Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Conference Championship

NYTT TEMA
SalSomer
SalSomerInnlegg: 8570
13.01.20 15:45

Conference Championships - Go West, young man!

Så var vi her. Conference Championships. Det er tre kamper igjen av sesongen, vinnerne av de to kampene denne uken skal til Super Bowl, taperne skal se på hva de kan gjøre neste år for å komme et steg lenger. Og vi skal altså gjøre som Horace Greeley sa, “Go West, young man!” West er i hvert fall åstedet for årets to championship games, og de to store navnene der er to unge menn, Patrick Mahomes og Jimmy Garoppolo.

Championship-helgen starter på Arrowhead i Kansas City i Missouri, der Patrick Mahomes, Travis Kelce, Tyreek Hill, Damien Williams, Frank Clark, Tyrann Mathieu, Charvarius Ward og resten av Chiefs-laget skal opp mot Ryan Tannehill, Derrick Henry, AJ Brown, Logan Ryan, Kevin Byard, Harold Landry og resten av Titans-laget. Og for en kamp dette har potensiale til å bli! Begge lag kommer inn i kampen fulle av energi etter noen emosjonelle seire! Chiefs tok seg hit etter bye week i wild card og så en seier mot Houston Texans i en kamp der laget scoret 51 poeng på tre kvarter for å snu 0-24 til 51-31. Med syv touchdown-drives på rad viste laget at dette er ikke de gamle Chiefs, og at med Patrick Mahomes under center er alt mulig. Men til tross for helt ville offensive tall er allikevel ikke Mahomes det heteste navnet på vei inn i kampen. Den æren går nemlig til Derrick Henry, som har løpt over motstanderen i tre kamper på rad og vært den essensielle brikken i at Titans har tatt to underdog-seire mot henholdsvis Patriots og Ravens. Med et godt forsvar og et løpeangrep som maler ned motstanderen og spiser opp offensive muligheter har Ttians altså klart å sjokkere NFL så langt, men vil forsvaret klare å stoppe det Chiefs-laget vi så mot Texans?

Chiefs er vertskap for AFC Championship Game for andre året på rad. Titans er her for første gang siden 2002, da de tapte mot at annet West-lag, Raiders. Det kan også være verdt å nevne som en kuriositet at hvis Ryan Fitzpatrick ikke hadde klart å lede Dolphins til seier mot Patriots ville dette oppgjøret vært et wild card-oppgjør, ikke en championship game.Det er merkelig hvordan sånne ting funker iblant. Av andre quirky stats kan man nevne at Titans er det eneste laget i NFL Andy Reid aldri har klart å slå mer enn én gang. Én seier er det blitt for Reid mot Titans, alle andre lag har han slått minst to ganger.

Ellers er disse lagene 1-1 historisk. Chiefs vant i 1993 i det som var historiens siste Houston Oilers-opptreden i sluttspillet før de fire år senere flyttet til Tennessee. Titans vant for to år siden, da Marcus Mariota klarte å score ved å kaste en touchdown-pasning til seg selv.

Når det er over på Arrowhead reiser vi enda lenger vestover for å komme oss til San Francisco i California. Der skal Jimmy Garoppolo, George Kittle, Nick Bosa, Richard Sherman, Arik Armstead, DeForest Buckner og resten av 49ers være vertskap for NFCs Championship Game mot Aaron Rodgers, Aaron Jones, Davante Adams, David Bakhtiari, Preston Smith, Za’Darius Smith og resten av Packers. OK, så ødelegger Aaron Rodgers litt “young man”-tematikken i årets Championship Games, tenker du, kanskje. Men hva med Packers-hovedtrener Matt LaFleur? I sin første sesong som trener skal altså 40-åringen en kamp unna Super Bowl. Begge disse lagene hadde forøvrig bye i wild card-uken, men i divisionals feide 49ers Vikings av banen i en kamp der 49ers-linjen ga Vikings sånn ca. null sekunder til å kaste og null yards å løpe på. Det var ganske brutalt, og Packers er nødt til å finne et svar på 49ers’ defensive linje. Packers på sin side vant mot Seahawks i en kamp der de ledet stort til pause, men lot Seahawks komme inn i kampen igjen. De klarte å holde unna på slutten, dog, og da laget virkelig trengte en sustained drive for å holde Seahawks fra å komme tilbake på banen var det så klart Aaron Rodgers som ordnet opp i ting med noen fantastisk viktige pasninger. Dermed er laget altså nå i Championship Game, i en kamp der de nok må finne seg i å være underdogs, men her skal man aldri si aldri. Og for en historie det hadde vært, da, om Aaron Rodgers, San Francisco-gutten som ble vraket da San Francisco skulle hente en ny QB i 2005, kunne reise hjem helt på tampen av karrieren og ødelegge festen for laget som ikke ville ha ham. Eller skal George Kittle - som faktisk er født i Wisconsin og i en liten periode var en Packers-fan før faren hans, en Bears-fan, fikk ham på bedre tanker - ødelegge for håpet til hans fødestat? Han gjorde jo forsåvidt allerede det tidligere i sesongen, da han puttet opp over 100 yards og en touchdown i 49ers’ storseier mot Packers, men det var da, og det er litt mer alvorlig nå.

49ers er i NFC Championship for første gang siden 2013, og de er vertskap for første gang siden 2011. Packers er tilbake for første gang siden 2016.

Dette er det åttende møtet mellom Packers og 49ers i sluttspillet. Packers leder 4-3 i kamper. Lagene møttes fire ganger på rad mellom 1995 og 1998 da legendene Brett Favre og Steve Young styrte showet. Så ble det et nytt møte i 2001. Av disse fem kampene vant 49ers kun i 1998, men så tok 49ers to seire på rad i 2012 og 2013. Rodgers har altså aldri slått sin barndoms favorittklubb i sluttspillet. Kan han gjøre det denne gangen?

 

Søndag kl. 21.05
Tennessee @ Kansas City
Mandag kl. 00.40
Green Bay @ San Francisco

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3996
15.01.20 10:31

Heia JimmyG og Titans.

Barbosa
BarbosaInnlegg: 4588
15.01.20 11:49

Dette blir spennende, Sal.


Henry & co i litt utfordrene værforhold i Kansas tror jeg kan passe Titans bra. Men frykter jo naturligvis Mahomes om han har dagen. Så har man jo gode minner fra forrige møte på Arrowhead. 


Nei, dette tror jeg blir en jevn batalje. 

laffano
laffanoInnlegg: 16394
15.01.20 11:56

At Cheif sku ta igjen og GRUSE texans etter den horrible åpninga noe av det sjukeste

 

Må nesten bli 49ers vs Cheifs i SB 

(Innlegget ble redigert 15.01.20 11:56)

AirCanada
AirCanadaInnlegg: 2334
17.01.20 16:58
laffano: 49ers vs Cheifs i SB

Måtte du få rett!

grock19
grock19Innlegg: 83283
17.01.20 16:59
AirCanada: Måtte du få rett!

Er vel den klart mest sannsynlige comboen også da, for øvrig.

sankaa
sankaaInnlegg: 6610
17.01.20 20:21

Håper på 49ers-Chiefs i SB, hvor Chiefs knuser niners. 

BennyKanin
BennyKaninInnlegg: 3702
17.01.20 23:20

Jeg driter litt i hvem som vinner i AFC. Jeg driter IKKE i hvem som vinner i NFC. FÅÅÅÅRTIIIINAAAAJNERS!!!!

AirCanada
AirCanadaInnlegg: 2334
17.01.20 23:21
grock19: Er vel den klart mest sannsynlige comboen også da, for øvrig.

Denne sesongen og "sannsynlig" er et paradoks..

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg