Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Uke 4

NYTT TEMA
SalSomer
SalSomerInnlegg: 8603
26.09.19 16:39

Uke 4 - Her kommer bye weeksene!

 

Vi er nådd uke 4, og med det begynner hvileukene for NFL-lagene. De som først får hvile, på det som mange ser på som et ganske ugunstig tidspunkt, er New York Jets (0-3) og San Francisco 49ers (3-0). For Jets handler det nå om å finne strukturen igjen og forsøke å redde noe ut av en sesong som er startet helt elendig. Alt er dog fortsatt ikke fortapt, siden 1990 har det hendt fire ganger (av 140) at et 0-3-lag gikk til sluttspillet. Texans i fjor, Bills i 98 og Lions i 95 tapte i wild card-runden, mens Chargers i 92 tapte i divisional-runden. For 49ers, som vel mange vil anse for å være et overraskende 3-0-lag, handler det nå om å holde fokuset opp inn mot Uke 5.

 

Uken starter ellers i Green Bay, der Packers (3-0) er vertskap for Eagles (1-2). Alt er som det skal være i Green Bay, der laget leder divisjonen og vinner kamper takket være deres glitrende, øh, forsvar? Javel. Så etter årevis med å ha båret på tidvis rimelig tvilsomme forsvar har Rodgers bestemt seg for at det er tid for å bli båret selv. Det funket jo greit for Manning i 2015, så hvorfor ikke? For Eagles har det vært to tunge uker med to tap på rad, og skulle de tape mot Packers på torsdag begynner det å spøke for sesongen til Super Bowl-favorittene. En som virkelig har hatt en kjip søndag er Nelson Agholor, som hadde åtte catches og to touchdowns forrige uke, men som allikevel mest huskes for en helt horribel drop. Det skal ikke være lett.

 

Søndag kl. 19 har vi åtte kamper:

Giants (1-2) mot Redskins (0-3) i New York. Daniel Jones fikk svart kritikerne forrige uke, og etter å ha vært det mest utskjelte draftvalget på lang tid er han nå den største helten for Big Blue. Det svinger fort i fotball, men det svinger også fort i gal retning. Hvis han ikke kan følge opp debuten med en ny god prestasjon mot Redskins er han nok straks tilbake til å være utskjelt igjen. Verre for Jones er det nok at han er nødt til å gjøre ting uten Saquon Barkley, som vil være ute av stand i 4-6 uker. Redskins er 0-3 etter en MNF der alt startet helt håpløst for dem og de gikk ned med fire scores, før et haltende comeback-forsøk på slutten ble ødelagt av en fumble på fjerde forsøk, men uansett hvordan kampen hadde gått, dette er et lag som råtner på innsiden. Case Keenum har ingen fremtid, det vet alle, og Dwayne Haskins kommer til å ta over snart. Fansene som mener Jay Gruden bør sparkes blir flere og flere for hver kamp. De som mener Bruce Allen ikke bør sparkes er vel nede i Booger McFarland og ingen andre. Og Dan Snyder? Vel, han er vel fort ligaens verste eier. Fire-for-fire på problemer på QB, hovedtrener, GM og eier er ikke det man vil være med et lag. Kanskje kan de her få et fjerde tap for å symbolisere fire tapere?

 

Lions (2-0-1) mot Chiefs (3-0) i Detroit. Lions er ubeseiret etter tre kamper, dog med én uavgjort også. Men i klassisk Lions-stil er de cutting it close. To seire med et field goal i margin er det blitt, mye takket være et godt lagmaskineri under Matt Patricia. Nå venter dog kanskje den største utfordringen deres så langt i form av det glitrende angrepet til Kansas City. Avhengig av hvordan TNF går vil Lions gå inn i denne kampen enten vitende at et tap setter dem halvannen kamp bak Packers eller at en seier gir dem divisjonsledelsen. Chiefs på sin side sitter på divisjonsledelsen uansett, da de allerede leder AFC West med to kamper etter bare tre kamper spilt. Det er jo ganske greit. De har kommet seg dit takket være Patrick Mahomes, som til tross for å være uten Eric Fisher, Damien Williams og Tyreek Hill i angrepet har kastet 398 yards per kamp mot to rimelig gode forsvar (+Raiders). MVP-formen fra 2018 er altså fortsatt inne. Stilen til Chiefs i tre kamper har vært å overkjøre motstanderen i første omgang, og så sette på cruise control etter pausen, og det har stort sett funket. For noen år siden var Matt Stafford og Lions comeback-kongene, kanskje de kan straffe Chiefs’ metoder?

 

Falcons (1-2) mot Titans (1-2) i Atlanta. Matt Ryan har startet sesongen som han pleier, med høye yards-tall og mange touchdowns, men også overraskende mange interceptions. 6 interceptions er bare én mindre enn han hadde i hele fjor. Dette er han nødt til å rydde opp i hvis Falcons skal henge med i divisjonen. En annen som må rydde opp i ting hvis han vil unngå å få en enda verre arbeidssituasjon er Marcus Mariota, som fikk grundige mengder kjeft etter TNF-tapet mot Jaguars. Flere fans og stemmer i Tennessee ber om å få se Ryan Tannehill under center, men ifølge Mike Vrabel er ikke dette en videre aktuell idé riktig ennå. Skulle spillet fortsette som det gjør vil dog snakket også fortsette.

 

Ravens (2-1) mot Browns (1-2) i Baltimore. Lamar Jacksons hype-tog tok en liten pause i forrige uke, da Ravens lenge slet med å flytte ballen mot Chiefs. Det tok seg riktignok opp på slutten, men det var også mye takket være løpene til Mark Ingram. Baker Mayfield-toget ser også for tiden ut litt som Fauske-Tromsø-toget, og spesielt etter den uforståelige QB drawen på 4th and 9 i forrige uke har Browns måtte tåle mye latterliggjøring igjen. Det er nesten så en skulle tro at å bygge et lag med innkjøpte stjernespillere på skill positions og en tvilsom offensiv linje ikke er den riktige oppskriften. Problemer til tross, et av disse lagene kan reise kjerringa i denne kampen, og et av disse lagene vil vel fort ende opp med å vinne en usedvanlig svak AFC North i år. De er i hvert fall de eneste to lagene i divisjonen med seiere så langt, og de tre seirene deres har kommet mot lag som er kombinert 0-8-1. Det er ikke helt det gamle AFC North vi kjenner som vi ser her.

 

Colts (2-1) mot Raiders (1-2) i Indianapolis. Er Jacoby Brissett fremtiden? En ny god kamp fra Colts’ QB gjør at laget er 2-1, og selv om Andrew Luck ikke er glemt er det plutselig langt flere som er positive til hvordan sesongen ser ut til å gå enn det var for noen uker siden. Positiviteten som man fant for noen uker siden i Raiders, derimot, er litt mer fraværende etter to tunge uker. Spesielt Derek Carr og hans manglende vilje til å gå dypt er noe som har fått mye kritikk. Vil Carr forsøke å utfordre Colts-secondaryen, eller vil han fortsette med dink-and-dunk i denne kampen?

 

Bills (3-0) mot Patriots (3-0) i Buffalo. Bills er 3-0 dere, for første gang siden 2011, da laget sluttet 6-10. Det er altså ikke helt klart for å sprette sjampanjen ennå, men dette Josh Allen-ledede Bills-laget ser jaggu ikke verst ut. Problemet er at det er et annet lag i divisjonen, Patriots, som ikke er så verst de heller. Tre poeng har forsvaret til Patriots tillatt så langt. Det er perverst lite. Dolphins ble shut out og Jets ville blitt shut out hvis det ikke hadde vært for turnovers som ikke var forsvaret sin feil. Patriots ser rett og slett ustoppelige ut akkurat nå. Men så vil så klart kritikerne poengtere at lagene de har slått er kombinert 0-9, men, vel, da er det jo en ypperlig mulighet for Patriots til å stilne kritikken i denne kampen, da, mot ubeseirede Bills.

 

Texans (2-1) mot Panthers (1-2) i Houston. Texans kom tilbake mot Chargers og tok en viktig og god seier mot en tøff motstander i forrige uke, og er dermed i førersetet i en AFC South-divisjon som begynner å se vid åpen ut. Men nå møter de en spennende motstander i et Panthers-lag som så transformert ut med Kyle Allen under center. Det er selvsagt fortsatt for tidlig å snakke om noe QB-bytte i Carolina, men skulle Allen fortsette storspillet mens Cam er ute kan det fort bli en liten kontrovers i Carolina snart. Sånn sett var det kanskje heldig at Daniel Jones hadde den debuten han hadde i New York, da NFL-media tilsynelatende ikke helt har oppdaget Allens spill ennå, og laget får operere i fred inntil videre.

 

Dolphins (0-3) mot Chargers (1-2) i Miami. Et Chargers-lag som mange erklærte skulle til Miami i februar har ikke akkurat startet sesongen godt, men nå får de muligheten til å rette opp i ting ved å reise til Miami i september. Bye weekene er jo i gang, som nevnt, men kamp mot Dolphins er en ekstra bye week for alle lag som har dem på schedulen, og det er en sånn spesiell bye week som også gir dem en seier i seiersstatistikken. Chargers vil være 2-2 etter denne kampen, noe de sårt trenger i en divisjon der de allerede henger to kamper etter.

 

I 22-slotten har vi fire kamper å velge mellom:

 

Rams (3-0) mot Buccaneers (1-2) i LA. Super Bowl-hangover? Det har de visst ikke hørt om i LA. Rams er 3-0 og selv om angrepet kanskje ikke helt har nådd høyden fra i fjor er dette fortsatt et meget godt lag. Men nå møter de en vanskelig motstander i Buccaneers, som har sett bedre ut en recorden tilsier så langt. Bucs kunne vært 2-1 nå hadde det ikke vært for et bommet field goal fra 48 yards. Det var også 48 yards som kunne vært 43 hvis Bruce Arians ikke hadde valgt å ta en penalty for å gjøre forsøket lengre, en avgjørelse som han har måtte tåle litt kritikk for. Skal de vinne mot Rams er de nødt til å sørge for at de ikke tuller til field goals-forsøkene sine, i hvert fall.

 

Cardinals (0-2-1) mot Seahawks (2-1) i Arizona. Det er mye positivt i Kliff Kingsburys air raid-angrep, men det har ikke helt løsnet ennå under unge Kyler Murrays QB-ledelse, men man ser også her et lag som kan være bedre enn det recorden tilsier. Seahawks på sin side kommer inn i denne kampen med en god record, men en frustrerende situasjon, da laget er bak både Rams og 49ers i divisjonen. Tapet i forrige uke mot Bridgewater-ledede Saints var nok ikke helt etter planen og laget har ikke råd til å tape her også hvis de har planer om å henge med i toppen. Spørsmålet i Seattle nå er, vil laget snart stole på at Russell Wilson og armen hans er nok til å lede laget til seier? Mot Saints ville de igjen etablere løpespillet, uten særlig hell, og først da de i desperasjonsmodus gikk til Wilson begynte laget å flytte ballen. Flere og flere fans roper etter å la Wilson kaste mer, men OC Brian Schottenheimer nekter å høre. Schottenheimerne har hatt god suksess med R2P2 i NFL, men kanskje er det på tide å gå inn i det nye århundret og forsøke å kaste ballen nå.

 

Bears (2-1) mot Vikings (2-1) i Chicago. NFC North er usedvanlig sterk så langt i år. Dette er faktisk et oppgjør mellom de to bunnlagene i divisjonen. Deres to tap er også kommet mot motstand innad i divisjonen, så hadde det ikke vært for Lions’ litt uforståelige uavgjort mot Cardinals hadde NFC North vært perfekt mot motstandere fra utenfor divisjonen. Uansett, det betyr at dette er en såkalt “sekspoenger”, som de sier i den andre fotballen. Ingen av lagene har råd til å tape om de skal følge på. Og i en kamp mellom to gode forsvar og to QBs med veldig høye tak og lave gulv kan dette gå alle veier. Spennende kan det også bli, så dette bør kanskje være en kamp å få med seg.

 

Broncos (0-3) mot Jaguars (1-2) i Denver. 0 sacks og 0 takeaways, det er det Broncos-forsvaret under Vic Fangio har produsert så langt. Ingen lag har noensinne vært så dårlige på det punktet etter tre uker i NFL. Kan de endelig produsere noe meningsfylt mot Jaguars og deres rookie-fenomen Gardner Minshew? I Jacksonville er det i hvert fall Minshew-feber for tiden, og skulle han lede laget til seier mot Denver vil ting se enda lysere ut mtp å beholde jobben når Nick Foles er tilbake. Det kan bli en spennende høst for folk som liker QB-kontroverser, det her.

 

SNF er Saints (2-1) mot Cowboys (3-0) i NOLA. Dette skulle vært Drew Brees mot Dak Prescott, men i stedet får vi Teddy Bridgewater for Drew Brees. Men det går kanskje bra? Bridgewater var i hvert fall god nok til å lede laget mot seier i Seattle i forrige uke, selv om han ikke var noen stjerne, men “god nok” er ofte godt nok når man har alle de medspillerne Bridgewater nå har i Saints-angrepet. En som derimot har blitt mye kritisert for å bare være “god nok”, men som akkurat nå spiller på MVP-nivå er godeste Dak Prescott. Det kan tenkes at ikke Jerry Jones burde betalt Prescott i årets offseason, for akkurat nå er det slik at for hver kamp som går blir kontrakten hans dyrere og dyrere. Skulle storspillet fortsette kan nok unge Prescott se frem til en grei økonomisk fremtid.

 

Uken avsluttes med Steelers (0-3) mot Bengals (0-3) i Pittsburgh på MNF. Og, ja, hva skal man si? Disse lagene har spilt noen klassiske oppgjør i det som lenge har vært kanskje NFLs sterkeste divisjon, men alle gode ting har sin ende, og denne MNF-kampen er kanskje en verdig begravelse for disse lagenes storhetstid. Eller vil en av dem reise seg og redde sesongen med en seier her? Kanskje. Jeg tror dog ikke jeg orker sitte oppe for å se hvem det blir, og det er vel tvilsomt at så mange andre her inne gidder å gjøre det heller.

 

Kampene er som følger, norsk tid:

 

Fredag, kl. 02.20

Philadelphia @ Green Bay

 

Søndag, kl. 19.00

Washington @ NY Giants
Kansas City @ Detriot
Tennessee @ Atlanta
Cleveland @ Baltimore
Oakland @ Indianapolis
New England @ Buffalo
Carolina @ Houston
LA Chargers @ Miami

 

Søndag, kl. 22.05
Tampa Bay @ LA Rams
Seattle @ Arizona

 

Søndag, kl. 22.25
Minnesota @ Chicago
Jacksonville @ Denver

 

Mandag, kl. 02.20
Dallas @ New Orleans

 

Tirsdag, kl. 02.15
Cincinnati @ Pittsburgh

Mirage
MirageInnlegg: 21292
26.09.19 16:50

Trodde oppriktig at VGD hadde blitt fjernet for godt nå. 

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8603
26.09.19 16:54
Mirage: Trodde oppriktig at VGD hadde blitt fjernet for godt nå.

Det så veldig sånn ut. Hvilket egentlig bringer opp spørsmålet, hva gjør vi hvis VGD plutselig ut av det blå blir lagt ned? Jeg ville syns det hadde vært synd å ikke ha folka på forumet her inne å snakke ball med lenger.

RoyaleWithCheese
RoyaleWithCheeseInnlegg: 12486
26.09.19 17:13

Et norsk NFL-forum på reddit kunne vært et alternativ. Men håper ikke VGD legges ned med det første.

Hedly2
Hedly2Innlegg: 20048
26.09.19 17:27

Er så enig i at vi trenger et alternativ! Eneste stedet som jeg føler er en god plattform for å diskutere NFL i Norge.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8603
26.09.19 18:40

Spørsmål: Jeg leste noe om at det skulle gå an å sette opp kamper man ønsker å laste ned før de blir spilt slik at telefonen kan laste dem ned i løpet av natten mens de blir spilt og man kan se dem dagen etterpå. Jeg skulle gjerne gjort dette, da jeg har en flytur i morgen og gjerne kunne tatt med meg Eagles-Packers på reisen. Men jeg finner ikke helt ut av hvordan jeg setter opp en sånn pre-download. Noen som vet det?

laffano
laffanoInnlegg: 16539
26.09.19 19:21

Hva driver du med Sal som reiser med fly 24/7 ? Synes du reiser hver  helg jeg!

kobebryant92
kobebryant92Innlegg: 2537
26.09.19 20:38

Godt å se att VGD  er oppe igjen og Sal gjør som vanlig ein kjempejobb med uketråden.

AvalancheSioux
AvalancheSiouxInnlegg: 7305
26.09.19 23:27
laffano: Hva driver du med Sal som reiser med fly 24/7 ? Synes du reiser hver  helg jeg!

Her har vgd vært nede i flere dager og, jeg er helt enig, det er dette vi virkelig trenger svar på!

laffano
laffanoInnlegg: 16539
27.09.19 01:50

Får håpe VGD overlever Eagles Greenbays!

VFK1989
VFK1989Innlegg: 1001
27.09.19 01:51

Backup plan bør lages i tilfelle de stenger for godt, slik at alle vet hvor de skal gå.


Uansett, blir deilig med 4-0 og en halv uke ekstra før Dallas. 

laffano
laffanoInnlegg: 16539
27.09.19 02:15

Da er Ostehodene på banen! Blir morro å se hvrm som vinner dette 


 


Rodgers er 14-0-1 på hjemmebane i september om jeg oppfatta rett

laffano
laffanoInnlegg: 16539
27.09.19 02:27

Hoho detta blir gøy! ERTZ KLIKKER og håndgemwng allerede!

laffano
laffanoInnlegg: 16539
27.09.19 02:27

Auch ford med en real headbanger!

laffano
laffanoInnlegg: 16539
27.09.19 02:31

Trodde ikke headhits var lov jeg?!? Satan for et hit!

Legendag_
Legendag_Innlegg: 6246
27.09.19 02:32

Cheap shot av 96 hos Eagles på første play, idiot.

Hvorfor har ikke idioten blitt ejected for det der? Det der gir samme straff som når spillere puster på QBs, logikk. 

(Innlegget ble redigert 27.09.19 02:35)

laffano
laffanoInnlegg: 16539
27.09.19 02:34

2 head hits de er da vel ikke lovlig?

laffano
laffanoInnlegg: 16539
27.09.19 02:35

Ford og Bennets idioter

laffano
laffanoInnlegg: 16539
27.09.19 02:40

Touchdooooown BAys!!!

laffano
laffanoInnlegg: 16539
27.09.19 02:46

Trukke Rushing er svaret for Eagles i dag gett

laffano
laffanoInnlegg: 16539
27.09.19 02:55

Dirty Eagles!

VFK1989
VFK1989Innlegg: 1001
27.09.19 02:56

Eagles spiller stygt, burde vært ejection pluss en til helmet og nå en stygg facemask. 

laffano
laffanoInnlegg: 16539
27.09.19 02:58

Dæsken pinlig å bli hoppa over :-D

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13511
27.09.19 03:00

Herregud vi suger.

laffano
laffanoInnlegg: 16539
27.09.19 03:02

Great....

VFK1989
VFK1989Innlegg: 1001
27.09.19 03:02

Hva skjer her, er jeg den eneste som ser spambot ødelegge hele tråden eller hva? 

laffano
laffanoInnlegg: 16539
27.09.19 03:04

Ødelegger hele VGD dessverre

HYYYL
HYYYLInnlegg: 51073
27.09.19 03:07
VFK1989: Hva skjer her, er jeg den eneste som ser spambot ødelegge hele tråden eller hva?

Vi ser det alle sammen, dessverre.

VFK1989
VFK1989Innlegg: 1001
27.09.19 03:29

336 yards er WR rekorden for en kamp, Devante er foran så langt. Let's do this. 

svenna99
svenna99Innlegg: 11132
27.09.19 08:13

Vet ikke om det er noe vits å skrive et innlegg her, men... Hadde tenkt å se kampen i opptak på morgenen, men den biologiske Eagles-klokka kicka inn 05:15, akkurat da GB fikk 1st & goal på Eagles 1 yard line, så da var det jo bare å stå opp. Utrolig viktig å få en seier, ikke minst mot et solid lag som GB på Lambeau. Holdt på å drite i buksa da Bradham skulle løpe den siste INTen tilbake, skifta hender og alt, med 20 sek på klokka. 


Enda en CB ut med skade, ble liggende lenge men får håpe det var precaution og at Maddox er tilbake. Med mye skader i laget blir det bra med en mini-bye week nå. Jalen Ramsey trade incoming? :D

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg