Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

ALLAHS PROFETER

NYTT TEMA
brown_chan
brown_chanInnlegg: 185
19.11.19 13:30

jesus , moses , noah , abraham....  bibel betyr boksamling og alle bøkene i religionen plikt å tro på i islam..Allah er ikke en Gud visavis vår gud eller hinduenes gud osv

Gud er den samme for alle religioner... alle hellige bøker og skrifter er hellige , sammens med tidligere profeter..Muhammed var den siste som kom med rettelsene fra de profeter som var før han..og Muhammed er den endelige, sammens med Koranen som er rettelsen av det som forelå før den. det kommer ikke flere profeter.

Dette er av fundamentene  i islam.

det er en misforståelse av vesten å tro at religionene står som enketvis foretak med hver sin gud og hver sin historie i forhold til historiens utvikling..

hva lærte du om dette i skolen og i media ?

og hvordan har det påvirket ditt syn på islam?

Genco
GencoInnlegg: 4040
19.11.19 14:18
brown_chan: hva lærte du om dette i skolen og i media ? og hvordan har det påvirket ditt syn på islam?
seriemester2013
seriemester2013Innlegg: 9825
19.11.19 14:57

Surra meg inn på feil tråd ser jeg

A_Øivind
A_ØivindInnlegg: 12691
19.11.19 14:58
brown_chan: Muhammed er den endelige, sammens med Koranen som er rettelsen av det som forelå før den

Muhammed skal ha fløyet mellom Jerusalem og himmelen på en hest med vinger. Åpenbart en troverdig autoritet på guder og engler.

aicat
aicatInnlegg: 22029
19.11.19 16:31
A_Øivind: Muhammed skal ha fløyet mellom Jerusalem og himmelen på en hest med vinger. Åpenbart en troverdig autoritet på guder og engler.

Omtrent like "troverdig" som jomfrufødsler og oppstandelse fra det døde?

Gorback
GorbackInnlegg: 5089
19.11.19 17:02
A_Øivind: Muhammed skal ha fløyet mellom Jerusalem og himmelen på en hest med vinger. Åpenbart en troverdig autoritet på guder og engler.

Jesus gikk på vannet, laget vin om til vann og mettet 5000 sultne mennesker med 5 brød og 2 små fisk! Disse kjensgjerningene tilsier at kristendommen er mye mer troverdig...;-)

Jobs
JobsInnlegg: 11665
19.11.19 19:35
brown_chan: jesus , moses , noah , abraham.... bibel betyr boksamling og alle bøkene i religionen plikt å tro på i islam..Allah er ikke en Gud visavis vår gud eller hinduenes gud osv

Det er en grunn til Jesus lot seg korsfeste,det er ingen annen religion som kan vise til noe så unikt at Han lot seg offre seg selv for at vi skulle gå fri.


Matteus 28.18


Da trådte Jesus fram og talte til dem: «Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden.

brown_chan
brown_chanInnlegg: 185
19.11.19 19:43
Jobs: Jesus lot seg korsfeste

lot han det ..? det var virkelig historiefortelling.. " gud gud hvorfor har du forsaket meg " ropte han fra korset... og han og pontius pilatus var enige om uskyld, men jødene ville heller ha barrabass i bytte mot en dødsdom mot jesus.. i ettertiden sier kristne at jesus ble pint under pontius pilatus og har elsket jødene i ettertid...

 

jesus døde ikke på korset, og rømte caven han var lagt i..den var åpen og ingen har siden sett jesus..allikevel har de kristne laget en rød dag i kalenderen som heter noe som kristi himmelferds dag.

iht islam så er det obligatorisk å tro på kristendommens fortellinger om jesus..selv om muslimer anser at jesus feilet som profet og at det var noe av grunnen til at allah trengte å gi rettledningen gjennom Profet Muhammed..SAW.

muslimer og kristne følger hverandre mye frem til langfredag klokken 12 på dagen..derav uenigheter..

og husk en ting..det var jødene som drap jesus..det var jødene som krevde jesus drept. den romerske dommeren, Pilatus , fant ikke skyld..

(Innlegget ble redigert 19.11.19 19:48)

mmhhhhhhh
mmhhhhhhhInnlegg: 2762
19.11.19 19:52
brown_chan: det var jødene som drap jesus..det var jødene som krevde jesus drept. den romerske dommeren, Pilatus , fant ikke skyld..

klassiker den der

mmhhhhhhh
mmhhhhhhhInnlegg: 2762
19.11.19 19:52
A_Øivind: Muhammed skal ha fløyet mellom Jerusalem og himmelen på en hest med vinger. Åpenbart en troverdig autoritet på guder og engler.

Nå må du ikke tråkke muslimene på tærne med slik islamofobisk sarkasme..

brown_chan
brown_chanInnlegg: 185
19.11.19 19:53

Muslimer tror på korsfestelsen, som var vanlig bizzar henrettelsesmetode i de dager , men ikke at jesus døde på korset..og derved ikke oppstandelsen fra de døde osv.. jesus døde ikke på korset og klarte å flykte da han ble ved bevissthet av hjelpere , fra hulen han ble lagt i ... noen hevder at han gikk til andre land sammen med sin mor , Maria , og at de giftet seg...

brown_chan
brown_chanInnlegg: 185
19.11.19 19:56
A_Øivind: Muhammed skal ha fløyet mellom Jerusalem og himmelen på en hest med vinger. Åpenbart en troverdig autoritet på guder og engler.

Det må du ta op med de lærde i islam..jeg har ikke lov til å mene noe om slikt..i islam så ønsker vi som ike er lærde ikke å formene oss om noe i den fare for å si noe som er feil og derved gjøre Allah urett..

Jobs
JobsInnlegg: 11665
19.11.19 19:57
brown_chan: lot han det ..? det var virkelig historiefortelling.. " gud gud hvorfor har du forsaket meg " ropte han fra korset... og han og pontius pilatus var enige om uskyld, men jødene ville heller ha barrabass i bytte mot en dødsdom mot jesus.. i ettertiden sier kristne at jesus ble pint under pontius pilatus og har elsket jødene i ettertid... jesus døde ikke på korset, og rømte caven han var lagt i..den var åpen og ingen har siden sett jesus..allikevel har de kristne laget en rød dag i kalenderen som heter noe som kristi himmelferds dag. iht islam så er det obligatorisk å tro på kristendommens fortellinger om jesus..selv om muslimer anser at jesus feilet som profet og at det var noe av grunnen til at allah trengte å gi rettledningen gjennom Profet Muhammed..SA

Bruker ikke dere mye av Gammle testamentet i Bibelen? Der står det jo profittert at Jesus skulle komme og offre seg.Les Jesaja brevet.Og les om den siste krigen i Sakarja,dere satser på feil hest,mange oppriktige søkende muslimer har blitt kristen den siste tiden da de opplever en levende Jesus .


 


Sakarja

Kapittel 14
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Forrige kapittel
 
Den siste krigen
14Se, det kommer en Herrens dag. Da skal de fordele krigsbyttet de røvet hos deg.
   
 2 Jeg vil samle alle folkeslagene til krig mot Jerusalem. Byen skal inntas, husene plyndres og kvinnene voldtas. Halve byen må gå i eksil, men resten av folket skal ikke utryddes fra byen.
   
 Herren skal dra ut og føre krig mot disse folkeslagene slik han før har ført krig på stridens dag.  4 Den dagen skal han stå med føttene på Oljeberget, som ligger rett mot Jerusalem, i øst. Oljeberget skal revne i to fra øst til vest, og det skal bli en veldig dal. Den ene halvparten av fjellet viker mot nord og den andre mot sør.  Da skal dere flykte gjennom min fjelldal, for dalen mellom fjellene skal nå helt til Asal. Dere skal flykte slik dere flyktet for jordskjelvet i de dager da Ussia var konge i Juda. Da skal Herren min Gud komme, og alle de hellige med ham.
   
 Den dagen skal det ikke være lys, bare kulde og frost.  7 Det skal være én lang dag – Herren kjenner den – ikke dag og natt, ved kveldstid skal det være lyst.  Den dagen skal det renne levende vann ut fra Jerusalem, halvparten til havet i øst og halvparten til havet i vest. Slik skal det være både sommer og vinter.
   
 Da skal Herren være konge over hele jorden. Den dagen skal Herren være én og hans navn ett.
   
10 Hele landet skal bli som Araba-sletten, fra Geba til Rimmon, sør for Jerusalem. Men byen skal ligge høyt på sitt sted, fra Benjamin-porten til stedet der Gamleporten var, til Hjørneporten, fra Hananel-tårnet til kongens vinpresser. 11 Der skal det bo folk. Byen skal ikke være bannlyst lenger, Jerusalem skal ligge trygt.
   
12 Dette er plagen som Herren lar ramme alle folk hvis de går til krig mot Jerusalem:
          Han skal la kjøttet råtne på dem
          mens de ennå står på føttene.
          Øynene skal råtne i hulene sine
          og tungen råtne i munnen på dem.
13 Den dagen kommer det en stor Herrens forvirring blant dem, så de griper fatt i hverandre og slåss mann mot mann. 14 Også Juda skal angripe Jerusalem. – Rikdommen fra alle folkeslagene omkring skal bli samlet inn, gull og sølv og klær i store mengder. – 15 Den samme plagen skal ramme hesten, muldyret, kamelen, eselet og alle andre dyr i disse leirene.
   
16 Da skal de som er igjen av alle folkeslagene som kom mot Jerusalem, år etter år dra opp for å tilbe kongen, Herren over hærskarene, og for å feire løvhyttefesten. 17 Hvis noen av slektene på jorden ikke drar opp til Jerusalem for å tilbe kongen, Herren over hærskarene, skal regnet ikke falle over dem. 18 Det skal heller ikke falle over egypterne hvis de ikke drar opp og ikke kommer. De skal rammes av samme plage som Herren lar ramme de folkeslagene som ikke drar opp for å feire løvhyttefesten. 19 Dette skal være straffen for Egypt og alle folkeslagene som ikke drar opp for å feire løvhyttefesten.
   
20 Den dagen skal det stå «Hellig for Herren» på bjellene til hestene, og grytene i Herrens hus skal være som offerskålene foran alteret. 21 Da skal alle grytene i Jerusalem og Juda være hellige for Herren over hærskarene. Og alle som ofrer, skal komme og ta av dem og koke i dem. Den dagen skal det ikke lenger være noen som driver handel i huset til Herren over hærskarene.

brown_chan
brown_chanInnlegg: 185
19.11.19 19:59
Jobs: ,dere satser på feil hest,

vi kaller ikke Allah og Profeten  (SAW ) for hest.

Jobs
JobsInnlegg: 11665
19.11.19 20:20
brown_chan: vi kaller ikke Allah og Profeten (SAW ) for hest.

Beklager det er bare et ordtak vi har her i Norge.

butler93
butler93Innlegg: 4808
20.11.19 02:00
Gorback: Jesus gikk på vannet, laget vin om til vann og

Ser at dette er en åpenbar skriveleif, men legger gjerne til at det er slik kristenfolket helst ville hatt det. Få vekk vinen og inn med vann.


mvh


butler

armageddon_5
armageddon_5Innlegg: 3696
20.11.19 09:01
brown_chan: det kommer ikke flere profeter.

Jo, det er kommet en.

armageddon_5
armageddon_5Innlegg: 3696
20.11.19 09:21

Og denne ene representerer Jahve, Faderen og Allah. 

A_Øivind
A_ØivindInnlegg: 12691
20.11.19 11:27
brown_chan: muslimer anser at jesus feilet som profet

Hvordan feiler man egentlig som profet? Enten er man vel profet eller så er man det ikke?

brown_chan
brown_chanInnlegg: 185
20.11.19 11:34
A_Øivind: Enten er man vel profet eller så er man det ikke?

du får ringe og spørre opplysningen , 1881 :)

brown_chan
brown_chanInnlegg: 185
20.11.19 11:36

dette er jo egentlig bare en tulletråd..jeg iker ikke de arrogante drittsekkene som kaller seg muslimer..og religiøse er jeg ikke et snev av... det livet vi har fått er ikke ment til å sitte å kjede ræva av seg i en kirke eller moske for å vente på å daue, for det er liksom da alt det vakre kommer...nei...ikke inn i moskeen men inn på polet..

brown_chan
brown_chanInnlegg: 185
20.11.19 11:39

og det å gå ut igjen av den religionen , hvis du ikke hørte på advarsler men heller fulgte nysgjerrigheten , er det samme som å dessertere i krig , melde seg ut av mafiaen , gå ut av en kriminell mc-klubb ...


livet er og blir ødelagt etterpå..bor en i et muslimsk land så er det dødsstraff på et ydmykende vis..

brown_chan
brown_chanInnlegg: 185
20.11.19 11:45

muslimer selv vet ikke hva de egger i Allah..allah er ikke personifisert.


la ilaha ila allah  betyr at det er ingen gud unntatt det vesen vi kjenner som allah... ergo så tar allah en abstrakt form og kan være åndelig..og kan lett sammenlignes med det som ligger i treenighetens omtale av den hellige ånd.. hvor sterk den åndelige kraften er blir da din egen opplevelse av den åndelige kraften , som vil varierer både i tid og sted, men blir helt subjektiv i et gitt tidsrom, en som sitter visavis vil ikke nødvendigvis føle den samme styrke i ånden..


det forklarer jo igjen hvorfor den altevnende gud ikke har kraft i den fysiske verden og kan forhindre vondt og skape godhet..

Zpiff
ZpiffInnlegg: 20919
20.11.19 15:55
Gorback: laget vin om til vann

Å lage vin om til urin (evt. oppkast..), er nok enklere i så måte. 
Skjønt, begge deler består jo til største delen av vann -dah... 

Gorback
GorbackInnlegg: 5089
20.11.19 19:19
butler93: Ser at dette er en åpenbar skriveleif, men legger gjerne til at det er slik kristenfolket helst ville hatt det.

Så det selv også, men lot det stå for å se om noen glupinger oppdaget "leifen". Kudos til deg for å ha oppdaget dette...;-)

Gorback
GorbackInnlegg: 5089
20.11.19 19:22
Zpiff: Å lage vin om til urin (evt. oppkast..), er nok enklere i så måte.

Er man tilstrekkelig troende så godtar man sikkert slike mirakler også...:-)

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1505
20.11.19 19:33
brown_chan: Gud er den samme for alle religioner...

Ja Gud viser seg gjennom alle religioner - uten tvil.

Han virker i alle mennesker.

Det som er Gud villet, er bra uansett hvem som gjør det gode og holder fast på Guds prinsipper.

(Innlegget ble redigert 20.11.19 19:33)

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 50803
20.11.19 21:22
Jobs: Der står det jo profittert at Jesus skulle komme og offre seg

Sier du dét? Ja, ja, det forundrer meg ikke at folk prøver å profit(t)ere på både det ene og det andre, men det var litt skuffende at noen måtte of(f)re seg for at andre skal profitere. Men - profitt er profitt; koste hva det koste vil.

Mvh

BE

Zpiff
ZpiffInnlegg: 20919
20.11.19 21:59
Jobs: Der står det jo profittert at Jesus skulle komme og offre seg.

De er i hvert fall mange som har profilert (evt. også pro-filetert?) seg selv, i troen på andres tilsynelatende offer. 

puma1
puma1Innlegg: 21161
20.11.19 22:04
Jobs: Der står det jo profittert at Jesus skulle komme og offre seg.

Eller var det Messias? 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg