Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Uke 10

NYTT TEMA
SalSomer
SalSomerInnlegg: 8701
05.11.19 07:00

Uke 10 - Det begynner å danne seg et sluttspillbilde

 

Så var vi kommet til Uke 10, den med mest bye weeks dette året. Seks lag skal hvile denne uken. Texans (6-3) og Jaguars (4-5) hviler etter London-kampen, Patriots (8-1) har to uker på å være “on to Philadelphia”, men til gjengjeld har Eagles (5-4) også to uker på å forberede seg til den kampen. Til slutt må Broncos (3-6) og Redskins (1-8, og ikke 7-1) tilbringe bye weeken sin nederst i divisjonen.

 

Lagene som kommer tilbake denne uken er Saints (7-1), Falcons (1-7), Rams (5-3) og Bengals (0-8). Bengals klarte det kunststykket å tape selv da de hadde bye week, da de brukte bye weeken sin på å bli det eneste gjenstående laget i ligaen uten en seier.

 

Uken starter med et klassisk oppgjør i Oakland, der Raiders (4-4) og Chargers (4-5) møtes til en kamp med veldig store playoff-implications. I utgangspunktet er begge disse lagene bak Chiefs i divisjonen, men de har fortsatt heng på de røde og de er også så definitivt med i wild card-racet, men det er litt en følelse av at det laget som taper her og faller ned til tredje plass i divisjonen vil være litt i trøbbel. Raiders har hatt et godt år og tatt noen kvalitetsskalper så langt, mens Chargers har sett litt svake ut før de plutselig ydmyket Packers i forrige uke med et fullstendig ugjennomtrengelig forsvar. Er det en klassisk andre-halvdel-av-sesongen-oppvåkning vi får se fra Chargers her, eller vil Raiders sette en stopp for det med en gang?

 

Klokken 19 har vi syv kamper å velge mellom: 

 

Jets (1-7) er nominelt hjemmelag mot Giants (2-7) i New Jersey. To lag som liksom er fra “New York” skal liksom spille “fotball”. Det blir nok ikke pent fra noen av lagene, men det kommer vel til å bli en av de kampene som får mest oppmerksomhet her inne denne uken. Så hva skal man si? Jets kan i hvert fall skryte av at de klarer å slå Cowboys, det er mer enn Giants kan si i år.

 

Saints (7-1) mot Faloncs (1-7) i New Orleans. Vil Matt Ryan være klar igjen til dyst etter en bye week? Kanskje, skaden hans skulle ikke være så alvorlig. Vil det ha så veldig mye å si når det som ellers skjer i kampen er at dette Saints-angrepet skal opp mot det begredelig triste Falcons-forsvaret? Nei, mest sansynlig vil nok ikke Ryan utgjøre noen forskjell her uansett.

 

Titans (4-5) er vertskap for Chiefs (6-3) i Tennessee. Et annet lag som venter på å få QBen sin tilbake fra en skade er Chiefs. En vesensforskjell på dem og Falcons er dog at de faktisk har noe å spille for i år, og at de har et forsvar som tilsynelatende har hevet seg i Patrick Mahomes’ fravær. Med Mahomes potensielt tilbake her, vil Chiefs-forsvaret klare å stoppe Titans og Ryan Tannehill nok til at laget kan få med seg en viktig seier?

 

Bengals (0-8) mot Ravens (6-2) i Cincinnati. Bengals har vunnet seks av deres siste syv hjemmekamper mot Ravens, og de vil trenge all styrken de har for å kunne slå Ravens her, for Gud bedre, dette var et sterkt Baltimore-lag vi fikk se mot Patriots i forrige uke. Med et transformativt løpeangrep med både Lamar Jackson og Mark Ingram og et forsvar som hevet seg spesielt med Jimmy Smiths retur har Ravens nå et av de sterkeste lagene i ligaen. Det er absolutt ingenting som tilsier at ikke dette bør bli overkjøring, bortsett fra det at det ville vært fryktelig typisk om Bengals plutselig vant her.

 

Browns (2-6) mot Bills (6-2) i Cleveland. Hue Jackson fikk sparken etter 8 kamper i fjor. Da var Browns 2-5-1. Siden da har Browns hentet inn noen store free agent navn, en trener uten erfaring og veldig lite støtte til den offensive linjen. Det var meningen at dette skulle gjøre dem til en Super Bowl-contender, eller i hvert fall et lag som skulle vinne divisjonen og slå fra seg i sluttspillet. I stedet har de altså endt opp med å være dårligere enn de var da de sparket Hue i fjor. Baker Mayfields reklamekampanje med Progressive ser bare mer og mer ut som et bomvalg fra reklamebyrået, da han nå ikke bare spiller annenfiolin i 2018-klassen til Lamar Jackson, men han er også langt bak Josh Allen, dagens motstander. Allen og Bills har nemlig stødig kurs mot en ny sluttspillopptreden, og etter Patriots-tapet i forrige uke har de også kontakt i kampen om divisjonen. Men da må de vinne her mens Patriots er på bye week.

 

Buccaneers (2-6) mot Cardinals (3-5-1) i Tampa Bay. Begge disse lagene er i en situasjon der glasset er halvveis fylt opp med vann (og også halvveis fyllt opp med luft). Spørsmålet nå er om man bør se det som om glasset er halvfullt av vann eller havfullt av luft. Jeg tror det er sånn analogien fungerer, i hvert fall. Uansett, de er begge i en situasjon som kanskje egentlig er bedre enn recorden deres tilsier. Buccaneers har et godt angrep og en meget god trener, Cardinals har en ung trener-og-qb-kombinasjon som ser ut til at de skal få ting til å funke. Det blir ikke sluttspill på noen av dem i år (som representert ved den delen av glasset som er fullt av luft), men de har spennende ting i gjære i fremtiden (som representert ved den delen av glaset som er fullt av vann).

 

Bears (3-5) mot Lions (3-4-1) i Chicago. Når man snakker om å fylle glass, så holder det på å renne over for fansen i Chicago. Bears hadde 9 yards med offense før pause i forrige uke, det dårligste tallet på 40 år. Angrepet deres er fullstendig ute å kjøre, og det ser ikke ut til å være noen bedring i sikte. Med et forsvar som skulle ta dem til Super Bowl i år har de endt opp med et angrep som tar dem til et tidlig, tidlig draftvalg. Trøsten får være at det er ikke så veldig mye bedre i resten av divisjonen, som gikk på 4 av 4 mulige tap forrige uke. De som har det verst, ved siden av Bears, er også Lions. Tenk at disse lagene åpnet sesongen henholdsvis 3-1 og 2-0-1 før ting raknet for dem. Det virker veldig lenge siden nå.

 

Vi har tre kamper i 22-slotten:

 

Colts (5-3) mot Dolphins (1-7) i Indianapolis. Det var ikke en hyggelig kveld for Colts forrige uke. Jacoby Brissett fikk en MCL-skade og laget må nå stole på “Hoyer the Destroyer” i et uvisst antall uker fremover, samtidig som laget tapte en uhyre viktig kamp mot Steelers på et bommet field goal av det som begynner å se ut som en veldig, veldig gammel Vinatieri. Det ville ikke overraske om han legger skoene på hylla og gjør seg klar til å skrive talen for Canton etter sesongslutt. Da var ting langt artigere i Dolphins-land, der laget red Fitzmagic til en seier over rivalene i New York. Det betyr så klart at QB-tankingen deres har fått seg et lite skudd for baugen, men de kloke hodene i Miami har visst tenkt på alt, for de kontrollerer fortsatt sin egen skjebne. Taper de resten av kampene, som også involverer en kamp mot Bengals og en til mot Jets, vil de fortsatt ha valg nr. 1. Så får vi se om de klarer å kjempe mot det som er litt stygge odds i at de må spille mot Brian Hoyer og skyggen av det som en gang var Adam Vinatieri i denne kampen, da.

 

Packers (7-2) spiller mot Panthers (5-3) i Green Bay. To lag som nylig var i California og ble ydmyket, altså, men som nå er tilbake på østsiden av Rocky Mountains. For Packers’ del kan det fort ha vært en kjempeviktig bye-week de kastet bort ved å tape i Los Angeles, mens for Panthers’ del handler alt om å ikke tape terreng i wild card-kampen, der de for øyeblikket ligger en halv kamp bak Packers-rivalene Vikings. Et særdeles viktig oppgjør, altså, og der mye vil hvile på skuldrene til det som var en MVP-kandidat i Aaron Rodgers og det som fortsatt er en MVP-kandidat i Christian McCaffrey. Det kan bli et bra oppgjør.

 

Steelers (4-4) møter Rams (5-3) i Pittsburgh. Don’t look now, men Steelers har vunnet tre på rad og klatret helt opp til .500. De ligger en kamp bak Colts i wild card-racet og har fordelen av å ha slått dem på innbyrdes oppgjør. Kanskje var ryktene om Stål-guttas bortgang sterkt overdrevet allikevel, og det selv uten noen av deres Killer Bees igjen på laget. Tar de seg til sluttspill med det utgangspunktet de har hatt i år er det i hvert fall en del fans som skylder Mike Tomlin en unnskyldning. Men Steelers er ikke de eneste som kjempe om sluttspill, Rams er også for tiden “on the outside looking in”, men de er ikke langt bak Vikings, som har den siste seededen i NFC. Og med en hvileuke for å forberede seg bør kanskje Sean McVay og hans mannskap være klar for å ta hånd om Steelers?

 

Sunday Night Football er Cowboys (5-3) mot Vikings (6-3) i Dallas. Ezekiel Elliott mot Dalvin Cook, det er ikke en gal matchup. Men så er det også Dak Prescott mot Kirk Cousins, to quarterbacks som, hvis man skal høre på talking headsene, ikke klarer å slå winning teams (eller Jets). Hva skjer da når de leder hvert sitt winning team mot hverandre? Noen må jo nødvendigvis vinne? Denne kampen virker veldig åpen, da dette er to lag som begge to har et veldig lavt bunnivå og et veldig høyt toppnivå og det derfor fort kan handle om hvem som har den beste individuelle dagen. Det kan jo bli spennende.

 

Det som i hvert fall blir spennende er MNF, som kanskje er den beste prime time-kampen i år. San Francisco er stedet, der 49ers (8-0) som eneste gjenværende ubeseirede lag skal ta imot Seahawks (7-2) til dyst. 49ers-forsvaret har kjørt over alt så langt i år, men har de ennå møtt et lag så godt som Seahawks og deres MVP-kandidat Russell Wilson? Hvis de klarer å temme Wilson og få med seg en seier tror jeg vi kan si at NFC West er avgjort og at 49ers vil ta divisjonen, men hvis Seahawks vinner er de med ikke bare i kampen om divisjonen, men også om bye week. Dette er kampen som altså fort avgjør for Seattles del om resten av sesongen blir en kamp om å få bye week og potensielt top-seed i conferencen, eller om den blir en kamp for å i det hele tatt komme seg til sluttspillet. NFL er ubarmhjertig noen ganger.

 

Fredag, kl. 02.20
LA Chargers @ Oakland

 

Søndag, kl. 19.00
New York @ New York
Atlanta @ New Orleans
Kansas City @ Tennesee
Baltimore @ Cincinnati
Buffalo @ Cleveland
Arizona @ Tampa Bay
Detroit @ Chicago

 

Søndag, kl. 22.05
Miami @ Indianapolis

Søndag, kl. 22.25
Carolina @ Green Bay
LA Rams @ Pittsburgh

Mandag, kl. 02.20
Minnesota @ Dallas

 

Tirsdag, kl. 02.15
Seattle @ San Francisco

Hedly2
Hedly2Innlegg: 20153
05.11.19 08:44

Fikk du noen gang til å sette en kamp på nedlasting på Gamepass appen før kampen begynte Sal?

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8701
05.11.19 09:22

Nei, jeg begynner å mistenke at de ikke implementerte den endringen allikevel. Jeg finner i hvert fall ikke ut av det. 

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 3808
05.11.19 12:15

Jeg sliter med i det hele tatt se kamper i Gamepass, bildet er svart å går kun å se i "bilde-i-bilde" modus uten stopp, pause, zoom osv osv. Drop-out = se kaampen fra start igjen. Irriterende. For å si det mildt.

Lilleborg
LilleborgInnlegg: 38014
05.11.19 12:34

Spørsmål fra en som spør, rett og slett fordi han ikke aner hvorfor det er sånn:

Legger merke til at de fleste som legger opp etter karrieren i NFL ofte gjør det mens de er i 30-åra. Forholdsvis ungt noen ganger også, gjerne tidlig i 30-åra. Er det noen grunn til at mange ikke holder på lenger?

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 3808
05.11.19 12:52
Lilleborg: ungt noen ganger

Det er en grunn til att NFL av visse sies å bety "Not For Long", vannvittig slitasje, stadig utvikling og for noen er det nok når de har plukket ut penger nok til å leve ett behaglig liv.

Men sikkert andre her som kan gi en mye bedre og lengre forklaring.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4099
05.11.19 18:44

Det er veldig høy slitasje på de «trege» posisjonene, mens man er avhengig av fart på sprinternivå på de med høyere tempo. Derfor ender karrierene fort. Unntaket er kicker og stasjonære QBs, som spiller litt mer skjermet.

(Innlegget ble redigert 05.11.19 18:45)

laffano
laffanoInnlegg: 17068
05.11.19 20:01

+ ulovlig masse headbangs og voldsomme hodesleng og nakke slengere og ville taklinger

Genco
GencoInnlegg: 4040
05.11.19 20:03

Det er ikke uvanlig at OL spiller på høyt nivå etter at de har passert 30.

ModernMan
ModernManInnlegg: 11862
05.11.19 21:51

Jeg har en feriedag til gode som det er veldig fristende å hive inn på tirsdag til uken. Den mandagskampen der ser helt nydelig ut.

ModernMan
ModernManInnlegg: 11862
06.11.19 15:41

Jaguars syns ikke Minshew-eventyret var like artig som resten av oss gjorde, og har allerede nå gjort det klart at Foles starter i uke 11. 

Big Dick Nick har halvannen uke på å gro en anstendig bart for å unngå høylytte protester.

(Innlegget ble redigert 06.11.19 15:42)

Jasper
JasperInnlegg: 1653
06.11.19 21:12

Noen som kan anbefale en amerikansk NFL-podcast eller to? Hører på to 49-ers-podcaster og norske pickpreik på nogen lunde fast basis, men er på utkikk etter en nøytral, generell NFL-podd også. Både lettbeint løsprat og mer fag og analyser er interessant.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8701
08.11.19 05:33

Svakt av Chargers med åtte incompletions på slutten der. Skjønner også ikke hvorfor Rivers gikk så mye dypt når han hadde tre timeouts. 

laffano
laffanoInnlegg: 17068
08.11.19 05:44

Rivers in a nutshell det der 

Hedly2
Hedly2Innlegg: 20153
08.11.19 08:57

JUST WIN BABY!! 3 picks fra D i dag, kan ikke huske sist det skjedde. Ferrell med en break out game med 2.5 sacks og 2 TFL. Utrolig deilig at defense endelig fikk seg en god kamp etter så mange kamper på rad der motstanderne har klart å bare valse over dem. Deilig!


5-4, og neste to ukene er vs Bengals og @ Jets. Men bare fortsett å undervurder Raiders og Gruden, det trives vi godt med! Og btw, Josh Jacobs... OROY! Ferdigsnakka.


 

SuperChargers
SuperChargersInnlegg: 4735
08.11.19 09:04

Torsdagskampene er noe forbanna m*kk. Gleder meg til sesongen er over.

Grattis med seier Hedly2

(Innlegget ble redigert 08.11.19 09:05)

Genco
GencoInnlegg: 4040
08.11.19 09:46
Hedly2: 5-4, og neste to ukene er vs Bengals og @ Jets. Men bare fortsett å undervurder Raiders og Gruden, det trives vi godt med! Og btw, Josh Jacobs... OROY! Ferdigsnakka.

Da er 5-6 et faktum :-)

RW3
RW3Innlegg: 565
08.11.19 22:48
Jasper: Noen som kan anbefale en amerikansk NFL-podcast eller to?

Jeg er fast lytter av "Around the NFL". De har vel tre innspillinger i uken, hvor de tar for seg nyheter rundt omkring i ligaen (stort og smått), og snakker om alle kampene (både før og etter). Det er noe fjas, men etter å ha hørt på disse fire guttene i mange år har jeg på en måte blitt "kjent" med de, så at de ikke er ultra-seriøse til enhver tid er ingen problem for meg.


At to av de er fans av Jets og Browns, og èn er fan av Patriots, gir også mange humoristiske øyeblikk, spesielt når de to førstnevnte må analysere sine respektive favorittlags mange miserable kamper.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17927
08.11.19 22:52
RW3: At to av de er fans av Jets og Browns, og èn er fan av Patriots, gir også mange humoristiske øyeblikk, spesielt når de to førstnevnte må analysere sine respektive favorittlags mange miserable kamper.

Dette høres ut som en pod for meg! Let´s goooo

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8701
10.11.19 15:18

Matt Stafford er ute for kampen i dag. Brudd i ryggen, visstnok. 

Mc_lovin
Mc_lovinInnlegg: 8193
10.11.19 18:07

A couple of years ago, Chris Ballard considered Matt Rhule for the Colts head coaching job. Everybody thought he was crazy. Who’s Matt Rhule? Well, he’s got Baylor ranked 12th in the nation.

RW3
RW3Innlegg: 565
10.11.19 18:33

Tok turen innom kamptråden Liverpool-Man City, noe jeg aldri skulle ha gjort. Litt av en barnehage der inne.


Da er det godt å komme til den "litt" mer gemyttelige ukestråden på gameweek 10 i NFL. 

daoooo
daooooInnlegg: 26658
10.11.19 19:00

Matt Rhule var vel en av Jets fansens største favoritter da vi ble velsignet med Adam Gase. Krevde visst nok full kontroll på trenerstaben, så da røk angivelig forhandlingene og voila  Adam Gase.

Mc_lovin
Mc_lovinInnlegg: 8193
10.11.19 19:17
daoooo: Matt Rhule var vel en av Jets fansens største favoritter da vi ble velsignet med Adam Gase. Krevde visst nok full kontroll på trenerstaben, så da røk angivelig forhandlingene og voila  Adam Gase.

Meget imponerende den jobben han har gjort med Baylor og tidligere Temple.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8701
10.11.19 19:20

Mahomes så dugelig ut i første drive tilbake i hvert fall. Det var positivt. 


Forøvrig, all respekt for Rhule og det han har gjort med Baylor, men litt snodig å trekke ham frem akkurat i dag etter at han var veldig nære å tabbe seg ut og gå på et tap i går. 

grock19
grock19Innlegg: 83871
10.11.19 19:40

Jets leder 14-0!!


.. Det uunngåelige spørsmålet blir; er de det beste laget in Football akkurat nå?! 

daoooo
daooooInnlegg: 26658
10.11.19 20:05

Slapp av, Giants har redusert med 2 TD allerede.

StarvinMarvin
StarvinMarvinInnlegg: 835
10.11.19 20:07

Ledelsen er redusert til 13-14 nå, så velger å tro at Gase fortsatt er en garantist for #1-pick! Skål!

daoooo
daooooInnlegg: 26658
10.11.19 20:13

Holding på oline reverserer en nydelig 3 down convertion fra Darnold. 30 yards kast on the run rett ned avløpet. Olinja finner hele tiden veier å sabotere offense. Bell har vel ikke hatt en eneste åpning hittil.

grock19
grock19Innlegg: 83871
10.11.19 20:19

"Gase fortsatt er en garantist for #1-pick! Skål!"


 Bengals gir Ikke en tomme i det racet helt enda ser det ut til!


Falcons leder 13-3 I Big Apple.


Syk catch av Larry Fitzgerald. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg