Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Beklager så meget.

NYTT TEMA
aicat
aicatInnlegg: 22304
09.08.20 14:53
Jaddadu: Du er ikke enig i Jehovas vitners kunnskap fra Bibelen, og hva tyder det på, jo, at din kunnskap fra Bibelen ikke er mye å legge vekt på, men, la oss nå si at min kunnskap fra Bibelen er lavere enn din, da burde det ikke være noen sak for deg å vise meg, ut fra hvordan det er blitt forstått feil, og hvor det er feil, det jeg påstår er rett og galt til deg og dine sektmedlemmer, skulle ikke det være ganske enkelt for deg da ?

Igjen kommer du kun med tomt snakk. For det er jo nettopp det du skriver som viser iklartekst at du ikke har forstått hvilket budskap Jesus kom med i Luk 18. Hadde du forstått hva han her ville si til oss - hadde du kunne forklare det. Men der svikter du totalt nok en gang.
Så du kan bare gi opp - og i stedet heise det hvite flagget.

PS: Jeg er i motsetning til deg - ikke medlem av noen sekt!

(Innlegget ble redigert 09.08.20 14:54)

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 4127
09.08.20 14:54
aicat: Takk for bekreftelsen på at du ikke har forstått et kvekk av denne liknelsen!
Du skrev: Jaddadu: «Jeg er jo selvsagt en av de få ekte og sanne kristne her, mens de aller fleste andre her er satans disipler..."
At du i tillegg prøver deg med en bløff - for å ro deg unna denne selvgode uttalelsen viser også at du er uærlig.
Du har avslørt deg selv som en falskspiller for lenge siden - så var jeg deg ville jeg nå gitt opp dine håpløse og ondsinnede forsøk på å ramme JV - en organisasjon du løgnaktig hevder å være en del av.
Jeg kjenner mange JVer - men ingen av de jeg kjenner ville uttale seg på den måten du gjør.
Når det gjelder dine påståtte "kunnskaper" viser også nok en gang at du ikke er i stand til å kommentere Luk 18 - og forklare hva det er Jesus her mener.
Så her har du kun en ting å gjøre - pakk sammen ukvemsordene dine og slutt å late som du er medlem av JV.

Okei, jeg har ikke forstått et kvekk, av Luk. 18 > undervis meg da, slik at jeg lære hva det er du har forstått der... 


Jaddadu
JaddaduInnlegg: 4127
09.08.20 14:55
aicat: PS: Jeg er i motsetning til deg - ikke medlem av noen sekt!

PS: Joda det er du, du har bare ikke forstått det ennå.


J

aicat
aicatInnlegg: 22304
09.08.20 14:57
Jaddadu: Okei, jeg har ikke forstått et kvekk, av Luk. 18 > undervis meg da, slik at jeg lære hva det er du har forstått der...

Jeg har ingen intensjoner om å belære falskspillere som deg - noe som helst. Setningen jeg har sitert deg på viser at du ikke har forstått noe selv et barn kan forstå. For denne liknelsen trenger man ikke mye teologisk kunnskap for å forstå.

nlc
nlcInnlegg: 1738
09.08.20 15:03
Jaddadu: el, hvordan tror du Jehovas vitner har kommet frem til 1914, og hvordan har vi kommet frem til at Gud og Sønnen er to helt forskjellige åndeskapninger / personer, samt hvorfor det er to grupper som får oppstandelse, en gruppe på 144 000 og en gruppe med så mange som ingen kan telle ?? Du kan jo heller prøve å motbevise disse tre eksemplene ut fra Bibelen, og bruk gjerne dine bibler og ny verdens oversettelse til å sammenligne hva som står der, men jeg leser hva du skriver, og det viser at din kunnskap ikke er mye å ta imot lærdom fra.

Dette står det jo ikke noe om i Bibelen. Dette er en tolkning av hva som står i Bibelen, ikke et referat til hva som faktisk står. Og siden Vakttårnets tolkninger av Bibelen har vært helt på viddene med diverse årstall (for ikke å forglemme "Millions now living will never die" fra 1925), er det nettopp dette som er poenget mitt. Når tolkningene deres hittil har vært helt, totalt feil, hvorfor skal det de tolker nå være rett? .


Oppfatter du mennesker som feirer jul, røyker sigarer og bruker korset som sitt symbol som kristne?


 

Doku
DokuInnlegg: 7434
09.08.20 15:49
nlc: https://en.wikipedia.org/wiki/Development_of_Jehovah%27s_Witnesses_doctrine

Veldig interessant lesning fra din oppgitte link. Håper Jehovas vitner her inne leser det. Det jeg har lest der er sant og kjent for vi som har studert Selskapet Vakttårnet som en bevegelse.

Hilsen Doku

(Innlegget ble redigert 09.08.20 15:53)

Doku
DokuInnlegg: 7434
09.08.20 17:18
Jaddadu: PS: Joda det er du, du har bare ikke forstått det ennå.

Kanskje du kan definere hva som er en sekt. Slik jeg ser det, bruker du ordet helt i strid med den definerte forståelsen.

Jeg siterer Wikipedia:

"Sekt er et menings- eller trossamfunn som har skilt seg ut fra et herskende samfunn eller en større religiøse sammenslutninger som har en avvikende trosbekjennelsedogmer, i forhold til en større, mer etablert bevegelse, men også om andre «tilhengerflokker», for eksempel Ordbakgrunn[ | rediger kildeReligiøs sekterisme[ | rediger kildeDefinisjoner[ | rediger kildekonservativt enn opphavet.» Etter denne definisjonen er størrelse nesten eneste avgjørende kjennetegn.
Den andre definisjonen, som brukes i dagligtale, er negativt ladet og beskriver «en lukket religiøs gruppering med sterke ledere, betydelig kontroll over medlemmenes adferd, og eventuelt sanksjoner knyttet til ønske om utmelding». Denne definisjonen følger ikke nødvendigvis den vanlige oppdelingen i kirkesamfunn eller størrelsen på samfunnet – en lokal forsamling innenfor et etablert kirkesamfunn kan være sekterisk.

Et forsøk på en sosiologisk definisjon av begrepet er gjort av tyskerne Max Weber og Ernst Troeltschs i deres religionssosiologiske arbeider. Weber fremstiller sekten som en idealtype og på den andre siden kirken som en annen idealtype. Så definerer Weber at sekten har personlig omvendte tilhengere, mens kirken har medlemmer som er født inn i den. Troeltsch påpeker at sekten stiller store krav til tilhengerne, at den ikke tar mål av seg til å omfatte mer enn en minoritet og dermed har en Eksempler på sekt-begrepets bruk[ | rediger kildekatolisismen er normen. Likeledes blir ortodokse kirke står sterkt, for eksempel i RusslandHviterussland og Ukraina.

Et annet eksempel gjelder ulike trosretninger og grupperinger innen islam. Sett med en muslimer definerer de buddhismen har grunnleggere som kom med ny Luthers etterfølgere ble sett på som en sekt i starten."

Denne definisjonen burde du forholde deg til, slik at vi i det minste forstår hverandre. Et ønske om å forstå hverandre, er vel minste krav for god kommunikasjon, syns du ikke? Ok, da burde vi også bruke ord i samme mening.

Hilsen Doku

(Innlegget ble redigert 09.08.20 17:22)

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1554
09.08.20 17:26
Jaddadu: Jeg vitner for Jehova Gud, DU derimot, vitner for Satan, noe vi ser av din manglende kunnskap fra Guds ord, Bibelen

Evangeliet når sin hensikt når mennesket kommer i samfunn med Gud.

Man trenger ikke all verdens kunnskap for å bli en kristen, men man får en tørst og en lengsel etter å lære kjenne Gud mer og mer.

Din fremstilling av Bibelen og Gud er skremmende - og er et skrekkbilde på fundamentalistisk og fanatisk religion som er blottet for medmenneskelighet og dypere refleksjon.

 

(Innlegget ble redigert 09.08.20 17:28)

aicat
aicatInnlegg: 22304
09.08.20 18:21
positivogblid: Din fremstilling av Bibelen og Gud er skremmende - og er et skrekkbilde på fundamentalistisk og fanatisk religion som er blottet for medmenneskelighet og dypere refleksjon.

Det nettopp det jeg ser er hans hensikt. Men som jeg skrev folk som opererer under falsk flagg har jeg ingen sympati med - selv om de prøver etter fattig evne å svartmale JV.

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1554
09.08.20 19:19
aicat: Det nettopp det jeg ser er hans hensikt. Men som jeg skrev folk som opererer under falsk flagg har jeg ingen sympati med - selv om de prøver etter fattig evne å svartmale JV.

Ingen tvil, han prøver bare å sette JV i et dårlig lys.

Kanskje er det en hevn for personlige erfaringer med trossamfunnet...

Uansett så er det bra at alle her utrykker at de ikke tror Jehovas vitner er så negativt som de blir fremstilt av enkelte Jehovas vitner her.

Jeg er ikke enig med JV i deres mange tolkninger, men skjønner likevel at de verken er bedre eller verre enn mange andre religiøse grupper.

 Selv om jeg nok tenker at JV er som en magnet på visse personligheter, slik som vi ser her inne...

(Innlegget ble redigert 09.08.20 19:20)

joplina
joplinaInnlegg: 65805
09.08.20 19:20
Jaddadu: Jeg skrev dette for å se om det lå noen kunnskap fra deg, skult i lillehjernen, men som jeg antok så gjorde det jo ikke det.

Ai,ai,ai,ai...her blir du tatt i bevisst løgn, sitert over.

- Hva sier Bibelen om løgn og løgnere?

Du skrev det ikke for å teste MIN lillehjerne, din løgner.

- Når det du gjorde var å sitere debattanten "nic" og servere en oppfordring til debattanten "nic" ...der du videre skrev at hvis han ikke tok den oppfordringen var han en morder.

- Og jeg valgte å sitere fra ditt svar til debattanten "nic", og fortelle hva jeg mente om din retorikk

- Nå hevder du at du skrev det for å teste meg (over) - din løgner.

 

*****************

 

Bibelinfo om løgn

 

"Det niende budet forbyr løgn.

Når vi lyver går vi imot det Jesus ønsker for oss. Det står i Bibelen, Kolosserne 3,9-10

Gud avskyr løgn. Det står i Bibelen, Ordspråkene 12,22

Løgnere utelukker seg selv fra Guds nærhet. Det står i Bibelen, Salmene 101,7. Men den som farer med svik, får ikke bo i mitt hus. Ingen mann som taler løgn, skal bli stående for mine øyne.

Uærlige og svikefulle mennesker har ingen plass i Guds rike. Det står i Bibelen, Åpenbaringen 22,15.

Vi er selv løgnere når vi utgir oss for å være kristne, men ikke gjør som Gud ønsker. Det står i Bibelen, 1. Johannes 2,4. Den som sier at han kjenner ham, men ikke holder hans bud, er en løgner, og sannheten er ikke i ham. "

 

 

 

- Fikk du med deg det..? Spesielt siste sekvens.....

 

 

(Innlegget ble redigert 09.08.20 19:22)

immediately
immediatelyInnlegg: 845
09.08.20 20:11
positivogblid: Ingen tvil, han prøver bare å sette JV i et dårlig lys.

Positivogblid, hva mener du?


Er Jehova-vitnet Jaddadu


en infiltratør, bedragersk og slu?


Det har jeg vanskelig for å tru.


 


Tror selv han er ekte nok.


Han og resten av hans flokk:


Ingen av Jehovas vitner her refser ham!


Denne ulv i fåreham.

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 4127
09.08.20 21:31
aicat: Jeg har ingen intensjoner om å belære falskspillere som deg - noe som helst. Setningen jeg har sitert deg på viser at du ikke har forstått noe selv et barn kan forstå. For denne liknelsen trenger man ikke mye teologisk kunnskap for å forstå.

Tenkte meg det, og det er fordi du ikke forstår hva illustrasjonene i Luk. 18 viser til, men du prøver deg ved å sammenligne mine kommentarer opp mot selvrettferdighet, men Luk. 18 viser ikke det slik du tror, og dessuten så viser Luk. så mye mye mer, som faller rett på slike som deg.


J  

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 4127
09.08.20 21:38

Etter å ha lest og sett hva dere spyr ut av eder og galle om Jehovas organisasjon og hatet mot den sanne Gud, kan jeg fra nå av meddele dere med at jeg sletter min "konto" her på vgd, ikke bare fordi deres kommentarer og debatter viser at jeg sitter å debatterer / diskuterer med slike verdens sekteriske disipler som dere, men fordi, jeg er overbevist om at mange av dere utgir dere for ikke å være ekskluderte vitner, og da er det i aller høyeste grad på tide å forandre meg, å slutte med denne urene "vanen" å sitte å skrive kommentarer med slike som dere... Nyt tilværelsen som disipler av verden, så lenge dere kan, men det kommer en dag, og da vil det nok gå opp for dere, at den nytelsen ikke hadde noen som helst verdi... Lykke til.


Mvh
Jaddadu

nlc
nlcInnlegg: 1738
09.08.20 21:57
Jaddadu: Nyt tilværelsen som disipler av verden, så lenge dere kan, men det kommer en dag, og da vil det nok gå opp for dere, at den nytelsen ikke hadde noen som helst verdi... Lykke til.

Lengre opp i tråden skrev du "gi men noen eksempler og la oss fra nå holde en saklig debatt". Jeg har forsøkt, Jaddadu, men du klikker i vinkel og kommer med slike innlegg som dette siste hver gang du går tom for argumenter. Tror du Jehova blir glad for denne oppførselen din?

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1554
09.08.20 22:15
Jaddadu: Nyt tilværelsen som disipler av verden, så lenge dere kan,

Takk for det!

Men tipper du bare forsøker deg med et nytt nick.

Ønsker deg uansett lykke til og håper du vil gå litt i tenkeboksen og lærer å se verden og menneskene rundt deg med nye og mer positive briller.

+ lære deg å godta at ikke alle finner din religion interessant.

Vi er likeverdige mennesker enten vi er ateister, kristne, hedninger, Jehovas vitner, muslimer, agnostikere, hinduister, eller har en annen religion eller livssyn.

Ikke rart at Bibelen lærer at gode relasjoner til sin neste er beste medisinen.

 

(Innlegget ble redigert 09.08.20 22:24)

joplina
joplinaInnlegg: 65805
09.08.20 23:48
positivogblid: Men tipper du bare forsøker deg med et nytt nick.

Høyst sannsynlig er det  akkurat det som blir enden på visa ja

immediately
immediatelyInnlegg: 845
09.08.20 23:59
Jaddadu: Etter å ha lest og sett hva dere spyr ut av eder og galle

Hvor dypt kan man tankeløst falle?


Det er du som spyr eder og galle!


Liker nidkjært å nide dem alle


«disipler av guden med horn og hale»


 


som ikke tror blindt på ditt geni.


Den som har beskjed om den rette teologi.


Den som har guddommelig vett


på det som er godt og ondt, galt og rett.


 


Du har sannelig meget å beklage.


Men sanningen om din uforskammethet


vil du neppe noen gang oppdage.


Før du som oss andre ikler deg fromhet.

aicat
aicatInnlegg: 22304
10.08.20 10:50
Jaddadu: Tenkte meg det, og det er fordi du ikke forstår hva illustrasjonene i Luk. 18 viser til, men du prøver deg ved å sammenligne mine kommentarer opp mot selvrettferdighet, men Luk. 18 viser ikke det slik du tror, og dessuten så viser Luk. så mye mye mer, som faller rett på slike som deg.

Takk! Hva var det jeg sa? Hva slags svar er dette? Jo, fra en som ikke begriper noe som helst av denne liknelsen - så er projeksjon av egen til kort-kommenhet til ingen nytte. Hadde du forstått hva Jesus her mener - hadde du kunnet forklare oss det, men det ser jeg at du selvsagt ikke kan, fordi han henvender seg direkte til slike selvgode fariseere som deg.
Så det eneste fornuftige du har valgt å gjøre når du har avslørt deg selv som en falskspiller - er å stikke av. Du vil neppe bli savnet av noen - verken av oss "djevelens disipler" eller andre genuine medlemmer av JV.

(Innlegget ble redigert 10.08.20 10:56)

Jenji
JenjiInnlegg: 5450
10.08.20 11:54
Jaddadu: Svaret du og dine aldri forstår mente du vel ?
Bibelen viser at alle som følger i Jesu fotspor og forkynner om Guds rike, og brer hans navn, Jehova, ut til alle verdens hjørner, kan ha et håp om et liv på denne jorden, unntatt de salvede som har et håp om et liv i regjering sammen Jesus og Jehova Gud. - Dette er det Bibelen som lærer, det står svart på hvitt, men slike som deg vil aldri forstå hva Bibelen lærer, fordi dere er lullet inn i denne verdens ånd, som gjør dere blindt, noe også Bibelen lærer.
Du henger deg stadig opp i dette med at "døden soner all synd" - det er det Bibelen viser, men heller ikke her forstår du dette. Bibelen viser at Gud innførte døden fordi Adam syndet mot ånden, og denne synden ville hele menneskeheten bli berørt av, som igjen fører til at mennesket bli gammelt og dør.  Men Bibelen viser at dette ikke var Guds hensikt, eller plan, for hans hensikt med å danne mennesker, var at de skulle leve evig, det var ingen død før Adam syndet ved bruddet på en enkel regel. Døden var en "straff", og i døden er det ingen ting, tiden er stoppet, og det er ingen plan. les om det i Forkynneren 7:2b, og så kan du Lese Rom. 5:12 og Åpenbaringen 20:13 og 1. Peter 1:3 og Joh. 5:24
Den som er død kan ikke synde, og den som blir oppreist fra døden har sonet "straffen" og er som født på ny, til et liv her på denne planeten, eller som en av de 144 000 til et liv i himmelen, og i himmelen er det kan ingen syndere leve, slik vil det også være i Guds nye verdens ordning, derfor blir den som synder i Guds nye verdensordning utslett og håpet om en oppstandelse fra den døden er overhode ikke tilstede... Les først Åp. 21:8 og så 20:14 og deretter 2:11... Klare beviser for at den lære du har, ikke er fra Gudm og dermed falsk.
J

Denne gangen har du tatt deg tid til å legge ved skriftsteder, som viser hvor i bibelen du har hentet læren i fra.

Men jeg forstår ikke hvorfor vakttårnet bruker så mange skriftsteder som ikke dekker deres påstand om at alle mennesker vil få oppstandelse til liv.

Når en leser fra det gamle testamentet finnes det ingen velsignelser fra Gud til andre av jordens befolkning enn Israels folk.

Ingen hadde håp om evig liv etter døden. Ingen av jordens befolkning var under pakten, og de var uten Gud i verden.

Jes 10,22-23. Og Jesaja roper ut over Israel: Om Israel var så tallrikt som havets sand, skal bare en rest bli frelst.

Hva betyr å bli frelst? Frelst er en redning av menneske fra synd og død til evig liv.

Når du leser Dan 12, 2; Og de mange som sover i jordens muld, skal våkne opp, somme til evig liv og somme til skam og evig avsky.

Dette var bare skrevet til Israels folk, ikke til meg og deg.

Fordi det sies i Dan 12, 1 ….Men på den tid skal ditt folk bli frelst, alle som er skrevet opp i boken (Livets bok).

De andre av Israels folk skulle frem for Guds dom.Jesus Kristus sier til sine disipler i Luk 22, 30 så I skal ete og drikke ved mitt bord i mitt rike, og sitte på troner og dømme Israels tolv stammer.

Jesus Kristus talte bare til sine landsmenn, som i Joh 5,24. Hvis Jødene omvendte seg og trodde han som sendte Jesus Kristus skulle de gå over fra døden til livet, hvis ikke skulle de frem for dommen.

Det sies i Joh 3,18,36, den som ikke tror er allerede dømt, og 36. Eller Joh 3,16, Den som ikke tror er fortapt.

Joh 5, 28.29 omhandler ikke alle verdens mennesker.

Får og komme under denne frelsen må en ha tro og ta imot det og ha gjerninger.

Jesus Kristus sa i Matt 25, 41 Deretter skal han si til dem på venstre side: "Gå fra meg, dere som er forbannet, bort til den evige ild, som er gjort i stand for djevelen og hans engler.

Får det ingen konsekvenser det Jesus Kristus sier her? Siden dere mener alle får oppstandelse?

Du henviser til Åpb 20,13, Dette er mennesker som skal dømmes, de er av Israels 12 stammer, det er de andre døde som ikke får oppstandelse sammen med alle de kristne Åpb 20,5.  Da de kristne ikke skal dømmes.

Åpb 13, 8 Og hele menneskeheten tilbad det onde dyret, bortsett fra dem som fra verdens grunnleggelse hadde sine navn skrevet i Livets bok.

Det finnes et unntak for menneske, og det er de som ikke har hørt om Jesus Kristus. De blir dømt etter sin samvittighet da den er nedlagt i alle mennesker hjerte som det står i Rom 2,14-16.

Åpb 21, 27 men noe urent skal ikke komme inn, og ingen som farer med hedensk styggedom og løgn, men bare de som er innskrevet i livets bok hos Lammet.

Som du leser er det bare de som har sitt navn oppskrevet som kommer inn til Guds hvile.

2 Pet 3, 7 Men de himler som nu er, og jorden er ved det samme ord spart til ilden, idet de oppholdes inntil den dag da de ugudelige mennesker skal dømmes og gå fortapt.

Men vakttårnet benekter det og tror de vil få oppstandelse i Guds paradis?

Blir du ikke litt forundret over at alle som ikke tror går i den store kverna Åpb 20, 15 Og hvis navn ikke ble funnet oppskrevet i Livets bok, ble han kastet i ildsjøen.

Åpb 20,4. Taler om denne resten av Israel, patriarkene og alle Kristine som det nevnes om i Heb 11, 13-40 de skulle ikke nå Guds Rike alene, men sammen med de Kristine.

Og ikke kom og si at dette gjelder etter de tusen år!

Da har Jesus Kristus død forgjeves 

PS.Vi har et godt eksempel på Kristi barmhjertighet, røveren som hang ved Kristi side, han ønsket ikke befrielse fra tortur-pelen, men frelse for sin sjel. «Sannelig sier jeg deg i dag: du skal være med meg i paradiset.» Luk 23,43. Han gikk fra døden til livet.

 

(Innlegget ble redigert 10.08.20 11:58)

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 27322
10.08.20 20:48
positivogblid: Jehovas vitner er neimen ikke noe forbilde

Det er en helt unik organisasjon i vår tid.
Nå gis det samme stevneprogrammet til alle menigheter i hele verden via nettstedet.
Det er åpent for alle - free of charge.

Her kan du se en sak fra abc news om det.
https://www.youtube.com/watch?v=TZCzahnTMp4


Et artig poeng er at programleder vokste opp blant JV, men er ikke tilknyttet dem - men har tydeligvis ikke tatt skade av sin oppvekst :).

For JV er livet hellig, fordi det er hellig for Gud selv.
Derfor foregår nå alt via f.eks Zoom (og i en del land faktisk via landenes offisielle TV-kanaler, i disse virustider).
Man vil absolutt ikke smitte andre heller.

Jeg finner ikke tegningen, men det er en fin vits som går igjen.
 Satan sier til Jesus at han (satan) nå har stengt alle Rikets Saler - hvorpå Jesus elegant svarer at han (Jesus) har åpnet en Rikets Sal i hvert Jv-hjem :).


positivogblid
positivogblidInnlegg: 1554
11.08.20 18:09
return_of_drakkar: Det er en helt unik organisasjon i vår tid.Nå gis det samme stevneprogrammet til alle menigheter i hele verden via nettstedet.Det er åpent for alle - free of charge.
Her kan du se en sak fra abc news om det.https://www.youtube.com/watch?v=TZCzahnTMp4Et artig poeng er at programleder vokste opp blant JV, men er ikke tilknyttet dem - men har tydeligvis ikke tatt skade av sin oppvekst :).
For JV er livet hellig, fordi det er hellig for Gud selv.Derfor foregår nå alt via f.eks Zoom (og i en del land faktisk via landenes offisielle TV-kanaler, i disse virustider).Man vil absolutt ikke smitte andre heller.
Jeg finner ikke tegningen, men det er en fin vits som går igjen. Satan sier til Jesus at han (satan) nå har stengt alle Rikets Saler - hvorpå Jesus elegant svarer at han (Jesus) har åpnet en Rikets Sal i hvert Jv-hjem :).

Dere ser ut til å ha innrettet dere bra nå i disse koronatider og bra at det kom et hyggelig innlegg fra et Jehovas vitne - og som jeg har full tillitt til er et vitne ;)

Jeg tror ikke så mange av oss har så veldig mostand mot Gud, Jehovas vitner eller kristendom generelt.

Men det er ulikt om hvorvidt man tror eller ikke - jeg for min del har en godt forankret tro, men passer meg for ikke å tenke nedsettende om dem som ikke finner min tro interessant.

Det har vært problemet med noen av vitnene her - de har hårreisende fordommer mot mennesker som tilhører andre kirkesamfunn enn dem selv eller ikke har en tro - eller har en annen religion eller livssyn.

Det synes jeg er veldig beklagelig for å være ærlig.

Tro er tro, de fleste er overbevist om sin egen tro og det må respekteres.

Men opplever som sagt at dine innlegg er interessante, balanserte og godt argumenterte.

Så det er flott at du kan vise et nyansert bilde av Jehovas vitner og deres trossamfunn også....

(Innlegget ble redigert 11.08.20 18:11)

immediately
immediatelyInnlegg: 845
11.08.20 22:55
immediately: Ingen av Jehovas vitner her refser ham!

Der ankom Return of Drakkar.


For å avløse Jehova-vitnet Jaddadu, stakkar?


Med halene mellom beina han dro.


Ble svarskyldig og slettet sin vgd-konto.

Pooping
PoopingInnlegg: 360
12.08.20 18:48
Jenji: Men jeg forstår ikke hvorfor vakttårnet bruker så mange skriftsteder som ikke dekker deres påstand om at alle mennesker vil få oppstandelse til liv. Når en leser fra det gamle testamentet finnes det ingen velsignelser fra Gud til andre av jordens befolkning enn Israels folk. Ingen hadde håp om evig liv etter døden. Ingen av jordens befolkning var under pakten, og de var uten Gud i verden. Jes 10,22-23. Og Jesaja roper ut over Israel: Om Israel var så tallrikt som havets sand, skal bare en rest bli frelst. Hva betyr å bli frelst? Frelst er en redning av menneske fra synd og død til evig liv.

Hei.
Nå har ikke jeg vært her på en stund, og tenker heller ikke å være her, og gjør som Jaddadu, og sletter denne "bloggen".

Men, når jeg leste dette som Jenji skrev her, så viser dette bare at kristenheten i verden glemmer hvorfor Jesus kom til jorden og hvorfor han måtte dø, jeg skal ikke gi noen av dere svaret, selv om jeg kan, men jeg skal følge litt med på hvilke svar dere selv argumenterer for i denne sammenhengen, for det kan jo bli interessant.


Pooping

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1554
13.08.20 17:29
Pooping: Men, når jeg leste dette som Jenji skrev her, så viser dette bare at kristenheten i verden glemmer hvorfor Jesus kom til jorden og hvorfor han måtte dø

En påstand uten noe som helst hold i - er ikke Jesus død og forsoning frelsesgrunnlaget for alle kristne så vet ikke jeg!

Det er nok heller en ønsketekning at kristenheten liksom skulle gå fortapt fordi de setter sin lit til Jesus Kristus og hans frelsesverk.

Men Bibelen lærer så - enhver som tror på Guds sønns navn har gode utsikter til frelse, utfrielse og hva evig liv gjelder.

Så må nok skuffe deg - Jesus holder i massevis for oss kristne ;))

 

 

 

(Innlegget ble redigert 13.08.20 17:34)

immediately
immediatelyInnlegg: 845
13.08.20 17:30
Pooping: verden glemmer hvorfor Jesus kom til jorden og hvorfor han måtte dø

Ja, verden har glemt, og dette mener jeg er årsaken til Jesu misjon i verden.

 

«Jesus sa: Til dom er jeg kommet til denne verden, for at de som ikke ser, skal se, og de som ser, skal bli blinde. Noen av fariseerne som var der sammen med ham, hørte dette, og de sa til ham: Vi er kanskje også blinde? Jesus sa til dem: Var dere blinde, da hadde dere ikke synd. Men nå sier dere: Vi ser! Derfor er dere fremdeles skyldige.»

 

Han kom ikke til oss for å la seg bli pint og slaktet på korset for å blidgjøre en vred og uforsonlig gud. Troen på frelse som følge av Jesu lidelse og død er rett og slett ensbetydende med at den allkjærlige Gud er sadist. Ingen jordisk kjærlig fader med vettet i behold ville drømme om å tilfredsstille sin vrede på andre ved å la sin sønn unngjelde, med mindre han ikke elsket ham høyere enn sitt eget liv.

 

Det er god grunn til å skjelne mellom Jesu lære og Paulus lære. Paulus har åpenbart lært at Gud er en vred entitet som skal forsones ved menneskeofring.

 

I Matteus 12, 7 siterer Jesus fra GT: «Hvis dere hadde forstått hva dette ord betyr: Barmhjertighet vil jeg ha, ikke slaktoffer». Jfr Es. 1,11 og Jer 6,20.

 

I den nye pakt er ikke slaktoffer, verken av dyr eller mennesker ønsket, det er nestekjærligheten som er det primære. Forsoningslæren som innebærer ofringen av et uskyldig menneske, kan ikke være i overenstemmelse med den nye pakt.

 

Nei, Jesu misjon var å åpne våre åndelige øyne for det som er godt og ondt, rett og galt. Forstandige kaller han seende, uforstandige kaller han blinde.

 

Dette er essensen i Jesu lære.  

(Innlegget ble redigert 13.08.20 17:38)

Finnsannhet
FinnsannhetInnlegg: 14528
13.08.20 23:31

Nei, det er et primitivt bakteppe for blodofferlæren. Men det er mulig å vri Jesu liv og død sin betydning over på andre referanser. F.eks. dette at Gud, altså Jesus, kjempet igjennom et troverdig vitnesbyrd om sin kjærlighet. Som saktens kan tale sterkt i dag, selv om det ikke er naturlig for oss det som var baturlig for mennesker for 2000 år siden, dette med soning for synd pr stedfortredende strafflidelse.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 27322
14.08.20 10:26

The core in the teachings of Jesus is found in Matthew 6:9-13.
“This, then, is how you should pray:

“‘Our Father in heaven,

hallowed be your name,
10 your kingdom come,
your will be done,
    on earth as it is in heaven.
11 Give us today our daily bread.
12 And forgive us our debts,
    as we also have forgiven our debtors.
13 And lead us not into temptation,
    but deliver us from the evil one.

(9) Jesus teaches us the the hallowing of God’s name. Jehovah is the most important.

This is the first he mentions.
(10) Then he continues saying this is carried out through God’s kingdom.
The kingdom is the only tool which will give peace and harmony on earth.
We can see that because he says: as in heaven...
(11) As the Father is the giver of all good things he will give what is necessary to us.
(12) To be forgiven for our debts we will have to forgive others.
(13) Jesus tells us to pray to get help to resist the evil one, Satan The Devil.  

Questions may be raised as to:
- what is the kingdom?
- how can the evil one be resisted?
. how can we hallow God’s name?
- wher do we find the answers.
And so on...

(Innlegget ble redigert 14.08.20 10:27)

Doku
DokuInnlegg: 7434
14.08.20 10:44
Pooping: Men, når jeg leste dette som Jenji skrev her, så viser dette bare at kristenheten i verden glemmer hvorfor Jesus kom til jorden og hvorfor han måtte dø

Har kristenheten virkelig glemt hvorfor Jesus kom til jorden og hvorfor han måtte dø? Jeg vil påstå at i enhver kirke finnes korset på den meste sentrale plass, som nettopp viser at det er det sentrale ved den kristne tro. Trosbekjennelsen blir lest opp hver søndag, som blant sier: 

"Jeg tror på Gud Fader, den allmektige,

himmelens og jordens skaper.

Jeg tror på Jesus Kristus, Guds enbårne Sønn, vår Herre,

som ble unnfanget ved Den hellige ånd,

født av jomfru Maria,

pint under Pontius Pilatus,

korsfestet, død og begravet,

fór ned til dødsriket,

stod opp fra de døde tredje dag, ..." osv.

Og hvert år feirer kristenheten Jesu død og oppstandelse, den viktigste høytiden i året. Hvordan kan du i sannhetens navn påstå at de har glemt dette? Pooping, det er greit å kritisere kristenheten, men nå utviser du en fullstendig mangel på kunnskap om kirkehistorien!

Var det ikke bedre å svare på det Jenji tar opp om deres lære om at den adamittiske død soner alle menneskers synd, som dere begrunner med ett eneste skriftsted, Rom 6:7, uten å ta hensyn til sammenhengen! Jeg siterer sammenhengen for du ikke skal misforstå hva Paulus egentlig mente:

"Vi som døde fra synden, hvordan kan vi fortsette å leve i den? (allerede her ser du at det ikke menes en naturlig død, men som kristne er vi symbolsk døde fra synden fordi den blir ikke tilregnet. De kristne er frikjøpt syndens slaveri ved Jesu blod. Les nå videre nøye!) 3 Eller vet dere ikke at alle vi som ble døpt til Kristus Jesus, ble døpt til Hans død? 4 Vi ble altså begravet med Ham ved dåpen til døden, for at slik som Kristus ble oppreist fra de døde ved Faderens herlighet, slik skal også vi vandre i et nytt liv. 5 For hvis vi er blitt forenet med Ham i likhet med Hans død, da skal vi også bli det med oppstandelsen. 6 For vi vet dette, at vårt gamle menneske ble korsfestet med Ham, for at syndelegemet skulle bli fratatt sin makt*, så vi ikke lenger skal være treller under synden. 7 For den som er død, er rettferdiggjort fra synden. (Ja, de kristne er fra synden, som vi leste i vers 2, som også neste vers sier) 8 Men døde vi med Kristus, da tror vi at vi også skal leve med Ham, 9 fordi vi vet at etter at Kristus er oppreist fra de døde, dør Han ikke mer. Døden hersker ikke lenger over Ham. 10 For den døden Han døde, den døde Han for synden én gang for alle, men det livet Han lever, det lever Han for Gud. 

Slik skal også dere regne dere som døde for synden, men levende for Gud i Kristus Jesus, vår Herre." (Rom 6:2-11)

Vi ser at Paulus mener at de troende kristne skal regne seg som døde for synden. Ser du?

Hilsen Doku

(Innlegget ble redigert 14.08.20 10:53)

joplina
joplinaInnlegg: 65805
14.08.20 11:42
Pooping: Hei.

Hei igjen Jaddadu-pooping

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg