Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

VG med feilsitat?

NYTT TEMA
promille_krapylet
promille_krapyletInnlegg: 27262
06.06.12 05:17

http://no.wikipedia.org/wiki/Idiot


Ifølge Wikipedia som media har sluttet å bruke, så stammer ikke ordet "idiot" "ifra en person som ikke har peiling på politikk", men har helt andre rammer rundt seg.

Flere kilder ser ut til å dele wikipedia sin tekst, så da må man utgå ifra at dette er riktig.

Torgrimson
TorgrimsonInnlegg: 3470
06.06.12 06:07

Hvor i VG, Krapylet?

promille_krapylet
promille_krapyletInnlegg: 27262
06.06.12 06:19
Torgrimson: Hvor i VG, Krapylet?

På VGnett Torgrimson:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/22-juli/rettssaken/artikkel.php?artid=10073508

Litt ut i klippet. (Og ja, dette klippet provoserer meg)

Torgrimson
TorgrimsonInnlegg: 3470
06.06.12 06:42
promille_krapylet: Litt ut i klippet

I see. Jeg trodde kanskje denne reporteren var en friskus. Han krøp jo nærmest ut av sitt gode skinn i et intervju med Anfindsen. Men han er tydeligvis ikke så interessant likevel. Synd egentlig.

titan_sable
titan_sableInnlegg: 60609
06.06.12 12:08
promille_krapylet: Ifølge Wikipedia som media har sluttet å bruke, så stammer ikke ordet "idiot" "ifra en person som ikke har peiling på politikk", men har helt andre rammer rundt seg.Flere kilder ser ut til å dele wikipedia sin tekst, så da må man utgå ifra at dette er riktig.

Reporteren tar vel feil her. Hvorvidt han lager en stråmann eller er feilinformert kan vi vel ikke vite. Forøvrig så er det et tåpelig forsøk på å få Pedersen til å si at Tvedt er en idiot (slik at han kan siteres på dette, eller at vg kan lage overskriften Eskil Pedersen: "Tvedt er en idiot".

Willy_Sl
Willy_SlInnlegg: 4468
06.06.12 12:34
promille_krapylet: Ifølge Wikipedia som media har sluttet å bruke, så stammer ikke ordet "idiot" "ifra en person som ikke har peiling på politikk", men har helt andre rammer rundt seg.

idiot er et ord som kommer fra gresk ἰδιώτης (idiōtēs), «en person som ikke er interessert i politikk», «en person uten yrkeskunnskaper» eller «en vanlig innbygger», fra ἴδιος (idios), «egen», «privat».[1] Ordets latiniserte form er idiota, «ordinær person», i vulgærlatin utviklet det seg imidlertid til å betegne en «uutdannet eller uvitende person». Ordets moderne betydning og form stammer fra gammelfransk idiote. Det relaterte ordet idioti kan ha blitt dannet i analogi til ord av typen profeti (fra profet).[2] Ordet har kognater i mange andre språk.

Kilde: Wikipedia 

(Innlegget ble redigert 06.06.12 12:35)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg