Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Uke 8

NYTT TEMA
SalSomer
SalSomerInnlegg: 8603
22.10.19 10:26

Uke 8 - Årlig påminnelse (for siste gang?) om å stille klokken

 

Så er vi kommet til den siste uken i oktober, og vi vet alle hve det betyr. I Europa stiller vi klokken, i Amerika gjør de ikke det før om en uke, og dermed begynner kampene en time tidligere på søndag og mandag. De som ikke får sett laget sitt ekstra tidlig er fans av Ravens (5-2) og Cowboys (4-3) som begge tar bye week på toppen av sine respektive divisjoner. Panthers (4-2), Browns (2-4), Steelers (2-4) og Buccaneers (2-4) kommer tilbake fra bye weeks.

 

Men uken starter til vanlig tid i Minnesota, der Vikings (5-2) er vertskap for Redskins (1-6). Etter kraftig kritikk av spillestilen har Kirk Cousins levert to meget gode kamper på rad, og dermed er alt fryd og gammen i Minnesota igjen. Laget er så definitivt med i sluttspillkampen, men det kan være at de er nødt til å gå veien via wild card, ettersom de fortsatt er en kamp bak Packers i divisjonen. Det kan være at Adam Thielen ikke er klar til denne kampen, dog, men selv uten ham bør laget være i stand til å hamle opp med et Redskins-lag som ser fullstendig skakkjørt ut.

 

Kl. 18 (OBS! Merk 18!) på søndag går ni kamper:

 

I Atlanta møtes Falcons (1-6) og Seahawks (5-2). Nå begynner det å se mørkt ut for Dan Quinn, som ikke har klart å styre Falcons-forsvaret i riktig retning, og det er nok ikke utenkelig at om han får et dårlig resultat mot sine gamle venner i Seahawks så er han ferdig som Falcons-trener. Det hjelper vel ikke på at han muligens må klare seg uten Matt Ryan, som har hatt en god sesong tross få seire. Ryan skadet seg i forrige uke, men skaden skal visst ikke være kjempealvorlig. Han må uansett følges nærmere i løpet av uken. For Seahawks sin del kommer de inn i kampen etter et noe uvanlig hjemmetap med stygge sifre. Kampen var nok egentlig jevnere enn sluttresultatet tilsa, men spesielt to situasjoner, da Seahawks ikke evnet å stoppe Lamar Jackson fra å ta seg inn i end zone på 4th and 2 og da DK Metcalf glemte at en vesentlig del av å spille fotball er at man må ta med seg ballen, sørget for tap for Seattleittene. Med et 49ers-lag som ser ut som at de har planer om å stikke av med divisjonen og med stor kamp om årets wild card har ikke Seahawks råd til annet enn å vinne her.

 

I Chicago møtes Bears (3-3) og Chargers (2-5). Ting endrer seg fort i NFL. I Chicago hadde de allerede begynt å gjøre klar til Lombardi-parade da lagets forsvar plutselig ikke så like uslåelig ut lenger og laget droppet to på rad. Mitch Trubisky må også tåle mye kritikk, dels for at han ikke har spilt så bra og dels for at de to QBene som ble tatt etter ham har spilt bra. Det er ikke lenger bare fryd og gammen i Bears-land, og med et Packers- og Vikings-lag som rykker fra i divisjonen ser nå veien til sluttspillet fryktelig lang ut. De er riktignok bare halvannen kamp bak en wild card-plass, men det betyr også at de ikke har råd til å tape særlig mye mer. Et annet lag som hadde begynt å planlegge Lombardi-paraden før sesongen startet (slik de gjør hvert år) var Chargers. Det ser ikke helt ut til å gå den veien i år heller. Laget fortsetter dog å underholde med måten de finner nye og oppfinnsomme måter å tape på, men den de dro frem i forrige uke var ekstra brutal. De scoret den avgjørende touchdownen to ganger, fikk den overturned begge ganger, før de til slutt klarte å fomle ballen med Melvin Gordon, han som skulle bli ligaens best betalte back. Det kan se ut som at den eneste seieren Chargers får i årets sesong er at de i hvert fall unngikk å betale Gordon. Samtidig skal de ikke avskrives totalt, da de har en lei tendens til å bli bedre etterhvert som sesongen kommer inn i sine siste faser. Kan en seier her være starten på et nytt godt run med kamper for Chargers?

 

Lions (2-3-1) er vertskap for Giants (2-5) i Detroit. En god sesongstart gjorde at sluttspillhåpet ble tent i Detroit, men tre tap på rad har for alvor avsporet sesongen for de Honolulu-blå. Angrepet, og spesielt Marvin Jones, var riktignok på i forrige uke, men forsvaret var alt annet enn med. Kanskje kan de dog komme seg tilbake i win column mot et heller overkommelig Giants-lag, som for tiden ikke har så mange andre strenger å spille på enn Saquon Barkley og minnene om håpet om en god sesong da de så Daniel Jones’ første kamp?

 

Jaguars (3-4) og Jets (1-5) møtes i Jacksonville. Nick Foles er tilbake på treningsfeltet, men det vil nok fortsatt være Gardner Minshew som starter denne kampen. Mannen med mustasjen har styrt ting godt nok i Jacksonville til at det nok vil være en liten QB-kontrovers når Foles er frisk igjen, men dette bør fortsatt være Foles’ starting-job, i hvert fall frem til neste år. “Problemet” til Jaguars er dog at de bare er én kamp bak et wild card og at de har en relativt overkommelig schedule foran seg. Hvis de plutselig befinner seg i et sluttspilløp, hvordan skal de da styre ting mtp Foles, Minshew, og hvem som er best for å vinne nå og også for å vinne i det lange løp? Jets på sin side har heldigvis hverken QB-kontroverser eller slluttspillkamp å bekymre seg om. Enda en tapt sesong i Jets-land, en sesong der de egentlig var ventet å utfordre om sluttspill. Det må være litt skuffende. Nå blir det å se fremover mot neste år og håpe på at Sam Darnold kan ta noen nye steg i utviklingen sin, og at han for Guds skyld kan unngå å noen gang komme i nærheten av å ha en sånn kamp som han hadde i forrige uke. Yikes!

 

Rams (4-3) tar imot Bengals (0-7) i Lo(s Angeles)ndon. Endelig så ting bedre ut for Rams i forrige uke, og laget tok igjen en seier. Jalen Ramsey har funnet seg et lag han liker og et lag som liker ham, kan det være nok til å heve Rams-forsvaret til å bli en SB-utfordrer igjen? Ikke at det nødvendgivs trengs mot et Bengals-lag som er så håpløst at selv Andy Dalton, middelmådigheten selv, er på vei til å miste tilliten hos fansen. Bengals skal være glad de er fra den mest nondeskripte byen i Ohio, så de slipper å få mer oppmerksomhet for hvor dårlige de er. Men kanskje vil de, nå som de er i et land der befolkningen i snitt ser omtrent like pene ut som Bengals-treneren Zac Taylor, endelig finne litt selvtillit til å spille god fotball igjen?

 

Titans (3-4) og Buccaneers (2-4) skal spille ball i Tennessee. Det er altså gått fire år siden disse to møttes i Uke 1 av 2015-sesongen. Det var den berømte kampen mellom det årets #1 og #2 i draften, der #2, Marcus Mariota, åpnet karrieren sin med en perfect passer rating. Det kunne bare gå nedover derfra, og det gjorde det også. Fire år senere er Mariota på benken, mens Ryan Tannehill styrer skuta i Nashville. Det er egentlig litt deprimerende. #1 fra draften, Jameis Winston, er fortsatt sjefen i Buccaneers, men hvor lenge, egentlig? Fyren har vært en kanskje-god-nok-kanskje-ikke quarterback i fire år nå. Det er usikkert hvor mye lenger Buccaneers orker å vente? Uansett, dette er et møte mellom to lag som ikke er gode nok til å være spennende, men ikke dårlige nok til å komme seg særlig høyt i draften. Dette er to lag som bør ende sesongen et sted mellom 6 og 9 seire. Dette er middelmådighet på alle mulige måter. Det blir sikkert en god kamp.

 

Bills (5-1) mot Eagles (3-4) i Buffalo. Bills fortsetter å vinne, selv om de kom farlig nære mot håpløse Dolphins å rote det bort. Samtidig er det få som fortsatt tar Bills særlig seriøst som en utfordrer for noe. Sikkert delvis fordi de med all mulig sansynlighet må gjennom wild card, uansett hvor gode de er. De tar ikke igjen Patriots, ser det ut som. Eagles på sin side var skuffende dårlige mot Cowboys i forrige uke, og hvis ikke de kan hamle opp med Bills her vil det fort være en tapt sesong for Philadelphia-gjengen i det som skulle være en Super Bowl-sesong for dem. Nå redder de seg riktignok på at de bare er en kamp bak Cowboys i divisjonen fortsatt, men når man må spille catch up har man da enda mindre tid til å rote bort viktige seire. Dette kan bli en god kamp mellom to lag som begge jakter seire i sluttspillkampen.

 

Colts (4-2) mot Broncos (2-5) i Indianapolis. Peyton Bowl i Indy kan se ut som at den går til Mannings første lag. Det skal i hvert fall godt gjøres for Broncos å slå Colts slik de fremstår for tiden. Der Colts har et godt angrep ledet an av en god Jacoby Brissett som får tid og anledning til å finne sine receivere har Broncos en Joe Flacco som har gitt opp på sesongen og karrieren og tilsynelatende kun er interessert i å hente lønningsposen. Jeg kan ikke huske å ha sett et så tafatt angrep som det Broncos hadde forrige uke, og det kan bli stygt mot et Colts-lag som virkelig er på hvis ikke de får til noe bedre.

 

Saints (6-1) mot Cardinals (3-3-1) i New Orleans. Drew Brees kommer kanskje tilbake og er klar for å ta over igjen, etter at Teddy Bridgewater har gjort en mesterlig jobb som backup-qb og meget mulig lagt inn en god søknad for å finne seg en starter-jobb igjen et sted. Nå skal det som nevnt sies at Saints-jobben er en av de letteste å gjøre det bra i, men allikevel, fem seire på rad er vanskelig uansett hvilket lag du er. Nå møter de et Cardinals-lag som endelig har våknet og er på vei til å få utfyllt potensialet sitt. Tre seiere på rad er det blitt for Kliff Kingsburys menn, men det har riktignok vært mot henholdsvis Bengals, Falcons og Giants. Saints er noe litt annet. Kan de allikevel klare å overraske? 

 

I 21-slotten går det tre kamper denne uken:

 

49ers (6-0) mot Panthers (4-2) i San Francisco. Oisann! Kanskje rundens godbit? 49ers og deres meget gode forsvar med tilhørende greie angrep er ubeseiret så langt, men nå må de bryne seg på et uthvilt Panthers-lag og det som kanskje er ligaens MVP i Christian McCaffrey. Panthers kommer også inn i kampen med fire seire på rad, og vet at de med en seier her vil være i en veldig spennende posisjon foran andre halvdel av sesongen. Hvis 49ers skal fortsette sin seiersrekke og marsj mot #1 seed i NFC er de nødt til å finne en måte å stoppe McCaffrey på, og er det et lag som skal få det til er det kanskje dem? Denne kampen bør nok sees!

 

Texans (4-3) mot Raiders (3-3) i Houston. Det ble et nytt surt tap for Texans mot Colts i forrige uke, og dermed henger de nå etter i divisjonskampen. Da blir slike kamper som denne mot Raiders, en potensiell utfordrer om wild card, ekstra viktig. Da blir ikke livet noe bedre av at Will Fuller er skadet, potensielt for ganske lang tid. Det betyr et mindre våpen å spille på for Watson. Men så lenge han har Nuk Hopkins har det kanskje ikke så mye å si. For Raiders sin del handler det om å fortsette å bruke Josh Jacobs og Darren Waller til kuene kommer hjem, samt å finne en måte å stoppe den defensive blødningen på. Det er kanskje ikke det letteste mot et godt Texans-angrep, men også ikke umulig.

 

Patriots (7-0) og Browns (2-4) møtes i New England. Ja, hva skal man si? Patriots-forsvaret fortsetter å spise opp absolutt alt som kastes mot dem. Og nå skal liksom Baker Mayfield og hans gjeng plutselig endelig leve opp til hypen? Jeg ville ikke holdt pusten mens jeg ventet på å se Browns-linjen stoppe Patriots-forsvaret her. Det kan bli en lang dag på jobben for Mayfield, dette her.

 

SNF er Chiefs (5-2) mot Packers (6-1) i Kansas City. Dette skulle være kampen med kanskje mest rå QB-talent på banen noensinne, men i stedet får vi the Matt Moore show mot Aaron Rodgers. Det blir liksom ikke helt det samme. Packers-fans vet i hvert fall hvordan det føles å miste en franchise-QB for en stund, så kanskje kan det bli litt forbrødring på tribunene. På banen derimot vil Packers nok være store favoritter etter måten Aaron Rodgers fullstendig maltrakterte Raiders-forsvaret i forrige uke, men så skal man ikke se bort fra at Andy Reid med noen ekstra dager til å planlegge kampen kan ha et ess opp i ermet.

 

MNF er Steelers (2-4) mot Dolphins (0-6) i Pittsburgh. … Kult.

 

Fredag, kl. 02.20
Washington @ Minnesota

 

Søndag, kl. 18.00
Seattle @ Atlanta
LA Chargers @ Chicago
NY Giants @ Detroit
NY Jets @ Jacksonville
Cincinnati @ LA Rams (@London)
Tampa Bay @ Tennessee
Philadelphia @ Buffalo
Denver @ Indianapolis
Arizona @ New Orleans

 

Søndag, kl. 21.05
Carolina @ San Francisco

Søndag, kl. 21.25
Oakland @ Houston
Cleveland @ New England

Mandag, kl. 01.20
Green Bay @ Kansas City

 

Tirsdag, kl. 01.15
Miami @ Pittsburgh

(Innlegget ble redigert 22.10.19 10:26)

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8603
22.10.19 13:58

Sanu setter seg i kanoen sin og padler opp til Foxboro, der han nå skal spille ball. 

Hedly2
Hedly2Innlegg: 20048
22.10.19 14:33

Passer ypperlig at Raiders er tilbake på west coast kamptid nå som klokka stilles!


Så da tipper jeg er i seng halv 11, en time inn i kampen mot Texans er jeg nok lei av å se Conley intercepte Carr og Hopkins burne Worley på hvert eneste play.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4023
22.10.19 14:59
SalSomer: Sanu setter seg i kanoen sin og padler opp til Foxboro, der han nå skal spille ball.

En velkommen tilvekst, men en 2nd rounder synes jeg var en stiv pris. Spent på om dette betyr at Harry ikke kommer tilbake fra IR.

BennyKanin
BennyKaninInnlegg: 3724
22.10.19 15:24

Jeg tenker Sanu kom med et relativt stort YES, da han hørte om den traden.

ModernMan
ModernManInnlegg: 11837
22.10.19 15:29

I kjent vane skrus RedZone på kl. 18:55. Dere finner meg klagende i denne tråden kl. 18:57.

Hedly2
Hedly2Innlegg: 20048
22.10.19 20:00

Legendariske HoF-er Willie Brown er død. Det er altså slutt på de tradisjonelle talene om mødre ved andre dag av draft day. The MIGHTY Raiders vil savne deg Willie!


RIP

BennyKanin
BennyKaninInnlegg: 3724
22.10.19 22:07

Emmanuel Sanders til Niners. 

svenna99
svenna99Innlegg: 11132
22.10.19 23:04

Quandre Diggs fra Lions til Seahawks for et 5th round pick. 

AirCanada
AirCanadaInnlegg: 2346
23.10.19 10:04

Marcus Sherels "comeback" i Minnesota-bygda varte ikkje lenge. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4023
23.10.19 10:35

Ravens droppet special teams spesialist Justhin Bethel. BB gikk inn i en konstant orgasmemodus og signerte han med en gang. 

Jeg så en video i sommer hvor Belichick var med på et TV-program og fikk et spørsmål om punting. Han er jo normalt ikke så snakkesalig, men da gikk skravla konstant i 15 minutter. En snedig fetish han har der.

(Innlegget ble redigert 23.10.19 10:36)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4023
23.10.19 23:04

Josh Gordon på IR. Sikkert en av grunnene til at Sanu ble signert. Det begynner å bli mange på IR nå.

VFK1989
VFK1989Innlegg: 1001
24.10.19 02:45

Ryktes at Josh Gordon faktisk ikke er så langt unna å bli skadefri, og at Patriots vil release han med en gang de tar han av IR. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4023
25.10.19 02:08

Michael Bennett til Cowboys for en 7th rounder. 

BennyKanin
BennyKaninInnlegg: 3724
25.10.19 07:50

Mye liv her i natt :-) 
Frokostkamp er fint for meg, særlig når det er en W. Ellers ikke så mye å skrive hjem om. En grei seier, men ikke noe mer.

BennyKanin
BennyKaninInnlegg: 3724
25.10.19 09:53

Når jeg ser litt nærmere på kampen er det noen ting som er å bemerke.
- Dalvin Cook har virkelig vist seg hypen verdig. Etter skader de første årene har ting løsnet. Til sammen 171 yards i natt. Og med Alexander Mattison som back up er running gamet knall.
- Kirk Cousins. Man skulle tro at all dritten han fikk etter Chicagokampen skulle påvirke han, men nei. Fjerde solide kampen på rad, 23/26 285 yards, 112,3 rating. Kanskje ikke like spektakulært denne gangen, men det betyr nada.
- Stephon Diggs. 7 catches på 7 targets. 143 yards. Bare ikke fortsett å fumble.
- time of possession. Vikings har ballen 22 minutter i 2.omg. Etter at de tar over ballen med 8 1/2 min igjen av kampen gir de den ikke fra seg før det er ca 20 sek igjen. Med andre ord ingen mulighet for Skins å komme tilbake.

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13511
27.10.19 15:05

her MÅ Eagles vinne. Så da gjør vi vel det da. Bills offense bør være endimensjonalt nok til at vi klarer å stoppe de, så blir det big boy football som i gamle dager. Skål folkes! 

VFK1989
VFK1989Innlegg: 1001
27.10.19 16:49

Tochdown Kansas City! Da var det å finne seg en pub for tidligkampene før turen går mot Arrowhead for litt tailgating! 

sankaa
sankaaInnlegg: 6629
27.10.19 17:26

I dag har jeg null tro på seier til Giants. Litt deilig å gå inn i kampen uten forventninger i det hele tatt. 

Før sesongen hadde jeg håpet vi skulle være med å konkurrere litt lenger ut i sesongen, men nå handler alt om utviklingen av Daniel Jones og gi de yngre spillerne erfaring. 

VFK1989
VFK1989Innlegg: 1001
27.10.19 17:54

Green Bay har tatt over Kansas City ser det ut som, er ikke mye rødt på denne puben. 

daoooo
daooooInnlegg: 26626
27.10.19 18:02

Opp på hesten igjen. Det er tungt etter MNF og en påfølgende avholdsuke til NFL.

StarvinMarvin
StarvinMarvinInnlegg: 835
27.10.19 18:06

Begynner jo ikke akkurat strålende, nei. TD Jags... Bommer på XP'et, så bare 6 poeng bak!

(Innlegget ble redigert 27.10.19 18:07)

StarvinMarvin
StarvinMarvinInnlegg: 835
27.10.19 18:21

TD JETS! Vi leder!

daoooo
daooooInnlegg: 26626
27.10.19 18:22

Jada, da er vi i gang hvert fall.

Mc_lovin
Mc_lovinInnlegg: 8081
27.10.19 18:30

Herlig. Vi har ikke møtt opp. Ikke overraskende med all hypen rundt laget.

VFK1989
VFK1989Innlegg: 1001
27.10.19 18:30

Småpent av Stafford. 

StarvinMarvin
StarvinMarvinInnlegg: 835
27.10.19 18:37

Oooof, voksesmerter! Kanskje hvis bare Robby hadde snudd seg mot ballen tidligere :-|

StarvinMarvin
StarvinMarvinInnlegg: 835
27.10.19 18:38

Øynene mine blør - hvor tok forsvaret veien?

Mc_lovin
Mc_lovinInnlegg: 8081
27.10.19 18:42

Herlig! Vi stopper Broncos og de får GF på 4rd and 14. Imidlertid blir Autry charget for en unnecessary roughness på FGet. Penaltyen forekommer i det Autry løftes opp av Broncos-spillerne. En liknende penalty han fikk mot Chargers, som dommerne etter kampen innrømmet var feil. Dermed får Broncos automatic first down og er nå i Red Zone. Herregud.

toonarmy
toonarmyInnlegg: 4854
27.10.19 18:42

Gleder meg til den dagen Eagles skjønner at det kan lønne seg å ha noen kapable LBs også, ikke UFAs og special teamers.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg