Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Offseason 2018

NYTT TEMA
SalSomer
SalSomerInnlegg: 8151
29.12.17 13:42

NFLs Offseason står for døren. For 20 lag vil nyttårsaften være sesongens siste kamp. 17 lag vet allerede at det ikke blir Lombardi-jakt i år, mens tre til vil starte offseasonen sin snart. Chargers er at av lagene som ligger i fare for å ikke nå sluttspillet sammen med Bills, Ravens, Titans, Falcons og Seahawks. Ellers har Broncos og Raiders fått en tidlig offseason, i tillegg til Jets, Dolphins, Colts, Texans, Browns, Bengals, Giants, Redskins, Cowboys, Packers, Lions, Bears, Buccaneers, Cardinals og 49ers.

Offseason betyr gjerne forandringer, og som alltid er det spesielt tre plasser som får veldig mye oppmerksomhet - head coach, general manager og quarterback.

På head coach-posisjonen har allerede Giants gjort endringer. Ben McAdoo forsvant tidlig i desember. Steve Spagnuolo har vært midlertidig trener der ut sesongen, men er ikke forventet å beholde rollen permanent. Med en ny GM, Dave Gettleman, på plass, har Giants dog posisjonert seg sånn at de kan begynne HC-jakten allerede på mandag og har dermed et lite forsprang på eventuelle andre lag som skal sparke GMen sin.

Andre lag der HC-jobben henger i en tynn tråd er:

 - Colts. Chuck Pagano er forventet å forsvinne ut i år, men han har strengt tatt vært en kandidat tidligere år også. Uansett, etter å ha fått en "stay of execution" to ganger vil det nok fort vise seg at alle gode ting nødvendigvis ikke er tre. Pagano bør være ferdig nå, selv om han kanskje kan peke på mangelen på Andrew Luck som en unnskyldning for årets problemer.

 - Bengals. Tidligere i måneden ble det rapportert at Marvin Lewis og Bengals ville gå hver sine veier etter 15 sesonger, 4 divisjonstitler, 7 sluttspillopptredener og 0 seire i sluttspillet. Etter det har Lewis brukt veldig mye tid på å forklare at den rapporten var falsk, men det ser uansett ut som at Lewis' dager i Bengals er talte. Lewis blir uansett en het kandidat rundt om i ligaen både som defensiv koordinator og som general manager skulle han forlate Cincy.

 - Bears. John Fox har ikke klart å gå over 6 seire på en sesong etter tre sesonger i Chicago. Sånt beholder man ikke jobben av. I år vant han riktignok North-divisjonen, men beklageligvis feil North-divisjon. Fox ledet Bears til fire seire mot AFC North, men bare én enslig seier i sin egen conference. Uansett, med en ung QB, to gode RBs og et spennende forsvar er det en veldig spennende situasjon i Chicago akkurat nå, og hvis Fox får fyken kan Bears fort være det mest ettertraktede stedet å søke ny jobb.

Lag som veldig fort kan bytte HC er:

 - Buccaneers. Dirk Koetter har ikke klart å bygge på den lovende førstesesongen, og posisjonen hans forverres av at gode gamle Chucky, Jon Gruden, etter sigende har lyst til å returnere til Tampa Bay. Det er nok til at Koetters posisjon ser truet ut, men kommer de til å velge å la ham gå etter bare to sesonger?

 - Lions. Jim Caldwell klarte ikke å ta Lions til sluttspillet i år. Dermed er det blitt fire sesonger med to wild card-opptredener som begge har endt i tap, og tre sesonger på rad nå der Lions har ligget og vaket rundt 8-8. Caldwells Lions er omtrent like spennende som hans ansiktsuttrykk. De er ikke dårlige, de er ikke gode, de er bare meh. Mange trenere har levd lenge på å være meh, men det kan kanskje begynne å se stygt ut for Caldwell.

 - Browns. Det høres kanskje rart ut at Browns ikke er i "tynn tråd"-kategorien etter at Hue Jackson står i fare for å bygge på en 1-15-sesong med en 0-16-sesong, men Browns-eier Jimmy Haslam insisterer på at Jacksons posisjon er trygg. Uansett, det bør være en diskusjon rundt Jackson denne offseasonen, for det han har levert til nå holder ikke.

Andre kandidater:

 - Titans. Mike Mularkeys "exotic smashmouth" har gått ut på dato, og selv om han har overgått forventningene i sine to og et halvt år i Nashville begynner det å murre i rekkene. Tre tap på rad gjør at sluttspillplassen til Tennessee er utsatt, og hvis den ryker ryker fort Mularkey.

 - Broncos. Denver er ikke vant med tapssesonger, og Vance Joseph er ikke en populær mann blant fansen på Mile High. Men å sparke noen etter bare ett år er alltid drastisk, og Joseph har ikke akkurat blitt plassert i en perfekt situasjon QB-messig.

 - Raiders. Jack Del Rios menn var en av de store Super Bowl-favorittene i år, men laget tok istedet et kraftig steg tilbake. Del Rio kan nok leve på fjorårssesongen og det at det er den offensive koordinatoren som får mesteparten av skylden i Oakland, men jobben hans er ikke helt trygg.

 - Jets. Tre sesonger uten sluttspill for Todd Bowles er ikke en lovende start, men han har ikke hatt all verden å jobbe med og laget har overgått forventningene som var til dem i år. Bowles er ikke trygg, men ville vært et overraskende trenerskifte i år.

 - Texans. GM Ricky Smith og HC Bill O'Brien er etter sigende ikke særlig glade i hverandre. Smith skal ha forsøkt å skyve O'Brien ut før. Vil årets skuffende dårlige sesong gi Smith nok skyts til at han klarer å vinne maktkampen mot O'Brien? Neste sesong er forøvrig den siste av O'Briens kontrakt, kanskje ender han opp med å være HC på lånt tid.

 - Ravens. Hvis Ravens ikke tar seg til sluttspillet har de gått tre sesonger uten sluttspill på rad. Da kan det være slutt for John Harbaugh. Det er en long-shot, men ikke umulig.

Lag som kan bli tvunget til å finne en ny trener:

 - Cardinals. Bruce Arians vurderer å legge opp. Han er 65 år gammel og han er trener for et lag som ser mer og mer ut som at de er på vei inn i rebuild-modus i en divisjon som ser mer og mer ut som at den er på vei til å bli vanskelig å konkurrere i for Cardinals de kommende årene. Har han virkelig ork og lyst til å ta et år til?

 - Seahawks. Pete Carroll er 66 år og den eldste treneren i ligaen. Noen mediefolk spekulerer i om han vurderer å legge opp. Det er nok mest sannsynlig bare tomme spekulasjoner, men de er verdt å nevne.

 - Redskins. Jay Gruden er en av favorittene til å ta jobben i Bengals, der han var offensiv koordinator tidligere. Kanskje frister det mer for Gruden å dra tilbake til Andy Dalton enn å være i en ustabil Redskins-situasjon der han ikke en gang vet hvem QBen er til neste år. Ellers er det også en aldri så liten mulighet for at Redskins gjør det enkelt for seg selv og sparker Gruden, men det ville vært overilt.

Men når noen skal ut må også noen inn. Blant årets heteste kandidater finner vi et vell av koordinatorer, college-trenere og tidligere NFL-trenere. Det er intet poeng i å liste alle her nå, men etterhvert som lag intervjuer kandidater vil de nok nevnes i tråden.

Årets QB-karusell kan se ut til å bli riktig så interessant. Det er mange rimelig ålreite QBs som fort kan befinne seg i en ny by til neste år:

 - Kirk Cousins er juvelen alle vil ha akkurat nå. Etter to franchise tags på rad må Redskins ut med $34,5 millioner for å tagge Cousins en tredje gang. Det kommer ikke til å skje. Cousins vil teste free agent-markedet, og mange quarterback-sultne lag vil nok være villige til å betale mye for å få tak i ham.

 - Tyrod Taylor er ikke en populær mann i Buffalo, selv om han kanskje tar laget til sin første sluttspillopptreden på denne siden av tusenårsskiftet. Taylor er en trygg og risikofri QB, men kanskje uten X-faktoren som lar ham vinne kamper. I et lag med et allerede godt bygget opp aparat rundt QBen kan Taylor være en veldig god løsning.

 - Alex Smith er på mange måter identisk med Taylor, bare litt eldre og litt bedre. Smiths kontrakt kombinert med Chiefs' nye QB Patrick Mahomes gjør at han nok ikke vil være i KC i 2018, til tross for hans særdeles gode sesong i år. Chiefs vil forsøke å trade bort Smith denne offseasonen, men vil noen være villig til å kjøpe?

 - Sam Bradford, Teddy Bridgewater og Case Keenum har alle vist nok til at de er interessante QBs for flere lag. Vikings kan ikke beholde alle tre, spesielt siden samtlige er på utgående kontrakter i år, så noen må bort. Mest sannsynlig vil Vikings beholde Bridgewater, mens Bradford og Keenum vil ut som free agents, men man kan aldri vite hvilken vei det går.

 - Eli Manning er meget mulig ferdig i New York etter den enorme fadesen der han ble benket tidligere i sesongen og fikk start-streaken sin ødelagt. Etter det har det nærmest vært et krav at han skal bli gjenforen med Tom Coughlin i Jacksonville. Får vi se Manning i en kledelig gull/svart hjelm neste år?

 - Josh McCown fyller 39 før neste sesong og mistet slutten på årets sesong på grunn av skade, men han spilte godt nok for Jets til at noen vil ta en sjanse på McCown neste år. Det er ikke utenkelig at han blir værende i New York, men det er også fullt mulig at McCown snart vil befinne seg i sitt ellevte NFL-lag i karrieren.

Drew Brees og Jimmy Garoppolo er til slutt to store navn som begge er free agents i årets offseason, men de kommer ikke til å forlate lagene sine. Fans som drømmer om Brees eller Garoppolo må nok se andre steder.

På GM-plassen har allerede Browns og Giants gjort sine bytter. Giants har som nevnt fått inn Gettleman, mens Browns har John Dorsey som sin nye GM. Også her vil det kunne komme endringer i de kommende dagene.

 

Ellers er de viktigste datoene i årets offseason som følger:

Januar

20. januar: East-West Shrine Game. 

20. januar: NFLPA Collegiate Bowl

27. januar: Senior Bowl

College-håpefulle får vist seg frem for NFL-speidere i oppvisningskamper mot slutten av januar. NFL-stjerner som Steve Atwater, Steve Smith Sr. og Jimmy Garoppolo kan takke East-West Shrine Game for at de dukket opp på radaren til mange etter college, mens Dan Marino, Derrick Brooks, Philip Rivers og Matt Forte er et utvalg av spillere som storspilte i Senior Bowl.

Februar

20. februar: Lag kan begynne å gi ut franchise tags.

27. februar: Scouting Combine begynner.

Etter Super Bowl begynner free agent-perioden så smått, samtidig som det fortsatt er draften man ser mest frem mot, da spesielt med Scouting Combine som den store hendelsen der draft-håpefulle får vist seg frem for speidere.

Mars

5. mars: Scouting Combine avsluttes.

6. mars: Kl. 22 norsk tid går fristen for å gi ut franchise tag til spillere.

12. mars: "Legal tampering" - Lag kan lovlig snakke med agenten til spillere som vil bli unrestricted free agents om to dager. Ingen kontrakter kan gis ut eller kommes til enighet om.

14. mars: Kl. 22 norsk tid er NFLs nyttår. Da går kontraktene til spillere ut. Spillere som ikke har fått ny kontrakt eller er blitt franchise taget er nå free agents. Spillere som kun har tre sesonger i ligaen og som har fått et minstetilbud fra laget sitt vil være restricted free agents, andre er unrestricted. Alle lag må nå også være under salary capen for 2018. Lag kan nå fritt kontakte free agents. Lag kan nå trade spillere.

25. mars: Ligamøtet begynner. 

28. mars: Ligamøtet slutter.

I mars begynner det nye ligaåret, og også free agency-perioden. De første free agentene vil bli signert allerede i midten av mars. Vi får også ligamøtet. En ting som nok media vil at skal diskuteres i år er touchback-regelen. Ellers, hvordan er forholdet mellom Jerry Jones og de andre eierne?

April

2. april: Lag med ny head coach kan starte offseason workout.

16. april: Lag med gammel head coach kan starte offseason workout.

26. april: NFL-draften begynner.

28. april: NFL-daften slutter.

Draften! Verdens største idrettsbegivenhet der det ikke utføres noen form for idrett går i år av stabelen i Dallas, Texas! Alle hjerter gleder seg. Det vil nok fort komme en egen draft-tråd fra en av forumets draft-guruer.

Mai

4. mai: Rookie minicamps. 

11. mai: Rookie minicamps.

21. mai: Vårmøtet begynner.

23. mai: Vårmøtet sluter.

I mai kan lagene ha en tredagers minicamp med rookiene, enten 4. til 7. mai eller 11. til 14. mai. Det er også et nytt eiermøte med flere regelendringer og andre ting å diskutere. Mai er generelt ikke kjempespennende i NFL-verdenen.

Juni

Juni er en eneste lang grind. Det er noen viktige frister for å få kontraktene til ulike typer free agents på plass, samt noen kontraktsfrister som er vesentlige for salary cap, men det skjer sjelden noe særlig spennende i juni.

Juli

16. juli: Kl. 22 norsk tid: Franchise tag-spillere må ha fått en ny langtidskontrakt, eller spille 2018-sesongen med franchise tag.

Midten av juli: Training camp!

Ah, juli! Det er varmt ute, folk har ferie, Norge slapper av og i NFL begynner training camp. Dette er tiden du kan sitte inne hele dagen med noe kaldt å drikke og bare se spillere kaste ball i en evighet, mens NFL Network loser deg fra training camp til training camp og Twitter tar av med videoer av rookie-spillere som gjør syke catches og som definitivt er på vei til å bli den neste store. Juli er tiden for sommerflørter, og i NFL-sammenheng betyr det at du kommer til å lese mye om forskjellige udraftede rookies som en eller annen tvilsom journalist mener virkelig kommer til å ta ligaen med storm. To måneder senere kommer fyren til å være bort og du vil ha glemt navnet hans. Uansett, training camp er bra saker.

August

2. august: Hall of Fame Game i Canton i Ohio. 

2. august: Hall of Fame-innlemmelsene.

Starten av august: Preseason begynner.

Fotball på TV! Et halvt år er over, du kom deg gjennom det i år igjen! Det er fotball på TV, og det er mulighet til å få et første blikk på årets lag. Det er fortsatt en måned til meningsfylt fotball, men pytt, hvem bryr seg om det i august?

September

1. september: Kl. 22 norsk tid: Lagene må være på 53 spillere. Skadede spillere må på IR eller PUP.

6. september: Avspark for 2018-sesongen. Offseason er over. Du kom deg gjennom det i år igjen.

Mirage
MirageInnlegg: 21195
29.12.17 16:36

Passer godt med denne tråden for meg, interessen min i denne sesongen er død og begravet. Hva som skjer i siste kampen til Giants og resten av lagene interesserer meg skuffende lite akkurat nå.

svenna99
svenna99Innlegg: 10851
29.12.17 17:08

Sant det, er ikke så lenge til offseason for en del av dere!

Nei uff, nå var jeg stygg

toonarmy
toonarmyInnlegg: 4622
29.12.17 17:26
svenna99: Sant det, er ikke så lenge til offseason for en del av dere! Nei uff, nå var jeg stygg

Årets playoff skulle være fantastisk morsomt, istedenfor må vi se Foles. Min entusiasme for året sank samtidig som sesongen sluttet for Wentz, og det suger.

Mirage
MirageInnlegg: 21195
29.12.17 17:52
svenna99: Sant det, er ikke så lenge til offseason for en del av dere! Nei uff, nå var jeg stygg

Dere kommer til å lide samme skjebne som vi gjorde forrige sesong, så det bekymrer meg svært lite.

Med skaden på Wentz så er neste sesong sabotert også, bare se på hvordan Mariota og Carr har vært denne sesongen etter å ha mistet en del av den allerede knappe treningstiden i off-season til rehabilitering.

toonarmy
toonarmyInnlegg: 4622
29.12.17 18:31
Mirage: Med skaden på Wentz så er neste sesong sabotert også, bare se på hvordan Mariota og Carr har vært denne sesongen etter å ha mistet en del av den allerede knappe treningstiden i off-season til rehabilitering.

Nja, så enkelt er det vel ikke. Kan godt hende han vil være rusten i starten av sesongen, men å si at sesongen 2018 er ødelagt og bruke Carr og Mariota som bevis på det er i overkant enkelt.

sankaa
sankaaInnlegg: 6166
29.12.17 21:48

Kanskje litt off-topic, men Madden NFL 18 koster nå 269kr på PS-store for de som er interessert i det. Slo til på dette selv i dag.

Mirage
MirageInnlegg: 21195
30.12.17 06:22
toonarmy: Nja, så enkelt er det vel ikke. Kan godt hende han vil være rusten i starten av sesongen, men å si at sesongen 2018 er ødelagt og bruke Carr og Mariota som bevis på det er i overkant enkelt.

Selvfølgelig er det en grov forenkling, jeg bare ønsker Eagles særdeles lite suksess. :-)

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13349
30.12.17 13:36

Er også villig til å vedde huset mitt på at vi har bedre både coaching og medical staff enn Titans og Raiders ;)

Men selv for oss blir off season spennende. Særlig med tanke på hvilke coaches som blir og hvem som drar. Tror det skal litt til, men vil gjerne beholde John DeFilippo. Cory Undlin og.

svenna99
svenna99Innlegg: 10851
30.12.17 15:09

Hvilke lag kommer til å trenge ny HC?

 

Mirage
MirageInnlegg: 21195
30.12.17 15:46
svenna99: Hvilke lag kommer til å trenge ny HC?

Bucs og Broncos, muligens Cleveland og Indy. Sikkert noen flere jeg ikke husker i farta også.

svenna99
svenna99Innlegg: 10851
30.12.17 15:49

Bucs stemmer ikke. Sak på nfl.com nå, Koetter i 208 også

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13349
30.12.17 15:50

Giants? :P

toonarmy
toonarmyInnlegg: 4622
30.12.17 16:05
svenna99: Hvilke lag kommer til å trenge ny HC?

Bør ihvertfall være Browns, Colts, Titans, Bears, Bengals, Giants, Lions, Broncos og Cards hvis Arians gir seg. 

Mirage
MirageInnlegg: 21195
30.12.17 16:31
Jazzeron: Giants? :P

Han skrev "kommer til". Vi trenger allerede en, vi har ikke en. Så opplagt at det ikke var noe poeng i å nevne det.

Mirage
MirageInnlegg: 21195
30.12.17 18:46

Gettleman kjapt i gang. RT Bobby Hart, som i sommer erklærte at han anså seg selv som ligaens beste right tackle, har nå blitt cuttet.

Flowers bør være neste, så kan han ta med seg Eli Apple.

I tillegg har vice president of player evaluation, Marc Ross fått sparken av Gettleman.

(Innlegget ble redigert 30.12.17 18:49)

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13349
31.12.17 16:32

Hehe Jason garret er visst trygg, men Linehan og Marinelli kan få fyken. Julaften!! 

Mirage
MirageInnlegg: 21195
31.12.17 16:51
Jazzeron: Hehe Jason garret er visst trygg, men Linehan og Marinelli kan få fyken. Julaften!!

I mellomtiden skal Eagles DC Jim Schwartz på jobbintervju for jobben som Giants head coach. 

toonarmy
toonarmyInnlegg: 4622
31.12.17 17:34
Mirage: I mellomtiden skal Eagles DC Jim Schwartz på jobbintervju for jobben som Giants head coach.

Blir nok ikke eneste intervjuet han tar i 2018. Men ønsker han bedre enn å måtte slite år etter år med rosteren til Giants. 

BennyKanin
BennyKaninInnlegg: 3541
31.12.17 18:38

Shurmur skal være aktuell for Bears...

#taenannenjobb

daoooo
daooooInnlegg: 26025
31.12.17 22:38
SalSomer: - Raiders. Jack Del Rios menn var en av de store Super Bowl-favorittene i år, men laget tok istedet et kraftig steg tilbake. Del Rio kan nok leve på fjorårssesongen og det at det er den offensive koordinatoren som får mesteparten av skylden i Oakland, men jobben hans er ikke helt trygg.  - Jets. Tre sesonger uten sluttspill for Todd Bowles er ikke en lovende start, men han har ikke hatt all verden å jobbe med og laget har overgått forventningene som var til dem i år. Bowles er ikke trygg, men ville vært et overraskende trenerskifte i år.

Går visst noen rykter om at Raiders jakter Jon Gruden, snakkes om en avtale som inkluderer eierandeler i franchiset.

Jets forlenget for øvrig med Bowles og GM Mike Maccagnan for noen få dager siden, ut 2020 sessongen om jeg husker riktig. Gikk faktisk rykter om at Bowles navn var på papiret i flere klubber på utkikk etter ny HC.

toonarmy
toonarmyInnlegg: 4622
31.12.17 22:39

Bill O'Brien vant maktkampen i Houston, og Haslam fortalte Dorsey at Hue er HC i 2018. Så Browns satser på å gå 0-16 to år på rad?

Mirage
MirageInnlegg: 21195
31.12.17 22:53
daoooo: Går visst noen rykter om at Raiders jakter Jon Gruden, snakkes om en avtale som inkluderer eierandeler i franchiset.

Ille nok å være så interessert i en fyr som ikke har coachet på ti år, men å ville tilby han eierandeler i tillegg? For et opplegg.

toonarmy
toonarmyInnlegg: 4622
31.12.17 23:43

Pagano OUT ifølge Schefter. Gratulere til colts-fans her inne.

Mirage
MirageInnlegg: 21195
31.12.17 23:53
toonarmy: Pagano OUT ifølge Schefter. Gratulere til colts-fans her inne.
daoooo
daooooInnlegg: 26025
01.01.18 01:45

Jets med #6 i draften, må vel være 3 gangen på 4 år eller noe vi ender på samme plasss i draft rekkefølgen. Dessverre disponerer QB hungrige lag samtlige 5 picks før oss (Browns har riktignok 2 av disse).

svenna99
svenna99Innlegg: 10851
01.01.18 02:11

Del Rio også sacked

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8151
01.01.18 02:12

Jack Del Rio er sparket i Raiders. Jeg har jo ikke fulgt så nøye med i år, men jeg husker på starten av sesongen at media fortalte meg at Raiders var det beste laget i verden, så dette skjønner jeg ikke mye av. Hvorfor skulle det beste laget i verden og en klar SB-favoritt sparke treneren sin?

Genco
GencoInnlegg: 3954
01.01.18 14:53

Black Monday er godt igang.Fox ferdig i Chicago og Caldwell i Detroit

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8151
01.01.18 18:00

Bruce Arians legger opp. Det var jo hyggelig at han kunne gå ut med en seier. Decent trener, men satt aldri med følelsen av at lagene hans kunne gå hele veien. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg