
Innlegg: 165
Har melk lavere kokepunkt enn vann ? Hvorfor koker det alltid over ??

Innlegg: 2045
Sikkert ingen vitenskapelig forklaring,men melk har jo mer tyktflytene/klebrig og lager bobler lettere slik at det dannes bobler/skum som bygger seg opp i høyden og når kanten.

Innlegg: 165
JAA ????? Er det ingen som kan dette ?? Der fekk ekspertene noe å tenke på tenker eg ! HA !

Innlegg: 3643
Har melk lavere kokepunkt enn vann ? vet ikke
Hvorfor koker det alltid over ?? fordi du ikke er flink nok til å passe på :)

Innlegg: 995
Kan hende jeg husker helt feil. Men da jeg gikk kokkeskole tror jeg vi lærte at proteinet i melken får det til å koke over. Det utvider seg visst ved temp. over 72 grader. Det er også denne temperauren som gjør at proteinet brenner seg i bunnen dersom en ikke rører. Det er derfor proteinfattige retter ikke brenner seg i den grad som melkemat, med mindre man skrur opp varmen enda mer.
Det er visst forøvrig derfor steken er gjennomstekt når kjernetempen er 72. Da er alt proteinet.... ehhhh.... ferdig stekt..?
Yes, dette har jeg skrevet. Det stemmer det.
www.autosurfclub.tk

Innlegg: 649
Melk er godt. Særlig sjokomelk.

Innlegg: 3643
bananmelk og jordbærmelk er også godt :) og skogsbær milkshake... mmmmmmmm...

Innlegg: 43154
Vann koker på 100 grader, melk koker så snart man snur ryggen til........