Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Kappgikk

NYTT TEMA
TordLangseter
TordLangseterInnlegg: 461
12.03.15 14:33

Kan man si det?

JudasT
JudasTInnlegg: 5401
12.03.15 16:05

Naturligvis, si det og skrive det. Hvorfor spør du? ingen spør om en kan bruke nye engelske ord som dukker opp, de bare bruker dem. Hvorfor skal du stå med lua i hånda og spørre om det er lov å bruke ord som er gamle og gode i norsk?

TordLangseter
TordLangseterInnlegg: 461
12.03.15 16:57

Fordi word sier at det er feil og word er gud.

Langveg
LangvegInnlegg: 12883
13.03.15 09:45
JudasT: Hvorfor skal du stå med lua i hånda og spørre om det er lov å bruke ord som er gamle og gode i norsk?

Kappgå  er nok ikkje vidare gamalt i norsk.  Det vanlege uttrykket er gå/springa/renna/løpa om kapp. Det er vel berre når det gjeld eta og drikka at konstruksjonen er gamal: Kappeta, kappdrikka.

JudasT
JudasTInnlegg: 5401
13.03.15 10:34
Langveg: Kappgå  er nok ikkje vidare gamalt i norsk.  Det vanlege uttrykket er gå/springa/renna/løpa om kapp. Det er vel berre når det gjeld eta og drikka at konstruksjonen er gamal: Kappeta, kappdrikka.

Å kappete og kappdrikke er tradisjonelle norske idrottar. Til og med Tor og fylgjet hans deltok i det då dei gjesta Utgards-Loke. Dei var også med på å kappspringe, og det ordet er heilt vanleg på mine kantar.
Kappgang er ei ny og rett så pervers øving. Kva er liksom poenget med å tvinge folk til å gå, når dei har så inderleg lyst til å springe (og i røynda også gjer det, når ein ser på dei i sakte film)?
Så samansetninga kappgå er ny, men røtene er gamle og gode.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg