Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hull i trykkbeholderen.

NYTT TEMA
jonas
jonasInnlegg: 30762
22.04.18 22:32
PUK: molekylenes ene pol

Hvilke molekyler er det du snakker om her? Hva slags type altså?

Garindan
GarindanInnlegg: 6744
22.04.18 23:20
PUK: Vender du den motsatte polen mot molekylenes ene pol kan dette bli resultatet.

Poenget er at molekylene snur seg mot staven med den polen som har motsatt ladning av staven. Fordi disse tiltrekker hverandre. Derfor vil den polen i molekylet som frastøter seg staven komme lenger unna staven enn den som er tiltrukket av den. Derfor trekker staven vannet til seg, uansett hvilken ladning staven har.

PUK
PUKInnlegg: 61
23.04.18 00:03
Garindan: Derfor trekker staven vannet til seg,

Statisk elektrisitet er så omfattende at jeg tror det beste er at du tar det opp i egen tråd og omhandle det der. Det er mange ting der som ingen vet noe sikkert om og den at molekylene snur seg kan heller ikke etterprøves. 

PUK
PUKInnlegg: 61
23.04.18 00:06
jonas: Hva slags type altså?

Det er i første rekke molekyler som opptrer i vår vanlige atmosfære i gassform.  

PUK
PUKInnlegg: 61
23.04.18 01:03

Jeg foretok for noen år siden en masse forsøk, både med vann og gasser, en av de enkleste var å dryppe en dråpe sukkerkulør i en termosflaske med vann. Som referanse ble det brukt en tilnærmet lik glassflaske (brusflaske) med vann og en dråpe sukkerkulør i denne og. Vannet i termosen og glassflasken hadde samme temperatur, som og var den temperaturen som var i det rommet som de ble satt bort i. Etter 2 dager hadde sukkerkuløren spredt seg jevnt i hele glassflasken. I termosen derimot hadde kuløren kun jevnet seg ut på bunnen. Etter 3 uker i termosen lå sukkerkuløren fremdeles på bunnen, men med svak avtagende farging 2-3 cm. oppi termosen, resten av vannet var klart som vann. Siden vannet i begge flaskene hadde samme temperatur og sto inntil hverandre i et rom med svak belysning og stabil temperatur ca 22 c. er jeg av den oppfatning at spredningen av kuløren burde vert tilnærmet lik i begge flaskene, som og ville vert i samsvar med den klassiske teori på området, men slik gikk det altså ikke.En annen ting er resultatet ble akkurat slik jeg hadde forventet det i henhold til min egen teori.

InnocentBystander
InnocentBystanderInnlegg: 8488
23.04.18 08:20
PUK: Siden vannet i begge flaskene hadde samme temperatur og sto inntil hverandre i et rom med svak belysning og stabil temperatur ca 22 c. er jeg av den oppfatning at spredningen av kuløren burde vert tilnærmet lik i begge flaskene, som og ville vert i samsvar med den klassiske teori på området

Dette er eit klassisk ekeperiment som er enkelt å forklara. Men du har kanskje ein alternativ forklaring der også?

Zpiff
ZpiffInnlegg: 19711
23.04.18 09:47
PUK: Vi borer ett lite hull i en trykkbeholder

Ventiler er noe dritt ikke sant.., man får tom. (trykk)ventiler med målere -noen ganske så avanserte sådanne, og man kan tom. kombinere disse målerne.. :) 
Men for all del, bare begynne å bore kjære Børre.., et relativt "lite" hull for å få ut et innhold som er Hydrogen, Radon eller en mikset gass.
Uansett & sånn... 

jonas
jonasInnlegg: 30762
23.04.18 19:27
PUK: Det er i første rekke molekyler som opptrer i vår vanlige atmosfære i gassform.

Ingen av de vanlige atmosfæriske molekylene har bare en pol. Hva mener du egentlig med det? At de er ionisert? Dipolare?

PUK
PUKInnlegg: 61
24.04.18 00:26
jonas: ngen av de vanlige atmosfæriske molekylene har bare en pol. Hva mener du egentlig med det? At de er ionisert? Dipolare?

Du forteller de gamle eventyrene om de som har gått seg vill og har mistet evnen til selvstendige tanker. 

Molekylene har bare en pol og så lenge den ikke har fått tak i nok energi til å bygge opp ett magnetfelt rundt seg blir den liggende på marken stein dau.

 

PUK
PUKInnlegg: 61
24.04.18 00:43
InnocentBystander: Dette er eit klassisk ekeperiment som er enkelt å forklara.

Du må vel forsøke og forklare det, men å forklare noe som ikke eksisterer gir liten mening tror jeg

.Molekyler frastøter hverandre. Jo sterkere magnetfeltet rundt dem blir go sterkere blir frastøtningskraften. Molekyler i gassform berøre aldri hverandre.

ostgote
ostgoteInnlegg: 4300
24.04.18 06:40
Grammofon: "Vi borer ett lite hull", står det i startinnlegget. Det er sikkert mulig å lage et hull med bare litt større diameter enn et enkelt molekyl, men ikke ved hjelp av boring.

Ordet bore kan forstås som å lage et hull, metodene kan være ulike.
Hvordan hullet blir lagd bør være underordnet i denne sammenhengen. 

InnocentBystander
InnocentBystanderInnlegg: 8488
24.04.18 07:50
PUK: Du må vel forsøke og forklare det, men å forklare noe som ikke eksisterer gir liten mening tror jeg

Konveksjon.

jonas
jonasInnlegg: 30762
24.04.18 07:56
PUK: Du forteller de gamle eventyrene om de som har gått seg vill og har mistet evnen til selvstendige tanker.

Mens dine skriblerier minner mest om en som har kjørt ei ungdomsskolenaturfagbok gjennom makuleringsmaskina, plukker ut tilfeldige strimler og limer sammen ordene i et forsøk på å koke sammen en ny teori.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester