Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NBA 2019/20

NYTT TEMA
LBJ91
LBJ91Innlegg: 14052
21.01.20 14:34

Trist den videoen som går rundt av Delonte West.
Husker han som Cavs sin nest beste spiller i 08-09 sesongen, håper han får den hjelpen han trenger og at han faktisk er villig til å ta imot hjelpen.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 10255
21.01.20 14:52
LBJ91: Trist den videoen som går rundt av Delonte West.

Det er det, måtte søke det opp når jeg leste innlegget. Her ser man det på film, tenk på at det man ikke ser. Verden er syk. Blir dårlig av sånne bilder.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6550
21.01.20 15:22
TrueTopRed: Det er det, måtte søke det opp når jeg leste innlegget. Her ser man det på film, tenk på at det man ikke ser. Verden er syk. Blir dårlig av sånne bilder.

USA er rimelig sykt land. Så litt av det samme sist jeg var i landet, forholdsvis lav terskel for å denge løs på hjelpeløse sjeler som helt opplagt trenger hjelp.


Ser det er mange som klager på at de som filmer ikke hjelper til. Personlig hadde jeg aldri gjort noe annet enn å ringe politi i en slik situasjon. I et land der alle kan bære våpen, og der det er en lav terskel for å bruke det, så er det utelukket at jeg setter livet mitt på spill for å hjelpe uskyldige. USA - landet med muligheter, men også uten særlig sikkerhetsnett for de svake.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 10255
21.01.20 15:30
Lew_Ashby: I et land der alle kan bære våpen, og der det er en lav terskel for å bruke det

De har jo heller ikke vett til å ville forandre på det, men ville vel heller sett det som at den andre skulle tatt med seg gunnern for å forsvare seg selv, enn å gjøre noe med den loven.

Det første er jo å sørge for at det ikke finns tilgjenglig våpen på hvert gatehjørne. Kan ikke være lett å være normal i USA, må være mange fæle tanker som kverner rundt i hodet til folk.

(Innlegget ble redigert 21.01.20 15:33)

Cantona1966
Cantona1966Innlegg: 188
21.01.20 20:54

Spørsmålet jeg stiller meg rundt dette er: Hadde dette fått noe oppmerksomhet hvis det var en helt normal person og ikke en tidligere NBA-spiller? Nope. Det rettes generelt veldig lite oppmerksomhet til de som sliter ved mindre noe går viralt osv. Her er mye av USA sitt problem og, folk gir rett og slett blanke så sant det ikke har noe dem å gjøre. I USA er man "sin egen lykkes smed" og det er opp til en selv hvordan man klarer seg. 


Så er spørsmålet: Hvordan kunne dette skjedd? Han står oppført med karriere inntekter på over 16 millioner dollar. Ikke at penger skal ha så mye å si, men når man har tjent såpass med penger så skal man ha råd til å kunne få hjelp hvis det går nedover, legges inn på rehab osv. Kanskje han ble litt for stormannsgal når de første lønningene kom inn og brukte alt på fest, dop og en ny sportsbil? Er det noe NBA kunne gjort annerledes? Dette er jo et eksempel i generelt sett alle sporter, i NFL varer en gjennomsnittlig karriere rundt 3 sesonger og mange har ikke noe å gå tilbake til etter å ha satset alt på sporten. Da hjelper det heller ikke at man ikke tjener noe på å spille college-fotball/basketball. Da er det kanskje bra at det nå begynner å komme alternativ som G-League og XFL hvor spillere kan tjene seg penger med en gang.

LBJ91
LBJ91Innlegg: 14052
21.01.20 21:37
Cantona1966: Hvordan kunne dette skjedd?

West er bipolar og har slitt med mentale problemer gjennom hele livet.

 

Det har vært flere problematiske videoer med han etter han var ute av NBA, så det som kom igår er dessverre ingen overraskelse

(Innlegget ble redigert 21.01.20 21:39)

ErlendLH
ErlendLHInnlegg: 638
21.01.20 23:32
Bagley-Towns: Kan ta for eksempel Devin Booker, min tålmodighet i forhold til elendig effektivitet og dårlig forsvarsspill var oppbrukt før denne sesongen.

Er vel noen år siden han har vært ueffektiv. Enig med forsvaret, som du nevner nå har blitt litt bedre.

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1623
22.01.20 10:00

Skal nok få med meg Lakers vs Knicks også, men i natt går fokuset mitt til debuten til Zion. Ikke for å skru forventningene helt i taket, men i forhold til fysisk styrke så gar tankene til en ung Shaq, Zion er helt spesiell i forhold til fysisk styrke. Måten han flyttet på Gobert i preseason gir ikke akkurat mindre forventninger. Kommer sikkert ikke til å spille mange minuttene i natt, men dette ser jeg fram til!


 


 

LeBron
LeBronInnlegg: 11329
22.01.20 12:50
Lew_Ashby: USA er rimelig sykt land. Så litt av det samme sist jeg var i landet, forholdsvis lav terskel for å denge løs på hjelpeløse sjeler som helt opplagt trenger hjelp.

Det er helt drøyt, enkelt communities (altså mange av dem) er flinke til å ta vare på sine egne, men uten et ordentlig statlig apparat så faller jo andre totalt utenfor, og lever uverdige liv... Til og med en person som egentlig har lykkes... 

Small_boi
Small_boiInnlegg: 5866
22.01.20 14:14

Kawhi bommet mye i første halvdel, men tar over mot slutten og closer kampen. 


Dessverre for Dallas ser det ut som akillessenen til Dwight Powell røk. Det er et stort tap av en undervurdert spiller og gjør det mer sannsynlig at de må på markedet etter en big man.

LBJ91
LBJ91Innlegg: 14052
BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 2950
22.01.20 20:41

Litt for selektiv statistikk det der spør du meg...

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 2950
22.01.20 22:45

Forøvrig helt utrolig at Heat er 2nd i East når vi snakker slutten av januar. Hadde aldri tross at Butler skulle ha en så stor innvirkning, og at BAM skulle eksplodere.

Redondo66
Redondo66Innlegg: 6402
23.01.20 08:37

Endelig fikk vi se Zion


ingenting spesielt i sine første tre stints på banen à fire min. Tre min i siste kvarter og når Melli var på vei inn, bestemmer Zion at han tar en treer før han bli bytta ut - men han treffer, neste angrep seal i paint layup, publikum er på beina, neste angrep nytt treer, neste angrep samme story, nå er publikum helt i ekstase for Pels tar ledelse, 3 min 17 poeng og det var det, gutten var så vidt svett men får ikke lov å spille mer og Pels taper


we want Zion sang publikum uten at det hjalp, hype blir ikke mindre etter disse tre minutter, gleder meg til neste Pels kamp

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1623
23.01.20 08:56
Redondo66: Endelig fikk vi se Zioningenting spesielt i sine første tre stints på banen à fire min. Tre min i siste kvarter og når Melli var på vei inn, bestemmer Zion at han tar en treer før han bli bytta ut - men han treffer, neste angrep seal i paint layup, publikum er på beina, neste angrep nytt treer, neste angrep samme story, nå er publikum helt i ekstase for Pels tar ledelse, 3 min 17 poeng og det var det, gutten var så vidt svett men får ikke lov å spille mer og Pels taperwe want Zion sang publikum uten at det hjalp, hype blir ikke mindre etter disse tre minutter, gleder meg til neste Pels kamp

Det var et antiklimaks første tre quarterne ja, men deilig når det tok fyr i fjerde. Ble jo nevnt at Zion ikke bare har restriksjoner på minutter, men spiller heller ikke med gasspedalen i bånn, sånn sett fikk vi jo se mer av trepoengskytteren Zion, enn det dunkshowet vi ventet på. Jeg tar derfor to skremmende ting med meg fra debuten:


Skremmende potensiale om han kan fortsette å skyte treere som dette, og så eventuelt kommer til å kjøre hardere på under kurven. I tillegg ga han solide pasninger når de dobblet på han. Om alt klaffer samtidig snakker vi om ustoppelig.


Samtidig; skremmende hvor tung han er, han er altså så stor at han ikke kan gå/springe/bevege seg normalt. I verste fall snakker vi om Greg Oden på nytt igjen.

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1623
23.01.20 09:16

Lakers på sitt mest typiske når de ikke kan avgjøre mot Knicks tidligere. Det er så klart digg å se LeBron spille andre gode, men det går en grense hvor det er mer effektivt om han selv tar noen flere skuddforsøk. Vil vel si hele andre halvdel av denne, var av en slik karakter. Uansett, det viktigste var at man vår på defensivt igjen. Så kan man godt si at det ikke var så imponerende, men man får ikke gjort noe med at motstanderen ikke er bedre..

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1623
23.01.20 09:27
BlueRaptor: Litt for selektiv statistikk det der spør du meg...

Fra en som har sett samtlige Lakers-kamper denne sesongen, så er det egentlig godt at statsene matcher øyemålet. Med den sammensetningen av spillere som Lakers har, så ønsker man at PGen skal spille godt forsvar og ikke kreve ballen for mye offensivt, men samtidig være stabil og i konstant bevegelse.


Både Bradley og Caruso passer den beskrivelsen mye bedre enn Rondo. Jeg kan likevel se noe av poenget til Vogel om at Rondo har noe med seg med tanke på tilstedeværelse, han har en type swag som gjør noe med både eget lag og motstanderne. Men det er i min bok ikke nok til at han tar såpass mye av Carusos minutter. Skal Rondo forsvare minuttene sine, må han spille bedre forsvar og med mer tempo i angrep.

Small_boi
Small_boiInnlegg: 5866
23.01.20 12:48
Redondo66: Endelig fikk vi se Zion

Har bare sett sekvensen i 4. periode, men det viser jo hvor stort potensialet er. Så blir det jo spennende å se hvor bra skuddet hans faktisk er. Her fikk han mye plass og Spurs spilte sone, må de forsvare han der ute åpner det jo opp mer for angrep på kurven.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 10255
23.01.20 20:02

Passe kontrollert seier mot Knicks tross alt. Töff kamp i natt igjen mot et uthvilt Nets.

Må si jeg digger å se KCP og måten han har löftet seg under sesongen.

Rondo er er litt irriterende. Slitsom å se når han er så redd for å skyte at han rett og slett ofte står over fra 3. Han lå vel nesten på 50% derfra för skaden.. glemt det nå.

(Innlegget ble redigert 23.01.20 20:02)

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1623
24.01.20 09:31

Selv når man så kampen, så var det ikke helt greit å si om det var fantastisk skyting, eller elendig perimeter-forsvarsspill den første halvdelen av Nets vs Lakers. Var vel en blanding, men sjeldent mange åpne treere. Lakers tok tak defensivt i andre halvdel, og det var forskjellen mellom lagene i denne. Fortsatt bekymringsverdig at det er så stor forskjell mellom LeBron på eller av parketten, og det blir forsterket av at AD i praksis har minuttrestriksjoner for tiden. Vogel prøver så klart å løse den problemstillingen, men offensivt har det vært ganske dårlig uten LeBron på i over en måneds tid nå.


Dwight fikk sin første start for sesongen, og var god igjen. Men jeg synes varsellampene lyser nå. Der han i begynnelsen av sesongen hadde en veldig ydmyk holdning, og glad for å få fortsatt være i ligaen, så er det nå helt tydelig at han er veldig klar over hvor god han har vært denne sesongen. Det er på tide for coaching-staben og et par av de rutinert gutta å jekke han noen hakk ned nå. Dwight er fantastisk som ryddegutt, men om han får nykker og skal gjøre andre ting, så er han fullstendig utdatert. Etter min mening blir en av de viktigste oppgavene for Lakers å holde Dwight nede fremover.


LeBron med ny stor kamp, og har gode muligheter til å passere Kobe på poengfronten mot Philadelphia. Med tanke på hvor besatt Kobe var på å putte poeng, så er det ingen liten milestein å passere....og så fikk det å se KD på benken til Nets til å tenke på hvor savnet han er. Ville antakelig vært den beste spilleren i ligaen, og i tillegg kunne skapt noe stort i Brooklyn, håper sterkt han er tilbake på sitt beste neste sesong!

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1623
24.01.20 09:53

 Starterne i ASG;

LeBron (captain)

Doncic

Harden

Anthony Davis

Kawhi

Giannis (captain)

Kemba

Trae

Siakam

Embiid

 

Så da blir det altså Team LeBron vs Team Giannis igjen. Eneste som er hundre prosent sikkert er at dersom LeBron velger først, så blir det AD! Når man går gjennom lista fra stemmene til spillerne og media, så er det litt synd at det alltid er noen som enten tuller eller er helt blåst, men sånn er det vel bare. 

(Innlegget ble redigert 24.01.20 09:54)

LBJ91
LBJ91Innlegg: 14052
24.01.20 10:36
Bagley-Towns: Eneste som er hundre prosent sikkert er at dersom LeBron velger først, så blir det AD!

LeBron var den som fikk flest stemmer overall så han velger først. Blir sjokkert om han ikke velger AD ja.

 

Forøvrig fjerde året på rad og det syvende året totalt han er den som har fått flest stemmer.

 

All-Star vote leaders:
Jordan 9
LeBron 7
Kobe, Vince Carter og Julius Erving 4

(Innlegget ble redigert 24.01.20 10:36)

LBJ91
LBJ91Innlegg: 14052
Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1623
26.01.20 07:04

Ikke verst å få se de tre spillerne jeg følger nærmest i samme  kamp! Simmons den beste av de i denne med god margin! Selvfølgelig mest fokus på at LeBron passerte Kobe i poeng, men slurvete kamp av LeBron og alle starterne utenom AD som var god! 

(Innlegget ble redigert 26.01.20 07:05)

Cantona1966
Cantona1966Innlegg: 188
26.01.20 07:28

God kamp av et Sixers lag med skader på Embiid og Richardson. Simmons og Harris stepper opp, mens Al Horford er god i 4 og Thybulle er enorm i forsvar gjennom hele kampen(5 steals, 1 block). Shake Milton får sin første kamp fra start og han gjør seg heller ikke bort. Mye å ta med videre, samt å være fornøyd med for en Sixers fan.


Nå har riktignok Lakers fortsatt den 2 beste recorden i ligaen, men ser mange er ute etter et par utskiftninger. Bradley er god i forsvar, Green er god i både forsvar og fra distanse som regel, mens man kommer veldig langt med AD og LeBron i toppslag. Kuzma sliter med den nye benkerollen og ser det ryktes at han kan bli tradet, men som et lavt 1 runde draft pick fortsatt under rookie-kontrakten er det utfordrende å få lønn til å matche. Så er spørsmålet om det er nok til å matche Bucks og Clippers. Særlig i en eventuel 7 game serie mot Clippers er man nødt til at andre enn AD og LeBron produserer og. Igoudala inn som leder av Lakers-benken er vel en god start?


 


 

Tranquillo
TranquilloInnlegg: 7809
26.01.20 20:33

Fy faen. Kobe Bryant visstnok død i helikopterulykke, melder TMZ.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6550
26.01.20 20:41

Helt absurd. Informasjonsflyten har blitt så syk at man ikke tror på det, men ser ut til å være reelt. RIP isåfall, legende.

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 2200
26.01.20 20:44

Ser ut som det stemmer dessverre. Uffatelig trist, Hvil i fred legende

BennyKanin
BennyKaninInnlegg: 3782
26.01.20 20:44
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:39)

LBJ91
LBJ91Innlegg: 14052
26.01.20 20:47

Fy faen...

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg