Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

"Jesus fantes ikke"-tråden

NYTT TEMA
kefiren
kefirenInnlegg: 261
16.01.20 23:17

Gorback:

 

Bibelen sier Gud ikke tar glede i at noen går til grunne. Det at du får akkurat det du fortjener, er ikke noe som får Gud til å hoppe av glede. Guds vilje er at folk skal komme til ham og få nåde. Det du beskriver, kommer mao. fra deg selv.

(Innlegget ble redigert 16.01.20 23:18)

Gorback
GorbackInnlegg: 4621
16.01.20 23:23
kefiren: Det at du får akkurat det du fortjener, er ikke noe som får Gud til å hoppe av glede.

Snakket om deg jeg! Det oser selvrettferdighet og dårlig skjult vrede/hat mot de som ikke deler ditt forskrudde livssyn i dine poster. For eksempel utsagn som du skrev i posten til BE ovenfor; "Ellers vil du selvfølgelig bli dømt. Du vet selv du har gjort mye ondskapsfult. Du fortjener ikke evig liv"...

(Innlegget ble redigert 16.01.20 23:28)

kefiren
kefirenInnlegg: 261
16.01.20 23:37

Gorback: du glemte å ta med at jeg sa: "jeg fortjener ikke evig liv heller", hvem oser av hat og selvrettferdighet sa du?

egilandregjerde
egilandregjerdeInnlegg: 587
16.01.20 23:58

Det er viktig å ikke hate kristne nå. Ateismen er heller ikke perfekt. Elsk din neste som deg selv. 

Homo_Erectus
Homo_ErectusInnlegg: 22992
17.01.20 09:05
kefiren: Så du vil ikke være ærlig og inrømme at kristne ikke er kalt til å drepe ikke-kristne nei, og at å sette likhetstegn mellom kristendom og islam kun er et dårlig forsøk på trolling. Men kan du i det minste være så ærlig å svare på om du benekter at muslimer er kalt til å drepe vantro? Jeg ba deg sitere surah 9:29, som er et av mange vers jeg kan finne. Vi venter i spenning på å høre deg sitere. Hva synes du forresten om voldtektsversene jeg fant, der koranen sier slaveri og sexslaveri er helt greit?

Forsto du ikke hva jeg skrev? Jeg har ikke påstått noe som helst om de kristne, da skal jeg heller ikke innrømme eller benekte noe.

Du legger meg ord i munnen og krever at jeg skal innrømme noe jeg aldri har ytret ett eneste ord om.

Du har kommet med påstander om muslimer, men jeg har ikke påstått noe, hverken om muslimer eller om kristne.

Om voldtekt, sexslaveri og slaveri i Koranen, mener jeg akkurat det samme som jeg mener om voldtekt, sexslaveri og slaveri i Bibelen.

Homo_Erectus
Homo_ErectusInnlegg: 22992
17.01.20 09:09
Genco: Det er svært få liv i historien som er like dokumentert som Muhammads.

Jeg tror de fleste anser det som sannsynlig at Muhammed virkelig har  eksistert, men noe bevis finnes ikke. Det er slett ikke utenkelig at han er en oppdiktet fantasifigur.

Genco
GencoInnlegg: 4037
17.01.20 09:16
kefiren: Genco: muhammed, om han fantes, kopierte bare ting fra apokryfe tekster, sabierne, arabisk hedensk tro og diverse religioner og konstruerte en beviselig falsk religion. For dette, samlet han seg en gjenføg banditter som drev med ran, utpressing og slaveri, noe islam holder på med enda. Muhammed selv skaffet seg 11-12 koner hvorav ei, aisha, var 6 år gammel. Vi vet hvor det kommer fra. Dette var noe muhammed, om han fantes, kokte sammen for å gavne seg selv. Lov røverne dine en evig levering av jomfruer og ereksjon som varer i 70 år hvis de dør i krig og unge kjeltringer vil stå i kø, dette er triks kjent fra andre falske sekter. Islam spiller på det værste i folk. De hadde åpenbart ikke lest bibelen når de lagde koranen som påstår "den kom for å bekrefte det som var før" (bibelen) mens islam sier det stikk motsatte, ingen sann kristen eller jøde vil noen gang tro muhammed var en profet, derfor måtte muslimer senere koke opp røverhistorien om at bibelen er korrupt. Skal vi tro bibelen, er allah/"gabriel" satan og muhammed en falsk profet. Allah er IKKE bibelens Gud.

Du er klassisk eksempel på en som sliter med egen tro.Starter tråden som skulle bevise eksistens din din gud,møter litt motbør og begynner å spy gift mot en annen tro.Selvsagt bruker du gamle kjente taktikken jo styggere ord og jo større løgn du kommer med desto lettere vil folk tro på det. For,la oss være ærlige,de fleste debattanter her inne kjenner lite til islam og dens historie.

kefiren
kefirenInnlegg: 261
17.01.20 15:06

Homo erectus:

 

Du sier du mener "akkuratt det samme om slaveriet i bibelen som koranen". Fine inrømmelser du kom med her.

 

Du setter altså likhetstegn mellom Jesus og hans følgere, som ikke gjorde forskjell på slave og fri og hans disipler som lærte at slaver skulle søke frihet (men tjene Gud i den situasjonen de var i, om de ikke fikk det), med slaveeieren muhammed og de som følger ham og hans eksempel som synes kidnapping, slavehandel og ha sex med slavene sine er helt greit til dags dato (fordi det står i koranen). Der vesten ikke har satt ned foten, driver muslimer slavehandel enda, i mauretania, sudan, libya og andre steder. I saudi arabia ble det ikke avskaffet før 1962.

 

Engelskmennene var de første som stoppet slavehandelen og senere stoppet det helt, takket være William Wilberforce. En kristen. Sangen "amazing grace" er skrevet av en kristen slavehandler som ba Gud om nåde for grusomhetene han var involvert i under en storm på havet. Kirken har jobbet for å stoppe dette opp igjennom tidene, FØR stoppen på 1800 tallet. Bl.a ved å avskaffe det i europa og andre steder lenge før det ble forbudt internasjonalt.

 

Hvorfor tør ingen av dere sitere f.eks Surah 9:29 eller suraene om sexslaveri jeg la opp her?

 

Dere er så uærlige og ondskapsfulle at jeg skammer meg over at jeg har sittet her og kastet bort tid av livet mitt på å diskutere med dere.

(Innlegget ble redigert 17.01.20 15:10)

Genco
GencoInnlegg: 4037
17.01.20 15:46
Homo_Erectus: Jeg tror de fleste anser det som sannsynlig at Muhammed virkelig har eksistert, men noe bevis finnes ikke. Det er slett ikke utenkelig at han er en oppdiktet fantasifigur.

Hva slags bevis tenker du på?

skaftetryne32
skaftetryne32Innlegg: 2028
17.01.20 15:52
Genco: Hva slags bevis tenker du på?

I motsetning til jesus så er han nevnt i historiske dokumenter, altså av den typen som dokumenterer hendelser, og ikke av Asbjørnsen og Moe typen.

Gorback
GorbackInnlegg: 4621
17.01.20 16:08
kefiren: Gorback: du glemte å ta med at jeg sa: "jeg fortjener ikke evig liv heller", hvem oser av hat og selvrettferdighet sa du?

Hadde jeg vært Guden din skulle du sannelig fått noen tusen år i skjærilden for å si det sånn! Heldigvis for selvrettferdige hyklere som deg finnes ikke noen Gud som vekker folk og fe opp til dommedag, men om denne nidkjære og straffende guden virkelig hadde fantes hadde du sikkert fått ditt....:-)

Oric-1
Oric-1Innlegg: 4365
17.01.20 16:44
egilandregjerde: Ateismen er heller ikke perfekt.

På hvilken måte?


Jeg forstår ikke hva du mener når du sier ateismen ER noe.....i dette tilfellet "ikke perfekt".

Viracocha
ViracochaInnlegg: 12911
17.01.20 16:57
kefiren: Så når du påstår septuaginta er "dårlig" så er jeg spent på å høre hva dine kvalifikasjoner er for å påstå noe sånt er, og hvorfor du mener den er "dårlig".

Det har vært kjent siden år 150evt. at LXX stinket fordi oversettelsen var korrupt.  

 

Da jøden Trypho - som faktisk kunne sin hebraisk - gjorde den korrupte kirkefader Justin Martyr oppmerksom på fadesen med eksempelet "bethulah" som spesifikt betyr jomfru, og "ha almah" som er et samlebegrep for unge fruentimmere i flere varianter, men ikke nødvendigvis jomfruer. 

 

Selv et middels bibelleksikon kan fortelle deg dette.

(Innlegget ble redigert 17.01.20 16:58)

egilandregjerde
egilandregjerdeInnlegg: 587
17.01.20 18:06
Oric-1: måte

I teorien betyr ateismen et fravær av troen på Gud, men i praksis er det et eget livssyn, med en rekke tilhørende forestillinger. Slik som at FRI vilje eller objektiv moral ikke eksisterer. 

skaftetryne32
skaftetryne32Innlegg: 2028
17.01.20 18:12
egilandregjerde: Ateismen er heller ikke perfekt.

Nå har ikke ateister egentlig en isme, og være ateist betyr bare at man ikke tror på guder, den har ikke et vedheng av moralske og etiske leveregler eller en skapelsesberetning eller noen politisk eller religiøs filosofi av noe slag. 


Så at "ateismen" er perfekt eller uperfekt blir litt merkelig og si, det er ikke noe annet enn fravær av tro på tusser og troll og guder. Noen tror på troll og det får være greit, akkurat som det må være greit og ikke tro på dem. 


Som ateist så velger jeg min egen filosofi uavhengig av hva andre ateister velger og mene, eller "tro" om du vil.

kefiren
kefirenInnlegg: 261
17.01.20 20:54

Virachoca:


Åja, sånn som salme 22:16 feks, dødehavsrullene støtter septuaginta, ikke de masoretiske skriftene til rabbinere. Dødehavsrullene oppklarer en god del. Bethula betyr akkurat det samme som almah. Og hele historien rundt dette støtter opp under det kirken altid har sagt, at de messianske profetiene spesifikt var til Kong Davids ætt som gamletestamentet og sier. En jødes syn på Jesaja 7:14:


https://youtu.be/KqkMrEcpjEU


Men nå har jeg kastet bort nok tid på dere.

Finnsannhet
FinnsannhetInnlegg: 14407
17.01.20 21:11
kefiren: Men nå har jeg kastet bort nok tid på dere.

Jeg kan ikke rose deg for å ha forhindret mange sjeler til den kristne troen. Du gir jo Jesus så dårlig reklame, vet du. Er det anonymiteten her inne som har gått deg til hode? Et rom for å leve ut dine dårligste sider? Jeg regner med at du ikke oppfører deg slik når du snakker ansikt til ansikt med folk om Kristus? Skjeller dem ut?

Finnsannhet
FinnsannhetInnlegg: 14407
17.01.20 21:11
kefiren: Men nå har jeg kastet bort nok tid på dere.

Jeg kan ikke rose deg for å ha forhindret mange sjeler til den kristne troen. Du gir jo Jesus så dårlig reklame, vet du. Er det anonymiteten her inne som har gått deg til hode? Et rom for å leve ut dine dårligste sider? Jeg regner med at du ikke oppfører deg slik når du snakker ansikt til ansikt med folk om Kristus? Skjeller dem ut?

(Innlegget ble redigert 17.01.20 21:14)

Finnsannhet
FinnsannhetInnlegg: 14407
17.01.20 21:11
kefiren: Men nå har jeg kastet bort nok tid på dere.

Jeg kan 

(Innlegget ble redigert 17.01.20 21:12)

Keva
KevaInnlegg: 22654
17.01.20 21:35
BlackEagle: tålmodig hedning - tålmodig, fordi han heldigvis har lagt av seg alt kristeliøst fanteri

- og atter en gang er man tommeltom når soleklart tommelmateriale dukker opp - I O U 1 - again! :D

Keva
KevaInnlegg: 22654
17.01.20 21:47
kefiren: tilhører djevelen

- og det hadde ikke vært vanskelig å se, om man nå hadde trodd på at noen slik eventyrfigur.

Jeg finner dine fantasier og diktninger om hva BE - en av forumets sakligste og mest velformulerte debattanter - liksom skulle "støtte" og "forsvare", grovt løgnaktige, stygge og djevelske. (Selv om jeg ikke tviler et øyeblikk på at BE både kan svare for seg selv, og tåler det godt.)

Følg BE's råd du, og sett deg inn i § 8 på Mose stentavler.

Den typen personsjikane og grove løgner og antagelser du driver med, er en forurensning av debatten.

Skjerp deg!

Genco
GencoInnlegg: 4037
17.01.20 22:45
Homo_Erectus: Denne Wikipedia-artikkelen diskuterer hvorvidt Muhammed har eksistert eller ikke. Her er både de som ser ham som trolig en mytisk figur og de som ser ham som en historisk person. Some historians believe Muhammad may be a mythical figure. In their 2003 book Crossroads to Islam, Yehuda D. Nevo and Judith Koren advanced a thesis, based on an extensive examination of archaeological evidence from the early Islamic period, that Muhammad may never have existed, with monotheistic Islam only coming into existence some time after he is supposed to have lived. This has been described as "plausible or at least arguable" and employing a "very rigorous historical methodology" by David Cook of Rice University, but has also been compared to Holocaust denial by historian Colin Wells, who suggests that the authors deal with some of the evidence illogically Jeg er ikke kompetent til å uttale meg om saken, jeg registrerer bare at det er ulike meninger blant historikerne.

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke kan se hvordan arkeologi kan bevise eksistens av et bestemt menneske.Riktig nok er jeg overhode ingen ekspert men sånn rent logisk.


Om 3 uker reiser jeg til Makkah og Madinah og skal besøke Muhammads moske i Madinah hvor graven hans ligger.Araberne er ikke kjent å ha graver til fiktive personer.Ikke be meg å gjøre noen arkeologiske undersøkelser der for jeg er lite lysten på diskusjon med saudi sikkerhetsvakter.Selvfølgelig er det pga at mitt daglige arabisk er litt rusty :-)


 

Homo_Erectus
Homo_ErectusInnlegg: 22992
17.01.20 22:53
Genco: Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke kan se hvordan arkeologi kan bevise eksistens av et bestemt menneske.Riktig nok er jeg overhode ingen ekspert men sånn rent logisk.
Om 3 uker reiser jeg til Makkah og Madinah og skal besøke Muhammads moske i Madinah hvor graven hans ligger.Araberne er ikke kjent å ha graver til fiktive personer.Ikke be meg å gjøre noen arkeologiske undersøkelser der for jeg er lite lysten på diskusjon med saudi sikkerhetsvakter.Selvfølgelig er det pga at mitt daglige arabisk er litt rusty :-)

Jeg kan heller ikke forstå hvordan arkeologi kan bevise eksistensen til et bestemt menneske. Arkeologien kan like lite bevise eksistensen til Muhammed som arkeologi kan bevise eksistensen til Jesus, Paulus, Jakob, Isak osv.

Det hele er et spørsmål om tro, men tro beviser som kjent ingenting.

God tur til Makkah og Madinah. Ha et interessant og behagelig opphold.

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 50131
17.01.20 23:07
Keva: - og atter en gang er man tommeltom når soleklart tommelmateriale dukker opp - I O U 1 - again!

Du kan få låne en av meg!

Mvh

BE

kefiren
kefirenInnlegg: 261
17.01.20 23:10

Keva:

 

Selvfølgelig forsvarer du blackeagle, for du er samme ulla. Du er av de som vil si til en kristen som kritiserer Hitler ovenfor en nazist (for å ta et annen ideologi, noe som er opplagt ondt): JA MEN det skildres da flere drap i bibelen, så hvem er du til å kritisere Hitler? Hva er hensikten her, annet enn å angripe kristendommen ved å ta nazismen i forsvar? Det var akkuratt dette blackeagle gjorde med islam, derfor kalte jeg ham en tosk.

 

Og til finnsannhet: Du kaller deg kristen, merkelig du ikke ser dette? Og hvorfor er du her inne og underholder troll? Hvorfor blir du med i hylekoret, når jeg drar trollene ut i lyset og viser hva de driver med? Vi er kalt til å si sannheten, at de som lever i løgn og tjener satan med å overbevise folk om at doktriner fra djevelen som kommunisme, islam osv er en flott ting reagerer med raseri, vet vi godt fra historien.

 

Mer tror jeg ikke jeg trenger si.

(Innlegget ble redigert 17.01.20 23:13)

Gorback
GorbackInnlegg: 4621
17.01.20 23:15

Men Espen Askeladd har beviselig eksistert, hans gjøren og laden står solid dokumentert av evangelistene Peter Asbjørnsen og Jørgen Moe! Ingen røk uten ild, slike fortellinger oppstår ikke av seg selv, så dette må bygge på virkelige hendinger...;-)

(Innlegget ble redigert 17.01.20 23:18)

Keva
KevaInnlegg: 22654
17.01.20 23:23
kefiren: Du er av de som vil si til en kristen som kritiserer Hitler ovenfor en nazist (for å ta et annen ideologi, noe som er opplagt ondt): JA MEN det skildres da flere drap i bibelen, så hvem er du til å kritisere Hitler? Hva er hensikten her, annet enn å angripe mot kristendommen med å ta nazismen i forsvar?

Har du noen gang vurdert å bli forfatter?

Setningsbygning, grammatisk konsistens, logikk og sammenheng lar nok fremdeles noe tilbake å ønske, men fantasien skulle være tilstrekkelig - ja, godt og vel, vil jeg si.

Men hvis vi setter alt dette til side, så ser jeg ett spørsmål til meg her - du spør om hva som er hensikten.

Dét er ingen hemmelighet.
Hensikten med å skrive i en tråd som tilsynelatende vil diskutere kristussens mulige, historiske eksistens. Jeg var f.eks. veldig spent på å se hvilke holdepunkter du ville servere for denne muligheten.

Men det kom ingen. Det ville da også ha vært en sensasjon av verdensomspennende interesse - og du ville måtte ha forberedt deg på invasjon fra verdenspressen.
Men nei, ingenting dukket opp, bortsett fra gammel, forslitt terping på det vi har sett hundretalls ganger før: Påstander uten reelt innhold.
Men fulgt av særdeles dårlig debattskikk med personsjikane og grove løgner og påstander om folk som ikke er enige med deg.

Du snakker om å gjøre entré som ny debattant ... 

Oric-1
Oric-1Innlegg: 4365
17.01.20 23:24
egilandregjerde: i praksis er det et eget livssyn, med en rekke tilhørende forestillinger.

Ok, så du vet ikke hva det innebærer.

Keva
KevaInnlegg: 22654
17.01.20 23:25
Oric-1: Ok, så du vet ikke hva det innebærer.

Helt tydelig.

Men h*n har sikkert noen fargerike fantasier om dét også...

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg