Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Uke 16

NYTT TEMA
SalSomer
SalSomerInnlegg: 8011
18.12.18 16:22

Uke 16 - God jul!

Julen er her, og NFL går inn i sin siste uke. Enkelte lag er allerede klare for sluttspill, andre er allerede ute, men ingen er ennå låst inn i noen sluttspillplass og her er det mye å spille om.

Torsdagskampene er ferdig for denne gang, og uken starter derfor med en slik spesial-torsdag på lørdag. Først ut er Titans og Redskins som møtes i Tennessee. Begge disse lagene har for øyeblikket status som at de er på utsiden av sluttspillet, men med mulighet til å komme seg inn, så dette er altså en særdeles viktig kamp med skikkelige vinn-eller-forsvinn-implikasjoner. Titans begynner å treffe defensivt nå og ordnet sin første shutout på år og dag i forrige uke, samtidig som Derrick Henry har vært on fire i to uker. Redskins snubler baklengs inn i sluttspillkampen, ledet an av ingen ringere enn Josh Johnson. Det er ikke et videre pent lag, men de klarte å snike til seg en seier mot Jaguars i forrige uke, og det er ingen stilpoeng i fotball.

Natt til søndag kan vi se Chargers mot Ravens i Los Angeles. Chargers er allerede sikret sluttspill og ser veldig ut som at de kommer til å enten være #1 eller #5 avhengig av hva som skjer i divisjonen. Det er et litt kjipt fall fra det ene til det andre der, men sånn går det. Ravens på sin side er for øyeblikket på #6, men de kjemper en iherdig kamp om å vinne divisjonen og håper på hjelp fra vanligvis så gode Saints denne uken. Ledet an av Lamar Jackson og et overveldende løpeangrep har Ravens snudd sesongen sin rundt. Vil de kunne klare å gå hele veien til sluttspillet i år, eller vil de ryke på hjerteskjærende vis på slutten denne gangen også? Hvis Ravens vinner her er det forresten på ingen måte utenkelig at disse to møtes igjen to uker senere på den andre siden av landet.

På søndag, lille julaften, kl. 19, har vi ni kamper å velge mellom:

 - Cowboys mot Buccaneers i Dallas. Cowboys ble hypet opp kraftig etter noen store seire de siste ukene, men så krasjet det totalt da de ble shut out mot Colts. Shut out blir de dog ikke mot Buccaneers, da det forsvaret ikke kunne stoppet et CFL-lag en gang. En seier er nok for å vinne divisjonen for gutta fra Dallas, men tradisjonelt sett er de jo fornøyde med 8-8, da.

 - Lions mot Vikings i Detroit. Vikings vant mot Dolphins i forrige uke og er dermed fortsatt en halv kamp foran i kampen om den siste wild card-plassen. Som ting står nå ser det ut som at det kan bli en kamp mot divisjonsrivalene i Chicago i sluttspillet. Men Mike Zimmers menn har ikke råd til å se frem til den riktig ennå, de er nødt til å få en seier mot Lions først.

 - Panthers mot Falcons i Carolina. Falcons plukket endelig opp en seier igjen da de fullstendig overkjørte Cardinals i forrige uke. Det var ikke nok til å hindre dem fra å bli eliminert fra sluttspillet, men det bør ha vært en moralbooster for årets Super Bowl-verter. Med to kamper igjen handler sesongen nå om muligheten til å være spoiler, og de kan her avslutte den siste lille resten av håp om sluttspill som Panthers har igjen etter seks tap på rad og en omvending fra 6-2 til 6-8. Ellers er spørsmålet i Carolina om Cam kommer til å spille. Det er åpenbart at han spiller med en skulderskade som holder ham tilbake, og med et sluttspillhåp som nå stort sett kun er teoretisk, kommer Ron Rivera til å risikere Newton? Vel, kanskje. Godeste Ron lukter kanskje lunten her og ser at om han i hvert fall kan avslutte med to seire og 8-8 kan det være nok til å redde jobben, mens 6-2 til 6-10 kan bety slutten på tiden med Panthers.

 - Eagles mot Texans i Philadelphia. Nick Foles, han som de hevder har et stort "vedheng", vant igjen i forrige uke, og nå begynner det å snakkes om at det blir en ny runde med Foles-magi i Philly. Laget trenger riktignok hjelp, men i følge tallknuserne har de ca. 3/4 sjanse til å nå sluttspillet hvis de vinner sine to siste, så oddsene er greie hvis de kan gjøre sin del av jobben. Det innebærer at de må vinne en vanskelig kamp mot et bye-week-jagende Texans, som etter Patriots' tap i forrige uke nå har kontrollen på #2 seed i AFC.

 - Colts mot Giants i Indianapolis. Her kommer Colts, og se opp! Dette laget begynner å bli veldig godt satt sammen. Det er ikke lenger et Andrew Luck-show, det er ikke en gang bare et offensivt show. Colts har noe på gang, og hvis de kan klare å komme seg inn i sluttspillet kan de bli farlige. For øyeblikket er de på utsiden, men hvis de vinner sine to siste bør de klare å ta en sluttspillplass.

 - Browns mot Bengals i Cleveland. Believeland har fortsatt en teoretisk mulighet til å ta seg til sluttspillet, og dette har blitt hypet ganske kraftig opp i media, men realiteten er at denne muligheten, spesielt etter Steelers-seieren i forrige uke, er rimelig mikroskopisk. Faktisk er det slik at Browns nå er avhengig av et uavgjortresultat for to andre lag i uke 17 for å ta seg til sluttspillet. Men akkurat det er det ingen i Cleveland som bekymrer seg særlig for, de ser utelukkende mot fremtiden og det at de nå har konturene av et lag som kan utfordre om divisjonen til neste år.

 - Patriots mot Bills i New England. Patriots gikk på et særdeles ukarakteristisk tap mot Steelers i forrige uke. Laget har slitt på bortebane i år og kommer altså til å ende opp med å gå 3-5 borte. Den gode nyheten da er at lagets to siste kamper er på hjemmebane. Problemet igjen er da det at det ser nå mer og mer ut som at laget ikke vil klare å få en bye week, og det vil si at de må spille en bortekamp i enten Houston, Los Angeles eller Kansas City i divisjonsrunden av sluttspillet. Skal deres imponerende rekke med mesterskapskamper få en brå slutt der? Den store ironien er kanskje at Patriots nå må sette sin lit til deres banemenn i fjorårets Super Bowl, Eagles, dersom de skal klare å ta bye weeken fra Texans.

 - Jets mot Packers i New York. Begge disse ble eliminert før uke 16. Ingen er vel overrasket over at Jets er eliminert før Uke 16. Packers, derimot? Ja, ja, det kommer en ny sesong om et år.

 - Dolphins mot Jaguars i Miami. Dolphins tapte mens alle de andre utfordrene i sluttspillakmpen vant i Uke 15. Det er så godt som et dødsstøt for ambisjonene deres om sluttspill. De har fortsatt en teoretisk sjanse til å nå sluttspillet, men de trenger veldig mye hjelp nå. De møter et håpløst Jaguars-lag som nettopp presterte å tape for Josh Johnsons Redskins, så de bør kunne ta hånd om ting selv, men hjelpen de ønsker kan det bli vanskeligere med. Forøvrig, i forrige uke skrev jeg ved en feiltakelse at Dolphins skulle spille i Miami, men den kampen gikk altså i Minneapolis. Det hadde nok vært best for dem om kampen var i Miami, der de er 6-1 for sesongen. Hadde de vært litt bedre på bortebane, der de er 1-6 i år, kunne dette faktisk blitt en god sesong for delfinene.

Kl. 22 på Lille Julaften åpner tre kamper til:

 - 49ers mot Bears i San Francisco. 49ers var nettopp spoilers for Seahawks, nå kan de spoile seeding-mulighetene til Bears, men ikke sluttspillmulighetene. Bears har nemlig tatt seg til toppen av divisjonen i Matt Nagys første år som hovedtrener, og i the Windy City skal det spilles sluttspillfotball for første gang siden 2010. Det gledes.

 - Cardinals mot Rams i Arizona. Hva skjer med Rams? Lagets offense har ikke fungert som det skal de siste ukene, og i forrige uke ble det et overraskende tap mot Eagles og deres backup Nick Foles. De er på vei inn i sluttspillet i veldig dårlig form, og hvis ikke de rydder opp i ting faller de plutselig ut av bye week-posisjonen også. Det positive for Rams er dog at de har to relativt enkle kamper igjen, det negative er at de nå har behov for veldig mye hjelp for å kunne ta #1 seed fra Saints. 

 - Saints mot Steelers i New Orleans. Saints er klare for sluttspill og har allerede vunnet divisjonen. Alt handler nå om å fortsatt ha kontroll på #1 seed i NFC, og med en seier her vil de faktisk clinche den posisjonen. Steelers på sin side går inn i en fryktelig vanskelig bortekamp med visshet enten om at en seier sikrer divisjonen, eller at et tap sender dem ut av sluttspillet, avhengig av hvordan det går mellom Ravens og Chargers et døgn tidligere.

SNF denne uken er Seahawks mot Chiefs i Seattle. To lag som tapte jevne kamper mot divisjonsrivaler forrige uke. To lag i sluttspillmodus, men med forskjellige utgangspunkt. Seahawks kontrollerer #5 seed, men har ikke råd til å tape om de vil fortsette å gjøre det. Chiefs kontrollerer #1 seed i AFC, men kan fort falle ned til #5 med et tap her. Det er nok på et vis greit å vite hvordan det har gått tidligere i uken når denne kampen spilles, da det vil ha en god del å si for hvilke muligheter og hvilket press som er på de to lagene ved kampstart, men i utgangspunktet vil nok begge to ha behov for en seier her for å posisjonere seg riktig for seeding.

MNF er i Oakland, der Raiders spiller mot Broncos. Ingen av lagene har mulighet på sluttspill, men ingen av lagene har særskilt lyst til å tape, av veldig vesentlige historiske grunner. For Raiders' del kan dette fort være den siste kampen som noensinne spilles i Oakland. De har nok ikke lyst til å forlate byen med et tap mot Broncos. For Broncos' del vil et tap her bety at laget for første gang siden 1972 vil ha back-to-back sesonger under .500. Denne statistikken er noe de er stolte av i Denver, men nå står den altså i alvorlig fare for å ryke. Det positive for Broncos hvis den skulle ryke er nok dog det at de er det heller store sjanser for at Vance Josephs jobb som hovedtrener også ryker. 

Kamper med norsk tid:

Lørdag 22.30
Washington @ Tennessee

Søndag 02.20
Baltimore @ LA Chargers

Søndag 19.00
Tampa Bay @ Dallas
Minnesota @ Detroit
Atlanta @ Carolina
Houston @ Philadelphia
NY Giants @ Indianapolis
Cincinnati @ Cleveland
Buffalo @ New England
Green Bay @ NY Jets
Jacksonville @ Miami

Søndag 22.05
Chicago @ San Francisco
LA Rams @ Arizona

Søndag 22.25
Pittsburgh @ New Orleans

Mandag 02.20
Kansas City @ Seattle

Tirsdag 02.15
Denver @ Oakland

Mc_lovin
Mc_lovinInnlegg: 7436
19.12.18 02:11

Pro Bowl er en vits. Haha, verken Luck eller Darius Leonard er valgt inn.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8011
19.12.18 07:22

Pro Bowl-klaging er jo en fast tradisjon her på forumet, selvsagt med det underforståtte forbehold om at hele greia egentlig bare er tull. 

Chiefs har seks spillere - OLB Dee Ford, FB Anthony Sherman, TE Travis Kelce, WR/PR Tyreek Hill, QB Patrick Mahomes og OT Eric Fisher.

Vi har en av de beste OTene i ligaen, han heter altså Mitchell Schwartz, ikke Eric Fisher. Selvsagt gøy at Fisher kommer seg inn og han er jo blitt en solid spiller som selv om han aldri levde opp til #1-i-draften-status nå kanskje endelig vil slutte å bli omtalt som en draft bust av fans i andre lag, men Schwartz fortjener Pro Bowl langt mer enn Fisher. 

Ellers er det latterlig hvor undervurdert Chris Jones har vært i flere år av media og andre lags fans. Jeg ville tro at nå som han er midt inne i et rekordløp med en sack i ti kamper på rad ville folk få øynene litt opp for ham, men oppmerksomhet rundt det kom kanskje litt sent. 

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8011
19.12.18 07:45

Leste det bli poengtert at Schwartz har vært 2nd team All Pro i tre år på rad, 2015-2017, men altså aldri vært i Pro Bowl. Så det er vel fansen som holder ham utenfor. 

Barbosa
BarbosaInnlegg: 4280
19.12.18 12:20

Blir en særdeles spennende kamp om playoffs. Titans har Redskins og Colts igjen. Begge MÅ helst vinnes. Sistnevnte kamp kan bli en finale om hvem som får den siste playoffplassen i AFC South. Titans har vært veldig ustabile denne sesongen, men virker som de er inne i et veldig godt spor nå. Har kun gitt bort en TD på de siste 11 quarterne. Samtidig som Henry på sitt beste er et skikkelig beist. Jeg er forsiktig optimist.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3060
20.12.18 17:24

Josh Gordon er ferdig i NFL. Varte vel egentlig lengre enn forventet.

SuperChargers
SuperChargersInnlegg: 4500
20.12.18 17:40

Trist for Pats, men enda tristere for Josh. Traden var en stor risk med en gigantisk upside, men det er vel ingen som er sjokkert over at det gikk denne veien. Er det snakk om hasj eller sterkere saker?

ModernMan
ModernManInnlegg: 11048
20.12.18 17:52

“I take my mental health very seriously at this point to ensure I remain able to perform at the highest level. I have recently felt like I could have a better grasp on things mentally. With that said, I will be stepping away from the football field for a bit to focus on my mental health.”

"I take my mental health very seriously"... 

 

Jada, det er synd på fyren - han sliter jo åpenbart med avhengigheter, men come on...

 

 

(Innlegget ble redigert 20.12.18 17:55)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3060
20.12.18 18:51

Han trer garantert tilbake fordi han er busta i et eller annet, det er jeg rimelig sikker på.

Vi blir såklart svekket av dette, men mulighetene for SB var nok små fra før. Kanskje dette betyr at vi bruker White mere. Vi er 9-0 i kamper hvor han har 13+ touches. 0-5 i kamper hvor han ikke har det.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3060
20.12.18 18:53

Marihuana ble lovlig i Massachusets for en ukes tid siden, så litt snedig om han ble tatt for det. Ikke at det har noe å si, for Gordon burde holde seg unna alt som er med de problemene han har.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8011
22.12.18 03:24

John Harbaugh er nå bekreftet at han kommer tilbake for 2019-sesongen. Forhåpentligvis vil det oppildne laget til å spille enda bedre i morgen. 

ModernMan
ModernManInnlegg: 11048
22.12.18 22:40

Lessgo Titans!

Vi kan ikke ryke ut mot et Redskins med Josh Johnson som QB.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8011
22.12.18 22:50

Derrick Henrys draftposisjon i fantasy neste år kommer til å være veldig vanskelig å forutsi. 

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8011
22.12.18 23:41

Aktiviteten i tråden i dag var virkelig verdig det monsteroppgjøret Titans mot Redskins på bittelille julaften er. Jeg kjenner at man ikke kunne fått til et mer middelmådig oppgjør på en mer middelmådig dag om man så gikk inn for det. 

ModernMan
ModernManInnlegg: 11048
23.12.18 00:11
SalSomer: monsteroppgjøret Titans mot Redskins

Et av årets største gjesp.Jeg prøver og prøver, men jeg drifter vekk etter under 2 minutter hver gang. Klarer rett og slett ikke følge med. Og jeg har til og med interesse i å se det ene laget tape her.

Hedly2
Hedly2Innlegg: 19622
23.12.18 00:17

Spesielt vanskelig ble det etter Mariota gikk ut. Her har vi altså en 3rd stringer vs en 2nd stringer på QB-plass. Og ingen av dem er unge og spennende heller akkurat. 

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8011
23.12.18 00:36

Der fikk Peterson sin åttende 1000-yard-sesong. Skal innrømme at den stod ikke høyt på lista over ting jeg forventet før årets sesong. 

(Han gikk forøvrig over 1000 på løpet før det lange løpet, ikke på selve det lange løpet. Kommentatorene snakker bare tull)

(Innlegget ble redigert 23.12.18 00:37)

Barbosa
BarbosaInnlegg: 4280
23.12.18 01:00

Titans leder 19-16 med 04:30 igjen på klokka. Kan det virkelig gå?

Barbosa
BarbosaInnlegg: 4280
23.12.18 01:04

Herregud så god Henry har vært den siste tiden. Helt enorm!

(Innlegget ble redigert 23.12.18 01:04)

Barbosa
BarbosaInnlegg: 4280
23.12.18 01:07

Interception!!!

 

AirCanada
AirCanadaInnlegg: 2179
23.12.18 01:14

Artig slutt på kampen om ikkje anna.

ModernMan
ModernManInnlegg: 11048
23.12.18 01:14

Takker Titans. Da trengs det bare hjelp fra Texans så er vi good.

Barbosa
BarbosaInnlegg: 4280
23.12.18 01:15

Titans vinner 25-16. Så litt mørkt på det når Mariota måtte ut. Nå lever virkelig håpet om playoffs. Møter Colts til det som kan bli en avgjørende kamp for begge lag. Blir spennende dette her!

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8011
23.12.18 01:17

Takk og farvel til Cleveland Browns, som da offisielt endelig er eliminert og går enda en sesong uten sluttspill. De holdt ut lenge, men heldigvis gikk de ikke hele veien. 

SuperChargers
SuperChargersInnlegg: 4500
23.12.18 02:29

Er litt smådrita. Lenge siden sist! Bolt up! :-)

SuperChargers
SuperChargersInnlegg: 4500
23.12.18 04:06

Melvin med dagens første TD. 6-10 Chargers. Ser ikke så versst ut!

SuperChargers
SuperChargersInnlegg: 4500
23.12.18 05:11

Faen!

SuperChargers
SuperChargersInnlegg: 4500
23.12.18 05:16

Kreds til Ravens D! Jævla nedtur for oss, men men....

Grattis med seieren! Håper vi sees i playoff!

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13343
23.12.18 10:50

God morgen fra sydligere strøk, nærmere bestemt Brasil! Det er kampdag og fantasyfinale og alt som er idag,og hva har vi her? Jo et elendig nett, og Gamepass som nå tydeligvis ikke virker utenfor Europa. Tror jeg fikk mekka det til med VPN, men vi får se hvordan det går å se noe som helst her nede. Ønsker alle lykke til idag, og det taes en skål i sola for dere ganske snart, enda klokken er 8 om morgenen her! :P

#FlyEaglesFly! 

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8011
23.12.18 13:03

Jeg så Ravens-Chargers mens jeg fløy sørover til morgenen i dag. Jeg klarte selvsagt å bli plassert ved siden av en mor med en liten baby. Jeg kjenner jeg går fra forstanden av to timer med whining and crying i ørene på flyet. Heldigvis var babyen veldig rolig og grei gjennom hele turen, så da ble det ikke noe mer enn den sytingen vi fikk fra Rivers og Allen. Herlig karma at de klarte å få en illegal shift mot seg fordi Allen ikke var i formasjon fordi han stod og bitchet mot dommerne, da. 

Ellers selvsagt artig med en håndsrekning i divisjonskampen. Hvis vi roter det bort nå fortjener vi ikke bedre. Men denne kampen viser også hvor kritisk det er å bli kvitt Bob Sutton. Vi hadde ingen business med å tape for dette svake Chargers-angrepet for en uke siden. Hvis Sutton bare kunne bragt mer pressure mot Rivers hadde vi allerede vært sikret HFA akkurat nå. :-/

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester