Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Uke 3

NYTT TEMA
SalSomer
SalSomerInnlegg: 8348
17.09.18 10:12

Uke 3 - Årets bilde begynner så smått å forme seg

Denne uken starter i Cleveland (aldri et godt tegn), der Browns og Jets - to av de mindre vellykkede lagene de siste tiårene - møtes til TNF. Nå er det optimisme i begge leire, dog, med en skinnende ny rookie QB for både Browns og Jets. For Jets sin del har de kastet Sam Darnold ut i ilden med en gang, det har gått både veldig bra (i uke 1) og veldig dårlig (i uke 2), som seg hør og bør med en rookie QB. Browns på sin side sparer Baker Mayfield og setter sin lit til Tyrod Taylor. Det har vært til dels oppløftende spill og håpet om å få den første seieren siden desember 2016 lever i Cleveland, men akkurat nå holdes det tilbake ikke av en QB, men av en kicker. Zane Gonzalez har vært forskjellen på 2-0 og 0-1-1 for Browns så langt, og det er usikkert hvor mye lenger han overlever å bomme field goals og PATs.

 

På søndag kl. 19 ser vi følgende:

 - Vikings mot Bills i Minnesota. Etter en miserabel start på sesongen ble ting litt bedre for Bills i andre omgang mot Chargers, men det er lite som tilsier at Josh Allen og hans merry gang skal klare å gjøre noe særlig mot et staut Vikings-forsvar. Stort sett er det nok en god idé å plukke laget som skal opp mot Bills hver uke i din survivor pool, for Bills ser ikke gode ut i år.

 - Texans mot Giants i Houston. To lag som har startet 0-2. Deshaun Watson har ikke helt klart å gjenskape magien fra fjoråret. Litt av problemet ligger nok i at han har fryktelig lite tid til å kaste ball bak en svak offensiv linje for Texans. Kan han få mer tid mot Giants-forsvaret? Giants på sin side har nå startet 0-2 i fem av de siste seks årene. Det ene året de ikke startet 0-2 gikk de til sluttspillene, de fire andre gjorde de ikke det, så sånn sett ser det stygt ut for G-men nå.

 - Redskins mot Packers i Washington. Adrian Peterson så god ut, så så han ikke fullt så god ut. Nå møter han gamle kjente NFC North-rivaler. Etter bare 9 poeng mot et antatt svakt Colts-forsvar trenger Redskins å heve spillet betraktelig her. I Packers-land på sin side er det som det alltid er - alt handler om Rodgers. Han spilte mot Vikings og fikk med seg en uavgjort, men han spiller visst gjennom smerte. Hvor lenge kan det holde på?

 - Chiefs mot 49ers i Kansas City. Patrick Mahomes er utvilsomt den mest populære mannen i Kansas City akkurat nå. Gjennom to kamper har han sett strålende ut, men enhver erfaren Chiefs-fan vet at alt kan snu så alt for fort. Nå venter hans første hjemmekamp i karrieren, og mottakelsen han får på Arrowhead bør være god. 49ers på sin side overlevde en late game surge fra Lions i forrige uke og klatret til 1-1. Jimmy Garoppolo er ikke ukjent med den hypen Mahomes får nå han heller, og mot et Chiefs-forsvar som er heller porøst bør han kunne score mye og ofte. Et spørsmål er dog om han får med seg Marquise Goodwin, eller om receiveren fortsatt vil være skadet.

 - Dolphins mot Raiders i Miami. Dolphins er 2-0 så langt i sesongen i det som kanskje er den mest overraskende sesongåpningen av alle. Noen hadde Dolphins som kandidater til å drafte #1 neste år, og selv om det selvsagt fortsatt er fullt mulig, så ser det ikke helt sånn ut riktig ennå. Raiders på sin side står så langt med to hederlige tap under Jon Gruden. De så tidvis gode ut både mot Rams og Broncos, men ting falt sammen på slutten. Kan det være et kondisen er et problem når man har en snittalder i troppen på et sted rundt 50?

 - Eagles mot Colts i Philadelphia. Eagles-fansen venter på Carson Wentz, og hvis det er en fanbase som kan fortelle dem hvordan det funker å vente på en skadet QB er det nok Colts-fansen. Nick Foles var riktignok god mot Tampa Bay, men ikke god nok til å unngå å bli Fitzmagiced. Colts på sin side fikk en seier mot Redskins, men det var mye opp og ned for Luck, som kastet 2 touchdowns mot 2 interceptions. Han er ikke helt i world-beater-form, ser det ut som.

 - Jaguars mot Titans i Jacksonville. Var det en passing of the torch vi så i AFC forrige uke, da Jaguars slo Patriots? Blake Bortles så god ut, forsvaret var veldig bra, og laget vant uten Leonard Fournette - som de forsåvidt har for vante å gjøre. Plutselig er kanskje Jaguars det beste laget i AFC, og nå skal de og deres veldig gode linje opp mot et Titans-lag so mangler to tackles og som måtte starte Blaine Gabbert mot Texans og være avhengig av special teams trickery for å vinne kampen. Det ville vel forsåvidt kanskje vært litt morsomt om Gabbert kom hjem til Jacksonville og ledet en upset win over et høytflyvende Jaguars-lag, sånn for alle bortsett fra Jags-fans.

 - Panthers mot Bengals i Carolina. Cat fight in Carolina! Panthersangrepet var godt i forrige uke mot Falcons, men det holdt ikke til seier. Nå møter de et Bengals-lag som ser veldig godt ut etter to uker og som har hatt ekstra lang hvile før kampen. Det lover ikke helt bra. Cam Newton måtte også tåle ekstra røff behandling av Falcons-forsvaret, og på et tidspunkt ble han targeted av Damontae Kazee på særdeles stygt vis, noe som førte til en utvisning. Nå skal han opp mot et Bengals-forsvar som også har kjent på utvisninger i år og som har et litt frynsete rykte. Vi får håpe vi unngår flere stygge situasjoner.

 - Ravens mot Broncos i Baltimore. Ravens overkjørte Bills i Uke 1, men kom seg aldri ut av startgropa da kampen begynte mot Bengals i Uke 2. De hadde riktignok et sent forsøk på å vinne kampen, men det gikk ikke helt. Broncos på sin side var også veldig dårlig tidlig i Uke 2 mot Raiders, men klarte å få et sent comeback slik at de gikk til 2-0 for sesongen. Kan Broncos komme seg til 3-0 i det som bør være et møte mellom to veldig staute forsvar? I så fall vil det være en av de større overraskelsene i årets liga.

 - Falcons mot Saints i Atlanta. I en divisjon der det skulle være tre topplag skulle dette være en av toppkampene. I stedet har vi fått tre bunnlag som nå ser oppover til Buccaneers, uten at noen er helt sikre på hvordan det skjedde. Uansett, NFC South er fortsatt en staut divisjon og man har nok ikke råd til så alt for mange tap om man skal henge med her, så dette blir en viktig kamp for to 1-1-lag. Falcons så ut som at de har fått løst litt av touchdown-problemene sine i Uke 2, mens Saints kom seg unna med en heldig seier mot Browns og laget ser foreløpig på ingen måte ut som den Super Bowl-kandidaten de var tippet som på forhånd.

 

I 22-slotten har vi tre kamper:

 - Rams mot Chargers i Los Angeles (på den ordentlige NFL-stadionen). The Battle for LA her, altså. Bortsett fra at det virkelig ser ut som at Rams holder på å vinne på alle fronter, så også på banen. Rams-laget ser styggodt ut og skal nok bli en hard nøtt å knekke for de fleste. Chargers på sin side fikk en seier mot Bills, men var kanskje ikke så dominerende som de skulle ønsket. Kan Phillip Rivers gjøre det store mot Donald, Suh og resten av det glitrende Rams-forsvaret? Det er ikke utenkelig, da dette er to gode lag - men Rams ser bare akkurat nå ut som at de er bedre enn god.

 - Cardinals mot Bears i Arizona. De to eneste NFL-lagene som har spilt i hver eneste av NFLs 99 sesonger møtes i ørkenen. Cardinals har sett hjelpeløse ut i to uker, og det er tvilsomt hvor lenge Sam Bradford får lov til å holde på når han klarte å kun lede laget over midtbanen en gang like før slutt mot Rams. Josh Rosen venter på benken, men det er tvilsomt hva rookien kan få til, spesielt nå som Cardinals kanskje også må klare seg uten skadede Larry Fitzgerald. Bears på sin side har ikke spilt MNF-kampen sin i Uke 2 ennå når dette skrives.

 - Seahawks mot Cowboys i Seattle. Seahawks røk på et tap mot Broncos i Uke 1 og det er uvisst hvordan de vil gjøre det mot Bears i Uke 2. Cowboys kommer også rett fra en night game, der de slo Giants 20-13 i SNF. Dak Prescott fortsetter å ha ikke-så-fantastiske-men-OK tall. Zeke fortsetter å være en viktig del av løpespillet. Cowboys er så definitivt med etter to uker, men det skal nok litt til før vi er klare til å se dem som en utfordrer til Eagles. En seier mot Seahawks her kan nok hjelpe på. Earl Thomas skal forøvrig spille kampen i Seahawks-drakt, men hvilken garderobe han går til når kampen er over er uvisst.

 

SNF er Lions mot Patriots i Detroit. Matt Patricia mot gamle kjente. Det har ikke blitt den beste starten for Patricia i Detroit, selv om ting begynte å ta seg opp på slutten mot 49ers i Uke 2. Nå møter han et lag og et forsvar han burde kjenne godt. Det er også et forsvar som slet med å stoppe Blake Bortles i forrige uke, så her bør det være muligheter for Matt Stafford. Patriots på sin side er 1-1, men det er ikke en ukjent situasjon. De var 1-1 i fjor også, og da endte de i Super Bowl. Det er riktignok en litt teit statistikk å dra frem, for Pats kan stort sett ha gjort hva som helst i en sesong og sjansen er allikevel veldig stor for at de endte opp i en Super Bowl.

 

MNF blir Buccaneers mot Steelers i Tampa Bay. I utgangspunktet trodde man vel at dette skulle bli en litt uinteressant slakt, men så glemte man Fitzmagic, da. The Amish Rifle er den første spilleren i historien til å åpne en sesong med to kamper med 4 TDs og 400+ yards. Bucs er 2-0 og leder NFC South. Fitzmagic-hypen er på 100%. Og etter MNF kommer Jameis Winston tilbake og hvis Fitzy har en god kamp mot Steelers kommer Tampa Bay til å ha en aldri så liten QB-kontrover på hendene. Det er alltid fristende å spille en god Fitzpatrick, men alle som har prøvd det før kan fortelle at eksperimentet gjerne også har en bakside. Steelers på sin side har startet sesongen 0-1-1, etter at Big Ben var svak mot Browns i en uavgjort og så glitrende mot Chiefs i et tap. Ben er dog ikke problemet i Pittsburgh akkurat nå, det er det forsvaret som er. Ryan Shazier er ikke blitt godt nok erstattet og mange lag vil nok kunne putte opp gode tall mot Steelers i år. Forvent mer Fitzmagic natt til tirsdag!

 

Ukens kamper (norsk tid)

Fredag 02.20
NY Jets @ Cleveland

Søndag 19.00
Buffalo @ Minnesota
NY Giants @ Houston
Green Bay @ Washington
San Francisco @ Kansas City
Oakland @ Miami
Indianapolis @ Philadelphia
Tennessee @ Jacksonville
Cincinnati @ Carolina
Denver @ Baltimore
New Orleans @ Atlanta

Søndag 22.05
LA Chargers @ LA Rams

Søndag 22.25
Chicago @ Arizona
Dallas @ Seattle

Mandag 02.20
New England @ Detroit

Tirsdag 02.15
Pittsburgh @ Tampa Bay

toonarmy
toonarmyInnlegg: 4727
17.09.18 18:29
SalSomer: - Eagles mot Colts i Philadelphia. Eagles-fansen venter på Carson Wentz, og hvis det er en fanbase som kan fortelle dem hvordan det funker å vente på en skadet QB er det nok Colts-fansen. Nick Foles var riktignok god mot Tampa Bay, men ikke god nok til å unngå å bli Fitzmagiced. Colts på sin side fikk en seier mot Redskins, men det var mye opp og ned for Luck, som kastet 2 touchdowns mot 2 interceptions. Han er ikke helt i world-beater-form, ser det ut som.

Wentz starter denne kampen. Foles viste alle hva han egentlig er, en backup. Blir sikkert litt rust med Wentz, og er jo mye scrubs på WR for tiden, men Wentz er en oppgradering her når man ser hvordan Foles har spilt.

AirCanada
AirCanadaInnlegg: 2236
17.09.18 21:57

Dan Bailey ny kicker i Minnesota!! Ut med det nye (Carlson), inn med det gamle (Bailey). Får håpe han blir meir stabil enn forrige sesong.

Edit: kanskje litt vel triggerhappy; Bailey ikkje signert, men sterkt linka til Vikings då!

(Innlegget ble redigert 17.09.18 22:00)

Danserud
DanserudInnlegg: 2238
17.09.18 22:01

Rapoport melder at Patriots nærmer seg en avtale om trade for Josh Gordon.

 

Dette er ikke greit.

RoyaleWithCheese
RoyaleWithCheeseInnlegg: 12444
17.09.18 22:30
SalSomer: Eagles-fansen venter på Carson Wentz

Blir deilig å se denne rødhårede guden på banen igjen. Spent på hvor lang tid det tar før han er tilbake på toppnivå, så håper jeg ikke de har rushet han tilbake på grunn av en litt haltende sesongstart. Regner med de vet hva de driver med. 

Hedly2
Hedly2Innlegg: 19867
17.09.18 22:37
SalSomer: Da er det bekreftet: Gordon til Pats

Grøss og gru.

daoooo
daooooInnlegg: 26243
18.09.18 07:24
SalSomer: For Jets sin del har de kastet Sam Darnold ut i ilden med en gang, det har gått både veldig bra (i uke 1) og veldig dårlig (i uke 2), som seg hør og bør med en rookie QB.

På søndag spilte han bak en o-linje som ikke var til stor hjelp, pass protection var ikke bra, men vi greide ikke å etablere noe running game som helst. Det var noen avgjørende missed catches og den ene INT i red zone setter jeg på Terell Pryors konto. Det var så mye annet som sviktet at Darnold sin prestasjon var godkjent (rookie QB tatt i betraktning).

Her er snittet fra de to første kampene sammenlignet med season rekorder for QB rookies. Det er selvsagt alt for tidlig å gi den noen særlig betydning, men litt artig stoff for oss Jets fans som tror og håper vi endelig har en franchise QB.

https://www.ganggreennation.com/2018/9/17/17872688/sam-vs-the-record-books

Barbosa
BarbosaInnlegg: 4411
18.09.18 09:21

Kan vel ikke akkurat si at jeg gleder så veldig til matchen mot Jax. Titans vant mot Texans pga. Texans var elendige. Og Watson ikke klarte kaste ballen i fra seg helt på slutten.

Forsvaret så noe bedre ut etter halftime. Men O-line ser ikke veldig giftig ut. Viktig å få Mariota og Lewan tilbake så fort som mulig.

BennyKanin
BennyKaninInnlegg: 3578
18.09.18 09:44

Asså? Er det sånn at det ligger i lagenes DNA hvordan man handler? Både Vikings og Browns kasta en kicker på dør i går og henta en ny.
Vikings satset på Dan Bailey, Browns på Greg Joseph... Bailey har truffet på et spark i ny og ne, Joseph har aldri forsøkt før i NFL.
Selv om man ikke vet hvordan ting utvikler seg så er jeg happy for at det ble Bailey på Vikes, gitt!

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 4875
18.09.18 10:21

Blir ring på Vikings denne sesongen. Bailey er sjef. Mr. Automatic.

Iucky
IuckyInnlegg: 11829
18.09.18 10:33
BennyKanin: Vikings satset på Dan Bailey

Kan like gjerne si at Dan Bailey satset på Vikings. Ventet visstnok på riktig lag, og hadde sagt nei til 4 tilbud allerede denne sesongen. Så, ta det som et kompliment!

Mirage
MirageInnlegg: 21209
18.09.18 15:29

Browns fortsetter å være Browns. Kicker Zane Gonzalez, som har spilt svakt de første to rundene, har spilt begge kampene med en skade i lysken. Skaden har trolig bare har blitt verre, samtidig som han har spilt dårlig. Om de visste om det her så er det bare idiotisk av de å la han spille. 

BennyKanin
BennyKaninInnlegg: 3578
19.09.18 09:32

En litt festlig Vikings-Seahawks greie om dagen.
Tom Johnson er kanskje ikke noe stort navn, men han leverte etterhvert meget bra for Vikings, etter at han var en late-bloomer, som bl.a. hadde vært innom CFL.

Før denne sesongen gikk han til Seahawks etter at Vikings signerte Sheldon Richardson fra nettopp Seahawks. Der fikk han en hel kamp, før han ble kuttet, da Seahawks hadde så mye skader at de måtte ha noen flere spillere inn på ST. Planen var å resignere han på nytt denne uka.

Guess what? Vikings takket, og plukket han opp, for enda mer dybde i D, med en spiller som kjente til laget fra før av.
Seahawks? De fikk en hel kamp ut av en spiller som nå koster dem 1,8 mill mot cap'en. Og spilleren de "måtte" signere til ST spilte hele null snaps mot Bears. Good job!!

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13426
19.09.18 09:34

Haha, Seahawks har blitt Cowboys!

svenna99
svenna99Innlegg: 10930
19.09.18 09:45
Jazzeron: Haha, Seahawks har blitt Cowboys!

Jaggu godt de ikke har erstatta Cowboys, men bare også blitt Cowboys. Den dagen Cowboys ikke lenger er Cowboys blir en veldig trist dag.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8348
19.09.18 21:01

På en posisjon der det ofte er utskiftninger og spillere blir skyflet rundt over en lav sko er det en mann som har holdt ut i en evighet. I forrige uke ble Dustin Colquitt den punteren med flest kamper for ett lag da han spilte sin kamp nr. 208 for Chiefs. 

Siden 2005 har Colquitt puntet i Kansas City, og iløpet av årene har han kun gått glipp av to kamper - da en skade i 2008 førte til at Steve Weatherford måtte punte to kamper midt i sesongen. Det resulterte i en av de mer komiske spillene i historien, der Weatherford forsøkte å takle punt-returneren Leon Washington og endte opp med å bli trukket bortover mens han hang på ryggen. Det var nok like greit at Colquitt kom tilbake.

Hatten av for Dustin GOAT Colquitt! Måtte det bli 208 kamper til i Kansas City!

Mirage
MirageInnlegg: 21209
20.09.18 22:00
SalSomer: Steve Weatherford

Han har mer muskler enn Colquitt da, det skal han ha. De musklene hadde kanskje vært nyttige i det taklingsforsøket, men bedre sent enn aldri.

daoooo
daooooInnlegg: 26243
21.09.18 01:04

Nu er det snart klar for kamp. Men selv TNF er kanskje for spesielt interesserte når det er Jets og Browns som møtes.. Nå tror jeg fort at Jets blir første laget som taper mot Browns på votter og vintre. Men men, det at jeg tror det er kanskje et av de bedre argumentene for at det faktisk ikke skjer.

(Innlegget ble redigert 21.09.18 01:07)

VFK1989
VFK1989Innlegg: 849
21.09.18 03:44

Kommer Baker ut etter half time nå? Tyrod er absolutt grusom her. 

VFK1989
VFK1989Innlegg: 849
21.09.18 03:57

Og der var Tyrod skadet, enter Mayfield! 

(Innlegget ble redigert 21.09.18 03:58)

RoyaleWithCheese
RoyaleWithCheeseInnlegg: 12444
VFK1989
VFK1989Innlegg: 849
21.09.18 05:37

DEILIG! Gratulerer til alle Browns fans. Første seier og de ser ut til å ha en legitim QB. 

daoooo
daooooInnlegg: 26243
21.09.18 07:03

Sovnet. Å ja jeg er så glad på deres vegne..

... på sikt håper jeg hele dritten tryner. 

(Innlegget ble redigert 21.09.18 07:05)

daoooo
daooooInnlegg: 26243
21.09.18 07:21

Det må gjerne tryne med en gang og altså.  Vet ikke hvorfor jeg var så utydelig.

Snakkes om halvannnen uke.......

(Innlegget ble redigert 21.09.18 07:27)

Hedly2
Hedly2Innlegg: 19867
21.09.18 11:03

Det måtte en vinnerskalle og vinnertype som Baker Mayfield til for at Cleveland endelig skulle få seg en W igjen. Jeg er ikke overraska. 

Mirage
MirageInnlegg: 21209
21.09.18 15:06
Hedly2: Det måtte en vinnerskalle og vinnertype som Baker Mayfield til for at Cleveland endelig skulle få seg en W igjen. Jeg er ikke overraska.

En vinnerskalle som har langt mer talent enn mange har gitt han kreditt for. Ser ikke ut som prototypen av en QB, slik som Darnold og Allen, men jeg tror han kan bli veldig, veldig god.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3487
21.09.18 15:46

Browns har positiv målforskjell etter 3 kamper som inkluderer Steelers og Saints. Egentlig 3 habile kamper så langt, selv om de bare syår med 1 W.

RoyaleWithCheese
RoyaleWithCheeseInnlegg: 12444
21.09.18 19:08

Browns har sett bra ut de, og med Baker Mayfield i tillegg kommer de nok til å vinne flere kamper i år.

Klikk for å gå tilbake til toppen