Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Høie: - Det er sånt

NYTT TEMA
DrSchwei

Innlegg: 53682
DrSchwei
23.03.20 19:07

Hva er det med helseministeren. Heter det ikke: - Det er sånn... Han sier konsekvent "Det er sånt".. Dialekt??

ruffem

Innlegg: 1518
ruffem
27.03.20 18:56

Halvparten av politikerne vi ser på TV, sier  "nødt for", i stedet for "nødt til"  _ også dialekt?

Langveg

Innlegg: 18151
Langveg
05.04.20 19:46
DrSchwei: Hva er det med helseministeren. Heter det ikke: - Det er sånn... Han sier konsekvent "Det er sånt".. Dialekt??

Tyder det slikt noko, bør ein vel helst seia sånt (av sådant) . Det er sånt(slikt) ein seier, men slik er det, sånn er det.  . Når det gjeld ordklasse, er så vel slik som sånn førde opp som pronomen. Likevel verrt de nytta adjektivisk og bøgde som eit vanleg adjektiv: Eit slikt mas, eit sånt strev. Slike gutar det vil gamle Noreg ha. Som adverb er det likevel ikkje inkjekjønsforma av adjektivet som vert nytta - det er det vanlege for adverb laga av adjektiv: Han gjorde slik, sånn slog han- Her kjem vel pronomenet fram (det står i staden for noko) eller ein kan samanlikaa det med såleis som berre er adverb og ikke kan bøyast.  Ein kan vel ikkje heilt avvisa formene sånt og slikt brukte som adverb eller predikatsord.

Riv ruskande gali vert det derimot om substantivet feil får ein t når det vert brukt adverbialt. Han tenkte feil, ikkje han tenkte feilt.  

(Innlegget ble redigert 05.04.20 19:48)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg