Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Den smale og den brede vei.

NYTT TEMA
Kluxklux

Innlegg: 60
Kluxklux
19.10.20 09:33

Hei.
Har nå lest en god del fra dere debattanter her, og som ny her på dette forumet, oppdaget jeg at det er mange kristne som tror at det å tro på en Gud er nok for å bli frelst. Men det er jo milliarder av troende mennesker over hele jorden, enten de tror på Allah, den kristne GUD, eller hva det enn måtte være, alle disse utgjør nesten hele jordens befolkning, nesten alle tror på en gud og nesten alle tror at den guden de tror på skal frelse dem fra de lidelsene som gjelder denne verden, og som skal gi dem et nytt liv, ett eller annet sted.

Da tenkte jeg på det at, i og med at bibelen sier at det er "mange" som vandrer på den brede vei, som fører til fortapelse, og "få" som vandrer på den smale vei, som fører til livet, eller frelse, må da bety at dersom det bare var å tro på en gud, så betyr dette at de som ikke tror på en gud, er de som vandrer på den smale vei, og som vil bli frelst, for dem er det jo færrest av, og er det ikke slik, så betyr det at det å bare ha en tro ikke kan være nok, men at det må være noe mer Gud vil ? 

Så er da det å bare ha en tro nok til å bli frelst ? Det høres veldig usannsynlig ut.

Mvh
Kluxklux 
:-)

Jobs

Innlegg: 11766
Jobs
19.10.20 18:40
Kluxklux: Da tenkte jeg på det at, i og med at bibelen sier at det er "mange" som vandrer på den brede vei, som fører til fortapelse, og "få" som vandrer på den smale vei, som fører til livet, eller frelse, må da bety at dersom det bare var å tro på en gud, så betyr dette at de som ikke tror på en gud, er de som vandrer på den smale vei, og som vil bli frelst, for dem er det jo færrest av, og er det ikke slik, så betyr det at det å bare ha en tro ikke kan være nok, men at det må være noe mer Gud vil ?

Hva gjorde Jesus som er helt unikt alle de andre da ?

Apostlenes Gjerninger 4.

Når denne mannen står frisk foran dere, er det ved navnet til Jesus Kristus, nasareeren, han som dere korsfestet, men som Gud reiste opp fra de døde. 11 Han er
           steinen som ble vraket av dere bygningsmenn,
           men som er blitt hjørnestein.
12 Det finnes ikke frelse i noen annen, for under himmelen er det ikke gitt menneskene noe annet navn som vi kan bli frelst ved.»

Kluxklux

Innlegg: 60
Kluxklux
19.10.20 20:37
Jobs: Hva gjorde Jesus som er helt unikt alle de andre da ? Apostlenes Gjerninger 4. Når denne mannen står frisk foran dere, er det ved navnet til Jesus Kristus, nasareeren, han som dere korsfestet, men som Gud reiste opp fra de døde. 11 Han er
           steinen som ble vraket av dere bygningsmenn,
           men som er blitt hjørnestein.
12 Det finnes ikke frelse i noen annen, for under himmelen er det ikke gitt menneskene noe annet navn som vi kan bli frelst ved.»

Hei der.
Betyr dette at alle som tror er blitt frelst, eller vil bli frelst, og i så fall når ble eller blir de som tror frelst ? 
Hvorfor er det Jesus som det gis frelse ved, og ikke Gud ?

Mvh
Kluxklux
:-)

Jobs

Innlegg: 11766
Jobs
19.10.20 20:48
Kluxklux: Hvorfor er det Jesus som det gis frelse ved, og ikke Gud ?

Fordi Gud sendte sin Sønn Jesus for at vi skulle bli frelst ved Ham.Han gikk opp vegen for oss og ble prøvet i alt.Og døde for våres syndere.Bordet er dekket og veien er åpen for de som vil.

Johannes 3.

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. 17 Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham

Kluxklux

Innlegg: 60
Kluxklux
19.10.20 21:05
Jobs: Fordi Gud sendte sin Sønn Jesus for at vi skulle bli frelst ved Ham.Han gikk opp vegen for oss og ble prøvet i alt.Og døde for våres syndere.Bordet er dekket og veien er åpen for de som vil.

Så da mener du at alle som tror på Jesus er blitt frelst ?

Hva med det som står skrevet i Matteus 24:13 
"Men den som holder ut til enden, skal bli frelst". 

Slik jeg forstår det, så er altså ingen blitt frelst ennå, men kan bli det dersom de holder ut til enden, som da vil si slutten på det systemet vi lever under på denne jorden i dag, men det forutsetter jo at Gud godkjenner den som sier han har den sanne tro.

For det står jo i Åpenbaringen 21:3 og 4 
"Da hørte jeg en høy røst fra tronen si: «Se! Guds bolig er hos menneskene. Han skal bo hos dem, og de skal være hans folk, og Gud selv skal være hos dem.4 Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne, og døden skal ikke være mer. Sorg og skrik og smerte skal heller ikke være mer. Det som var før, er forsvunnet."


Mvh
Kluxklux
:-)

Jobs

Innlegg: 11766
Jobs
19.10.20 21:16
Kluxklux: Slik jeg forstår det, så er altså ingen blitt frelst ennå, men kan bli det dersom de holder ut til enden, som da vil si slutten på det systemet vi lever under på denne jorden i dag, men det forutsetter jo at Gud godkjenner den som sier han har den sanne tro.

Nei det er mange som har blitt frelst med tunger som tegn.

Rom 10.

For hvis du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud har oppreist ham fra de døde, da skal du bli frelst. 10 Med hjertet tror vi så vi blir rettferdige, med munnen bekjenner vi så vi blir frelst. 11 Skriften sier: Ingen som tror på ham, skal bli til skamme. 12 For her er det ikke forskjell på jøde og greker. Alle har samme Herre, og han er rik nok for alle som påkaller ham. 13  Hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst

immediately

Innlegg: 902
immediately
20.10.20 08:45
Jobs: For hvis du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud har oppreist ham fra de døde, da skal du bli frelst.

Så det er nok å tro på Gud og at en død mann, hans drepte "sønn", sto opp fra graven?

Det er slett ikke min erfaring så langt jeg kjenner kristne. Ikke bare må man tro på alt i bibelen, man bør vel kanskje helst spise bibler til frokost, lunsj, middag og kvelds.

Da er du helfrelst, ikke halvfrelst.

Jenji

Innlegg: 5481
Jenji
20.10.20 14:17
Kluxklux: å da mener du at alle som tror på Jesus er blitt frelst ? Hva med det som står skrevet i Matteus 24:13 
"Men den som holder ut til enden, skal bli frelst".

"Men den som holder ut til enden, skal bli frelst".

Nå kommer det vel litt på hvem som leser dette verset.

Så kommer det and på hvilke ende det menes, det handler mest om det enkelte menneskes ende, din ende.  

Mange tror det og bli frelst hører fortiden til, men det er ikke tilfelle.

Her sier Paulus i Rom 6, 22 Men nu, da I er frigjort fra synden og er trådt i Guds tjeneste, har I eders frukt til helliggjørelse, og til utgang et evig liv.

Jesus Kristus sa: Joh 5, 24 Sannelig, sannelig sier jeg eder: Den som hører mitt ord og tror ham som har sendt mig, han har evig liv og kommer ikke til dom, men er gått over fra døden til livet.

Menneske er født med døden som utgang på livet, men på grunn på Jesu offer er vi lovet evig liv, det er noe vi må strekke oss etter. Joh 3,16. Den som ikke tro er fortapt.

Tro

Innlegg: 1272
Tro
20.10.20 21:52
Kluxklux: enten de tror på Allah, den kristne GUD

Allah og den kristne Gud er den samme, Abrahams Gud. Koranen anerkjenner Evangeliet (i entall).  Islam bekjenner at Jesus var født av jomfru Maria og var Guds budbringer og Messias, samt en profet. I følge Islamsk eskatologi skal Jesus komme tilbake. 

Så det er svært lite å krige om egentlig.

Kluxklux

Innlegg: 60
Kluxklux
21.10.20 11:23
Jobs: Nei det er mange som har blitt frelst med tunger som tegn. Rom 10. For hvis du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud har oppreist ham fra de døde, da skal du bli frelst. 10 Med hjertet tror vi så vi blir rettferdige, med munnen bekjenner vi så vi blir frelst.

Men her står det jo ikke at de ER blitt frelst, det står "skal BLI frelst" og "BLIR frelst", og nå vi leser Matteus 24 så fortelles det om noe som skal komme en gang i fremtiden, som indikerer mange problemer og prøvelsen for mennesker, og da spesielt for de som tror oppriktig på en Gud, men at dersom de holder ut disse vanskelige tider, KAN bli frelst, altså de som anser seg som etterfølgere av Jesus, som følger i hans fotspor, ikke de "andre" troende, og da kommer vi inn på temaet, om den brede og den smale vei.

Mvh
Kluxklux
:-)

Kluxklux

Innlegg: 60
Kluxklux
21.10.20 11:26
Tro: Allah og den kristne Gud er den samme, Abrahams Gud. Koranen anerkjenner Evangeliet (i entall).  Islam bekjenner at Jesus var født av jomfru Maria og var Guds budbringer og Messias, samt en profet. I følge Islamsk eskatologi skal Jesus komme tilbake.  Så det er svært lite å krige om egentlig.

Er du sikker på at dette medfører riktighet ? Jeg har lest en del i Koranen, og kan ikke huske hvor dette kommer frem, men kanskje du har noen referanser ?

Mvh
Kluxklux
:-)

Jenji

Innlegg: 5481
Jenji
21.10.20 20:11
Kluxklux: Men her står det jo ikke at de ER blitt frelst, det står "skal BLI frelst" og "BLIR frelst", og nå vi leser Matteus 24 så fortelles det om noe som skal komme en gang i fremtiden, som indikerer mange problemer og prøvelsen for mennesker, og da spesielt for de som tror oppriktig på en Gud, men at dersom de holder ut disse vanskelige tider, KAN bli frelst, altså de som anser seg som etterfølgere av Jesus, som følger i hans fotspor, ikke de "andre" troende, og da kommer vi inn på temaet, om den brede og den smale vei. Mvh
Kluxklux

Forstår ikke hvorfor du trekker frem dette, Vakttårnet sier alle får oppstandelse i deres paradis da dere hevder døden soner alles synd.

Frelst blir alle de med gode karakterer etter 1000 år på skolebenken med opplæring av VT.

Tro

Innlegg: 1272
Tro
21.10.20 22:11
Kluxklux: Er du sikker på at dette medfører riktighet ? Jeg har lest en del i Koranen, og kan ikke huske hvor dette kommer frem, men kanskje du har noen referanser ?

Jesus er Messias i følge versene om Joachims (Marias Fars) slekt

Enkelte muslimer mener evangeliene i bibelen er korrupte og viser til Evangeliet etter Barnabas

 

Kluxklux

Innlegg: 60
Kluxklux
23.10.20 12:01
Jenji: Forstår ikke hvorfor du trekker frem dette, Vakttårnet sier alle får oppstandelse i deres paradis da dere hevder døden soner alles synd. Frelst blir alle de med gode karakterer etter 1000 år på skolebenken med opplæring av VT.

Hva er grunnen for at du trekker frem hva Vakttårnet sier ? Det er vel viktigere å trekke frem hva bibelen sier.

Men siden du er inne på dette spørsmålet, kan det være interessant å høre hva du tenker skjer med dem som dør, og hvor de havner.

Døden var jo en straff for synden som ble begått, og da blir spørsmålet, er det sannsynlig at denne straffen skulle bli en belønning for dem som tror, der de skal få leve som "engler" i et usynlig paradis i himmelen sammen med Jesus og Gud ? 

Samtidig må en spørre, er det sannsynlig at en som har forlatt denne jord, og vandret inn i døden er kommet til en plass, hvor nå enn dette måtte være, som en usynlig ånd, når dette ikke finnes noe som bygger opp under denne "teorien" for så å leve som en syndig person ? 

Det minner veldig om et paradoks, døden er straffen for synden, belønningen er et syndefult liv i himmelen ? For det er jo egentlig det som er lærdommen fra mange kristne samfunn.

Mvh
Kluxklux
:-)

Kluxklux

Innlegg: 60
Kluxklux
23.10.20 12:08
Tro: Jesus er Messias i følge versene om Joachims (Marias Fars) slekt Enkelte muslimer mener evangeliene i bibelen er korrupte og viser til Evangeliet etter Barnabas

Koranen er en filosofisk fremstilt bok etter bibelen, som ikke er av Gud men av mennesket, en kan like gjerne tro på fabler, for den store forskjellen mellom Koranen og Bibelen er at Bibelen inneholder profetier, og der Jesus blir sett på som en vanlig profet, så da viser dette at boken ikke har Guds godkjennelse.

Mvh
Kluxklux
:-)

Zpiff

Innlegg: 21092
Zpiff
23.10.20 13:28
Kluxklux: bibelen sier at det er "mange" som vandrer på den brede vei, som fører til fortapelse, og "få" som vandrer på den smale vei

Her i gården snakker man ikke vei, dette er nok langt nærmere. 
Skjønt, er man for feit så kan det jo være vanskelig, om man da ikke godtar å bli... 

Tro

Innlegg: 1272
Tro
23.10.20 21:37
Zpiff: dette er nok langt nærmere

Wow, nano-tube.  Så det er nåløyet som kamelen skal gjennom?

Tro

Innlegg: 1272
Tro
23.10.20 21:43
Kluxklux: den store forskjellen mellom Koranen og Bibelen er at Bibelen inneholder profetier, og der Jesus blir sett på som en vanlig profet, så da viser dette at boken ikke har Guds godkjennelse.

Jeg forstår ikke, det kan godt hende du har rett, men

1. koranen hevder at bibelen inneholder profetier (samme som du sier)

2. Koranen anerkjenner Jesus som Messias (høyere status enn noen tidligere profet).

Det er svært liten forskjell fra flere av tekstene i bibelen. Forskjellen ligger i epistlene og deler av evangeliene som Koranen hevder er tilpasning fra originalen for å understøtte kirkens budskap om tre-enighet. 

Poenget mitt er at veldig små forskjeller har ledet til store stigmaer, og vi bør fokusere mer hva hva vi har felles med Islam fremfor forskjellene. Ditt utsagn, som ironisk nok viser at du er enig med Koranen, blir da litt selvmotsigende.

(Innlegget ble redigert 23.10.20 21:44)

Jenji

Innlegg: 5481
Jenji
24.10.20 13:20
Kluxklux: Hva er grunnen for at du trekker frem hva Vakttårnet sier ? Det er vel viktigere å trekke frem hva bibelen sier. Men siden du er inne på dette spørsmålet, kan det være interessant å høre hva du tenker skjer med dem som dør, og hvor de havner. Døden var jo en straff for synden som ble begått, og da blir spørsmålet, er det sannsynlig at denne straffen skulle bli en belønning for dem som tror, der de skal få leve som "engler" i et usynlig paradis i himmelen sammen med Jesus og Gud ?  Samtidig må en spørre, er det sannsynlig at en som har forlatt denne jord, og vandret inn i døden er kommet til en plass, hvor nå enn dette måtte være, som en usynlig ånd, når dette ikke finnes noe som bygger opp under denne "teorien" for så å leve som en syndig person ?  Det minner veldig om et paradoks, døden er straffen for synden, belønningen er et syndefult liv i himmelen ? For det er jo egentlig det som er lærdommen fra mange kristne samfunn. Mvh
Kluxklux

Bibelen sier Syndens lønn er døden.

Menneske fra begynnelsen levde uten håp om oppstandelse.

Det var bare Israels folk som levde under pakten, den innbefattet evig liv, men mann måtte bli oppskrevet i livets bok.2 Mos 32.33.

Det innbefattet alle mennesker på joden Rom 2,14-15.

Rom 6, 23 For den lønn som synden gir, er døden, men Guds nådegave er evig liv i Kristus Jesus, vår Herre.

For og få denne Gaven som er evig liv må vi holede Guds bud og Jesu befaling, da kan vi gå fra døden over til livet Joh 5,24. Joh 8,51.

Paulus forklarer dette: Ef 2, 1 - 2 Også eder har han gjort levende, I som var døde ved eders overtredelser og synder,

2 som I fordum vandret i efter denne verdens løp, efter høvdingen over luftens makter, den ånd som nu er virksom i vantroens barn.

Hvis de ikke hadde omvendt seg vil de forblitt i sin grav til evig tid 1Joh 3,14.

Paulus forklarer videre om hva verdens mennesker har å se frem til, uten Jesu Kristi nåde, ingen ting.

Ef 2,12-13 at I på den tid stod utenfor Kristus, utelukket fra Israels borgerrett og fremmede for paktene med deres løfte, uten håp og uten Gud i verden; 13 men nu, i Kristus Jesus, er I som fordum var langt borte, kommet nær til ved Kristi blod.

Mennesker som ikke tilhørte (Guds folk, Kristne) hadde derfor ikke noe håp.

Ingen kunnskaper om den levende Gud. Ingen løfte om fremtidige velsignelse. Ingen medlemskap i det guddommelige samfunn. Ingen håp om et liv etter døden.

Dette er å være utenfor Kristus.

Den Norske kirke er vel forpliktet til å avslutte livet med en begravelse om en er god eller ond, da de ikke er forpliktet til og følge Bibelen, men følger menneskes ønsker, da sender de alle til paradis eller himmelen.

Det finnes masse kristne mennesker i dag som stoler på Guds og Jesu Kristi løfte om ny himmel og jord hvor rettferdigheten skal råde.

Til alle Kristne sier Peter derfor, elskede, da I venter dette, så legg vinn på å bli funnet uten flekk og lyte for ham i fred, 2 Pet 3, 14.

 

 

Kluxklux

Innlegg: 60
Kluxklux
24.10.20 15:40
Jenji: For og få denne Gaven som er evig liv må vi holede Guds bud og Jesu befaling, da kan vi gå fra døden over til livet Joh 5,24. Joh 8,51. Paulus forklarer dette: Ef 2, 1 - 2 Også eder har han gjort levende, I som var døde ved eders overtredelser og synder,

Men her blir da spørsmålet, hva med dem som overlever Guds krig, harmageddon, eller slutten på tingenes ordning, skal de dø først, for så å bli reist opp til himmelen, for så igjen satt ned på jorden igjen, for det er jo dette kristne mener, ut fra deres tolkninger, for noen skal jo overleve Guds krig mot det onde, og hvor mange er dette snakk om, og er det disse som vandrer på den smale sti, eller er de av kristne som tror, for dem er det veldig mange av, og er da troen deres nok, eller hva er det bibelen sier ?

Mvh
Kluxklux
:-)

Jenji

Innlegg: 5481
Jenji
25.10.20 14:21
Kluxklux: Men her blir da spørsmålet, hva med dem som overlever Guds krig, harmageddon, eller slutten på tingenes ordning, skal de dø først, for så å bli reist opp til himmelen, for så igjen satt ned på jorden igjen, for det er jo dette kristne mener, ut fra deres tolkninger, for noen skal jo overleve Guds krig mot det onde, og hvor mange er dette snakk om, og er det disse som vandrer på den smale sti, eller er de av kristne som tror, for dem er det veldig mange av, og er da troen deres nok, eller hva er det bibelen sier ? Mvh
Kluxklux

Jeg kan ikke finne noe i de greske skrifter om at denne jorden vil overleve.

Mulig Gud vil rehabilitere jorden, men det står det ingen ting om.

2 Pet 3, 7 Men de himler som nu er, og jorden er ved det samme ord spart til ilden, idet de oppholdes inntil den dag da de ugudelige mennesker skal dømmes og gå fortapt.

Så sies det: For hans åsyn vek jorden og himmelen bort, og det blev ikke funnet sted for dem. Åpb 20,11.

Jorden ble bare borte.

Jes 65, 17 For se, jeg skaper en ny himmel og en ny jord, og de første ting skal ikke minnes og ikke mere rinne nogen i hu.

Her gjentar Gud ordet: Skape en ny Jord. I Åpb 21, 1-2 det ble skapt en ny himmel og en ny jord.

Åp 21, 2 Og jeg så den hellige stad, det nye Jerusalem, stige ned av himmelen fra Gud, gjort i stand som en brud som er prydet for sin brudgom.

Den kommer ned på den nye jord.

Så sies det om Jerusalem.

Åp 21, 27 Og intet urent skal komme inn i den, og ingen som farer med stygghet og løgn, men bare de som er innskrevet i livsens bok hos Lammet.

Dette er alle som er oppskrevet i livets bok, de som har vasket sine klær i Jesu blod.

Denne byens porter har stått åpne dag og natt i snart 2000 år for og ta i mot de troende som dør i Herren. Joh 8,51.

Av det store folket var det bare en resten av Israels stammer som ble frelst Rom 9,27. Heb 11,13,40.

De har ikke vasket sine klær i Jesu blod Åpb 7,4, men får evig liv som en gave fra Gud.

Den nye Jerusalem kommer ned fra Himmelen til en ny jord. 

De som ikke er oppskrevet i livets bok forblir i sin grav. Åpb 20.15.

Paulus skriver: 1 Kor 15, 50 - 51 Og det sier jeg, brødre: Kjøtt og blod kan ikke arve Guds rike, og det forgjengelige skal ikke arve uforgjengelighet.

Menneske måtte få et nytt legeme.

Jesus Kristus sa i Matt 6, 33 Men søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal I få alt dette i tilgift!

51 Se, jeg sier dere en hemmelighet: Vi skal ikke alle dø, men vi skal alle forvandles.

Kristne mennesker er ikke opptatt av Harmageddon (Åpb16,16). Det gjelder ikke dem, de tenker overhode ikke på hvordan Gud vil dømme det onde. Harmageddon er skremsel for den ugudelige.

Det er frelseren menneske trenger.

 

Kluxklux

Innlegg: 60
Kluxklux
25.10.20 16:22
Jenji: Jeg kan ikke finne noe i de greske skrifter om at denne jorden vil overleve. Mulig Gud vil rehabilitere jorden, men det står det ingen ting om. 2 Pet 3, 7 Men de himler som nu er, og jorden er ved det samme ord spart til ilden, idet de oppholdes inntil den dag da de ugudelige mennesker skal dømmes og gå fortapt. Så sies det: For hans åsyn vek jorden og himmelen bort, og det blev ikke funnet sted for dem. Åpb 20,11. Jorden ble bare borte.

Da viser det seg at du har samme feilaktige forståelse som de fleste kristne har.

Du må skille mellom jorden som planet, og jorden som mennesker, og mellom himler og himmelen.

I Åpenbaringen 12:12 betegnes havet og jorden og havet mennesker som må lide her på planeten, for det står "...for djevelen har komme ned til dere..." det er jo bare en jord, og et hav, men det ville jo ikke ha noe betydning for verken planeten eller havet, om satan og hans demoner landet på en klode, men det vil selvsagt føre til store konsekvenser for jorden og havet, som er mennesker.

Bibelen viser at når det står "himler" så er det snakk om jordiske regjeringer.

I Åpenbaringen, 5:10 står det også "Og du har gjort dem til et kongerike og prester (de 144 000) for vår Gud, og de skal herske som konger over jorden",.. det vil si over mennesker, de som gjort Guds vije helt til den dagen da Gud griper inn og fjerner ondskapen på planeten jorden.

Slik det står skrevet i Matteus 6:10 "La ditt rike komme. La din vilje skje på jorden slik som i himmelen".. og det står ingen steder i bibelen at Gud skal skape en ny himmel der han selv bor, men han danner en regjering av frikjøpte mennesker (de 144 000) og engler der Jesus har fått all makt, av sin far, men skal overgi denne makten etter at jorden er fulstendig renset for ondskap, der alle mennesker etter 1000 år blir fullkommen. ".... og ingen kunne lære dem denne sangen bortsett fra de 144 000 som er kjøpt fra jorden." utvalgte mennesker som har levd etter Guds vilje.

Matteus 7:21 "Ikke alle som sier til meg: "Herre, Herre", skal komme inn i himmelens rike, men bare de som gjør min himmelske fars vilje. (det er de få som vandrer på den smale vei). Men legg merke til at ikke alle som tror, selv om de tror oppriktig på Gud, eller Jesus, så skal de ikke bli frelst, mye på grunn av at de tror at Jesus er den allmektige Gud, faderen, JHWH, Jave, eller som det mest brukte navnet er, Jehova.

Mvh
Kluxklux
:-)

(Innlegget ble redigert 25.10.20 16:23)

inspector

Innlegg: 10244
inspector
25.10.20 16:41

Jeg konstaterer at klanen av bibelforskere på vgd fortsetter å bruke ku-klyx for å produsere argumenter for og mot pavens skjegg.

Det store flertallet foretrekker nok noe litt mer jordnært og tidsriktig...

nlc

Innlegg: 1761
nlc
25.10.20 19:29
Kluxklux: Men legg merke til at ikke alle som tror, selv om de tror oppriktig på Gud, eller Jesus, så skal de ikke bli frelst,

Joh 3.16 er ikke enig med deg. 

Jenji

Innlegg: 5481
Jenji
25.10.20 20:02
Kluxklux: Da viser det seg at du har samme feilaktige forståelse som de fleste kristne har. Du må skille mellom jorden som planet, og jorden som mennesker, og mellom himler og himmelen. I Åpenbaringen 12:12 betegnes havet og jorden og havet mennesker som må lide her på planeten, for det står "...for djevelen har komme ned til dere..." det er jo bare en jord, og et hav, men det ville jo ikke ha noe betydning for verken planeten eller havet, om satan og hans demoner landet på en klode, men det vil selvsagt føre til store konsekvenser for jorden og havet, som er mennesker. Bibelen viser at når det står "himler" så er det snakk om jordiske regjeringer. I Åpenbaringen, 5:10 står det også "Og du har gjort dem til et kongerike og prester (de 144 000) for vår Gud, og de skal herske som konger over jorden",.. det vil si over mennesker, de som gjort Guds vije helt til den dagen da Gud griper inn og fjerner ondskapen på planeten jorden.

Dette er ikke Bibelens forståelse, siden du må tolke det du henviser til. Et tydelig eksempel er Åpb 5,10, som henviser til 1,6.

Dette er bare en gjentagelse Gud uttalte da han samlet Israels folk og fortalte dem at de skulle være for ham et kongerike av prester et hellig folk. 2 Mos 19,5-6.

Dette blir gjentatt i Åpb 5,10. Det gjelder ikke bare 144,000, men alle de kristne, de skal være et kongerike av prester på jorden.

1 Pet 2, 9 Men dere er en utvalgt slekt, et kongelig presteskap, et hellig folk, et folk som er Guds eiendom, for at dere skal forkynne hans storverk, han som kalte dere fra mørket til sitt underfulle lys.

Du henviser til Åpb 12,12, men er du klar over hva det sies, jorden har blitt et tilholdssted for demoner. Matt 4, 8 - 9 Etterpå tok Satan ham til toppen av et meget høyt fjell. Her viste han ham verdens nasjoner og all deres herlighet.

9 "Jeg vil gi deg alt dette," sa han, "hvis du bare vil knele og tilbe meg.

Djevelen var jorden overgitt.

Åp 12, 9 Denne store draken - den gamle slangen som er kalt djevelen eller Satan, han som har forført hele verden - ble kastet ned på jorden med hele sin hær.

Det er også grunnen til at Jorden forsvinner.

Så har vi et problem til. Vannet som falt ned på jorden i vannflommen og frøs til is det er på vei til og smelte, hav nivået vil stige kraftig.

Din verden ser ikke trygg ut.

Derfor stoler jeg på en ny verden hvor det onde ikke finnes.

 

 

Jenji

Innlegg: 5481
Jenji
26.10.20 17:40
Kluxklux: Slik det står skrevet i Matteus 6:10 "La ditt rike komme. La din vilje skje på jorden slik som i himmelen".. og det står ingen steder i bibelen at Gud skal skape en ny himmel der han selv bor, men han danner en regjering av frikjøpte mennesker (de 144 000) og engler der Jesus har fått all makt, av sin far, men skal overgi denne makten etter at jorden er fulstendig renset for ondskap, der alle mennesker etter 1000 år blir fullkommen. ".... og ingen kunne lære dem denne sangen bortsett fra de 144 000 som er kjøpt fra jorden." utvalgte mennesker som har levd etter Guds vilje. Matteus 7:21 "Ikke alle som sier til meg: "Herre, Herre", skal komme inn i himmelens rike, men bare de som gjør min himmelske fars vilje. (det er de få som vandrer på den smale vei). Men legg merke til at ikke alle som tror, selv om de tror oppriktig på Gud, eller Jesus, så skal de ikke bli frelst, mye på grunn av at de tror at Jesus er den allmektige Gud, faderen, JHWH, Jave, eller som det mest brukte navnet er, Jehova.

Har en strek følelse av at du bare lytter til andre, og leser bare det du blir bedt om, siden du nevner dette.

Åp 21, 3 Fra tronen hørte jeg en høy røst som sa: "Se, Guds bolig er hos menneskene. Han skal bo hos dem, og de skal være hans folk, og Gud selv skal være hos dem.

Du skriver: «men han danner en regjering av frikjøpte mennesker» (de 144 000)

Hvor har du hentet dette fra? Du må legge frem skriftsteder som viser at de danner en regjering?

Hvem er disse 144,000? Åpb sier de er Israels barns stammer, selv om det er noe uklart når det gjelder stammene som i vers 8 at både Manasse og Josef nevnes ettersom Manasse var Josefs sønn.

Vi har store kunnskaper om skriften i dag antagelser og fortolkning blir ofte brukt som en forståelse, ofte ikke i samsvar med sluttresultatet. Vil gjerne høre din versjon av disse 144,000 og når de levd på jorden?

Når det gjelder Israels folk var det som skriften sier:

Rom 9, 27 Og Jesaja roper ut over Israel: Om Israel var så tallrikt som havets sand, skal bare en rest bli frelst.

Rom 9, 31 - 32 Israel strakte seg etter loven med dens rettferdighet, men de nådde ikke opp til loven.

32 Hvorfor ikke? Fordi de holdt seg til gjerninger, ikke til tro. De støtte mot snublesteinen.

Det var de som ble frelst av det store folket som Bibelen sier er de 144,000.

De andre som blir frelst er den store skare av kristne, de som vasker sine kjortler i Jesu Kristi Blod.  

Kluxklux

Innlegg: 60
Kluxklux
26.10.20 18:10
nlc: Joh 3.16 er ikke enig med deg.

Jo det skriftstedet er veldig enig med meg.

Joh. 3:16 "For Gud elsket verden så høyt at han ga sin enbårne Sønn, for at enhver som viser tro på ham, ikke skal bli tilintetgjort, men få evig liv"

Å vise tro er ikke det samme som å bare ha en tro, eller å bare tro, for troen krever at en gjør Guds vilje, Jakob 2:26 "Ja på samme måte som kroppen er død uten ånd, så er troen død uten gjerninger" og så kan vi ta med Jakob 2:17 "Slik er det også med troen, uten gjerninger er den død"

I tillegg så ser vi i Joh. 3:16 at de som ikke viser tro skal bli tilintetgjort, og med det kan en spørre, hvem er disse som da tror, men ikke gjør Guds vilje, eller viser tro ved sine gjerninger, JO, det er de som Jesus snakker om i Matt. 7:21-21, de som tilber Jesus som Gud den allmektige, og det gjør jo de fleste av de kristne i denne verden, og som er av dem som vandrer på den brede vei.

Mvh
Kluxklux
:-)

Kluxklux

Innlegg: 60
Kluxklux
26.10.20 18:17
Jenji: Dette blir gjentatt i Åpb 5,10. Det gjelder ikke bare 144,000, men alle de kristne, de skal være et kongerike av prester på jorden.

Her er det du som tolker, og konstruerer en forståelse som bibelen ikke støtter, for det er jo ikke det som står skrevet, for i Åpenbaringen 7:9 står det "Etter dette så jeg en stor skare som ingen kunne telle, mennesker fra alle nasjoner og stammer og folk og språk..." Som viser at dette er mennesker på denne jorden som er kommet gjennom nåløyet og overlevd Harmageddon, for det finnes ingen nasjoner eller stammer eller forskjellige språk i himmelen, kun på denne jorden, og det står heller ikke at disse er usynlige åndeskapninger i himmelen. 

Derfor er det forskjell på de 144 000 og den store skare.

Mvh
Kluxklux
:-)

(Innlegget ble redigert 26.10.20 18:18)

Kluxklux

Innlegg: 60
Kluxklux
26.10.20 18:20
Jenji: Hvem er disse 144,000? Åpb sier de er Israels barns stammer, selv om det er noe uklart når det gjelder stammene som i vers 8 at både Manasse og Josef nevnes ettersom Manasse var Josefs sønn.

Dette har ingen ting å gjøre med fysiske stammer, det er symbolsk.

Mvh
Kluxklux
:-)

nlc

Innlegg: 1761
nlc
26.10.20 19:59
Kluxklux: Joh. 3:16 "For Gud elsket verden så høyt at han ga sin enbårne Sønn, for at enhver som viser tro på ham, ikke skal bli tilintetgjort, men få evig liv"

Ordet pisteuo er brukt 220 ganger i det nye testamentet, og betyr tro. Ikke vise tro.

Jehovas vitner, mest kjent for falske spådommer og en djevelsk utstøtelsespolitikk mot alle som ikke marsjerer i takt, bruker riktignok din oversettelse, men siden Jehovas vitner historisk sett har hatt feil i alt de har kommet med, og siden vi vet at oversetterne ikke hadde akademisk kunnskap om språkene de oversatte og kun forsøkte få Bibelen til å passe deres egen, på forhånd utarbeidede "teologi", er det forferdelig useriøst å komme trekkende med slikt i en seriøs debatt.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg