Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NBA Finals 2017

NYTT TEMA
LBJ91
LBJ91Innlegg: 11723
29.05.17 01:59

Golden State Warriors vs Cleveland Cavaliers

The 3Match, The R3Match, The Threequel, The Threematch, The Rubber Match eller hva en faen du måtte føle for å kalle det her for. NBA er en av verdens mest forutsigbare sportsligaer og denne finalen er bare nok ett eksempel på det. Alle har gjennom hele sesongen bare ventet på akkurat denne matchupen og nå er vi endelig her. Warriors har dominert hele sesongen, var det klart beste regular season laget for tredje året på rad og har sweepet seg gjennom West, er 27-1 over sine siste 28 kamper. Cavs startet sesongen på ett forventet høyt nivå, men spilte som ett middelmådig lag siste halvdel av sesongen, dette gjorde at folk(meg inkludert) var pittelitt skeptisk til dem i playoffs, men de klarte å «Flip The Switch» og lekte seg gjennom East mer dominerende enn noen gang. Det er første gang i NBAs historie at de samme 2 lagene møtes i finalen 3 år på rad, men selv om de møtes for tredje gang på rad så er ting annerledes nok en gang.
Hva er nytt
Jo for tredje året på rad er det en forskjellig coaching matchup. År 1 ga oss Kerr vs Blatt, vi fikk Kerr vs Lue i år 2 og nå er det Mike Brown vs Lue.
Itillegg er lagene fylt opp med ringchasing rollespillere som ikke var her i fjor, snakker om spillere som David West, Zaza, Kyle Korver, Deron Williams og Kevin Durant.

Star Power
Dette er en matchup med ekstrem starpower. 3 tidligere MVPs, siden årets trofe enda ikke er delt ut så snakker vi faktisk om de 3 siste MVPene og vinnere av 7 av de 8 siste MVP-trofeene. I mine øyne så har denne serien 3 av verdens 4 beste spillere i LeBron, Curry og KD, itillegg har vi kanskje verdens beste 1 mot 1 spiller i Kyrie, vi har tidenes nest beste 3-poengsskytter i Klay, vi har en av tidenes mest allsidige og beste forsvarsspillere i Draymond og vi har en unik spiller i Kevin Love. Dette er den første finalen med 7 All-Stars fra inneværende sesong siden 1983 og den gang var det bare 23 lag i NBA.

Other Guys
Ikke bare store stjerner som definerer disse lagene, de har også en gjeng med solide rollespillerne som flere av dem spiller sine roller meget godt. Viktigste av dem er Cavs sin Tristan Thompson. TT har vært meget god de 2 foregående finalene og må være det samme igjen om Cavs skal ha en sjanse her. Offensivt er han en ekstrem returtaker, itillegg er han en trussel som en vertical spacer, defensivt er han en av mest allsidige big-mennene i NBA, rask nok til beins til å switsje ut på guards og han har etter hvert utviklet seg til en habil rimprotector. Vil si han fortsatt er Cavs sin tredje viktigste spiller i denne serien. Resten av Cavs sin rotasjon består av to 3nD spillere i JR Smith og Iman Shumpert, en av tidenes beste 3-poengsskyttere i Kyle Korver, en stødig backup PG i Deron Williams og 2 podcastere i Richard Jefferson og Channing Frye. Jefferson var en viktig del av fjorårets triumf, men han har ikke sett bra til nå i playoffs og jeg er meget usikker på hva slags impact han kommer til å ha. Frye ble spilt av gulvet i fjor og jeg tror det samme kommer til å skje igjen. Cavs kommer til å spille maks 9 spillere, men det kan bli kuttet ned helt til 7.
For Warriors så er den viktigste rollespilleren Finals MVPen fra 2015, Andre Iguodala. Han er en 6th man som spiller starter minutter og en viktig del av Warriors sin beste lineup, er en fantastisk forsvarsspiller som nok en gang kommer å tilbringe mye tid på LeBron, han har slitt med kneet den siste tiden og har ikke sett rå bra ut til nå i playoffs, det er en ting som kan gi Cavs litt håp. Resten av Warriors sin rotasjon er «ukjente» men stødige spillere i Ian Clark og Patrick McCaw, en veteran i Shaun Livingston som i rett matchup kan vinne deg en kamp og en 3 hodet big-man rotasjon bestående av Zaza Pachulia, David West og JaVale McGee. Der er de litt svakere enn i fjor, for Bogut/Ezeli spesielt defensivt var på et annet nivå enn de 3, men offensivt er West sin passing/mid range skyting og McGee sin verticale spacing bedre og større trusler. Warriors kommer sannsynligvis til å fortsette å spille 10-11 mann, Steve Kerr har alltid hatt troen på en slik taktikk.

Veien Hit
Warriors
Regular season: 67-15. Home Record 36-5, Road Record 31-10
Playoffs: 12-0(4-0 vs Blazers, 4-0 vs Jazz, 4-0 vs Spurs). Home Record 6-0, Road Record 6-0
Defensive/Offensive Rating
Regular season: 101.1(nr.2)/113.2(nr.1)
Playoffs: 99.1(nr.1)/115.8(nr.2)

Cavs
Regular season: 51-31. Home Record 31-10, Road Record 20-21
Playoffs: 12-1(4-0 vs Pacers, 4-0 vs Raptors, 4-1 vs Celtics). Home Record 6-1, Road Record 6-0
Defensive/Offensive Rating
Regular season: 108.0(nr.22)/110.9(nr.3)
Playoffs: 104.6(nr.3)/120.7(nr.1)

Tidligere Finals Historie

Warriors har 3 titler fra før. Vant som Philadelphia Warriors i 56, vant som Golden State Warriors i 75 og i 2015. Tapte finaler i 64, 67 og 16.

Cavaliers har 1 tittel i boks, fjorårets. Har også 2 tapte finaler fra 07 og 15.

Last 3 years
Regular season:
Warriors 207-39(67-15,73-9,67-15)
Cavs 161-85(53-29,57-25,51-31)
Conference playoffs:
Warriors 36-8(12-3,12-5,12-0) Gjennomsnittlig win% på motstanderen=60.83%
Cavs 36-5(12-2,12-2,12-1) Gjennomsnittlig win% på motstanderen=60.16%
Finals:
Warriors 7-6(4-2,3-4)
Cavs 6-7(2-4,4-3)
2015 var ett heroisk forsøk fra LeBron og ett tungt underbemannet Cavs lag. Smått mirakuløst klarte de å vinne 2 kamper og lede 2-1, men når Warriors knakk koden om at det bare var å gå small så var de nokså sjanseløse de 3 siste kampene og Warriors vant deres første tittel på 40 år. I 2016 var vi vitne til tidenes Finals comeback. Ned 3-1 leverte LeBron mye mulig NBA historiens beste 3 kamp stretch og ledet hans kjære hometown-team til deres første tittel noensinne.
Begge lagene har grunn til å føle at de kunne vunnet begge 2 siste tittelene. I 2015 Cavs manglet Love og Kyrie som var småskadet med inngangen til Finals gikk ned for godt i slutten av game 1. I 2016 ble Draymond suspendert i game 5, Bogut ble skadet i game 5 mens Steph og Iggy begge var småskadet. Jeg tror begge lagene endte opp med å vinne «feil» tittel og da er det vel egentlig fullt fortjent at det står 1-1. Dette er i ferd med å bli ett legendarisk rivalry og det er vel allerede nå bare Lakers vs Celtics i NBA historien som overgår det her. Det er ganske sannsynlig at vi får runde 4 neste år. Begge lagene har vunnet 1 tittel i det andre lagets arena, begge lagene er glad i trolle det andre, men i bunn og grunn så finnes det nok en stor innbyrdes respekt faktor.

Keys
Hvordan kan Cavs vinne det her:
1. LeBron og Kyrie må til sammen utspille Curry/Durant komboen
2. Cavs må vinne possessions-krigen. De må få opp flere skudd enn det Warriors gjør og veien til det er gjennom offensive returer og færre turnovers.
3. Draymond og Iggy må få skyte under pari. Er begge rundt 40% fra 3 så er Cavs fullstendig sjanseløse.
4. TT må «dominere». Shump/JR, 1 av dem eller komboen av dem må være plusser på begge siden av ballen.
5. Lur Warriors til å spille iso-ball gjennom Durant. Han er god nok til å fortsatt drepe deg der, men heller det enn at Warriors spiller deres friflytende angrep med ballbevegelse og 3s.
6. Kevin Love må finne en måte å være ha en positiv impakt. Han klarte det i game 7 i fjor og i julekampen i årets sesong. Han har aldri sett mer komfortabel ut på begge ender enn det han gjorde mot Celtics, men dette Warriors laget er hans kryptonitt.
7. Finn den rette tempo komboen. Spill raskt, men kontrollert. Lue ble hånet når han etter game 1 i fjor sa at Cavs måtte spillere raskere, men den som ler sist ler best, da Cavs vant 3 av 4 kampene med høyest pace. En ren slugfest er vanskelig å vinne da Warriors sitt forsvar er så forbanna vanskelig å score på, man må utnytte de transition og semi-transition mulighetene man får, men man vil heller ikke gjøre kampen om til en ren run n gun fest, da i ett slikt scenario er Warriors totalt uslåelige.

Det jævligste er at Cavs kan gjøre alle disse tingene og fortsatt tape, så gode er Warriors. De har en enorm feilmargin og deres beste kamp vil alltid trumfe Cavs sin beste kamp.

Random stats
- LeBron er den syvende spilleren i historien til å spille i 7 finaler på rad. De 6 andre spilte for Bill Russells Celtics på 60 tallet. James Jones som folk liker å slenge med i denne staten er teknisk sett diskvalifisert siden han ikke spilte 1 minutt i 2011 Finals.
- LeBron er 1-6 i Finals game 1s. Har tapt 5 på rad av dem.
- LeBron har vunnet minst 1 bortekamp i 29 playoffserier på rad. Det er rekord.
- 24-1 er den beste kombinerte playoff-record 2 lag har hatt ved inngangen til Finals.
- Warriors sin seiersmargin på 16.3 er den høyeste i playoffhistorien, Cavs sin seiersmargin på 13.6 er nummer 3.
- Begge lagene har scoret over 100 poeng i alle sine playoffkamper.
- Warriors har kun ligget under i 4 av de 9 siste kampene, og for bare 63 minutter(14%) totalt over de kampene.
- Warriors er det beste 1st quarter laget i playoffs, +31.2 poeng per 100 possessions, har vunnet 1st quartern i 9 av 12 kamper og med tosifret poeng i 7 av 12.
- Warriors sin offensive rating på 115.8 er den fjerde høyeste i playoffs over de siste 40 årene.
- Warriors sitt defense er 8.8 poeng bedre per 100 possessions enn det gjennomsnittlige forsvaret i årets playoffs. Den marginen er det høyeste på 30 år.
- Cavs har vært 13.2 poeng bedre per 100 possessions i playoffs enn det de var i regular season. Det er far and away den største økningen. Warriors er nummer 2 med 4.7 poeng #fliptheswitch
- Cavs har ligget under med ett tosifret antall poeng i 3 av 13 kamper, 1 i hver serie og de endte opp med å vinne alle de 3 kampene.
- Cavs har vært det beste 3rd quarter laget i playoffs, +25.8 per 100 possessions, har vunnet 3rd quartern i 10 av 13 kamper.
- Cavs sin offensive rating på 120.7 poeng er den høyeste siden NBA begynte å telle turnovers i 1977.
- Over 3 runder så har Cavs vært 3.4 poeng per 100 possessions bedre defensivt enn de var i regular season. Kun Milwaukee(4.9) som røyk i første runde hadde en større økning.

Hva star på spill
Mest å vinne: LeBron James. Har totaldominert de 2 siste finalene. Hvor mye har han dominert? Jo så her mye:
Poeng: #1 med 423, #2 Curry med 314
Rebounds: #1 med 159, #2 TT med 149
Assist: #1 med 115, #2 Draymond med 68
Steals: #1 med 19, #2 Bogut med 15
Blocks: #1 med 26, #2 Draymond med 23
Fjorårets mesterverk, hvor han ledet Cavs til tidenes finals comeback, deres første tittel noensinne og hvor han samtidig ble den første spilleren i en playoffserie noensinne til å lede begge lag i poeng,rebounds,assits, steals og blocks skjøt han opp som tidenes tredje beste spiller i min bok, kun bak Jordan og Kareem. Skulle han greie å vinne igjen så går han forbi Kareem og nå har vi en helt legitim debatt med MJ om hvem som er the GOAT. Han er underdog for 6. gang på 8 finaler, Warriors er kanskje tidenes mest talentfulle lag, så lenge han spiller opp mot sitt vanlige nivå så blir det ikke mye kritikk rettet mot han selv om det skulle ende med tap, det er tross alt forventet. Men OM han klarer å vinne, ja da blir det fullstendig fyr i GOAT-debatten.

Mest å tape: Warriors som ett alltime-lag. De har levert tidenes beste 3 års strekk i regular season sammenheng, skulle de tape her og «bare» sitte igjen med 1 tittel over den perioden og den tittelen vil heller ikke bli sett på som spesielt sterk ettersom Cavs var så svekket, ja da snakker vi mer om dem som en skuffelse enn som ett All-Time team. Men klart om de vinner så er de ett lag som automatisk må nevnes der oppe blant tidenes aller beste lag.

Kevin Durant faller litt i mellom her. Alt kommer egentlig an på hvordan han spiller. Vinner Warriors enkelt og Durant ikke spiller opp mot sitt beste, ja da er ikke den ringen verdt veldig mye. Taper Warriors og Durant spiller veldig bra, så tror jeg kritikken mot han blir SÅ voldsom. Vinner Warriors en jevn serie hvor Durant er tungen på vektskålen, så blir kreditten så stor som den kan bli for en spiller som joinet ett 73-9 win lag som hadde 1 tittel og 1 tapt finale på de forgående sesongene uten han. Taper de og han spiller elendig mens de andre leverer bra, vel da foreslår jeg at han holder seg langt unna internettet de nærmeste månedene, for det kommer til å bli en eneste lang roast session av han.
 
 

Starting Lineups m/playoff stats
Warrirors:
Steph Curry 28.6 ppg-5.5 rpg-5.6 apg-1.9 spg-67.5%TS 28.2 NetRating
Klay Thompson 14.4 ppg-3.5 rpg-2.0 apg-1.0 spg-48.5%TS 10.1 NetRating
Kevin Durant 25.2 ppg-7.8 rpg-3.7 apg-1.2 bpg-67.3%TS 9.5 NetRating
Draymond Green 13.9 ppg-8.7 rpg-7.2 apg-1.7 spg -2.1 bpg-64.8%TS 20.0 NetRating
Zaza Pachulia 6.1 ppg-4.3 rpg-1.0 apg-0.4 bpg-58.3%TS 15.4 NetRating
Joker: Iggy 6.5 ppg-4.4 rpg-3.1 apg-0.7 spg-47.5%TS -15.5 NetRating
Bench: Ian Clark, Shaun Livingston, Patrick McCaw,David West, JaVale McGee

Cavs:
Kyrie Irving 24.5 ppg-2.4 rpg-5.6 apg-1.4 spg-58.0%TS 4.5 NetRating
JR Smith 6.6 ppg-2.6 rpg-0.8 apg-0.8 spg-65.6%TS 6.6 NetRating
LeBron James 32.5 ppg-8.0 rpg-7.0 apg-2.2 spg-1.4 bpg-65.7%TS 26.3 NetRating
Kevin Love 17.2 ppg-10.4 rpg-1.9 apg-0.8 bpg-63.6%TS 16.5 NetRating
Tristan Thompson 9.2 ppg-9.3 rpg-4.2 orpg-0.8 bpg-64.0%TS 9.9 NetRating
Bench: Deron Williams, Iman Shumpert, Kyle Korver, Richard Jefferson, Channing Frye

Ting å se opp for
-Warriors sine illegale screens vs Cavs sin offball holding.
-Cavs sitt matchup hunting offense, i år som i fjor spesielt rettet mot Curry.
-Om Mike Brown fortsatt spiller en regular season rotasjon med regular season minutter på stjernene, og hvordan de stjernene reagerer om minuttene øker 8-9 per kamp.
-Antall blowouts. Hele playoffs har blitt definert av dem og fjorårets Finale bestod av 2 store og 4 mindre. Jeg tror vi får se hvertfall 1 stor, type 30-poeng, og ett par mindre, type 15 poeng.
-Cavs må ta 1 av de 2 første kampene i Oakland om dette skal gå lenger enn 5 kamper. De klarte på mirakuløst vis å klore seg ut av ett 2-0 holl i fjor, men å forvente at det skal skje igjen mot ett enda bedre Warriors lag blir for drøyt.

Schedule(norsk tid)
Game 1 0300 natt til fredag 2.juni
Game 2 0200 natt til mandag 5.juni
Game 3 0300 natt til torsdag 8.juni
Game 4 0300 natt til lørdag 10.juni
Game 5 0300 natt til tirsdag 13.juni
Game 6 0300 natt til fredag 16.juni
Game 7 0200 natt til mandag 19.juni

Series prediction
Først ett tilbakeblikk til fjorårets episke avslutning, her er de siste 3.39 av Game 7. Tror aldri jeg har levd og død med hvert eneste skudd slik jeg gjorde her. Den sammenlagte scoren i serien var på det her tidspunket 699-699, jeg skjønner fortsatt ikke hvordan Warriors ikke klarte å score ett eneste poeng over disse minuttene. The Block, The Shot, The Stop og The Almost Dunk er 4 episke øyeblikk som det skal mye til for å glemme, spesielt de førstnevnte er 2 all-time plays som for alltid kommer til å være på diverse Finals mixtapes og på highlights vignetten som spilles før hver Finals kamp.

Når det gjelder årets finale så sliter jeg med å se hvordan den skal klare å leve opp til hypen. Det er for min del for mange spørsmålstegn angående Cavs sitt forsvar og det er for mange spillere som må levere på toppnivå/nesten overprestere om det her skal bli spennende. Det er 2 av historiens beste offensive lag som møtes, men forskjellen er at 1 av dem også er fenomenalt defensivt. Jeg tror LeBrons rekke med minst 1 road win ryker og jeg tror Warriors tar en meget kontrollert seier i 5 kamper. Fuck Kevin Durant som ødela spenningen, for ett tredje oppgjør med de opprinnelige lagene hadde vært en rysare.
Warriors in 5, Steph Curry som Finals MVP

Pleier å avslutte disse trådene med å si at folk bare skal kose seg med de siste ukene av sesongen, men årets sesong har ærlig talt ikke mye å kose seg over, så whatever. GL til BoomDizzle

 

Peace out

njohansen
njohansenInnlegg: 485
29.05.17 06:28

Godt åpningsinnlegg :)

Etter hvordan han stort sett har lekt seg med motstanderne så langt i playoffs, er jeg spent på hvordan LeBron spiller mot forsvaret til Warriors. Det har sett utrolig lett ut, men nå skal han opp mot fire gode/elite individuelle forsvarsspillere i Igoudala, Durant, Green og Thomson, og ligaens beste team defense. Som det nevnes i åpningsinnlegget blir vel taktikken til Cavs i år som i fjor å angripe Curry så mye som mulig, så får vi se om det er like effektivt i år når han er skadefri.

Jeg synes det er rart det ikke snakkes mer om Cavs' trepoengsskyting. Mange eksperter mente at Rockets hadde størst sjans til å slå Warriors i West pga. hvor mange treere de skyter. Slik kan jo også Cavs spille veldig effektivt. Golden State har Steph, Klay og KD som fort kan sette 6-10 treere i én kamp, men Cavs har enda større dybde hva gjelder skyttere, og i tillegg ligaens kanskje beste ballfordeler. Det begrenses kanskje litt av at T. Thomson må spille mange minutter, men hvis ballen spretter i deres retning kan de skyte bedre enn Warriors fra 3 i flere kamper.

Et interessant moment er at begge lag har møtt skadeplagede motstandere så langt i playoffs, og dermed har blitt særdeles lite testet i jevne kamper og mot sterk motstand. Kanskje dette kan være en liten fordel for Cavs,  siden Warriors ofte har hatt lengre og jevnere serier, og kanskje litt bedre rytme enn nå? I tillegg vant jo Cavs fire kamper på rad med fjorårets finals og 1. juledag, så de har flere nylige seiere de kan ta utgangspunkt i når de legger game plan.

Likevel er det vanskelig å se bort fra hvor sterk Warriors har vært de siste månedene. De har vunnet 27 kamper på rad med sine beste spillere, det ene tapet var vel siste kamp i regular season hvor de hvilte stjernene. De var svært nærme å vinne serien i fjor med skader på Igoudala, Curry og Bogut. Nå er de mer eller mindre friske, Curry har storspilt hele playoffs, og de har fått inn Durant siden i fjor. Tipper Golden State vinner etter seks kamper. 

(Innlegget ble redigert 29.05.17 06:31)

fenni
fenniInnlegg: 10074
29.05.17 08:54
LBJ91: Hvordan kan Cavs vinne det her:
1. LeBron og Kyrie må til sammen utspille Curry/Durant komboen
2. Cavs må vinne possessions-krigen. De må få opp flere skudd enn det Warriors gjør og veien til det er gjennom offensive returer og færre turnovers.
3. Draymond og Iggy må få skyte under pari. Er begge rundt 40% fra 3 så er Cavs fullstendig sjanseløse.
4. TT må «dominere». Shump/JR, 1 av dem eller komboen av dem må være plusser på begge siden av ballen.
5. Lur Warriors til å spille iso-ball gjennom Durant. Han er god nok til å fortsatt drepe deg der, men heller det enn at Warriors spiller deres friflytende angrep med ballbevegelse og 3s.
6. Kevin Love må finne en måte å være ha en positiv impakt. Han klarte det i game 7 i fjor og i julekampen i årets sesong. Han har aldri sett mer komfortabel ut på begge ender enn det han gjorde mot Celtics, men dette Warriors laget er hans kryptonitt.
7. Finn den rette tempo komboen. Spill raskt, men kontrollert. Lue ble hånet når han etter game 1 i fjor sa at Cavs måtte spillere raskere, men den som ler sist ler best, da Cavs vant 3 av 4 kampene med høyest pace. En ren slugfest er vanskelig å vinne da Warriors sitt forsvar er så forbanna vanskelig å score på, man må utnytte de transition og semi-transition mulighetene man får, men man vil heller ikke gjøre kampen om til en ren run n gun fest, da i ett slikt scenario er Warriors totalt uslåelige.
Det jævligste er at Cavs kan gjøre alle disse tingene og fortsatt tape, så gode er Warriors. De har en enorm feilmargin og deres beste kamp vil alltid trumfe Cavs sin beste kamp.

Først, jævla bra åpningsinnlegg :)

Jeg er sikker på en ting, at Cavs skal hente seg inn, og vinne, etter å ha ligget under 0-2 eller 1-3 i kamper, det skjer ikke igjen. Så for at dette skal bli en bra serie, så må Cavs vinne en av de to første. Det betyr at de må være påskrudd og klar denne gangen.

Jeg forventer at LeBron og Kyrie får en veldig bra finaleserie, så for meg er nøkkelen til at Cavs kan ta igjen det forspranget Warriors har, Kevin Love. Love må totaldominere defensive returer, og må finne en måte å angripe Draymond/KD offensivt. Hittil har Draymond vært et mareritt for K-Love, det må utjevnes noe om dette skal bli jevnt.

TT var et monster i fjorårets finaleserie, så det er en enorm oppgave når man sier at man må ha en tilsvarende finaleserie. Offensive returer og perimeter-defense av ypperste merke er det som må til igjen.

TIPS: Tror Warriors tar de 2 første kampene, og seiler greit til mesterskapet, 4-1 Warriors.

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11723
29.05.17 14:02
njohansen: Jeg synes det er rart det ikke snakkes mer om Cavs' trepoengsskyting. Mange eksperter mente at Rockets hadde størst sjans til å slå Warriors i West pga. hvor mange treere de skyter. Slik kan jo også Cavs spille veldig effektivt. Golden State har Steph, Klay og KD som fort kan sette 6-10 treere i én kamp, men Cavs har enda større dybde hva gjelder skyttere, og i tillegg ligaens kanskje beste ballfordeler. Det begrenses kanskje litt av at T. Thomson må spille mange minutter, men hvis ballen spretter i deres retning kan de skyte bedre enn Warriors fra 3 i flere kamper.

Sant nok, svakt å glemme det.
Vil si Cavs er ett dypere og på noen måter ett bedre 3-poengsskyting lag enn Warriors, som har mistet litt dybde på den fronten fra ifjor.


Warriors 
Regular season: 31.2 3PA(#5), 12.0 3PM(#4), 38.3 3PT%(#3), 35.8 3PTRate(#4)
Playoffs: 31.1 3PA(#5), 12.1 3PM(#4), 38.9 3PT%(#4),
36.4 3PTRate(#4)

Cavs
Regular season: 3PA 33.9(#2), 13.0 3PM(#2), 38.4 3PT%(#2),
39.9 3PTRate(#2)
Playoffs: 3PA 33.6(#4), 14.6 3PM(#1), 43.5 3PT%(#1), 41.8 3PTRate(#2)

I regular season hadde Warriors 5 rotasjonsspillere som skjøt over 36% og 2 over 40%, i playoffs så er det 6 og 4. 
I regular season hadde Cavs 7 rotasjonsspillere som skjøt over 36% og 4 over 40%, i playoffs så er det 9 spillere over 36% og 8!!! over 40%

Cavs er laget av disse to som er mest live by the 3 die by the 3, men jeg tror Warriors sin defensive spillestil kommer til å ta bort mange av 3-poengerne Cavs får opp, mens Warriors har spillere som mer enn gjerne bare kan jacke opp ett bra skudd bare de krysser midtstreken. Rockets var gærne nok til å putte opp masse 3-poengsskudd omtrent uansett hvordan forsvaret mot dem var, det gjør ikke Cavs, er jo bare Kyrie,LeBron og JR i rotasjonen som er kapabel til å få avgårde vanskelige skudd.

Cavs må matche dem 3-poengsmessig om de skal ha sjangs, aller helst de må ha ett pittelitt overtak der

(Innlegget ble redigert 29.05.17 14:03)

njohansen
njohansenInnlegg: 485
29.05.17 14:54
LBJ91: Kyrie,LeBron og JR i rotasjonen som er kapabel til å få avgårde vanskelige skudd.

Godt poeng, selv om de har mange skyttere, er det mange som "lett" stoppes av godt forvarsspill siden det er så mange spot up-skyttere.

8 spillere over 40% er ganske heftig da, men det er vel flere av de som ikke kommer til å spille særlig i finals? Vil tippe det er Lebron, Kyrie, Love, JR, Korver, Williams, Frye og J. Jones? Frye og Jones spiller vel neppe betydningsfulle minutter, men hva med Korver? 

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11723
29.05.17 15:06
njohansen: 8 spillere over 40% er ganske heftig da, men det er vel flere av de som ikke kommer til å spille særlig i finals? Vil tippe det er Lebron, Kyrie, Love, JR, Korver, Williams, Frye og J. Jones? Frye og Jones spiller vel neppe betydningsfulle minutter, men hva med Korver?

Frye(52%), D-Will(50%), Love(47.5%), Shumpert(47.1%), JR(44.9%), LeBron(42.1%), Korver(41.5%) og RJ(40%). Jeg tok ikke med Derrick Williams som skyter 66.7% på garbage-time 3s.

Kyrie er på 35.6% etter å ha vært så brutalt kald mot Pacers og Raptors.

Frye kommer ikke til å spille, RJ kommer til å spille tror jeg, men hvor mye avhenger av hvor mye som er igjen i den tanken. Korver kan potensielt bli spilt av gulvet

(Innlegget ble redigert 29.05.17 15:07)

Mumbo-Jumbo
Mumbo-JumboInnlegg: 4536
29.05.17 19:15

Blir super spennende det her! Gleder meg som en unge!

Begge lag er skadefrie og har med alle sine beste spillere

Melo15
Melo15Innlegg: 7340
29.05.17 23:17
LBJ91: , her er de siste 3.39 av Game 7.

Jeg hadde glemt det skandaløse hook-skuddet til Love.

Tror som deg at Cavs må vinne en av de to første, og at de ikke kan grave seg store hull i første omgang. Warriors har dundret ut av startblokkene i nesten alle kamper.

Det er sikkert ikke dumt å dra ned tempoet litt i starten, gjerne få LeBron til å gi KD litt juling i painten. Sistnevnte har sett fantastisk bra ut i playoffs.

NahDawg
NahDawgInnlegg: 2901
30.05.17 01:12

Ser veldig frem til dette. Fulgte delvis med i fjor, og game 7 i fjorårets finale var første gang jeg så en hel basketballkamp. Til tross for at Warriors har blitt mitt lag, så koste jeg meg skikkelig, hvert fall frem til slutten. 

Playoffs har jo ikke akkurat gitt høy puls så langt, så forhåpentligvis blir dette en spennende serie, men at Warriors går seirende ut i år. :)

fenni
fenniInnlegg: 10074
30.05.17 08:33
LBJ91: Frye kommer ikke til å spille, RJ kommer til å spille tror jeg, men hvor mye avhenger av hvor mye som er igjen i den tanken. Korver kan potensielt bli spilt av gulvet

Jefferson er viktig å ha på gulvet i denne type kamper/serier. Er den i Cavs som virkelig kan vise tøffhet og som er klar til kamp. Cavs mest verdifulle i kamp 1 og 2 i fjorårets finaleserie.

Draciger
DracigerInnlegg: 10005
30.05.17 20:51
LBJ91: Peace out

Noe av det beste jeg har sett av åpningsinnlegg på forumet. Tommel opp!

fenni
fenniInnlegg: 10074
31.05.17 08:05

http://www.espn.com/espn/feature/story/_/id/19483056/closer-look-warriors-cavaliers-matchup

93% sjanse for at Warriors vinner? Warriors er riktignok soleklare favoritter, men noen ganger sier ikke statsene alt. Kevin Love en av de defensivt beste starterne i finaleserien? Riktignok liker jeg K-Love og synes at han er noe undervurdert i så henseende, men dette blir feil bruk av stats.

kobebryant92
kobebryant92Innlegg: 2206
31.05.17 09:53
fenni: 93% sjanse for at Warriors vinner? Warriors er riktignok soleklare favoritter, men noen ganger sier ikke statsene alt. Kevin Love en av de defensivt beste starterne i finaleserien? Riktignok liker jeg K-Love og synes at han er noe undervurdert i så henseende, men dette blir feil bruk av stats.

Nokke av det mest spennende blir kor mykje Love kan spille mot Warriors. Komme Warriors til å spille han av bana? 

fenni
fenniInnlegg: 10074
31.05.17 10:45
kobebryant92: Nokke av det mest spennende blir kor mykje Love kan spille mot Warriors. Komme Warriors til å spille han av bana?

Kevin Love anno finaleserien 2016 bør ligge på +- 20 minutter, men tror og håper han er bedre forberedt denne gangen. Og så er spørsmålet hva alternativet er? Richard Jefferson hadde en meget bra finaleserie i fjor, om han er der i år også, så kvalifiserer han til en del minutter. Frye har en like dårlig matchup mot Warriors som Love, så antar egentlig ikke at vi får se noe av han. Derrick Williams kan faktisk få noen minutter her, det er viktig at Cavs kan matche noe av at Draymond og Pachulia er vonde å møte fysisk. Litt sånn som Dahntay Jones gjorde i fjor, og som han kan gjøre i år også.

For øvrig veldig spent på om Deron Williams har +-15 kvalitetsminutter i seg i denne matchupen.

Redondo66
Redondo66Innlegg: 5652
31.05.17 13:15
Draciger: Noe av det beste jeg har sett av åpningsinnlegg på forumet. Tommel opp!

slik innlegg bør få mye mer enn tommel, finner ikke bedre på Yahoo, ESPN eller NBA.com, jævlig bra jobba

Redondo66
Redondo66Innlegg: 5652
31.05.17 13:22

for meg handler dette om hvilken lag klarer å spille noe slags forsvar, som nevnt Cavs var veldig flinke på å holde GSW spillere så de kommer seg ikke løs, mens GSW sin iso forsvar blir satt på prøve

Et lag har 2 beste iso spillere og bruker de hele tiden, mens de andre bruker iso minst i liga, likevel elsker begge lag 3pt, forskjell er bare hvordan de får sine looks.

smush
smushInnlegg: 9171
31.05.17 20:48

Jeg synes ikke GSW er i nærheten så stor favoritt som mange skal ha det til, i hvert fall ikke ESPNs latterlige prediction på 93%, det er helt absurd og sikkert basert på noe reg. season tall når Cavs tok det rolig. 

Hvilken trio man helst vil ha av Lebron/Irving/Love vs Curry/Durant/Green er helt åpent. Man kan argumentere begge veier der, i hvert fall basert på årets playoffs. 

Klay vs. Tristan, hvilken Thompson er best for tiden? Klay er ikke på topp, mens Tristan kan komme til å dominere returer i denne serien. Hva med Igoudala, som var MVP i Finals 2015? Han er 3-27 fra trepoengern i playoffs eller noe leste jeg. Warriors har absolutt noen spørsmålstegn rundt formkurven til enkelte spillere. 

Slik jeg ser det vil dette handle om hvorvidt Cavs sitt offense klarer å fortsette å produsere effektive og mange nok poeng mot Warriors sitt defense. Dette blir nøkkelen i serien. Cavs har produsert i angrep på et historisk nivå i denne playoffs. Nå møter de det beste forsvaret i playoffs. Har Warriors så gode defensive tall fordi de ikke har møtt noen lag med skyts og våpen som Cavs? Har Cavs så gode tall fordi de ikke har møtt noen forsvar i nærheten av Warriors? Det blir spennende å finne ut av disse spørsmålene. 

smush
smushInnlegg: 9171
31.05.17 21:04
LBJ91: Warriors er kanskje tidenes mest talentfulle lag, så lenge han spiller opp mot sitt vanlige nivå så blir det ikke mye kritikk rettet mot han selv om det skulle ende med tap, det er tross alt forventet. Men OM han klarer å vinne, ja da blir det fullstendig fyr i GOAT-debatten.

Hvis Lebron leder Cavs til seier i denne er jeg helt med på Lebron James vs. GOAT-diskusjon. 

Jeg tror dog at Lebron potensielt har mer å tape enn du antyder. Public opinion endrer seg vanvittig fort i NBA. Både lag og enkeltspillere kan gå fra elsket til hatet på kort tid. Lebron James vet alt om dette. Hvis Warriors blåser Cavs av banen og Lebron spiller dårlig og sutrer på lagkamerater og trener (slik han har gjort før) vil public opinion snu seg raskt. 

Jeg tenker også slik at hvis man skal gi Lebron James så mye cred for å ha kommet til 7 finals på rad, til tross for ingen som helst legit konkurranse i øst gjennom disse årene, så kan han heller ikke få free pass for å tape finaler. Vinner Warriors har han tapt 5 av 8 finaler mot western conference. Da kan man virkelig lure på hvor mange finaler han hadde fått hvis han hadde spilt i west, og hvor mye "verdt" det er for hans GOAT-kandidatur å komme ut av øst år etter år bare for å tape finaler mot lag fra west. 

Så poenget mitt er at dette blir en stor og ekstremt viktig finale, også for Lebron James, det er ikke bare vinn-vinn :) 

 

smush
smushInnlegg: 9171
31.05.17 21:26

Sagt enda enklere, man kan ikke gi cred for å vinne mot dårlig motstand, og samtidig gi free pass for å tape mot god motstand. 

 

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11723
31.05.17 21:30
fenni: 93% sjanse for at Warriors vinner?

Cavs har totalt ødelagt både ESPN sin BPI som er brukt her og 538 sin modell gjennom hele playoffs. Disse maskinene hadde Cavs som 4. mest sannsynlig til å vinne East før playoffs startet og legger altfor stor vekt på regular season stats.

Var faktisk så ille at sjefen for 538 kom ut med en forklaring/unnskyldning nå før Finals

BPI ga faktisk Cavs større sjanse å komme tilbake fra 3-1 ifjor(8%) enn det de gir til å vinne 4 av 7 i denne serien. Makes no sense whatsoever 

Ut ifra det jeg har sett av predictions så vil jeg anslå rundt 80% velger Warriors, og det er vel der jeg å vil sette oddsen.

(Innlegget ble redigert 31.05.17 21:31)

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11723
31.05.17 21:42
smush: Sagt enda enklere, man kan ikke gi cred for å vinne mot dårlig motstand, og samtidig gi free pass for å tape mot god motstand.

Men da spiller man jo til forventning? Slår de du skal slå, men taper for bedre lag. 

Det er når man overgår eller faller for kort til forventing at hyllest/kritikk mest bør komme.

Men klart det avhenger jo å hvordan LeBron spiller, leverer han under pari så kommer kritikken, som alltids når det gjelder han.. 

 

Grunnen til at jeg syntes rekken fortjener hyllest er at 7 år er så forbanna lang tid, spesielt i sportssammenheng og å dominere noe, uansett hva det måtte være, over en så lang periode er imponerende.

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11723
31.05.17 22:03
LBJ91: Det er når man overgår eller faller for kort til forventing at hyllest/kritikk mest bør komme.

Når det gjelder LeBron spesielt i Finals så er 2016 det beste eksemplet på førstnevnte og 2011 det beste på sistnevnte. Utenfor Finals kan 2007 ECF nevnes som førstnevnte og 2010 ECSF nevnes som sistnevnte.

Overall så har han vært betting underdog i 6 av 8 Finaler, og har kun hatt Home Court i 2 av 8.

Dette er slik jeg husker ting har vært sett ut før finalene med betting og predictions:
2007, enorm underdog
2011, grei favoritt
2012, liten underdog
2013, knepen favoritt
2014, liten underdog
2015, enorm underdog
2016, stor underdog
2017, stor underdog

(Innlegget ble redigert 31.05.17 22:10)

smush
smushInnlegg: 9171
31.05.17 22:21

Helt enig med det du skriver i starten der Lebron (får ikke quotet, sorry). 

Jeg synes selv ikke Lebron (spilleren) fortjener kritikk hvis de taper mot Warriors så lenge han produserer, helt enig med deg der, Warriors er tross alt et superlag (på papiret kanskje tidenes beste). Han er underdog her, uten tvil.

Men hvis man ser motsatt på det har lagene han har møtt i øst disse årene vært minst like store underdogs som det han er her i finals. Det er det som er poenget mitt. Pacers x 2, Hawks, Celtics 2017, Bulls, Raptors er lagene han har møtt i conference finals. Lag som mange hadde røket ut i første/andre runde i west. Det er faktisk en skam for øst at flere av disse lagene har vært topp 2 i conferencen. Celtics 2012 er talentmessig det eneste laget som kom i nærheten av Lebron sine lag i denne perioden (og da fikk vi faktisk en ordentlig serie). 

I West må man gjennom Curry, Durant, Westbrook, Harden, Leonard, CP3 osv, i øst må man (hvis man er Lebron) gjennom Kyle Lowry, George Thomas, Wall, Millsapp osv. Det har vært aldeles umulig å vinne mange år på rad i west, det har rett og slett vært for mange gode lag og spillere der til at det har vært mulig. Når motstand blir jevn vil man "win some and lose some". 

Så 7 år er imponerende, men man må se litt bak motstanden her, på samme måte som man ser på motstanden i Finals. Jeg tror forresten Lebron blir litt "straffet" for dette allerede. Det snakkes tross alt ikke så mye om disse 7 på rad synes jeg. De fleste vet at øst har vært historisk dårlig i denne perioden. Hadde Kobe eller Duncan gjort det mot hverandre ville det vært en langt større deal, gitt kvaliteten de sto ovenfor. 

Jeg vil bare presisere til slutt at jeg ikke er en Lebron-hater, men jeg er en øst-hater :P Og som sagt, en seier her mot Warriors vil trumfe alt for James. 

(Innlegget ble redigert 31.05.17 22:33)

fenni
fenniInnlegg: 10074
01.06.17 05:33

Det bør nevnes at LeBron alene gjorde 2015 finals interessant, og hadde et mesterverk av historisk kaliber i fjorårets finals. Poenget her er ikke bare hvor fantastisk det er i seg selv, men at han har vært matchet opp mot defensive monstre som Iggy og Draymond. 

Enig med smush at mange har korttidsminne, og at sikkert mange blir farget av hva denne finaleserien bringer. Men i et lengre perspektiv, uansett om årets finals blir bra eller dårlig for LeBron, så føler jeg meg helt sikker på at 2016-finals er det folk flest husker best fra LeBrons karriere om 25-30 år. 

Fryktelig usikker på hva vi kan forvente fra start i game 1. Ser for meg enten jevn kamp, eller at Warriors kan treffe på "alt" fra start. Selv om jeg anser Warriors som klare favoritter, så har jeg også en følelse av at utviklingen i serien kan gå flere veier. Det viktigste for min del er at Cavs kommer forberedt fra start her.

fenni
fenniInnlegg: 10074
01.06.17 08:28
smush: I West må man gjennom Curry, Durant, Westbrook, Harden, Leonard, CP3 osv, i øst må man (hvis man er Lebron) gjennom Kyle Lowry, George Thomas, Wall, Millsapp osv. Det har vært aldeles umulig å vinne mange år på rad i west, det har rett og slett vært for mange gode lag og spillere der til at det har vært mulig. Når motstand blir jevn vil man "win some and lose some".

Jeg skal ikke diskutere hvem som har vært best de siste årene, for det er så klar West. Men om sammenligningen er hva Cavs  må gjennom i Øst, så blir det upresist å si at Curry og Durant må gjennom Curry og Durant i West? :)Om perspektivet er fra Cavs side i øst, blir det naturlig å si at perspektivet (hvem man må gjennom) i West er fra Warriors.

 

smush
smushInnlegg: 9171
01.06.17 10:07
fenni: Jeg skal ikke diskutere hvem som har vært best de siste årene, for det er så klar West. Men om sammenligningen er hva Cavs  må gjennom i Øst, så blir det upresist å si at Curry og Durant må gjennom Curry og Durant i West? :)Om perspektivet er fra Cavs side i øst, blir det naturlig å si at perspektivet (hvem man må gjennom) i West er fra Warriors.

Enig, men det var derfor jeg skrev "har". Alle disse spillerne har måtte gått gjennom hverandre. Nå ble det selvsagt litt annerledes etter at Durant dro til Bay Area, men selv de måtte gjennom Spurs, som så ut til å kunne gi de skikkelig motstand. Det ble kanskje litt upresist, men men :)

Øst har ikke vært morsomt siden Celtics og Magic var med i toppen og ga oss noen fantastiske serier mot Lebron James sine lag. Savner denne tiden. Langt artigere for alle som ikke heier på Cavs/Heat. 

smush
smushInnlegg: 9171
01.06.17 10:14

Men nok øst-syting fra min side, jeg gleder meg vanvittig mye til denne finals :) Dette blir forferdelig morsomt! Som Lakers-fan med øyene på draft lotteriet har jeg sett fram til denne serien hele sesongen! 

Jeg tipper 4-2 Warriors btw. 

fenni
fenniInnlegg: 10074
01.06.17 10:20
smush: Enig, men det var derfor jeg skrev "har". Alle disse spillerne har måtte gått gjennom hverandre. Nå ble det selvsagt litt annerledes etter at Durant dro til Bay Area, men selv de måtte gjennom Spurs, som så ut til å kunne gi de skikkelig motstand. Det ble kanskje litt upresist, men men :)
Øst har ikke vært morsomt siden Celtics og Magic var med i toppen og ga oss noen fantastiske serier mot Lebron James sine lag. Savner denne tiden. Langt artigere for alle som ikke heier på Cavs/Heat.

At alt hadde blitt morsommere med Durant i OKC, eller helst til Boston eller Washington er det liten tvil om :)

Når det er sagt, det har vært mange dynastier med stor dominans i NBA før, så at Warriors og Cavs ''ødelegger '' NBA er nok noe overdrevet.  

PatNevin
PatNevinInnlegg: 10489
01.06.17 11:38

Jeg har det tilnærmet 50-50 i forhold til hvem som vinner. Kanskje 55-45 favør Warriors, men dette blir en jevn serie.
Skal bli helt rått å komme i gang i natt uansett.

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11723
01.06.17 13:46
fenni: Fryktelig usikker på hva vi kan forvente fra start i game 1.

Eneste jeg håper på er en jevn og spennende kamp, så får vi se om det er for mye å forlange..

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg