Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Beklager så meget.

NYTT TEMA
Finnsannhet
FinnsannhetInnlegg: 14528
14.08.20 13:50

Jesus underviste ikke om betydningen av ordet Jehova el.lign. som Guds Navn. Stakkars JV som slik må drikke spikersuppe.

Jenji
JenjiInnlegg: 5456
14.08.20 18:54
Pooping: Hei.
Nå har ikke jeg vært her på en stund, og tenker heller ikke å være her, og gjør som Jaddadu, og sletter denne "bloggen". Men, når jeg leste dette som Jenji skrev her, så viser dette bare at kristenheten i verden glemmer hvorfor Jesus kom til jorden og hvorfor han måtte dø, jeg skal ikke gi noen av dere svaret, selv om jeg kan, men jeg skal følge litt med på hvilke svar dere selv argumenterer for i denne sammenhengen, for det kan jo bli interessant.
Pooping

Jeg fikk til slutt noen skriftsteder av Jaddadu, om de gode og de onde.

Men etter hans forklaringer på menneskes avslutning i det kjødelige, oppnådde alle den samme frelsen om en ville.

Det var jo noe håndgripelig i hans forklaring. Noe og ta tak i, men så ble det slutt, som om han hadde blitt for åpen på VGD? Sannheten deres er jo bare forbeholdt de som ikke protesterer.

Derimot skrev return of drakka, den 0.2.03.20. til Doku.

https://vgd.no/samfunn/religion-og-livssyn/tema/1859058/tittel/hvem-er-ekte-jehovas-vitner/side/14

Som et svar på det jeg spurte om, men som vanlig ingen skriftsteder.

Det bekreftet det Jaddadu skrev, men ikke rett ut. drakka forteller ikke sannheten, han legger hele tiden noe til, og referer til Åp 7, 14 "Herre," svarte jeg, "du vet det." Da sa han til meg: "Dette er de som kommer ut av den store trengsel, og som har vasket sine klær og gjort dem hvite i Lammets blod.

Han glemmer helt at det finnes flere enn VT som leser Bibelen.

Og at det er et krav for og komme inn i tusenårs rike.

1 Joh 3, 23 - 24 Og dette er hans bud: Vi skal tro på hans Sønn Jesu Kristi navn og elske hverandre, slik som han bød oss.

24 Den som holder hans bud, blir i Gud og Gud i ham. Og at han er i oss, det vet vi fordi han har gitt oss sin Ånd.

Åp 22, 14 - 15 Salige er de som vasker sine klær, så de får rett til å spise av livets tre og gå gjennom portene inn i byen.

15 Men utenfor er hundene og trollmennene og de som driver hor, drapsmennene, avgudsdyrkerne og alle som elsker løgn og taler løgn.

Drakka sier det først skjer i 1000 års rike der alle verdens mennesker har mulighet til å vaske seg rene i lammets blod.

Så henviser han til håpet i Apg 24,15, hvor Paulus håpet på en oppstandelse av rettferdige og urteferdige. Da han sto for det høye råd og var i klammeri med fariseere og saddukeere, hvor den ene av dem ikke trodde på oppstandelse.

Men han behøvde ikke å håpe på oppstandelse fordi han kjente skriften. Luk 22,30 fordi Saddukeere og fariseere var Jøder som skulle dømmes, fordi de brøt pakten, hvor bare en rest blir frelst.

For og søke etter sannheten må du granske det som blir deg fortalt.

Drakka forteller ikke sannheten om alle disse menneskene som har levd, og at disse får oppstandelse i 1000-år rike, en ny sjanse, er en stor løgn.

Drakka skriver at de må lære sønnen og kjenne de som døde før Kristus.

For og finne sannheten om hvem som får oppstandelse eller forblir i sin grav må du gå til evangeliet om Jesus Kristus.

Les Paulus brev til efeserne, det forteller at det er ingen frelse for den som ikke tror, de er døde uten håp uten Gud i verden. Joh 3,16 den som ikke tror er fortapt.

Drakka går enda lengere i sitt innlegg, for å bevise at alle også kjeltringer får oppstandelse, han henviser til NWT. Apg 24,15, i fotnoten henviser den til Luk 23,43.

Luk 23, 43 …du skal være med meg i Paradis.

Som et bevis på at røvere og syndere får en ny sjanse i paradis.

Enda en løgn fra drakka. Røveren fikk benådning fordi han bad Jesus om det, «kom meg i hu når du kommer i ditt rike».

Ps

Han kom med enda en løgn, drakka skriver: Ingen av disse kom til himmelen som har levd før Kristus, Ikke en eneste en.

Men det står da tydelig i Hebr 11,16 Men det ville de ikke. De levde for himmelen. Og nå er ikke Gud skamfull over å bli kalt for deres Gud, for han har gjort i stand en himmelsk by for dem. En levende bok 1988

Er du i tvil så gå til den greske grunnteksten.

 

 

(Innlegget ble redigert 14.08.20 18:56)

immediately
immediatelyInnlegg: 852
14.08.20 21:27
joplina: Hei igjen Jaddadu-pooping

Forbauser meg ikke om Pooping


er samme teologiske gluping


som kaller alle «djevelens disipler»


når de ikke tror på læren til Jehovas Vitner.


 


Men det hadde vært greit med bevis


for at dette er samme kis.


Hva mener du røper denne snydenstrup og luring


under nickene Jaddadu og Pooping?

joplina
joplinaInnlegg: 65840
15.08.20 09:07
immediately: Hva mener du røper denne snydenstrup og luring

Det første "hei"  -  for påtatt for en ringrev


Henvisningen til den andre


Innledningen om å gjøre det samme som vedkommende - selvrosende


Samme selvgodhet  og forakt for andre  "jeg skal ikke gi dere svaret, selv om jeg kan" men typ "fortsette å følge med på dere"

aicat
aicatInnlegg: 22353
15.08.20 10:44
joplina: Samme selvgodhet og forakt for andre "jeg skal ikke gi dere svaret, selv om jeg kan" men typ "fortsette å følge med på dere"

Om ikke begge disse to svikerene som seiler under falsk flagg - og gjør sitt beste for å sverte JV - som de løgnaktig påstår de er medlemmer av - er en og samme person - gidder jeg ikke spekulere i, men deres mobbing og ufyselige utbrudd og sjikane av andre - viser en påfallende likhet i både språkbruk, skjellsord mm.
Det beste vi kan gjøre med slike falskspillere er faktisk å fullstendig ignorere deres hatske utbrudd og personangrep.

Pooping
PoopingInnlegg: 360
17.08.20 09:18
joplina: Det første "hei"  -  for påtatt for en ringrev
Henvisningen til den andre
Innledningen om å gjøre det samme som vedkommende - selvrosende
Samme selvgodhet  og forakt for andre  "jeg skal ikke gi dere svaret, selv om jeg kan" men typ "fortsette å følge med på dere"

Du kan spekulere så mye du vil, men det spiller ingen rolle, for ingen av JVs medlemmer bør sitte diskutere med slike ondskapsfulle mennesker som de dere representerer. Alle, inkl. meg selv og andre som har latt seg rive med i debatter her på vgd, av Jehovas vitner bør følge Bibelens råd, om å debattere med disipler av denne verden, og det er nettopp det dere er, - disipler av denne verden - noen av dere kaller dette for sjikane, hets, og mobbing, men da burde dere lese hva Bibelen sier om dette, og se om noe kan passe på dere, og gå litt i dere selv å se om Bibelen faktisk viser hvem dere egentlig er, for det gjør den, 2. Tim. 3:1-17.

 Her viser Bibelen hvem dere egentlig er, fra vers 3 "...uten naturlig hengivenhet, uforsonlige, baktalende, uten selvkontroll, voldsomme, uten kjærlighet til det som er godt." 4 " forræderske, egenrådige, og oppblåste av stolthet. De kommer til å elske nytelser mer enn de elsker Gud." 5 De fremstår som mennesker med gudsfrykt, men er falske, for de lever ikke i samsvar med dens kraft. Disse skal du vende deg bort fra."

 Hva er beviset på at dette er myntet på slike som dere ? Det svaret kan dere selv prøve å finne ut av, men jeg gir dere et lite tips, - se hvem dere er forent med, og om alle deres oppfatninger av hva Bibelen lærer, er i samsvar med den oppfatning som resten av deres trosfeller, verden over... jeg vet, og kan garantere at ingen av dere vil finne en likhet som gjenkjenner dere på deres åndelige frukter... så hvem er den ydmyke, og hvem er den stolte og hovmodige...

Klart dere vil angripe dette med argumenter som hentyder at dette kan like gjerne være myntet på JV, men det kan dere gjerne finne ute av selv, jeg skal ikke forsvare noen her, og skal heller ikke debattere med noen her...

 

Pooping  

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 17.08.20 09:25)

joplina
joplinaInnlegg: 65840
17.08.20 09:44
Pooping: Du kan spekulere så mye du vil,

Trenger ikke spekulere

nlc
nlcInnlegg: 1738
17.08.20 10:33
Pooping: Klart dere vil angripe dette med argumenter som hentyder at dette kan like gjerne være myntet på JV, men det kan dere gjerne finne ute av selv

Enig, dette passer best på Jvene som diskuterer her inne.

aicat
aicatInnlegg: 22353
17.08.20 10:36
Pooping: så hvem er den ydmyke, og hvem er den stolte og hovmodige...

Ja, og det er det heller ingen av oss som lenger trenger å lure på etter slike uttalelser fra deg og din åndelige frende her:

Pooping: «Når dere verdslig-kristne demonbefengte hyklere»
Pooping: «det skyldes ganske enkelt at deres "far" Satan Djevelen har blindet deres sinn, og slukt dere med hud og hår..
Pooping med flere kraftsalver:….»..eller så er dere Satans utvalgte, og det siste stemmer ekstremt godt på slike som BE, Doku, Joplina, Aicat, Finnsannhet, Nic, Jenji, og mange flere, fordi Dere fortsetter Deres ondskapsfulle demoninfiserte og sataniske hets,
«…Dere som stiller dere på samme side som denne verdens hersker, er infisert av satan og hans demoner, på grunn av den falske lære dere sprer, og som fører til at dere drar med dere uvitende mennesker ned i avgrunnen...

Jaddadu: «Jeg er jo selvsagt en av de få ekte og sanne kristne her, mens de aller fleste andre her er satans disipler..."

For dette er vel nettopp et glimrende bekreftelse på hovmod - ikke rart han ikke kunne forklare Jesus liknelse i Luk 18 - med en slik fremvisning av egen bibelkunnskap.

Jaddadu med flere «gullkorn»:"De fleste av dere verdslig-kristne her på vgd representerer en gjeng med lavpannede halvhjerner, så til de grader blottet for intelligens, at det normale skulle vært at dere ble tvangsdeportert til et steinbrudd på en øde plass på Bjørn øya..."«du og dine forvirrede og kunnskapsløse ånds-svake brødre og søstre».
«I følge slike som deg og de andre av dine sataniske slave-kompiser, så tror dere ut fra deres ekstreme mangel på kunnskap,..»

Men stå på dere to - slik at dere greier å skade JV ennå mer enn dere hittil har gjort. Men selv om jeg har aldri likt Vaktårnet noe særlig er det en ting jeg liker ennå mindre - og det er slike svikere som dere to - som seiler under falsk flagg.

 

(Innlegget ble redigert 17.08.20 10:40)

joplina
joplinaInnlegg: 65840
17.08.20 11:51
aicat: Ja, og det er det heller ingen av oss som lenger trenger å lure på etter slike uttalelser fra deg og din åndelige frende her: Pooping: «Når dere verdslig-kristne demonbefengte hyklere»
Pooping: «det skyldes ganske enkelt at deres "far" Satan Djevelen har blindet deres sinn, og slukt dere med hud og hår..
Pooping med flere kraftsalver:….»..eller så er dere Satans utvalgte, og det siste stemmer ekstremt godt på slike som BE, Doku, Joplina, Aicat, Finnsannhet, Nic, Jenji, og mange flere, fordi Dere fortsetter Deres ondskapsfulle demoninfiserte og sataniske hets,
«…Dere som stiller dere på samme side som denne verdens hersker, er infisert av satan og hans demoner, på grunn av den falske lære dere sprer, og som fører til at dere drar med dere uvitende mennesker ned i avgrunnen... Jaddadu: «Jeg er jo selvsagt en av de få ekte og sanne kristne her, mens de aller fleste andre her er satans disipler..." For dette er vel nettopp et glimrende bekreftelse på hovmod - ikke rart han ikke kunne forklare Jesus liknelse i Luk 18 - med en slik fremvisning av egen bibelkunnskap. Jaddadu med flere «gullkorn»:"De fleste av dere verdslig-kristne her på vgd representerer en gjeng med lavpannede halvhjerner, så til de grader blottet for intelligens, at det normale skulle vært at dere ble tvangsdeportert til et steinbrudd på en øde plass på Bjørn øya..."«du og dine forvirrede og kunnskapsløse ånds-svake brødre og søstre».
«I følge slike som deg og de andre av dine sataniske slave-kompiser, så tror dere ut fra deres ekstreme mangel på kunnskap,..» Men stå på dere to - slik at dere greier å skade JV ennå mer enn dere hittil har gjort. Men selv om jeg har aldri likt Vaktårnet noe særlig er det en ting jeg liker ennå mindre - og det er slike svikere som dere to - som seiler under falsk flagg.

..og jeg  fikk meg en god latter...Ja, ikke fordi det var spesielt morsomt, men fordi det ble så overraskende voldsomt når du listet det opp - som tatt ut av Brødrene Grimm !

 

- Og forøvrig er jeg helt enig i at disse 2 eller two-in-one debattanter har gjort større skade på JV enn noen av JV's   åpne meningsmotstandere noensinne har klart å gjøre.

(Innlegget ble redigert 17.08.20 11:51)

immediately
immediatelyInnlegg: 852
17.08.20 12:23

Haregutten, hva med han?


Kan dette være samme mann


som Pooping og Jaddadu?


Har han tre profiler mon tru?


 


Jaddadu: Så typiskt... svært dumme folk er ofte de som legger merke til andres feil og mangler men ser ikke seg selv i speilet, det er de for dumme til.


Lykke til !!!!!!!!!!!!!! stupid noobs !!!!!!!!!!


Haregutt: Trøste å bære !!! Er det muligens noe som mangler mellom ørene ? 


Bare å tilegne deg en betegnelse - IDIOT !!!

immediately
immediatelyInnlegg: 852
17.08.20 14:22
Pooping: Her viser Bibelen hvem dere egentlig er, fra vers 3 "...uten naturlig hengivenhet, uforsonlige, baktalende, uten selvkontroll, voldsomme, uten kjærlighet til det som er godt." 4 " forræderske, egenrådige, og oppblåste av stolthet. De kommer til å elske nytelser mer enn de elsker Gud." 5 De fremstår som mennesker med gudsfrykt, men er falske, for de lever ikke i samsvar med dens kraft. Disse skal du vende deg bort fra.

Når du peker finger mot andre,

 

retter du 3 skjulte fingre mot deg sjøl:

 

Deg selv bør du tre ganger klandre!

 

For dine utidige «seiersbrøl».

 

 

 

Hvis du på kristendom har begrep,

 

kjennskap til syndsbegrep,

 

bør du óg slutte med gjengjeldelsesangrep

 

når noen går til personangrep.

(Innlegget ble redigert 17.08.20 14:29)

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1565
18.08.20 19:52
Pooping: disipler av denne verden, og det er nettopp det dere er, - disipler av denne verden

Hvilket trossamfunn sa du at du tilhørte igjen?

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1565
18.08.20 20:04
return_of_drakkar: Det er en helt unik organisasjon i vår tid.

Jeg vet ikke om jeg forstår deg rett?


Den eneste rette mellommann er Jesus i følge Bibelen, vi kan stå i et direkte samfunn med Gud selv på egen hånd.


Det er viktig at vi alle i en menighet er prester for vår Gud - mennesker higen etter posisjon og makt i menigheter er ikke alltid av det gode.


Jehovas vitner forkynner mye om hvor fortreffelig deres organisasjon er - men disiplene sa med klare ord at vi ikke skulle forkynne oss selv. (2.korinter 4;1)


Vi skulle gi all ære til Kristus !!

Doku
DokuInnlegg: 7458
18.08.20 20:42
return_of_drakkar: Det er en helt unik organisasjon i vår tid.

Jo, jeg har forstått at Vakttårnets organisasjon har en meget stor plass i Jehovas vitners hjerte, og dere har sterk tro på det denne organisasjonen publiserer. Derfor kan denne organisasjonen oppfordre dere til å motta organisasjonens "sannheter". Det jeg siterer er riktignok fra 1959, men det gjelder likevel i 2020:

"Hvis vi elsker Jehova og den organisasjon som består av hans folk, vil vi ikke være mistenksomme, men vi vil, som Bibelen sier, 'tro alt', alt det som Vakttårnet framholder, for det har vært trofast i å gi oss kunnskap om Guds hensikter og i å lede oss på fredens, sikkerhetens og sannhetens vei helt fra sin begynnelse og til denne dag." Kvalifisert til å være ordets tjener, norsk 1959 s.155, 156.

"Men i Jehovas organisasjon er det ikke nødvendig å bruke en mengde tid og krefter til forskning ... Ditt beste og mest effektive studium er kanskje det du har når du leser et nytt nummer av Vakttårnet eller Våkn Opp! eller en ny bok." Vakttårnet, 1 okt. 1967, side 445.

Riktig! Det er ikke oppfordret til noe selvstudium, det er viktig å "spise maten" som er servert av deres "den tro og kloke tjener", representert ved "Det styrende råd" i NY.

Doku

(Innlegget ble redigert 18.08.20 20:50)

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1565
18.08.20 21:18
Doku: "Men i Jehovas organisasjon er det ikke nødvendig å bruke en mengde tid og krefter til forskning ... Ditt beste og mest effektive studium er kanskje det du har når du leser et nytt nummer av Vakttårnet eller Våkn Opp! eller en ny bok." Vakttårnet, 1 okt. 1967, side 445.

Ja Jehovas vitner kan hevde at de studerer Bibelen så mye mer enn andre fordi de har ferdigtygde svar på nær sagt alt.

Men vi  kan risikere en begrensning av det kristne evangelium når en bestemt formulert tolkning av Bibelens forkynnelse gjøres til den eneste riktige slik vi ser hos Jehovas vitner. 

Troen må være personlig, det er da den trives best ;) 

(Innlegget ble redigert 18.08.20 21:20)

immediately
immediatelyInnlegg: 852
18.08.20 21:52
Doku: "Hvis vi elsker Jehova og den organisasjon som består av hans folk, vil vi ikke være mistenksomme, men vi vil, som Bibelen sier, 'tro alt', alt det som Vakttårnet framholder, for det har vært trofast i å gi oss kunnskap om Guds hensikter og i å lede oss på fredens, sikkerhetens og sannhetens vei helt fra sin begynnelse og til denne dag." Kvalifisert til å være ordets tjener, norsk 1959 s.155, 156. "Men i Jehovas organisasjon er det ikke nødvendig å bruke en mengde tid og krefter til forskning ... Ditt beste og mest effektive studium er kanskje det du har når du leser et nytt nummer av Vakttårnet eller Våkn Opp! eller en ny bok." Vakttårnet, 1 okt. 1967, side 445.

Dette må da bety at Jehovas vitner i realiteten verken har tankefrihet eller ytringsfrihet innenfor sin «beloved» religion?

 

Har du eksempler å vise til som bekrefter at vitner som motsatte seg eller stilte spørsmålstegn ved organisasjonenes kristologi er blitt ekskludert?

 

(Innlegget ble redigert 18.08.20 21:53)

immediately
immediatelyInnlegg: 852
18.08.20 21:57
positivogblid: Troen må være personlig, det er da den trives best ;)

Mener du «personlig kristen»?

(Innlegget ble redigert 18.08.20 21:58)

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1565
18.08.20 22:21
immediately: Mener du «personlig kristen»?

Jeg mener bare at man bør komme frem til troen på egen hånd  -uansett om det er muslimsk, kristent, hinduistisk eller noe annet.

 Jeg misliker at mennesker skal bli overtalt til å tro det ene eller andre.

 Troen må være ens egen - ut i fra egen overbevisning.

 Jeg tror samtidig at de fleste har kommet frem til sin egen tro og at det er dypt begrunnet.

men tenker på at i noen religiøse miljøer er det dessverre en del tankekontroll...

Jehovas vitner hevder f.eks at de som ikke tror som dem, er av satan - jeg synes personlig det er helt hårreisende med en slik holdning overfor andres tro og livssyn..

Poenget er altså - jeg er forkjemper for trosfrihet ;)

 

 

 

(Innlegget ble redigert 18.08.20 22:28)

immediately
immediatelyInnlegg: 852
18.08.20 22:29
positivogblid: Ja Jehovas vitner kan hevde at de studerer Bibelen så mye mer enn andre fordi de har ferdigtygde svar på nær sagt alt. Men vi  kan risikere en begrensning av det k

Når de sier de studerer skriften, betyr vel det egentlig bare at de prøver å få inn i hodet Vakttårnets ferdigtygde svar på det som er rett og galt, godt og ondt.

 

Vil jeg tro...

(Innlegget ble redigert 18.08.20 22:42)

immediately
immediatelyInnlegg: 852
18.08.20 22:50
positivogblid: men tenker på at i noen religiøse miljøer er det dessverre en del tankekontroll...

Hm, gjelder ikke dette alle trossamfunn?

 

Det er derfor jeg syns det er mer interessant å diskutere med kristne fritenkere og kjettere fremfor nidkjære rettroende med fastlåste tanker og aldri har tenkt en eneste selvstendig teologisk tanke, men slavisk prater sine prester og predikanter etter munnen.

 

Har aldri tilhørt en menighet, og kommer aldri til å gjøre det.

 

Min tanke er fri.

(Innlegget ble redigert 18.08.20 22:55)

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1565
19.08.20 17:15
immediately: Hm, gjelder ikke dette alle trossamfunn?

Det er derfor jeg syns det er mer interessant å diskutere med kristne fritenkere og kjettere fremfor nidkjære rettroende med fastlåste tanker og aldri har tenkt en eneste selvstendig teologisk tanke, men slavisk prater sine prester og predikanter etter munnen.

Har aldri tilhørt en menighet, og kommer aldri til å gjøre det.

Min tanke er fri.

Litt vanskelig å svare på om det gjelder i alle trossamfunn...


Man søker gjerne mot det som kjennes rett for en selv og motsatt man tar avstand fra det som ikke er noe for en selv.


Så da opplever man det kanskje ikke som tvang eller at en blir pådyttet?


Men man kommer ikke unna at kristendommen, har en del dogmer som forventes at en tror på...


Her er det store forskjeller, noen steder kan man ikke stille tvilende spørsmål engang.


Mens andre respekterer menneskers fri tanke mye høyere...


 


 

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1565
19.08.20 17:18
immediately: Når de sier de studerer skriften, betyr vel det egentlig bare at de prøver å få inn i hodet Vakttårnets ferdigtygde svar på det som er rett og galt, godt og ondt.

Vil jeg tro...

Jeg har aldri opplevd et Jehovas vitne som har studert seg frem på egen hånd.

De har nok heller satt sin lit til at Vakttårnet "vet best"

Og det er ikke noe valg heller - hvis en ikke tror nøyaktig likt Vakttårnets konklusjoner så er det ut...

Men det har vært mye tankekontroll i kristenheten generelt også gjennom tidene - det er visst en del av den kristne pakka ;)

(Innlegget ble redigert 19.08.20 17:20)

Doku
DokuInnlegg: 7458
19.08.20 18:26
immediately: Dette må da bety at Jehovas vitner i realiteten verken har tankefrihet eller ytringsfrihet innenfor sin «beloved» religion?   Har du eksempler å vise til som bekrefter at vitner som motsatte seg eller stilte spørsmålstegn ved organisasjonenes kristologi er blitt ekskludert?

Vel, tankefrihet er det jo ikke mulig for Selskapet Vakttårnet å ta fra sine medlemmer, men ytringsfrihet har Jehovas vitner overhodet ikke!

Ja, det har jeg eksempler på vitner som motsatte seg eller stilte spørsmålstegn ved organisasjonenes kristologi er blitt ekskludert. Og Vakttårnet bekrefter selv at slikt er det utstøtelse for. Jeg siterer Vakttårnet fra 1986:

«Spørsmål fra leserne

Hvorfor har Jehovas vitner utstøtt (ekskommunisert) enkelte for frafall når disse fortsatt sier at de tror på Gud, Bibelen og Jesus Kristus?

« --- For å være anerkjent som en som er tilsluttet Jehovas vitners menighet, må en godta hele rekken av Bibelens sanne læresetninger, deriblant de bibelske trosoppfatningene som er særegne for Jehovas vitner. For eksempel:

At det store stridsspørsmål menneskeheten står overfor, gjelder rettmessigheten av Jehovas overherredømme, og at det er på grunn av dette stridsspørsmålet han har tillatt det onde så lenge. (Esekiel 25: 17) At Jesus Kristus hadde en førmenneskelig tilværelse, og at han er underordnet sin himmelske Far. (Johannes 14: 28) At det er en «tro og klok tjener» på jorden i dag som er ’satt over alle Jesu jordiske interesser’, og at denne tjeneren har tilknytning til Jehovas vitners styrende råd. (Matteus 24: 45—47) At hedningefolkenes tider endte i 1914, at Guds rike da ble opprettet i himmelen, og at Kristi forutsagte nærvær da begynte. (Lukas 21: 7—24; Åpenbaringen 11: 15 til 12: 10) At bare 144 000 kristne skal motta den himmelske lønn. (Åpenbaringen 14: 1, 3) At Harmageddon, krigen på Guds, den Allmektiges, store dag, er nær. (Åpenbaringen 16: 14, 16; 19: 11—21) At den vil bli etterfulgt av Kristi tusenårige styre, som vil føre til at hele jorden blir et paradis. At de første som vil kunne glede seg over det, vil være vår tids ’store skare’ av Jesu «andre sauer». — Johannes 10: 16; Åpenbaringen 7: 9—17; 21: 3, 4. ---

Hvis en kristen (som sier at han tror på Gud, Bibelen og Jesus) fremmer falsk lære og ikke angrer, kan det ifølge dette bibelske mønstret være nødvendig å utstøte ham av menigheten….» (Vakttårnet 1986, 1. april s. 30, 31)

Hilsen Doku

(Innlegget ble redigert 19.08.20 18:32)

immediately
immediatelyInnlegg: 852
19.08.20 20:57
Doku: « --- For å være anerkjent som en som er tilsluttet Jehovas vitners menighet, må en godta hele rekken av Bibelens sanne læresetninger, deriblant de bibelske trosoppfatningene som er særegne for Jehovas vitner. For eksempel: At det store stridsspørsmål menneskeheten står overfor, gjelder rettmessigheten av Jehovas overherredømme, og at det er på grunn av dette stridsspørsmålet han har tillatt det onde så lenge. (Esekiel 25: 17) At Jesus Kristus hadde en førmenneskelig tilværelse, og at han er underordnet sin himmelske Far. (Johannes 14: 28) At det er en «tro og klok tjener» på jorden i dag som er ’satt over alle Jesu jordiske interesser’, og at denne tjeneren har tilknytning til Jehovas vitners styrende råd. (Matteus 24: 45—47) At hedningefolkenes tider endte i 1914, at Guds rike da ble opprettet i himmelen, og at Kristi forutsagte nærvær da begynte. (Lukas 21: 7—24; Åpenbaringen 11: 15 til 12: 10) At bare 144 000 kristne skal motta den himmelske lønn. (Åpenbaringen 14: 1, 3) At Harmageddon, krigen på Guds, den Allmektiges, store dag, er nær. (Åpenbaringen 16: 14, 16; 19: 11—21) At den vil bli etterfulgt av Kristi tusenårige styre, som vil føre til at hele jorden blir et paradis. At de første som vil kunne glede seg over det, vil være vår tids ’store skare’ av Jesu «andre sauer». — Johannes 10: 16; Åpenbaringen 7: 9—17; 21: 3, 4. --- Hvis en kristen (som sier at han tror på Gud, Bibelen og Jesus) fremmer falsk lære og ikke angrer, kan det ifølge dette bibelske mønstret være nødvendig å utstøte ham av menigheten….» (Vakttårnet 1986, 1. april s. 30, 31)

Mange takk for svar, Doku.

 

Fint å få dette bekreftet av Vakttårnet selv.

 

Passer nok inn i den sekta/menigheta der jeg, nei... :-))

 

(Innlegget ble redigert 19.08.20 20:59)

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 27354
19.08.20 21:37
positivogblid: eg vet ikke om jeg forstår deg rett?Den eneste rette mellommann er Jesus i følge Bibelen, vi kan stå i et direkte samfunn med Gud selv på egen hånd.Det er viktig at vi alle i en menighet er prester for vår Gud - mennesker higen etter posisjon og makt i menigheter er ikke alltid av det gode.Jehovas vitner forkynner mye om hvor fortreffelig deres organisasjon er - men disiplene sa med klare ord at vi ikke skulle forkynne oss selv. (2.korinter 4;1)Vi skulle gi all ære til Kristus !!

Yes, 1.Tim 2:5
”For there is one God and one mediator between God and mankind, the man Christ Jesus,”
JW does not deny that.

But we can’t understand this if we don not understand or accept what Jesus meant by
Matthew 24:45 when talking about “the wise and faithful servant”.

This servant Jesus says, is the master of the household, to provide food in season (proper time).
Jesus uses the word “kyrios” when referring to this servant.
Kyrios = master, lord...supreme in authority.
So jesus tells us that he has a servant being the authority in his household.

So it is obvious that Jesus has a congregation on earth.
This congregation consists of the ones in the royal court and the other sheep (John 10).


Jesus said according to Matthew 28:19-20 that his followers should teach and baptize.
Even in this forum there are different teachings from different persons even about The Father and The Son.
Wherever you’ll meet a JW, he or she will tell you same about the two - and so on.
Ephesians 4:5-6
 one Lord, one faith, one baptism - one god  and Father of all, who is over all and through all and in all.;” (1)

The organization is not perfect.
It consists of a bunch imperfect people.
Every human being is imperfect.
But the worldwide unity is still unique.
No person is glorified, but every single one should be praised (2 cor 8:18).

(1) even this verse is contradicting the doctrine of the trinity and JC being equal to god...
Is this so difficult?

immediately
immediatelyInnlegg: 852
19.08.20 21:58
positivogblid: Mens andre respekterer menneskers fri tanke mye høyere...

De nidkjære herrer Pooping, Haregutt og Jaddadu som nider, burde møysommelig studert Johannes 8:32: «Dere skal kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri».

 

Fri fra synd.

 

Her forstår jeg ordet «kjenne» som erkjenne, som igjen betyr å forstå/begripe/vite sannheten, og sannheten skal frigjøre oss fra hamartia – uvitenheten, den egentlige årsak til synden.

 

Hvilken sannhet er som først og fremst bør bli forstått? Eller for å spørre: Hva hjelper det å ha kjennskap til all verdens kunnskap når man ikke har kunnskap om seg selv, selvkunnskap, den virksomhet som ligger til grunn for kunnskap om oss selv?

 

Hvordan er det mulig å bli så blind for godt og ondt, godhet og ondskap at man betrakter seg som gode og andre som onde, når man i virkeligheten er ondskapsfulle mot sine meningsmotstandere, «åndelige fiender» - annerledestroende?

 

Jaddadu: Så typiskt... svært dumme folk er ofte de som legger merke til andres feil og mangler men ser ikke seg selv i speilet, det er de for dumme til.

 

Lykke til !!!!!!!!!!!!!! stupid noobs !!!!!!!!!!

 

Haregutt: Trøste å bære !!! Er det muligens noe som mangler mellom ørene ? 

 

Bare å tilegne deg en betegnelse - IDIOT !!!

 

Pooping: Når dere verdslig-kristne demonbefengte hyklere tror dere kjenner til hvordan det er å leve etter Bibelens normer som et av Jehovas vitner, så kan undertegnede bare opplyse samtlige av dere at det har ingen av dere begreper om hvordan det er å leve etter Guds ord Bibelen, for det er noe dere ikke gjør, og det skyldes ganske enkelt at deres "far" Satan Djevelen har blindet deres sinn, og slukt dere med hud og hår.... Dette er faktisk basert på Bibelsk fakta og språk... ikke noe bare tatt ut av luften.......................

 

Men kanskje det likevel er håp for Pooping?

 

Pooping: Veldig slemt og stygt sagt av blant annet meg, som sier at dere som stiller dere på samme side som denne verdens hersker, er infisert av satan og hans demoner, på grunn av den falske lære dere sprer, og som fører til at dere drar med dere uvitende mennesker ned i avgrunnen...

(Innlegget ble redigert 19.08.20 22:09)

Haregutt
HareguttInnlegg: 699
20.08.20 07:27
immediately: Haregutten, hva med han?
Kan dette være samme mann
som Pooping og Jaddadu?
Har han tre profiler mon tru?
 
Jaddadu: Så typiskt... svært dumme folk er ofte de som legger merke til andres feil og mangler men ser ikke seg selv i speilet, det er de for dumme til.
Lykke til !!!!!!!!!!!!!! stupid noobs !!!!!!!!!!
Haregutt: Trøste å bære !!! Er det muligens noe som mangler mellom ørene ? 
Bare å tilegne deg en betegnelse - IDIOT !!!

Vel, de største idiotene her inne på vgd, er de som daglig sitter å debatterer med personer de overhode ikke kjenner, og som ikke har noe liv med mening i, men så er det noen idioter som velger å slutte å svare de største idiotene, og det er jo i tråd med bibelen, for bibelen sier jo at dersom du har en dårlig vane, så bør du legge den av deg så fort som mulig.

Men, for å avslutte dette idiotiet en gang for alle, så skal jeg stille DERE (slike som det beskrives om i Matt. 7:21-23) noen spørsmål.

Godkjenner Gud alle religioner ?  Lytter Gud til alle bønner  ? og hvem er de som vandrer på den brede vei, som det er mange av, og hvem vandrer på den smale vei, som det er få av ? Svarene finner DERE i bibelen. 

For å avklare noen andre spørsmål, som f.eks. om Haregutt, Jaddadu, og Pooping er samme person, så kan DERE jo spekulere og diskutere dette, på likt nivå som de meningsløse diskusjonene som dere hiver dere inn på, men jeg tenker at Pooping og Jaddadu, muligens vil komme med noen kommentarer i forhold til disse spekulasjonene, og om de ikke gjør det, så er det bra, for da har de valgt å trekke seg bort fra denne uvanen, slik jeg også gjør, her og nå.

 

Når det kommer til språkbruken fra flere av oss, så kan jeg opplyse DERE om at det kun finnes to veier å gå, eller to sider av bordet å sitte på, og det er at enten sitter DERE på den siden av bordet som Satan og demonenglene sitter på og lever etter verdens tradisjoner, eller så sitter DERE på den siden av bordet sammen med dem som opphøyer Guds navn og lever etter Guds normer, og som tar avstand fra verdens tradisjoner. Gud hater det onde, og når hele verden ligger i den ondes makt, så må en sann kristen ta avstand fra verden, derav språket som DERE kritiserer, fordi DERE ikke ser DERE selv i speilet.

 

Haregutt

(Innlegget ble redigert 20.08.20 07:29)

broren_til_noen
broren_til_noenInnlegg: 33601
20.08.20 07:46
Haregutt: Godkjenner Gud alle religioner ?  Lytter Gud til alle bønner  ?

Gud er ikke kristen så selvfølgelig hører hyn på alle bønner! 

joplina
joplinaInnlegg: 65840
20.08.20 08:17
Haregutt: Vel, de største idiotene her inne på vgd, er de som daglig sitter å debatterer med personer de overhode ikke kjenner,

Godt å se at du tross alt har litt selvinnsikt

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg