Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Misvisende avisoverskrifter

NYTT TEMA
SNIPERN

Innlegg: 11339
SNIPERN
24.02.09 00:07

Ingen leser alt som står i hele avisen.  På enkelte artikler leser vi kun overskriften, og ser kanskje på bildet før vi går videre. 

Dermed er det viktig for journalistene at man ikke skal kunne mistolke overskriften.  Denne tråden er viet til de journalistene som ikke har forstått dette.

Begynner med denne herlig misvisende overskriften:

http://fotball.adressa.no/kvinner/article130462.ece

En fryktelig alvorlig sak, som viser seg å ikke være så alvorlig likevel.

Oilskin

Innlegg: 11173
Oilskin
24.02.09 01:05
SNIPERN: Dermed er det viktig for journalistene at man ikke skal kunne mistolke overskriften.  Denne tråden er viet til de journalistene som ikke har forstått dette.

Det er de færreste som har har forstått dette. Det er ingressen som selger!

biermann

Innlegg: 47558
biermann
24.02.09 10:10
SNIPERN: Dermed er det viktig for journalistene at man ikke skal kunne mistolke overskriften.  Denne tråden er viet til de journalistene som ikke har forstått dette.

Da har du misforstått. Bl.a. i den saken du viser til var mistolkningna sjølve poenget, for å få folk til å lese artikkelen.

I internettjournalistikk er dette regele framfor unntaket; det gjelder å lage en overskrift folk blir nysgjerrig på, slik at de klikker. Om den står i samsvar med innholdet i artikkelen eller ikke, er uvesentlig.

SNIPERN

Innlegg: 11339
SNIPERN
24.02.09 11:31
biermann: Da har du misforstått. Bl.a. i den saken du viser til var mistolkningna sjølve poenget, for å få folk til å lese artikkelen.

Mistolkninger finnes selvsagt mange steder i avisen, og det er ofte en lur ting å gjøre for å tiltrekke oppmerksomhet.

I dette tilfellet så stiller derimot mistolkningen hovedpersonene i et forferdelig dårlig lys, som de ikke burde vært stilt i hadde journalisten gjort jobben sin.  Tror nokintervjuobjektene vil tenke seg om to ganger før de sier ja til å bli intervjuet om en sak av denne avisen igjen.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg