Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Melkerute

NYTT TEMA
angkubaj
angkubajInnlegg: 1
22.07.19 13:00

I dag leste jeg i en avis at Oslo-Gdansk er melkerute for polske arbeidere.

Kan noen forklare meg hva journalisten mener med 'melkerute' her? :)

Takk på forhånd!

 

puma1
puma1Innlegg: 21050
22.07.19 13:13

Går ut fra at det er snakk om en flyrute her. Da er melkerute et dårlig valgt uttrykk. Med melkerute menes vanligvis en bussrute med veldig mange stopp. Slik som melkebilen i gamle dager. 


https://www.naob.no/ordbok/melkerute?elementRefid=54739640

Andrzej007
Andrzej007Innlegg: 203
25.07.19 15:01
angkubaj: I dag leste jeg i en avis at Oslo-Gdansk er melkerute for polske arbeidere. Kan noen forklare meg hva journalisten mener med 'melkerute' her? :) Takk på forhånd!

Ikke så vanskelig å gjette hvilken tanke som står bak når kjære norske journalister fra norske mainstream medier skriver om polakker og Polen: nemlig det at stygge polakker tjener fett på stakkars naive og eiegode nordmenn.


Har du noensinne sett noe positivt skrevet i norske aviser som gjald polakker? I VG, Aftenposten, Dagbladet eller lignende? Kanskje noen få nøytrale..


 

Eivinder
EivinderInnlegg: 1358
28.07.19 20:08

Hvis du siterer ordrett, nemlig at "Oslo-Gdansk er melkerute for polske arbeidere", så har jo ikke den som har skrevet dette den ringeste anelse om hva uttrykket betyr. Det betyr jo det puma1 skriver, men jeg mistenker at journalisten (om man kan kalle det det) trur at det rett og slett er en strekning man drar for å melke mest mulig på kortest mulig tid. Original vri hvertfall, men riv ruskende galt.

Skulle vært interessant om du hadde avisen og kunne sjekka om sitatet er akkurat slik du skriver. Jeg kan ikke finne det på nett.

(Innlegget ble redigert 28.07.19 20:09)

Nødutgang
NødutgangInnlegg: 18368
29.08.19 03:27
puma1: Går ut fra at det er snakk om en flyrute her. Da er melkerute et dårlig valgt uttrykk. Med melkerute menes vanligvis en bussrute med veldig mange stopp.

 Men det kan vel være at de må bytte fly 5 ganger for å komme dit.

Keva
KevaInnlegg: 22183
01.09.19 13:06
puma1: Med melkerute menes vanligvis en bussrute med veldig mange stopp.

Over tid har også noen flyruter fått betegnelsen, f.eks. Widerøes rute nordpå som i hvert fall for noen år siden gikk innom 7 - 8 småsteder mellom Kirkenes og Tromsø.
Vadsø (eller Vardø, tror de alternerer), Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn, Honningsvåg, Hasvik, Sørkjosen - og kanskje flere. Jeg er usikker på om "melkeruta" også går/gikk innom de store flyplassene i Lakselv og Alta.
Men Oslo - Gdansk passer jo overhodet ikke med en slik betegnelse.
Atter en gang uvitenhet/slurv fra journalister...


Klikk for å gå tilbake til toppen