Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Uke 9

NYTT TEMA
SalSomer
SalSomerInnlegg: 8603
29.10.19 08:10

Uke 9 - Og vi er halvveis i sesongen

 

Så er vi kommet til midtpunktet i sesongen. Ravens (5-2) og Cowboys (4-3) kommer tilbake fra bye weeks, mens Falcons (1-7), Bengals (0-8), Rams (5-3) og Saints (7-1) tar en pause.

 

Uken starter med en ekstra tidlig TNF, der Cardinals (3-4-1) og 49ers (7-0) møtes i ørkenen. Etter forrige uke er nok endelig 49ers akseptert som et legit lag, etter at de fullstendig banket opp tidligere uslåelige Kyle Allen og hans Panthers. Cardinals på sin side klarte ikke å slå Saints og det begynner å bli tydelig at åpningssesongen til Kliff Kingsbury vil nok handle mer om potensiale enn resultater. Hvis ikke Kenyan Drake, Cardinals’ nyerhervelse, viser seg å virkelig slå til, da. Vi bør kanskje ikke holde pusten mens vi venter.

 

Søndag har de stilt klokkene i Amerika igjen, men vi får allikevel en ekstra tidlig kamp, da årets siste London-kamp skal gå av stabelen. Kl. 15.30 går AFC Souths Texans (5-3) og Jaguars (4-4) opp mot hverandre i det som har potensiale til å faktisk være en god kamp med mye betydning for sluttspillet. Det vil sikkert også være en mulighet for kommentatorer til å komme med kommentarer på tulle-britisk om at pasningsspillet til Texans er “elementary, my dear Watson”. Men det får vi heller leve med.

 

Kl. 19 går det seks kamper:

Eagles (4-4) og Bears (3-4) møtes i Philly. To lag som begge har skuffet i år har mulighet til å rette opp skuten inn mot playoff-pushet nå. Eagles vant riktignok imponerende sterkt mot et godt Bills-lag i forrige uke og Miles Sanders så endelig ut som at han var verdt hypen, helt til han ble skadet. Sanders skal dog visstnok være day-to-day, så det er godt mulig han rekker denne kampen. I Bears er det ikke like mye fryd og gammen. Mot Chargers var det Mitch Trubisky som måtte tåle mye kritikk og høylydt buing fra fansen, spesielt like før pause da laget rotet bort muligheten til å ta et siste shot mot end zone fra 1 yard og endte opp med å måtte sparke ballen. Til tross for Trubiskys trøbbel var det dog Eddy Piñeiro som fikk æren av å tape kampen for Bears med et last second field goal-bom som alle som hadde sett Piñeiros ansiktsuttrykk mens han varmet opp på sidelinjen kunne lukte at ville komme. Det var ikke en kicker med mye selvtillit. Heldigvis (?) for Trubisky og Piñeiro er det Matt Nagy som får mesteparten av kritikken etter kampen, for hans valg om å knele i stedet for å løpe for å komme nærmere et FG-forsøk på kampens nest siste spill. Så får vi se om Nagy har fått bedre orden på angrepsspillet nå.

 

Chiefs (5-3) mot Vikings (6-2) i Kansas City. Patrick Mahomes var borte forrige uke, men Andy Reid er fortsatt Andy Reid og han hadde en god offensiv gameplan som nesten holdt til en upset mot Packers. Nå trenger laget en ny upset mot et høytflyvende Vikings-lag for å holde ting gående i sluttspillkampen. Mahomes vil ikke være klar for denne kampen, men kanskje vil Frank Clark eller Chris Jones eller Kendall Fuller eller Eric Fisher være det? Hvem som helst av disse vil være til hjelp mot et godt Vikings-lag med ekstra mye hvile etter at de ganske greit ryddet Redskins til side på forrige TNF. Dalvin Cook fortsetter å løpe, mens Kirk Cousins spiller på et høyt nivå. Det eneste å utsette på Vikings i forrige uke var kanskje at det ble litt mye spark og litt lite end zone?

 

Steelers (3-4) mot Colts (5-2) i Pittsburgh. Steelers holdt nesten på å rote det til mot Dolphins, men de kom seg tilbake og unngikk et særdeles pinlig tap. Dermed er det blitt to seire på rad for stålgutta og de har en viss heng på sluttspillkampen. Men med Mason Rudolph under center og et resymé som kun består av seire mot “storhetene” Bengals, Chargers og Dolphins er det kanskje ikke helt sånn at gamle Steelers er tilbake riktig ennå. Colts på sin side slo Broncos i forrige uke i en kamp der de slet mer enn de kanskje burde ha gjort, men der de klarte å komme seg til field goal range og vinne kampen på et spark, og dermed ligger laget fortsatt øverst i det som er blitt en veldig jevn divisjon. Etter oppskriften bør det bli en ny seier både denne og neste uke, noe de trenger før de går inn i et program med tøffe kamper mot egen divisjon og NFC South på slutten av året.

 

Dolphins (0-7) skal “spille” mot Jets (1-6) i Miami.

 

Bills (5-2) møter Redskins (6-1) i Buffalo. Bills fikk seg et kraftig skudd for baugen mot Eagles i forrige uke, og sjansene deres på en divisjonsseier blir bare mindre og mindre. Dermed er alt fokus nå inn mot wild card, der de fortsatt har meget god styring, og en seier mot et Redskins-lag som ikke skremmer noen for tiden bør være noe de kan forvente.

 

Panthers (4-3) mot Titans (4-4) i Carolina. Panthers fikk seg en kraftig oppvekker mot 49ers, og ubeseirede og ubeinterceptede Kyle Allen fikk seg både et tap og tre picks. Det var ikke alt så veldig pent det Panthers drev med på vestkysten, og plutselig er det visst tilbake til at man vil se Cam Newton under center. Det får man dog ikke denne uken, da han allerede er avskrevet fra å være klar. Så får vi se om Allen kan rydde opp i inntrykket igjen, eller om Allen-eraen er på vei til å dø ut på en veldig trist måte. Titans på sin side har byttet QB og etter det har de begynt å vinne. Ryan Tannehill er kanskje ikke den mest inspirerende QBen i verden, men han har nå plukket med seg to seire så langt. Skulle det bli en tredje mot et godt Panthers-lag vil ting begynne å se veldig spennende ut for Nashville denne høsten og vinteren.

 

I 22-slotten har vi fire kamper:

 

Raiders (3-4) mot Lions (3-3-1) i Oakland. Det så lenge ut som at Raiders skulle ta en veldig viktig seier mot Texans i forrige uke, men en kollaps på slutten gjorde at det ble tap, og dermed ligger laget og er i den samme kjipe situasjonen som mange andre er nå på midtpunktet, der en seier denne uken betyr playoff push på høsten, mens et tap betyr at det kanskje vil bli for vanskelig. Lions har endt opp i akkurat samme situasjon, dog de er her fordi en seier forrige uke reddet en sesong som holdt på å gå rett vest. Mye på spill for to midt-på-treet-lag her, altså.

 

Seahawks (6-2) mot Buccaneers (2-5) i Seattle. Seahawks marsjerer videre, selv etter nestenulykken i forrige uke. Etter å ha holdt Matt Schaub og Falcons-angrepet ute av kampen gjennom hele første omgang holdt de nesten på å slippet laget inn i kampen igjen etter hvilen, men det ble heldigvis bare nesten og dermed en ny seier for Seahawks. Bucs på sin side måtte gjennom en back-and-forth mot Titans som de kanskje kunne ha vunnet, spesielt hvis ikke deres avgjørende fumble return hadde blitt blåst av for tidlig. Nå kan de sikkert klage på det i Tampa hvis de vil, men på en dag der Jameis Winston ga bort ballen flerfoldige ganger kan de kanskje bare takke seg selv.

 

Chargers (3-5) møter Packers (7-1) i Los Angeles. Endelig vant Chargers igjen, og endelig var det noen andre som fant en teit måte å tape på, da laget gikk av banen med en seier etter at Bears bommet på et field goal. Det var riktignok ikke pent, måten de vant på, men en seier er en seier. En del ting indikerer at det kan være litt vanskeligere å slå Packers enn å slå Bears, dog. Blant annet er Aaron Rodgers tilsynelatende en bedre fotballspiller enn Mitch Trubisky, og han bør kunne klare å flytte ballen litt bedre mot Chargers-forsvaret. Så får vi se om det er nok til at Packers kan fortsette å holde opp dampen i det som ser ut til å ha blitt en veldig spiss kamp om bye week i NFC-sluttspillet.

 

Broncos (2-6) tar imot Browns (2-5) i Denver. Ikke akkurat mye fryd å spore her. Det er gått så langt i Denver at selv Joe Flacco begynte å kritisere de offfensive valgene laget gjør. “Hvor vanskelig er det å konvertere 4th and 5?” spurte Flacco retorisk. Twitter var naturlig nok raskt ute med videoer som viste Flacco som har problemer med å plukke opp 5 yards. Men kanskje kan de få en seier mot et Browns-lag som virkelig ikke har klart å leve opp til hypen. I Cleveland er nå spørsmålet - hvem skal de skylde mest på? Freddie Kitchens eller den offensive linjen? Uansett hvem som har skylden, Browns-fansene som drømte om Super Bowls før sesongen må nok fortsette å gjøre nettopp det, drømme.

 

SNF er Ravens (5-2) mot Patriots (8-0) i Baltimore. Endelig et riktig bra prime time-oppgjør igjen! Ravens-angrepet har sett riktig bra ut så langt, men de har ikke møtt et forsvar som Patriots. Patriots-forsvaret har sett legendariske ut så langt, men de har ikke møtt et angrep som Ravens. Harbaugh har også vist før at han kan outsmarte Belichick, og nå har han endelig et godt mannskap å styre igjen. Dette kan fort bli en forsmak på årets AFC Championship game. Det er i hvert fall utvilsomt to sluttspillag som møtes her. Denne er verdt å få med seg, kanskje til og med å sitte oppe for.

 

Vi er tydeligvis endelig kommet inn i den delen av året der nettverkene har fått med seg at det er greit å vise gode kamper i prime time, for hva har de på lur for oss på MNF? … enda et NFC East-oppgjør mellom Giants (2-6) og Cowboys (4-3) i New York, ja. Ja, ja. Da får man være uthvilt og god på jobben på tirsdag, i hvert fall.

 

Fredag, kl. 01.20
San Francisco @ Arizona

 

Søndag, kl. 15.30
Houston @ Jacksonville (@London)

 

Søndag, kl. 19.00
Chicago @ Philadelphia
Minnesota @ Kansas City
Indianapolis @ Pittsburgh
NY Jets @ Miami
Washington @ Buffalo
Tennessee @ Carolina

 

Søndag, kl. 22.05
Detroit @ Oakland
Tampa Bay @ Seattle

Søndag, kl. 22.25
Green Bay @ LA Chargers
Cleveland @ Denver

Mandag, kl. 02.20
New England @ Baltimore

 

Tirsdag, kl. 02.15
Dallas @ NY Giants

laffano
laffanoInnlegg: 16539
29.10.19 12:20

Imponerende av Redskins å ha 6-1 og ikke skremme noen ;)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4023
29.10.19 14:05

Årets første kamp mot et lag med winning record. Når det er sagt kommer vi fra en under pari kamp som bare ble vunnet med 14 poeng, så jeg regner med laget er skjerpet.

ModernMan
ModernManInnlegg: 11837
29.10.19 15:49

Greit at du ikke er noen fan av NFC East, men å påstå at føkkings Redskins leder divisjonen er en fornærmelse jeg ikke vet om jeg kan akseptere. 

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8603
29.10.19 18:55

Hm, skal vi se. Jeg må ærlig innrømme at jeg har ikke snøring på hvordan det endte opp å stå 6-1 ved siden av Redskins ... Det er jo ikke en gang rekorden deres baklengs. 

ModernMan
ModernManInnlegg: 11837
30.10.19 11:39

Aqib Talib til... Dolphins.


Nei, du leste ikke feil. Lover.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4023
30.10.19 13:31

Litt info før dere fyller ut tippekonkurransen:


Forrige gang et 7-0 lag ikke kom til playoff var i 1948. San Fransisco 49ers.

AirCanada
AirCanadaInnlegg: 2346
30.10.19 13:31

Dolphins "kjøper" et 5th round pick for 4 mill dollars.

(Innlegget ble redigert 30.10.19 13:32)

grock19
grock19Innlegg: 83423
30.10.19 15:06

Aqib Talib til... Dolphins.


 


 


Nei, du leste ikke feil. Lover."


Det kan og bør vel taes med at de fikk med en 5th rounder for å ta ham imot. Så da gir vel opplegget litt mer mening. 


 


 

grock19
grock19Innlegg: 83423
30.10.19 15:10

"Forrige gang et 7-0 lag ikke kom til playoff var i 1948. San Fransisco 49ers"


Gjerne det.. Men tviler lltt. Litt kjipt å være 6-2 og ha rundt 50% sjanse for PO (under hos 538). Hadde vi vært i NFC East hadde det vel vært 95% elns.


 


Skal sies at de har sykt tøft remaining schedule. Er vel bare vi som har verre (siden vi skal møte dem *2)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14667
31.10.19 10:35
TomBrady_12: Årets første kamp mot et lag med winning record. Når det er sagt kommer vi fra en under pari kamp som bare ble vunnet med 14 poeng, så jeg regner med laget er skjerpet.

Bills har jo også det.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4023
31.10.19 11:01
Wellewinhio: Bills har jo også det.

I stand corrected. Det er noe unaturlig å tenke på Bills og winning record i sammenheng.

VFK1989
VFK1989Innlegg: 1001
01.11.19 22:20

Josh Gordon til Seahawks, NFC strammer seg enda mer til. 

laffano
laffanoInnlegg: 16539
01.11.19 22:46

Ingen som brydde seg om 49ers i natt altså? :o

VFK1989
VFK1989Innlegg: 1001
01.11.19 22:47

Jeg så kampen, var bare en elendig challenge fra å være eneste som tippet Cardinals upset også. :/

AirCanada
AirCanadaInnlegg: 2346
01.11.19 22:58

Såg kampen i dag tidlig. Kliff Kingsbury ikkje akkurat heldig..

AirCanada
AirCanadaInnlegg: 2346
03.11.19 10:57

Tidligkamp fra London i dag, o glede! Mucho NFL med Chiefs-Vikings som høgdepunktet selvfølgelig!

VFK1989
VFK1989Innlegg: 1001
03.11.19 15:31

Det forventes at over 80% av publikum på Cargers sin midlertidige stadion i dag vil bli Packers-fans. NFL og Chargers må vel snart begynne å alvorlig vurdere og flytte Chargers tilbake til San Diego eller til en annen plass?

AirCanada
AirCanadaInnlegg: 2346
03.11.19 16:46
VFK1989: NFL og Chargers må vel snart begynne å alvorlig vurdere og flytte Chargers tilbake til San Diego eller til en annen plass?

Usikker på kva byar som er aktuelle kandidatar.


- Portland i Oregon kunne kanskje vere et alternativ? Flott by i allefall.


- San Antonio / Austin i Texas muligens..

sankaa
sankaaInnlegg: 6629
03.11.19 17:00

Gleder meg til Vikings-Chiefs i kveld. Heia Vikes!

Leonard Williams tradet fra Jets til Giants for en 3rd i 2020 og en conditional 5th i 2021. Williams er free agent etter denne sesongen, så jeg skjønner ikke helt hva Giants driver med her. De må nesten signe han asap til en lang deal, eller gir det jo ingen mening. Vi er et 2-6 lag, hvor vi trader for en fyr som kan ende opp med å spille åtte kamper for oss denne sesongen, for så å stikke et annet sted. Det er isåfall helt hinsides håpløst gjort av Dave Gettleman om dette skjer.

(Innlegget ble redigert 03.11.19 17:00)

toonarmy
toonarmyInnlegg: 4854
03.11.19 18:17

Minshew med noen grusomme kast 2 plays på rad.

AirCanada
AirCanadaInnlegg: 2346
03.11.19 18:32

Ja, her satt eg og håpte på Minshew-show...

svenna99
svenna99Innlegg: 11132
03.11.19 18:33
AirCanada: Usikker på kva byar som er aktuelle kandidatar.
- Portland i Oregon kunne kanskje vere et alternativ? Flott by i allefall.
- San Antonio / Austin i Texas muligens..

London? :D

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13511
03.11.19 18:54

Da er mac n cheese i ovnen og det gjenstår bare å si SKÅL og lykke til til alle :D 


Dette MÅ vinnes av Eagles, og det tror jeg gjør og. Fly Eagles Fly! 

StarvinMarvin
StarvinMarvinInnlegg: 835
03.11.19 18:58

Klar for kamp - det er nå det snur, delfinene drukner og Jets vinner! 10-6 og playoffs here we come! Skål!

AirCanada
AirCanadaInnlegg: 2346
03.11.19 19:05

Der skulle det vore en grei 1&10..men 4th&out :/

osloblade
oslobladeInnlegg: 4473
03.11.19 19:13
SalSomer: Dolphins (0-7) skal “spille” mot Jets (1-6) i Miami.

Jets startet i hvert fall med å "spille" veldig bra i første driven. TD! 

daoooo
daooooInnlegg: 26626
03.11.19 19:13

TD Darnold til Crowder. Da er vi i gang. Skål!

StarvinMarvin
StarvinMarvinInnlegg: 835
03.11.19 19:14

Crowder vidåpen for en TD på opening drive! 7-0! Skål!

StarvinMarvin
StarvinMarvinInnlegg: 835
03.11.19 19:18

Quinnen med en sack - deilig!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg