Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Slik virker tyngdekraften ?

NYTT TEMA
politikk
politikkInnlegg: 23236
23.06.17 02:06

teori er at gravitasjonskraft er en elektromagnetisk kraft med ekstremt lave heller høye frekvensområder.  Så langt utenfor magnetfelt og vanlig strøm at vi ikke oppfatter dette som en kraft eller gjør forsøk på måling.

det kan også være bare visse molekyler som vibrerer på disse frekvensene slik at kraften nødvendigvis ikke sammensvarer med total masse. Men totalen innenfor ett område. 

Det er kjent at tyngdefeltet kan variere svakt på jorda og i teorien skulle ufokrasj kunne forklares med at motenergien eller frekvensen ikke innstilles raskt nok. Dette vil vel også kunne forklares med at gravitasjonen avtar med avstand. Men likevel nesten alltid tilstedeværende i form av omløpsbaner / tid for legemer.

våger meg på spekulativ teori som følge av NRK2 programmene og hawkings teori om at alle kan være genier.

er teorien undersøkt vitenskapelig ?

Busus
BususInnlegg: 645
25.06.17 00:54
politikk: teori er at gravitasjonskraft er en elektromagnetisk kraft med ekstremt lave heller høye frekvensområder.  Så langt utenfor magnetfelt og vanlig strøm at vi ikke oppfatter dette som en kraft eller gjør forsøk på måling.

En elektromagnetisk kraft har ikke et frekvensområde. Frekvens er et mål på hvor raskt noe noe gjentar seg. 

Gravitasjon kan påvirke elektromagnetiske fenomener og omvendt, men blir ikke regnet for å være en og samme kraft. 

Gravitasjon er ikke en egen kraft, men et resultat. Akkurat som sentrifugalkraft egentlig ikke er en egen kraft, men føles slik pga omgivelsenes tilstand. 

I følge relativitetsteorien er gravitasjon et resultat av variasjon i tidens hastighet i forhold til rommets dimensjoner (tidrommet). 

Slik sett kan man si at gravitasjon kan være et resultat av elektromagnetiske krefter, siden det er disse kreftene som binder masse sammen, og dette igjen forårsaker endring i tidrommet rundt massen. 

Så gravitasjon og elektromagnetisme henger i hvert fall nært sammen. 

(Innlegget ble redigert 25.06.17 00:58)

politikk
politikkInnlegg: 23236
25.06.17 12:50

Busus : bare vi finner ut den fysiske virkemåten så blir vi kansje i stand til og redusere eller øke kraften lokalt og utnytte fordelene. Vekselvirkende tilstand som svingningene i vekselstrøm er jo noe vi har lært og utnytte selv om elektromagnetisk kraft kommer i former uten også slik som likestrømmen.

en vannstrøm kan vi bøye av og lede i forskjellige retninger, og kunne vi klare noe tilsvarende med gravitasjon så har vi en fantastisk teknologi.

det har vært snakk om gravitasjonsbølger fra universets begynnelse med big bang. Oppstod disse i ett ultrakort tidsrom så skulle de også bare kunne måles i ett ultrakort tidsrom i øyeblikket de passerer jorden.   Hvis ikke må de sprette frem og tilbake langs en bran eller usynlig romvegg som inne i en såpeboble.  En fugl som flyr forbi kan du bare se i ett kort tidsrom og er det bare den kommer den ikke igjen.

dette med og kunne måle gravitasjonsbølger fra dette tidsrommet fremstår hvertfall for vanlige dumme hjerner som min slik at det ikke skulle være teknisk mulig med nåværende teorier.

he he...er ikke så sikker på hawkings teori om at alle kan tenke som genier :)

Busus
BususInnlegg: 645
27.06.17 00:53
politikk: Vekselvirkende tilstand som svingningene i vekselstrøm er jo noe vi har lært og utnytte selv om elektromagnetisk kraft kommer i former uten også slik som likestrømmen

Vekselstrøm er en effekt vi genererer mekanisk ved å bytte om de elektriske polene ved hjelp av roterende magneter, slik at strømmen skifter retning i raskt tempo. 

Hvis du tenker å gjøre tilsvarende med gravitasjon, og snu den slik at den virker i motsatt retning, må du påvirke og snu noen av aksene i romtiden. Jeg tror ikke jeg ville ha røpet hvordan man gjør dette, her på VGD. Hvis slike teknikker kommer i gale hender kan det gå ille ;)

(Innlegget ble redigert 27.06.17 01:00)

Busus
BususInnlegg: 645
27.06.17 02:02
politikk: det har vært snakk om gravitasjonsbølger

Et gravitasjonsfelt brer seg utover i samme hastighet som lyset. Derfor kan det oppstå bølger av slike felt.

Ta et eksempel: Det tar ca 8 minutter for lyset å reise fra Sola til Jorda. Sett at Sola plutselig forsvant (av en eller annen grunn), da ville Jorda fortsette å rotere rundt den i de 8 minuttene det tar før endringen i gravitasjonsfeltet nådde ut til Jorda. Først etter denne tiden ville Jorda bli slynget ut av sin gamle bane. Endringen som da brer seg utover i rommet kan man kalle en bølge, men den kommer alene, på en måte som en tsunami. 

De gangene man observerer flere gravitasjonsbølger etter hverandre skyldes det "vanligvis" at veldig tunge legemer roterer raskt rundt hverandre, eller "danser" som de kaller det, slik at der skjer repiterende endringer som brer seg utover i rommet. 

Du nevner gravitasjonsbølger fra big bang. Men hvis der var en eksplosjon (big bang) som genererte en gravitasjonsbølge, så ville vi nå "flyte" på denne utover, og vi ville ikke ha mulighet for å observere den. 

(Innlegget ble redigert 27.06.17 02:15)

politikk
politikkInnlegg: 23236
27.06.17 05:48

Busus : jeg tror ikke det går an og snu gravitasjonskraften. I bestefall avlede den slik at noen objekter kan bli lettere eller i bestefall veltløse så lenge en energikilde avleder den.   Vet selvsagt ikke om det er mulig men vil bety enormt økonomisk og teknologisk mht romfart.

men du har rett i at noen nok kan misbruke teknologien til vondt som lettere sende bomber osv.   Vi lagde atombomber og nå er det mange som har og enda flere som vil ha.   Til og med de som truer med dem.

og i siste innlegg forklarer du det slik jeg trodde det var. Og derfor ikke klarte og forstå hvordan gravitasjonsbølger fra big bang skulle kunne måles hvis denne teorien stemmer.   Andre gravitasjonsbølger derimot skulle kunne måles fordi en del av dem går mot oss.

skulle vi ri på skapelsesbølgen som du definerer så betinger det at vårt solsystem er i universets absolutte ytterkant.   Det tviler jeg på at kan stemme så disse bølgene burde ha passert oss for lenge siden om de ble skapt.

(Innlegget ble redigert 27.06.17 05:53)

Oppholdsnes
OppholdsnesInnlegg: 1872
25.09.17 17:08

Lite spørsmål om det er noen mer opplyste her inne: Hvordan kan det ha seg at gravitasjonen er sterk nok til å holde uhorvelige liter vann og en betongkloss på bakken, men fortsatt er for svak til å hindre en heliumballong i å stige oppover? Siden den er så lett burde det ikke være en smal sak for tyngdekraften å trekke den inn mot jordas indre?

InnocentBystander
InnocentBystanderInnlegg: 7963
25.09.17 21:09
Oppholdsnes: Hvordan kan det ha seg at gravitasjonen er sterk nok til å holde uhorvelige liter vann og en betongkloss på bakken, men fortsatt er for svak til å hindre en heliumballong i å stige oppover? Siden den er så lett burde det ikke være en smal sak for tyngdekraften å trekke den inn mot jordas indre?

Helium er lettare enn luft, så lufta fortrengar heliumballongen. Dersom det var vakuum, ville ikkje heliumballongen stiga opp.

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 44452
27.09.17 20:44
Oppholdsnes: Lite spørsmål om det er noen mer opplyste her inne: Hvordan kan det ha seg at gravitasjonen er sterk nok til å holde uhorvelige liter vann og en betongkloss på bakken, men fortsatt er for svak til å hindre en heliumballong i å stige oppover? Siden den er så lett burde det ikke være en smal sak for tyngdekraften å trekke den inn mot jordas indre?

Se IBs svar. Eller for å si det på en annen måte: Ta vekk atmosfæren, så vil ballongen bli stående parkert inntil den blir taua vekk. Det vil si: Helium er lettere enn luft, men tyngre enn ingenting.

Mvh

BE

(Innlegget ble redigert 27.09.17 20:51)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg