Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Slutt for Norsk Ordbok?

NYTT TEMA
KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51759
20.07.14 18:19

Universitetet i Oslo vil ikke lenger lage ordbøker eller drive med språksamlinger. Det er dårlig nytt for norsk språk, mener flere.

– Vi ønsker å prioritere annerledes innenfor de økonomiske rammene vi rår over, sier instituttleder Kristian Emil Kristoffersen til forskning.no.

UiO vil bli et internasjonalt toppuniversitet, og ledelsen prioriterer hardt. Den vil satse på spisskompetanse i noen av fagmiljøene. Ordbøker og språksamlinger blir ikke regnet som sentrale oppgaver.

--------

Språk står ikke sterkt her i landet, dessverre. Men dette ordner seg nok på et vis, man kan ikke bare sitte stille og se på at dette forsvinner ut i det blå.

 

http://www.forskning.no/artikler/2014/juli/397298

(Innlegget ble redigert 20.07.14 18:20)

Langveg
LangvegInnlegg: 13235
21.07.14 19:57

Universitetet i Oslo biller seg inn at det er ein del av den angloamerikanske verda. Norsk språk og kultur får mindre og mindre plass på Oslo University. Er redninga at ein eller anna amerikansk   eller engelsk professor  -orsak FORSKAR -finn ut at det er meir interessant med norsk enn med kvinneforsking t.d.?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg