Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Uke 7

NYTT TEMA
SalSomer
SalSomerInnlegg: 7428
17.10.16 23:22

Uke 7 - Amerikansk fotball på en rugbybane?!?

Vi er kommet til uke 7, og NFL inntar denne uken engelsk rugby unions storstue, Twickenham Stadium. Før det skal det dog spilles TNF, og det er ikke en hvilken som helst kamp vi får denne torsdagsnatten. Bears mot Packers, ligaens eldste divisjonsrivaloppgjør og ligaens mest spilte oppgjør. For 193. gang skal de to møtes. Bears har 94 seire mot Packers med 92, 6 kamper har endt uavgjort. Packers har stort sett eid oppgjøret de siste årene, men Bears har vunnet to av de siste tre på Lambeau. Thursday Night Football lever også gjerne sitt eget liv, så hvem vet hva vi får se denne natten?

På søndag starter det hele tidlig, da New York og Los Angeles drar til London. Giants mot Rams på Twickenham Stadium. Begge lagene er 3-3 i ligaen før oppgjøret. For Giants' del betyr det at de ligger sist i NFC East, for Rams' del betyr det at de ligger på andreplass i NFC West. Akkurat det gir ikke helt mening, men det er nå uansett realiteten i situasjonen.

Kl. 19 har vi følgende 8 kamper å velge mellom:
 - Saints har plutselig vunnet to på rad, og er dermed 2-3 for sesongen. Laget har fortsatt mye å spille på offensivt, men de er et takras defensivt. Nå reiser de til Kansas City for å spille mot Chiefs, som har vunnet og tapt annenhver og hver sin kamp og dermed er 3-2. Jamaal Charles var endelig tilbake med en touchdown i forrige uke. Sist gang han spilte mot Saints løp han inn en touchdown for 91 yards og startet en heftig comeback-seier for Chiefs. Kan han gjøre noe liknende i år?
 - Vikings og Eagles var to av de siste ubeseirede lagene i ligaen i år, men etter to tap på rad ser plutselig ikke ting så rosenrødt ut i Philadelphia. Kan Vikings-forsvaret fortsette storspillet mot Eagles og holde den ubeseirede sesongen i live, eller vil Eagles heve seg? Fun fact, mens Eagles kunne glede seg over en touchdown fra både defense og special teams i forrige uke er Vikings i den utrolig sære situasjonen så langt at forsvaret deres har begått flere turnovers enn det angrepet har. Det betyr dog ikke at forsvaret er dårlig, men heller at Vikings har spilt veldig trygg fotball så langt i 2016.
 - Colts mot Titans i Tennessee. Colts ligger sist i AFC South, mens Titans i ro og mak har klatret opp til .500 og en andreplass i divisjonen. Nå har kanskje ikke motstanden Titans har slått så langt vært så veldig mye å skryte av, men kan de være en legitim trussel i år? En seier mot Colts vil kunne gjøre dem til et spennende lag å følge med på.
 - Bills spiller mot Dolphins i Miami. Er Bills legitime utfordrere i år? Etter at de sparket OC har de vunnet fire på rad og plutselig ser de ut som at de kan komme seg til sluttspillet i år. Nå møter de Dolphins, som plutselig vant mot Steelers litt ut av intet i forrige uke. En ting er sikkert, ingenting er sikkert i NFL. :)
 - Redskins mot Lions i Detroit. Redskins har, akkurat som Bills, gått fra 0-2 til 4-2. Lions er 3-3 etter to seire på rad. Dette er altså to hete lag som begge er involvert i sluttspillracet rundt midtpunktet av sesongen. Det bør jo bli bra. Marvin Jones har vært god etter overgangen til Detroit, men slet i forrige uke mot Rams. Heldigvis for Lions tok da Golden Tate og Anquan Boldin ansvar. Lions har fått en god receiver-gruppe selv etter at Megatron forsvant.
- Browns mot Bengals i Cincinnati. Sesongen har ikke helt gått som den skal så langt for Bengals, som er på skuffende 2-4 etter seks kamper. Samtidig skal det nevnes at de fire tapene er kommet mot Broncos, Steelers, Cowboys og Patroits, ikke akkurat lett motstand. Denne gangen møter de forsåvidt heller ikke lett motstand, i den forstand at Browns vel neppe kan kalles for motstand.
 - Raiders mot Jaguars i Jacksonville. Før sesongen var dette de to mest opphypede av alle lagene som har slitt lenge. Raiders har innfridd, Jaguars har ikke det. Samtidig er Jaguars nå på en seiersrekke på to kamper, mens Raiders nettopp tapte et kjipt tap mot store rivaler. Uansett, i luften har Carr/Cooper/Crabtree sett bedre ut en Bortles/Robinson/Hurns, og langs bakken har Jacksonville vært regelrett horrible. Forsvarsmessig har det ikke vært mye å rope hurra for for noen av lagene.
 - Ravens mot Jets i New York. Begge lag har tapt tre på rad (Jets vil forsåvidt enten få fire på rad eller få en seier i MNF i natt), men der Ravens fortsetter å spille jevne kamper har Jets stort sett fått juling helt siden Uke 2, da seieren over Bills løftet Fitzpatrick-hysteriet til nye høyder i New York. Nå blir et av lagene nødt til å bryte en negativ trend, eller kan det kanskje ende uavgjort? Det hadde jo vært bra for husfreden i Osloblades hjem.

I 22-slotten har vi tre kamper å velge mellom:
 - Chargers mot Falcons i Atlanta. Chargers brøt en barriere i forrige uke da de presterte å ta med seg en ledelse på over én score inn i slutten av en kamp uten å gi den bort. Falcons på sin side tok seg tilbake inn i en kamp hvor de lenge lå håpløst langt bak, før de rotet det til på slutten. Kan vi forvente late game-drama her også? Magefølelsen sier ja!
 - Bucs mot 49ers. Fra Tampa-bukta til San Francisco-bukta. 49ers har tapt fem på rad etter at de overrasket alle ved å vinne i Uke 1. Sånn sett er altså Chip Kellys 49ers dårligere enn Jim Tomsulas 49ers, som bare gikk på fire tap på rad etter Uke 1. Bucs på sin side er 2-0 i divisjonen, men 0-3 utenfor. Ingen av disse lagene ser per nå ut som at de kommer til å blande seg så veldig inn i sluttspillkampen når sesongen etterhvert går inn i den andre halvdelen. Men de som derimot gjør det er ...
 - ... Patriots og Steelers, som møtes i Pittsburgh. Big Ben har hatt operasjon på menisken og vil ikke spille i kampen, og plutselig er Tom Brady den eneste QBen igjen av de tre som har dominert AFC i uminnelige år. Denne kampen burde i utgangspunktet være uhyre spennende, da den fort kan ha veldig mye å si for både bye week og home field i sluttspillet, men kan Pittsburgh snike til seg en seier med Landry Jones på QB?

I SNF møtes Seahawks og Cardinals. På forhånd var begge disse blant de to store favorittene i år, men for Cardinals har det ikke gått helt sånn de skulle ønske. Seahawks ser ut som at de er på vei mot å ta tilbake divisjonstittelen, mens Cardinals for tiden har mer enn nok med å melde seg på i wild card-racet. Alt kan dog skje i en divisjonskamp i prime time, og skulle Cardinals finne på å vinne her vil det kanskje kunne gi dem litt momentum?

I MNF spiller Texans mot Broncos. Brock Osweiler skal forsøke å overbevise John Elway om at han tok feil da han valgte å ikke satse på Osweiler. Jeg ønsker ham lykke til med det, og noterer meg med at det antakeligvis blir med forsøket.

Panthers og Cowboys har hvileuke.

Tabeller Stats | Kampoppsett
Game Pass | Viaplay | NFL på Facebook

NFL for nybegynnere | Lagene i NFL

Nyheter:
FOX | ESPN | NFL | CBS


ESPNs divisjonsblogger:
AFC: West East North South
NFC: West East North South 

Fantasy:
NFL | ESPN | Yahoo

Power rankings:
FOX | ESPN 

Podcasts:
Viasat NFL Podcast | Ross Tucker Football Podcast Around The NFL | Rich Eisen | Grantland NFL Podcast

Twitter:
Adam Schefter | Bill Barnwell | Jason La Canfora | Adam Caplan | NorNFL | NotJayCutler | Peter King | Chris Mortensen | Mike Pereira

Fullstendig oppsett for den syvende NFL-uken:

Fredag kl. 02.25 norsk tid:
Chicago @ Green Bay

Søndag kl. 15.30 norsk tid:
NY Giants @ Los Angeles (@London)

Søndag kl. 19.00 norsk tid:
New Orleans @ Kansas City
Minnesota @ Philadelphia
Indianapolis @ Tennessee
Buffalo @ Miami
Washington @ Detroit
Cleveland @ Cincinnati
Oakland @ Jacksonville
Baltimore @ NY Jets

Søndag kl. 22.05 norsk tid:
San Diego @ Atlanta
Tampa Bay @ San Francisco

Søndag kl. 22.25 norsk tid:
New England @ Pittsburgh

Mandag kl. 02.30 norsk tid:
Seattle @ Arizona

Tirsdag kl. 02.39 norsk tid:
Houston @ Denver

Izcila
IzcilaInnlegg: 21095
18.10.16 11:52

Blir digg å starte NFL-søndagen såpass tidlig med Giants :-) 

 

 

SalSomer
SalSomerInnlegg: 7428
18.10.16 15:32

Knile Davis til Green Bay, faktisk. Spennende. Det laget er jo såpass svakt på RB at han kan være en faktor der.

osloblade
oslobladeInnlegg: 4080
18.10.16 16:10
SalSomer: Nå blir et av lagene nødt til å bryte en negativ trend, eller kan det kanskje ende uavgjort? Det hadde jo vært bra for husfreden i Osloblades hjem.

Hehe, husfred ja, for de som bryr seg om det. Nei her er det revansje og hevn som gjelder. Sist Jets og Ravens møttes som var i 2013, ble det en 19-3 seier til Ravens. Noe som medførte litt frekke meldinger og dissing fra min frue. I år er det min tur!

HuiBuorre
HuiBuorreInnlegg: 18197
18.10.16 19:45
SalSomer: I SNF møtes Seahawks og Cardinals. På forhånd var begge disse blant de to store favorittene i år, men for Cardinals har det ikke gått helt sånn de skulle ønske. Seahawks ser ut som at de er på vei mot å ta tilbake divisjonstittelen, mens Cardinals for tiden har mer enn nok med å melde seg på i wild card-racet. Alt kan dog skje i en divisjonskamp i prime time, og skulle Cardinals finne på å vinne her vil det kanskje kunne gi dem litt momentum?

Alt kan skje, men Seahawks har vunnet de tre siste bortekampene mot Cardinals med følgende sifre: 34-22, 35-6 og 36-6!

Hvis utviklingen fortsetter scorer vi 37 poeng i år, så spørs det hva Cardinals klarer.

Legendag_
Legendag_Innlegg: 5633
19.10.16 03:25
SalSomer: Knile Davis til Green Bay, faktisk. Spennende.

Mhm, men er han noe tess da? Fått med meg at han vil tilføre sårt tiltrengt speed hvertfall, det er da noe. Nå er både Lacy og Starks ute i flere uker, så en ny RB var uansett høyst nødvendig.

 

Ingen RBs, ingen CBs og Mike McCarthys offense er bare rot, blir ikke overrasket om vi roter det til mot Bears - uansett morro med TNF. Kanskje er en under pari sesong akkurat hva vi trenger, for å få inn nytt blod på trenersiden og få muligheten til å drafte en potensielt elite WR/TE høyt i draften.

(Innlegget ble redigert 19.10.16 03:26)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 2722
19.10.16 04:59

Utad har det virket som at fjorårets problemer i Packers bare ble bortforklart med at Nelson var skada, men det er opplagt mer enn bare det. Hvis de trodde det selv så har de lurt seg selv godt hvertfall, og det kan jo virke slik mtp hvordan de spiller i år.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 7428
19.10.16 07:17
Legendag_: Mhm, men er han noe tess da? Fått med meg at han vil tilføre sårt tiltrengt speed hvertfall, det er da noe. Nå er både Lacy og Starks ute i flere uker, så en ny RB var uansett høyst nødvendig.

Davis har anledning til å break out for big plays, men han har også litt for mange spill som ikke går noen vei og har dermed en ganske svak YPC. Han har dog vist at hvis han brukes riktig kan han være en funksjonabel back i NFL. Aldri noen stjerne, men en grei backup/low end starter. 

Problemet til Davis var at Chiefs har to RBs som begge kunne gått inn og startet på flere lag i ligaen (Charles og Ware), samt en tredje RB som er for god til å være RB3 (West). Det er rett og slett for mye kvalitet på den posisjonen i laget. Davis har fortjent en bedre sjanse og det får han nå i Green Bay. Jeg tror ikke han kommer til å revolusjonere noe der oppe, men jeg tror han har potensiale til å være brukbar. I tillegg får forøvrig Green Bay også en god kick returner i form av Davis, så det er jo en bonus.

Så får vi bare se om han har lært seg å slutte å fumble, da.

unitedkid1902
unitedkid1902Innlegg: 38576
19.10.16 18:48
SalSomer: Denne gangen møter de forsåvidt heller ikke lett motstand, i den forstand at Browns vel neppe kan kalles for motstand.

Forsåvidt sant, men så var det dette med divisjonsoppgjør da.

osloblade
oslobladeInnlegg: 4080
19.10.16 22:47

Geno, Geno, Geno; here's Geno!!! Herr Smith skal starte for Jets på søndag. Nå blir det endelig storspill og overkjøring fra de herlige gutta i grønt. Blir hardt å være ravn i New Jersey.

Mirage
MirageInnlegg: 21099
20.10.16 21:44

Josh Brown-saken ser stadig styggere ut, viser seg at det var enda mer som ligaen og Giants ikke visste om. Virker som om det er på tide å finne seg en ny kicker, samme hvor jevnt bra Brown leverer på banen.

laffano
laffanoInnlegg: 14871
20.10.16 22:14

Haha siden alle tippa på green bay blir de sikkert å tape ;)

izi4ever
izi4everInnlegg: 2023
20.10.16 22:31

ny uke og ny colts skuffelse

Izcila
IzcilaInnlegg: 21095
20.10.16 22:34

Josh Brown kan ryke og reise. Jeg frykta det tidligere, at det nok var verre. Få tilbake McManus som vi trada bort.

Mirage
MirageInnlegg: 21099
20.10.16 22:41
Izcila: Få tilbake McManus som vi trada bort.

Blir nok Randy Bullock inntil videre.

as_roma
as_romaInnlegg: 21651
21.10.16 00:49

Hva tror folk om nattens kamp? Noen som skal se?

Izcila
IzcilaInnlegg: 21095
21.10.16 00:57
as_roma: Hva tror folk om nattens kamp? Noen som skal se?

Tenkte å se litt, ja. Dette er et artig oppgjør. 

 

Tipper Green Bay vinner 24-17. 

HenkeHenkesen
HenkeHenkesenInnlegg: 963
21.10.16 01:34

Tenker å se litt. Packers vet man jo ikke hvor man egentlig har lenger, håper jo selvsagt av Bears tar med seg en W hjem fra Lambeau. 

Izcila
IzcilaInnlegg: 21095
21.10.16 01:38

Det er såpass ille på skadefronten, plutselig, at jeg ser ut til å måtte starte både Cody Kessler og Don Jackson denne uken. Kan bli spennende. 

 

Jeg har Knile Davis også, men såvidt jeg har forstått så vil Don Jackson få mer snaps enn Davis. Ty Montgomery og Randall Cobb blander seg vel også inn.. Er vel en ordentlig boom or bust dette, men må nesten satse.. Plutselig løper de ikke ballen noe som helst heller.. 

Izcila
IzcilaInnlegg: 21095
21.10.16 02:07

Noen som vet hvor/om det går an å høre den sangen de spiller på NFL Network på TNF? Ganske kul, egentlig. 

Legendag_
Legendag_Innlegg: 5633
21.10.16 02:47

Den skal catches, Cobb - tross bra play av LeBlanc. Nok et redzone-throw av Rodgers som burde vært konvertert til TD.

Marcus-P
Marcus-PInnlegg: 10434
21.10.16 03:02

GB sliter i Redzone, hvorfor ikke kaste til Jordy Aaron? 

 

Izcila
IzcilaInnlegg: 21095
21.10.16 03:14

Den så ikke helt god ut for Hoyer. Spørst om ikke Matt Barkley må inn her nå.

Legendag_
Legendag_Innlegg: 5633
21.10.16 03:46

Nesten hvert bidige play er Simms sjokkert over hvordan receiverne ikke klarer å skape seperasjon, velkommen til min verden med McCarthy og NFLs mest basic scheme.

FFS, der må du klare å få høyre foten ned Cobb. To gylne TD-muligheter sløst bort, og da er det fortsatt ballgame.

(Innlegget ble redigert 21.10.16 03:49)

Legendag_
Legendag_Innlegg: 5633
21.10.16 03:53
Marcus-P: Jordy

Har vært grusom de siste to kampene mot Giants og Cowboys, ikke lenger til å stole på slik som resten av receiverne.

Mirage
MirageInnlegg: 21099
21.10.16 04:10

Hoyer har brukket venstrearmen, så han kommer definitivt ikke tilbake i kampen.

Legendag_
Legendag_Innlegg: 5633
21.10.16 05:23

Endelig litt flyt i det offensive, MEN slik dink&dunk kommer til å gå tråere mot bedre defenses. Man må klare å stretche angrepet i større grad og få plays med større yardage, men det er vanskelig når begge våre beste receivere Cobb og spesielt Nelson sliter utpå der.

Da venter et meget godt lag i Falcons på bortebane, blir lettere sjokkert om ikke Matt Ryan, Julio Jones og co. putter opp 500+ yards mot våre cornere - kan allerede spå en langsom og grusom voldtekt på direktesendt TV.

(Innlegget ble redigert 21.10.16 05:24)

Mc_lovin
Mc_lovinInnlegg: 7401
22.10.16 01:26

WR Dorsett, WR Moncrief og TE Allem ute for Colts. WR Bray på IR. Starting WRs er da en småskader TY og undrafted rookie Chester Rogers. I tillegg er vår viktigste O-line man Mewhort ute, i tillegg til vår beste Run Stopper i Anderson.

 

Søndag blir fort en morsom dag for oss Colts. 

Mirage
MirageInnlegg: 21099
22.10.16 01:37
Mc_lovin: O-line man Mewhort ute, i tillegg til vår beste Run Stopper i Anderson.

Litt upraktisk når to av de beste spillerne til Titans heter Jurrell Casey og DeMarco Murray.

DimitarBerbatov9
DimitarBerbatov9Innlegg: 13138
23.10.16 15:26

Deilig med tidlig kick-off i dag, selv om undertegnede egentlig burde jobbe med skole. Vi får ta det igjen til uka. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg