Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Livets to utganger i følge Bibelen?

NYTT TEMA
Finnsannhet

Innlegg: 14977
Finnsannhet
10.04.21 13:52

Ei tid var det gangbar mynt med de strengeste og mest ubarmhjertige straffer.

Og fariseerne sendte gjerne de de så ned på, slike med lav moral, rett til pinested av verste sort.

Jesus stekte slike i eget fett.

I dag har vi andre referanser og bør bare si at de håpløse ikke får oppstandelse, men forblir ikkeeksisterende i alle evigheter. Eller at Gud klarer å bringe alle til forsoning med det gode, med Gud.

Tror det siste, siden Gud nok føler på seg at alle må bringes fram til godhetens evige spenst i Gud.

Gorback

Innlegg: 5787
Gorback
10.04.21 14:13
Doku: For dersom vi synder med vilje etter at vi har lært sannheten å kjenne, da er det ikke lenger tilbake noe offer for synder, men bare en forferdelig gru for dom, og en nidkjærhetens brann som skal fortære de gjenstridige. (Heb 10:26, 27)

Heldig er de som aldri har lært sannheten å kjenne da - den som bare hadde fått slått hodet i tidlig alder og forblitt idiot! O ve alle oss som kjenner sannheten - vi går dystre tider i møte i det hinsidige - da skal den Almektige ta sin knusende hevn og la ilden som aldri slokner fortære oss gjenstridige(!?)

-Oh wait, hva om kristendommen bare er morbide fantasier med opphav i undertrykte småfolk og slaver fra antikken som ønsker seg hevn over sine undertrykkere - noe de grunnet egen svakhet ikke kan oppnå her i livet og derfor må fantasere om å straffe dem i det hinsidige istedet?

Da føles det sikkert fortærende godt med en uutslukkelig ild i det hinsidige som man kan putte sine fiender i...;-)

Doku

Innlegg: 7904
Doku
10.04.21 15:10
Gorback: Heldig er de som aldri har lært sannheten å kjenne da - den som bare hadde fått slått hodet i tidlig alder og forblitt idiot! O ve alle oss som kjenner sannheten - vi går dystre tider i møte i det hinsidige - da skal den Almektige ta sin knusende hevn og la ilden som aldri slokner fortære oss gjenstridige(!?) -Oh wait, hva om kristendommen bare er morbide fantasier med opphav i undertrykte småfolk og slaver fra antikken som ønsker seg hevn over sine undertrykkere - noe de grunnet egen svakhet ikke kan oppnå her i livet og derfor må fantasere om å straffe dem i det hinsidige istedet? Da føles det sikkert fortærende godt med en uutslukkelig ild i det hinsidige som man kan putte sine fiender i...;-)

Ja, det er fæle greier!

Jesus sa: "Om din hånd frister deg, da hogg den av! Det er bedre for deg at du går vanfør inn til livet, enn at du har dine to hender og går bort til gehenna, til den uslokkelige ild." - Mark 9:43

Gorback

Innlegg: 5787
Gorback
10.04.21 19:33
Doku: Jesus sa

Ikke så fort i svingene nå - det var de som skrev om Jesus som påstod at han sa ditt eller datt! Hva Jesus virkelig sa har vi bare anonyme skribenters ord for. Og selv om det eventuelt fantes en historisk Jesus som har påstått saker og ting om hva som foregår i det hinsidige og at dette er noenlunde korrekt gjengitt i bibelen så har vi intet å etterprøve sannheten i dette med!

Men det ligger en eim av bitterhet i bibelen - der hyklerisk godhet fremstår som dårlig skjult hat og hevnlyst. Har man litt psykologisk innsikt og kjenner den historiske situasjon der disse skriftene oppstod så forstår man fort hva det i realiteten dreier seg om...

(Innlegget ble redigert 10.04.21 19:33)

Doku

Innlegg: 7904
Doku
10.04.21 19:36
Gorback: det var de som skrev om Jesus som påstod at han sa ditt eller datt! Hva Jesus virkelig sa har vi bare anonyme skribenters ord for.

Jo, det er basert på tro.

Gorback

Innlegg: 5787
Gorback
10.04.21 19:51
Doku: Jo, det er basert på tro.

Da får du bare fortsette å tro at de som velger å ikke tro på påstandene i disse skriftene fra antikken - er henfallen til å måtte tilbringe evigheten med å bli torturert!

-Men det sier jo litt om dem som velger å tro på denslags fantasier! Bare innrøm det - det gjør litt godt å kunne se ned på oss som tortureres i Gehennas ildpøl mens dere selv nyter absolutt salighet der ovenpå...;-)

 

 

 

Jenji

Innlegg: 5558
Jenji
10.04.21 19:55
Finnsannhet: Du har så mye mot kirkene, synes jeg.  Men det finnes liv inni der. Og ekte Kristuskjærlighet og ærlighet. Man burde trenge igjennom krattskogen, for inni den finnes ei kjemperik multemyr, skjønner du. Mange ser dessverre bare krattskogen rundt.

At det finnes oppriktige mennesker i disse 22 organisasjonene jeg nevner, som ønsker og tjen Gud tviler jeg ikke på.

Men vil de nå målet med en slik forståelse? Guds evangelium forteller at det er en kamp om og seire for å nå målet. Åpb 2,7.3,12.21.

Se på Kirkens siste anstrengelse, det er ikke forbudt og være homofil, men det er forbudt og praktisere det. Rom 1,26-27.

3 Mos 20,13.  I Tillegg til Helvetes lære får de også med seg den udødelige sjel, gratis, for de skal jo pines i all evighet.

Så har Treenighets læren som forteller at Gud himmelen og jordens skaper gikk på jorden forkledd som menneske Jesus Kristus. Og ble avlivet av menneske. Så har vi

kors-tilbedelse 2 Mos 4-5.

Skulle ikke dette være nok til at jeg tar avstand fra kristenhetens lære som ikke er bygget på Bibelen.

Du mener jo at det har gått ut på dato!

Doku

Innlegg: 7904
Doku
10.04.21 20:18
Gorback: Bare innrøm det - det gjør litt godt å kunne se ned på oss som tortureres i Gehennas ildpøl mens dere selv nyter absolutt salighet der ovenpå

Jeg tror virkelig ikke at noen som tror på at Bibelen er Guds ord og virkelig tror Jesu ord om gehennas uslokkelige ild gotter seg over at mennesker havner der!

Og noen sier at de tror på Bibelen, men når de leser det Jesus sier om gehenna, hevder de at Jesus taler om en søppelplass, bare for å gjøre Bibelen mer tiltalende. Men sannheten er at Jesus aldri en eneste gang taler gehennas søppelplass!

Jesus, slik han har uttalt seg ifølge de fire evangeliene, taler aldri om en søppelplass! Men han bruker stedet på de fortaptes skjebne som en metafor.

Min intensjon er bare å gjengi det Bibelen faktisk sier. Så får den som tror det som faktisk sies om gehenna i Bibelen, tro det, eller la være. Men det er helt sant at det står slik om fortapelsen og de fortaptes skjebne, enten man liker det eller ikke!

Doku

(Innlegget ble redigert 10.04.21 20:26)

Gorback

Innlegg: 5787
Gorback
10.04.21 20:56
Doku: Jeg tror virkelig ikke at noen som tror på at Bibelen er Guds ord og virkelig tror Jesu ord om gehennas uslokkelige ild gotter seg over at mennesker havner der!

Den salige fryd i himmelrik med dertil frenetisk lovsang av den Almektige vokser vel desto mer når man kan skue ned på de fortapte sjelene som tortureres ad infinitum i de nederste etasjene? Og selv om de salige sjeler ikke får skue ned på ildsjøen, så husker de vel sine kjære fra jorden som man må vite har havnet der når en ikke finner dem bosatt i himmelrik? Eller kanskje hukommelsen er utslettet den også så de salige ikke husker sitt jordiske liv overhodet?

- men uten hukommelse hva er da igjen av personligheten...

(Innlegget ble redigert 10.04.21 20:57)

Doku

Innlegg: 7904
Doku
10.04.21 21:03
Gorback: Den salige fryd i himmelrik med dertil frenetisk lovsang av den Almektige vokser vel desto mer når man kan skue ned på de fortapte sjelene som tortureres ad infinitum i de nederste etasjene?

Ta deg en bolle med en kopp kaffe til!

Gorback

Innlegg: 5787
Gorback
10.04.21 21:29
Doku: Ta deg en bolle med en kopp kaffe til!

En slik sort og syndig drikk nytes bedre tidligere på dagen - på denne tiden er det andre typer fludium som gjelder...:-))

Doku

Innlegg: 7904
Doku
10.04.21 22:33
Gorback: En slik sort og syndig drikk nytes bedre tidligere på dagen - på denne tiden er det andre typer fludium som gjelder...:-))

He, he :-))))

Finnsannhet

Innlegg: 14977
Finnsannhet
10.04.21 23:38

Et glass vann om kvelden

skader vel ikke?

Og Guds vann

slukker helvetes ild.

Gorback

Innlegg: 5787
Gorback
10.04.21 23:59
Finnsannhet: Og Guds vann slukker helvetes ild.

Gamle Jehovas ildpøl kan vel mer sammenlignes med en smultgryte - så det er vel ikke så lurt av Gud og pøse på med vann? Men kanskje dette vannet i slukkingen av helvetes ild forvandles til vanndamp - åndelig sett?

Min teologiske tese for kvelden blir da at Gud ved å slukke ildsjøen med sitt vann selv blir transformert qua substans - dvs at den gamle tyranniske Jehova og sønnen hans fordamper, men at de gjenoppstår som ren Ånd!

Det tror jeg på i kveld ja, I morgen etter to kopper med beksvart kaffe tror jeg sikkert noe helt annet...;-)

(Innlegget ble redigert 11.04.21 00:02)

Finnsannhet

Innlegg: 14977
Finnsannhet
11.04.21 12:45

Til Jenj.

Finnsannhet

Innlegg: 14977
Finnsannhet
11.04.21 12:45

Til Jenji.

Tekstene i Bibelen kan konkluderes slik og slik. Men hvilke referanseverdier er fortsatt aktuelle i dag?

Der bruker jeg hele mitt hue og alle mine følelser. Og kommer til , sammen med hundretalls millioner kristne, at endel referanseverdier faktisk ER gått ut på dato, og må erstattes av nye.

Det er saker som forfatterne av av foreliggende tekster mente slik og slik for mennesker av deres samtid, som blir mye annerledes for ærlige observasjonshoder, også blant Kristuselskende, idag.

(Innlegget ble redigert 11.04.21 12:59)

Finnsannhet

Innlegg: 14977
Finnsannhet
11.04.21 13:00

Oppgjøret innen Gud.

Er vi nok del av.

Ord til Gorbach.

(Innlegget ble redigert 11.04.21 13:01)

positivogblid

Innlegg: 1654
positivogblid
11.04.21 21:22
Jenji: Det som er forskjellen på alle er ikke helvetes læren, for den har de alle, men deres symboler og ritualer, seremonier, følelsene og det å tilhøre noe.

Jeg kan ikke tro på en slik Gud, som piner mennesker i evighet, bare fordi de ikke bekjente Jesus med sitt hjerte og sin munn som det står i dette livet.

Men jeg er vokst opp med disse tankene om en "evig fortapelse"

Dette tema må være det vanskeligste med hele kristendommen, og andre religioner også for den saks skyld.

Ja noen trossamfunn er veldig opphengt i at om du ikke tror slik og slik, lever slik og slik, ja da er alt håp ute for deg.

Forferdelige greier, mener jeg bestemt!

Man må få lov å være ærlig med sin tro og overbevisning.

Jeg liker som nevnt før, Metodistene, for der er det ingen trussel om en ikke skulle tro det alle andre kristne mener og tror.

Når de har Bibelstudier, så oppmuntres man til å gjøre opp seg sin mening om det som undervises og ikke påtvinges.

Tenk selv og la andre tenke, slik de understreker det.

Men det fine er at det samtidig er en slik hjertekristendom som alltid oppmuntrer til å leve i hellighet og nærhet til Gud.

Og alltid vitner om Guds forvandlende kraft.

Det er viktig, selv om man er moderate kristne, så bør man ikke bli kraftløse og bare teoretiske kristne.

Med moderate her, tenker jeg på at metodistene både tar hensyn til fornuft, erfaringer og tradisjon i tillegg til Guds ord.

Og bare blindt lese Guds ord gjennom bare bokstav kan virkelig være veldig usunt og gi en skylapper.

Verden er ikke bare svart hvitt, vi må derfor være villig til å stille spørsmål og kjempe med det som er vanskelig.

Jeg tror ikke Bibelen alltid gir oss lette og enkle løsninger.

Det er derfor meningen at Guds ord skal trekke oss til Ham (Jesus) først og fremst.

Det er Ham som er veien, sannheten og livet. 

(Innlegget ble redigert 11.04.21 21:44)

Finnsannhet

Innlegg: 14977
Finnsannhet
11.04.21 23:10

Når Jesus er i sentrum av oss med SIN væremåte, så ser man alt så mye klarere, også bibeltekstene.

 

Gorback

Innlegg: 5787
Gorback
11.04.21 23:49
positivogblid: Men jeg er vokst opp med disse tankene om en "evig fortapelse" Dette tema må være det vanskeligste med hele kristendommen, og andre religioner også for den saks skyld. Ja noen trossamfunn er veldig opphengt i at om du ikke tror slik og slik, lever slik og slik, ja da er alt håp ute for deg. Forferdelige greier, mener jeg bestemt!

Helt enig, mye fornuftig ellers i innlegget ditt også!

Denne formen for nidkjær bokstavtro kjennetegner religioner med opphav i midtøsten - spesielt de retningene som har sitt opphav i det "Abrahamittiske" - slik som jødedom, kristendom og Islam.

Disse religionene er i sitt vesen intolerante og ekskluderende for annerledestenkende - der mange andre religioner er tolerante og aksepterer at det kan finnes mange ulike veier til salighet...

return_of_drakkar

Innlegg: 29682
return_of_drakkar
12.04.21 13:06
positivogblid: Jeg kan ikke tro på en slik Gud, som piner mennesker i evighet, bare fordi de ikke bekjente Jesus med sitt hjerte og sin munn som det står i dette livet. Men jeg er vokst opp med disse tankene om en "evig fortapelse" Dette tema må være det vanskeligste med hele kristendommen, og andre religioner også for den saks skyld. Ja noen trossamfunn er veldig opphengt i at om du ikke tror slik og slik, lever slik og slik, ja da er alt håp ute for deg.

Hva mente Jesus da han sa: denne generasjonen?

Vel, det skal jeg ikke si noe om her.
Men poenget er at når bibelen sier noe så
- noen ganger er verset nok
- noen ganger må man se på teksten rundt
- noen ganger må temaet belyses med masse om samme tema fra
  bibelen.
Men det samme som med generasjonen så gjelder det her.
Og her er: ildsjøen og pinen slik nevnt i Åpenb 20:7-11.

Ja, Jesus er den som er avsender av det som Åpenbaringen sier.
Der sies det klart at
- noen får evig liv
- noen blir kastet i ildsjøen.

Legg merke til at noen kastes i ildsjøen etter de 1000 år.
Dette skjer når Satan og de som vil følge ham gjør et siste opprør.
Når de 1000 år er til ende skjer at man kastes dit.

Hvem kastes?
Jo, Satan og de som følger ham (20:8).
Men legg også merke til at til denne sjøen kastes:
- dyret og den falske profeten (20:9)
- døden og dødsriket (20:14).
   dette eller disse kan jo ikke pines.
   døden er jo bare en tilstand.

Hva er ildsjøen?
Vers 20:14 sier at dette er - den  annen død!
Død er i bibelen det motsatte av liv.
Og om de dødes tilstand sier den at det er en tilstand uten bevissthet, uten tanker, uten noe som helst.
Døden er en søvn, husk Jesus sa om Lasarus at han sov.
De døde vet ingen ting sier Forkynneren 9:15.
De var uten håp før Jesu offer kan vi trygt si.

Paulus sier i 1.korinter 15:26 at den siste fienden som skal ødelegges er døden. Og døden skal kastes i ildsjøen.
Så fiendene ødelegges, de opplever ikke pine og smerte.

Pine er forresten interessant.
Basanizo Meaning in Bible - New Testament Greek Lexicon - King James Version (biblestudytools.com)

Altså snakk om en prøvestein.
Noe man bruket for å sjekke om for eksempel gull var rent.
Les: om det holdt mål.
Lapis lydios...
Så dette kan da like godt være at man rett og slett er veiet og funnet for lett, ikke holder mål.
Og vi så jo i Åpenbaringen hvem som kastes dit.
Ikke holdt mål.
Satans og de som ville følge ham.
Ingen av oss kan si at noen som har dødd ikke kan få sjansen i 1000-års-riket. Det er ikke vår sak det, heldigvis.

return_of_drakkar

Innlegg: 29682
return_of_drakkar
12.04.21 13:32
Finnsannhet: Tekstene i Bibelen kan konkluderes slik og slik. Men hvilke referanseverdier er fortsatt aktuelle i dag? Der bruker jeg hele mitt hue og alle mine følelser. Og kommer til , sammen med hundretalls millioner kristne, at endel referanseverdier faktisk ER gått ut på dato, og må erstattes av nye. Det er saker som forfatterne av av foreliggende tekster mente slik og slik for mennesker av deres samtid, som blir mye annerledes for ærlige observasjonshoder, også blant Kristuselskende, idag.

Det er derfor man aldri (bortimot) argumenterer med bibelen, men bare med seg selv som referanseindeksen...

Det er jo en naturlig konsekvens fordi det som står der kan man bare sette på sidelinjen som "out of date" eller "doesn't fit us today".

God was great - but we are greater ...

 

(Innlegget ble redigert 12.04.21 13:33)

Finnsannhet

Innlegg: 14977
Finnsannhet
12.04.21 17:11

Bibelen inngår i en bredere virkelighet.

Skal Gud forbli den største og viktigste.

Tolkninger slenger som en klesvask i vinden.

Med eller uten Gudsbokstavliginspirert bibeltekstsyn.

Huet ditt, og din dømmekraft, kommer du ikke utenom.

Om menneskelig aldri så mye.

positivogblid

Innlegg: 1654
positivogblid
12.04.21 17:20
return_of_drakkar: Hva mente Jesus da han sa: denne generasjonen?Vel, det skal jeg ikke si noe om her.Men poenget er at når bibelen sier noe så- noen ganger er verset nok- noen ganger må man se på teksten rundt- noen ganger må temaet belyses med masse om samme tema fra bibelen.Men det samme som med generasjonen så gjelder det her.Og her er: ildsjøen og pinen slik nevnt i Åpenb 20:7-11.Ja, Jesus er den som er avsender av det som Åpenbaringen sier.Der sies det klart at- noen får evig liv- noen blir kastet i ildsjøen.Legg merke til at noen kastes i ildsjøen etter de 1000 år.Dette skjer når Satan og de som vil følge ham gjør et siste opprør.Når de 1000 år er til ende skjer at man kastes dit.Hvem kastes?Jo, Satan og de som følger ham (20:8).Men legg også merke til at til denne sjøen kastes:- dyret og den falske profeten (20:9)- døden og dødsriket (20:14). dette eller disse kan jo ikke pines. døden er jo bare en tilstand.Hva er ildsjøen?Vers 20:14 sier at dette er - den annen død!Død er i bibelen det motsatte av liv.Og om de dødes tilstand sier den at det er en tilstand uten bevissthet, uten tanker, uten noe som helst.Døden er en søvn, husk Jesus sa om Lasarus at han sov.De døde vet ingen ting sier Forkynneren 9:15.De var uten håp før Jesu offer kan vi trygt si.Paulus sier i 1.korinter 15:26 at den siste fienden som skal ødelegges er døden. Og døden skal kastes i ildsjøen.Så fiendene ødelegges, de opplever ikke pine og smerte.Pine er forresten interessant.Basanizo Meaning in Bible - New Testament Greek Lexicon - King James Version (biblestudytools.com)Altså snakk om en prøvestein.Noe man bruket for å sjekke om for eksempel gull var rent.Les: om det holdt mål.Lapis lydios...Så dette kan da like godt være at man rett og slett er veiet og funnet for lett, ikke holder mål.Og vi så jo i Åpenbaringen hvem som kastes dit.Ikke holdt mål.Satans og de som ville følge ham.Ingen av oss kan si at noen som har dødd ikke kan få sjansen i 1000-års-riket. Det er ikke vår sak det, heldigvis.

Fornuftig det du viser og det er vel slik jeg også tror, om en skal legge bare Bibelen til grunn..

Men er det ikke skremmende at noen du kanskje kjenner eller til og med i familien havner i "ildsjøen" ?

Kan godt være at det er så enkelt som enten evig liv eller utslettelse, men vi er mange som skulle ønske Bibelen var mer tydelig " hva skjer", hvorfor all den utbroderingen, når det er bare å dø eller leve evig?

Men vi må bare forholde oss til at Gud er rettferdig og at hans nåde varer til evig tid :)

 

(Innlegget ble redigert 12.04.21 17:24)

positivogblid

Innlegg: 1654
positivogblid
12.04.21 17:25
return_of_drakkar: Ingen av oss kan si at noen som har dødd ikke kan få sjansen i 1000-års-riket. Det er ikke vår sak det, heldigvis.

Det høres litt ut som kristen universalisme eller? :)

positivogblid

Innlegg: 1654
positivogblid
12.04.21 17:26
return_of_drakkar: Legg merke til at noen kastes i ildsjøen etter de 1000 år.

Ja det står faktisk det rett ut....

Doku

Innlegg: 7904
Doku
12.04.21 17:35
return_of_drakkar: Men legg også merke til at til denne sjøen kastes:
- dyret og den falske profeten (20:9)
- døden og dødsriket (20:14).
   dette eller disse kan jo ikke pines.
   døden er jo bare en tilstand.

Det står heller ikke at døden og dødsriket skal pines, men det står tydelig at de vesener, djevelen, dyret, den falske profet og de som ikke fantes i livets bok, blir kastet i ildsjøen, den annen død, "Og de skal pines dag og natt i all evighet". (Åp 20:10)

Det kan ikke stemme at de er ubevisste, det sier seg selv, når det står det at de skal pines!

Og dersom døden er en ubevisst tilstand, hvorfor sier da Jesus at det er bedre å komme invalid inn i Guds rike, enn å havne i gehannas uslokkelige ild. (Mark 9:43) Dette sier han 11 ganger ifølge de fire evangeliene! Han sier ikke at de annen død, gehennas ild, er som en søvn!

Tanken på at de fordømtes lidelse er uten ende, føles uutholdelig og forferdelig. Det er forståelig at det reises innvendinger mot dette, og at noen forsøker å komme til et annet resultat, enten ved bortforklaringer av Bibelens fremstilling, eller ved rett og slett å forkaste Skriftens fremstilling av «den annen død». Men om en gjennomgår NT viser oss at det er få emner som er oftere omtalt enn fortapelsen.

Det er klart fremstilt i Bibelen at denne tilstanden under Guds vrede og dom er forbundet med pine. Det viser uttrykk som at de fortapte er i en tilstand av «gråt og tenners gnitsel» (altså sorg og fortvilelse). Hva denne lidelse består i, er umulig for oss å vite, liksom saligheten er det «ikke oppkom i noe menneskes hjerte», 1kor 2:9, så vil også de fortaptes sorg og fortvilelse være utenfor menneskelig forståelse. Man kan ane at denne lidelse må være smerten av en fordømmelse og anklagende samvittighet. Pinen kan kanskje forstås ut fra de sjelekvaler en synder allerede her i tiden erfares.

Doku

(Innlegget ble redigert 12.04.21 17:53)

positivogblid

Innlegg: 1654
positivogblid
12.04.21 18:59
Doku: Det er klart fremstilt i Bibelen at denne tilstanden under Guds vrede og dom er forbundet med pine

Jeg stusser også på hvorfor Bibelen utbroderer så sterkt.... Har det noe med kulturen og forestillingene fra en svunnen tid å gjøre. Husk på at de hadde få preferanse punkter og en utbredt kultur med traff og belønning - det var jo nærmet det eneste de kjente til ?

Ikke rart at dette preget Gudsbildet og forestillingene om det som kommer i det neste liv....

 

(Innlegget ble redigert 12.04.21 19:00)

Doku

Innlegg: 7904
Doku
12.04.21 20:28
positivogblid: Jeg stusser også på hvorfor Bibelen utbroderer så sterkt.... Har det noe med kulturen og forestillingene fra en svunnen tid å gjøre.

Og jeg stusser på at det var Jesus som never dette aller mest. Paulus sier ikke mye om det. Han var jo en fariseer. Hans bakgrunn hadde absolutt en forestilling om at sjelen er udødelig. Og Jesus gir også en fortelling i Lukas 16: 19-31 som helt er i tråd fariseernes forestilling om tilstanden i dødsriket (ikke gehenna) med to avdelinger. Jesus ville jo neppe ha fortalt denne historien dersom han var uenig i fariseernes tro på tilstanden etter dette livet.

Vi finner ikke noe om at NT agiterer mot forestillingen om en sjelens udødelighet, tvert imot. Jeg vil tro at de fleste folkeslag på den tiden, og tidligere tider nettopp trodde på et liv etter døden

Doku  

OOTSP

Innlegg: 8420
OOTSP
12.04.21 21:18
positivogblid: Jeg kan ikke tro på en slik Gud, som piner mennesker i evighet, bare fordi de ikke bekjente Jesus med sitt hjerte og sin munn som det står i dette livet. Men jeg er vokst opp med disse tankene om en "evig fortapelse" Dette tema må være det vanskeligste med hele kristendommen, og andre religioner også for den saks skyld. Ja noen trossamfunn er veldig opphengt i at om du ikke tror slik og slik, lever slik og slik, ja da er alt håp ute for deg. Forferdelige greier, mener jeg bestemt! Man må få lov å være ærlig med sin tro og overbevisning. Jeg liker som nevnt før, Metodistene, for der er det ingen trussel om en ikke skulle tro det alle andre kristne mener og tror. Når de har Bibelstudier, så oppmuntres man til å gjøre opp seg sin mening om det som undervises og ikke påtvinges. Tenk selv og la andre tenke, slik de understreker det. Men det fine er at det samtidig er en slik hjertekristendom som alltid oppmuntrer til å leve i hellighet og nærhet til Gud. Og alltid vitner om Guds forvandlende kraft. Det er viktig, selv om man er moderate kristne, så bør man ikke bli kraftløse og bare teoretiske kristne. Med moderate her, tenker jeg på at metodistene både tar hensyn til fornuft, erfaringer og tradisjon i tillegg til Guds ord. Og bare blindt lese Guds ord gjennom bare bokstav kan virkelig være veldig usunt og gi en skylapper. Verden er ikke bare svart hvitt, vi må derfor være villig til å stille spørsmål og kjempe med det som er vanskelig. Jeg tror ikke Bibelen alltid gir oss lette og enkle løsninger. Det er derfor meningen at Guds ord skal trekke oss til Ham (Jesus) først og fremst. Det er Ham som er veien, sannheten og livet.

Beklager for at du ikke forstår, men skal forklare.

Det er fortsatt ikke Gud som piner de, det er djevelen. Som det sies i Bibelen, hvilket beger vil du drikke av, Gud's, eller Satan's.

Akkurat samme som at Bibelene advarer om og om igjen å ikke følge alt av det som er djevelen's ønske.

Du minner meg veldig mye om hva jeg selv var hele mitt liv, en New Ager. Og jeg brukte spiritme i 21 år og har snakket med Demonene i lang lang tid. Det som vekket meg fra spiritismen er at 98% er løgn.

Er en mening med at jeg mener at de fleste kristne må begynne å gå inn for å virkelig studere Bibelen, for jeg kjenner flere kristne som har gått ut fra Bibelen og følger New Age i dag :(

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg