Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Jeg skal vinne hele verden for Jesus.

NYTT TEMA
Gorback
GorbackInnlegg: 5151
26.01.20 23:32
immediately: Du er inne på noe her. Det kan være mer ved mennesket enn bare kropp ("kjøtt og blod").

Når Messias kommer som fysisk persona blir det vissnok månelyst og dommedag her på jorden! Det er dette Jehovas vitner ser frem til...

immediately
immediatelyInnlegg: 858
26.01.20 23:33
Finnsannhet: Vi kan enes om dette. Visse messiasser har det morsomt på bakrommet. Hva betyr Immediately? Jo, øyeblikkelig. Hva er øyeblikkeĺig? Jo, det er det hellige ØYEBLIKKET, det Paradisets sorte hull av tidsmessig intethet, eller kalt Det Andre Livet, der ikke hukommelse ødelegger Paradiset.
Jo, det er mange spor her. Dessuten noe med språklig rytme for føttene. En slags takt i det utaktmessige.

Du bør være forsiktig med anklagelser.

Finnsannhet
FinnsannhetInnlegg: 14534
26.01.20 23:34

Å kjenne seg selv er som å drikke melk av et tomt glass.


Melken må alltid komme utenfra og tømmes ned i glasset. SÅ kan man drikke. Mennesket er født som et blankt ark noen utenfra  må skrive på. Langsomt ser vi et tegnet ansikt og illusjonen oppstår at arket SELV er tegneren.

Annananas
AnnananasInnlegg: 2107
26.01.20 23:37
Gorback: Kjenn deg selv - gnōthi seauton - denne maksimen stod på Apollo tempelet i Delfi 500 år før Jesus..

Folk har nok tenkt på slikt i lange tider. Undringen er ikke knyttet til vår tid, men menneskets tanke. Poeten Brage har nok også tenkt sitt. Loke er nok en av hans kreasjoner, mennesket som blir begrenset av egne ideer og tro. Det lukkede sinn, eller den lukkede esken i mennesken. Sann sånn cirkus.

Gorback
GorbackInnlegg: 5151
26.01.20 23:38
immediately: Tommel gitt. :)

Synes jeg gjenkjenner Sokrates på profilbildet ditt? Sokrates tok også "erkjenn deg selv" som personlig motto...

Annananas
AnnananasInnlegg: 2107
26.01.20 23:41
immediately: Hva er Selvet?

Spørsmålet er : å være eller ikke være. For nuet er ikke noe å leffle med. Livet er kunn i nuet, og selvet au sann. Greia er vel at vi ikke kenner nuet og dets kvaliteter da vi er motivert til egne skapelser.

Gorback
GorbackInnlegg: 5151
26.01.20 23:42
Finnsannhet: Å kjenne seg selv er som å drikke melk av et tomt glass.

Man kjenner seg selv i dialog og omgang med andre, det er ingen som taler om å drikke av tomme glass her...;-)

Finnsannhet
FinnsannhetInnlegg: 14534
26.01.20 23:49

Jeg skriver på en liten mobil og trykte tommel igjen. Beklager. Hva er dette med anklagelser? Jeg ser hva jeg ser. Og det er felles gods og fotspor. Stormsnnsgalskap for den ene foten og forsvar av denne.for den sndre foten. Hånd i hanske, kalles vel slik også.


Men jeg vet neppe dette, bare føler det på meg. Men nå er det vel teppefall snart, må man håpe på. Og djevelen får nok en kul i hodet sitt.

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 51129
26.01.20 23:59
Gorback: Det er dette Jehovas vitner ser frem til...

...for de tror visst at de er blant de 144.000 alle som én.

Mvh

BE

OOTSP
OOTSPInnlegg: 8365
27.01.20 07:12
Gorback: Når Messias kommer som fysisk persona blir det vissnok månelyst og dommedag her på jorden! Det er dette Jehovas vitner ser frem til...

Du tar litt feil der, det blir ikke dommedag når Han kommer, det er allerede dommedag og utryddelse av menneskeheten når Han kommer. Menneskeheten er ikke sterke nok til å bekjempe ondskapen, kun Kristus har muligheten til å slå det ut.

immediately
immediatelyInnlegg: 858
27.01.20 07:29
Finnsannhet: Jeg skriver på en liten mobil og trykte tommel igjen. Beklager. Hva er dette med anklagelser? Jeg ser hva jeg ser. Og det er felles gods og fotspor. Stormsnnsgalskap for den ene foten og forsvar av denne.for den sndre foten. Hånd i hanske, kalles vel slik også.
Men jeg vet neppe dette, bare føler det på meg. Men nå er det vel teppefall snart, må man håpe på. Og djevelen får nok en kul i hodet sitt.

«Jeg skriver på en liten mobil og trykte tommel igjen. Beklager».

 

Det forstår seg. Men du skal få en tilbake som erstatning for skaden du beklager deg over, så er vi atter skuls. Men fortsetter du slik vi begge stevner, kaster vi bort tomler til absolutt ingen nytte. Blir bortimot som å «kaste perler for svin». Eller noe i den retning.

 

«Hva er dette med anklagelser? Jeg ser hva jeg ser».

 

Du ser det du ser, sier du? Du mener vel det du helst vil se, er det ikke slik? Men jeg kan forsikre deg om at hvis du tror jeg er Armageddon_5 som skjuler seg bak en annen profil til støtte for sitt tankegods, muligens også gir seg selv tomler i rikt monn, er du iferd med å forblinde deg selv i troen på en illusjon. Mitt råd til deg er: Bli kvitt den først som sist! Først når du har fjernet all tvil og innser blendverket du er iferd med å rote deg inn i, da ser du virkelig. Ellers ikke.

 

Illusjoner er som kjent farlige å ha med å gjøre.

 

«Og det er felles gods og fotspor».

 

Felles gods og fotspor? Hvor finner du overbevisende støtte for din uberettigede påstand? Jeg har hittil kun stilt enkelte spørsmål ved den kontante avvisning av Armageddon_5 som messiansk person, og mener man bør være ytterst forsiktig med å trekke forhastede slutninger. Jeg vil iallfall ikke være blant dem som i ettertid sier : «Sannelig, han hadde helt rett!». Eller: «Sannelig, denne mannen var rettferdig!» Eller: «Sannelig, han var Messias!».

 

Heller ikke Jesus ble av jødene tatt for å være Messias.

 

Det er riktig at Armageddon_5 og jeg deler synet på det nye budet, «Du skal elske din neste høyere enn deg selv», men det betyr aldeles ikke at jeg deler resten av tankegodset. Hvordan kan jeg det? Fordi jeg ikke kjenner tankegodset til «Armageddon_5». Dessuten deler heller ikke han store deler av mitt tankegods etter det jeg har forstått fra tråden min «Hva er nidkjærhet?»

 

Men jeg skal lese boka hans når den kommer ut på høsten en gang, «Fullmånedåpen», så får vi se.

 

«Stormsnnsgalskap for den ene foten og forsvar av denne.for den sndre foten. Hånd i hanske, kalles vel slik også».

 

Din antagelse passer som foten din i en hanske.

 

«Men jeg vet neppe dette, bare føler det på meg».

 

Nettopp, du ser/vet ikke, du føler.

 

Men når dette er sagt, hva er egentlig viktigere enn kjærligheten, spesielt den som kommer til uttrykk i det nye bud? De store verdensreligionene som alle hevder å ha rett, kan aldri forene menneskeheten og skape virkelig fred på jorden, kun splid mellom mennesker og nasjoner, uro, hat og krig.

 

Bare innenfor kristendommen strides og nides det overalt om hvem som besitter den riktige læren, hvem som har rett tro og hvem som har feil tro; pinsevenner er uenige med Jehovas Vitner, lutheranere er uenige med pinsevenner og Jehovas Vitner, adventister er uenige med pinsevenner, Jehovas Vitner og lutheranere, osv. osv. osv.

 

Hvem våger å sette seg til dommer og avgjøre hvem som har rett og hvem som har feil? Bare Gud alene? Ja, men hvilken Gud? Jahve? Krishna? Allah?

 

Det første troende bør gjøre, det er å slutte å tro på religionene og begynne å tro på kjærligheten, som jo hevdes å være selve essensen i alle religionene. Derfor har jeg mer tro på Armageddon_5 enn deg og resten av «sannhetsvitnene» her inne som strider og nider hverandre år ut og år inn om hvem som har rett og hvem som tar feil.

 

Enten han er Messias eller ikke.

 

 

(Innlegget ble redigert 27.01.20 07:33)

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 8758
27.01.20 09:04
Gorback: Synes jeg gjenkjenner Sokrates på profilbildet ditt? Sokrates tok også "erkjenn deg selv" som personlig motto...

 Sokrates - hvis han har eksistert skrev ikke noe selv. Er eksperter som mener at Platon oppfant ham. Hans verker er bare kjent gjennom Platon. Navnet Sokrates på den tiden er ellers bare kjent gjennom en komedie "skyene" der en figur med navn Sokrates fremmer sine synspunkter. Og en historiker med navn Xenofon forteller om rettssaken mot en Sokrates, der han i 399 f.Kr. ble dømt til døden for ikke å anerkjenne statens guder. 

(Innlegget ble redigert 27.01.20 09:07)

Finnsannhet
FinnsannhetInnlegg: 14534
27.01.20 09:20

Jeg må bare med et visst sukk innrømme at jeg opprettholder en viss følelse uten å kunne bevise. Men noe forteller meg at det begynner å bli vel myrlendt i denne tråden. Tråden er egentlig preget av blader som blåses opp i luften av mennesker som vil ha seg en svingom, litt latter og moro. For seriøsitet mangler jo. Tråden er et stunt og alle vet det. Intet nytt under solen passer som rett betegnelse. Noe nytt bud er ikke lagt fram siden budet alltid har vært implisitt i det gamle og bortimot enhver idiot har sett det i uminnelige tider. Det er som en sløv nabo plutselig begynner å snakke om nabohuset som åpent har stått der i tusener av år og som alle andre har sett. Men nå synes heg vel denne morsomme forfatter burde finne annet å drive med enn dette tåpelige stuntet.


 

immediately
immediatelyInnlegg: 858
27.01.20 09:47
Finnsannhet: Noe nytt bud er ikke lagt fram siden budet alltid har vært implisitt i det gamle og bortimot enhver idiot har sett det i uminnelige tider.
armageddon_5
armageddon_5Innlegg: 3696
27.01.20 09:47
immediately: Men jeg skal lese boka hans når den kommer ut på høsten en gang, «Fullmånedåpen», så får vi se.

 

 

Boken ligger inne hos forlaget for kvalitetssikring og korrekturlesing og kommer sannsynligvis ut til våren eller forsommeren. Og det jeg er mest spent på i første omgang er om den blir vurdert for eller imot av Kulturrådet (som avgjør om den skal kjøpes inn til bibliotekene eller ikke). I følge forlagssjefen er dette et nåløye, for svært få av alle de bøkene som meldes inn til Kulturrådet hvert år blir antatt. Vi får se.

 

Jeg har formet tanken om det nye bud i romanform, dette fordi jeg vil forsøke å nå så mange som mulig. 

 

Nå vet jeg at mange her inne tenker at siden jeg har så store tanker om å skape en verdensomspennende vekkelse, så burde jeg valgt andre forum enn et stakkers diskusjonsforum i en avis. Men saken er den at jeg ikke har mulighet til å komme bredere ut enn dette så langt (i alle fall ikke før boken kommer ut og enten selger godt eller ikke). Men jeg trøster meg med at Jesus begynte sin misjonering blant fattige og uopplyste fiskere som hadde en sterk messiaslengsel (og se hva som kom ut av det).

 

Jeg takker deg, immediately, for din umiddelbare hjelp og støtte. Jeg kan bare love deg en ting; jeg skal ikke svikte deg. 

 

Elsker deg.

 

 

(Innlegget ble redigert 27.01.20 09:50)

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 51129
27.01.20 10:14
immediately: Noe nytt bud er ikke lagt fram?

Nytt og nytt - en norsk dikter jeg ikke husker navnet på, la fram hele 10 nye bud på søttitallet. Jeg husker ikke alle, men her følger to av dem:


Du skal være stille etter klokken 11.

Du skal elske din far og din mor, for ellers kan du komme for domstolen som vil deg vel.

Mvh

BE

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 51129
27.01.20 10:18
OOTSP: kun Kristus har muligheten til å slå det ut.

...men så langt har han åpenbart gitt fullstendig faen.

Spanskesyke, pest, et par verdenskriger, jordskjelv, tsunamier osv., osv., osv.

Hvis du har rett i at den kroppen har muligheten, men ikke bruker den -

så gjør han en eleeeeeeeeeeeeeendig jobb.

Mvh

BE

Gorback
GorbackInnlegg: 5151
27.01.20 12:15
PerryAndre: Sokrates - hvis han har eksistert skrev ikke noe selv. Er eksperter som mener at Platon oppfant ham. Hans verker er bare kjent gjennom Platon. Navnet Sokrates på den tiden er ellers bare kjent gjennom en komedie "skyene" der en figur med navn Sokrates fremmer sine synspunkter. Og en historiker med navn Xenofon forteller om rettssaken mot en Sokrates, der han i 399 f.Kr. ble dømt til døden for ikke å anerkjenne statens guder.

Hvilke eksperter mener at Platon har "oppfunnet" Sokrates da? Idealisert kanskje, men det er ingen tvil om at Sokrates er en virkelig historisk person, så her må du nok lese deg litt opp på emnet! Sokrates er en laaaangt bedre dokumentert historisk person enn den obskure  Jesus fra Nazaret som ikke ble omtalt av noen kilder mens han levde eller umiddelbart etter!

Sokrates ble beskrevet i verkene til Platon som du sier og i verkene til Xenofon som var en kjent hærfører, elev av Sokrates og dessuten også militærhistoriker. Xenofon skriver ikke bare om rettsaken mot Sokrates men en hel del annet, flere bøker, og dessuten flere dialoger om Sokrates. Sokrates, ble opphavsmann til en spesiell filosofisk skole - kynikerene - som fokuserte på andre aspekter av Sorates' lære enn det Platon gjorde, og som også Xenofon til dels gjorde...

(Innlegget ble redigert 27.01.20 12:20)

OOTSP
OOTSPInnlegg: 8365
27.01.20 15:24
BlackEagle: ...men så langt har han åpenbart gitt fullstendig faen. Spanskesyke, pest, et par verdenskriger, jordskjelv, tsunamier osv., osv., osv. Hvis du har rett i at den kroppen har muligheten, men ikke bruker den - så gjør han en eleeeeeeeeeeeeeendig jobb.

Han kan ikke gå imot det Han allerede har sagt til oss vet du, da blir Hans ord en løgn, en usannhet. Alle profetiene i Bibelen må gå opp før dette skjer, og ingen vet tidspunktet uansett.

Finnsannhet
FinnsannhetInnlegg: 14534
27.01.20 15:27

Det er klart at NT sin Jesus helt tydelig har stått for armas såkalte nye bud i tusener av år.  OG de fleste kristne har fått det med seg! Les NT, så vil heller ikke du unngå å se dette.

 

Ellers ødelegger arma alt med dette fullmånedåpstullet og jeg er messias tullet.

 

Så vi bør alle ta normal forstand og bibelkunnskap fatt og glemme snarest dette tullet. Ellers har jo arma likesom de fleste mange gode tanker. Og god til å skrive og formulere er han.

(Innlegget ble redigert 27.01.20 15:28)

Gorback
GorbackInnlegg: 5151
27.01.20 15:40
Finnsannhet: Ellers ødelegger arma alt med dette fullmånedåpstullet og jeg er messias tullet.

Hvorfor ikke, har messiaskonseptet gått ut på dato kanskje? Hva om folket ønsker seg ritualer og noe nytt og spanande å tro på da...:-)

OOTSP
OOTSPInnlegg: 8365
27.01.20 15:42

Matteus 22:36-39


"Mester, hvilket bud er det største i loven?". Han svarte: "Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand". Dette er det største og første budet.


Men det andre er like stort: "Du skal elske din neste som deg selv"

Finnsannhet
FinnsannhetInnlegg: 14534
27.01.20 15:48

OG  at vi skulle elske likesom Han elsket. Og være villig til å ofre oss selv for andre. Altså elske nesten høyere enn seg selv. Enhver kristen har jo i tusener av år fått dette med seg.


Nytt bud? Jammen sa jeg smør.  Men arma bare tøyser med oss.  Det blir klarere og klarere.

Finnsannhet
FinnsannhetInnlegg: 14534
27.01.20 16:01

Vi klarer oss helt utmerket uten dette Messiaskompleksét som arma har pådratt seg. For sannhet jobber på høygir hele tiden i millioner av gode huer.


Må minnes salige Spire her inne. Han ble av motdebattanter anklaget for Messiaskompleks. Da svarte han: Er det så rart at Messias har messiaskompleks? 


Ja, slik arter denne sykdom seg. Man ser den ikke selv. Men historien slår opp sin latterdør.

armageddon_5
armageddon_5Innlegg: 3696
27.01.20 16:45
OOTSP: "Mester, hvilket bud er det største i loven?". Han svarte: "Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand". Dette er det største og første budet.Men det andre er like stort: "Du skal elske din neste som deg selv"

 


Det nye bud, som sier at du skal elske din neste høyere enn deg selv, er summen av disse to foregående, for da elsker du av hele ditt hjerte, av hele din sjel, av all din forstand og av all din makt, Herren, din Gud, i din neste. Dermed blir den store kjærligheten til Herren, din Gud, overført til også å gjelde din neste. Det er det nye.


 

OOTSP
OOTSPInnlegg: 8365
27.01.20 16:53
armageddon_5: Det nye bud, som sier at du skal elske din neste høyere enn deg selv, er summen av disse to foregående, for da elsker du av hele ditt hjerte, av hele din sjel, av all din forstand og av all din makt, Herren, din Gud, i din neste. Dermed blir den store kjærligheten til Herren, din Gud, overført til også å gjelde din neste. Det er det nye.

Så du mener at du har tillatelse til å forandre Bibelen som kun har vart i 2000 år nå?

OOTSP
OOTSPInnlegg: 8365
27.01.20 17:08

Du skrev følgende: "Jesus gjorde ingen mirakler og det eneste han forkynte var det nye bud, at du skal elske din neste høyere enn deg selv."

 

Men nå tar du med det første budet og slenger de i lag, selv om jeg er delvis enig der at det går delvis på det samme, for elsker du Gud så maksimalt høyt, da er det umulig å ikke elske din neste uansett om du følger Guds vilje.

(Innlegget ble redigert 27.01.20 17:12)

OOTSP
OOTSPInnlegg: 8365
27.01.20 17:48
armageddon_5: Med andre ord; du aner ikke hva den hellige ånd er.

Da ønsker jeg gjerne å høre din forklaring hva Den Hellige Ånd er. Hvem sender den, hvordan og hvorfor?
Hvorfor var det ikke tilgang til noen form for Den Hellige Ånd før og da Jesus Kristus var her?
Og hvorfor mener du at fullmånedåp er åndsdøping?

Zpiff
ZpiffInnlegg: 20984
27.01.20 18:06
OOTSP: "Mester, hvilket bud er det største i loven?". Han svarte: "Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand". Dette er det største og første budet.
Men det andre er like stort: "Du skal elske din neste som deg selv"

Et bud burde ha trumfet de to overstående, og det er at- du ikke skal gi ordet 'elske' så mye juling at det blir ugjenkjennelig.

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 51129
27.01.20 19:47
OOTSP: Han kan ikke gå imot det Han allerede har sagt til oss vet du, da blir Hans ord en løgn, en usannhet. Alle profetiene i Bibelen må gå opp før dette skjer, og ingen vet tidspunktet uansett.

Jeg kunne hatt ett og annet noenlunde saklig å si i mot det du skriver der, men jeg skal heller gjøre det lettforståelig:

For no' jævla pisspreik.

Men det er ikke det verste. Det aller verste er at du veit det er pisspreik - uten at du greier å medgi det.

Mvh

BE

Klikk for å gå tilbake til toppen