Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Brennbart atom (molekyl) eller ei?

NYTT TEMA
OOTSP
OOTSPInnlegg: 6947
11.12.16 03:11

Papir antennes meget enkelt, mens stål er umulig... Hvorfor?

Hvorfor er det slik at visse stoffer brennes enkelt, noen er medium og de siste nesten eller umulige. Har det noe med tettheten å gjøre at jo tetterere, jo vanskeligere blir det å antenne det? Og grunnet tettheten sørger for at det igjen blir så og si null tilgang til oksygen som er tenningen for ild... Eller tar jeg feil i alt jeg sier, hehe...

elektronisk
elektroniskInnlegg: 1
11.12.16 14:57

Det er en kombinasjon av brennbart materiale, tilstrekkelig temperatur og tilgang på oksygen som må til for at noe brenner.

En skjærebrenner varmer opp stålet med en brennbar gass, og tilfører en 'stråle' oksygen der man vil brenne seg gjennom materialet. Brenningen utvikler en del varme, slik at når det først har begynt å brenne så tilføres bare oksygen.

Stålull kan antennes med en lighter fordi trådene er så tynne, og fordi det er tilgjengelig oksygen rundt trådene. Stålullen har lite masse, og har dårlig varmeledningsevne sammenliknet med en klump stål.

Papir har også lav masse og dårlig evne til å lede varme, så når du tar en flamme mot papir så blir papiret veldig varmt bare i det området du varmer. Da er det lett å nå tilstrekkelig temperatur.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg