Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Uke 15

NYTT TEMA
SalSomer
SalSomerInnlegg: 8012
10.12.18 15:54

NFL Uke 15 - NFL på lørdager? Da vet du det begynner å nærme seg slutten

Kun tre uker gjenstår av det som etter hvert har blitt til en av de villeste NFL-sesongene i manns minne. Vi har sett tre offensivt dominerte lag - Rams, Saints og Chiefs - løpe av gårde med sesongen og fått mange til å erklære at forsvarsspillet i NFL var dødt. Men nå når vi går mot vinteren og det begynner å bli kaldere kommer forsvarene tilbake, slik de gjør hvert år. Ravens, Bears og Cowboys seiler frem som sneakye sluttspillkandidater, båret frem av gode forsvar. I tillegg har vi en hel rekke med lag som ser ut som at de kan utfordre i år - som Seahawks, Texans, Chargers og Vikings. Med et sluttspillrace som faktisk ser veldig åpent og spennende ut i år er det vel egentlig bare en ting man kan si med noe særlig sikkerhet - det blir vel Patriots som tar alt sammen i år igjen.

Hvis vi skal se på tallene kan vi nå si at det så langt er tre lag som er sikret sluttspill. Saints og Rams har vunnet sine respektive divisjoner og ligger godt an for å få bye week, til tross for at Rams snublet i forrige uke. Rams-snublingen betyr dog at Saints er tilbake i førersetet i kampen om #1 seed. I AFC er Chiefs det eneste laget som er sikret sluttspill så langt, men de har ennå ikke vunnet divisjonen. Bills, Jets, Jaguars, Raiders, Cardinals og 49ers er ute av dansen, alle andre lag har i teorien mulighet på sluttspill fortsatt.

Uken starter som vanlig med TNF, denne gang i Kansas City i Missouri, der Chiefs tar imot divisjonsrivalene Chargers. Dette er en kamp som kan avgjøre veldig mye! Skulle Chiefs vinne vil de ha sikret AFC West og bye week og de vil bare behøve én seier på sine to siste for å sikre #1 seed, skulle Chargers vinne vil de ligge likt med Chiefs på seire, men fortsatt bak på tie-breakers. De vil uansett da bare behøve et tap til fra Chiefs for at de plutselig har #1 seed i AFC. Denne kampen kan altså fort bety forskjellen på å være #1 og #5 i sluttspillet. Tradisjonelt sett sliter Phillip Rivers og Chargers veldig på Arrowhead, og de har ikke vunnet mot Chiefs på en mannsalder, men på TNF kan alt skje. Det at en så viktig kamp så sent i året skal bli avgjort på en kort uke er egentlig veldig synd, og et godt argument mot torsdagskamper.

Den neste kampen er ikke søndag kl. 19, men heller lørdag kl. 22.30, da vi får Jets mot Texans i New York. Etter å ha vunnet ni på rad sa det stopp for Texans mot Colts i forrige uke. Dette var et veldig lite hendig tap for texanerne, som kunne kontrollert bye week i sluttspillet med en seier. Nå er de nødt til å slå Jets og samtidig håpe på hjelp i form av at noen slår Patriots. Divisjonen bør de fortsatt klare å ta, men bye week kan bli vanskelig.

Senere på lørdag, eller nærmere bestemt natt til søndag, møtes Broncos og Browns i Denver. Når hele verden fikk øynene opp for at Broncos hadde noe på gang og det så ut som at de var på vei til å snike seg inn i sluttspillet etter å ha vært erklært død så klarte de altså å tabbe seg ut mot 49ers. Vance Josephs gameplan var ikke den verste, men det kan spørres om det var det lureste å velge å ikke dekke George Kittle gjennom hele first half. Vi får håpe han har lært til denne kampen, hvis ikke kan det bli en god helg for de med David Njoku i fantasy. Browns på sin side er i storform og kommer inn i denne kampen full av energi. For første gang på flere år er de ikke sist i divisjonen i desember, for første gang på flere år er de det eneste laget fra AFC North som vant i løpet av en spilleuke. Pilene peker oppover, og selv om det nok skal mye til for at laget tar seg til sluttspillet i år så har de noe veldig bra å bygge på her.

På søndag kl. 19 har vi ni kamper å velge mellom:

 - Falcons mot Cardinals i Atlanta. Cardinals-angrepet mot Falcons-forsvaret? Å Gud bevare meg. Noen må jo få til noe der. Cardinals har med sine 13,7 poeng per kamp det dårligste angrepet i ligaen. Atlanta tillater 28,2 poeng per kamp, som er fjerde dårligst i ligaen. Dette blir ikke bra.

 - Bengals mot Raiders i Cincinnati. Bengals var 5-4 og med i sluttspillkampen. Så ansatte de Hue Jackson som Special Assistant to the Head Coach og nå er de 5-8. Jeg sier ikke at det er en sammenheng her, men, vel ...

 - Vikings mot Dolphins i Miami. Dolphins er fortsatt med i sluttspillkampen etter en av de villeste avslutningene på en kamp noensinne. Mirakelet i Miami, som det kalles, der to laterals endte med at Kenyan Drake kunne løpe forbi safetyen Rob Gronkowski (!) for en walk-off touchdown, er noe av det mest utrolige som har skjedd på en fotballbane. Men Vikings er ikke akkurat ukjent med mirakler de heller, med Diggs og Mirakelet i Minneapolis ferskt i minne. Kanskje er nøkkelen til å få slike utrolige spill å spille i byer som begynner på M? Hvis NFL noen gang utvides, se opp for Montgomery Yellowhammers!

 - Colts mot Cowboys i Indianapolis. Kampene med stor sluttspillbetydning kommer på rekke og rad her. Colts tok en stor seier mot Texans i forrige uke, men nå møter de et Cowboys-lag med den lengste win-streaken i NFL og et forsvar som virkelig klikker. Kan Andrew Luck finne ut av Cowboys-forsvaret, eller vil Big D stikke av med seier nr. 6 på rad og samtidig clinche NFC East?

 - Ravens mot Buccaneers i Baltimore. Ravens tok med seg sitt ligaledende forsvar til Kansas City i forrige uke og stakk nesten av med seieren. Hvis ikke Patrick Mahomes hadde vært typen til å rulle mot høyre med pass rushere etter seg for så å kaste 30 yards ned mot andre siden av banen på 4th and 9 såp hadde de også vunnet. Men sånn kan det gå, og nå er de i den posisjonen at de trenger å vinne mot Buccaneers for å holde liv i sluttspillhåpet. Det er litt usikkerhet rundt hvem som starter på QB for Ravens denne uken. Joe Flacco er tilbake fra skade ryktes det, mens Lamar Jackson måtte forlate banen mot Chiefs på slutten av kampen. Får vi se Flacco ta tilbake angrepet fra rookien denne uken?

 - Bills mot Lions i Buffalo. Lions har fortsatt en teoretisk mulighet til å nå sluttspillet, men det er ingen muligheter, hverken teoretisk eller praktisk, for at noen kommer til å bry seg nevneverdig om denne kampen for det om. Ikke med alt det andre snackset vi har denne uken.

 - Bears mot Packers i Chicago. Bears ruller videre! En stor seier for et godt forsvar mot Rams i forrige uke, og nå ser divisjonstittelen veldig nær ut. Men da har de ikke råd til å tape her mot et Packers-lag som endelig fikk en seier igjen og en god offensiv kamp mot det som riktignok er et miserabelt Falcons-forsvar. Skulle Vikings vinne MNF-oppgjøret sitt i Uke 13 og så Packers vinne her setter det scenen for det som kan bli en avgjørende kamp om divisjonen mellom Bears og Vikings i Uke 17.

 - Jaguars mot Redskins i Jacksonville. Josh Johnson ble merkelig nok aldri nevnt da Jaylen Ramsey listet opp hva han mente om ulike QBs i ligaen før sesongstart. Nå kan det være at de møtes og Ramsey bør vel helst gå seirende ut av det møtet. Men, vel, ingenting går helt som det skal for Jaguars i år, så om deres dominerende forsvar nå blir spist opp av selveste Josh Johnson hadde vel det vært perfekt.

 - Giants mot Titans i New York. Giants kommer hardt på slutten av sesongen, men det er nok litt sent og sjansene deres for sluttspill er minimale. Titans på sin side er så definitivt med, men da trenger de å fortsette å vinne samtidig som de får litt hjelp i de siste ukene. Et tap for Titans her betyr nok at sesongen er så godt som over.

I 22-slotten er det kun to kamper å velge mellom:

 - 49ers mot Seahawks i San Francisco. Sesongen er for lengst over for 49ers, men de har allerede vært spoilers for Broncos i forrige uke, kan de spoiler rivalene Seahawks denne uken? 

 - Steelers mot Patriots i Pittsburgh. Denne kampen har nok ikke helt den samme schwungen over seg som mange så for seg for ikke så lang tid siden. Steelers har tapt tre på rad og de har raskt gått fra å være med i striden om førsteseed til at de nå står i stor fare for å ryke ut av sluttspillet i det store og hele. Det virker ikke helt som at NFL-media har rukket å få det med seg ennå, men med tanke på at Steelers neste kamper er denne og så et møte med Saints kan de fort være på vei inn i Uke 17 med en record på 7-7-1. Det ville mest sansynlig bety at de ikke spiller sluttspill i år. Det brenner på dass i Pittsburgh, og den eneste som kan glede seg over situasjonen er agenten til Lev Bell, som altså kanskje får le sist allikevel.

SNF er Rams mot Eagles i Los Angeles, også det en kamp som ikke er så spennende som først antatt. Rams ser ut til å seile inn mot bye week, men de trenger hjelp om det skal bli nr. 1 seed på dem. Vinner de her setter de riktignok press på Saints før MNF, men i kampen mot Bears i forrige uke var angrepet deres svakt og det ble veldig tydelig at Jared Goff fungerer dårlig når han må improvisere i møte med et godt pass rush. Kan Eagles kapitalisere på det og holde live i drømmen om et sluttspill?

MNF er Panthers mot Saints i Carolina. På et tidspunkt var Panthers 6-2, nå er de 6-7. Dette er Ron Riveras åttende sesong som hovedtrener i Panthers. I de fire oddetallsårene han har trent laget har de hatt tre winning seasons og en seiersstatistikk på .688, i de tre partallsårene har de hatt null winning seasons og en record på .427. Det så endelig ut som at Panthers skulle få seg et godt partallsår, men nå holder de på å rote det til for seg selv. Det som dog gir grunnlag for optimisme er det at laget i fire av de fem siste tapene har vært inne i kampen og tapt med en touchdown eller mindre. Det som er litt mindre oppløftende er at de har to kamper igjen mot knallgode Saints. Hvis de kan vinne ut og gå 9-7 har de fortsatt en teoretisk mulighet på sluttspill, men det ser heller vanskelig ut.

Kampoppsett med norsk tid:

Fredag 02.20
LA Chargers @ Kansas City

Lørdag 22.30
NY Jets @ Houston

Søndag 02.20
Denver @ Cleveland

Søndag 19.00
Atlanta @ Arizona
Cincinnati @ Oakland
Minnesota @ Miami
Indianapolis @ Dallas
Baltimore @ Tampa Bay
Buffalo @ Detroit
Chicago @ Green Bay
Jacksonville @ Washington
NY Giants @ Tennessee

Søndag 22.05
Seattle @ San Francisco

Søndag 22.25
New England @ Pittsburgh

Mandag 02.20
Philadelphia @ LA Rams

Tirsdag 02.15
New Orleans @ Carolina

RW3
RW3Innlegg: 457
10.12.18 20:07

Ingenting er som Thursday night football saturday night special edition, eller noe sånt.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8012
10.12.18 22:16

Har ikke sett det nevnt her, men Reggie McKenzie er ferdig i Raiders og Gruden har nå totalkontroll over laget. 

grock19
grock19Innlegg: 82466
10.12.18 22:41

"49ers mot Seahawks i San Francisco. Sesongen er for lengst over for 49ers, men de har allerede vært spoilers for Broncos i forrige uke, kan de spoiler rivalene Seahawks denne uken?"

Pga at alt annet fallt for Seahawks igår, kan Seahawks utrolig nok clinch PO her med 2 games to go, med seier mot Vikes og da evt denne. Ganske uventet mtp at de var 4-5 for 3 uker siden etter de bitre tapene mot Rams og Chargers, og førstnevntes status som runaways i div. 

(Innlegget ble redigert 10.12.18 22:42)

ModernMan
ModernManInnlegg: 11058
10.12.18 23:47
SalSomer: Uken starter som vanlig med TNF, denne gang i Kansas City

En stor dag for staten Kansas, staten som har fostret fram [google famous people from Kansas]!

 

Cowboys taper naturligvis. Her skal det posisjoneres for 8-8.

(Innlegget ble redigert 10.12.18 23:47)

grock19
grock19Innlegg: 82466
11.12.18 00:24

Hehe. 

F.ø er vel Eisenhower relativt kjent. Han var en av verdens største kjendiser i ganske mange år. 

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8012
11.12.18 04:02

Forutenom nevnte Ike var også Bob Dole, mannen som tapte for Clinton i 96, fra Kansas. John Brown var ikke derfra, men det var der han gjorde seg kjent under Bleeding Kansas-tumultene. Amelia Earhart er dog kanskje den mest kjente jayhawken i verden, da. Hvis ikke man regner Dorothy Gale eller Clark Kent, der spesielt sistnevnte slår de fleste her i verden. 

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8012
11.12.18 06:03

Seahawks kan nå potensielt låses til 5. seed etter denne uken. Det hadde ikke gjort meg noe om de gikk inn i Uke 16 med tanke om å ikke utsette starterne for for mye risiko. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3062
11.12.18 08:24
ModernMan: Cowboys taper naturligvis. Her skal det posisjoneres for 8-8.

8-8 kan jo fort holde for WC-plass da(eller til å vinne divisjonen for Cowboys sin del), men spørs om Vikings ender 8-7-1.

Panthers har igjen 2x Saints.

Eagles har @Rams til helgen.

Redskins er vel ferdige.

 

(Innlegget ble redigert 11.12.18 08:26)

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8012
11.12.18 10:20

Redskins burde være ferdige, men de har en såpass kake-schedule igjen at de kan finne på å win out, ødelegge draftvalget sitt, ta seg til sluttspillet, og bli fullstendig ydmyket der. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3062
11.12.18 11:27
SalSomer: Redskins burde være ferdige, men de har en såpass kake-schedule igjen at de kan finne på å win out, ødelegge draftvalget sitt, ta seg til sluttspillet, og bli fullstendig ydmyket der.

Tror det er større sjans for 0-3.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3062
11.12.18 14:28

Since firing Hue Jackson the Browns are 3-2.
Since hiring Hue Jackson the Bengals are 0-4.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8012
11.12.18 17:57

John DeFilippo er De-flippet vekk fra Minnesåta. 

RW3
RW3Innlegg: 457
11.12.18 18:18

Er det noen sjanse for at de flexer Seahawks-Chiefs ut av primetime i uke 16 om det viser seg at Seahawks er låst til sin 5th-seed? Nå vil vel Chiefs uansett ha noe å spille for, men kanskje er det en annen kamp med større playoff-implikasjoner?

For min del ser jeg gjerne at de flytter kampen til litt tidligere på kvelden, slik at det vil være lettere å få med seg kampen.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8012
11.12.18 18:38

Vi har ikke nødvendigvis noe å spille for. Hvis Chiefs vinner samtidig som Pats ikke slår Steelers er vi låst til #1 seed. 

Jeg tror dog vanligvis at hvis de skal flexe ut en kamp så må de gjøre det litt tidligere enn når det er mindre enn en uke igjen. 

Og siden jeg uansett har bestilt fly som fungerer slik at jeg får sett kampen syns jeg ingenting om å skulle flytte den. :-P

toonarmy
toonarmyInnlegg: 4582
11.12.18 18:53
SalSomer: Jeg tror dog vanligvis at hvis de skal flexe ut en kamp så må de gjøre det litt tidligere enn når det er mindre enn en uke igjen.

Siste frist for flexing neste søndag er i dag. 

toonarmy
toonarmyInnlegg: 4582
11.12.18 18:56
SalSomer: John DeFilippo er De-flippet vekk fra Minnesåta.

Billigere å sparke han enn Cousins. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3062
11.12.18 19:24

Glemmer du Chargers med vilje nå SalSommer?

Edit: der skal spille mot Chargers ja :-)

(Innlegget ble redigert 11.12.18 19:24)

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8012
11.12.18 20:24

Ja, vinner vi mot Chargers denne uken har vi clinchet ikke bare divisjonen, men også bye week. Da er det kun Pats som kan gå forbi oss, og hvis de feiler i å slå Steelers kan heller ikke de gjøre det. 

Nå tror jeg ikke Pats gjør noe annet enn å slå Steelers, men muligheten er der for at vi har HFA på søndag kveld. 

BennyKanin
BennyKaninInnlegg: 3523
12.12.18 11:41
SalSomer: - Vikings mot Dolphins i Miami.

Denne går i Minnesota, så det blir ikke noen ny Miami Miracle i alle fall.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8012
12.12.18 11:53

Faen, nå har jeg blingset igjen og så har hele lørdagen og kampene kl 19 på søndag fått feil hjemme- og bortelag. Jævla Google, altså. Hvorfor kan de ikke bare skrive hjemmelaget sist som vanlige folk?

SuperChargers
SuperChargersInnlegg: 4500
12.12.18 12:41

Noen her som har sånn Pff-konto og som kan se rankings for spillere? Evt. som vet om andre sider? Skulle gjerne hatt sett en komplett liste som vurderer spillere. Mest spennende med posisjoner på defense og oline som det er vanskelig å vurdere på egenhånd på lag man ikke ser.

Selv om det aldri vil være helt riktig er det spennende å se hvilke enkeltspillere som har underprestert og hvem som har briljert. 

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8012
12.12.18 17:29

Carson Wentz har en ryggskade. Neste år kommer Big Dick Nick til å være tidenes første back-up-QB til å fortsatt være back-up etter back-to-back Super Bowl MVPs. 

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8012
12.12.18 20:10

Buccaneers, Rams, Chargers, Jagwires og Raiders er annonsert som internasjonale hjemmelag neste år. Fire i London, en i Mexico. Så da trenger Raiders bare å låne stadion for syv kamper neste år. 

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 4635
12.12.18 20:34

Cowboys spiller ikke borte mot noen av dem neste sesong. Så da tenker jeg det er mange her som blir skuffa og lei seg. Nemlig.

BakeUp
BakeUpInnlegg: 624
12.12.18 20:52
ModernMan: En stor dag for staten Kansas, staten som har fostret fram [google famous people from Kansas]!

Selv ikke Kansas City klarte staten Kansas å fostre frem

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8012
12.12.18 21:11

Kansas fikk faktisk navnet sitt etter Kansas City, som riktignok fikk navnet sitt etter Kansas-elven, som igjen fikk navnet sitt lenge etter Kansa-folket (eller Kaw Nation, som de vanligvis kalles i dag). 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3062
12.12.18 21:24
SalSomer: Kansas fikk faktisk navnet sitt etter Kansas City, som riktignok fikk navnet sitt etter Kansas-elven, som igjen fikk navnet sitt lenge etter Kansa-folket (eller Kaw Nation, som de vanligvis kalles i dag).

Hvem fikk Kansa-folket navnet sitt etter?

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8012
12.12.18 21:55

Jeg vil tippe de fikk det fra seg selv, jeg er ikke helt sikker. De er ikke et folk som er så synlig i verden lenger, dessverre. Den siste som snakket kansa som morsmål døde i 1983. 

SuperChargers
SuperChargersInnlegg: 4500
12.12.18 22:11

Må bare hylle StarvinMarvin som gjør en kjempejobb med tippinga!

Samme med SalSomer og de herlige ukesinnleggene!

Fantastisk innsats av dere begge!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester