt viktigere, nemlig Guds suverene herredømme, spesielt i forhold til jorden. Jehovas herredømme ble en tid utøvd gjennom det riket han opprettet over Israels folk. Juda stamme som hersket over israelittene, at de satt på (Jehovas trone). (1. Krøn. 29:23)

Ifølge den bibelske beretningen i Daniel, kap. 4, ble det høye treet hogd ned. Rotstubben ble imidlertid stående igjen, og den ble bundet med eller av hjern og kobber. Båndene skulle forhindre at stubben vokste før Guds tid var inne til det og båndene ble fjernet. Men hvordan og når ble guds herredømme "hogd ned"?

Med tiden ble Juda rike, som Jehova hadde opprettet, så fordervet at Jehova lot kong Nebukadnesar omstyrte det "hogd ned". Dette skjedde i år 607 fvt. det ble da sagt til Sidkia, den siste kongen i Juda som satt på : Jehovas trone, "Løft kronen av!... heller ikke ved dette skal det bli, inntil han kommer hva retten tilhører, og jeg gir ham den." (Esekiel 21:25-27)

Guds herredømme, representert ved treet , ble således "hogd ned" i 607 fvt. det fantes ikke lengre noen regjering som representerte Guds herredømme, på jorden. I 607 fvt. begynte således en tidsperiode som Jesus Kristus senere omtalte som "nasjonenes fastsatte tide" eller "hedningefolkenes tider". (Luk. 21:24) I løpet av disse "fastsatte tider" hadde ikke Gud noe rike eller noen regjering som representerte hans herredømme, på jorden.

Hva skulle skje når disse "nasjonenes fastsatte tider" utløp? Jehova skulle gi makten til ham"hvem retten tilhører", nemlig Jesus Kristus. Hvis vi kan finne ut når "nasjonenes fastsatte tider" utløper, vil vi derfor vite når Kristus begynte å herske som konge.

I følge Daniel, kap. 4, skulle disse "fastsatte tider være "sju tider" Daniel viser at det skulle være "sju tider" da Guds herredømme, representert ved "treet". ikke skulle være i virksomhet over jorden. (Dan. 4:16, 23) Hvor lange er disse "sju tider"?

I Åpenbaringen, kap. 12, og versene 6 og 14, får vi vite at 1260 dager tilsvarer "en tid og to tider og en halv tid", til sammen tre og en halv tid. "En tid" svarer følgelig til 360 dager. "Sju tider" vil derfor være 7 x 360 eller 2520 dage. Når vi så i samsvar med en bibelsk regel regner en dag for ett år, kommer vi til at de "sju tider" svarer til 2520 år.  (4. Mos. 14:34) ( Esek. 4:6)

Vi har allerede sett at "nasjonenes fastsatte tider", begynte i år 607 fvt. Når vi regner 2520 år fra det årstallet, kommer vi fram til 1914 e.vt. Det året endte disse "fastsatte tider". I det året brøt helvete løs ovenfor menneskene, fordi Jesus fikk myndighet til å kaste Satan ut av de himmelske regioner, og ned på jorden, og Satan har siden da ført lidelser og død over menneskene i en slik grad som det aldri har vært tidligere.

Dette betyr at Jesus Kristus begynte å herske som konge i guds himmelske rike eller regjering i 1914. 

Men som jeg sa, dette vil du nok ikke forstå og slettes ikke godta, så hva er poenget med å vise deg noe som helst.

 

PP

 

 

(Innlegget ble redigert 20.11.19 10:17)

nlc
nlcInnlegg: 1716
20.11.19 10:38
Pooping: Men som jeg sa, dette vil du nok ikke forstå og slettes ikke godta, så hva er poenget med å vise deg noe som helst.

Kortversjonen er altså at 1914 ikke står i Bibelen, men er noe selskapet vakttårnet har gjettet seg frem til, regnet seg frem til, og filosofert seg frem til?


Hele dette innlegget ditt handler jo om utregninger og gjettverk, 1914 står ikke i bibelen, kommer ikke fra bibelen men er en menneskeskapt, feilaktig spådom om endetiden. 1914 er erkeeksempelet på at selskapet vakttårnet ikke ledes av noen bibelsk sannhet. Og hva ledes de av da?


En sann profet, eller noen som ville hatt en slags bibelsk, eller guddommelig sannhet, ville ikke tatt feil i det helt elementære. Det gjør bare falske profeter. Som selskapet vakttårnet er.

Pooping
PoopingInnlegg: 358
20.11.19 13:26
nlc: Kortversjonen er altså at 1914 ikke står i Bibelen, men er noe selskapet vakttårnet har gjettet seg frem til, regnet seg frem til, og filosofert seg frem til?
Hele dette innlegget ditt handler jo om utregninger og gjettverk, 1914 står ikke i bibelen, kommer ikke fra bibelen men er en menneskeskapt, feilaktig spådom om endetiden. 1914 er erkeeksempelet på at selskapet vakttårnet ikke ledes av noen bibelsk sannhet. Og hva ledes de av da?
En sann profet, eller noen som ville hatt en slags bibelsk, eller guddommelig sannhet, ville ikke tatt feil i det helt elementære. Det gjør bare falske profeter. Som selskapet vakttårnet er.

Hadde ikke forventet at du skulle se Bibelsk fakta, for det gjør ingen som er ledet av denne verdens ånd. Men, har du noen gang tenkt over det besynderlige faktum at Bibelstudentene (de som etterhvert skulle bli Vitner for Jehova Gud) kom frem til at 1914 skulle bli et år som skulle berøre hele menneskeheten, mange år før 1914....  

De hadde vel og merke forskjellige forestillinger om hva som ville skje, men de var overbeviste på at noe ville skje, for det året var det som endret verden til det motsatte av hva verdens ledere hadde forestilt seg, for i 1912 var det en verdens omfattende konferanse i Wien der alle var skjønt enige om at de nå så fremtiden lyst i møte, med en sterk utvikling og fred blant nasjonene, men det skjedde jo ikke. 

Aldri i menneskets historie har så mange på globalt nivå lidd så meget som etter 1914, det er et faktum.

 

PP

(Innlegget ble redigert 20.11.19 13:26)

Pooping
PoopingInnlegg: 358
20.11.19 13:38
nlc: Kortversjonen er altså at 1914 ikke står i Bibelen, men er noe selskapet vakttårnet har gjettet seg frem til, regnet seg frem til, og filosofert seg frem til?

Dette er jo bare din tomme og lite gjennomtenkte påstand, noe du kommer med fordi du ikke gidder å studere innholdet som fører til dette årstallet, men du har helt rett, 1914 står ikke nedskrevet i Bibelen, og det er forøvrig svært sjeldent at årstall fremkommer i Bibelens profetier, for hadde profetene fått konkrete årstall fra Gud og skrevet dem ned, hadde ingen hatt behov for å "holde seg våkne". Bibelen viser at Gud skal gripe inn når en minst venter det, men det handler om når han skal fjerne all ondskap og utslette de som fornekter hans navn og rike, så hvorfor lot han årstallet 1914 bli synlig for bare noen få, fordi da ville han kunne se hvem som ville bli hans folk når han gav Jesus kongemakt, det er et av argumentene.


PP

nlc
nlcInnlegg: 1716
20.11.19 14:51
Pooping: Dette er jo bare din tomme og lite gjennomtenkte påstand, noe du kommer med fordi du ikke gidder å studere innholdet som fører til dette årstallet, men du har helt rett, 1914 står ikke nedskrevet i Bibelen, og det er forøvrig svært sjeldent at årstall fremkommer i Bibelens profetier, for hadde profetene fått konkrete årstall fra Gud og skrevet dem ned, hadde ingen hatt behov for å "holde seg våkne". Bibelen viser at Gud skal gripe inn når en minst venter det, men det handler om når han skal fjerne all ondskap og utslette de som fornekter hans navn og rike, så hvorfor lot han årstallet 1914 bli synlig for bare noen få, fordi da ville han kunne se hvem som ville bli hans folk når han gav Jesus kongemakt, det er et av argumentene.

Så din logikk tilsier at siden det ikke står årstall i Bibelen er det bedre å gjette, og definitivt ta feil, slik som selskapet vakttårnet gjør, enn å ikke spå, men forholde seg til bibelens ord? Det er bedre å filosofere og regne og ta ting ut av sin sammenheng, og komme med noe som fremstår som tilfeldige årstall for endetid og Jesus tilbakekomst?


Ser du ikke selv at det fremstår som utrolig falskt å snakke om en endetid i 1914 som ikke kommer? Hele sekten er bygget på denne åpenbart falske læresetningen. Og bygger man noe på sandgrunn, eller falske årstall, så...

Doku
DokuInnlegg: 7350
20.11.19 15:18
Pooping: Men, har du noen gang tenkt over det besynderlige faktum at Bibelstudentene (de som etterhvert skulle bli Vitner for Jehova Gud) kom frem til at 1914 skulle bli et år som skulle berøre hele menneskeheten, mange år før 1914....   De hadde vel og merke forskjellige forestillinger om hva som ville skje, men de var overbeviste på at noe ville skje, for det året var det som endret verden til det motsatte av hva verdens ledere hadde forestilt seg, for i 1912 var det en verdens omfattende konferanse i Wien der alle var skjønt enige om at de nå så fremtiden lyst i møte, med en sterk utvikling og fred blant nasjonene, men det skjedde jo ikke.

Hva var det konkret C. T.  Russell og hans gruppe forkynte om 1914 "mange år før 1914"?

Han forutsa ikke at det skulle komme en stor krig i 1914, det vi i dag kaller "Den første verdenskrig"!

Hva forkynte Russell?

Russell forkynte at: ”endens tid” begynte i 1799 og skulle ende i 1914.

Russell forkynte at: ”Hedningenes tider” skulle bety at nasjonene skulle knuses, og det bokstavelige Jerusalem skulle befries til gunst for de kjødelige jøder.

Russell forkynte at: Guds rike skulle opprettes på jorden i 1914.

Russell forkynte at: Harmageddon var en 40-årig periode, som begynte i 1874 og skulle kulminere i 1914. Og at "nasjonenes tider" skulle ta slutt og Guds rike skulle erstatte verdens nasjoner.

Russell forkynte at: Han og hans gruppe skulle forvandles og tas opp til himmelen og være sammen Jesus.

Intet av dette skjedde, og isteden for at et Guds rike med fred på jorden, startet en storkrig i Europa. Du fremstiller det helt feil, som om Russell og hans gruppe forutsa at 1914 at en verdenskrig skulle starte dette året.

Mvh Doku

(Innlegget ble redigert 20.11.19 15:19)

Pooping
PoopingInnlegg: 358
20.11.19 15:26
nlc: Ser du ikke selv at det fremstår som utrolig falskt å snakke om en endetid i 1914 som ikke kommer? Hele sekten er bygget på denne åpenbart falske læresetningen. Og bygger man noe på sandgrunn, eller falske årstall, så...

Dette viser bare at du ikke har forstått hva "endetiden" betyr, men det ligger jo i ordet " e n d e T I D E N " som ikke betyr ende-dagen eller timen, for Bibelen sier jo selv, "timen og dagen kjenner ingen" ikke engang sønnen (Jesus Kristus) ble det sagt, men sannsynligvis har han en viss ide om når det vil skje, i dag...

Forøvrig så må jeg minne deg på om at Jehovas vitner ikke er en sekt... les gjennom disse linkene... og når du har lest dette, så vil du nok se at det er DU som tilhører en sekt, fordi alle såkalte kristne trosretninger er utskudd og utspringer fra Konstantins proklamasjon og ikke fra Jesus Kristus og hans følgere, på den tiden da Jesus levde, men Bibelstudentene og andre av Jehovas vitner tilhører Jesu Kristi lære, som innebærer å videreføre Kristi lære, noe ingen andre gjør.... Slik er det bare.

http://www.verdidebatt.no/innlegg/287318-hva-er-egentlig-en-sekt

https://no.wikipedia.org/wiki/Sekt

https://snl.no/sekt

 

PP

(Innlegget ble redigert 20.11.19 15:26)

Pooping
PoopingInnlegg: 358
20.11.19 15:34
Doku: Hva var det konkret C. T.  Russell og hans gruppe forkynte om 1914 "mange år før 1914"? Han forutsa ikke at det skulle komme en stor krig i 1914, det vi i dag kaller "Den første verdenskrig"! Hva forkynte Russell? Russell forkynte at: ”endens tid” begynte i 1799 og skulle ende i 1914. Russell forkynte at: ”Hedningenes tider” skulle bety at nasjonene skulle knuses, og det bokstavelige Jerusalem skulle befries til gunst for de kjødelige jøder. Russell forkynte at: Guds rike skulle opprettes på jorden i 1914. Russell forkynte at: Harmageddon var en 40-årig periode, som begynte i 1874 og skulle kulminere i 1914. Og at "nasjonenes tider" skulle ta slutt og Guds rike skulle erstatte verdens nasjoner. Russell forkynte at: Han og hans gruppe skulle forvandles og tas opp til himmelen og være sammen Jesus. Intet av dette skjedde, og isteden for at et Guds rike med fred på jorden, startet en storkrig i Europa. Du fremstiller det helt feil, som om Russell og hans gruppe forutsa at 1914 at en verdenskrig skulle starte dette året. Mvh Doku

Jada, vi er klar over at det foreligger mange korrigeringer og antagelser, men det er ikke å komme bort fra at Bibelstudentene faktisk satte årstallet på tapeten, og det er heller ikke å komme bort fra at dette årstallet har hatt enorme konsekvenser for hele menneskeheten... det er historisk fakta, men som du ikke klarer å forstå, så viser Bibelen klart og tydelig at for den som leter og finner sannheten vil lyset bli klarere og klarere for, som vil si at det vil være helt naturlig at noe av de oppfatningene en har hatt, kan komme til å måtte korrigeres, på lik linje med en som prøver seg på eksamen i fysikk, men som ikke får alle svarene godkjent med en gang, og som må studere fysikkboka enda nærmere.... get it ?


PP


PP 

nlc
nlcInnlegg: 1716
20.11.19 15:36
Pooping: Forøvrig så må jeg minne deg på om at Jehovas vitner ikke er en sekt... les gjennom disse linkene... og når du har lest dette, så vil du nok se at det er DU som tilhører en sekt, fordi alle såkalte kristne trosretninger er utskudd og utspringer fra Konstantins proklamasjon og ikke fra Jesus Kristus og hans følgere, på den tiden da Jesus levde, men Bibelstudentene og andre av Jehovas vitner tilhører Jesu Kristi lære, som innebærer å videreføre Kristi lære, noe ingen andre gjør.... Slik er det bare.

Jehovas vitner oppfyller de sosiologiske kravene for å være en sekt; de mener de er den eneste sannhet, forholdet til resten av samfunnet preges av skepsis, medlemmene har et høyt aktivitetsnivå med hyppige møter og tidkrevende forkynning og det satses på individuell tilslutning.


https://www.nrk.no/norge/dette-er-jehovas-vitner-1.8397364


 


En sekt bygget av en mann som trodde Giza pyramiden inneholdt profetiske mål (hvor bibelsk er det?) 1874 og 1914. 


Siden du henger deg opp i uttrykket "endetiden" må jeg understreke hva sekten selv skrev i 1894:


We see no reason for changing the figures—nor could we change them if we would, They are, we believe, God's dates, not ours. But bear in mind that the end of 1914 is not the date for the beginning, but for the end of the time of the trouble


En totalt feilslått spådom, og bevis på at det ikke er noe guddommelig innsikt, eller bibelsk sannhet i sekten.

Doku
DokuInnlegg: 7350
20.11.19 15:54
Pooping: hvorfor lot han årstallet 1914 bli synlig for bare noen få, fordi da ville han kunne se hvem som ville bli hans folk når han gav Jesus kongemakt, det er et av argumentene.

Men det har jo ikke gått i oppfyllelse, det Selskapet Vakttårnet har våget å spå om. Intet gikk i oppfyllelse av det Russell forutsa om 1914, intet!

I tilfelle, kanskje du kan vise til noe som gikk i oppfyllelse av det Russell forkynte?

Mvh Doku

(Innlegget ble redigert 20.11.19 15:54)

Pooping
PoopingInnlegg: 358
20.11.19 17:38
nlc: Jehovas vitner oppfyller de sosiologiske kravene for å være en sekt; de mener de er den eneste sannhet, forholdet til resten av samfunnet preges av skepsis, medlemmene har et høyt aktivitetsnivå med hyppige møter og tidkrevende forkynning og det satses på individuell tilslutning.
https://www.nrk.no/norge/dette-er-jehovas-vitner-1.8397364
 
En sekt bygget av en mann som trodde Giza pyramiden inneholdt profetiske mål (hvor bibelsk er det?) 1874 og 1914. 
Siden du henger deg opp i uttrykket "endetiden" må jeg understreke hva sekten selv skrev i 1894:
We see no reason for changing the figures—nor could we change them if we would, They are, we believe, God's dates, not ours. But bear in mind that the end of 1914 is not the date for the beginning, but for the end of the time of the trouble
En totalt feilslått spådom, og bevis på at det ikke er noe guddommelig innsikt, eller bibelsk sannhet i sekten.

NEI NEI NEI, NEKTER NEKTER NEKTER, DET ER IKKE SLIK, DET ER IKKE SLIK, DET ER IKKE SLIK, DET ER IKKE SANT, DET ER IKKE SANT, DET ER IKKE SANT.......... Slik sitter du og dine å skriker hver gang noen av Jehovas vitner avslører deres falske læresetninger og filosofiske påstander. HVA MED LITT LESING ? 


Du viser til en link fra NRK som om de skulle gi sannferdige svar... tåpelighetene dine savner sidestykke.


PP

Pooping
PoopingInnlegg: 358
20.11.19 17:39
Doku: Men det har jo ikke gått i oppfyllelse,

Hva er det som ikke har gått i oppfyllelse ? 


PP


 

nlc
nlcInnlegg: 1716
20.11.19 17:54
Pooping: Slik sitter du og dine å skriker hver gang noen av Jehovas vitner avslører deres falske læresetninger og filosofiske påstander

Har du avslørt noen av mine falske læresetninger? Fortell!


Jeg har tvert imot avslørt hvordan sekten din bevisst manipulerer mennesker som deg til å tro at de har noen guddommelig innsikt eller dyp forståelse av Bibelen, at de overhodet ikke har noen høyere grad av innsikt, er bygget på sandgrunn med ubibelske doktriner, jeg har vist at bibelen sier at Jesus og Gud er en, og mye mer.


,Det du driver med i innlegget jeg her svarer på er speiling; du ilegger MEG reaksjonen DIN.

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 50808
20.11.19 18:05
Pooping: HVA MED LITT LESING ?

Jeg har lest litt her og der; bl. a. både om hr. Münchausen og Voltaires "Candide". Det lærte jeg en hel del av.

Bl. a. at det ikke nødvendigvis er sant alt man leser.

Dernest at det noen ganger kan være formålstjenlig med ørlite kildekritikk. F. eks. er det ikke helt enkelt å utlede en kur mot ebola ved å lese kun muffinsoppskrifter.

Mvh

BE
som muligens mista vogna til hr. Karl, men han har da nådd noen offentlig kommunikasjonsremedier

Pooping
PoopingInnlegg: 358
20.11.19 18:14
nlc: Jeg har tvert imot avslørt hvordan sekten din bevisst manipulerer mennesker

Vis oss !


PP

Pooping
PoopingInnlegg: 358
20.11.19 18:17
nlc: jeg har vist at bibelen sier at Jesus og Gud er en, og mye mer.

Det har du ja, som klart og tydelig viser at du ikke har Bibel kunnskap.


Jesus sa at han og hans far var et, men hvor i Bibelen står det at det er en og samme person ? ----- igjen, en læresetning som ikke Bibelen støtter.


PP

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1513
20.11.19 18:18
Pooping: da kunne det kanskje være på sin plass å spørre dere selv om den tilhørighet dere er i

Kan forsikre deg om at vi har grundig Bibel studier i den tilhørigheten jeg er i og at Jesus forsikrer oss om at Han er den grunnvollen vi trenger.

Vil ikke kritisere Jehovas vitner eller andre trosretninger.

Men Jesus snakket om fruktene av det en tror - det skal gå en godt om en velger det rette, det har jeg fått erfare.

Jeg har sett hva gode frukter den kristen tro har ført med seg for mine slekt og familie + dem som tilhører menigheten.

Personlig er jeg helt trygg på læren til UPCI og Metodistene, selv om jeg selvfølgelig anerkjenner alle dem som har tatt sin tilflukt til Jesus og det sanne evangeliet.

Jeg har bakgrunn ved flere generasjoner slektninger i Apostoliske UPCI retningen og vet at den er forankret bare i den apostoliske læren, det er ingen trosbekjennelser uten Bibelen, indre og ytre hellighet og opphøyelsen av Jesus navn er noe som kjennetegner troen sterkt og det at man tror på fylden av Den Hellige Ånd.

Vår familie opptrer veldig mye med Gospel Music i flere sammenhenger og jeg som er mixed norsk vi har litt mer rytmer enn det som kanskje er typisk her, da er det spesielt herlig å være i denne kirken og hvor Jesus binder oss sammen enhet og lovsang til hans navn.

UPCI er ikke grunnlagt på en personlig ide eller ledeskikkelse slik som mange andre trossamfunn som f.eks bygger på Charlez Tace Ruzzel, Joseph Smith eller Ellen White og .... Luther osv..

Selv om metodistene fikk sin start ved Wesley brødrene, så liker jeg denne retningen mye mer enn de fleste andre trossamfunn som er vanlig her i Norge.

Metodistene har så gjennomtenkt teologi, de tar også med erfaring og fornuft når de drøfter Bibelske tema kanskje mer enn noen andre retninger og er dessuten en slik inderlig hjertekristendom.

Westleys motto var tenk selv og la andre tenke og anerkjenner moderne vitenskap!

De betegner seg selv som moderate kristne og har ikke fundamentalistiske læresetninger.

Det er sentralt i metodistisk teologi at kristen tro er så omfattende og mangeartet at den ikke fullt ut kan kontrolleres av bare en kirke.

Nåde gjennomstrømmer hele forståelse av kristen tro og liv.

De mener også at troen skal vise seg ved engasjement for samfunnet og i verden.

Metodistene vil alltid stille seg på de svakeste side - og inkludering og rettferdighet er noe de kjemper for i alle år.

Åpent hjerte, Åpent sinn og Åpen dør er slagordet for metodistkirkene.

Så det får holde meg godord om UPCI og metodistene for i dag ;)

Det viktigste er å ha livet og dette livet er i hans Sønn står det i Bibelen - Jesus Kristus.

(Innlegget ble redigert 20.11.19 18:34)

nlc
nlcInnlegg: 1716
20.11.19 18:21
Pooping: Vis oss !

Har du ikke lest innleggene mine overhodet?


De falske spådommene. 1914, og hvordan de endrer tolkningen av dette hele tiden. Røttene i mystisisme angående Giza. Den dårlige bibeloversettelsen. Avvisning av bibelsteder de ikke liker. 144.000. Motsier joh 3,16 som sier at ALLE som tror skal ha evig liv. Den ubibelske tolkningen av Jesus som erkeengel. Og det finnes masse mer jeg har tatt opp, svart på og kommentert.

Klikk for å gå tilbake til toppen