Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Melk..

NYTT TEMA
dynamon

Innlegg: 165
dynamon
28.01.05 09:48
Har melk lavere kokepunkt enn vann ? Hvorfor koker det alltid over ??
boot

Innlegg: 2045
boot
28.01.05 10:48
Sikkert ingen vitenskapelig forklaring,men melk har jo mer tyktflytene/klebrig og lager bobler lettere slik at det dannes bobler/skum som bygger seg opp i høyden og når kanten.
dynamon

Innlegg: 165
dynamon
28.01.05 19:31
JAA ????? Er det ingen som kan dette ?? Der fekk ekspertene noe å tenke på tenker eg ! HA !
Lodott

Innlegg: 3643
Lodott
28.01.05 21:51
Har melk lavere kokepunkt enn vann ? vet ikke
Hvorfor koker det alltid over ?? fordi du ikke er flink nok til å passe på :)
klyver

Innlegg: 995
klyver
28.01.05 21:55
Kan hende jeg husker helt feil. Men da jeg gikk kokkeskole tror jeg vi lærte at proteinet i melken får det til å koke over. Det utvider seg visst ved temp. over 72 grader. Det er også denne temperauren som gjør at proteinet brenner seg i bunnen dersom en ikke rører. Det er derfor proteinfattige retter ikke brenner seg i den grad som melkemat, med mindre man skrur opp varmen enda mer.

Det er visst forøvrig derfor steken er gjennomstekt når kjernetempen er 72. Da er alt proteinet.... ehhhh.... ferdig stekt..?


Yes, dette har jeg skrevet. Det stemmer det.
www.autosurfclub.tk
Theon

Innlegg: 649
Theon
28.01.05 21:57
Melk er godt. Særlig sjokomelk.
Lodott

Innlegg: 3643
Lodott
28.01.05 22:55
bananmelk og jordbærmelk er også godt :) og skogsbær milkshake... mmmmmmmm...
Thyra

Innlegg: 43154
Thyra
29.01.05 23:12
Vann koker på 100 grader, melk koker så snart man snur ryggen til........
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg