Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tyrannosaurus med pels

NYTT TEMA
Mgns77
Mgns77Innlegg: 38
17.07.12 18:34

Kom over denne artikkelen på vg.no : http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10066868

Hvordan dinosaurene hadde sex var ikke det mest interessante for meg. For på bildet er ser det ut som om tyrannosaurusene har pels! Har jeg gått glipp av noe? Hadde dinosaurene pels?

Pip_6
Pip_6Innlegg: 18509
17.07.12 18:38
Mgns77: Hadde dinosaurene pels?

Kanskje fjær.

-Tror jeg.

Saltosprekkens_Draum
Saltosprekkens_DraumInnlegg: 4630
18.07.12 21:11
Mgns77: Kom over denne artikkelen på vg.no : http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10066868 Hvordan dinosaurene hadde sex var ikke det mest interessante for meg. For på bildet er ser det ut som om tyrannosaurusene har pels! Har jeg gått glipp av noe? Hadde dinosaurene pels?

Pianobarer med 25års-grense på lørdagskvelden, har enkelte innslag av mannlige og kvinnelige tyrannosauruser med pels.

Observasjoner har ikke konkludert om de er på toppen av den lokale næringskjeden på pubene og barene.

Stialex
StialexInnlegg: 21537
18.07.12 22:44

Tyrannosaurus rex er en theropod, og det er av theropodene man har funnet fjærkledde dinosaurer. Det er derfor mulig at dette er en form for fjærpels.

Saltosprekkens_Draum
Saltosprekkens_DraumInnlegg: 4630
18.07.12 23:57

Ingen overraskelse det vel. Fugler er jo etterkommere av dinosaurer.

Man kan strippe en fugl for fjær og lime på øglehud eller grønne øgleskjell og se hva den ligner på..

kreasjonist
kreasjonistInnlegg: 3358
21.07.12 18:39
Mgns77: Hvordan dinosaurene hadde sex var ikke det mest interessante for meg. For på bildet er ser det ut som om tyrannosaurusene har pels! Har jeg gått glipp av noe? Hadde dinosaurene pels?

Hvor mye bedre bevis kan en få for at t-rex hadde fjær enn at en VG reporter har funnet en tegning av det. Da kan de ikke ha sjell eller noe annet.

kungfuz
kungfuzInnlegg: 3256
21.07.12 20:59
Stialex: Tyrannosaurus rex er en theropod, og det er av theropodene man har funnet fjærkledde dinosaurer. Det er derfor mulig at dette er en form for fjærpels.

Nå er det vel ikke slik at en t-rex på 8 tonn etter en tid begynner å fly.
Det kan likegodt ha vært en pigvin-lignende sak som tidligere vaklet rundt på to skanker og ville en tur bort på naboøya.
Så den ventet en stund til fjærene hadde vokst ut, og fløy over.
Men der trengte den ikke lenger fjærene.
Så den ventet en stund til, la et egg, og stupte ned i vannet etter noen fisker.
(Spol tilbake og kjør i sakte film) hm.

En annen ting.
En t-rex på 8 tonn og to ben, betyr at hvert ben bærer 4 tonn.
Når den går, faller hele tyngden på ett ben.

Dvs. et marktrykk på en flate av denne foten er 8 tonn.
Om foten besto av tær  som vises her, så skal de bære de 8 tonn .
Så om rexen gikk på vanlig norsk åker og eng, ville de synke betraktelig ned i mulden.

Så det spørs om de kanskje måtte holde seg til spesielle område r og var kanskje svært utsatt for fuktig jord og sand og regn.

Man kan selvfølgelig regne på det dersom man har størrelsen på beina.

Uansett er 8 tonn på et bein mye. 6-7 biler?
 

Brightside
BrightsideInnlegg: 92
21.07.12 23:45
kungfuz: Nå er det vel ikke slik at en t-rex på 8 tonn etter en tid begynner å fly.Det kan likegodt ha vært en pigvin-lignende sak som tidligere vaklet rundt på to skanker og ville en tur bort på naboøya.Så den ventet en stund til fjærene hadde vokst ut, og fløy over.Men der trengte den ikke lenger fjærene.Så den ventet en stund til, la et egg, og stupte ned i vannet etter noen fisker.(Spol tilbake og kjør i sakte film) hm.
En annen ting.En t-rex på 8 tonn og to ben, betyr at hvert ben bærer 4 tonn.Når den går, faller hele tyngden på ett ben.
Dvs. et marktrykk på en flate av denne foten er 8 tonn.Om foten besto av tær som vises her, så skal de bære de 8 tonn .Så om rexen gikk på vanlig norsk åker og eng, ville de synke betraktelig ned i mulden.Så det spørs om de kanskje måtte holde seg til spesielle område r og var kanskje svært utsatt for fuktig jord og sand og regn.Man kan selvfølgelig regne på det dersom man har størrelsen på beina.Uansett er 8 tonn på et bein mye. 6-7 biler?

Nå valgte vel ikke dinosaurene selv at de skulle utvikle fjær. Det er vel heller ingen som har påstått at t-rex noen gang har kunnet fly? Det er heller ikke noen automatikk i at dyr med fjær kan fly (strutsen er et eksempel).

Denne artikkelen på forskning.no forteller at det kan tenkes at fjærenes funksjon opprinnelig var for isolasjon mot kulde, for senere å få formerings- eller kommunikasjonsfunksjon, før de endelig bidro til dinosaurenes flygeevne.

For øvrig, det har kommet diskusjon rundt en ny målemetode som antyder at dinosaurene veide mindre enn hittil antatt (selv om t-rex konkret ikke har fått beregnet ny vekt)

Saltosprekkens_Draum
Saltosprekkens_DraumInnlegg: 4630
22.07.12 12:30
kreasjonist: Hvor mye bedre bevis kan en få for at t-rex hadde fjær enn at en VG reporter har funnet en tegning av det. Da kan de ikke ha sjell eller noe annet.

Du greier ikke engang å stave skjell riktig.. Og hvorfor mener du noe om T-Rex i det hele tatt? Etter din mening fantes den jo ikke, da storken leverer alle babyer.

Saltosprekkens_Draum
Saltosprekkens_DraumInnlegg: 4630
22.07.12 12:31
Brightside: Denne artikkelen på forskning.no forteller at det kan tenkes at fjærenes funksjon opprinnelig var for isolasjon mot kulde, for senere å få formerings- eller kommunikasjonsfunksjon, før de endelig bidro til dinosaurenes flygeevne

Fjær er fortsatt først og fremst isolasjon.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg