Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Om å tro på Breivik - men ikke på islamistene

NYTT TEMA
Fjøsbonden
FjøsbondenInnlegg: 29083
13.01.15 03:25

22.juli terroristen Anders Behring Breivik definerte seg selv som kristenkonservativ. De fleste forståsegpåere la Breiviks egen oppfatning av sitt politiske ståsted til grunn - og kalte ham høyreekstrem. Det sikkert også med rette.

Ved de mange eksemplene på islamistisk terrorisme, senest nå i Paris, definerer gjerningsmennene seg som vassekte muslimer - og vel så det. Men da får de motstand - nettopp fra alle verdens forståsegpåere. Helt sikkert også fra mange av de samme som i sin tid aksepterte Breiviks fremstilling av sitt eget ideologiske ståsted - uten å blunke.

Jeg kan eksempelvis ikke erindre et eneste norsk media som prøvde å fortelle verden at Breivik ikke var f.eks "kristenkonservativ". Samtidig kappes de samme medier, og deres bedrevitere av noen kommentatorer, om å fortelle verden at de islamske terroristene tar feil av seg selv og sin egen tro.

Vi må jo skjønne at de islamistiske terroristenes mange og lange besøk i ulike moskeer bygger på en stor misforståelse. Det handler åpenbart om terrorister som bare tror at de er muslimer. I stor motsetning til en Breivik som i sin galskap visste at han ikke bare var konservativ - men også kristen. Amen !

 

(Innlegget ble redigert 13.01.15 21:59)

Maximus-Decimus
Maximus-DecimusInnlegg: 2370
13.01.15 04:02
Fjøsbonden: Vi må jo skjønne at de islamistiske terroristenes mange og lange besøk i ulike moskeer bygger på en stor misforståelse. Det handler åpenbart om terrorister som bare tror at de er muslimer. I stor motsetning til en Breivik som i sin galskap visste at han ikke bare var konservativ - men også kristen. Amen !

Mener du at Breivik var en rettroende kristen og kunne redgjøre for sine handlinger på bakgrunn av bibelen? 

Det er vel kjernen her, om man kan legitimere sine handlinger på bakgrunn av evt sitater i Bibelen/Koranen. 

liftmann
liftmannInnlegg: 20609
13.01.15 05:13

Hvis man dreper noen med religion som grunn er ikke religionen deres en dritt verdt.

Det er en god grunn til å forby religionen.

Men det viktigste er at prester og forstandere innen de forskjellige religioner åpent fordømmer deres handlinger.

Det er vel ikke noe problem i ABB`s tilfelle,men når det gjelder muslimske terrorister vil jeg gjerne se kjente muslimer åpent i all offentlighet fordømme all terrorisme og lignende i troens navn.

Inntil det skjer velger jeg ikke å stole på det de sier.

Man er ikke troende muslim hvis man svindler folk og utnytter vårt land for å oppnå økonomiske fordeler.fesks.Man er en kjeltring,og kun det.

Altså sitter ikke muslimer i fengsel og de som påstår det lyver.De har derfor ikke krav på særbehandling.

(Innlegget ble redigert 13.01.15 05:21)

tikk
tikkInnlegg: 26778
13.01.15 05:58

"Vi må jo skjønne at de islamistiske terroristenes mange og lange besøk i ulike moskeer bygger på en stor misforståelse. Det handler åpenbart om terrorister som bare tror at de er muslimer. I stor motsetning til en Breivik som i sin galskap visste at han ikke bare var konservativ - men også kristen."

En søkt og helt feil sammenligning. Breivik hadde ingen forhold til kristendommen bortsett fre han var født inn i den kristne kultur som nordmann.

Killmeister
KillmeisterInnlegg: 2106
puma1
puma1Innlegg: 21019
13.01.15 07:58
tikk: Breivik hadde ingen forhold til kristendommen bortsett fre han var født inn i den kristne kultur som nordmann.

Likevel bruker han ordet Christian 2218 ganger i dette dokumentet:

http://norskgoy.files.wordpress.com/2011/07/2083-aeuropeandeclarationofindependence.pdf

 

Killmeister
KillmeisterInnlegg: 2106
13.01.15 08:31

"når det gjelder muslimske terrorister vil jeg gjerne se kjente muslimer åpent i all offentlighet fordømme all terrorisme og lignende i troens navn."

 

Noen konkrete kjente muslimer du sikter til? Abid Raja? Mulla Krekar? Cat Stevens?

loccie
loccieInnlegg: 4238
13.01.15 08:55
tikk: Breivik hadde ingen forhold til kristendommen bortsett fre han var født inn i den kristne kultur som nordmann.

Det stemmer ikke helt.

loccie
loccieInnlegg: 4238
13.01.15 08:56
Killmeister: Noen konkrete kjente muslimer du sikter til? Abid Raja? Mulla Krekar? Cat Stevens?

Eller kanskje alle 1,5 milliardene.

Killmeister
KillmeisterInnlegg: 2106
13.01.15 09:13

Er det så mange kjente muslimer?

Lyn
LynInnlegg: 352
13.01.15 09:25
loccie: Eller kanskje alle 1,5 milliardene

2.08 milliarder*

Gurdox
GurdoxInnlegg: 639
13.01.15 09:26
Fjøsbonden: Samtidig kappes de samme medier, og deres bedrevitere av noen kommentatorer, om å fortelle verden at de islamske terroristene tar feil av seg selv og sin egen tro. Vi må jo skjønne at de islamistiske terroristenes mange og lange besøk i ulike moskeer bygger på en stor misforståelse

Det er veldig vanskelig å frigjøre en relgion fra dens grunnlegger.. 

 

Til og med Mohammed misforsto har jeg hørt.. Ikke så rart at det hele går litt i ball. 

Nå om ABB: La ham råtne i fred!

Killmeister
KillmeisterInnlegg: 2106
13.01.15 09:38

Har inntrykk av at det er rimelig mange muslimer som fordømmer terrorisme. De rammes tross alt hardest av det. Du får google deg fram til hvordan stemningen er i f.eks. Pakistan denne uka.

Fjøsbonden
FjøsbondenInnlegg: 29083
13.01.15 09:40
Maximus-Decimus: Mener du at Breivik var en rettroende kristen og kunne redgjøre for sine handlinger på bakgrunn av bibelen?

Han mente åpenbart det selv. Her fra en replikkordveksling under rettsaken :

"Tror du at du får syndstillatelse for det du har gjort, spør aktor Inga Bejer Engh.

- Det kommer an på hvilket syn man har på kristendommen. Hvis man er militant kristen, som jeg på en måte er, så er selvforsvar legitimt.

- Jeg ønsker at kristne ledere skal bidra i kampen - de som ofrer seg for kirken og kristendommen.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/terrorangrepet-22-juli-rettssaken/breivik-jeg-hadde-respektert-doedsstraff/a/10065373/

 

Fjøsbonden
FjøsbondenInnlegg: 29083
13.01.15 09:47
tikk: En søkt og helt feil sammenligning. Breivik hadde ingen forhold til kristendommen bortsett fre han var født inn i den kristne kultur som nordmann.

Som jeg har påpekt i et svar til en annen debattant her så omtalte Breivik seg under rettsaken som militant kristen. Se gjerne det svaret med, link til uttalelsen fra Breivik.

trondhjem
trondhjemInnlegg: 10415
13.01.15 09:58
Fjøsbonden: Jeg kan eksempelvis ikke erindre et eneste norsk media som prøvde å fortelle verden at Breivik ikke var f.eks "kristenkonservativ". Samtidig kappes de samme medier, og deres bedrevitere av noen kommentatorer, om å fortelle verden at de islamske terroristene tar feil av seg selv og sin egen tro.

Du kan like det så lite du bare vil. Men faktum er at Breivik oppfatter seg som kristen og gjorde det han gjorde fordi han følte de kristne vestlige verdiene truet av muslimsk innvandring.

Alle uttalelser fra teologisk og kirkelig hold jeg har sett tar selvsagt skarp avstand fra Breiviks handlinger og utsagn og hevder med rette at slike ugjerninger har ikke noe med kristne budskapet å gjøre. Det aksepterer vi uten videre.

Det paradoksale er at mange av nekter å la det samme gjelde for terroren utført av islamister. De aller aller fleste muslimer tar skarp avstand fra denne terroren og bedyrer at den har ingen støtte i islam. Allikevel blir denne terroren oppfattet som religiøs og knyttet til religionen islam.

Det er en farlig dobbeltmoral.

loccie
loccieInnlegg: 4238
13.01.15 10:07
Killmeister: Er det så mange kjente muslimer?

Nei, hver og en av dem er ikke kjent :p

loccie
loccieInnlegg: 4238
13.01.15 10:08
Lyn: 2.08 milliarder*

Kanskje. Det finnes vel forskjellige estimater.

Fjøsbonden
FjøsbondenInnlegg: 29083
13.01.15 10:22
Killmeister: Har inntrykk av at det er rimelig mange muslimer som fordømmer terrorisme. De rammes tross alt hardest av det. Du får google deg fram til hvordan stemningen er i f.eks. Pakistan denne uka.

Ja, slik også rimelig mange konservative, kristne og "høyreekstreme" fordømte Breiviks terror. ( I likhet med folk flest ). Men om aldri så mange "høyreekstreme" tok avstand fra Breiviks handlinger - det hjalp bare så lite. Selv FRP fikk av enkelte det moralske ansvaret for Breviks handlinger.

I forhold til islamistisk terror er mange medier, og kommentatorer, i dag åpenbart opptatt av å beskytte islam mot sider av seg selv. De profetdyrkende terroristene som gjerne hevner sin profet med død og lemlestelse er angivelig ikke muslimer. De bare tror de er det - må vi forstå.

 

(Innlegget ble redigert 13.01.15 10:27)

tray358
tray358Innlegg: 4681
13.01.15 10:29
Fjøsbonden: Som jeg har påpekt i et svar til en annen debattant her så omtalte Breivik seg under rettsaken som militant kristen. Se gjerne det svaret med, link til uttalelsen fra Breivik.

ABB var vel mer mot islam og muslimer enn han var for kristendommen, hvis du forstår hva jeg mener.  Har aldri hørt at han påberopte seg å handle i Guds eller Jesu navn, men som en forsvarer av den vestlige kultur, (som om det å myrde et stort antall uskyldige mennesker skulle være vestlig kultur).  ABB´s referanser til kristendommen tror jeg mer skyldes at han regner dette som en vestlig verdisyn som kan gjørehans handlinger mer akseptable for oss og også at han i sitt forvirrede hode har forsøkt å sette sin forbrytelse inn i en historisk sammenheng med sine referanser til Korsfarererne. 

(Innlegget ble redigert 13.01.15 10:30)

Fjøsbonden
FjøsbondenInnlegg: 29083
13.01.15 10:41
trondhjem: De aller aller fleste muslimer tar skarp avstand fra denne terroren og bedyrer at den har ingen støtte i islam. Allikevel blir denne terroren oppfattet som religiøs og knyttet til religionen islam.

Men Midt-Østen, Afrika, Asia og Europa er jo full av mennesker som  daglig ber til Allah og går i sine moskeer. Samtidig som de støtter, eller selv deltar i terrorhandlinger. Bevegelsene og terrororganisasjonene mange av dem deltar i er som kjent tallrike.

Felles for de alle er en sterk tro på profeten og islam. Med hvilken rett har vi til å frata elle disse mennenskene navnet på deres tro.

Det blir jo ganske arrogant å hevde at disse menenskene selv ikke forstår hva og hvem de tror på. For det er jo det vi i realiteten gjør - når vi fratar dem retten til å være muslimer i ordets rette forstand.

Og for å sitere Ibsen - Mindretallet har alltid rett.

Fjøsbonden
FjøsbondenInnlegg: 29083
13.01.15 10:49
tray358: ABB var vel mer mot islam og muslimer enn han var for kristendommen, hvis du forstår hva jeg mener

 Ikke alle er enig i det :

- Islam ikke hovedfienden

- Breiviks hovedfiende er de venstreintellektuelle, ideen at alle skal være likeverdige, sier religionsprofessor Mattias Gardell som mener tiltaltes islammotstand er underordnet.

 http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/06/04/islam-ikke-hovedfienden

(Innlegget ble redigert 13.01.15 10:50)

Fjøsbonden
FjøsbondenInnlegg: 29083
13.01.15 10:53
tray358: Har aldri hørt at han påberopte seg å handle i Guds eller Jesu navn

Som militant kristen, som han omtalte seg selv som, må han vel ha ment at han handlet i Gud eller Jesus navn. Hvis ikke ville det jo være meningsløst å omtale seg selv som "kristen"

Rhabagatz
RhabagatzInnlegg: 29768
13.01.15 10:57
Fjøsbonden: 22.juli terroristen Anders Behring Breivik definerte seg selv som kristenkonservativ. De fleste forståsegpåere la Breiviks egen oppfatning av sitt politiske ståsted til grunn - og kalte ham høyreekstrem. Det sikkert også med rette. Ved de mange eksemplene på islamistisk terrorisme, senest nå i Paris, definerer gjerningsmennene seg som vassekte muslimer - og vel så det. Men da får de motstand - nettopp fra alle verdens forståsegpåere. Helt sikkert også fra mange av de samme som i sin tid aksepterte Breiviks fremstilling av sitt eget ideologiske ståsted - uten å blunke. Jeg kan eksempelvis ikke erindre et eneste norsk media som prøvde å fortelle verden at Breivik ikke var f.eks "kristenkonservativ". Samtidig kappes de samme medier, og deres bedrevitere av noen kommentatorer, om å fortelle verden at de islamske terroristene tar feil av seg selv og sin egen tro. Vi må jo skjønne at de islamistiske terroristenes mange og lange besøk i ulike moskeer bygger på en stor misforståelse. Det handler åpenbart om terrorister som bare tror at de er muslimer. I stor motsetning til en Breivik som i sin galskap visste at han ikke bare var konservativ - men også kristen. Amen !

Du peker på noe her.

Men det kan like enkelt snus - mange anklager muslimene for å sympatisere med terroren, men skal selv ha seg frabedt enhver assosiasjon mellom nasjonalister/innvandringsmotstandere/FrP og massemorderen....

Fjøsbonden
FjøsbondenInnlegg: 29083
13.01.15 11:05
Rhabagatz: Du peker på noe her.
Men det kan like enkelt snus - mange anklager muslimene for å sympatisere med terroren, men skal selv ha seg frabedt enhver assosiasjon mellom nasjonalister/innvandringsmotstandere/FrP og massemorderen....

Hvis vi da ser bort fra følgende :

Det finnens ekstremt mange mennesker i verden som selv oppfatter seg som muslimer - og samtidig støtter og/eller deltar i terrorhandlinger.

Tilsvarende finnes det svært få av de Breivik hevder å representere, som støtter hans handlinger. Eller utfører noe lignende.

Selv om dette er noe media har hatt en egen evne til å glemme - når de karakteriserer Brevik og hans eget påståtte politiske/kristne ståsted.

Rhabagatz
RhabagatzInnlegg: 29768
13.01.15 11:12
Fjøsbonden: s vi da ser bort fra følgende : Det finnens ekstremt mange mennesker i verden som selv oppfatter seg som muslimer - og samtidig støtter og/eller deltar i terrorhandlinger. Tilsvarende finnes det svært få av de Breivik hevder å representere, som støtter hans handlinger. Eller utfører noe lignende. Selv om dette er noe media har hatt en egen evne til å glemme - når de karakteriserer Brevik og hans eget påståtte politiske/kristne ståsted.

Om vi ser på høyreekstrem terror i Norge og sammenligner med antallet høyreradikale, så ser vi at tilbøyeligheten til å drive med terror er større enn hos muslimer.

Men dette er egentlig bare spekulasjoner, poenget er like gyldig.

Det er samme tankefeil som ligger bak i begge tilfeller.

 

tikk
tikkInnlegg: 26778
13.01.15 11:14

Det er ingen ting i Breiviks uttalelser under retsaken som tydet på at det var noen tro som innfluerte på disse handlingene. At han på direkte spørsmål definere seg som kristen er noe helt annet. All slik spekulasjon settes kun fram for å relatvisere og bortforklare at Islam i tillegg til å være en religion også er en politisk facistlignende ideologi. 

Sponvika
SponvikaInnlegg: 68953
13.01.15 11:23
tikk: Det er ingen ting i Breiviks uttalelser under retsaken som tydet på at det var noen tro som innfluerte på disse handlingene. At han på direkte spørsmål definere seg som kristen er noe helt annet. All slik spekulasjon settes kun fram for å relatvisere og bortforklare at Islam i tillegg til å være en religion også er en politisk facistlignende ideologi.
Fanhar
FanharInnlegg: 677
13.01.15 11:26

Pføy, Breivk tror ikke engang på gud , han er like kristen som Dawkins.

liftmann
liftmannInnlegg: 20609
13.01.15 14:09
Killmeister: Noen konkrete kjente muslimer du sikter til? Abid Raja

I min verden er religion og mord og ellers all kriminalitet uforenelig.

Jeg ville drept for landet mitt,men ikke for noen religiøs tro.

Klikk for å gå tilbake til toppen