Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Uke 9

NYTT TEMA
SalSomer
SalSomerInnlegg: 7428
31.10.16 16:25

Uke 9 - Og da var vi over halvveis ...

Uke 9 starter i NFC South, der Atlanta Falcons reiser til Florida for å spille TNF mot Tampa Bay Buccaneers. Falcons leder divisjonen og vil gjøre det uavhengig av resultat i denne kampen, men det er klart at med en Bucs-seier vil ting plutselig bli veldig spennende i sør. Så får vi se, Bucs klarte ikke å hale i land en seier i forrige uke til tross for at de fikk 200 (!) penalty yards i hjelp. Mot Falcons bør de ha håp om en seier, dog. De har vunnet de tre siste oppgjørene de to lagene imellom, senest i Uke 1 av årets sesong.

På søndag har vi seks kamper kl. 19:
 - Lions mot Vikings i Minnesota. Etter tre hjemmeseire på rad ble det stopp da Lions gjestet Houston i forrige uke. Nå ligger de på 4-4, noe som betyr at de er like utenfor wild card-plassene i NFC, hvor både 5. og 6. seed for tiden er 4-3. En seier her vil bety at Lions kan gå til bye week med 5-4 og en god styring inn mot avslutningen av sesongen, mens et tap fort kan hekte dem av kampen. Vikings på sin side leder divisjonen og vil fortsette å gjøre det uavhengig av seier eller tap.
 - Steelers mot Ravens i Baltimore. Det største rivaloppgjøret i NFL i nyere tid. Disse kampene er ofte jevne og ofte god. I år er kanskje AFC North i en aldri så liten downperiode, men det er fortsatt jevnt og spennende internt i divisjonen. Ravens har tapt 4 på rad, men øyner nok muligheten til å rette opp i ting mot deres argeste rivaler, som muligens kanskje også må spille uten Big Ben på QB.
 - Jets mot Dolphins i Miami. AFC East er en interessant divisjon. Patriots slår alle, mens de tre resterende går i tur og orden og bytter på å se funksjonable/dysfunksjonable ut. For noen uker siden skulle Bills utfordre om wild card, mens Jets og Dolphins skulle kjempe om høye draftpicks. Nå har Bills tapt to på rad, mens Jets og Dolphins har vunnet to på rad. Playofftoget har kanskje ikke helt gått fra perongen for noen av disse to riktig ennå, men konduktøren står og titter på klokka, for å si det sånn. Denne kampen vil forøvrig også være en god påminnelse om at Ryan gjør seg bedre som etternavn enn fornavn når det kommer til quarterbacks. Ryan Tannehill og Fitzpatrick har kombinert for 14 touchdowns og 18 interceptions i år, mot Matt Ryan som står med 19 touchdowns og 4 interceptions. 
 - Cowboys reiser til Cleveland for å spille mot Browns. Cowboys er 6-1 og har et formidabelt møte med Steelers i uken etter denne. Browns er 0-8, men har tidvis vist prov på godt spill. Denne kampen er vel selve definisjonen på en "trap game". Greit, Cleveland har ikke vunnet i år og fansen sliter litt med stavekontrollen, men Cowboys bør ikke ta alt for lett på dette.
 - Jaguars mot Chiefs i KC. Jaguars er et annet lag som historisk har slitt med stavingen og som også sliter på banen. Er det en sammenheng der? Jaguars-ledelsen har nettopp avskjediget den offensive koordinatoren og setter nå lit til at QB-treneren Nathaniel Hackett kan lede angrepet ut sesongen. Han får en formidabel første oppgave, i form av et forsvar som nettopp har nøytralisert tre av de sterkeste angrepene i ligaen i tre kamper på rad. Samtidig er det jo problematisk for Chiefs-forsvaret å skulle forberede seg på et angrep som nå vil være litt ukjent for dem. Den største bekymringen i Chiefs-leiren er dog lagets eget angrep, som muligens vil måtte starte uten QB1, RB1 og RB2. Alex Smith og Spencer Ware har gått gjennom concussion protocol, mens Jamaal Charles muligens må tilbake til knedoktoren for nye operasjoner. For tiden er det altså Nick Foles og Charcandrick West som skal være i backfielden til KC. 
 - Eagles mot Giants i New York. Enda et klassisk rivaloppgjør i en uke med mange gode rivaloppgjør. Etter at Dallas i forrige uke festet grepet om divisjonen og nå ser ut som de er i en god posisjon for å vinne NFC East må de andre lagene rette blikket mot wild card-racet, og for et race det kan bli! For tiden er Giants inn med et 6. seed og Eagles ute med et 7. seed, selv om de begge ligger på 4-3. Spennende nok er hele 9 lag i NFC utenfor divisjonslederne innenfor én kamps rekkevidde av 4-3-lagene. Denne kampen er altså hva man med rundballterminologi ville kalt en sekspoenger. Giants kommer inn i kampen friske og uthvilte etter at de hadde bye week i Uke 8, mens Eagles kommer inn med veldig mye å bevise etter at de rotet bort det som så ut som en grei seier i Dallas i forrige uke. Vil det være nok til å tippe det hele i New Yorks favør? Uansett resultat, vi forventer en livlig uke med mange og lange diskusjoner mellom forumets grønne og blå supportere!

I 22-slotten er det fire oppgjør å følge med på:
 - Panthers mot Rams i Los Angeles. Keep pounding! Panthers øyner nye muligheter etter at laget endelig vant igjen med en overbevisende seier mot Cardinals i forrige uke. Rams på sin side er ute etter å endelig få en seier igjen etter at å ha tapt tre på rad og gått fra 3-1 til 3-4. Rams har hatt en hvileuke til å fikse opp spillere i det som etterhvert har blitt et skadepreget forsvar, kan de komme tilbake på Jeff Fisher-stien mot middelmådighet med en seier mot Panthers?
 - Saints mot 49ers i San Francisco. Dette er to lag som har falt ganske kraftig de siste årene. Samtidig, Saints har en overkommelig andre halvdel av sin schedule med 7 av 9 kamper mot lag under 500, de har nettopp hatt en imponerende seier mot Seahawks, og de begynner så smått å finne ut av ting. Slår de 49ers er de plutselig på 4-4 og kan se frem mot en andre halvdel av sesongen hvor de fort kan blande seg inn i sluttspillkampen. 49ers er fullstendig fortapt uansett resultat her.
 - Titans mot Chargers i San Diego. Titans er et midt-på-treet-lag som kjemper om divisjonsmesterskap i en dårlig divisjon. Chargers er et midt-på-treet-lag som ligger fortapt på sisteplass i en god divisjon. Verden er ikke alltid rettferdig. Det skal en del til for at Chargers skal klare å få noe ut av årets sesong nå, men de er gode nok til at de kan ødelegge for hvemsomhelst på en god dag, og de kan fort finne på å starte med å ødelegge for Titans. En spennende ting å følge med på her er forøvrig rookie-sensasjonen Joey Bosa mot Titans' overraskende gode offensive linje. Der kan det skje mye spennende.
 - Colts mot Packers i Green Bay. Andrew Luck mot Aaron Rodgers høres plutselig ikke så fantastisk ut som det gjorde for en stund tilbake. Rodgers har slitt i år og det begynner nå å bli oppriktig bekymring blant ostehodene for hva som skjer på Lambeau. Luck på sin side sliter med et lag rundt ham som virkelig ikke fungerer. Kanskje kan det være en liten oppvekker for Rodgers å få muligheten mot et rimelig svakt Colts-forsvar? Det bør de håpe at det er i Green Bay, ihvertfall.

SNF er enda et klassisk rivaloppgjør. Broncos og Raiders møtes i Oakland. AFC West eier for tiden begge wild card-plassene i AFC og vil fortsette å gjøre det uavhengig av resultatene i Uke 9, men denne kampen vil ha veldig mye å si for hvem som stikker av med divisjonsseieren og en potensiell hvileuke i sluttspillet (selv om ingen av lagene har råd til å glemme Chiefs som puster dem i nakken). Raiders-angrepet mot Broncos-forsvaret bør være et spennende oppgjør. Samtidig tar både Broncos-angrepet og Raiders-forsvaret steg for å heve spillet fra der det var i starten av sesongen. Antakeligvis er spørsmålet i kampen om Carr vil få tid og rom til å kaste mot Broncos-forsvaret. Raiders' offensive linje har tillatt færrest sacks i år, men Broncos-forsvaret har flest sacks i år. Nr.1 mot Nr. 1, altså. Kan det bli bedre?

I MNF møtes Bills og Seahawks i Seattle. Bills ble nettopp ydmyket mot New England, mens Seahawks hadde et overraskende tap mot Saints. For begge lagene vil denne kampen handle om å rette opp inntrykkene. Bills er muligens uten LeSean McCoy mot et staut Seahawks-forsvar, det kan ikke love godt. Samtidig må Seahawks belage seg på å være uten Michael Bennett i forsvaret en stund til, etter at det ble annonsert at han må ha en operasjon som setter ham ut i 2-3 uker. Allikevel må man jo regne med at denne kampen vinnes av Seahawks, som er tilbake til vante takter på hjemmebane med 3-0 så langt i år etter en litt ukarakteristisk 5-3-sesong hjemme i fjor. 

Cardinals, Bears, Bengals, Texans, Patriots og Redskins har hvileuke.

Tabeller Stats | Kampoppsett
Game Pass | Viaplay | NFL på Facebook

NFL for nybegynnere | Lagene i NFL

Nyheter:
FOX | ESPN | NFL | CBS


ESPNs divisjonsblogger:
AFC: West East North South
NFC: West East North South 

Fantasy:
NFL | ESPN | Yahoo

Power rankings:
FOX | ESPN 

Podcasts:
Viasat NFL Podcast | Ross Tucker Football Podcast Around The NFL | Rich Eisen | Grantland NFL Podcast

Twitter:
Adam Schefter | Bill Barnwell | Jason La Canfora | Adam Caplan | NorNFL | NotJayCutler | Peter King | Chris Mortensen | Mike Pereira

Fullstendig oppsett for den niende NFL-uken:

Fredag kl. 01.25 norsk tid:
Atlanta @ Tampa Bay

Søndag kl. 19.00 norsk tid:
Detroit @ Minnesota
Pittsburgh @ Baltimore
NY Jets @ Miami
Dallas @ Cleveland
Jacksonville @ Kansas City
Philadelphia @ NY Giants

Søndag kl. 22.05 norsk tid:
Carolina @ Los Angeles
New Orleans @ San Francisco

Søndag kl. 22.25 norsk tid:
Tennessee @ San Diego
Indianapolis @ Green Bay

Mandag kl. 02.30 norsk tid:
Denver @ Oakland

Tirsdag kl. 02.30 norsk tid:
Buffalo @ Seattle

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 2722
31.10.16 16:48

Boooooring bye week. Skal følge med på Chiefs, Raiders og Broncos, som er de 3 lagene vi ser ut til å kjempe mot for 1st seed.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 7428
31.10.16 17:24

Andre Johnson gir seg. Han er vel borderline Hall of Fame og kan bli en spennende diskusjon å følge med på når sjansen hans kommer i 2022.

jofl
joflInnlegg: 8313
31.10.16 17:44

Pats trader Jamie Collins til Cleveland for ett comp 3.runde pick. Free agent etter sesongen, men uansett rare greier. Kanskje Pats beste defensive spiller, og de ville uansett fått ett høyt comp pick om han hadde gått som UFA etter sesongen. 

Cleveland, om de treffer men de neste par draftene, kommer til å bli ett veldig bra lag om ikke altfor lenge. Myles Garrett i draften, sammen med Collins, bør være ett meget bra defensivt fundament.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 2722
31.10.16 17:47

Satan, den kom ut av det blå. Collins er en meget god LB.

Greit nok at han er UFA etter sesongen og at kontraktsforhandlingene hadde stagnert, men vi ville uansett ha fått et 3rd eller 4th round comp pick for han.

Mistenker at noen andre kan være på vei inn nå. Det frigjør en god del på cap'en.

Edit: Også sikrer man jo her at han går til Browns i stede for Broncos eller Steelers.

Edit 2: Neida, han var bare på 1,2m på cap'en.

(Innlegget ble redigert 31.10.16 17:51)

Hedly2
Hedly2Innlegg: 19367
31.10.16 18:07
TomBrady_12: Satan, den kom ut av det blå. Collins er en meget god LB. Greit nok at han er UFA etter sesongen og at kontraktsforhandlingene hadde stagnert, men vi ville uansett ha fått et 3rd eller 4th round comp pick for han. Mistenker at noen andre kan være på vei inn nå. Det frigjør en god del på cap'en.

Leser på twitter at han ønsket en lignende kontrakt som Von Miller fikk. Skjønner egentlig avgjørelsen mer og mer, men Browns må føle seg veldig heldige akkurat nå.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 2722
31.10.16 18:13
Hedly2: Leser på twitter at han ønsket en lignende kontrakt som Von Miller fikk. Skjønner egentlig avgjørelsen mer og mer, men Browns må føle seg veldig heldige akkurat nå.

Joda, ser at han uansett var tapt etter sesongen. Spørsmålet er om det ikke hadde vært bedre å beholdt han. Det eneste vi får ut av traden er et 3rd round comp pick i 2017 i stede for det som antagelig ville vært et 3rd round comp pick i 2018.

HuiBuorre
HuiBuorreInnlegg: 18197
31.10.16 20:30

Like greit å kvitte seg med misfornøyde spillere med overdreven tro på egne kvaliteter.

ModernMan
ModernManInnlegg: 10205
31.10.16 20:51

Stilig statement trade av Pats. Oppfør deg, eller så ender'u i Cleveland!

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 2722
31.10.16 21:05

Collins krevde en kontrakt på størrelse med von Miller. Patriots skal ha gitt han tilbud om $11m i året. Collins ble fornærmet av tilbudet og ønsket seg bort. Så da ble han shippet til Cleveland.

Langt i fra første gangen BB sender en stjernespiller bort, og det har en tendens til å gå bra. Så får vi se om bredden på LB holder. Elandon Roberts har hatt en kjempesesong så langt.

(Innlegget ble redigert 31.10.16 21:09)

grock19
grock19Innlegg: 82114
31.10.16 23:41
SalSomer: Raiders-angrepet mot Broncos-forsvaret bør være et spennende oppgjør.

På en måte, men det er så mot alle naturlover at Raiders kan gå 7-2, at det jo faktisk er en sikker Broncos-seier. (Eller kanskje en tie til?)

SalSomer
SalSomerInnlegg: 7428
01.11.16 00:00
grock19: På en måte, men det er så mot alle naturlover at Raiders kan gå 7-2, at det jo faktisk er en sikker Broncos-seier. (Eller kanskje en tie til?)

I 2009 startet Denver 6-0 og endte å gå 8-8 for sesongen. Jeg syns gjerne at Raiders kan kjøre en liten minikopi av den bragden, jeg.

Schedulen til Raiders nå er jo litt kjipere på de siste 8 enn de første 8, så det er fortsatt lov å håpe på en sesong til uten å gå over .500, selv om det ser mørkt ut.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 2722
01.11.16 00:00

En høytflyvende, men fortsatt urutinert QB, passer Broncos D som hånd i hanske. Her blir det turnovers.

Hedly2
Hedly2Innlegg: 19367
01.11.16 01:47
TomBrady_12: En høytflyvende, men fortsatt urutinert QB, passer Broncos D som hånd i hanske. Her blir det turnovers.

Tipper det blir maks en interception på Carr. Han er ung og ganske urutinert ja, men ingen skal si at han ikke gjør hjemmeleksa si foran hver bidige kamp. Derek Carr har ikke vært typen til å gå for samme taktikk uke etter uke. Men jeg er redd for at vår O-line kommer til å slite mot Broncos pass rush, det kommer veldig an på hvor mange som er tilbake for oss. 

Vi må ihvertfall få tukt med penaltiesene om vi skal ha en sjanse mot Broncos neste helg. Det er de som har vært vår største akilleshel de siste ukene etter at defense ser ut til å ha blitt noe mer organisert.

Og vi går selvfølgelig over .500 i år. Før sesongen sa jeg at jeg skulle være fornøyd om nettopp det skjedde, men kan ikke noe for at optimisten i meg nå ser mot play-off. Men da må kamper mot divisjonsrivaler vinnes. Gruer meg allerede.

Izcila
IzcilaInnlegg: 21095
01.11.16 16:18

Uff, liker ikke at vi er favoritter til søndagens kamp. Vi er nødt til å vinne minst en kamp mot Eagles eller Bengals nå, for å være brukbart fornøyde. Jeg ser muligheter for å tape begge. Selvsagt stygt redd for at Eagles kjører over oss som vanlig. 

 

Nervene er allerede på plass. Huff for en viktig kamp.

grock19
grock19Innlegg: 82114
01.11.16 16:24

"Breaking News" om Percy Harvin på en trade-dag ja..

*Gode* minner her..

unitedkid1902
unitedkid1902Innlegg: 38576
01.11.16 17:30
Izcila: Vi er nødt til å vinne minst en kamp mot Eagles eller Bengals nå, for å være brukbart fornøyde. Jeg ser muligheter for å tape begge.

Hvordan spiller secondaryen deres for tiden? Er vel det største spørsmålet mtp Giants - Bengals siden Green har vært såpass god i år.

Izcila
IzcilaInnlegg: 21095
01.11.16 17:50
unitedkid1902: Hvordan spiller secondaryen deres for tiden? Er vel det største spørsmålet mtp Giants - Bengals siden Green har vært såpass god i år.

Det er vel styrken i defense vårt. Og nå har både DRC og Apple blitt friskere, og Darian Thompson er tilbake etter å ha vært skadet siden week 2. Alle tre startere. Janoris Jenkins har vært bunnsolid, og jeg forventer at han følger AJ Green gjennom kampen. 

 

Men, at AJ Green kommer til å gjøre skade tror jeg dessverre vi må regne med. Noen spillere er rett og slett umulige å covre en hel kamp, og Green er i den kategorien der. Jeg spår en dyp post route som går til en 70 yard TD av Green.. 

 

 

Det største spørsmålet vårt er nok om noe mirakel har  skjedd med offense etter bye. Skal vi vinne flere kamper enn 4 dette året, så er de nødt til å komme seg femten hakk minst. 

 

 

SalSomer
SalSomerInnlegg: 7428
01.11.16 17:56

Bishop Sankey fra Pats' PS til Chiefs. Jeg mistenker at vi muligens ser Jamaal Charles på IR før uken er over (Noe som gjør meg veldig trist). Hvis han var forventet å være tilbake snart igjen ville det vel gitt mer mening å flytte Darrin Reaves opp fra PS? Eller kanskje ikke?

 

Uansett, et lyspunkt er jo at det er en geistlig RB i Chiefs igjen. Det har stort sett vært en suksess. 

Mirage
MirageInnlegg: 21099
01.11.16 18:10
SalSomer: norsk tid:

Skal ikke alle tidene være en time tidligere nå?

SalSomer
SalSomerInnlegg: 7428
01.11.16 18:19
Mirage: Skal ikke alle tidene være en time tidligere nå?

Nei, det var forrige uke. Amerikanerne stiller klokka på søndag og da er vi tilbake til normalen. Som du kan se er TNF en time tidligere enn vanlig.

Mirage
MirageInnlegg: 21099
01.11.16 18:23
SalSomer: Nei, det var forrige uke. Amerikanerne stiller klokka på søndag og da er vi tilbake til normalen. Som du kan se er TNF en time tidligere enn vanlig.

Skjønner. Æsj. Likte at de var en time tidligere.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 7428
01.11.16 18:34
Mirage: Skjønner. Æsj. Likte at de var en time tidligere.

Vel, det skjer én NFL-uke i året og kommer til å fortsette med det så lenge EU fortsetter å ha som sin regel at klokka stilles siste søndag i oktober mens USA kjører som sin regel at de stiller klokka første søndag i november, og vi får vel glede oss over den ene uka. :)

HuiBuorre
HuiBuorreInnlegg: 18197
01.11.16 20:33

Percy Harvin kommer tilbake til Buffalo fra pensjonisttilværelsen, og møter Seahawks mandag. Snodig. 

Hedly2
Hedly2Innlegg: 19367
01.11.16 22:33
SalSomer: Jeg mistenker at vi muligens ser Jamaal Charles på IR før uken er over

Så Charles kom tilbake fra skade, scoret en TD mot Raiders, også rett på IR?

For en ekkel type.

DimitarBerbatov9
DimitarBerbatov9Innlegg: 13138
01.11.16 22:36

Crap, crap, crap. Charles på IR etter å ha undersøkt kneet denne uka. Lett HOF uten skadene, men nå er jeg redd vi har sett det beste av han. 

DimitarBerbatov9
DimitarBerbatov9Innlegg: 13138
01.11.16 22:36
Hedly2: Så Charles kom tilbake fra skade, scoret en TD mot Raiders, også rett på IR? For en ekkel type.

Morsomt.

Izcila
IzcilaInnlegg: 21095
01.11.16 22:51

Uff, kjipern med Jamaal.. :/  En av mine favoritt RBs, og ellers alltid trist å se setback på skader.. Det spørst om vi noen gang kommer til å se den ekte Jamaal Charles igjen, nei. :(

DimitarBerbatov9
DimitarBerbatov9Innlegg: 13138
Mirage
MirageInnlegg: 21099
02.11.16 01:34

Redskins left tackle Trent Williams suspendert i fire kamper. Nå har vi muligheten til å legge de ned i gjørma med noen seire fremover, så nå har vi å utnytte muligheten. Seier mot Eagles nå ville smakt dritgodt.

Snakker om tullinger, DaMontre Moore er klar for Seahawks. Om ikke Pete Carroll kan få den dusten til å oppføre seg, da er det faktisk ikke håp for han i NFL. Virker tidvis hjernedød, men er det noen som kan redde tullinger fra seg selv så er det Carroll.

(Innlegget ble redigert 02.11.16 01:36)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg