Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Uke 12

NYTT TEMA
SalSomer
SalSomerInnlegg: 8051
21.11.17 02:23

Uke 11 - Happy Thanksgiving!

Jeg er takknemlig for at mange år med Chiefs-fandom gjør at man blir numb to the pain etter hvert.

Det er kalkundag i USA, og det betyr at vi får kamper i beste (norske) sendetid på torsdag! Tre Thanksgiving-kamper skal spilles, og som vanlig er Detroit og Dallas vertskap for de to første. For spesielt interesserte som lurer på mer om dette med Thanksgiving-kamper slenger jeg inn en ninja-lenke til en artikkel jeg skrev om temaet for tre år siden.

Første kamp ut på torsdag er altså Detroit Lions mot Minnesota Vikings. For et oppgjør dette har potensiale til å bli! Vikings på 8-2 har vunnet 6 kamper på rad takket være deres knallsterke forsvar, men Lions er ikke akkurat tapt bak en vogn de heller, og går inn i kampen på 6-4 og med 3 seire på rad. En seier til Vikings her vil så godt som clinche divisjonen for de lilla, mens en seier til Lions betyr at de ligger én kamp bak og med tie-break sikret (Lions vant det første møtet mellom disse to denne sesongen). For spenningen i divisjonens del får vi vel håpe på Lions-seier, selv om Vikings vel må sies å være favorittene. Vikings er forøvrig 5-2 i Thanksgiving-kamper, Lions er 37-38-2.

Senere samme kveld møtes Dallas Cowboys og Los Angeles Chargers. Etter å ha maltraktert Bills i forrige uke begynner Chargers nå å se ut som det logiske valget som divisjonsvinner i en AFC West-divisjon som veldig raskt har gått fra "hero" til "zero". Cowboys er fort det eneste vanskelige laget igjen på Chargers-schedulen, men samtidig er Chargers et lag som går like mye opp som de går ned, så her kan man ikke ta noe som helst for gitt. Uansett, uten en Ezekiel Elliott er det ikke mye å rope hurra for offensivt i Dallas for tiden, og mot Chargers' forsvarslinje kan det bli en ny tung dag på jobben for Dak Prescott. Kan Chargers ta et nytt steg mot en uventet divisjonstittel, eller vil Cowboys heve seg igjen og holde følge i wild card-kampen? Cowboys er 30-18-1 på Thanksgiving, Chargers er 2-1-1.

Thanksgiving avsluttes med Redskins mot Giants i Landover. Han som satte opp denne Thanksgiving-kampen er nok mest takknemlig for at navnet hans holdes anonymt, for dette er ikke et videre severdig oppgjør. Giants vant riktignok i forrige uke i det som etter undertegnedes høyst subjketive mening var tidenes tåpeligste fotballkamp, men dette er uansett to lag som er going nowhere fast. Redskins er 2-7 på Thanksgiving, Giants er 7-4-3.

Søndag kl. 19 går følgende:

 - Bengals mot Browns i Cincinnati. En gang i sin tid var Ohio verdens fotballsentrum. Lag som Massillon Tigers, Akron Indians og Canton Bulldogs dominerte the Ohio League, en proffliga som gikk mellom 1902 og 1919. I 1920 banet the Ohio League veien for the American Professional Football Association, en liga som to år senere skulle skifte navn til the National Football League. Av de 14 lagene som var med i tidenes første NFL-sesong var hele 5 fra Ohio, og ligaen ble så klart vunnet av Ohio-laget Akron Pros. I det store og hele, Ohio var verdens Fotball-Mekka. Når vi nå ser på Bengals og Browns er det logisk å spørre seg selv, hva pokker skjedde egentlig?

- Jets mot Panthers i New York. Panthers kommer av en bye week til et møte med et Jets-lag som luften har gått litt ut av. Det bør bli seier for et uthvilt Carolina-mannskap som peiler seg inn mot en veldig spennende avslutning på sesongen. Det så en stund ut som at de skulle få hjelp fra Redskins i forrige uke med å stoppe divisjonsledende Saints, men det ble bare nesten. Uansett, det er fortsatt fotball igjen å spille i NFC South. Jets-QBen Josh McCown tilbrakte forøvrig to år i Carolina, men han så ikke så veldig mye til banen mens han var der.

 - Colts mot Titans i Indianapolis. Titans ble et par nummer for små mot Steelers, et lag Colts ga overraskende god motstand. Men heldigvis fungerer ikke akkurat NFL sånn at det har så veldig mye å si. I denne kampen bør Titans være favoritter mot et usedvanlig dårlig Colts-lag.

 - Falcons mot Buccaneers i Atlanta. Buccaneers har begynt å våkne litt. Med Ryan Fitzpatrick under center har laget faktisk vunnet to kamper, selv om det nok er for langt opp til at det skal ha noe å si på sluttspillplasseringen. Det er tydelig at Fitzpatrick er inne i den gode delen av syklusen, den der han spiller bra og får betalt før han plutselig begynner å bli dårlig igjen.

 - Patriots mot Dolphins i New England. AFCs beste lag mot et Dolphins-lag som har gitt opp. AFC East-divisjonen er praktisk talt avgjort allerede, dog noen vil kanskje hevde at det har stemt siden før Uke 1. Det blir uansett ikke pent, divisjonsoppgjør eller ei.

 - Eagles mot Bears i Philadelphia. Slakten av Cutler-relaterte lag fortsetter. Eagles spiller som besatt i NFC for tiden, mens Bears viser at selv om det er grunnlag for optimisme med et godt forsvar og et par unge spennende spillere i det offensive bakfeltet så er de fortsatt et stykke unna å være en contender.

 - Chiefs mot Bills i KC. Hva gjør du hvis du har en rimelig stabil og stødig game manager som starter og en spennende ung QB du tenker kanskje kan være spennende som sitter på benken, samtidig som du ligger på en sluttspillplass, men har spilt litt dårlig i det siste? Hvis du spør Chiefs er svaret at du holder ting gående, hvis du spør Bills er svaret at du bytter QB. Men - surprise, surprise - uansett hvilket alternativ du velger viser det seg at ting går til helvete allikevel!

I 22-slotten kan vi se følgende 4 kamper:

 - 49ers mot Seahawks i Seattle. 49ers har hatt bye week etter å ha endelig fått en seier. Seahawks har en secondary som har fått veldig mye juling i det siste. Uansett, her er Seahawks storfavoritter, så enkelt er det. 

 - Raiders mot Broncos i Oakland. Det er mektig miserabelt å være fan av en av disse to franchisene for tiden (og også sånn generelt, altså ...). Verst er det kanskje i Denver, der OC McCoy nå har fått fyken og der Paxton Lynch tydeligvis er neste mann ut på QB-karusellen etter at hverken Siemian eller Osweiler har fungert. Er Broncos på vei til å bli en ny Browns, med QB-utskiftninger hvert år og årevis med elendighet? Vi får vel nesten håpe det.

 - Rams mot Saints i Los Angeles. Det gikk dårlig for Rams-angrepet mot Vikings-forsvaret, og i det som skulle være en statement game mellom to contenders ble det veldig tydelig hvem som var contenderen og hvem som var pretenderen. Heldigvis (?) for Rams får de en ny sjanse allerede nå til å bevise at de kan henge med de store gutta, da Saints kommer på besøk. Er Rams et lag som også kan slå gode lag, eller har de bare fremstått gode etter å ha dengt på middelmådigheter i hele år?

 - Cardinals mot Jaguars i Arizona. Katter spiser fugler. Så enkelt er det. Jaguars har plutselig blitt ligaens heiteste lag, med det beste scoring-forsvaret. Cardinals er selve definisjonen på "anonymt middelmådig minus" i år, en rolle Jaguars forsåvidt har hatt i en del sesonger. Dette bør bli seier nummer 5 på rad for Jacksonville.

SNF er Steelers mot Packers. Packers ble nettopp shut out av Ravens-forsvaret, og nå må stakkarene opp mot et godt Steelers-lag som jakter bye week i sluttspillet. Brett Hundleys era som den nye Aaron Rodgers var kortlevd i Green Bay, og det er nok forventet et tap her.

Uken avsluttes med Ravens mot Texans i Baltimore. Ravens har allerede tre shutouts i år, kan de få nummer 4 mot Tom Savage? Dette er forøvrig andre uke på rad at Ravens møter en backup-QB, hvilket ikke er dumt når de faktisk jakter sluttspillplass i en heller svak AFC-conference.

Tabeller Stats | Kampoppsett

Game Pass | Viaplay | NFL på Facebook

NFL for nybegynnere | Lagene i NFL (med litt historisk og litt utdatert informasjon)

Nyheter:
FOX | ESPN | NFL | CBS


ESPNs divisjonsblogger:
AFC: West East North South
NFC: West East North South 

Fantasy:
NFL | ESPN | Yahoo

Podcasts:
Viasat NFL Podcast | Ross Tucker Football Podcast Around The NFL


Twitter:
Adam Schefter | Bill Barnwell | Jason La Canfora | Adam Caplan | NorNFL | Peter King | Chris Mortensen | Mike Pereira

Fullstendig oppsett for den tolvte NFL-uken:

Torsdag kl. 18.30 norsk tid:
Minnesota @ Detroit

Torsdag kl. 22.30 norsk tid:
LA Chargers @ Dallas

Fredag kl. 02.30 norsk tid:
NY Giants @ Washington

Søndag kl. 19.00 norsk tid:
Cleveland @ Cincinnati
Carolina @ NY Jets
Tennessee @ Indianapolis
Tampa Bay @ Atlanta
Miami @ New England
Chicago @ Philadelphia
Buffalo @ Kansas City

Søndag kl. 22.05 norsk tid:
Seattle @ San Francisco

Søndag kl. 22.25 norsk tid:
Denver @ Oakland
New Orleans @ LA Rams
Jacksonville @ Arizona

Mandag kl. 02.30 norsk tid:
Green Bay @ Pittsburgh

Tirsdag kl. 02.30 norsk tid:
Houston @ Baltimore

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3078
21.11.17 10:20

Nå som Bills mer eller mindre har kollapset er fokus vendt mot 1st seed in AFC:

Steelers og Patriots er likt på 8-2, med Jaguars som nærmeste utfordrer med 7-3.

Både Patriots og Steelers har veldig overkommelige schedules:

Steelers: Packers, @Bengals, Ravens, Patriots, @Texans, Browns

Patriots: Dolphins, @Bills, @Dolphins, @Steelers, Bills, Jets

Steelers kamper mot Packers og Texans er enklere enn de kunne ha vært siden både Rodgers og Watson er ute. Alt er dermed lagt til rette for at det GW15 blir nøkkelen til hjemmebanefordel i AFC.

Genco
GencoInnlegg: 3951
21.11.17 10:35
SalSomer: - Bengals mot Browns i Cincinnati. En gang i sin tid var Ohio verdens fotballsentrum. Lag som Massillon Tigers, Akron Indians og Canton Bulldogs dominerte the Ohio League, en proffliga som gikk mellom 1902 og 1919. I 1920 banet the Ohio League veien for the American Professional Football Association, en liga som to år senere skulle skifte navn til the National Football League. Av de 14 lagene som var med i tidenes første NFL-sesong var hele 5 fra Ohio, og ligaen ble så klart vunnet av Ohio-laget Akron Pros. I det store og hele, Ohio var verdens Fotball-Mekka. Når vi nå ser på Bengals og Browns er det logisk å spørre seg selv, hva pokker skjedde egentlig?

Godt spørsmål.Hva har skjedd i Ohio?Var det John Elway drive eller Joe Montana drive?Eller var the The Fumble?Kanskje The Betrayal?Paul Browns død og Mike Browns udugelighet?Uansett,det er trist at det som en gang var The Battle of Ohio er desidert minst interessante kampen i helgen.Det hjelper heller ikke at The Game spilles i Columbus dagen før.

Bengals tar nok denne her greit og kommer til å pynte på 46-39 all time record.Eneste mulighet Browns har er at Bengals ser fram til Steelers uka.

Det er ganske sprøtt hvor dårlig AFC har være i år.Bengals er kun en kamp bak i kampen om WC plass selv om de har vært elendige i år.Nå har vi 3 hjemmekamper på rad og vi bør slå Browns og Bears.Nøkkelen blir kampen mot Steelers.Vinner vi den så tror jeg at vi kommer til playoff utrolig nok.Men jeg har ingen tro på det.Vi har historiens verste 0-line.Running game er fraværende og Dalton får 0.00034 sekunder i snitt for å kaste ballen.

Who Dey :-)

toonarmy
toonarmyInnlegg: 4586
21.11.17 11:37

Thanksgiving is Butt Fumble

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3078
21.11.17 13:16

Blir aldri lei av Butt Fumble. Nest beste playet mot Patriots som jeg kan huske. Bak denne lekkerbiskenen signert Colts.

Hedly2
Hedly2Innlegg: 19629
21.11.17 13:30
SalSomer: - Raiders mot Broncos i Oakland. Det er mektig miserabelt å være fan av en av disse to franchisene for tiden (og også sånn generelt, altså ...). Verst er det kanskje i Denver, der OC McCoy nå har fått fyken og der Paxton Lynch tydeligvis er neste mann ut på QB-karusellen etter at hverken Siemian eller Osweiler har fungert. Er Broncos på vei til å bli en ny Browns, med QB-utskiftninger hvert år og årevis med elendighet? Vi får vel nesten håpe det.

Brock Osweiler, Siemian eller Lynch blir alle, som Jay Cutler tidligere i år, å se ut som en elite-QB til helga. Så det er vell ett fett for Broncos hvem som starter.

Og ellers får vi håpe Donald Trump ikke får viljen sin med å utestenge Marshawn Lynch for resten av sesongen...

(Innlegget ble redigert 21.11.17 13:31)

Hedly2
Hedly2Innlegg: 19629
22.11.17 09:22

DC Ken Norton ENDELIG sparket! På høy tid det ble gjort noen grep!

svenna99
svenna99Innlegg: 10849
22.11.17 16:42

Haha, Tyrod tilbake som starter for Bills. 

Tenk, her sitter det et helt team av folk med millionlønn og styrer, og dette er resultatet. Blir matt bare av tanken. 

Genco
GencoInnlegg: 3951
22.11.17 17:06

Ny sjokkerende nyhet.Chad Johnson a.k.a Esteban Ochosinco a.k.a Black Mexican kom ikke til semifinalen i årers HoF kåring.Han fotjener det for TD feiringer hvis ikke noe annet.Han kunne spille og :-)

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8051
22.11.17 17:50

Randy Moss kommer vel inn på første forsøk, og jeg tviler på at de tar to WR, så da blir vel T.O. å måtte vente et år til på å komme inn, da. Ochocinco er enda lenger bak i køen, og jeg er litt tvilende til om han noen gang kommer inn. 

kobebryant92
kobebryant92Innlegg: 2333
22.11.17 18:10

Det att TO ikkje har komt inn er tragisk. Er vel topp 5 receiver gjennom tidene.

Genco
GencoInnlegg: 3951
22.11.17 21:13

TO bør være selvskreven.Når det gjelder Ocho,jeg elsker ham men han når ikke opp til HoF nivå.Men få var underholdende som ham.

SuperChargers
SuperChargersInnlegg: 4508
22.11.17 21:19

Chad Johnson ringte meg faktisk her om dagen, han skulle bare si at han var åpen.

Mirage
MirageInnlegg: 21194
22.11.17 22:50

Revis har signert for Chiefs.

Og Freeney går til Lions.

(Innlegget ble redigert 22.11.17 22:50)

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8051
22.11.17 22:50

Vi har signert Darrelle Revis.

Ja, ja, greit at fyren er gammel, men han kan ikke være verre enn Phillip Gaines. Han var tross alt one-of-a-kind back in the day.

toonarmy
toonarmyInnlegg: 4586
22.11.17 22:51

Revis Island har flyttet til Missouri. 

Genco
GencoInnlegg: 3951
22.11.17 23:20

Om noen vet hva skjer med Nick Mangold?Er han skadet siden ingen har signert ham?

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8051
22.11.17 23:51

Kontrakt over to år. Vet minimum i 17, no guaranteed money i 18. Jeg liker dette. Bare fortell oss at Gaines er borte nå så er alt perfekt!

daoooo
daooooInnlegg: 25888
23.11.17 00:48

@genco

Er nok skadetrøbbel som holder mannen, myten og legenden kontraktsløs.

https://nypost.com/2017/10/04/it-has-been-far-from-easy-for-nick-mangold-since-jets-cut-him/

(Innlegget ble redigert 23.11.17 00:50)

VFK1989
VFK1989Innlegg: 782
23.11.17 11:53

Da var kofferten ferdigpakket og klar for flyet i morgen tidlig mot Pittsburgh via Amsterdam og Detroit. Dette blir min første NFL kamp noensinne, og ganske klart også mitt første tap noensinne i samme slengen. Tror nok det skal bli en meget minnerik tur tross det. 

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13345
23.11.17 12:18

Enjoy! Reisebrev er alltid velkomment!

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8051
23.11.17 13:56

TromsKraft melder at de vurderer å innfør strømrasjonering i kveld pga Ylva. På Thanksgiving, min favoritt av alle de teite dagene vi kan feire på denne jord. Pokker ta dem og pokker ta været. 

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13345
23.11.17 14:30
SalSomer: TromsKraft melder at de vurderer å innfør strømrasjonering i kveld pga Ylva. På Thanksgiving, min favoritt av alle de teite dagene vi kan feire på denne jord. Pokker ta dem og pokker ta været.

Bare å endre til et abonnement mer data først som sist det ;)

Izcilas
IzcilasInnlegg: 6172
Marcus-P
Marcus-PInnlegg: 10488
23.11.17 17:18

Første kamp om en time, blir en skikkelig godbit!

ModernMan
ModernManInnlegg: 11063
23.11.17 17:35

I dag er det tre år siden catch of the century. Det øyeblikket der assa. Sånn i ettertid er det egentlig irrelevant at det var mot oss. Et så kult øyeblikk at jeg kunne hengt opp et stillbilde av det på veggen her, selv om jeg virkelig ikke takler hverken fyren eller laget.

Mirage
MirageInnlegg: 21194
23.11.17 17:49

O-linen til Giants mot Redskins: Flowers, John Jerry, Brett Jones, Jon Halapio (første kamp fra start), Chad Wheeler.

Sed hep

SuperChargers
SuperChargersInnlegg: 4508
23.11.17 18:26

Da jeg våkna i dag tidlig fikk jeg akutt lyst på kalkun til kampen i kveld. Ringte fattern (kalkuneksperten) som ba meg legge fra meg planene da en kalkun tydeligvis skal legges til tining et par dager i forveien. Hadde aldri lagd en kalkun heller. Dro på Rema og kjøpte en 2 kgs kalkunfilet og den har stått i ovnen frem til nå. Med god hjelp over telefonen har det blitt en skikkelig thanksgiving-middag med stuffing og fullt tilbehør for samboer'n og svigers. Full suksess!

Nå blir det kamp, øl, ferdig-retting av tippinga i pausene og full pupp på TVen frem til storkampen i kveld med Bosa-toget mot Dak! Detta blir så gøy! NFL er så konge når Chargers spiller bra og i dag vinner vi! Spår fire turnovers for Charger-D og TD's for Allen, Henry, Gordon og Hayward! 

God kveld og happy Thanksgiving godtfolk!

HuiBuorre
HuiBuorreInnlegg: 18664
23.11.17 18:32

Nasjonalsangen på sax, istedenfor en skingrende sopran, nå snakker vi!

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4124
23.11.17 18:33
HuiBuorre: nå snakker vi!

Men var jo mer radbrekking i den versjonen enn selv på de mest spjåkete utgavene fra unge, kvinnelige r&bere. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester