Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Når skulle Guds rike komme ?

NYTT TEMA
Finnsannhet

Innlegg: 14673
Finnsannhet
25.11.20 19:59

Noe av problemet er at man kun erkjenner problemene og ulykkene og de negative mentaliteter i dag UTEN skikkelig og grundig undersøke det tilsvarende i tidligere perioder i vår globale historie.

Gjør man dette, skjønner man hvilken gullalder menneskeheten i vår tid befinner seg i, også når det gjelder brutalitet og hårdhet.

Altså i forhold til tidligere perioder. Menneskehetens historie er MYE verre enn de fleste i dag kan forestille seg.

Doku

Innlegg: 7757
Doku
25.11.20 21:50
positivogblid: det skjer alltid hos disse sektene når dommedagen ikke kom, så endrer man bare litt på historien - i stedet for å innse at man har tabbet seg ut...

Jo, de skuffede mente at "man ventet feil sak til rett tid", det var den tanken som førte til at en ny  bevegelse blomstret opp, men på fullstendig falsk grunnlag.

Ellen G. White med sine syner støttet opp om den nye tolkning av hva som hendte i 1844, som ble Adventistenes profet. Hun har fortsatt stor innflytelse på Adventistenes bibelforståelse, dessverre.

Hilsen Doku

Doku

Innlegg: 7757
Doku
25.11.20 22:04
positivogblid: Jeg vet ikke helt om jeg skjønte dere, men vi er mange kristne som tror at det skal være tegn i tiden som blir sterkere og sterkere dess nærmere Jesu gjenkomst vi er. Er enig med dem som sier at tiden nå er merkelig på alle vis, det er pest, lovløshet, folk reiser seg mot folk, verden er blitt så brutal og kriminaliteten så mye hardere, økonomien raser osv osv.... Noen nevner også det med det store frafallet, der hvor det før har vært mange kristne.

Jo, mange har ganske sikkert tenkt slik. Men Jesus sa jo at han kommer i en tid dere ikke tenker. Jesus sa jo det til sine aller nærmeste: "Vær derfor beredt, dere også! For Menneskesønnen kommer i den time dere ikke tenker." (Matt 24:44)

Poenget er ikke å vite når Jesus står for døren, men å være beredt, å holde "vingården" i stand, slik vår Herre ønsker. At vi er tro tjenere. Er vi tro, kan han komme uten vi føler frykt for refs. Nei, for men har alt på stell. Ikke misforstå, at vi ikke er avhengig vår Herres nåde, selvsagt er vi det!

Slik ser jeg det.

Hilsen Doku

(Innlegget ble redigert 25.11.20 22:13)

BlackEagle

Innlegg: 51675
BlackEagle
25.11.20 22:31
Kluxklux: Når skulle dette riket komme

Fem på halv åtte.

Mvh

BE

Remiel

Innlegg: 5656
Remiel
26.11.20 20:14
BeNice: Remiel: (hvis man fortjente det). Det er ikke noe man kan gjøre seg fortjent til,men en gave som man får. I allefall i følge Martin Luther (som Den norske Kirke er tuftet på.)

Ettertiden laget alle slags rare teologier basert på studiet av de kanoniske skriftene.

I henhold til Paulus må man være døpt i troen på J. som frelser, samt leve rettvist.  I Matteus-evangeliet er det nok å leve etter den etikk som der ansees som rettesnor.

Jaddadu

Innlegg: 4203
Jaddadu
27.11.20 09:51
BlackEagle: Fem på halv åtte. Mvh BE

Når jeg leser slike useriøse kommentarer mot en person som prøver å føre en debatt på et noenlunde seriøst grunnlag, viser dette helt klart en form for hat og hets, hadde du brukt samme metodikk ovenfor, f.eks. sjefen din, hadde du nok til slutt blitt pælma på hue å ræva ut av fønstre med tryne trykket opp i kumøkka.

Håper vgd-mod våkner opp for slike som deg.

Mvh Jaddadu

Columbus_3

Innlegg: 14014
Columbus_3
27.11.20 10:00
Jaddadu: Når jeg leser slike useriøse kommentarer mot en person som prøver å føre en debatt på et noenlunde seriøst grunnlag,

Er det egentlig mulig å føre seriøs diskusjon når temaet er gud eller andre fantasifigurer?

BlackEagle

Innlegg: 51675
BlackEagle
27.11.20 10:29
Jaddadu: Når jeg leser slike useriøse kommentarer mot en person som prøver å føre en debatt på et noenlunde seriøst grunnlag, viser dette helt klart en form for hat og hets, hadde du brukt samme metodikk ovenfor, f.eks. sjefen din, hadde du nok til slutt blitt pælma på hue å ræva ut av fønstre med tryne trykket opp i kumøkka. Håper vgd-mod våkner opp for slike som deg.

Du tar nok feil - som vanlig. Og for alt du vet, kan det være jeg som er MOD.

Du er imidlertid velkommen tilbake så snart du får orientert deg i lendet. Men du må nok regne med motstand mot alle former for overtro. En annen ting er at det er temmelig tvilsomt om den deltakeren du later som du går i bresjen for (Kluxklux) har særlig behov for din "hjelp". Du kan derimot ha større behov for hans eller hennes hjelp.

Uten at det hjelper, selvfølgelig.

Mvh

BE

Stormoen33*MOD*

Innlegg: 15641
Stormoen33*MOD*
27.11.20 15:55

To innlegg fjernet grunnet personangrep/hets.

Diskuter sak og ikke person, avstå også fra andre usakligheter.

Modereringen skal ikke kommenteres i tråden. Klage og spørsmål rundt dette kan rettes til diskusjon@vg.no

/VGD MOD

Gorback

Innlegg: 5477
Gorback
27.11.20 16:51
positivogblid: Er enig med dem som sier at tiden nå er merkelig på alle vis, det er pest, lovløshet, folk reiser seg mot folk, verden er blitt så brutal og kriminaliteten så mye hardere, økonomien raser osv osv...

Til tross for covid-19 og "panhysteriet"; verden har aldri vært bedre enn den er nå! Men en korreksjon ned i forhold til "all time high" er vel helt som forventet! Det går som kjent ikke rettlinjet opp i Himmelrik - 3 skritt frem og ett tilbake, to skritt frem og ett tilbake osv, osv...

skaftetryne32

Innlegg: 2516
skaftetryne32
27.11.20 17:19
Gorback: Til tross for covid-19 og "panhysteriet"; verden har aldri vært bedre enn den er nå!

Det er mange som tror alt var bedre før fordi man får det verste menneskeheten har og tilby rett i fleisen på direkten, men det er sant som du sier, alt var verre før inkludert helsevesen, kriminalitet, voldskriminalitet, etnisk og religiøst hat og økonomiske forskjeller, økonomiske nedgangstider kan ikke engang sammenlignes med de nedgangstider man opplevde for relativt kort tid siden, da betydde nedgangstider død, sult, og barn med underernæring med tilhørende organsvikt og mental svekkelse. 

Alt var verre før, nesten. Verden er fremdeles brutal, men den er ikke nylig blitt det som enkelte innbiller seg.

Jobs

Innlegg: 11861
Jobs
27.11.20 20:11
skaftetryne32: kriminalitet, voldskriminalitet

Dette er vel en sannhet som jeg stiller spørsmål med.Er vel heller adri vert fler saker som har blitt henlagt.Den nye politireformen er en katastrofe,helt upersonlig og de kjenner ikke folket slik da vi hadde Lensmann kontor i bygda.Bare ta voldtekt saker blir ligende opp til et år. Så dette er statestikk som blir pyntet i alle bauer og kanter.

BlackEagle

Innlegg: 51675
BlackEagle
27.11.20 20:57
positivogblid: Er enig med dem som sier at tiden nå er merkelig på alle vis, det er pest, lovløshet, folk reiser seg mot folk, verden er blitt så brutal og kriminaliteten så mye hardere, økonomien raser osv osv....

"Det e mykkje som kjæm fram når snøen forsvinn!"

(Gluntan)

:o)

Mvh

BE

skaftetryne32

Innlegg: 2516
skaftetryne32
27.11.20 21:12
Jobs: .Bare ta voldtekt saker blir ligende opp til et år. Så dette er statestikk som blir pyntet i alle bauer og kanter.

Det er i det minste anmeldt og ikke bare ansett som en ekteskapelig selvfølge, eller noe en må regne med hvis man kler seg sånn og sånn, at saker blir henlagt etter bevisets stilling er vel åpenbart ? Man skal ikke dømme folk uten bevis.

"Den nye politireformen er en katastrofe,"

Sant, men vi snakker vel mer i global sammenheng. Det sagt det er sant i Norge au, det er langt mindre kriminalitet enn det var og det blir mindre og mindre, den tendensen har vi sett over lengre tid.

Finnsannhet

Innlegg: 14673
Finnsannhet
27.11.20 21:28

Mange forskere og annet godtfolk HAR gravd seg under snøen for tidligere tider. Det de har funnet har vært atskillig verre enn de fleste har kunnet tenke seg.

 

(Innlegget ble redigert 27.11.20 21:59)

Haregutt

Innlegg: 823
Haregutt
29.11.20 16:59

hei

Gorback

Innlegg: 5477
Gorback
29.11.20 20:21

Heisan, der var Snurre Sprett også, nå blir det liv her rai, rai...;-)

positivogblid

Innlegg: 1627
positivogblid
05.12.20 12:58
Gorback: Til tross for covid-19 og "panhysteriet"; verden har aldri vært bedre enn den er nå! Men en korreksjon ned i forhold til "all time high" er vel helt som forventet! Det går som kjent ikke rettlinjet opp i Himmelrik - 3 skritt frem og ett tilbake, to skritt frem og ett tilbake osv, osv...

Ja vi har ressurser nok til at hele verden kunne ha fått det bedre,men det gjenstår så utrolig mye før det kommer alle mennesker i verden til gode.

Verden er ikke nødvendigvis blitt et bedre sted, men vi har altså kunnskap, ressurser og tiltak mer enn noen gang som vi kan møte utfordringene med......

Pandemien har likevel lært oss at vi mennesker har våre begrensinger, i den sammenheng er det godt å ha håp til alle de EVIGE løftene vi har i Gud.

(Innlegget ble redigert 05.12.20 13:03)

positivogblid

Innlegg: 1627
positivogblid
05.12.20 13:09
BlackEagle: Det e mykkje som kjæm fram når snøen forsvinn!"

Ja det er nok bildet av denne pandemien som virkelig setter fokus på all elendigheten.

Men når alt dette normaliserer seg igjen og vi får en vaksine, vil verdens optimisme igjen blomstre!

Får vi tru! ;)

 

Finnsannhet

Innlegg: 14673
Finnsannhet
05.12.20 21:56

Verden ER blitt til et mye bedre sted. Det er et dokumentert og objektivt faktüm. Hvis vi får jobbe i noenlunde fred, så vil den store og merkbare framgang fortsette. Men jeg tror sjelene alltid vil ha godt av livsoverføring igjennom tillit fra Jesus.

BlackEagle

Innlegg: 51675
BlackEagle
06.12.20 19:48
Finnsannhet: Verden ER blitt til et mye bedre sted. Det er et dokumentert og objektivt faktüm. Hvis vi får jobbe i noenlunde fred, så vil den store og merkbare framgang fortsette.

Det er dette du får tommel for, Finn. Resten av innlegget ditt skal jeg ikke kommentere...

*glise*

Mvh

BE

Finnsannhet

Innlegg: 14673
Finnsannhet
06.12.20 20:19

Takker og bukker. Kan jo ane din mulige kommentar til siste del. 

positivogblid

Innlegg: 1627
positivogblid
06.12.20 23:49
Finnsannhet: Verden ER blitt til et mye bedre sted

Hva legger du i at verden er blitt et så mye bedre sted?

Verden er ikke nødvendigvis blitt et bedre sted, men vi har mer kunnskap, ressurser og tiltak å møte utfordringene med......

Vi må ikke tenke at så lenge vi har det bra her, så er det liksom greit.

Det gjenstår mye før alle i verden kan få del i samme grad av godene som de rike land.

Jeg blir litt støtt av konservative som sier "Gud har velsignet Norge" fordi vi er en "kristen nasjon"

Vi må ikke tenke at Gud ønsker noen land fattige og noen land rike, men er klar over at slik teologi er svært utbredt.

Men jeg tror ikke at du mener noe av dette, bare ville trekke det frem siden du sier verden er blitt så mye bedre og blir bare bedre og bedre ;)

(Innlegget ble redigert 06.12.20 23:50)

Doku

Innlegg: 7757
Doku
07.12.20 09:11
positivogblid: Verden er ikke nødvendigvis blitt et bedre sted, men vi har mer kunnskap, ressurser og tiltak å møte utfordringene med.

Se bort fra den såkalte "Herlighets-teologi", som jeg også forkaster!

Hvordan kan man vite at verdens befolkning (altså ikke bare I-landene) har det bedre i de siste hundre år, enn før 1900-tallet?

Jo, det er å gå til autoriteter som Verdens helseorganisasjon, WHO, UNICEF og Overseas Develoment Council.

De betrakter spedbarnsdødeligheten som den beste målestokken på allment sosialt og økonomisk velstand i de enkelte land.

På hvilken måte kan spedbarnsdødeligheten vise det?

Jo, fordi spedbarnsdødeligheten angir at det enkelte landet tilfredsstiller de grunnleggende menneskelige behov, inklusiv mat, husvære, klær, rent drikkevann og hygiene.

Autoritene mener at når et lands spedbarnsdødeligheten har sunket til under 5 prosent (dvs. av 1.000 levende fødte barn dør færre enn 50 før ett års alderen) tilfredsstiller det landets grunnleggende menneskelige behov.

År 1900 hadde alle nasjoner på jorden en spedbarnsdødelighet på over 5 prosent (= 50 per 1.000 levende fødte).

Men i 1983 hadde 84 nasjoner minsket spedbarnsdødeligheten til mindre enn 5 prosent, det viser at disse 84 landene hadde avskaffet sult og underernæring som et grunnleggende samfunnsproblem innenfor sine grenser.

Kilder: Roy Prosterman. The Decline in Hunger-Related Deaths (= nr. 1 I serien The Hunger Project Papers, San Francisco 1984, s. 1, 4); Ending Hunger: An Idea Whose Time Has Come (utgitt av Hungerproject 1985, side 384); 1985 World Population Data Sheet

Hilsen Doku


Finnsannhet

Innlegg: 14673
Finnsannhet
07.12.20 11:40

Mye gjenstår, men forholdene menneskene generelt lever under er mye bedre i dag enn de fleste tidligere perioder. Hverken mer eller mindre, p&b. Er ikke det bra, da? 

positivogblid

Innlegg: 1627
positivogblid
07.12.20 18:36
Doku: Se bort fra den såkalte "Herlighets-teologi", som jeg også forkaster!
Hvordan kan man vite at verdens befolkning (altså ikke bare I-landene) har det bedre i de siste hundre år, enn før 1900-tallet?
Jo, det er å gå til autoriteter som Verdens helseorganisasjon, WHO, UNICEF og Overseas Develoment Council.
De betrakter spedbarnsdødeligheten som den beste målestokken på allment sosialt og økonomisk velstand i de enkelte land.
På hvilken måte kan spedbarnsdødeligheten vise det?
Jo, fordi spedbarnsdødeligheten angir at det enkelte landet tilfredsstiller de grunnleggende menneskelige behov, inklusiv mat, husvære, klær, rent drikkevann og hygiene.
Autoritene mener at når et lands spedbarnsdødeligheten har sunket til under 5 prosent (dvs. av 1.000 levende fødte barn dør færre enn 50 før ett års alderen) tilfredsstiller det landets grunnleggende menneskelige behov.
År 1900 hadde alle nasjoner på jorden en spedbarnsdødelighet på over 5 prosent (= 50 per 1.000 levende fødte).
Men i 1983 hadde 84 nasjoner minsket spedbarnsdødeligheten til mindre enn 5 prosent, det viser at disse 84 landene hadde avskaffet sult og underernæring som et grunnleggende samfunnsproblem innenfor sine grenser.
Kilder: Roy Prosterman. The Decline in Hunger-Related Deaths (= nr. 1 I serien The Hunger Project Papers, San Francisco 1984, s. 1, 4); Ending Hunger: An Idea Whose Time Has Come (utgitt av Hungerproject 1985, side 384); 1985 World Population Data Sheet

Bra Doku, når du underbygger dine påstander - det var akkurat det jeg savnet :)

Det gir virkelig håp om eksistensgrunnlaget har bedret seg.

Jeg har sett nøden og sulten på nært hold, så kanskje derfor det har satt sånn stukk i meg.

Det er en ubeskrivelig lidelse som de fleste av oss her hjemme kanskje ikke har forutsetninger for å forstå.

Men fattigdomsbekjempelse blir satt på dagsorden politisk globalt, så ja jeg tror også at det nytter!

Jeg er selvfølgelig enig i at det med 1914 er dårlig begrunnet både historisk, bibelsk og teologisk.

Tror likevel jeg gir JV rett i at kriminaliteten og den generelle volden er råere og farligere enn noen gang....

(Innlegget ble redigert 07.12.20 18:49)

positivogblid

Innlegg: 1627
positivogblid
07.12.20 18:40
Finnsannhet: Mye gjenstår, men forholdene menneskene generelt lever under er mye bedre i dag enn de fleste tidligere perioder. Hverken mer eller mindre, p&b. Er ikke det bra, da?

Det er selvfølgelig bra, men mange av oss er utålmodige når vi ser all den urett og urettferdigheten som fremdeles råder i verden i dag.

Men det gir selvfølgelig håp hvis eksistensgrunnlaget har bedret seg på verdensbasis :)

 

(Innlegget ble redigert 07.12.20 18:43)

Gorback

Innlegg: 5477
Gorback
07.12.20 18:54
positivogblid: men mange av oss er utålmodige når vi ser all den urett og urettferdigheten som råder i verden i dag.

Hadde du levd for 300 år siden hadde du stort sett bare sett ditt eget begrensede nærmiljø, men nå får du hele verden med fokus på elendighet midt i fleisen hver eneste dag! Dessuten var urett og urettferdighet så vanlig i tidligere tider at det hørte til tingenes normaltilstand...

return_of_drakkar

Innlegg: 28872
return_of_drakkar
07.12.20 19:04
Gorback: Hadde du levd for 300 år siden hadde du stort sett bare sett ditt eget begrensede nærmiljø, men nå får du hele verden med fokus på elendighet midt i fleisen hver eneste dag! Dessuten var urett og urettferdighet så vanlig i tidligere tider at det hørte til tingenes normaltilstand...

Bra!
Innertier!
Hæ?
Jo, se.

matteus 24:6 +++
"Dere skal høre om kriger, og det skal gå rykter om krig. Se da til at dere ikke lar dere skremme! For dette må skje, men ennå er ikke enden kommet.  Folk skal reise seg mot folk og rike mot rike, og det skal være hungersnød og jordskjelv mange steder.  8 Men alt dette er bare begynnelsen på fødselsriene."

Når dette var relativt nær - så skulle man altså høre om det!
For 300 år siden ville du ikke vite en døyt, slik du sier det, om hungersnød i Afrika eller jordskjelv på Haiti...

Her lagde jeg et par saker om et par av elementene.
Enjoy :).http://vgd.no/samfunn/religion-og-livssyn/tema/1794938/tittel/de-foerste-kristne-og-helvete/innlegg/43563136/#43563136

http://vgd.no/samfunn/religion-og-livssyn/tema/1794938/tittel/de-foerste-kristne-og-helvete/innlegg/43473962/#43473962

 

(Innlegget ble redigert 07.12.20 19:04)

positivogblid

Innlegg: 1627
positivogblid
07.12.20 19:31
return_of_drakkar: Bra!Innertier!Hæ?Jo, se.matteus 24:6 +++"Dere skal høre om kriger, og det skal gå rykter om krig. Se da til at dere ikke lar dere skremme! For dette må skje, men ennå er ikke enden kommet. 7 Folk skal reise seg mot folk og rike mot rike, og det skal være hungersnød og jordskjelv mange steder. 8 Men alt dette er bare begynnelsen på fødselsriene."Når dette var relativt nær - så skulle man altså høre om det!For 300 år siden ville du ikke vite en døyt, slik du sier det, om hungersnød i Afrika eller jordskjelv på Haiti...Her lagde jeg et par saker om et par av elementene.Enjoy :).http://vgd.no/samfunn/religion-og-livssyn/tema/1794938/tittel/de-foerste-kristne-og-helvete/innlegg/43563136/#43563136
http://vgd.no/samfunn/religion-og-livssyn/tema/1794938/tittel/de-foerste-kristne-og-helvete/innlegg/43473962/#43473962

Dette viser bare at det ikke er så opplagt at alt blir bedre og bedre...men vi sliter på andre måter i dag, enn for århundrer tilbake.

(Innlegget ble redigert 07.12.20 19:34)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg