Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NBA 2016/17

NYTT TEMA
fenni
fenniInnlegg: 10074
11.10.16 18:43

Så er endelig NBA-sesongen 2016/17 her!

25.oktober braker det løs med ny sesong!

 

Forrige sesong var lenge Golden State Warriors store sesong. De satte trepoengere i rekordtempo og fra alle posisjoner, Currys regular season var det mest imponerende vi har sett av en distanseskytter, og de kronet RS med å slå Bulls rekord på 72-seire i Jordan-æraen. Cleveland Cavaliers som på papiret var den store utfordreren var helt ute å kjøre første delen av sesongen. Coach Blatt virket helt å ha mistet spillergruppa. LeBron var kryptisk på sosiale medier, sluttet å følge Cavs på de samme mediene og dro til gode venner i Miami. Kyrie var definitivt ikke tilbake etter skadene, til tider forferdelig skyting. Kevin Love så til dels helt utilpass ut. Tristan Thompson ikke i nærheten av den spilleren vi så i finaleserien året før. Det toppet seg med at laget ga faen 2.juledag. Blatts dager var talte, han og LeBron gikk aldri overens. LeBrons kompis i trenerteamet Lue overtok, og kritikken mot LeBron som iscenesetteren av dette var massiv. Det forbedret seg noe med Lue i sjefsstolen, men Kyrie var fortsatt milevis fra der han burde være, LeBron med bunnsolide stats, men langt fra alltid med sterk tilstedeværelse. I slutten av februar hentet man inn Channing Frye via trade. Tilstanden i Cavs var i følge flere kilder tre klikkdannelser og dårlig kjemi mellom flere. Frye, bevist eller ubevist vet jeg ikke, men satte seg på hotellfrokostene den ene dagen med Kyrie, den neste med LeBrons gutter og den tredje med Loves crew. Frye ble en kritisk og konstruktiv stemme i garderoben, sa hva han mente uavhengig av hvem som mente hva. Om dette stemmer med virkeligheten vites ei, men noe skjedde med sesongen til Cavs i alle fall.

 

Cleveland – Northeast Ohio, byen/området med 52 år, rundt 150 major sportsår uten mesterskap. LeBron James, fra Northeast Ohio, som kontroversielt dro til Miami fra Cleveland. Kom tilbake til Cleveland for å vinne en tittel med Cavs som aldri har vunnet før. Pat Riley har gitt han beskjed om hvilken gedigen tabbe han har gjort med å dra tilbake, og at han aldri vil vinne med Cavs. For egen del var jeg helt klart der at LeBrons status fra ‘’en av de beste’’ gjennom tidene til å faktisk kunne sammenlignes med Jordan hadde kun en vei. At han vant en tittel som var annerledes enn med de 2 i Miami. En tittel av det legendariske slaget, en tittel hvor LeBron ikke bare er lagets beste, men hvor det er noe mer, noe følelsesmessig større.

 

-LeBron med sitt lokale lag.

-Historien med hvordan han var megatalentet frå området, ble draftet av NBA-laget i området, måten han dro på, måten han kom tilbake på.

-Møter tidenes beste lag i RS i finalen.

-Ligger under 3-1, ingen i historien er kommet tilbake i en finaleserie med å ligge under 3-1.

-LeBron tar ikke bare over finaleserien, han totaldominerer. Best av alle spillere på poeng, returer, assists, steals og blocks, alle stats.

-Flere legendariske blocks

-Dominerer defensivt og offensivt

-Kommer ‘’under huden’’ på Steph Curry og Draymond Green

-Snur finaleserien til at Cleveland Cavaliers tar sin første tittel

-Et sulteforet sportspublikum i Cleveland-Northeast Ohio får sin tittel

-Euforisk stemning i området

-Følelsesmessig noe helt annet for LeBron enn titlene i Miami

-Selvfølgelig finaleseriens MVP, men tar også udiskutabelt tilbake basketballtronen fra Curry

 

Selvfølgelig hadde Kyrie et par glitrende kamper og den avgjørende treeren i game 7. Tristan Thompson var enorm, perimeter forsvarsspill av ypperste merke og offensive returer i hopetall. JR setter en del hyperviktige treere og er en 2-veisspiller. Kevin Love spiller forsvar i det avgjørende øyeblikk. Richard Jefferson spiller en fantastisk finaleserie og setter an tonen. Tyronn Lue gjør viktige grep med å se at match-upsene gjør at Delly, Mozgov og Frye ikke kan få spilletid. Men denne finalen handler om LeBron og Northeast Ohio. LeBron gir Cleveland og området rundt denne tittelen. Noen mesterskap er en tittel, ikke noe galt i det, men andre titler blir noe som folk snakker om i generasjoner. Dette er sistnevnte. Dette er tittelen som er noe helt spesielt for byen og området. Dette er mesterskapet som gjør LeBron uangripelig. Etter dette er det ikke noe du kan klage på vedrørende LeBron uten at det ser dumt ut. Kongen er kongen.

fenni
fenniInnlegg: 10074
11.10.16 18:45

Så til årets sesong. Hovedoverskriften er med god margin at laget som satte ny rekord i fjorårets grunnserie, Golden State Warriors, henter en topp-3 spiller i Durant. Man kan godt argumentere at Warriors nå har 2 av de 3 beste spillerne og 4 av de 15 beste. Dette er direkte uhørt, vi har ikke sett maken til et lag med toppspillere samlet. Et lag uten like, hvor nedsiden er at laget på papiret er så overlegent at ting ikke blir spennende lengre. Oppsiden er selvfølgelig at dette kan være historiens beste lag. På mirakuløst vis greide de attpåtil å holde på Igoudala og Livingston, og fikk inn 2 solide bigs til ‘’luselønn’’ for å erstatte Bogut og Ezeli.

 

De regjerende mestrene Cavs, har beholdt grunnstammen, men rollespillere som Delly/Mozgov/Mo er borte. Men man kan vel si at et lag med LeBron har en viss sjanse uansett. Legg til at det finnes et forbedringspotensial hos Cavs med å få brukt Love bedre og at Kyrie ikke var på sitt beste etter skaden før på slutten av sesongen.

 

New York har handlet/tradet store navn med store spørsmålstegn. DRose og Noah. Legg til at Melo har vært en superstjerne med spørsmålstegn bak hele karrieren og vi snakker om et lag med skikkelige store navn, men med mange spørsmål rundt seg. Alle de nevnte har klart vært nedadgående karrieremessig en stund nå. Deres unge stjerne, Porzingis, er enda en grunn til å følge dette laget. Tjukt med stjernenavn, men kanskje ikke gode nok for sluttspillet.

 

Og så må det nevnes at 3 av de virkelig store i sin generasjon ikke blir å se i årets sesong. Tim Duncan, Kevin Garnett og Kobe Bryant er sikkert for en god del, spillere som har vært der så lenge de har fulgt NBA. Det blir rart med de spillerne borte.

 

Predictions East:

 

1.Cleveland Cavaliers – de regjerende mesterne er i utgangspunktet noen hakk bedre enn alle andre i øst. Blir spennende å se om de kommer ut av startblokkene klar og inspirert, eller om de kommer til å daffe rundt i grunnserien. Dunleavy er en god skytter, som kan bidra på det punktet.

 

2.Toronto Raptors – egentlig sier magefølelsen at de hadde mye flyt forrige sesong, og at det var omtrent maks av hva de kan klare. I tillegg mistet de Biyombo. De kan vel håpe på at Valanciunas holder seg skadefri og draftpicket skal gjøre opp for Biyombo. Tror de kan falle en del fra i fjor, men synes nesten det er uhøflig mot de andre i øst å ha de for høyt, så Toronto får ta den.

 

3.Boston Celtics – Al Horford er så stabilt god, at Boston automatisk med han + det talentfulle laget + en av de beste coachene er å regne med i øst. Også spennende å se hva Brown kan bidra med.

 

4.Indiana Pacers – Her er det vel meningen at Teague skal gi de noe mer tempo i angrepsspillet. Al Jefferson er det vel nesten motsatt med, men så er han vel tiltenkt å komme inn fra benken. Paul George skal bære dette laget, men det bør gå utmerket, da han har ALLE redskapene til å gjøre det.

 

5.Atlanta Hawks – Horford og Teague ut. Dwight Howard inn og mer spilletid på Schrøder. Skal vel i utgangspunktet gjøre de noe dårligere, for det blir vel kanskje drøyt å snakke om potensialet til Dwight når han karrieremessig har vært på vei ned i noen sesonger nå.

 

6.Washinghton Wizzards – når tid slutter man å si at et lag er lovende og dette er sesongen de skal ta neste steg? Kanskje vurderer jeg de for høyt igjen, men det er noe med potensialet i dette laget som burde kunne føre til en god sesong.

 

7.Charlotte Hornets – gledelig positiv overraskelse forrige sesong. Men med Lin og Jefferson ut er bredden noe dårligere.

 

8.Detroit Pistons – beholdt Drummond, og skal i utgangspunktet bare bli bedre ettersom de er et ungt mannskap. Reggie Jacksons skadesituasjon trekker ned.

 

9. NY Knicks – Hvor mye av sitt beste kan DRose. Melo, Jennings og Noah ha igjen? Sannsynligvis ikke så mye, men det blir i alle fall spennende å følge. Og klarer man å utvikle Porzingis i retning av at dette skal være hans lag en dag? Føler at dette kan bli alt fra ganske bra 6th seed til katastrofe. Så da velger jeg den feige løsningen å plassere de midt i mellom J

 

10.Miami Heat – Wade hadde faktisk en solid sesong sist. Og når i tillegg Bosh kan være ferdig så går det mot en solid nedtur for Miami. Man satset alt på Whiteside, og der venter alt fra den mest dominerende big man til en nutcase og venter. Ikke godt å si hva man får.

 

11.Chicago Bulls – har overhodet ikke komponert et lag med komplementære ferdigheter akkurat. Ser ut som man henter spillere uten å tenke på om de passer inn eller ikke. Her vet altså enhver motstander hva som kommer, og Wade, Butler, Rondo skal altså drible seg inn mot kurven. Det kommer ikke til å bli katastrofalt likevel, rett og slett for at de som enkeltspillere har gode ferdigheter.

 

12.Milwaukee Bucks – selv med langtidskontrakt på the greek freak og Delly inn, så kan jeg ikke se at dette laget tar veldig store steg denne sesongen.

 

13.Orlando Magic – som med Bulls, så er det vanskelig å forstå hva Magic vil med dette laget. Sammensetningen virker ikke planmessig i det hele tatt.

 

14.Brooklyn Nets – er ikke på vei noen plass. Lin kan kanskje lage litt Buzz, men det er det.

 

15.Philadelphia 76ers – Når det endelig skulle bli litt action rundt dette laget, så skader Simmons seg. Må nesten unne dette laget noen framganger snart.

 

 

West:

 

1.Golden State Warriors – Vil tippe at de avgjør de fleste kampene før halvtid. Curry-Klay-KD som skyttere er fullstendig galskap, positiv galskap. Kan være kamper der de lett når over 150 poeng om de får mye spiletid.

 

2.San Antonio Spurs – Tim Duncan ut, Pau Gasol inn gjør de dårligere defensivt, men Gasol er bra mye bedre offensivt enn Duncan var i sine siste par sesonger. Kawhi Leonard fortsetter å utvikle seg. I det hele tatt er det fortsatt noe bunnsolid over Spurs.

 

3.Los Angeles Clippers – de valgte å beholde laget, så er vel et siste forsøk for denne gjengen. Blir selvsagt et håpløst prosjekt i at Warriors er enorme og Griffin/Paul er skadeutsatte. Men med CP3 med ballen og Jordan/Griffin til å avslutte så er de fortsatt blant det mer underholdende man kan se.

 

4. Houston Rockets – sliter virkelig med rekkefølgen bak de tre beste i vest. Velger Houston da de tross alt har et voldsomt offensivt potensial. GSW-HOU185-152? 

Kjemien er muligens blitt noe bedre med Dwight ut. Tror Harden kommer mye bedre forberedt for denne sesongen-

 

5.Memphis Grizzlies – resignerte Conley, og de har dermed den fortsatt solide gjengen. Problemet er vel etter hvert at alder og skader gjør mye usikkert.

 

6.Utah Jazz – ser veldig ‘’dyp’’ ut, kan godt spille med en 10.mannsrotasjon og ha kvalitet hele veien. Solid i alle ledd. Mangler kun en spiller av ypperste merke for å ta siste steget.

 

7.Portland Trailblazers – litt som med Toronto, så hadde Portland flyten i fjor. Og har de ikke den, så kan det fort bli veldig mye vanskeligere i år.

 

8.Oklahoma City Thunder – Får selvfølgelig et voldsomt fall med Durant borte. Westbrook kommer til å få syke stats, og handelen med Orlando var faktisk okay, ettersom Ibaka ikke virket tilfreds og ikke var på sitt beste lengre. Spennende å se om Adams kan følge opp sluttspillet med å være på samme nivå hele tiden.

 

9.Dallas Mavericks – Har kanskje en følelse av at de sniker seg til sluttspillet. Barnes og Bogut kan tilføre en del. Dirk er Dirk, og de har en solid trener.

 

10.Minnesota Timberwolves – Thibs inn. KAT, Bounce Brothers et år eldre. Og Dunn kan gå rett inn i ligaen. Blir bedre, så spørsmålet er hvor mye bedre. Og hva gjør de med Rubio? Deler på spilletiden med Dunn eller trade?

 

11.New Orleans Pelicans – Anthony Davis er skadefri, men jeg kan ikke se at man har bra nok lag rundt han.

 

12.Denver Nuggets – har mye kraft/styrke, men det er noe uforløst over det hele, og det forløses neppe denne sesongen heller.

 

13.Phoenix Suns – har mye talent, så her gjelder det vel bare utvikling, veien mot noe bedre.

 

14.L.A Lakers - - mye det samme som Phoenix, man ser framover og utviklingen av unge spillere er det viktigste.

 

15.Sacramento Kings – Her er det bare å vente på at Cousins får nok og at man er nødt å trade han.

njohansen
njohansenInnlegg: 482
20.10.16 11:37

Solide åpningsinnlegg :)

Noe som slår meg med årets sesong, er at det må være første gang på noen år hvor bunnivået i ligaen så høyt? På papiret vil jeg med utgangspunkt i lista til fenni si at nummer 1-13 i øst har potensiale til 40 seiere eller mer, og samme med 1-12 i vest. Playoffplassene fra 4-8 er nærmest umulig å spå.

Award predictions for 2016/17:

MVP: Kawhi Leonard

Rookie: Buddie Hield

Coach: Tom Thibodeau

Defensive: Deandre Jordan

6th man:

Most improved: Giannis Antetokumpo (stavelse?)  

 

Natt til torsdag om en uke er vi igang med Knicks-Cavs og Spurs-Warriors, i tillegg til Trail Blazers-Jazz. Gleder meg!

(Innlegget ble redigert 20.10.16 11:42)

fenni
fenniInnlegg: 10074
20.10.16 15:38
njohansen: Noe som slår meg med årets sesong, er at det må være første gang på noen år hvor bunnivået i ligaen så høyt? På papiret vil jeg med utgangspunkt i lista til fenni si at nummer 1-13 i øst har potensiale til 40 seiere eller mer, og samme med 1-12 i vest. Playoffplassene fra 4-8 er nærmest umulig å spå.

Eventuelt at bak lag 1-3 i West og bak Cavs i Øst så er det et solid fall :) Toronto, Boston, Indiana, Houston kan vinne 55-60 kamper, men også rundt 45 uten at noen kan bli kjempeoverrasket over det. Uansett har du rett i at det er vanskelig å spå seedingen bak de aller beste. 

MVP: Westbrook 

DPoY: PG13

RoY: Dunn

CoY: Snyder

MiP: Wiggins

All NBA 1st team: Westbrook-Harden-Leonard-LeBron-DJordan

2nd: Paul-Curry-Durant-Davis-MGasol

3rd: Irving-Klay-George-Draymond-KAT

Kommer selvfølgelig ikke til å skje at ingen fra GSW er all nba 1st team....

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11690
20.10.16 18:39

Fin fine åpningsinnlegg, nå årlige spådommer fra undertegnede:

East
1. Cavaliers: Ingen tittelpress hengende over dem, ingen Blatt, spillergruppen ser ut til å kommer veldig godt overens. Innsatsnivået kommer til å variere voldsomt fra kamp til kamp, men de er såpass gode at seirene fortsatt kommer til å renne inn. På de siste 82 regular-season kampene Big 3 har spilt sammen så har de gått 66-16, i playoffs er de 20-5. Det ser kanskje ikke perfekt ut, men tallene lyver ikke: denne trioen funker som bare det sammen.
2. Raptors: Er ett veldig solid regular-season lag. Er veldig god på hjemmebane og Lowry/DeRozans pleier å være gode spillere før April.
3. Celtics: Hvert år løfter media frem ett nytt lag i East som en mulig trussel mot LeBron, garanterer laget som får den behandlingen iår er Celtics. Fordi Tristan Thompsons sønn Al Horford, visstnok er the missing piece, fordi Brad Stevens visstnok er en gudsgave på trenerbenken, enda han stadig ikke har vunnet en playoffserie. Er veldig dype og kommer til å være strålende defensivt, det pleier å være nok til å vinne masse regular-season kamper. Stoler ikke på dem når det kommer til playoffs, men 1 trade eller 2 kan gjøre ting mer interessant.
4. Pistons: Laget i East som spilte jevnest mot Cavs i fjorårets playoffs(ja vet Raptors vant 2 kamper, men er overbevist om at det kun skjedde fordi Cavs hadde 0 respekt for dem, mulig de priorterte festing i Toronto, de 4 andre kampene i serien tydet hvertfall på noe sånt). Er laget som er best egnet for å gjøre livet surt for Cavs i East, har en center som kan bølle TT, har en veldig god PG-forsvarer i KCP, har en bråte med store wings å hive på LeBron, er ett streaky 3-poengslag og har en strålende trener i SVG. Skaden til Reggie Jackson gjør meg litt usikker på en så høy seed, men Ish Smith er en habil PG og de har unge spillere som kan ta nye steg, stoler også fullt og helt på SVG som trener.
5. Hornets: B
6. Hawks: I
7. Pacers: N
8. Wizards: G
Heat/Bulls/Knicks: O

West
1. Warriors: Ett av tidenes mest talentfulle lag, kan sette ny wins rekord men er usikker på om motivasjonen er tilstede. Blir sjokkert om de vinner færre en 65 kamper.
2. Spurs: Kommer som alltids til å være rågode i regular season, systemet og profesjonaliteten deres er nok til å vinne minst en 56-57 kamper. Har ikke mye tro på dem i playoffs.
3. Clippers: Bunnsolide offensivt, tok steg defensivt forrige sesong, deres 4 beste spillere er helt på høyde med Cavs som den beste 4er-banden bak Warriors sin.
4. Rockets: Kommer til å være insane offensivt, spørsmålet er om de klarer å være brukbare nok defensivt, Harden kommer til å være enorm og de kommer til å løpe mange lag ut av hallen i regular season.
5. Jazz: Tror dette er året de holder seg någenlunde skadefrie og da kommer de til å vinne masse kamper, bunnsolide defensivt, solide dybde og har endelig fått på plass en god PG. Er ett av 2 lag i West(sammen med T-Wolves) som jeg tror kan gjøre livet surt for Warriors, ikke slå dem, men pushe dem i en hard 6 kamps playoffserie kanskje.
6. OKC: Westbrook kommer til å gjøre syke ting, men tror de er veldig avhengig av at Adams fortsetter å ta steg og at han holder seg skadefri.
7. Timberwolves: Thibs+KAT= Suksess
8. Mavericks: Gidder å vedde imot Dirk og Carlisle. Tror de nok en gang klarer å snike inn ett totalt uinteressant Mavericks-lag.
Blazers, Grizzlies og kanskje Pelicans kommer til å snuse rundt de siste plassene.

Awards
MVP: LeBron James: Har sett veldig skarp og carefree ut i pre-season, tror dette fort kan være hans siste og beste sjanse til å vinne #5, jeg tror han tar vare på den. Putter opp lignende stats som de seneste årene for ett Cavs lag som vinner rundt 60 kamper, har også en god historie i ryggen. Største konkurranse fra en James Harden som kommer til å putte opp sinnsyke tall.
DPOY: Rudy Gobert: Er NBAs beste til å beskytte kurven og Utah kommer til å ha ett av NBAs beste forsvar, tror etter 2 år med en wing-vinner så går prisen til en big-man. Største utfordere Draymond Green og Kawhi Leonard.
COY: Tom Thibodeau: Klarte å snu ting rundt på null komma niks i Chicago for 6 år siden, tror han klarer det samme i Minnesota.
6thMOY: Zach Randolph: Virker å ha omfavnet denne rollen og kommer til å få nok av muligheter til å produsere de nødvendige tallene.
MIP: Pleier å gå til en spiller som har fått en større rolle og mulighet, Dennis Schrøder passer denne beskrivelsen.
ROY: Rimelig åpent uten Simmons, men håper og tror på hans lagkamerat: Legenden Joel "The Process" Embiid, har sett strålende ut i pre-season og selv om han er på minuttbegrensing så tror jeg har klarer å generere nok stats.
1st Team All-NBA: Russell Westbrook, James Harden, Kevin Durant, LeBron James, Karl-Anthony Towns
1st Team All-Defensive: Avery Bradley, Paul George, Kawhi Leonard, Draymond Green, Rudy Gobert

Playoffs
ECF: Cavaliers-Raptors 4-1
WCF: Warriors-Clippers 4-1
NBA Finals: Warriors-Cavaliers 4-2

(Innlegget ble redigert 20.10.16 18:43)

fenni
fenniInnlegg: 10074
20.10.16 19:30
LBJ91: Al Horford, visstnok er the missing piece

Tenker at Horford er et godt eksempel på forskjellen mellom all star nivå og superstjerne. Bunnsolid spiller, som leverer bunnsolid, men ikke den som får deg over the top om du er Boston, Utah eller Atlanta. Selv synes jeg Westbrook og Harden kan bli litt vel mye av seg selv til tider, men har du et godt lag, så er det en slik type spiller du vil ha fordi potensialet rett og slett blir større. 

Ser du er positiv til Minnesota, som blir mitt ''nummer 2'' lag denne sesongen. Jeg er trygg på at Thibs får de bedre, men de må bli veldig mye bedre for å nå sluttspillet. Jeg tror den største forandringen blir at superatletiske Wiggins og LaVine kommer til å spille forsvar, og de kommer til å gjøre den delen godt. Blir morsomt å følge de denne sesongen, men tror det kan bli et år for tidlig for at de når sluttspillet.

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11690
20.10.16 19:45
fenni: Tenker at Horford er et godt eksempel på forskjellen mellom all star nivå og superstjerne. Bunnsolid spiller, som leverer bunnsolid, men ikke den som får deg over the top om du er Boston, Utah eller Atlanta. Selv synes jeg Westbrook og Harden kan bli litt vel mye av seg selv til tider, men har du et godt lag, så er det en slik type spiller du vil ha fordi potensialet rett og slett blir større.  Ser du er positiv til Minnesota, som blir mitt ''nummer 2'' lag denne sesongen. Jeg er trygg på at Thibs får de bedre, men de må bli veldig mye bedre for å nå sluttspillet. Jeg tror den største forandringen blir at superatletiske Wiggins og LaVine kommer til å spille forsvar, og de kommer til å gjøre den delen godt. Blir morsomt å følge de denne sesongen, men tror det kan bli et år for tidlig for at de når sluttspillet.

Jeg liker Horford, syntes han er en strålende spiller og har lenge syntes han har vært undervurdert, men når Cavs er laget du må vippe av pinnen så er han virkelig ikke den rette spilleren.

Horfords playoffsstats mot Cavs de siste 2 årene: 12.8 ppg og 4.1 rpg, greie stats om du er en SG, helt krise når du faktisk spiller Center. Celtics hadde ett reboundproblem fra før mot Cavs og det kommer bare til å bli verre med Horford.

Har så stor tro på Towns og oppgraderingen fra Sam Mitchell til Thibs er så enorm at ett hopp på 14-15 wins så absolutt er mulig.

(Innlegget ble redigert 20.10.16 19:45)

Small_boi
Small_boiInnlegg: 5261
20.10.16 20:13

East
1. Cavaliers: Blir for lett. Ser ut til å være harmoni og god stemning innad i gruppen. Kan vinne mange kamper selv om en stjerne eller to står over.
2. Celtics: Ser ut som et solid og jevnt lag. Horford pusher de til nest best i Øst og antagelig Cavs verste utfordring i conferencen.
3. Raptors: Gjennomført solide, men ser ikke hvordan de skal ta steget videre.
4. Pistons: Solid foundation i Drummond, Jackson og coach SVG. eneste uromoment er Jacksons skade. Ikke like glad i reservene her, men bør være best av "røkkelet"
5. Pacers: Paul George er klasse. Skeptisk til trenerbytte og Teague-traden, men er mye kvalitetsspillere på laget.
6. Hornets: Kan Kemba og Batum gjenta karrierebeste? Mistet Biyoumbo og Lee, men får MKG tilbake fra skade.
7. Hawks: Horford ut og Howard inn. Aner ikke hvordan det slår ut. 
8. Wizards: Kan Beal holde seg skadefri? Føler dette laget underpresterte i fjor.

West
1. Warriors: Selvfølgelig
2. Spurs: Bedre RS-lag enn sluttspillet tror jeg.
3. Clippers: Som alltid solide, men har ikke gjort noe som tar de steget videre.
4. Jazz: Vil endelig alt talentet slå ut og holde seg skadefritt? Har også hentet inn noen solide veteraner i Hill, Diaw og Iso-Joe. Fort et topp 3 forsvar.
5. Rockets: Harden i D'Antonis system blir dødelig og sannsynligvis det nest beste angrepet i ligaen. Kan fort finne på å lede ligaen i poeng og assists. Forsvaret kan være meget skrøpelig, men vil score nok til å vinne mange kamper.
6. Trailblazers: Likte helt det de gjorde i sommer, men har en herlig backcourt som sikrer de mange W's og mange "solide nok" spillere.
7.  Mavericks: Dirk og Carlisle betyr 40+ seire, men hvor mye hjelp får de i år? Se opp for Seth Curry...
8. OKC: Westbrook vil spille som besatt, men er ganske tynt rundt han. Skrøpelig spacing og kan fort bli frustrerende å se på. 

Memphis er for tynt besatt når skadene kommer på Gasol/Conley/Parsons. TWolves vil være farlige, men tror de trenger en sesong til med modning før de når playoff.

Awards
MVP: LeBron James. Veldig åpent med Curry og Durant på samme lag, men det hadde passet inn i et fint narrativ med Return of the King etter at å ha tatt mesterskapet forrige sesong. Vil nok hvile noe, men 70 kamper av LeBron kan være nok.
DPOY: Kjedelig tips, men tror Kawhi tar sin tredje strake. Ikke mange som kan være et defensivt anker fra wingposisjon, men han er et monster defensivt.
COY: Quin Snyder, etter at Utah gjør en knallsesong.
6thMOY: Jamal kan vel ikke få den i år og? Har tatt han i fantasy, så håper på Brandon Knight. Vil få mye spilletid sammen med både Bledsoe og Booker. 
MIP: Schroeder vil få mer spilletid og er god kandidat. Evt kan en full sesong med Point Giannis ta den.
ROY: Buddy Hield. Vil få mye spilletid og ha tillatelse til å skyte. Fort den rookien med flest ppg og de har en tendens til å vinne denne kåringen.
1st Team All-NBA: Steph Curry, James Harden, Kevin Durant, LeBron James, Karl-Anthony Towns
1st Team All-Defensive: Avery Bradley, Paul George, Kawhi Leonard, Draymond Green, DeAndre Jordan

fenni
fenniInnlegg: 10074
20.10.16 20:19
LBJ91: Har så stor tro på Towns og oppgraderingen fra Sam Mitchell til Thibs er så enorm at ett hopp på 14-15 wins så absolutt er mulig.

Thibs vs Mitchell er en del seire alene ja. Tror Minnesota vil henge godt med i mange kamper, så spørs det på rutinen i fjerde quarteren. Det er vel slik jeg ser for meg tingene, mange jevne kamper som ender med tap, rett og slett pga manglende rutine. For øvrig spent på hva de gjør med Rubio. Liker spillertypen, og synes de spiller mye bedre lagmessig offensivt med han på banen, men har som andre gitt opp at han skulle utvikle seg som skytter. Kan sikkert hjelpe Dunn en del, samtidig som en god Dunn gjør Rubio til en åpenbar tradekandidat.

laffano
laffanoInnlegg: 14871
24.10.16 14:24

Så over season opener schedulen og ser at 3 lag opererer med billetter til over 100$ 2 av de er GSW og Cavs det 3.sjokkerte meg er jo vanvittig at et slik lag skal ha sånne billettpriser nesten så det frister å spørre dere hvilken lag dere tror det er.

så jeg spør uansett hvilken lag tror dere det er? 

 

Trolljegern
TrolljegernInnlegg: 3928
24.10.16 15:15

Knicks.

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11690
24.10.16 15:43

Oversikt over flest spilte minutter siden 03-04 sesongen

 

LeBron har basically spilt 2 sesonger mer enn han som har spilt nest flest minutter over den samme perioden, helt vanvittig

laffano
laffanoInnlegg: 14871
24.10.16 18:30

Sacramento kings! 

 

Knicks er nå på bortebane mot Cavs ;) 

fenni
fenniInnlegg: 10074
24.10.16 19:38
LBJ91: Oversikt over flest spilte minutter siden 03-04 sesongen   LeBron har basically spilt 2 sesonger mer enn han som har spilt nest flest minutter over den samme perioden, helt vanvittig

Drøye tall, sier noe om hvilken maskin LeBron er. Når slik nevnes, så blir man jo redd for at all belastningen til slutt vil føre til større skader, men vi får håpe maskinen fortsetter og fortsetter. 

Small_boi
Small_boiInnlegg: 5261
24.10.16 21:55

Ser det er en del som både tipper Dunn som ROY og Minnesota i playoffs. Den ser jeg virkelig ikke. Pdd er Rubio en mye bedre spiller og han vil spille 30 min+ per kamp. Eneste sjansen for at Dunn blir ROY er at Rubio blir skadet eller tradet, og da kommer ikke Wolves til sluttspillet.

fenni
fenniInnlegg: 10074
25.10.16 07:41
Small_boi: Ser det er en del som både tipper Dunn som ROY og Minnesota i playoffs. Den ser jeg virkelig ikke. Pdd er Rubio en mye bedre spiller og han vil spille 30 min+ per kamp. Eneste sjansen for at Dunn blir ROY er at Rubio blir skadet eller tradet, og da kommer ikke Wolves til sluttspillet.

Hva jeg har sett, så spekulerer hele ekspertkorpset om hva Minnesota velger i forhold til Dunn og Rubio. Er mange kilder som tror Rubio får de første 20+ kampene fra start, og at sjansen deretter er både at Dunn overtar og Rubio blir tradet. For å ha sagt det, liker Rubio, og jeg synes Minnesota også i fjor var mye bedre med Rubio på banen, ingen tvil om at han har playmakerskills nesten på øverste hylle. Men selv ikke jeg som har håpet på Rubio i mange år nå, kan stikke under en stol at han aldri har kunnet og aldri vil kunne skyte brukbart, dessverre. Derfor er det en ganske fair sjanse for at Thibs ikke vil satse på han over lang sikt.

For ordens skyld; har tippet Dunn som RoY, men at Timberwolves ikke kommer til sluttspillet.

fenni
fenniInnlegg: 10074
25.10.16 07:46

Fin artikkel fra Windhorst om LeBrons tilknytning til Cleveland, og om NBA Champions-banneret som blir reist opp i natt :)

http://www.espn.com/nba/story/_/id/17853210/nba-lebron-ready-raise-cavaliers-first-title-banner

Trolljegern
TrolljegernInnlegg: 3928
25.10.16 08:35
fenni: Men selv ikke jeg som har håpet på Rubio i mange år nå, kan stikke under en stol at han aldri har kunnet og aldri vil kunne skyte brukbart, dessverre.

Dette har overrasket meg stort også. Man skulle tro at han ville utvikle seg til en klinisk skytter!

smush
smushInnlegg: 9156
25.10.16 09:45

@Laffano: Kings debuterer i ny arena :)

smush
smushInnlegg: 9156
25.10.16 09:54

Endelig er NBA (straks) i gang igjen!

Morsomt med GSW - Spurs på første dag, selv om høydepunktet i åpningsrunden ikke kommer før dagen etterpå med Lakers vs Rockets:D

Lakers har en knalltøff åpning, kommer fort til å starte 1-4 eller verre. Laget kommer til å putte opp mye poeng til tider, men kommer til å være forferdelige i forsvar. Lakers vs Rockets bør i så måte ha potensial til å bli en poengfest, da Rockets har sett utrolig skarpe ut i angrep i pre-season. Frykter Lakers kommer til å gi opp 120-130 poeng for å være ærlig.

smush
smushInnlegg: 9156
25.10.16 09:59

En perfekt sesong for Lakers er forresten at man vinner 30 kamper men beholder draft picket (top 3 protected), Russell vinner MIP og Ingram viser vanvittig potensial etter all star-break. Da snakker vi!

(Innlegget ble redigert 25.10.16 10:00)

fenni
fenniInnlegg: 10074
25.10.16 10:06
smush: Morsomt med GSW - Spurs på første dag, selv om høydepunktet i åpningsrunden ikke kommer før dagen etterpå med Lakers vs Rockets:D

Cavs vs Knicks med god margin:D

World champions-banneren skal opp i taket i natt :)

kobebryant92
kobebryant92Innlegg: 2197
25.10.16 10:06
fenni: 15.Philadelphia 76ers – Når det endelig skulle bli litt action rundt dette laget, så skader Simmons seg. Må nesten unne dette laget noen framganger snart.

Joeeeeeelllllll Embiiiiiiiiiiiid!!!!! 

fenni
fenniInnlegg: 10074
25.10.16 18:21

Hvordan ser dere årets sesong? Har egentlig ikke mulighet å bruke mange netter, men blir vel fort LP likevel.

 

smush
smushInnlegg: 9156
25.10.16 18:53

Kommer til å se stort sett alle Lakers-kampene, i hvert fall fram til en eventuell "tank" på slutten av sesongen for å beholde picket, klarer ikke å sitte og heie på tap... 

Blir dagen etterpå ja, etter jobb og league pass. 

Ellers er det trist å si det, men forutenom Lakers er det få kamper jeg blir å følge med på før playoffs starter (RS er som regel veldig uinteressant for contenders som vinner 50+ uansett). Durants første besøk tilbake i OKC er unntaket :) 

 

fenni
fenniInnlegg: 10074
25.10.16 18:58
smush: Ellers er det trist å si det, men forutenom Lakers er det få kamper jeg blir å følge med på før playoffs starter (RS er som regel veldig uinteressant for contenders som vinner 50+ uansett). Durants første besøk tilbake i OKC er unntaket :)

Lønner det seg ikke da å kjøpe ''favorittlag-pakken'' for deg?

Satser på å få sett Cavs-kampene + noen kamper av Minnesota, Golden State, Clippers og Knicks.

Small_boi
Small_boiInnlegg: 5261
25.10.16 19:11

Blir dagen etter på LP. Prøve å holde seg unna basket-twitter...

Small_boi
Small_boiInnlegg: 5261
25.10.16 19:55

NBA prøver ut noen nye regelendringer i D-league denne sesongen:

- Hvert lag vil ha en "reset timeout" i de siste to minuttene av 4. periode og overtid. Du kan ikke samle laget, men kan avansere ballen og gjøre bytter. Hvis et lag prøver å samles eller somler med å få ballen tilbake i spill vil de få en "delay of game".

- Skuddklokken vil restartes til 14 i stedet for 24 sekunder etter offensiv retur.

- Når dommerene ser på repriser vil det være en grense på 75 sekunder. Unntak er voldelige hendelser og tekniske feil.

Må si jeg er egentlig er positiv til alle tre.

laffano
laffanoInnlegg: 14871
25.10.16 22:26

Når er cavs kampen? Klokken 2?

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11690
25.10.16 22:32
laffano: Når er cavs kampen? Klokken 2?

Halv 2, ringsermoni fra klokken 1

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg