Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

JV kritikk fra innsiden

NYTT TEMA
immediately
immediatelyInnlegg: 697
09.07.20 20:16
Haregutt: Å tro på noe en ikke kan se eller ta på, er ikke nødvendigvis bare en tro, som en tro på noe som ikke finnes. En kan ikke se vinden, heller ikke ta på den, men en kan føle den, og en vet at den er der, selv om en ikke ser den, basert på viten. Slik er det med sannheten også.

Nei, slik er det ikke med sannheten.

 

Din sammenligning med vind og sannhet er nok ikke helt korrekt. Føler man vinder på kroppen, er dette basert på viten om vinder, ikke noe man antar eksisterer.

 

Når det gjelder sannheten, mener du at å «ha følelsen av» er basert på viten?

 

Som tidligere sitert i en annen tråd:

 

Det er et problem at selv den sikreste tro ikke gir noen garanti for at det man tror på er sant, mens noe godt kan vise seg å være sant selv om det har vært betvilt av alle, det vil si ikke trodd av noen.

 

(Innlegget ble redigert 09.07.20 20:22)

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 50771
09.07.20 20:24
Haregutt: Alle er slike som deg som ikke eier kunnskap om hva Bibelen egentlig lærer

Motta min sympati.

Mvh

BE

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 50771
09.07.20 20:28
Haregutt: Forøvrig kan du tygge litt på dette... Fakta er at ALLE har en tro

Foreløpig kan du tygge litt på dette... Faktum (for dette er éntall - "fakta" er flertallsformen) er at noen av oss IKKE tror noe som helst.

Mvh

BE

Fjellvaaken
FjellvaakenInnlegg: 4304
12.07.20 14:46
BlackEagle: P. S. For ordens skyld: jeg har allerede lest biber'n.

Det skal du har ros for Eagle. Dog - var det for å finne "feil" eller var det et oppriktig forsøk på å finne "sannheten" - da må man ha åndelige briller på, være ydmyk og ærlig mot seg selv. Syns du har nevnt at du hadde lest den to ganger t.o.m. Lykke til med å gjøre det tredje forsøket (selv om ættetavlene etc. i "GT" kan være tunge nok å komme igjennom). Eller du kanskje heller  skal meditere over visse kjernepunkter? Hvordan skal jeg forstå uten at noen forklarer...sa den ydmyke egypteren i Ap.gj.

 

Du har jo vandret så mye herinne, sender en hilsen med et bittelite glimt i øyet:

 

"Du trur du kainn flyg like høgt som ØRNA

 

På aille spørsmål mein du at du har rett svar.

 

Men vesst du TENKE DÆ OM, så vakker å så ung.

 

En liten føggelunge e du søt å rar."

 

Lykke til!

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 12.07.20 14:57)

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 50771
12.07.20 15:49
Fjellvaaken: Det skal du har ros for Eagle. Dog - var det for å finne "feil" eller var det et oppriktig forsøk på å finne "sannheten" - da må man ha åndelige briller på, være ydmyk og ærlig mot seg selv.

Jeg takker for rosen, sjøl om du nok kan komme til å ønske å trekke den tilbake etter å ha lest nedenstående.

Jeg leste biber'n fordi det var så mye preik om den, og da måtte jeg selvsagt prøve å finne ut hvorfor. Vel, jeg fant ut ett og annet, bl. a. at den var dørgende kjedelig - sjøl om den tidvis var temmelig blodig (som en elendig skrekkfilm). Og - jeg leser uansett ikke bibler med et bestemt formål for øye (ref. bias - jeg gjør det jeg kan for ikke å være forutinntatt. Derfor forsøker jeg ikke å finne "sannheten" - og heller ikke feil. Men når ingen sannhet er å spore (unntatt vedr. noen historiske hendelser som kan bekreftes av ulike funn og/eller andre kilder) og feilene er så åpenbare at man ikke kan unngå å legge merke til dem med mindre man bruker sveisemaske (en slags briller, dét ôg), blir det bare pinlig.

Åndelige briller har jeg aldri hatt. Jeg akter heller ikke å skaffe meg noen, ettersom jeg anser alt "åndelig" som pjatt og vrøvl fra ende til annen (ref. "Åndenes makt" og en viss herværende tittelløs prinsesse med en latterlig engleskole og preik med dauinger; også noen egne bekjentskaper som plaprer om fullmåne, chakra og dess like i all uendelighet). Du skjønner; jeg er ikke-troende, for jeg har intet behov for noen "tro".

Og det ovenstående er mitt syn etter å ha vært nettopp ærlig med meg sjøl. Men jeg er selvsagt klar over at slett ikke alle orker dét.

Men du kan få råd eller tips tilbake: Det er fint å ha et åpent sinn (og det har jo ikke de som allerede har bestemt seg for at biber'n inneholder "sannheten" i bestemt form - LAAAANGT derifra!), men det trenger ikke å være så vidåpent at vettet renner ut i begge ender (samme som høl i hue).

Jeg setter forresten pris på strofene dine, men de baseres dessverre på feil:

"Du trur..." osv.: Jeg tror IKKE noe som helst. Det har jeg ikke behov for, som sagt.

"På aille spørsmål mein du at du har rett svar": Jeg mener IKKE å ha rett svar på annet enn saker og ting som kan bevises og/eller gis en logisk konsistent forklaring. En slik forklaring glimrer med sitt totale og absolutte fravær hva guders eksistens angår.

Mvh

BE
hedning

(Innlegget ble redigert 12.07.20 15:49)

immediately
immediatelyInnlegg: 697
12.07.20 17:39
Fjellvaaken: "Du trur du kainn flyg like høgt som ØRNA

På aille spørsmål mein du at du har rett svar.

Men vesst du TENKE DÆ OM, så vakker å så ung.

En liten føggelunge e du søt å rar."

BlackEagle, en redningslaus hedning.

Han har definitivt ingen tro

på guder: Det er overtro.

Det er min mening.

(Innlegget ble redigert 12.07.20 17:40)

Fjellvaaken
FjellvaakenInnlegg: 4304
13.07.20 12:46

Teksten er forøvrig hentet fra Åge A. sin "Flyg avsted".

 

Nei, vet ikke om jeg vil gi noe mere liv til denne tråden. R.F. har vært gigantisk uklok og gått i sin egen kunnskaps snare. Å være intelligent og kunnskapsrik er ikke automatisk synonymt med å være fylt av visdom. Kjenner han godt (ikke personlig), men jeg tviler på at han hadde den høystatusen mange tror. 

Nå har han vel i praksis valgt å mate motstanderne til hva han selv gir uttrykk for fortsatt tror på. Skulle nesten tror han ville hevne seg hvis han ikke ble hørt i stedet for å ta en "vente og se" - holdning.

(Innlegget ble redigert 13.07.20 12:57)

immediately
immediatelyInnlegg: 697
13.07.20 14:59
Fjellvaaken: Å være intelligent og kunnskapsrik er ikke automatisk synonymt med å være fylt av visdom

Nei, det er sikkert og bevist.

 

  

(Innlegget ble redigert 13.07.20 15:02)

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1502
13.07.20 18:14
Fjellvaaken: Å være intelligent og kunnskapsrik er ikke automatisk synonymt med å være fylt av visdom

Ja, men en slik person kan kanskje ha lettere for å bedømme og vurdere informasjon innenfor sitt fagfelt og kan oftere se flere sider av en sak - og dermed kanskje ikke ta alt for god fisk.

Så derfor bør man lytte litt til hva denne professoren har å si om Jehovas vitners læresetninger, som han mener umulig kan stemme med Bibelen.

Men når det er sagt, så handler ikke den kristne troen om å ha mest mulig teoretisk om Bibelen - men hvordan man responderer på frelseren.

(Innlegget ble redigert 13.07.20 18:21)

immediately
immediatelyInnlegg: 697
13.07.20 18:17
positivogblid: Så derfor bør man lytte litt til hva denne professoren har å si om Jehovas vitners læresetninger, som han mener umulig kan stemme med Bibelen.

Men stemmer bibelen med sannheten da?

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1502
13.07.20 18:28
immediately: Men stemmer bibelen med sannheten da?

Så lenge Bibelen har rom for tolkninger, kan vi ikke vite sikkert hva som stemmer med Bibelen i alle ting.

Men hva er sannheten for deg?

Det bedømmes ofte ulikt fra person til person....

(Innlegget ble redigert 13.07.20 18:30)

Haregutt
HareguttInnlegg: 607
13.07.20 19:51

Vi forstår problemet med tro, der forskjellen ligger i å tro med en viss underliggende tvil, og tro med en overbevisning og viten. 

Mange tror på Gud, eller håper at det finnes en Gud, med den underliggende tvil, og da blir de fleste gjenstand for spekulative forhåpninger, teorier, tolkninger og konklusjoner.

Vitenskapen hevder at det har funnet sted et "Big Bang" det er en tro basert på spekulative teorier og konklusjoner, ingen kan bevise at det noen gang har funnet sted et "Big Bang", men likevel finnes det millioner som nå har akseptert dette og tror helt og fult på denne teorien.

Vi vet at det har vært mennesker på månen, det er det liten tvil om, men likevel er det faktisk noen som betviler dette, og påstår at det vi har sett av film, bilder og dokumentasjon er manipulerte.

Grunnlaget for at VI tror med en overbevisning og viten er fordi vi har satt sammen alle verdens teoretiske og ikke-teoretiske spørsmål, og all verdens vitenskapelige spørsmål om fakta og teorier, og alle verdens religioner, fra historie til fabler og fantasi, fakta og tvil.

Alt dette er evaluert opp imot Bibelens historie og det den viser innenfor vitenskapelige spørmål, og om den Bibelen er troverdig på alle plan, eller bare noen få ting............. hva har resultatet blitt ?

Å tro på den Guden som Bibelen forteller om, å lære om denne Guden, og alt denne Guden står for, ved å oppriktig ønske om å finne ut om det virkelig er mulig å tro på, og bli overbevist om at denne Guden virkelig finnes, og at alt det denne Guden har gitt mennesker inspirasjon å skrive om, og om at det virkelig er en usynlig Gud som har inspirert mennesker til å skrive ned det denne Guden vil, og hvorfor han ikke viser seg for mennesker, og hva hans hensikt er med alt dette, både det som oppleves som vondt og godt, og at det virkelig er sant, og ikke bare noe en kan tro på med en underliggende tvil.

Når en da gjør som denne Guden vil, selvsagt på et frivillig grunnlag, leter etter sannheten gjennom hans inspirerte ord, Bibelen, så vil en se at det faktisk er langt større sannsynlighet for at det må være en skaper / Gud bak det hele, og at alle teorier, vitenskapelige eller filosofiske, er basert på menneskets søken etter sannheten om vår opprinnelse, som da er grunnlaget for at vi i dag har tusenvis av teorier, konklusjoner og fantasier, og fornektelse på det usynlige vesen.

Dette gjør at jeg og millioner av andre er helt og fult overbevist på at sannheten ligger der for alle som virkelig ønsker å finne den, og den finnes kun gjennom Bibelen.


Haregutt  

OOTSP
OOTSPInnlegg: 8361
14.07.20 23:32

Tror du på det treenige, haregutt?

(Innlegget ble redigert 14.07.20 23:40)

Haregutt
HareguttInnlegg: 607
14.07.20 23:56
OOTSP: Tror du på det treenige, haregutt?

Om du sikter til en treenig gud, så er svaret nei.

Ordet "Treenighet" - "det treenige" eksisterer ikke i Bibelen, og er vrangforestilling om at Gud, Jesus og den hellige ånd er en og samme person, men Gud er den allmektige, Jesus er sønnen den første fødte / skapte, Hellig ånd er ikke en engel / usynlig skapning / eller en åndeperson, det er Guds virksomme kraft, som Gud skjenker dem som oppriktig ønsker å gjøre hans vilje.


Haregutt

OOTSP
OOTSPInnlegg: 8361
14.07.20 23:59
Haregutt: Om du sikter til en treenig gud, så er svaret nei. Ordet "Treenighet" - "det treenige" eksisterer ikke i Bibelen, og er vrangforestilling om at Gud, Jesus og den hellige ånd er en og samme person, men Gud er den allmektige, Jesus er sønnen den første fødte / skapte, Hellig ånd er ikke en engel / usynlig skapning / eller en åndeperson, det er Guds virksomme kraft, som Gud skjenker dem som oppriktig ønsker å gjøre hans vilje.

Det gjør det om du har lest hele Bibelen.

Haregutt
HareguttInnlegg: 607
15.07.20 07:54
OOTSP: Det gjør det om du har lest hele Bibelen.

Okei, da kan jo du bare vise meg hvor det står skrevet, i Bibelen, for det kan ikke være vanskelig for en som har lest hele Bibelen...


Haregutt

aicat
aicatInnlegg: 22008
15.07.20 17:08
Fjellvaaken: Nei, vet ikke om jeg vil gi noe mere liv til denne tråden. R.F. har vært gigantisk uklok og gått i sin egen kunnskaps snare. Å være intelligent og kunnskapsrik er ikke automatisk synonymt med å være fylt av visdom. Kjenner han godt (ikke personlig), men jeg tviler på at han hadde den høystatusen mange tror.

I flere tiår har Rolf Furuli vært kjent for å forsvare det strenge trossamfunnet. Så ble han selv ekskludert fra Jehovas vitner - etter å ha kritisert ledelsen.
Som han selv sier - så har "ledelsen i JV tillagt seg selv diktatorisk makt som de bruker negativt - som er til skade for Jehovas vitner".

 

(Innlegget ble redigert 15.07.20 17:12)

lexuszix
lexuszixInnlegg: 5172
15.07.20 17:22

Jeg ser Furuli trekker paralleller til Martin Luther. Det mangler vel bare at han spikrer noen sider fra boka si opp på Rikets Sal sine dører. 

Haregutt
HareguttInnlegg: 607
15.07.20 17:46
aicat: "ledelsen i JV tillagt seg selv diktatorisk makt som de bruker negativt - som er til skade for Jehovas vitner".

Reinspikka tøv... Det handler KUN om å følge Bibelen. 

Homofile prester hevder de følger Bibelen, men det gjør de jo slettes ikke, men ingen kommenterer deres ekstreme vrangforestillinger om hva som er Guds normer... 

Dere som lever etter denne verdens herskers normer gjør som det står skrevet i Bibelen... dere skal hate og hetse dem som viser dere sannheten.

Det er ingen ledelse med diktatorisk makt av Jehovas vitner, for alle er likestilt, ingen går foran noen andre, og det er frivillig hvor langt en kan gå i tjenesten for Gud, og det er frivillig om en vil følge i Jesu fotspor, ingen tvinger eller presser noen, av noe som helst slag....


Haregutt

aicat
aicatInnlegg: 22008
15.07.20 17:54
aicat: "ledelsen i JV tillagt seg selv diktatorisk makt som de bruker negativt - som er til skade for Jehovas vitner".

Skal jeg lytte til en som til de grader kjenner JV fra innsiden og til det R.F. sier - eller til dere som fortsatt er på innsiden? Hvordan kan vi ha tillit eller tro på folk som tror på onde ånder, djevler og demoner og som tror mennesken kun har levd på jorden i 6000 år - og som altså fortsatt lever i steinalderens mørke?
Om JVs ledelse ikke har diktatorisk makt fordi de ikke tåler kritikk - hvem er det da som har ekskludert han?
Har han ekskludert seg selv?

(Innlegget ble redigert 15.07.20 18:04)

lexuszix
lexuszixInnlegg: 5172
15.07.20 20:05
Haregutt: det er frivillig om en vil følge i Jesu fotspor, ingen tvinger eller presser noen, av noe som helst slag....

Jeg lurer på om du legger noe annet i det å "tvinge noen" eller å "presse noen" enn det mange andre gjør. 

Toremann
ToremannInnlegg: 20
15.07.20 21:35

Godt å se at pressen tar tak i saken om Furuli. 


En gang i fremtiden må nok JV legge om stilen og ikke holde på slik som de gjør. De er virkelig på villspor, det ser de fleste som har vært innenfor denne type hjernevask og kommet seg langt vekk fra det. Man kan bare håpe på at JV kommer med en "ny forståelse". De har tross alt gjort det en rekke ganger før når troen deres ikke holder mål lenger. Man kan bare håpe på at de slutter med å støte mennesker ut og ødelegge mennesker på den måten som de gjør.


Furuli i Stavanger Aftenblad


Furuli i VG i dag.

Haregutt
HareguttInnlegg: 607
16.07.20 16:32
aicat: Skal jeg lytte til en som til de grader kjenner JV fra innsiden og til det R.F. sier - eller til dere som fortsatt er på innsiden? Hvordan kan vi ha tillit eller tro på folk som tror på onde ånder, djevler og demoner og som tror mennesken kun har levd på jorden i 6000 år - og som altså fortsatt lever i steinalderens mørke?
Om JVs ledelse ikke har diktatorisk makt fordi de ikke tåler kritikk - hvem er det da som har ekskludert han?
Har han ekskludert seg selv?

En kan godt si at han har ekskludert seg selv, for han vet og visste hva Bibelen lærer om det han gjør, eller ikke gjør.

En person som har meninger som er i strid med Bibelens lære, vil ikke kunne bli døpt, og dersom en ikke er døpt, blir en heller ikke ekskludert. Mange innenfor Jehovas vitner forkynner fra Bibelen uten å være døpte, men den dagen du velger å la deg døpe, vil det være et valg du tar fordi du ønsker å tjene Jehova av hele ditt hjerte, og da kan du ikke forvente at du både kan lære andre om Bibelens lære, og lære andre om hva andre lærer som Bibelen ikke lærer.

 

Haregutt

(Innlegget ble redigert 16.07.20 16:32)

Haregutt
HareguttInnlegg: 607
16.07.20 16:35
Toremann: En gang i fremtiden må nok JV legge om stilen og ikke holde på slik som de gjør.

Slik som alle andre såkalte kristne har gjort ? Jehovas vitner følger Bibelen, og Bibelen legger ikke om stilen.


Haregutt

nlc
nlcInnlegg: 1709
16.07.20 17:24
Haregutt: Jehovas vitner følger Bibelen, og Bibelen legger ikke om stilen.

Så hvorfor har jehovas vitners teologi endret seg så mange ganger da? 

joplina
joplinaInnlegg: 65383
16.07.20 18:03

Dette passer som fot i hose med overskriften på tråden her:


"I flere tiår har Rolf Furuli vært kjent for å forsvare det strenge trossamfunnet. Så ble han selv ekskludert fra Jehovas vitner - etter å ha kritisert ledelsen.


 


Ledelsen har tiltatt seg en diktatorisk makt som de bruker negativt, til skade for Jehovas vitner, sier Rolf Furuli (77)


I mai utga Furuli boken «My Beloved Religion – And the Governing Body», vel vitende om at den ville få ham ekskludert. Boken er en hyllest til Jehovas vitners tro og lære, og samtidig en krass kritikk av organisasjonens ledelse.


Trosfellesskapet ledes i dag av åtte menn i USA – kjent som Det styrende råd. Det er disse Furuli nå tar et oppgjør med.


I dag fungerer det Styrende råd som en regjering for Jehovas vitner, med ubegrenset makt. Alt de sier, skriver og gjør aksepteres blindt. Ingen kan si imot det, sier Furuli.


Dette er en situasjon som er helt i strid med Det nye testamentet.


Det styrende råd har laget bud som fører til eksklusjon, som gjør at det er titusenvis av vitner som har blitt ekskludert på grunn av bud som er laget av dette styrende rådet, forteller han.


Ifølge en artikkel fra 1994 i Jehovas vitners egen avis, Vakttårnet, ble rundt 0,8 prosent av vitnene på den tiden ekskludert årlig. Om man går ut fra at dette tallet fortsatt er gyldig, kan man anslå at 70.000 vitner ble ekskludert bare i 2019.


Ifølge Furuli var det syv grunner til at et vitne kunne bli ekskludert i 1965. I dag teller han 39 grunner.


Furuli tror den strenge eksklusjonspraksisen fører til at mange blir i Jehovas vitner, av helt andre grunner enn tro.


I stedet for at man lar Bibelen oppmuntre folk til å leve rent og godt, så lager man regler som tvinger dem til å gjøre det. Det er ikke riktig, sier Furuli.


– Det ble en litt opphetet debatt i forskningsmiljøet i etterkant av publiseringen av Furulis bok, sier Hege Kristin Ringnes. Hun har en PhD med doktorgrad om Jehovas vitner, og har vært på innsiden av trossamfunnet.


Det som er spesielt, er at Rolf fortsatt sier at Jehovas vitner har sannheten – det betviler han ikke. Det han har tatt tak i, er organisasjonen og Det styrende råds makt over folk, sier hun.


Ifølge Ringnes har Furuli vært en sentral og innflytelsesrik skikkelse i Jehovas vitner – både nasjonalt og internasjonalt."


*********************


En vettug mann som ser det åpenbare


 

hissigproppen_1
hissigproppen_1Innlegg: 1689
16.07.20 18:07

Er du JV, Joplina? Ike at jeg har noe med det

joplina
joplinaInnlegg: 65383
16.07.20 18:12
hissigproppen_1: Er du JV, Joplina? Ike at jeg har noe med det

Nei. Jeg er hva (mange/noen) troende vil beskrive som en villfaren sjel, en synder, vranglærd , ikke av Gud - eller hva med denne om at jeg er "slave under denne verdens fyrste"......

Doku
DokuInnlegg: 7344
16.07.20 18:28
hissigproppen_1: Er du JV, Joplina? Ike at jeg har noe med det

Etter det jeg kan se, var Joplina til å begynne med ganske positiv til Jehovas vitner. Men etter som tiden er gått her på VGD, ser jeg at hun har forandret innstilling til hva Selskapet Vakttårnet og dets medlemmer, Jehovas vitner står for. Men dette er bare slik jeg ser det.

Hilsen Doku

(Innlegget ble redigert 16.07.20 18:29)

aicat
aicatInnlegg: 22008
16.07.20 18:56
Haregutt: En kan godt si at han har ekskludert seg selv, for han vet og visste hva Bibelen lærer om det han gjør, eller ikke gjør. En person som har meninger som er i strid med Bibelens lære,

Så vidt jeg kan se - har ikke R.F. kritisert noe av det JV mener som har rot i Bibelen, men kritisert JV sin ledelse. Så hva er det Bibelen lærer dere da - som bryter med det R.F. har kritisert? Det står da ikke et ord i Bibelen om JVs lederskap.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg