Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Uke 14

NYTT TEMA
SalSomer
SalSomerInnlegg: 8011
03.12.18 18:03

Uke 14 - Vi går inn i årets siste kvarter.

Uke 14 er her, og endelig har vi begynt å få både sluttspill-clinching og -eliminering. Rams skal representere NFC West i årets sluttspill, mens Raiders og 49ers har ingenting annet enn æren å spille for i resten av årets sesong.

Uken starter med en TNF-klassiker. Jaguars mot Titans i Tennessee. Disse møttes tre år på rad i TNF og kampene var stort sett dårlige kamper mellom to dårlige lag. Så i fjor ble vi endelig befriet fra å måtte se Jaguars mot Titans på TNF, og jaggu ble begge lagene dugelige det året der de begge tok seg til sluttspillet. Dermed var det tilbake til Jags-Titans på TNF, og selvsagt har lagene derfor gått tilbake til å være dårlige. Nå vant riktignok begge i forrige uke, Jags etter en imponerende shutout mot Colts og Titans etter et stort comeback-win mot Jets. Kanskje kan det bli en god kamp?

På søndag kl. 19 ser vi:

- Browns mot Panthers i Cleveland. Mayfield og Newton stod for henholdsvis 3 og 4 INTs i forrige uke. Ball security er nok punkt nr. 1 for disse to lagene i denne kampen.

 - Chiefs mot Ravens i Kansas City. Denne kan fort bli en klassiker! Ravens knallharde og blitzende angrep mot Patrick Mahomes som aldri slutter å se nedover banen mens han kjører slalom mellom passrushere. Hvem klarer seg best? Og hva skal Chiefs-forsvaret gjøre mot den mobile QBen Lamar Jackson? Han kan jo potensielt sette noen slags rekorder her.

 - Texans mot Colts i Houston. Texans tok et kjempelangt steg mot AFC West-tittelen da de vant mens Colts tapte i forige uke. Hvis Jaguars slår Titans på TNF vil Texans med seier i denne kampen faktisk være divisjonsmestere. Andrew Luck så fantastisk ut  helt til han plutselig krasjet hardt mot Jaguars i forrige uke og ble den første QBen i historien til å kaste 52 pasninger med 0 poeng på tavla. Kan Luck og resten av Colts reise seg mot Texans og spille seg inn i sluttspillkampen igjen?

 - Dolphins mot Patriots i Miami. Patriots vinner også divisjonen med en seier her, men dette er da Dolphins mot Patriots i Miami. Det er en kamp Dolphins har for vane å vinne. Kan de ødelegge for Patriots i år igjen?

 - Redskins mot Giants i Washington. En imponerende seier for Giants forrige uke mot Bears, men den kom nok litt for sent. Det er fortsatt en teoretisk mulighet for sluttspill for kjempene, men da snakker vi om veldig snål teori. Redskins på sin side er veldig inne i kampen, spesielt hvis de kommer inn i kampen med en seier på MNF i forrige uke.

 - Buccaneers mot Saints i Tampa Bay. Endelig kan det se ut som at QB-kontroversen er over i Tampa. I hvert fall frem til den starter opp igjen. Jameis Winston gjorde en god figur mot Panthers og ledet dem til Bucs' 5. seier for året. En som ikke gjorde en like god figur var Drew Brees for Saints på TNF. Med bare 10 poeng ble det et trist 10-13-tap for Saints. Nå trenger de en seier for å komme seg tilbake på hesten igjen og holde tritt med Rams i kampen om HFA. Bucs på sin side kan faktisk her med en seier snike seg inn i sluttspilldiskusjonen helt på tampen av sesongen.

 - Packers mot Falcons i Green Bay. Mike McCarthy er ferdig, og det er nok veldig mye glede i Green Bay. Han kunne rett og slett ikke få fortsette etter at laget feilet i å slå Cardinals. Nå er sesongen så godt som over for Packers. Det er den forsåvidt også for Falcons etter at angrepet deres ble fullstendig nøytralisert av Ravens i forrige uke. Ja, ja, disse to lagene kan kanskje spille om hvem som har rettighetene på Brett Favre eller noe sånn hvis de vil gjøre det spennende.

 - Bills mot Jets i Buffalo. Jets har tapt seks på rad. Det kan fort bli syv på rad mot Bills, eller ikke. Det har ikke så mye å si for annet enn ære og draftrekkefølge. Men våre grønne medlemmer av forumet vil nok uansett følge med med høy interesse!

Kl. 22 er det fem forskjellige kamper:

 - Chargers mot Bengals i Los Angeles. En stor og viktig seier for Chargers i Pittsburgh forrige uke gjør at laget nå så definitivt har befestet ledelsen i kampen om wild card i AFC, men de har nok øynene mot annet enn wild card også. Etter denne kampen er det en rematch mot Chiefs i Kansas City på TNF. Der kan fort AFC West avgjøres. Etter at Andrew Luck trynet i forrige uke har også nå Phillip Rivers festet grepet i kampen om MVP-prisen for folk som ikke heter Brees eller Mahomes.

 - 49ers mot Broncos i San Francisco. Se opp for Broncos! Tre seiere på rad betyr at de bare er én kamp bak Baltimore i kampen om wild card. Etter å ha kjørt over Bengals med deres backup-QB i forrige uke får de nå 49ers med deres backup-QB denne uken, og plutselig ser ting lyst ut i Denver. Slutten på sesongen deres er ikke den vanskeligste heller. @SF, CLE, @OAK, LAC - her kan de fort gå fra 6-6 til 10-6.

 - Cowboys mot Eagles i Dallas. Når vi snakker om lag man skal se opp for - Dallas har sett veldig gode ut etter at Amari Cooper kom til laget, selv om det vel egentlig er forsvaret som har steppet opp mest. Uansett så er Dallas plutselig blitt favoritter i NFC East, men de har en veldig spennende avslutning foran seg. En seier her kan virkelig plassere dem i førersetet, dog.

 - Raiders mot Steelers i Oakland. På SNF i forrige uke var det "alumni night" for Steelers, med massevis av gamle Steelers. Mange av disse ex-Steelerne var involvert i klassiske Immaculate Reception, scoringen der både Steelers' tradisjon med å vinne og Raiders' tradisjon med å sutre over dommeravgjørelser skjedde. Det er tradisjoner lagene har hatt lenge, og det er vel logisk å anta at de vil fortsette i denne kampen. Men sånn apropos sutring, etter tapet mot Chargers har det vært en god del bitterhet å spore fra Steelers-hold. Bedre blir det ikke at Ravens nå bare er en kamp bak i divisjonen. Steelers holder på å spille seg ut av bye week-kampen og ned i en wild card-kamp.

 - Cardinals mot Lions i Arizona. Dette er to lag med null Super Bowl-seiere seg imellom. Skulle de møtes neste år vil den statistikken fortsatt gjelde. 

SNF er Bears mot Rams i Chicago. Chase Daniels første start for Bears var god, men den andre viste hvorfor han er en backup og hvorfor Trubisky trengs. Hvis han kommer tilbake kan dette kanskje bli en artig kamp, hvis ikke skal Bears få en stor oppgave med å vinne noe mot knallsterke Rams. Denne kampen kunne forsåvidt vært spennende for Bears om de hadde vunnet i forrige uke, men som det er nå er det litt for langt ned til lagene under og litt for langt opp til lagene over. Det ser veldig ut som #3-seed for Bears i år. De kan allikevel gjøre Saints en stor tjeneste med seier her.

MNF er Seahawks mot Vikings. Seahawks kalles ofte "Vikings West" i Minnesota, og de to lagene har stort sett et vennlig forhold, men denne gangen blir det nok alt annet en vennlig. Begge lag er nemlig så definitivt involvert i sluttspillkampen, og en seier her vil ta det vinnende laget et langt steg mot et wild card. Dette bør bli en god og viktig kamp for årets sesong.

Uke 14, norsk tid

Fredag 02.20
Jacksonville @ Tennessee

Søndag 19.00
Carolina @ Cleveland
Baltimore @ Kansas City
Indianapolis @ Houston
New England @ Miami
NY Giants @ Washington
New Orleans @ Tampa Bay
Atlanta @ Green Bay
NY Jets @ Buffalo

Søndag 22.05
Cincinnati @ LA Chargers
Denver @ San Francisco

Søndag 22.25
Philadelphia @ Dallas
Pittsburgh @ Oakland
Detroit @ Arizona

Mandag 02.20
LA Rams @ Chicago

Tirsdag 02.15
Minnesota @ Seattle

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3062
03.12.18 22:10

Jeg trodde Flacco skulle komme raskt tilbake, er han definitivt ute her?

 

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8011
03.12.18 22:25
TomBrady_12: Jeg trodde Flacco skulle komme raskt tilbake, er han definitivt ute her?

Nei, det er han ikke. Det er godt mulig Harbaugh går med Flacco her hvis han er klar, så vidt jeg har forstått er det ikke avgjort ennå.

Men det er ingenting spennende med Flacco i dette oppgjøret. Jackson mot Chiefs-forsvaret som er nr. 31 i ligaen i rushing yards per attempt? Det er spennende.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3062
03.12.18 22:30
SalSomer: Men det er ingenting spennende med Flacco i dette oppgjøret. Jackson mot Chiefs-forsvaret som er nr. 31 i ligaen i rushing yards per attempt? Det er spennende.

Den ser jeg. Det er ingenting som er spennende med Flacco overhode. Ikke i regular season hvertfall.

(Innlegget ble redigert 03.12.18 22:30)

VFK1989
VFK1989Innlegg: 781
04.12.18 00:56

Kan ikke huske at Philbin har hatt ansvar for playcalling noensinne, men her forventer jeg no huddle, masse slants, 5+ TDs på Rodgers og 150+ total yards fra Aaron Jones hver kamp.

Føles godt når alt løste seg på en natt, dette kan egentlig kun ende opp med Super Bowl i Februar. 

Mirage
MirageInnlegg: 21194
05.12.18 15:20

NFL tiltrekker seg jaggu mye god pr om dagen. 

laffano
laffanoInnlegg: 15102
05.12.18 15:57

All PR er God PR

grock19
grock19Innlegg: 82458
05.12.18 16:22

Browner tar dette Legion of 'Boom'-konseptet litt langt..

 

Virket aldri spesielt bra i hodet, selv om det er et stykke mellom hans idiotiske opptreden før SB 49, til det her.

Danserud
DanserudInnlegg: 2207
06.12.18 00:13

Emmanuel Sanders ute for sesongen med røket akilles. Det er både #1 Wr Sanders og #1 CB Harris jr ute for Denver i løpet av tre dager. Det gjør veien mot wildcard-plass potensielt en del vanskeligere.

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 4633
SalSomer
SalSomerInnlegg: 8011
06.12.18 14:22
MensenErnst: I dag er det 10 år siden ett av de vakreste øyeblikkene i sportens historie.
MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 4633
06.12.18 14:35
SalSomer: Den gangen Dallas-forsvaret viste seg å være mindre oppvakte enn et Pac-12-lag?

Noen må alltid ødelegge den gode stemningen. La oss fokusere på Eagles nå.

toonarmy
toonarmyInnlegg: 4582
06.12.18 16:32
MensenErnst: I dag er det 10 år siden ett av de vakreste øyeblikkene i sportens historie.

Tenk om du hadde skrevet dette for over 2 måneder siden så hadde det vært riktig også.

grock19
grock19Innlegg: 82458
07.12.18 00:24

Sunday night football (CET), Bills-Jets på menyen.. Er dere LADD!? 

daoooo
daooooInnlegg: 25868
07.12.18 06:13
grock19: Sunday night football (CET), Bills-Jets på menyen.. Er dere LADD!?

Du har heldigvis 7 andre kamper å velge blant.

Barbosa
BarbosaInnlegg: 4280
07.12.18 08:19

Fire kamper igjen, og Titans er i playoff-posisjon. Scheduelen ser jo også veldig overkommelig (om man i det hele tatt kan si det når det gjelder Titans). 

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8011
07.12.18 08:32

Etter nattens kamp er nå Jets og Jags offisielt eliminert fra sluttspillet. Fjorårets AFC CG-deltaker som bare manglet litt rutine i avslutningen for å slå Pats og ta seg til Super Bowl er altså en av de første til å ryke i år. Det svinger alltid fort. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3062
07.12.18 08:59

Leste en fin sak om Jaguars på et amerikans forum:

"That team went 5-6 in the regular season against real teams
They beat an awful Buffalo team 10-7 at home in the playoffs
They did own Roethlisberger for some reason.

Its amazing how 2 TD drives in the 2nd quarter of the AFCCG somehow means they were a juggernaut that was tragically wronged out of a Super Bowl.

They played 5 games that year against bad Houston, Indy, and Cleveland
The starting QBs in those games were a combined 5-35 and 4 of those 5 wins came against each other.
1-9 Savage/Yates
0-15 Kizer
4-11 Brissett

SACK-SONVILLE had 33 sacks in those 5 games and 22 in the other 11 games. They gave up like 6 points a game in those 5 and 21+ in the other 11.

If you looked at the 16 game set, they were a very good D.
If you isolated those 5 outliers, they were literally a bunch of Jags.
How is that same team doing this year?

Wait? Luck and Watson are back and Kizer is a backup in Green Bay?
Where did all those SACKS go?

They extended Bortles based on the illusion that those 5 games meant they had a window with an excellent D."

Litt satt på spissen såklart, men ikke veldig overraskende at de fikk seg en dupp.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3062
07.12.18 09:03

Kom også over en statistikk jeg ikke var klar over. Stafford har en W/L statistikk på 64-73. Overraskende svakt for Stafford.

Men statistikken er 7-52 mot lag med winning record. Det er absurd dårlig for en av ligaens best betalte QBs.

Hedly2
Hedly2Innlegg: 19622
07.12.18 10:22

Jeg har hatt Derrick Henry i dynastyligaen helt siden han kom inn i ligaen. Alltid hatt troa, alltid gitt sjansen. Leverte null og niks av poeng hele sesongen. Denne uka har jeg bye, også leverer han det her...

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8011
07.12.18 10:41

Vel, du er jo en Raider, så vanligvis er det jo tvilsomt om du i det hele tatt klarer å slå bye-weeken din. 

Hedly2
Hedly2Innlegg: 19622
07.12.18 11:26
SalSomer: Vel, du er jo en Raider, så vanligvis er det jo tvilsomt om du i det hele tatt klarer å slå bye-weeken din.

Det er riktignok bye-week for oss som kjemper om #2 i draften :P

Såkalt consolation play-off.

osloblade
oslobladeInnlegg: 4239
07.12.18 12:30

Den her til Henry er noe av det råeste jeg har sett. Ikke bare går han ned hele banen, men forsvarerne preller av.

AirCanada
AirCanadaInnlegg: 2179
07.12.18 14:03

Innsatsen til Bouye er temmelig miserabel. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3062
07.12.18 14:28
osloblade: Den her til Henry er noe av det råeste jeg har sett. Ikke bare går han ned hele banen, men forsvarerne preller av.

Mener det bare var 2. gang i historien med et 99 yard run.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8011
07.12.18 16:44
TomBrady_12: Mener det bare var 2. gang i historien med et 99 yard run.
SalSomer
SalSomerInnlegg: 8011
07.12.18 16:54
TomBrady_12: Leste en fin sak om Jaguars på et amerikans forum:

Alt det er fine and dandy, og det er ingen som betviler at schedule har noe å si i NFL, men det hindrer ikke det faktum at Jags gikk fra å være fryktelig nært en Super Bowl til å være i bunnen av ligaen nå og at den slags svingninger nok må suge for fansen.

osloblade
oslobladeInnlegg: 4239
08.12.18 20:09
grock19: Sunday night football (CET), Bills-Jets på menyen.. Er dere LADD!?

Er sikker på at det blir en skikkelig rysarer jeg, (forhåpentligvis) med en sulten Darnold tilbake. ;-)

svenna99
svenna99Innlegg: 10843
08.12.18 20:24

OBJ visstnok OUT for Giants imorra

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester