Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Uke 16

NYTT TEMA
SalSomer
SalSomerInnlegg: 7375
18.12.17 01:49

Uke 16 - God jul!

Det er kun to uker igjen av årets NFL-sesong, og heldige som vi er får vi de to siste ukene på tidspunkter da det ikke nødvendigvis er sosialt akseptabelt å se fotball. Det blir mange kamper midt i julemiddag og gaveåpning denne uken, mens det blir kamper i nyttårskalkun og rakettregn neste uke.

Det er ingen torsdagskamp denne uken, men Thursday Night Football flyttes til en special edition-slot på lørdag, altså lille julaften. Det samme gjør forsåvidt Sunday Night Football også. På lørdag får vi altså special edition Thursday Night og Sunday Night Football etterhverandre.

TNF er altså på lørdag, lille julaften, og denne kampen blir mellom Colts og Ravens i Baltimore. Alltid litt sært når disse to møtes i Baltimore, der man utenfor stadion finner statuer av Ravens-lagenden Ray Lewis og Colts-legenden Johnny Unitas. Colts er jo laget som var i Balitmore før det dro til Indianapolis. Men nå kommer forsåvidt Ravens til kampen etter en bortekamp i Cleveland helga før, så de kan vel ikke rope for høyt om lagtyverier uten å få et forklaringsproblem.

SNF, som går senere på lille julaften, er mellom Packers og Vikings i Green Bay. Vikings har vunnet NFC North og jakter nå bye week og HFA. Packers er så godt som ute av sluttspillet (og kan fort være det allerede hvis MNF i Uke 15 ikke går deres vei). Det hjalp ikke å få Rodgers hjem fra skade, og sesongen i Green Bay blir altså sluttspillsløs. Vikings på sin side spilte så godt i forrige uke at de endelig kunne ønske Teddy Bridgewater velkommen tilbake på slutten av kampen. Får vi se noe mer til ham denne helgen?

På julaften kan man, dersom det går bra for familien, se følgende kamper kl. 19:

 - Titans mot Rams i Tennessee. Det begynner å rakne for Titans. Mot 49ers i forrige uke startet det veldig svakt, så spilte de seg inn i kampen igjen, før de til slutt tapte på et field goal mens tiden gikk ut. Nå har de igjen to veldig vanskelige kamper mot Rams og Jaguars, og det begynner å se stygt ut i wild card-racet. Rams på sin side kan sikre divisjonstittelen med en seier her, etter at de fullstendig knuste og ydmyket Seahawks i forrige uke. Rams begynner å se ut som et veldig hett lag og kan bli interessant å følge med på i det som vil bli et veldig åpent sluttspill i årets NFC.

 - Patriots mot Bills i New England. Patriots sikret seg enda en divisjonsseier etter at de vant borte mot Pittsburgh på særdeles dramatisk vis. Samtidig som de fikk divisjonsseieren tok de også føringen i kampen om HFA i AFC. For Pats er oppskriften nå enkel, vinn de to siste og laget har HFA i sluttspillet. Bills på sin side jakter fortsatt sin første sluttspillopptreden siden 1999. For tiden er de inne, men med et tap her kan de fort være ute. Patriots er en vanskelig motstander, men med en LeSean McCoy som løper som besatt for tiden kan kanskje Bills overraske?

 - Bears mot Browns i Chicago. Det er ikke så mye Christmas cheer i disse to byenee å spore for tiden. Kanskje fansen heller skal komme sammen og mimre litt over World Series i 2016? Det kan fort bli en hyggeligere passiar enn denne kampen.

 - Saints mot Falcons i New Orleans. Kan NFC South sende tre lag til sluttspillet? Det skal spilles en del viktige og spennende oppgjør i denne divisjonen de to siste ukene. Dette kan fort bli en forsmak på en senere sluttspillkamp, men det kan også bli noe av det siste vi ser av disse lagene. To lag som er gode nok til å vinne Super Bowl, men også i en situasjon der de fort kan gå glipp av sluttspillet. Her kan det bli spenning, altså!

 - Bengals mot Lions i Cincinnati. Marvin Lewis er ferdig i Cincy etter sesongen, men spillerne ser ut som at de er ferdige allerede nå. Mot Vikings var det i hvert fall ikke mye tæl i Bengals. Lions på sin side kjemper fortsatt om et wild card, og for et lag som er vant til å spille med ryggen mot veggen er de vel kanskje i en kjent posisjon. Her er oppskriften uhyre enkel for Lions, denne kampen må vinnes.

 - Panthers mot Buccaneers i Carolina. Enda et NFC South-oppgjør, men altså med Buccaneers - det sorte fåret i divisjonen i år. Skal Panthers spille sluttspill i år må de slå Buccaneers, så enkelt er det. Cam Newton og Christian McCaffrey begynner å finne angrepsformen virker det som, men sluttspillet er fortsatt ikke sikret. For et Panthers-lag som er like ustabilt som hele NFC South kan ting virkelig gå alle veier.

 - Chiefs mot Dolphins i Kansas City. Chiefs har aldri vunnet back-to-back divisjonstitler, men med en seier her kan de endre på det. Etter en eventyrlig sesongstart ble det en elendig midtperiode før Chiefs endelig ser ut til å finne seg selv igjen de siste ukene. Hva er det som er det egentlige Chiefs-laget? Det som slår Patriots, Eagles og rødglødende Chargers eller det som taper for Giants og Jets? Kanskje vi kan få et bedre svar på det etter denne kampen mot Dolphins.

 - Redskins mot Broncos i Washington. To lag som ikke går noen sted i år, men etter å ha vært på audition for Cardinals i forrige uke kan Kirk Cousins være på audition for Broncos denne uken. Eller er det kanskje egentlig helst Redskins han ønsker å auditione for? Offseason-dramaet rundt denne mannen vil i hvert fall fortsette.

 - Jets mot Chargers i New York. Det var litt flørting mellom Jets- og Chargers-fansen her inne for noen uker siden, men nå stilner nok kjærlighetsforholdet. Chargers-toget med adresse Super Bowl sporet litt av forrige helg, men det er fortsatt håp for å få det tilbake på skinnene igjen. Spørsmålet er hvordan det går med helsa i laget etter at så å si alle skadeproblemene de har unngått så langt samlet seg opp i én og samme kamp. Og kan Phillip Rivers riste av seg den dårlige performancen mot Chiefs i forrige uke?

Hvis ungene er raske med å åpne pakkene rekker man kanskje å få sett på noen av kampene som går i 22-slotten: 

 - 49ers mot Jaguars i San Francisco. Jimmy Garoppolo er fremtiden i San Fran. Nå får han sin virkelig største test så langt. Jaguars-forsvaret begynner å nærme seg status som historisk god og ser ut som at de kan stoppe det meste av angrep. Hva kan stakkars Garoppolo få til mot dem?

 - Cowboys mot Seahawks i Dallas. Seahawks ble regelrett ydmyket av Rams i forrige uke. Spesielt på linja gikk det galt, og vanligvis så smidige Russell Wilson endte opp med å bli sacket hele 7 ganger. Nå venter et sluttspilljagende Cowboys som potensielt kan være likt med Seahawks før denne kampen, avhengig av hvordan SNF i Uke 15 går. Cowboys vil også endelig ha Zeke tilbake. Kan han klare å gjøre noe liknende det Todd Gurley gjorde mot Seahawks i forrige uke? I så fall vil dette bli veldig stygt.

 - Cardinals mot Giants i Arizona. Cardinals de siste årene har spesialisert seg i å plukke opp gamle quarterbacks og utnytte dem for en siste playoff-push. Kan de titte litt på Eli mens han er på besøk i ørkenen?

På første juledag finner vi to kamper. Først ut er Texans mot Steelers i Houston. Texans-sesongen er over. Mot Jaguars i forrige uke ble de utspilt etter alle kunstens regler. Nå venter bare to kamper før de kan ta offseaosn. Steelers, derimot, har et sluttspill å forberede seg på. I forrige uke røk de på et utrolig bittert og knepent tap mot Patriots og mistet dermed kontroll på HFA i AFC. Nå må de sørge for å slå Texans for at ikke de skal miste bye-weeken sin også. Jacksonville Jaguars ligger og lurer bare én enkelt kamp bak Steelers og har også tie-break mot dem. Et tap kan altså fort bety #3 seed og kamp i wild card-uka.

Uken avsluttes natt til andre juledag, da Eagles og Raiders møtes i Philadelphia. Nick Foles' gjenomst i Philly startet ikke så bra, og det så ut til at laget skulle gå på et skikkelig bananskall mot Giants, men så løste det seg og laget kom unna med en seier. Eagles har clinchet bye week i NFC-sluttspillet, og jakter nå HFA. Raiders på sin side er på utsiden av sluttspillet i AFC, men har fortsatt et lite desperat håp. Det har ikke vært en god sesong for Raiders-angrepet det var så store forhåpninger til i årets sesong. Kan de klare å håndtere et sterkt Eagles-forsvar med en hovedtrener som bør kjenne dem godt etter noen år i AFC West?

Tabeller Stats | Kampoppsett

Game Pass | Viaplay | NFL på Facebook

NFL for nybegynnere | Lagene i NFL (med litt historisk og litt utdatert informasjon)

Nyheter:
FOX | ESPN | NFL | CBS


ESPNs divisjonsblogger:
AFC: West East North South
NFC: West East North South 

Fantasy:
NFL | ESPN | Yahoo

Podcasts:
Viasat NFL Podcast | Ross Tucker Football Podcast Around The NFL


Twitter:
Adam Schefter | Bill Barnwell | Jason La Canfora | Adam Caplan | NorNFL | Peter King | Chris Mortensen | Mike Pereira

Fullstendig oppsett for den sekstende NFL-uken:

Lørdag kl. 22.30 norsk tid:
Indianapolis @ Baltimore

Søndag kl. 02.30 norsk tid:
Minnesota @ Green Bay

Søndag kl. 19.00 norsk tid:
LA Rams @ Tennessee
Buffalo @ New England
Cleveland @ Chicago
Atlanta @ New Orleans
Detroit @ Cincinnati
Tampa Bay @ Carolina
Miami @ Kansas City
Denver @ Washington
LA Chargers @ NY Jets

Søndag kl. 22.05 norsk tid:
Jacksonville @ San Francisco

Søndag kl. 22.25 norsk tid:
Seattle @ Dallas
NY Giants @ Arizona

Mandag kl. 22.30 norsk tid:
Pittsburgh @ Houston

Tirsdag kl. 02.30 norsk tid:
Oakland @ Philadelphia

SalSomer
SalSomerInnlegg: 7375
18.12.17 01:53

Hvis vi mot formodning skulle klare å vinne denne helgen, samtidig som enten Titans taper eller Jaguars vinner (eller begge deler), så er vi låst fast til #4 seed før Uke 17. Da er det vel faktisk en god mulighet for å få tatt Pat Mahomes litt i nærmere øyensyn på nyttårsaften.

Barbosa
BarbosaInnlegg: 4135
18.12.17 09:20

Foreslår at vi starter kronerulling her på forumet.

RW3
RW3Innlegg: 335
18.12.17 22:12

Thomas Davis suspendert i to kamper for taklingen på Davante Adams. Det i seg selv er helt greit, for det var en stygg sak. Men føler det er litt bingo over hva som gir straff i NFL. Seahawks hadde blant annet et par stygge insidenter mot Jaguars forrige helg, men etter hva jeg har skjønt så ble ingen straffet i etterkant. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 2705
18.12.17 22:51

Vanskelig å forutse straffen spillere får ja. 

Straffen er helt på sin plass såklart. Går rett i hodet på en spiller som ikke er i nærheten av noe. Hodeskader er noe ligaen både bør og må begrense. Hørte han er bøtelagt en rekke ganger, så han fikk nok ikke noe mildere straff av at han er en tulling fra før av.

Mirage
MirageInnlegg: 21081
18.12.17 22:54
RW3: Seahawks hadde blant annet et par stygge insidenter mot Jaguars forrige helg, men etter hva jeg har skjønt så ble ingen straffet i etterkant.

De delte ut en drøss med bøter til Seahawks-spillere, bare ikke til Michael Bennett som stod bak situasjonen som gjorde at Leonard Fournette på Jags ble bøtelagt, og som mange reagerte på i ettertid. 

Straffesystemet til NFL er like bingo som catch-reglene. 

Hedly2
Hedly2Innlegg: 19347
18.12.17 23:52
Mirage: Straffesystemet til NFL er like bingo som catch-reglene.

De trekker vell straffene opp fra en hatt full med papirlapper kan jeg tenke meg.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 7375
19.12.17 00:10

Kicker-karusellen fortsetter i LA. Travis Coons er ute og Nick Rose er nå ny kicker for Chargers.

Tenk at det er bare noen dager siden de var det heteste laget i NFL og en åpenbar Super Bowl-kandidat fra AFC. Og nå er de tilbake til å sparke kickere igjen. Gode saker. 

(Sånn mer seriøst så ligger faktisk Chargers fortsatt overraskende godt an for å nå sluttspillet. Hvis de kan vinne sine to siste bør de klare å snike seg inn mtp Titans' og Bills' sesongavslutning. Det er vel ikke helt umulig at Chiefs snubler igjen, heller.)

(Innlegget ble redigert 19.12.17 00:13)

grock19
grock19Innlegg: 82105
19.12.17 02:39

"Kicker-karusellen fortsetter i LA"

Er vel ikke like ille hos by-"rivalen".. :) 

SalSomer
SalSomerInnlegg: 7375
19.12.17 08:00

Nei, Greg the Leg bommet jo på en PAT i helgen, men jeg tror han er ganske trygg i jobben allikevel. :)

ModernMan
ModernManInnlegg: 10178
19.12.17 09:34

Tyron Smith er ute igjen, så da er kampen mot Seahawks tapt.

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 4167
19.12.17 10:12
ModernMan: Tyron Smith er ute igjen, så da er kampen mot Seahawks tapt.

Tullball. Vi har jo "Mean" Chaz  Green! Den ugjennomtrengelige muren fra Tampa. Bare se for et beist han er. 

Seahawks er vel uansett ikke kjent som et særlig godt forsvarslag. Kan ikke se hvordan dette skal gå galt. 

 

(Innlegget ble redigert 19.12.17 10:18)

ModernMan
ModernManInnlegg: 10178
19.12.17 10:50
MensenErnst: Kan ikke se hvordan dette skal gå galt.

Neida, går så bra så. Legion of bust, er det ikke det de kaller seg?

(Innlegget ble redigert 19.12.17 10:51)

ModernMan
ModernManInnlegg: 10178
19.12.17 11:01

Richardson har allerede gitt fra seg kontrollen over Panthers. Tydelig at disse anklagene mot han ikke er løse rykter.

Mirage
MirageInnlegg: 21081
19.12.17 11:44

Stor takk til Devonta Freeman, som sikret meg en plass i playoff-finalen i Norsk-Fotball-Liga ved å score mer poeng enn Matt Ryan og Julio samlet.

Barbosa
BarbosaInnlegg: 4135
19.12.17 12:29

Ser rapperen P. Diddy er ute på twitter å annonserer at han ønsker kjøpe Panthers. Det blir nok neppe å skje. 

grock19
grock19Innlegg: 82105
19.12.17 12:40

Blir en fin julegave å få Seahawks matematisk eliminert fra PO, ute for første gang siden 2011 og Championship Window lukket for denne gang.

En del 'legitime' tap etter hvert, etter 2-3 helt unødvendige, i ulike grader av tullball.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 2705
19.12.17 14:14
grock19: Blir en fin julegave å få Seahawks matematisk eliminert fra PO, ute for første gang siden 2011 og Championship Window lukket for denne gang.
En del 'legitime' tap etter hvert, etter 2-3 helt unødvendige, i ulike grader av tullball.

Har dere så mange spillere på utgående kontrakt? Laget er jo bra det. Litt uheldige med skader/avhengighet til enkeltspillere. Få fikset o-line så bør vel mulighetene være der til neste år?

Izcilas
IzcilasInnlegg: 5438
19.12.17 16:22
Mirage: Landon Collins sier at Eli Apple må "vokse opp".

Landon Collins har virkelig blitt en av de store i Giants allerede. Han har kanskje ikke en C på drakta si, men han kunne virkelig hatt det. Han har prøvd å nå til Apple gjennom hele sesongen, og sa tidligere at han satte seg ned med han hver dag for å prøve  å snakke med Apple. 

 

Problemet til Apple ligger nok i det at han er alt for ung mentalt sett. Han takler ikke livet i NFL per nå, til tross for at han har et enormt talent. Mange mener han ikke er mer enn 16 år gammel i hodet, og det tror jeg viser igjen. God nok grunn til å ikke drafte han så høyt som vi gjorde. 

Mirage
MirageInnlegg: 21081
19.12.17 16:54
Izcilas: Problemet til Apple ligger nok i det at han er alt for ung mentalt sett. Han takler ikke livet i NFL per nå, til tross for at han har et enormt talent. Mange mener han ikke er mer enn 16 år gammel i hodet, og det tror jeg viser igjen. God nok grunn til å ikke drafte han så høyt som vi gjorde.

Apple får nok en sjanse til med ny HC og GM, men hvis han ikke oppfører seg neste sesong så er han nok ferdig. Spillet hans på banen gjør ikke opp for tullet hans.

Når Odell finner på tullete feiringer eller er sur når vi ikke vinner så kan jeg leve med det, for han backer i det minste opp den tidvis umodne oppførselen med strålende spill på banen. Apple har ikke det, og da er han simpelthen et problem. Nå er han en distraksjon for laget, en distraksjon som ikke leverer.

Etter forrige kamp ble han forøvrig spurt om hvem som stod bak den ene breakdownen som førte til touchdown for Eagles. Han sa da at DRC jumpet routen hans, og at det derfor var hans skyld. Og det kan godt stemme, men det er måten han gjorde det på. Han slenger lagkameraten sin under bussen til media. Det han skulle sagt er at det var en misforståelse mellom han og DRC, og dermed ville det aldri blitt noe sak ut av det. Han er så lite gjennomtenkt i enkelte ting han gjør at jeg får vondt av han.

Mirage
MirageInnlegg: 21081
19.12.17 20:13

nvm

(Innlegget ble redigert 19.12.17 20:13)

SalSomer
SalSomerInnlegg: 7375
19.12.17 20:23

Forrige uke var visst tredje gang i NFL-historien at samtlige kamper endte i favorittserier.

Tar gjerne en runde til med at oddsfavorittene vinner, jeg. 

svenna99
svenna99Innlegg: 10713
19.12.17 22:35
MensenErnst: Tullball. Vi har jo "Mean" Chaz  Green! Den ugjennomtrengelige muren fra Tampa. Bare se for et beist han er.

Haha! Hva faen er det han driver med på 00:54, wax on wax off?

ModernMan
ModernManInnlegg: 10178
19.12.17 22:57

Aaron Rodgers på IR.

Great success.

VFK1989
VFK1989Innlegg: 558
19.12.17 22:58

Aaron Rodgers tilbake på IR, som forventet etter vi matematisk var ute av playoffs. Bedre å la han lege 100% nå. 

AirCanada
AirCanadaInnlegg: 2072
19.12.17 23:15

Smart å spare han mot Barr & Co.

Mirage
MirageInnlegg: 21081
19.12.17 23:27
ModernMan: Aaron Rodgers på IR. Great success.

Passer meg ypperlig, for motstanderen min i Fantasy har han. Da blir det Nick Foles vs Jared Goff i finalen. Jeff Fischer would be proud.

Mirage
MirageInnlegg: 21081
20.12.17 02:41

Damon Harrison leder ligaen i run stops for fjerde sesong på rad, men ble likevel ikke tatt med til Pro Bowlen. K den.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg