Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Uke 5

NYTT TEMA
SalSomer
SalSomerInnlegg: 8603
01.10.19 08:20

Uke 5 - Vi går inn i sesongens andre kvarter

 

September er bak oss, oktober er foran oss, og NFL-sesongen tilspisser seg. Denne uken er Miami Dolphins (0-4) og Detroit Lions (2-1-1) på bye week, mens New York Jets (0-3) og San Francisco 49ers (3-0) kommer tilbake. For Dolphins blir dette et uønsket avbrudd i en tankejobb som går ypperlig så langt. Kan de fortsette å være i elendig form når de kommer tilbake? For Lions har sesongen startet ypperlig, og til tross for et frustrerende tap der de ledet 20 sekunder før slutt mot Chiefs er det mye optimisme å spore i Detroit.

 

Uken starter med TNF, der Seahawks (3-1) og Rams (3-1) møtes i Seattle. Seahawks kom tilbake på rett spor med seier over Cardinals i forrige uke, i en kamp der de begynte å la Wilson kaste ballen litt mer. Kanskje er det konturene av et litt mer offensivt Seahawks vi får se nå? Å være mer offensive vil de nok trenge om de skal slå Rams, Da Buccaneers måtte ha hele 55 poeng for å slå dem forrige uke. Rams puttet opp 40 poeng selv, men det holdt altså ikke til å slå Bucs, og for fjorårets NFC-mester er statusen at det ser OK ut, men ikke like glitrende som i fjor.

 

Kl. 19 har vi 10 kamper å velge mellom:

 

Eagles (2-2) mot Jets (0-3) i Philadelphia. Eagles flyr høyt etter seieren mot Jets på TNF. Med et sterkt rushing attack og en effektiv Carson Wentz slo de en tøff motstander i Packers, nå venter et langt mer overkommelig Jets-lag. Da gjør det kanskje ingenting at Eagles ikke en gang får den sedvanlige fordelen av å ha en half-bye man får av TNF, ettersom laget de møter kommer inn etter en full bye.

 

Panthers (2-2) mot Jaguars (2-2) i Carolina. Kyle Allen mot Gardner Minshew? Kanskje ikke det man så for seg da sesongen startet, men dette er nå to unge hypede QBs som begynner å få en del traction. Fremtiden i NFL er ung, og den kan sees i Carolina på søndag. Et av disse lagene vil være 3-2 og i en god posisjon inn mot et playoff-push med deres unge QB. Så er også spørsmålet om begge, en eller ingen av QBene overlever når den antatte starteren kommer tilbake.

 

Giants (2-2) mot Vikings (2-2) i New York. Apropos unge hypede QBs, Giants har en og Vikings skulle desperat ønske de hadde en. Daniel Jones-showet var kanskje ikke like bra i kamp nr. 2, men det var fortsatt godt nok til å slå Redskins. Kirk Cousins, derimot, var ikke god nok til å gjøre noe som helst mot Bears-forsvaret, og Vikings-angrepet var stort sett fullstendig ute av kampen. Det er kanskje en bra ting at Minneapolis har sluttspill-baseball å se på i år, for det de fikk se av Vikings-angrepet var tafatte greier.

 

Texans (2-2) mot Falcons (1-3) i Houston. Deshaun Watson hadde kanskje karrierens svakeste kamp mot Panthers i forrige uke, mens Matt Ryan rett og slett har sett svak ut i innledningen av sesongen. Dette er to QBs som har vært garantister for touchdowns som begge ble holdt uten en score forrige uke. Da er det kanskje lov å håpe på en bounce-back nå, da?

 

Saints (3-1) mot Buccaneers (2-2) i New Orleans. Selv med Drew Brees ute fortsetter Saints å vinne, og de har nå festet grepet om NFC South. En seier her vil gi dem to kamper over Bucs i divisjonen og plassere dem i en veldig god posisjon før Brees’ retur, men Bucs blir ikke noe enkelt lag å slå etter deres nedsabling av Rams forrige uke. Winston til Godwin var en dødelig kombinasjon da, kan de fortsette det partnerskapet og samtidig ha Mike Evans av alle i bakhånd? Da kan ting se riktig så artig ut for Bruce Arians’ mannskap.

 

Titans (2-2) mot Bills (3-1) i Tennessee. Titans fortsetter å spille trygg, men uflashy fotball, den typen fotball som er god nok til å ta deg til sluttspillet, men som ikke er god nok til at du blir tatt seriøst som en Super Bowl-kandidat. Det holdt dog for seier i forrige uke, der laget tok en tidlig stor ledelse og så churnet ut en seier med godt forsvarsspill og mange løp etter hvilen. Bills på sin side fikk sitt første tap for sesongen i forrige uke, der de møtte et Patriots-forsvar som ser rimelig uslåelige ut akkurat nå. Tapet er nå en ting, det som er mer betenkelig er at de potensielt mister Josh Allen i noen uker, etter at han måtte i concussion protocol for kontakten han mottok mot hjelmen fra Jonathan Jones. Uten Allen blir det i så fall Matt Barkley som starter for Bills.

 

Bengals (0-4) mot Cardinals (0-3-1) i Cincinnati. La oss bare si at det ikke er mye fryd å spore i noen av disse lagene. Bengals så atter en gang dårlige ut mot et dårlig Steelers-lag, mens Cardinals slet mot rivalene Seahawks. Ingen av disse lagene går noen steder i år og begge kan egentlig gi opp på sesongen allerede. Men Cardinals har i hvert fall en pen, ung trener, kanskje det er det som er forskjellen som har ordnet dem en uavgjort, i hvert fall?

 

Redskins (0-4) mot Patriots (4-0) i Landover. Case Keenum, Colt McCoy eller Dwayne Haskins mot Patriots? Jay Gruden eller en interim-trener mot Patriots? Har det noe som helst å si? Nei, så klart ikke. Patriots vinner uansett.

 

Steelers (1-3) mot Ravens (2-2) i Pittsburgh. Endelig litt fremgang for Steelers i forrige uke, men det var mot et svakt Bengals-lag. Ravens på sin side har plutselig store defensive problemer etter at de lot Browns løpe over dem forrige uke, og plutselig er de blitt et flashy offensivt lag? Det gir lite mening. Dette pleide å være kremoppgjøret hvert år, to defensive storheter som banket hverandre opp i noe som virkelig kunne beskrives som en hatkamp, men det er lenge siden nå, og det vi har igjen er bare en blek etterlikning.

 

Raiders (2-2) mot Bears (3-1) i London. Khalil Mack mot gamle venner i London. Mack og Bears-linja maltrakterte Vikings i forrige uke, og har stort sett gjort som de vil med motstanden de har møtt. Men hvordan klarer de seg etter å ha først krysset et verdenshav? Tja, de bør vel kunne ha kontroll på Raiders-angrepet for det om, og Gruden må nok trekke en god plan ut av bowlerhatten om han skal overraske Bears her. 

 

I 22-slotten er det kun to kamper denne gangen:

 

Chargers (2-2) mot Broncos (0-4) i Los Angeles. Chargers fant tilbake til seiersformen mot Dolphins (men hvem gjør ikke det?) og viste at de hadde overraskende mange strenger å spille på i et lag som til stadighet blir mer og mer maltraktert av skader. Broncos på sin side kommer inn i kampen 0-4 etter nok et surt tap mot Jaguars, men nå har de i hvert fall klart å notere seg for en defensiv sack. De er nødt til å notere et par til om de skal slå Chargers.

 

Cowboys (3-1) mot Packers (3-1) i Dallas. Et klassisk 90-talls-oppgjør mellom to lag som fikk sin ubeseirede rekke avbrutt i forrige uke. Cowboys tapte 10-12 etter at MVP-kandidaten Dak Prescott hadde en heller u-MVPsk kamp, mens Packers rotet bort en god ledelse i første omgang av TNF. Uansett er dette to lag som fortsatt har store ambisjoner for sesongen, og dette kan bli en kamp som kan ha veldig mye å si både for sluttspill og for seeding når sesongen er over. Den bør være verdt å få med seg.

 

SNF er Chiefs (4-0) mot Colts (2-2) i Kansas City. Chiefs er fortsatt ubeseiret, selv om det bare var så vidt at de kom seg uskadde ut av Detroit. En magisk siste drive av Chiefs-angrepet sikret dog en seier i en sloppy og merkelig kamp med store feil fra begge lag. Løpsforsvaret til Chiefs fortsetter å være et problem, dog, og for et Colts-lag som hadde alt bortsett fra et godt løpeangrep i tapet mot Raiders i forrige uke er dette kanskje stedet de bør angripe om de vil få med seg en seier?

 

Uken avsluttes med MNF mellom 49ers (3-0) og Browns (2-2) i San Francisco. 49ers er plutselig #1 seed i NFC etter fire uker. Hånda i været de som så den komme. Men dette laget ser plutselig ikke så verst ut og med en slik start har de gode muligheter for sluttspill i januar, selv om vel de færreste tror at de kommer til å være med i kampen om #1 når den tid kommer. Browns på sin side er det litt vanskelig å bli klok på. De har spilt noen dårlige kamper, men så mot Ravens så ting plutselig veldig godt ut. For Browns handler det nå om å komme seg gjennom den neste stretchen på tre kamper mot 49ers, Seahawks og Patriots helskinnet, for etter det avslutter de ting med en fryktelig enkel schedule. Fem av deres siste ni kamper er mot lag som ikke har vunnet ennå. To av de resterende fire er mot Steelers, som kun har én seier. Kanskje Browns skal klare å snuble seg inn i et sluttspill.

 

Fredag, kl. 02.20

LA Rams @ Seattle

 

Søndag, kl. 19.00

NY Jets @ Philadelphia
Jacksonville @ Carolina
Minnesota @ NY Giants
Atlanta @ Houston
Tampa Bay @ New Orleans
Buffalo @ Tennessee
Arizona @ Cincinnati
New England @ Washington
Baltimore @ Pittsburgh
Chicago @ London 

 

Søndag, kl. 22.05
Denver @ LA Chargers

 

Søndag, kl. 22.25
Green Bay @ Dallas

 

Mandag, kl. 02.20
Indianapolis @ Kansas City

 

Tirsdag, kl. 02.15
Cleveland @ San Francisco

Barbosa
BarbosaInnlegg: 4614
01.10.19 11:40

Hadde jo aldri trodd på Titans seier mot Falcons. Men hver eneste gang jeg tipper på Titans i tippekonkurransen så taper de, og motsatt når jeg ikke gjør det. 

laffano
laffanoInnlegg: 16539
02.10.19 06:46

Raiders Blitt til london?

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8603
02.10.19 10:10

Jepp, fullstendig med overlegg. Hvis de skal insistere på at de er Raiders uansett om de spiller i Oakland eller LA eller Las Vegas eller hva det nå enn er så betyr det for meg at denne uken er de London Raiders. 

laffano
laffanoInnlegg: 16539
02.10.19 12:12

London Raiders hørtes corny ut 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4023
02.10.19 21:53

Gostkowski har havnet på IR ja. Skadene begynner å tære på nå.

grock19
grock19Innlegg: 83423
02.10.19 22:42

"Gostkowski har havnet på IR ja."


Enter Vedvik?

ModernMan
ModernManInnlegg: 11837
02.10.19 23:36
grock19: Enter Vedvik?

Har visstnok en ambisjon om å bli punter for Lions. Kicking va'kke no særlig.

(Innlegget ble redigert 02.10.19 23:36)

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5223
03.10.19 08:59

Vedvik takket visstnok nei til kicker-tryout med Pats. Vil fokusere på punting.

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5223
03.10.19 08:59

Vedvik takket visstnok nei til kicker-tryout med Pats. Vil fokusere på punting.

Iucky
IuckyInnlegg: 11873
03.10.19 09:36

På en måte skjønner jeg det, hvis det er det han tror er hans beste mulighet for karriere i NFL. Har nok fått litt skrekken etter å ha feilet i Vikings og Jets.

På den andre siden, hva er nedsiden ved å ta en tryout?

VFK1989
VFK1989Innlegg: 1001
03.10.19 12:57

Ser at noen i tippetråden tror Rodgers taper på hjemmebane denne uken, skjer ikke. ;) 

ModernMan
ModernManInnlegg: 11837
03.10.19 14:28

Hei, hei, hei. Randall Cobb har forklart oss i detalj hvordan vi unngår 140 yard plays mot oss i tilsynelatende avgjorte kamper mot Rodgers-jævel’n nå! Vi har også strammet inn sidelinjene så disse out of bounds-pasningene hans ikke kan catches inbound i FG-range.


Nå blir det andre boller!

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4023
03.10.19 18:47

Rodgers har vel aldri tapt en kamp? Mener å ha hørt at det bare er resten av laget som gjør det

grock19
grock19Innlegg: 83423
04.10.19 02:31

Starter i alle fall helt sinnsykt katastrofalt på alle tenkelige måter, som seg hør og bør. Fy faen.

Saints+

D holder i alle fall the debacle til 3 gratis startbonus for Rams.

Allerede -1 Turnover på careless fumble altså.

RW har ikke et halvt sekund på et eneste play. Greit nok at de sikkert er revansjelystne etter 55 P mot Buccs, men denne hypen av Seattle O-line må være største floppen siden New Coke. Donald leker seg, men ikke bare ham.

(Innlegget ble redigert 04.10.19 02:43)

grock19
grock19Innlegg: 83423
04.10.19 03:01

Magiske trioen RW3 , Dissly og Lockett, plutselig en TD! Utrolig connection av de 158,3-paret.

grock19
grock19Innlegg: 83423
04.10.19 03:27

Wilson-Metcalf. Virkelig bedret seg fra den katastrofale starten og D har holdt Goff til 0/4 på 1st Down.

grock19
grock19Innlegg: 83423
04.10.19 05:53

Det var virkelig ikke lett, men de klarte nesten å finne en måte å gi bort kampen på igjen, heeeelt på tampen.


Helt utrolig at det går an. Seattle Seahawks klarer ikke å ofte å ikke skryte seg i foten og gjøre en kamp uspennende.


Må holde seg våken tll siste øyeblikk.

RW3
RW3Innlegg: 532
04.10.19 07:20

Yes, nydelig seier! Selv om de som Grock sier prøvde


å gi bort seieren. 


 


Men, har vi noen gang sett Wilson bedre? Spiller nok en solid kamp

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14667
04.10.19 08:49
RW3: Wilson

Han har en helt sinnsyk pocket presence. Flyter unna motspillerne hver gang de nærmer seg han. Ekstremt underholdende QB å se på.

AirCanada
AirCanadaInnlegg: 2346
04.10.19 09:38

Stefon Diggs vil vekk fra Vikings :/ 


Play-callinga har mildt sagt vore ujamn, men uten Diggs er det syltynt på WR. Ikkje som at Treadwell er en Messias liksom. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4023
04.10.19 12:44

Vikings har jo veldig mye penger knyttet opp i Cousins, Thielen og Cribbs, så det er merkelig at de ikke klarer å utnytte dette overhode så langt. 

De har jo fått etablert et bra run game da, men fleksibilitet er det som mangler.

Men nå er det jo fortsatt tidlig i okotber, så det er god tid til å forbedre seg. Det virker litt unødvendig at Cribbs å begynne med dette nå. 

(Innlegget ble redigert 04.10.19 12:44)

Legendag_
Legendag_Innlegg: 6246
04.10.19 13:55

Registrerer at nok en suspekt roughing the passer call mot Clay Matthews fortsetter å koste laget hans seiere, begynner å synes synd på fyren. 

Dr_Who
Dr_WhoInnlegg: 749
04.10.19 18:00

Jeg synes mer synd på lagene Matthews spiller for. Skjønt de kjente jo ryktet før de kjøpte ham.

osloblade
oslobladeInnlegg: 4473
04.10.19 18:08

Vi levde i håpet om at Sam Darnold skulle vært tilbake på søndag. Han har deltatt noe på trening denne uken, men den gang ei, det blir Luke Falk som får æren av å lede oss til seier over ørnene.

VFK1989
VFK1989Innlegg: 1001
04.10.19 21:02

Colt McCoy starter denne uken for den velfungerende organisasjonen kalt Washington Redskins. 

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5223
04.10.19 21:11

Jeg holder med et lag som tapte for Colt McCoy. Han fikk inn 25 av 30 passninger. 300 yards og en rushing TD. Gud bedre for en fæl kamp.

Dr_Who
Dr_WhoInnlegg: 749
05.10.19 07:32

Det viser seg at Clay Matthews brakk kjeven i et forsøk på å takle Chris Carson, og er ute i en måned. 

https://www.espn.com/nfl/story/_/id/27768760/rams-clay-matthews-suffers-broken-jaw-vs-seahawks-least-month

(Innlegget ble redigert 05.10.19 07:33)

Dr_Who
Dr_WhoInnlegg: 749
05.10.19 15:25

Jeg kommer aldri til å glemme Matthews vs Kaepernick i sesongåpningen 2013: 

https://www.youtube.com/watch?v=ZejByaOd0Ec

 

(Innlegget ble redigert 05.10.19 15:25)

laffano
laffanoInnlegg: 16539
05.10.19 15:28

Appropo Kapernick kor e HAN??!

Klikk for å gå tilbake til toppen