Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Uke 2

NYTT TEMA
SalSomer
SalSomerInnlegg: 8697
10.09.19 08:37

Uke 2 - La overreaksjonene begynne

 

Så var vi atter kommet oss gjennom en ny sesongstart, og vi er klar for å se sesongen begynne å sette seg. Men aller først trenger vi noen overraksjoner på det vi så i Uke 1. Patriots har så klart allerede vunnet de neste tre Super Bowlene. Det laget eksisterer kun i en binær tilstand, der de enten er uslåelige eller er ferdige med en QB og trener som ikke har det som skal til lenger. Etter Uke 1 er de definitivt i den første posisjonen. Browns, på sin side, er på vei til å bevise at menneskeskapt klimaendring er en ting med alt støvet og dritten som vil virvles opp i luften som en følge av krasjlandingen deres med jorden. Ellers er det helt klart at Lamar Jackson og Gardner Minshew er de to beste QBene som noensinne har spilt i NFL. Ja, også er Kyler Murray et bust på linje med Ryan Leaf, sånn bortsett fra hvis du orket å holde deg våken lenge nok til å se fjerde kvarter av kampen hans.

 

Uansett, tilbake til Uke 2. Uken starter med TNF, der Panthers (0-1) spiller mot Buccaneers (0-1) i Carolina. Cam Newton har slitt med skader i gjennom hele offseason og oppkjøringen til årets sesong, og man så at han var en smule rusten mot Rams i forrige uke. Allikevel ble det en jevn kamp der Panthers nesten stakk av med en seier, mye takket være CMC, som fortsetter å produsere ville tall i Panthers-angrepet. Akkurat nå er CMC fus i alt i Carolina, både når ballen skal løpes og når den skal kastes. Tampa Bay på sin side viste at selv med vidundermannen Bruce Arians på sidelinjen har laget mange problemer. Mot 49ers skjøt de seg gjentatte ganger i foten med turnovers og penalties, og hvis de ikke fikser opp i disse blir det en ny lang og trist sesong på Floridas golfkyst. 

 

På søndag kl. 19 er det hele 10 kamper å velge mellom:

Ravens (1-0) mot Cardinals (0-0-1) i Baltimore. Det er blitt sagt veldig mye om Lamar Jacksons manglende evne til å kaste en ball i årets offseason, og mange av de som har sagt noe må nok spise i seg ordene etter forrige helgs opptreden. Jackson var klinisk og etterhvert komisk i måten han fant receiverne, og spesielt rookien Hollywood Brown, på. Ankepunktet akkurat nå er at han gjorde alt dette mot Miami, vil han klare å fortsette i samme stil mot et langt bedre Cardinals-forsvar? Cardinals på sin side har også blitt diskutert, både for deres nye trener Kliff Kingsbury og deres nye quarterback Kyler Murray. I tre kvarter så det ut som at de kritiske røstene ville få rett, men et heidundrande fjerdekvarter reddet overtime og det som til slutt endte med en frustrerende uavgjort for arizonerne. Uavgjort er kanskje ikke kjempegøy, men av 8 nye hovedtrenere i ligaen var det kun Packers og Matt LaFleur som gjorde det bedre enn Kliff Kingsbury i uke 1, så det kunne vært verre.

Lions (0-0-1) mot Chargers (1-0) i Detroit. To lag som begge presterte å kaste bort en 24-16-ledelse helt på slutten av kampen i Uke 1 møtes plutselig i Uke 2. Forskjellen er at der Chargers marsjerte rett og og scoret for å vinne i overtime, byttet Lions field goals i sin kamp og endte opp med uavgjort. Betyr det at vi skal forvente tat Chargers er hakket hvassere? Kanskje det. 

Titans (1-0) mot Colts (0-1) i Tennessee. 43 poeng er ikke hverdagskost for Titans, men det var det det ble mot Browns i forrige uke, da laget tok kanskje rundens mest overraskende seier. Det var en god kamp for en Marcus Mariota som har måtte tåle mye kritikk, og også en kamp hvor Derrick Henry fortsatte å vise seg frem som en ekspolsiv spiller. For Colts ble det tap, men de holdt på å overraske, da de tok et antatt langt bedre Chargers-lag til overtime. Jacoby Brissett så god ut, og kanskje vil han kunne klare å gjøre noe med savnet etter Luck i Indy.

Bengals (0-1) mot 49ers (1-0) i Cincinnati. To uker og to non-conference-kamper på Bengals. Det ble tap i en jevn og god kamp mot Seahawks, der de viste at laget har mer i seg enn enkelte kanskje har trodd. Spesielt Dalton-til-Ross var en dødelig kombinasjon. Men løpespillet må jobbes med i Cincy om laget skal gå noen vei i år. For 49ers’ del ble det en sloppy win over Buccaneers, der spesielt forsvaret fremstod veldig bra, mens angrepet var greit og i hvert fall godt nok til å vinne. Jimmy Garoppolo var ikke helt den stjerna de ønsker at han skal være, men det kan kanskje komme seg?

Texans (0-1) mot Jaguars (0-1) i Houston. En forrykende åpningskamp for Texans som hadde det meste endte med et bittert tap etter at Will Lutz traff på en 58-yarder for Saints mens tiden gikk ut. Det var uansett mye å være positiv til for Texans i kampen. Nuk Hopkins bommet riktignok på målet sitt med å ikke ha noen drops i år på hans aller første target, men så gikk han av gårde og 111 yards og 2 touchdowns, og samspillet mellom ham og Deshaun Watson vil nok fortsette å være stabilt i år igjen. Jaguars på sin side tapte både kamp og quarterback mot Chiefs i uke 1. Nick Foles er på vei til IR (med retur-muligheter), men Gardner Minshew så fryktelig god ut da han kom inn. Men kan han gjøre det igjen mot Texans?

Packers (1-0) mot Vikings (1-0) i Green Bay. Packers fortsetter en brutal åpning mot divisjonsrivaler. Det ble seier mot Bears i en defensiv batalje, nå venter et Vikings-forsvar som ikke er nevneverdig dårligere. Kan Aaron Rodgers finne tilbake til magien mot Vikings? Eller må de stole på at forsvaret vil klare å tvinge Kirk Cousins til like mange dårlige kast som de gjorde Mitch Trubisky? Vikings-forsvaret på sin side har allerede en stor skalp i år, da de holdt Matt Ryan og Falcons uten en score i tre kvarter forrige uke. De har nok ingenting imot å gjenta bedriften mot Rodgers.

Redskins (0-1) mot Cowboys (1-0) i Washington. NFC East åpnet som den skulle, med seier for Eagles og Cowboys mot henholdsvis Redskins og Giants. Men det så lenge ut som at Redskins skulle spolere den planen. Case Keenum var god og laget gikk til pause med en solid ledelse. Problemet var at de var fullstendig ute av stand til å etablere noe slags løpespill, og det gjør det alltid vanskelig å holde på ledelser. Adrian Peterson var ikke aktiv for Uke 1, det spørs om ikke han vil være det i denne kampen. I Cowboys er alt fryd og gammen nå. Zeke har fått kontrakt, Dak skal etter sigende snart få sin, og spillet mot Giants var på absolutt øverste hylle. 405 yards, 4 touchdowns og en perfect passer rating for Dak. Det er definitivt innafor. 

Steelers (0-1) mot Seahawks (1-0) i Pittsburgh. Er Big Ben-eraen over i Pittsburgh? Er Steelers’ tid som et storlag forbi? Det så ikke pent ut, det vi fikk se mot Patriots. Nå venter en ny vanskelig motstander i Seahawks, og med et tap her og en fortsatt nedovergående kurve vil ting kanskje også være over for en Mike Tomlin som har måtte tåle mye kritikk gjennom årene til tross for gode resultater. Seahawks ville nok uansett ikke hatt noe imot å være med på å sende deres gamle SBXL-rivaler enda lenger ned i sumpa, og med et lag som fortsetter å se bra ut og en spennende ung receiver i DK Metcalf har de det de trenger for å gjøre akkurat det.

Giants (0-1) mot Bills (1-0) i New Jersey. Ingen lystig åpning på sesongen for et Giants-lag som ser ut til å være i fritt fall og i foreløpig konkurranse med Dolphins om førstevalget i draften neste år. De ble overkjørt av Dallas, men kanskje kan ting gå bedre mot et fortsatt ustabilt Bills-lag? Bills så nemlig lenge ut som at de ikke skulle gjøre noe som helst mot Giants’ naboer Jets i forrige uke, men på tampen av kampen kom de plutselig inn i det og tilbake og snek med seg en helt uventet seier. Bills er en outsider til sluttspillet i år og de har fått riktig start på sesongen. Går de til 2-0 her vil ting kanskje begynne å rulle litt i Buffalo.

Dolphins (0-1) mot Patriots (1-0 i Miami. Der Dolphins så gjennomført elendige og håpløse ut i Uke 1 så Patriots desto fantastiske ut. Akkurat nå forventer “alle” at Dolphins skal ende opp med valg nr. 1 i draften og Patriots med valg nr. 32. Samtidig er man i den litt artige situasjoen at dette er Dolphins mot Patriots i Miami, og de kampene ender “alltid” i hjemmeseier. Hvem vet, kanskje dette blir Dolphins’ eneste seier og Patriots’ eneste tap i år?

 

Kl. 22 har vi tre kamper å velge mellom:

Raiders (1-0) mot Chiefs (1-0) i Oakland. Broncos har besøkt Oakland for siste gang, nå kommer Chiefs. Det ble en emosjonell seier for et hardt prøvet Gruden-lag i Uke 1, som endte med at Gruden løp rundt og klemte fans etter kampen. Vil hele AB-fiaskoen være en emosjonell opplevelse som ender opp med å styre Raiders til en minneverdig siste sesong i Oakland? Kanskje. Men da må de først vise at de også kan slå de antatt bedre lagene. Broncos er en ting, Chiefs er noe annet. Riktignok er det et Chiefs-lag uten Tyreek Hill (som vil bli dekket opp av Gareon Conley fra sykesengen) og med en Patrick Mahomes med en dårlig ankel, men det så ikke ut til å hindre dem nevneverdig mot Jaguars i uke 1, der spesielt Sammy Watkins var fullstendig ustoppelig. Vil de fortsette den gode trenden mot Raiders?

Rams (1-0) mot Saints (1-0) i Los Angeles. I Uke 1 dukket Saints-fansen opp i hopetall med dommerdrakter på tribunen. Noen ville kanskje mene at dette er fryktelig patetisk, og noen vil så klart ha helt rett i det. Det ser dog ikke ut til at Saints-fansen lar seg affisere, og de kommer nok til å fortsette å oppføre seg som om de er det eneste laget noensinne som fikk en uheldig dommeravgjørelse mot seg på et uheldig tidspunkt resten av sesongen, og da kanskje spesielt i denne kampen. Det er bare bra den går i LA, og ikke NOLA, for dette kan fort bli stygt hvis følelsene fra i fjor får boble opp.

Broncos (0-1) mot Bears (0-1) i Denver. Joe Flacco og Broncos-angrepet flyttet ikke akkurat ballen kjempelett mot Raiders’ heller tvilsomme forsvar, mens Mitch Trubisky og Bears-angrepet så helt fortapt ut mot Packers. Nå skal de altså opp mot hverandre og to av ligaens beste forsvar? Vi må tilbake til Lions mot Giants i 1943 for å finne sist 0-0-kamp i NFL. Kan vi få en skikkelig reprise her i NFLs 100. sesong?

 

Sunday Night Football er Falcons mot Eagles i Atlanta. Etter et tungt tap i Uke 1 for Falcons venter nå en ny stor utfordring i form av en gruppe Super Bowl-favoritter fra Philadelphia. Det kan potensielt bli problematisk. Skulle de tape og gå til 0-2 kan det fort være langt opp til Saints i divisjonen. Det er kanskje tidlig å snakke om slik, men man vil aldri starte sesongen 0-2. Eagles på sin side håper de kan fortsette storspillet både fra Carson Wentz og fra deres hjemvendte sønn DeSean Jackson og styre skuta videre i kampen om divisjonen, som akkurat nå ser ut som den kan bli veldig god mot et godt Cowboys-lag.

 

Uken avsluttes med Monday Night Football, der Jets og Browns møtes i New York. Blir vi å se Kåre Vedvik i denne kampen, eller er han borte i løpet av uken?  Med en mer treffsikker Vedvik hadde Jets startet sesongen 1-0, noe som aldri er særlig gøy. Det var uansett en god del positive ting for Jets å ta med seg. CJ Mosley var i god form, LeVeon Bell var ikke helt fortapt, og Sam Darnold fortsetter å vokse. Browns på sin side fikk ikke helt den åpningen stjernegalleriet deres hadde sett for seg, og kanskje er det et problem at forsvaret deres ikke er helt i vater. Baker Mayfield hadde også ikke verdens beste dag på jobben, men han vil nok forsøke å rette opp i ting denne uken, hvis ikke kan det begynne å bli litt pinlig for unge og selvsikre Mayfield.

 

Kampene er som følger, norsk tid:

 

Fredag kl. 02.20
Tampa Bay @ Carolina

Søndag kl. 19.00
Arizona @ Baltimore
LA Chargers @ Detroit
Indianapolis @ Tennessee
San Francisco @ Cincinnati
Jacksonville @ Houston
Minnesota @ Green Bay
Dallas @ Washington
Seattle @ Pittsburgh
Buffalo @ NY Giants
New England @ Miami

Søndag kl. 22.05
Kansas City @ Oakland

Søndag kl. 22.25
New Orleans @ LA Rams
Chicago @ Denver

Mandag kl. 02.20
Philadelphia @ Atlanta

Tirsdag kl. 02.15
Cleveland @ NY Jets

Hedly2
Hedly2Innlegg: 20153
10.09.19 09:20

Kyler Murray var enorm i 4th quarter og overtime i helga med noen utsøkte pasninger, så dem som sovnet før slutten gikk glipp av mye! Gleder meg til å se Minshew fra start, tror han skal få det mye tøffere mot Houston, men var morsomt å se han faktisk levere i week 1. Var en av mine sleeper QBs før draften, men jeg vet ikke om han har det som skal til for å forbli en starter i ligaen. Hvertfall ikke helt enda. Men bart trekker opp!


Når det kommer til eget lag tror jeg det kan bli en nervepirrende affære, som jeg håper koker opp i samme utfall som i 2017. Så lenge Carr igjen får stå uforstyrret i lomma kan det bli veldig så mange poeng hvertfall. Men herre min så jeg frykter Mahomes igjen... Pass rushet var bra mot Broncos og Flacco, men så har jo Mahomes litt mer mobilitet til å sprette unna sacks enn det gode gamle Joe har. Men drømmen om å avslutte 3-0 i Oakland mot rivalene lever i beste velgående.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8697
10.09.19 09:29
Hedly2: men så har jo Mahomes litt mer mobilitet

Det kommer veldig an på ankelen hans. Han så ikke videre mobil ut etter den fullstendig gjennomført unødvendige behandlingen ankelen hans fikk av Jags' fullstendig unødvendige forsvarsspillere.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4084
10.09.19 10:44

Vi er sjeldent gode i Miami, men i år må det da gå an å vinne der. Miami så ut til å ta tanking til et helt nytt nivå mot Ravens.


Vi var totalt overlegne mot Steelers, men det er noen spørsmålstegn i laget. Steelers har en tendens til å kollapse mot oss, så det behøver ikke å bety allverden. Vi stiller uten TEs og har en skadeplaget O-line. Dette hadde tydelige påvirkninger på run game i helgen. Vi skal spille mot Dolphins, Jets, Bills, Redskins og Giants de neste kampene, så det bør gå greit der, men så må man få fart på linjekrigen utover i sesongen. Det er hvertfall det jeg kommer til å følge med på. Resten av laget er stacked.

Hedly2
Hedly2Innlegg: 20153
10.09.19 12:18
SalSomer: Det kommer veldig an på ankelen hans. Han så ikke videre mobil ut etter den fullstendig gjennomført unødvendige behandlingen ankelen hans fikk av Jags' fullstendig unødvendige forsvarsspillere.

Jeg er sikker på at en haltende Mahomes er mer mobil enn det Flacco var i dag/natt.


Men jeg er ikke snauere enn at jeg håper ankelen til Mahomes blir god til helga uansett. Vil mye heller gruse en Mahomes som er 100%.

Barbosa
BarbosaInnlegg: 4685
10.09.19 12:44

Blir en høyst interessant batalje i Nahsville mellom Titans og Colts. Må si jeg ble mektig imponert over Tennessee i Cleveland (selv om Browns tross alt er Browns). OC Arthur Smith viste guts underveis og hadde en aggressiv play calling som man virkelig lykkes med. Forsvaret bedret seg også veldig utover i kampen. Der man i starten ikke lykkes særlig med å sette Mayfield under press, så kom deg seg veldig etterhvert. Spesielt Mr. Wake som viser at han fortsatt duger. 


Nei, her er det bare å glede seg til mer football!

VFK1989
VFK1989Innlegg: 1072
10.09.19 21:37

Som forventet så plukker Jets opp Sam Ficken, og Vedvik er nok ferdig i NFL for godt. 

daoooo
daooooInnlegg: 26653
10.09.19 21:48

Det var synd, Vedvik er også kuttet. Ficken har tydeligvis (offisielt i NFL) satt 3/6 FG og 1/2 XP. Ikke noe å hoppe i taket av det heller.

VFK1989
VFK1989Innlegg: 1072
10.09.19 21:53

Ficken var utrolig bra for Packers i pre-season og på trening, og Packers skal ha vært veldig 50/50 på om de skulle beholde Crosby i 1-2 år til eller satse på Ficken og samtidig spare cap. 

BennyKanin
BennyKaninInnlegg: 3762
10.09.19 23:19

Vikings har cutta K’eren de hadde på PS. Kan det bety at de henter tilbake Vedvik og putter han der. Det var visst planen da de lot han gå. 

(Innlegget ble redigert 10.09.19 23:20)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4084
11.09.19 07:05

Og der var AB anklaget for voldtekt ja. Jeg syntes denne sagaen manglet noe juicy.

osloblade
oslobladeInnlegg: 4481
11.09.19 10:04
VFK1989: Ficken var utrolig bra for Packers i pre-season og på trening, og Packers skal ha vært veldig 50/50 på om de skulle beholde Crosby i 1-2 år til eller satse på Ficken og samtidig spare cap.

Høres bra ut.


Synd med Vedvik, men da lever jeg i troen, frem til det motsatte blir bevist, på at Jets har løst sitt kicker-problem.

BennyKanin
BennyKaninInnlegg: 3762
11.09.19 10:31

Sal-mon Abram, muligens ute for sesongen. Big blow for Raiders i så fall.


 

Hedly2
Hedly2Innlegg: 20153
11.09.19 10:52

Ja veldig dårlig nytt! Abram var god på mandag, men føler vi har god nok dekning på safetyposisjonen til at vi skal klare å overleve det her. Men veldig synd for utviklingen hans selvfølgelig.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17814
11.09.19 11:46

Demaryius Thomas traded til Jets for et 2021 sixth-pick til Patriots.

Jets gonna Jets.

(Innlegget ble redigert 11.09.19 11:46)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4084
11.09.19 12:06

For øvrig første traden mellom Patriots og Jets siden 2000. Lav risiko for Jets her da.

svenna99
svenna99Innlegg: 11151
11.09.19 12:13

Mener jeg leste at Jets var siste laget Belichick mangla for å ha trada med alle lag i NFL

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4084
11.09.19 12:15
svenna99: Mener jeg leste at Jets var siste laget Belichick mangla for å ha trada med alle lag i NFL

Det stemmer, hvis man da ikke teller med at BB ble trada fra Jets til Patriots.

BennyKanin
BennyKaninInnlegg: 3762
11.09.19 12:53
TomBrady_12: BB ble trada fra Jets til Patriots

Som var siste gang det var en trade mellom disse lagene. Jets fikk vel et 1.rundevalg for ham. How did that work out for 'ya?

For de som har VG+ abonnement er denne dokumentaren vel verdt å se, da den har en del om nettopp denne merkelige seansen. Parcells trekker seg som HC for Jets, mye grunnet at da vil Belichick (i følge kontrakten han hadde) automatisk bli HC, hvilket igjen gjorde at Patriots ikke kunne be om et intervju med han, siden det bare kan gjøre til jobber som er høyere på rangstigen. Resultatet kjenner alle...

(Innlegget ble redigert 11.09.19 13:01)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4084
11.09.19 13:09
BennyKanin: Som var siste gang det var en trade mellom disse lagene. Jets fikk vel et 1.rundevalg for ham. How did that work out for 'ya?

Akkurat dette var jo ikke en vanlig trade i den forstand. BB sa opp som HC for Jets og signerte for Patriots. Jets var fly forbannet (han var jo under kontrakt med dem), og Patriots ble pålagt å betale kompensasjon som inkluderte en 1st rounder.

grock19
grock19Innlegg: 83823
11.09.19 13:22

"på at Jets har løst sitt kicker-problem."


 


.. kunne de ikke løst kicker-problemet ved å hyre inn han der pro-bowler-kickeren de hadde ifjor, a? 

kobebryant92
kobebryant92Innlegg: 2537
11.09.19 13:42
TomBrady_12: Og der var AB anklaget for voldtekt ja. Jeg syntes denne sagaen manglet noe juicy.

Spent ka Patriots gjør, releaser dei han med ein gang eller lar dei han bli til dette er etterforska

Barbosa
BarbosaInnlegg: 4685
11.09.19 13:48
kobebryant92: Spent ka Patriots gjør, releaser dei han med ein gang eller lar dei han bli til dette er etterforska

De venter nok til dette er ferdig etterforsket. Man er jo uskyldig til det motsatte er bevist. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4084
11.09.19 13:50
kobebryant92: Spent ka Patriots gjør, releaser dei han med ein gang eller lar dei han bli til dette er etterforska

Man kan ikke sparke ut superstjerner bare fordi de blir beskyldt for noe, men man skal heller ikke ta lett på voldtektsanklager.


Dama her har f.eks. besøkt Brown mange ganger etter at hun angivelig ble voldtatt, så det hele fremstår litt merkelig ved første øyekast. Hun har heller ikke anmeldt han, bare saksøkt.

kobebryant92
kobebryant92Innlegg: 2537
11.09.19 13:58
TomBrady_12: Hun har heller ikke anmeldt han, bare saksøkt.

Er det ikkje sånn att i USA att det er enklere å vinne i eit sivil søksmål enn i retten ?

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14744
11.09.19 14:28
kobebryant92: Er det ikkje sånn att i USA att det er enklere å vinne i eit sivil søksmål enn i retten ?

Dette er jeg langt i fra sikker på, men jeg tror at i sivile søksmål så holder det med at man tror mest sannsynlig at en handling har skjedd kontra at det ikke kan være en skygge av tvil om at en handling kan ha skjedd som det er i en rettsak. Mener jeg har lest eller hørt det, men er sikkert noen andre som vet bedre.

(Innlegget ble redigert 11.09.19 14:28)

grock19
grock19Innlegg: 83823
11.09.19 14:44

"Er det ikkje sånn att i USA att det er enklere å vinne i eit sivil søksmål enn i retten 


Korte svaret er ja, akkurat som her. Er vel ikke så lenge siden en fotball-spiller (soccer) ble frikjent strafferettslig frikjent for voldtekt, og allikevel dømt til å betale erstatning El. Oppreisning. 

Hedly2
Hedly2Innlegg: 20153
11.09.19 16:02

To mailer sendt fra AB til "offeret" er lekket. Men jeg gidder ikke engang legge ut link, for det er helt uleselig. Man må jo bare lure på hvordan i alle dager disse idrettsutøverne kom seg gjennom college. Tydelig at AB selv har skrevet dem hvertfall...

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17814
kobebryant92
kobebryant92Innlegg: 2537
11.09.19 18:58

Det virker i hvert fall som att Patriots lar Brown saken gå sin gang, han er på trening i dag hvert fall.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg