Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NBA 2017/18

NYTT TEMA
LBJ91
LBJ91Innlegg: 11417
31.12.17 10:38

LeBron nå tapt 7 på rad i Utah, det er smått utrolig

keyser1
keyser1Innlegg: 13989
31.12.17 16:06
LBJ91: LeBron nå tapt 7 på rad i Utah, det er smått utrolig

Fikk med meg det underveis i kampen, ja. Er meget spesielt, alt tatt i betraktning.

keyser1
keyser1Innlegg: 13989
01.01.18 02:37

Tror aldri eg har sett verre dømming enn det de styrer med i Oklahoma i natt. Har selvfløgelig sett enkeltcalls som er mye verre, men dem har rett og slett vært jevnt over rævva til no i kampen, og alt dømmes for Mavericks.

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 566
01.01.18 08:48

Godt nyttår dudes :)

Tar for meg det siste av lagene jeg følger tett, ser siders mye også, men den vurderingen får noen andre ta seg av ;)

Oklahoma City Thunder er for øyeblikket nummer 5 i West med 20-17. Etter forsterkningene med Paul George og Carmelo Anthony var de antatt som topp 4 i West. Westbrook hadde en strålende enkeltsesong forrige sesong, men hvor det også var mye jakt på gode stats. Westbrook forandret seg helt i starten av denne sesongen, tydelig bestemt på å la PG13 og Melo få mye spillerom. Det gikk mildt sagt dårlig, kun Paul George som funket under den taktikken. Melo ble stadig ISO-Melo og Westbrook selv skjøt elendig prosenter i sin mer tilbaketrukne rolle. 

I omtrent siste 15 kamper har de forandret seg igjen, Westbrook spiller mer som i forrige sesong, Paul George er en klar andre option offensivt og man prøver å få til FIBA/Olympic Melo. Selv om OKC har fortsatt å være ujevn, så er de helt klart nærmere noe nå. Westbrook ble for statisk når han skulle gi plass til de andre, nå når han er lederen igjen så skyter han langt bedre prosenter igjen og skaffer mye mer rom for andre spillere. 

Det er mye snakk om OK3, noe som er veldig ufortjent mot Steven Adams, vi snakker om kanskje ligaens sterkeste spiller,  for eksempel  forsvarer seg han mot Embiid uten å moste en cm av egen posisjon defensivt. Offensivt funker han meget godt når Westbrook driver mot kurven, når de to stuper mot kurven er de vanskelig å stoppe, legg til at han er svært sterk til å ta eventuelle offensive returer når Westbrook flyver mot kurven, og det er soleklart at han i alle fall er lagets tredje beste spiller. 

Av problemene er Melo nevnt, når han starter med å lage sine egne skuddforsøk er det lite effektivt, men vi har også sett Glimt av catch'n'shoot Melo, da er han faktisk en stor ressurs for dette laget. Sistemann i starting 5, Roberson, er jo meget bra defensivt, men motstanderne slipper å ta hensyn til han når de spiller forsvar, noe som gjør at det ofte blir trangt når de spiller. Men det aller største problemet er 2nd unit. Felton startet greit, men etter hvert er det til tider forferdelig å se de taper alt som starterne har bygget opp. På den positive siden har dette laget spilt forsvar på høyde med nesten hvem som helst på sitt beste. Og om de får ut det de ønsker av Melo og reservene bidrar litt mer, så er potensialet skyhøyt, og derfor er de også et lag som kan banke hvem som helst, ja hvem som helst. Problemet hittil er selvfølgelig at skal de vinne sluttspillseier mot de beste, så må jevnheten og det dårligste nivået opp veldig mange hakk. Alt i alt, så tror jeg likevel ingen ønsker å møte de med tanke på det potensialet de har. En siste ting, og det er mer subjektivt, de har virkelig hatt dommerne mot seg. Når jeg ser Cavs, Sixers og Minnesota så tenker jeg sjelden på at de har dommerne mot seg, men når jeg ser OKC føler jeg ofte at de får veldig mange avgjørelser mot seg. Det siste er som sagt en subjektiv vurdering, men spennende å høre om andre oppfatter det på samme måte?

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 566
02.01.18 09:35

James Harden ute 2 uker med skadet hamstring. En tilfeldig skade, eller mengden av belastning? Uansett,kan fort være hell i uhell for Houston dette, da det etter min mening var alt for stor belastning på Harden, tipper Harden har godt fysisk sett av en pause nå.

Jimmy Butler fortsetter å imponere, denne gangen mot Lakers,meget dominerende begge veier. Nesten i stillhet er det en meget sterk sesong Butler bygger opp etter en beskjeden innledning. Mener bestemt at han forsvarer en plass i all NBA 2nd team så langt. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 2780
02.01.18 10:31
Bagley-Towns: En tilfeldig skade, eller mengden av belastning?

Skjønner at du bare forsøker å trolle nå, men: Harden er såvidt topp 10 mtp antall minutter pr kamp

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 2780
02.01.18 10:37
Bagley-Towns: mengden av belastning?

Han er på 15. plass for antall minutter tilsammen denne sesongen. Det er selvsagt mulig at skaden skyldes totalbelastningen, men da må vi stille oss samme spørsmål dersom Wiggins, Towns, Lebron, Westbrook, Butler, Barnes, Middleton, Holiday, Beal, Matthews, McCollum, Gasol, Gibson og Cousins får seg en strekkskade.

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 566
02.01.18 13:51

Lew, du trenger ikke å bli helt smush-usaklig her. Jeg skriver om totalbelastningen til LeBron stort sett hver dag, så ikke kom her og si noe annet. Dessuten er det forskjell på folk, Joel Embiid tåler ikke like mye som Giannis, så derfor er ikke en ranking etter minutter eneste mål vi bør bruke. Og helt alvorlig, jeg tror Houston har mye større sjanser i sluttspillet om James Harden spiller mindre, så jeg mener dessverre dette er en fordel for Rockets på lang sikt. 

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11417
02.01.18 14:30

Gud bedre om Celtics ender opp med Lakers picket...

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 2780
02.01.18 14:38
Bagley-Towns: Lew, du trenger ikke å bli helt smush-usaklig her. Jeg skriver om totalbelastningen til LeBron stort sett hver dag, så ikke kom her og si noe annet. Dessuten er det forskjell på folk, Joel Embiid tåler ikke like mye som Giannis, så derfor er ikke en ranking etter minutter eneste mål vi bør bruke. Og helt alvorlig, jeg tror Houston har mye større sjanser i sluttspillet om James Harden spiller mindre, så jeg mener dessverre dette er en fordel for Rockets på lang sikt.

Var jeg usaklig nå? Det med trolling var kanskje unødvendig, men det innlegget dittframstod i beste fall som et forsøk på respons fra dine meningsmotstandere.

Harden brukes mye offensivt, men du har i ørten innlegg hetset ham for at han ikke gir noe defensivt. Andre vil kanskje hevde at han sparer seg litt defensivt, og at laget er bygget opp slik at han kan gjøre nettopp dette, slik at han kan være den grensepsrengende offensive ressursen som han er. Bare der kan vi kanskje forsvare (hoho) at han spiller noen ekstra minutter i diverse matcher.

Og skal kroppen hans tåle noe mindre enn de foran ham på listen over antall minutter? Han har aldri slitt med skader, og kroppen hans ser ut til å tåle den belastningen han har hatt. Det er i hvert fall ingenting som tilsier at kroppen tåler belastningen mindre enn de aller fleste i ligaen.

Dette med sluttspillet var ikke noe du nevnte i det første innlegget ditt. Der begynte du å spekulere i om belastningen var årsaken til helgens skade. En påstand om at lagene som er forventet å nå langt i PO bør begrense spilletiden på stjernene sine i RS er knapt nok kontroversielt. Det er allikevel, selv om du med ellevill selvtillit påstår dette, ikke sikkert at spilletiden til Harden i fjor gjorde at han imploderte i sluttspillserien mot Spurs.

Og til slutt; når laget endelig får hele laget skadefritt, så kan Harden og co surfe inn den siste måneden mtp minuttrestriksjoner.

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11417
02.01.18 14:48

52 for DeMar igår, har vært virkelig god iår.
Han og resten av Raptors har gjennomgått en sålangt veldig vellykket stilendring.
DeRozan skyter nå nesten like mange 3ere(16.3% av skuddene hans) som de lengste 2erne(18.7%). Ifjor var fordelingen 8% vs 31%.

 

keyser1
keyser1Innlegg: 13989
02.01.18 17:15
LBJ91: 52 for DeMar igår, har vært virkelig god iår.
Han og resten av Raptors har gjennomgått en sålangt veldig vellykket stilendring.
DeRozan skyter nå nesten like mange 3ere(16.3% av skuddene hans) som de lengste 2erne(18.7%). Ifjor var fordelingen 8% vs 31%.

Han skal ha kreditt for utviklingen sin i spillet, DeMar. At han no setter 3ere jevnlig gir de en ny dimensjon.

Hans 52 poeng var forøvrig franchise-rekord. Den gamle delte Vince Carter og Terrence Ross med 51. Føles rett og riktig at han innehar den Raptors-rekorden og.

Forøvrig Raptors 13 strake hjemmeseier, og ny franchise-rekord der og. Den forrige på 12 ble satt fra Januar til Mars i 2016. Heat og Cavs de to neste lagene som gjester Toronto, så bør i alle fall være godt mulig å forlenge til 14 strake hjemmeseire.

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 566
02.01.18 17:56

Lew, ja jeg siktet til det du selv beskriver som unødvendig. Greit at du nevner det selv. I tilleg skriver jeg ikke noe med ellevill selvtillit, det er jo et spørsmålstegn bak min kommentar, altså et spørsmål om totalbelastningen kan ha noe med skaden å gjøre?

Så klart jeg ønsker respons på ting som skjer i NBA som jeg selv er opptatt av, det er jo hele hensikten med en debatt, å diskutere med andre, og da inkludert meningsmotstandere. 

Ellers synes jeg innlegget ditt er saklig og godt, og har noen kommentarer til det du skriver. Jeg mener bestemt at noe av luften av Harden gikk ut av han da han jaktet MVP forrige sesong, så i alle fall slik ut utover i serien mot San Antonio. Derfor mener jeg det vil være positivt for han og Rockets om totalbelastningen i regular season blir mindre denne sesongen. Det er jo derfor jeg skriver at jeg tror dette på lang sikt kan være til fordel for Houston.

Når det gjelder siste måneden av sesongen så ser jeg ikke bort fra at Harden jakter MVP og å være poenglederen i NBA, i stedet for minuttrestriksjoner. Men det kan jo godt hende at jeg tar feil når det gjelder det. 

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 566
02.01.18 18:01

Så er det i natt klart for I.T debut som Cavs-spiller. Blir sikkert få minutter på han de nærmeste ukene, men utrolig spennende å se om han kan komme tilbake i nærheten av der han var utover sesongen. Cavs har i alle fall ingen ting på å vinne på å i et kortsiktig perspektiv, alt handler om at han kan prestere maks i mai og juni. 

JackNapier
JackNapierInnlegg: 2329
02.01.18 19:06

Godt å se at DeRozan har flyttet seg ut til 3ern i større grad, for 2erne hans er tradisjonelt så lange at det er uhensiktsmessig. 

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11417
03.01.18 01:42

IT ser bra ut rent fysisk, men det mest gledelige er å se at han fortsatt ser ut til å få bullshit callsene fra dommerne.
Var helt latterlig frusterende å få de imot seg ifjor og kommer nå til å være like deilig den andre veien iår

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11417
03.01.18 02:01

LeBron kommer til å ta livet av disse dommerne snart. Fytti faen..

keyser1
keyser1Innlegg: 13989
03.01.18 02:46

Huff. Som om ikke Cavs-kommentatorene allerede var de absolutt verste å høre på i hele ligaen, så må man no høre på det IT-gnålet deres og... Takke faen for Away-feeds. Orker sjelden å bruke det, men i Cavs-kampene skal eg definitivt gjøre unntak.

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11417
03.01.18 03:13

Isaiahs debut over: 17 pts(6-12FGs, 3-8 3s, 2-4 FTs), 3 ast, 2 TOs og +16 over 19 min.

Imponerende, men ikke overraskende, snakker tross alt om en ganske ekstrem scorer.

(Innlegget ble redigert 03.01.18 03:14)

keyser1
keyser1Innlegg: 13989
03.01.18 03:24

Haha. Manu scorer en pasnings-3er (på vei mot LMA), og dommerne får ikke med seg at den går inn (!). 3 dommere, og ingen så at den gikk inn... Og så har de i utgangspunktet ikke dekning for å sjekke med replay, virker det som. De ga den no som 2er til slutt, og skal sjekke replay hvor de får bekreftet 3er, men sykt om det faktisk ikke er scorings-trigger i reglene for å sjekke replays (ikke at det er ofte man skulle tro det trengtes, men lell...) Knicks tok ikke outbound, men spilte bare videre selv om ballen gikk gjennom nettet, og det som virket å ha forvirret hele gjengen.

keyser1
keyser1Innlegg: 13989
03.01.18 05:30

Herrejemini. Hawks er altså så patetiske. Ryker6-19 eller noe slikt siste 4 min, og avslutter elendigheta med en drive av Schroder når de er 3 poeng under.... Har ikke ord for hvor mye dårlig basket og coaching de presterte de siste 4 minuttene. Har tankinga begynt allerede?

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 566
03.01.18 08:49

Den debuten til Isaiah Thomas var mer enn hva man kunne håpet på. Det viktigste er selvsagt at han så bra ut fysisk, men det jeg liker best er at han har en slags evig stor selvtillit. Ikke redd for noe. Så klart bare en kamp og alt det er, men meget fornøyd med starten i alle fall. Liker også at Kevin Love for tiden har en aggressivitet vi ikke er vant til. 

LeBron James har de siste somrene lagt til step-Jack jumperen og et forbedret trepoengsskudd. Om han er smart, så bruker han den neste sommeren til å lære seg å få flere calls. Må si at det er hans eneste svake side nå, med den fysikken og farten han har, så bør han kunne lure seg til det dobbelte av FTs han har nå. Ikke fordi jeg synes det er morsomt å se på FT skyting, men på den linja dommerne har lagt seg på, så er det tydeligvis det rette å gjøre. 

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 566
03.01.18 09:02

Nå ja LBJ91, om det var en type skade av typen 7 måneder ut, og så er du hundre prosent frisk så ville jeg vært enig. Når det er en skade med stor usikkerhet angående prognosene for å bli helt bra, så er det faktisk litt overraskende at IT var så pigg. Jeg har i alle fall ikke tatt det som en selvfølge at han fysisk sett skulle komme tilbake i nærheten av der han var. 

Haha, tenkte akkurat det samme angående at han får lette calls, helt greit nå liksom...tenker på det samme hver gang jeg ser Draymond, faen så irriterende når du spiller mot han, men hadde vært fantastisk å ha på eget lag :)

Får for øvrig håpe Lue finner en rolle til Calderon om Isaiah allerede er starter fra Orlando-kampen, synes han har opptjent seg tillit til å få være med i rotasjonen fortsatt, for ikke å snakke om at bruken av DRose ikke er nødvendig med I.T tilbake. 

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11417
03.01.18 13:08
Bagley-Towns: om det var en type skade av typen 7 måneder ut, og så er du hundre prosent frisk så ville jeg vært enig. Når det er en skade med stor usikkerhet angående prognosene for å bli helt bra, så er det faktisk litt overraskende at IT var så pigg. Jeg har i alle fall ikke tatt det som en selvfølge at han fysisk sett skulle komme tilbake i nærheten av der han var.

Jeg hadde troen på at han kom til å se brukbar ut rent fysisk, rapportene som har vært der ute har ikke tydet på noe annet.
Han selv var mer redd for det rytmiske spillemessig, så skal regulere min kommentar til at det faktisk var overraskende at det gikk SÅ bra. 

JackNapier
JackNapierInnlegg: 2329
03.01.18 13:26

Når var LeBron sluttet å få enkle calls egentlig? Husker jo kallenavnet LeBitch som satt lenge fordi han ble forskjellsbehandlet fra andre spillere.

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11417
03.01.18 13:45
JackNapier: Når var LeBron sluttet å få enkle calls egentlig? Husker jo kallenavnet LeBitch som satt lenge fordi han ble forskjellsbehandlet fra andre spillere.

LeBitch? Vet folk kalte han LeFlop i Miami, for det var en periode der hvor han drev med flau overspilling.

Kan dele karrieren hans i 3 deler: De 7 første i Cleveland, de 4 i Miami og nå de 4 siste i Cleveland.
Her er free-throw raten hans i de forskjellige delene:
Cle1: 30.8, 37.8, 44.7, 43.2, 47.0, 47.2, 50.6
Gjennomsnitt på 43,04
Miami: 44.6, 42.9, 39.5, 43.2
Gjennomsnitt på 42,55
Cle2: 41.3, 34.7, 39.5, 30.9.
Gjennomsnitt på 36.6

At han ikke er i nærheten av FT-raten fra sitt absolutt atletiske peak(06-12) er forventet, men at han nå i år er nede på rookie nivå er helt fullstendig latterlig. Spesielt når han iår tar tredje flest skudd i karrieren fra 0-3 ft(41.3%) og skyter nest best i karrieren der inne(79.2%).

JackNapier
JackNapierInnlegg: 2329
03.01.18 15:13

Har du aldri hørt det kallenavnet altså? Sett det kastet rundt endel spesielt på amerikanske forum. Fikk mye tyn fordi han fikk billige FTs og han på andre siden av gulvet slapp unna med mye.

Morsomt hvordan tidene endrer seg :-)

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11417
03.01.18 15:17
JackNapier: Har du aldri hørt det kallenavnet altså? Sett det kastet rundt endel spesielt på amerikanske forum. Fikk mye tyn fordi han fikk billige FTs og han på andre siden av gulvet slapp unna med mye.

Ikke sett den varianten spesielt ofte nei..

JackNapier
JackNapierInnlegg: 2329
03.01.18 17:06

Personlig synes jeg bare slike nedsettende kallenavn er tåpelige, men har sett det endel gitt. Nå er ikke amerikanere kjent for å ha spesielt mye sperrer når de "diskuterer" med anonymiteten i ryggen. Man merker at utdanningsnivået over dammen er heller labert.

keyser1
keyser1Innlegg: 13989
04.01.18 02:57

De fleste ser vel Cavs @ Celtics, men eg har vel stort sett sett på Olynyk's kjempekamp mot reservepreget Pistons. Får mer og mer sansen for Olynyk og... Er en ulempe med fantasy-spillere ;)

Klikk for å gå tilbake til toppen