Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Uke 2

NYTT TEMA
SalSomer
SalSomerInnlegg: 8752
15.09.20 16:49

NFL Uke 2

 

(Merk at VGD fortsatt har nattestengt, og vi har valgt å gå for Discord som løsning for diskusjon etter midnatt da Reddit-løsningen vi brukte i fjor bød på en del utfordringer. Lenken til Discord-kanalen vår er her.)

 

Så var vi i gang igjen! Og det føles faktisk som om ordentlig fotball er tilbake, selv om mangelen på en ordentlig preseason gjorde den første uken litt sær. Ikke alle var helt klare for å starte opp, virket det som, men med rusten fjernet kan vi se frem til en god og spennende Uke 2.

 

Thursday Night Football: Browns (0-1) mot Bengals (0-1) i Cleveland
Uken starter med et møte mellom quarterbackene som gikk som nr. 1 i årets draft og draften for to år siden. For Baker Mayfield og Browns har ting gått litt opp og ned etter at han kom inn i ligaen. Rookiesesongen var meget lovende, og blant de fleste ekspertene var det enighet om at det så ut som at Browns hadde gjort riktig valg blant de fem quarterbackene de kunne ta det året. Året etter, derimot, kom en ny trener og en del motgang. Mayfield slo aldri helt til med et Browns-angrep som hadde flere store nye stjerner på plass og massiv hype, og samtidig måtte han se at et annet valg fra den første runden av 2018-draften, Lamar Jackson på erkerivalen Ravens, hadde en overlegen MVP-sesong. Det var ikke bra, men allikevel, rookie-sesongen hans gjorde at det var optimisme for at Mayfield skulle kunne ta store steg i År 3 igjen, med enda en ny hovedtrener. I uke 1 var nettopp Jackson og Ravens motstandere, og for Mayfield kunne det ikke gått mer katastrofalt. Browns-angrepet så tamt ut, og selv om de møtte et godt Ravens-forsvar gjorde ikke Mayfield ting bedre ved å flere ganger bomme på forholdsvis åpne og enkelte kast. Det så ikke pent ut, og han har kanskje dårlig tid på seg om han skal klare å rette opp i inntrykket. Dez Bryant, som tydeligvis har bestemt seg for å bli en slags kommentator på Twitter, har tatt til orde for at Browns bør starte Case Keenum på QB. Da Kevin Stefanski var QB-trener for Keenum i Minnesota for tre år siden hadde han sitt beste år i karrieren.

Det ble tap for Bengals’ ferske quarterback Joe Burrow i debuten også, men Burrow kan gå med hodet noe høyere hevet. En rushing touchdown og en del oppløftende spill gjorde at Bengals-fans flest var optimistiske tross tap etter kampen på søndag. Burrow selv ga seg selv karakteren D for kampen, men man vil jo gjerne ha en spiller som alltid ønsker å bli bedre, så det er vanskelig å laste ham for det. Bengals kunne også tvunget frem overtime i uke 1, da Burrow ledet angrepet helt inn i red zone, men da kicker Randy Bullock skulle ordne et field goal klarte han tilsynelatende å skade seg under oppløpet til sparket og endte opp med å sparke ballen utenfor. Det var ikke videre pent. Om Bullock er klar for denne kampen er litt usikkert i skrivende stund, men uansett hvem kickeren til Bengals er er det klart at de nok er sultne på å gå og vise seg frem etter en shaky, men lovende start fra deres nye face of the franchise.

 

Søndag kl. 19 er det 10 kamper å velge mellom. Vi har blant annet fire divisjonsoppgjør, samt et par interessante møter mellom tidlige sluttspillfavoritter.

 

Bears (1-0) mot Giants (0-1) i Chicago
I’d rather be lucky than good, heter det jo, og i Uke 1 var Bears virkelig heldige. De vant en kamp de vel egentlig ikke skulle vunnet mot et Lions-lag som dessverre er blitt kjent for å rote bort seire de ikke burde rote bort. Men hvem bryr seg? Det er ikke stilpoeng i fotball. Problemet for Bears sin del er dog det at det betyr at de er nesten nødt til å kjøre Mitch Trubisky en uke til, til tross for at han ikke var kjempeinspirerende under center. Ja, statsene hans var gode, men for mesteparten av kampen var han rimelig hjelpeløs, før han plutselig tok helt av på slutten. Optimistiske Bears-fans vil kanskje si at det betyr at han har endelig funnet ut av ting, mens realistiske fans nok ikke vil forvente så alt for meget. Adrian Peterson viste at han fortsatt er en god back, da. Kanskje vil det være nok til å bære et tvilsomt Bears-angrep i år?

For Giants del ble det et litt oppskriftsmessig tap mot Steelers i Uke 1, og selv om det var enkelte positive takter å ta tak i, som lagets spill langs den defensive linjen. Ja, Benny Snell ga dem en del problemer og samlet opp mye yards på et par veldig lange løp, men ellers var laget relativt gode defensivt. Problemet er at laget fikk til særdeles lite offensivt. Saquon Barkely hadde en horribel dag langs bakken, og hvis ikke det fikses opp i blir det en lang og fruktløs sesong for de blå. Jada, det er bare Uke 1, men når du kun har vunnet 12 kamper til sammen over de siste tre årene så er det begrenset med hvor mye tvil som kommer deg til gode. Det ser ikke bra ut for Giants etter første uke, i hvert fall.

 

Eagles (0-1) mot Rams (1-0) i Philadelphia
Sesongen startet oppskriftsmessig for Eagles. Laget møtte et antatt svakt Football Team og gikk raskt opp i en 17-0-ledelse. Det var en kamp hvor det føltes som at man kunne sette på cruise control, noe Eagles tilsynelatende også valgte å gjøre like før det fryktelig svingete partiet. Interceptions, tabber og dårlig spill ga Football Team en vei tilbake inn i kampen igjen, og ved fulltid stod det plutselig 17-27. Det som dog nok er mer frustrende for Eagles-fansen enn tapet er det at de atter en gang sliter med skader. Seks startere var allerede ute for kampen, i løpet av kampen ble tre spillere til skadet. Og der det var wide receivere som var problemet i fjor er det tilsynelatende offensive linjemenn som er issuet i år. Med en offensiv linje som må grave dypt ned på depth chartet for å finne spillere har ikke akkurat Carson Wentz gode arbeidsforhold, noe som også vises på resultattavlen. Vi får håpe for Eagles del at de etterhvert får spillere tilbake. Eventuelt kan de kanskje være heldige og møte noen litt svakere defensive linjespillere fremover?

For Rams sin del var det en oppløftende start på sesongen, og spesielt for Aaron Donald, som fortsetter å være ut av denne verden god. I SNF hadde han 1 sack og 4 QB hits mot selveste Cowboys-linjen, en av de sterkeste i ligaen. På et spill pannekaket han to Cowboyer før han tok seg til Dak. Mannen er en såkalt one man wrecking crew og en konstant trussel langs den defensive linjen. Med kanskje ligaens beste spiller i forsvaret hamlet Rams greit opp med Cowboys, og nå sikter de mot å bygge videre på en oppløftende start mot et annet NFC East-lag. Angrepet var kanskje ikke all that, men en grei dag på jobben for Malcolm Brown var det som skulle til. Hvis nå også Jared Goff og rookien Cam Akers kan heve spillet sitt så kan ting etter hvert begynne å sitte greit for Rams. 

 

Cowboys (0-1) mot Falcons (0-1) i Dallas
Det gikk ikke helt veien for Cowboys i deres første kamp under Mike McCarthy. Ligaens beste offense (i følge de fleste mediehus i Dallas/Fort Worth-metroen) klarte bare 17 poeng mot Rams og det ble dermed en skjev start på sesongen for laget mange har som Super Bowl-favoritter. Fansen vil gjerne trekke frem det de mener er en tvilsom OPI sent i kampen, men kan det tenkes at det også er et poeng i å peke noen fingre på den nye treneren Mike McCarthy, som valgte å gå for det på 4th down da han var i field goal range i en kamp laget til slutt tapte med 3 poeng? Kanskje, kanskje ikke. Det er uansett tilsynelatende greiere motstand denne uken, mot et Falcons-lag som så tannløse ut mot Seahawks, og et skrantende pasningsforsvar. 

Falcons var nemlig ikke videre gode i uke 1. Joda, Matt Ryan hadde (igjen) flashy stats med 450 yards passing og alt det der, men hva hjelper det når det meste av poengene som produseres kommer langt inn i garbage time? Tre receivere over 100 yards er veldig stilig, liksom, men det å ikke ligge under 31-12 med ti minutter igjen av kampen er stiligere. Altså, det er en del star power i det laget her, og Julio og Ridley og Ryan ser alle fortsatt gode ut. Todd Gurley viste også at han hadde noe igjen i tanken, men det er veldig lite med Falcons eller med sesongstarten deres som tilsier at man bør ha tiltro til at de skal henge med i divisjonen. Men de kan kanskje være nok med dem til at de kan ødelegge for Cowboys, om ingenting annet? Og hvis de ikke klarer å slå Cowboys, kan vi i hvert fall få se Younghoe Koo sparke enda et onside kick i garbage time igjen?

 

Buccaneers (0-1) mot Panthers (0-1) i Tampa
Det gikk litt opp og ned for Bucs i åpningskampen mot Saints. Det begynte riktignok bra for Brady da han marsjerte ned banen og QB-sneaket seg til en touchdown, men etter det ble det turnovers og pick sixes og lite glede. Det kan se ut som at et lag fullt av nye free agents som ikke har hatt noen preseasonkamper til å forberede seg kanskje trenger litt mer tid for å finne hverandre, for dette angrepet var virkelig ikke helt på plass i Uke 1. En småskadet Mike Evans gjorde ingenting annet enn en touchdown i garbage time, Rob Gronkowski hadde to mottak og så veldig lite dominerende ut, Leonard Fournette løp stort sett ingen veier. Det var altså ikke helt der. Brady har forøvrig nå tapt tre kamper på rad for første gang siden 2002. Optimistiske Bucs-fans får ta det som et tegn på at sesongen kommer til å slutte som i 2002 også.

Panthers bør dog være en enklere oppgave for Bucs enn det Saints var. Ja, de så tidvis gode ut mot Raiders, Christian McCaffrey fungerer fortsatt bra og Teddy Bridgewater spilte rimelig grei, om uinspirerende, fotball. Men laget hadde ikke helt killerinstinktet de trengte, hverken på angrep eller forsvar. Da laget tok ledelsen i fjerde kvarter lot de Raiders komme tilbake og ta ledelsen tilbake, og da de så forsøkte å ta seg opp banen feilet de på en avgjørende 4th and inches (kanskje vil det være en idé å bruke CMC i den situasjonen neste gang?). Det var ikke godt nok, og selv om det er oppløftende for et lag som mange har plassert langt, langt ned på power rankingsene at de klarte å holde følge i Uke 1 så viste kampen at de mangler en del fortsatt. Men nå er jo divisjonskamper divisjonskamper, da, og Bucs var definitivt ikke helt der de heller i Uke 1, så kanskje kan Panthers gjøre noe her?

 

Jets (0-1) mot 49ers (0-1) i New York
Adam Gase er hovedtrener i Jets. Kyle Shanahan er hovedtrener i 49ers. De er egentlig ganske like, sånn hvis vi sammenlikner suksessen til Shanahan når han tar en ledelse inn i fjerde kvarter i Super Bowl med suksessen til Gase i alt han forsøker å gjøre som hovedtrener. Men uansett, Adam Gase er nå i skrivende stund fortsatt hovedtrener i Jets, men han kan ikke overleve så veldig mange kamper av den typen Jets nettopp hadde mot Bills. Det var ikke videre bra. Jets hadde et middelmådig pasningsspill og et ikkeeksisterende løpespill. De kan sikkert gjemme seg bak at de spilte mot et godt forsvar, men, vel, det blir ikke lettere mot 49ers.

For 49ers del var ikke sesongstarten mot Cardinals kjempeoppløftende heller. Angrepet var OK, men ikke fantastisk, og forsvaret var langt unna like dominerende som i fjor. De spilte riktignok en vanskelig divisjonskamp mot en motstander som har gitt dem problemer før, men allikevel, det er lett å se åpningskampen deres og tenke at det kanskje er konturer av en gryende Super Bowl-hangover der. En ting 49ers er nødt til å få til er å få wide receiverne mer involvert i kampen. I tapet i Uke 1 var deres tre største produsenter av receiving yards en running back, en tight end og en fullback. Fullbacken Juszczyk hadde faktisk like mange yards som alle wide receiverne til sammen. Det er ikke et godt tegn. Men kanskje er rookien Brandon Aiyuk klar til denne kampen, han vil være et sårt trengt tilskudd, i så fall.

 

Steelers (1-0) mot Broncos (0-1) i Pittsburgh
Steelers må klare seg uten James Conner i denne kampen, men det går kanskje greit når man har Benny Snell som erstatter. Han hadde i hvert fall en god start på sesongen, og hvis han kan bygge videre på dette mot Broncos er det ikke utenkelig at han tar over jobben som hovedbacken i bakfeltet til Steelers selv etter at Conner kommer tilbake. Uansett, Steelers viste at de var oppskriftsmessig der de skulle være i Uke 1, med et godt løpespill, en fungerende Roethlisberger på QB og et godt forsvar, som gjorde en imponerende jobb med Giants’ Saquon Barkley. Dessverre var det også i Uke 1 veldig tydelig at Ravens planlegger å spille god fotball i år, så Steelers har ikke råd til å gå på noen feilskjær om de skal henge med i divisjonen.

Broncos på sin side gikk på et stort feilskjær i Uke 1, da de rotet bort en kamp de definitivt kunne vunnet mot Titans. Altså, si hva du vil om clock management og sånn, men det er vanskelig for meg å gå med på at du gjør ting riktig når du avslutter kampen med at du har ballen rundt midtbanen, kun trenger et field goal for å vinne, og tiden løper ut mens du fortsatt har to timeouts igjen. Det positive (?) for Broncos er kanskje det at de egentlig aldri skulle vært i nærheten av å vinne kampen uansett. Den eneste grunnen til at de klarte å henge med var at Titans-kicker Stephen Gostkowski veldig åpenbart ikke lenger har det inne, da han sparket bort hele 10 poeng i løpet av kampen. Det er klart at Broncos må gjøre om noe på slagplanen sin. Drew Lock så god ut i starten av kampen, men angrepet slet med å bevege seg etter den gode starten. Jerry Jeudy løper nydelige ruter, men han hadde også en kraftig case av the dropsies. Alt er ikke der det skal være om Broncos skal utfordre om sluttspill i år. Men sesongen er enda lang.

 

Titans (1-0) mot Jaguars (1-0) i Nashville
Titans slapp med skrekken mot Broncos i Uke 1. Det så lenge ut som at field goal-spøkelset som hang over dem i hele fjor skulle ødelegge for dem denne gangen også, da laget bommet på hele tre field goals og et XP, men med få sekunder igjen av kampen var nyervervelsen Stephen Gostkowski sikker fra veldig kloss hold og dermed ble det en seier i en kamp som Titans egentlig burde vunnet enklere. Hvorvidt Gostkowski spiller i Uke 2 er dog fortsatt usikkert, for han var ikke akkurat særlig tillitsvekkende. Kanskje får vi høre i løpet av uken at Titans har valgt å gå en annen vei på kicker. Ut over det var ikke angrepet den eksplosjonen de kanskje hadde håpet, men Derrick Henry løp greit og Ryan Tannehill var fortsatt effektiv fra play action. Forsvaret var også meget godt, så Titans ser ut som at de er i rute.

Jaguars-tankingen, derimot, den er ikke i rute. Med en seier i Uke 1 gjorde laget alle forhåndstips til skamme, og Gardner Minshew fikk minnet kritikerne om at han faktisk er mer enn bare enn mustasj-meme. Noen gode rookies, som CJ Henderson, Laviska Shenault og James Robinson, var også med, og det er tydelig at Jags så absolutt ikke kommer til å være den kasteballen enkelte spådde før sesongstart. Om det holder helt til sluttspillplass? Nja, de bør kanskje vise litt mer enn bare én god kamp, men hey, de er nå i rute.

 

Packers (1-0) mot Lions (0-1) i Green Bay
The more things change, the more they stay the same, heter det ifølge ordtaket, men for Packers del er det kanskje motsatt. Aaron Rodgers fikk ingen nye receivere å leke med i år, men han klarte å ta de gamle receiverne og levere en kamp vi ikke har sett fra Packers-legenden på lang tid. Fire touchdowns og 43 poeng ble det, i en gjennomført sterk ooppvisning. Davante Adams var også strålende og fikk mye oppmerksomhet, men det som kanskje burde få mest ære var Packers’ offensive linje, som sørget for at Rodgers ikke ble sacket én eneste gang. Når Rodgers får tid til å gjøre som han vil sier det seg selv at ting vil funke for Packers, og hvis de kan fortsette å holde ham oppreist vil laget bli farlig i år.

The more things change, the more they stay the same, heter det ifølge ordtaket. Lions hadde fått tilbake sin quarterback fra skade, de hadde fått på plass legenden Adrian Peterson, de hadde rookien D’Andre Swift. Alt var på plass for at Lions skulle ha brikkene på plass for å ta opp kampen om divisjonen i år, og da laget tok en ledelse på 23-6 inn i fjerde kvarter så ting virkelig bra ut. Da laget litt senere lå under 23-27 var en ting tydelig - dette er fortsatt Lions.

 

Denne kampen ender med at Rodgers kaster en hail mary for å vinne på kampens siste spill. Garantert.

 

Dolphins (0-1) mot (1-0) i Miami
For litt over åtte måneder siden ledet Fitzmagic Dolphins til en uventet seier mot Patriots i årets siste uke. I Uke 1 var Fitztragic tilbake på banen da Dolphins var tannløse og svake i møte med et Patriots-forsvar som etter alle solemerker burde være svakere enn i fjor. Og i media er det allerede så svakt begynt å komme ord om at kanskje Tua burde ta over. Antakeligvis får vi Fitz i denne kampen også, men det er vel begrenset hvor mye han kan slite før laget blir desperat og gjør et bytte. Jaja. På den positive siden klarte de å holde Patriots til 0 touchdowns gjennom luften. På den negative siden møter de nå et Bills-lag med en quarterback som løper nesten like bra som han de møtte i Uke 1.

Bills koste seg i møte med Jets i Uke 1. Josh Allen flyttet ballen både gjennom luften og langs bakken. Nykommeren Stefon Diggs plukket pasninger. Forsvaret stoppet Jets greit gjennom nesten hele kampen. Bills er i rute som en sluttspillfavoritt i år, men ingen blir kjempeimponert over en seier over Jets. Ingen blir for så vidt kjempeimponert over en seier over Dolphins heller, så her gjelder det bare å holde laget gående. En 2-0-start er definitivt ikke å forakte.

 

Colts (0-1) mot Vikings (0-1) i Indianapolis
Ny quarterback med all verdens tid til å kaste bak ligaens beste linje var det vi fikk høre fra Colts før kampen. Motstanderne deres Jaguars var universelt ansett for å være ligaens svakeste før kampstart. Dette var ikke et lag som forventet å være 0-1 etter uke 1. Men sånn gikk det altså. Det er en del å ta tak i her. Løpespillet slet virkelig. Når nykommeren Jonathan Taylor aldri kom igang i løpespillet og veteranen Marlon Mack var den eneste som klarte å løpe før han langtidsskadet seg blir det fort sånn. Hva gjelder pasninger så Rivers fortsatt gammel og rusten ut. Defensivt skulle dette også være et godt Colts-forsvar som hadde blitt bedre med nyvinningen DeForest Buckner. I stedet lot de sjetterundevalget Gardner Minshew treffe på 95% av pasningene sine, mens UDFA RBen James Robinson fikk se frisk ut i løpene sine. Colts trenger å rette opp i ting igjen fort, hvis ikke kan en sesong det har vært høye forhåpninger til ende riktig ille.

Uke 1 var dog ikke så veldig mye bedre for Vikings. Laget satte en ny lagrekord, da de hadde kun 18 minutter og 44 sekunder med ballinnehav, det laveste for et Vikings-lag noensinne. Når du lar motstanderne ha ballen så lenge og du samtidig lar dem score to ganger 25 sekunder vet du at er i trøbbel. Problemet til Vikings var i stor grad at de ikke evnet å skape noe pass rush i det hele tatt. Laget trenger desperat å få Danielle Hunter tilbake. Han er fortsatt på IR til minst ut Uke 3, og hvis ikke laget kan finne noe pass rush uten han vil de være i trøbbel. Det blir ikke noe enklere denne uken mot en robust Colts-linje.

 

Kvelden fortsetter med tre kamper i 22-slotten.

Cardinals (1-0) mot Football Team (1-0) i Glendale

To av de større overraskelsene i Uke 1 møtes i Uke 2. Cardinals var forventet å ha et godt lag, men det var få som forventet at de skulle slå 49ers. Kyler Murray har det både i armen og bena, og hans partnerskap med Nuk Hopkins startet på best tenkelige vis. Nuk, som i Uke 1 endte opp med flere mottak en receiverne i hans gamle lag Texans gjorde til sammen, hadde en vidunderlig kamp mot et forventet veldig godt forsvar. Det skal bli veldig interessant å følge hvor dette går videre for dette Cardinals-laget. 

Football Team på sin side har ikke vært levnet store muligheter i år, men mot Eagles viste de at de er et lag som kan lage litt noise. Det absolutt mest imponerende var hvordan den defensive linjen fungerte. Med rookien Chase Young på plass var det en annen dimensjon til pass rushet, og laget produserte til slutt åtte sacks på Carson Wentz. Mobile Murray er en litt annen nøtt å knekke, men han vil være noe de må klare å finne ut av hvis de skal slå Cardinals. Gjør de det kan ting begynne å se virkelig bra ut for laget som for tiden ligger øverst i NFC East.

 

Texans (0-1) mot Ravens (1-0) i Houston
Sesongen startet ikke akkurat bra for Texans, som opplevde å bli utspilt i sesongens åpningskamp borte mot Chiefs. Sluttresultatet 34-20 så kanskje ikke så ille ut, men 13 av texanernes poeng kom lenge etter at kampen var avgjort. Nyervervelsen David Johnson så god ut, men Texans valgte tidlig å gå vekk fra ham. Randall Cobb og Brandin Cooks var begge to ikke-faktorer, og pasningsangrepet var flatt. Men det største problemet var kanskje hvor fryktelig skuffende den offensive linjen er. Dette skulle være en ny og forbedret linje, men nei, den funket dårlig. Hvis de tenker å gi Deshaun Watson den slags arbeidsforhold resten av sesongen bør Watson kanskje vurdere om ikke han heller kan søke om en veldig sen korona-opt-out. Forhåpentligvis vil den ta seg opp etter hvert som spillerne får mer tid sammen, hvis ikke er Texans ille ute. Ellers endte hashtaggen #FireBillOBrien opp med å trende på Twitter etter kampen. Noen vil kanskje mene det er litt i overkant reaksjonært, men det der så ikke særlig bra ut. Da hjelper det heller ikke at Texans nå skal spille mot Ravens, og så mot Steelers og Vikings i de kommende ukene. Laget kan fort være 0-4 etter at første kvartal er ferdiggjort, og da kan det seriøst begynne å spøke for jobben til O’Brien.

Lamar fortsatte nøyaktig der han slapp, da Ravens gjennomført rundjulte Browns i Uke 1. Mark Andrews var fortsatt en trussel på tight end, Hollywood Brown hentet inn pasninger, mens rookiene JK Dobbins og Devin Duvernay var innblandet positivt i løpespillet og på kick returns. Defensivt var alt også der det skulle være, og det var definitivt ingen som savnet Earl Thomas. Årets store free agent signing Calais Campbell viste seg også tidlig frem med batted passes og alt som er gøy. Det eneste som ikke var gøy med Ravens i Uke 1 var selve kampen, som var så åpenbart over så tidlig at det ikke ble mye spenning for nøytrale. Ravens ser fryktelig gode ut i år, og er definitivt så langt det samme laget som det som gikk 14-2 i fjor. Texans blir nok en større test enn Browns, men det er fortsatt en test de skal klare greit.

 

Chargers (1-0) mot Chiefs (1-0) i Los Angeles
Stop meg hvis du har hørt den før - Chargers-kampen endte opp med et last second field goal, som så klart ble bommet. Men i år kom denne kjente historien med en liten twist, da det var Chargers som vant på grunn av det bommede field goalet. Dermed ble det en god sesongstart for Chargers, som brukte mesteparten av tiden på å ligge under, men som kom seg på slutten. Det var dog ikke en oppløftende start for Tyrod Taylor, som så ordinær ut og som måtte lene seg kraftig på forsvaret og litt flaks på special teams for å vinne. Mange fans vil fortsatt se Justin Herbert, men Chargers er kanskje fornøyd med å hvile seg på et godt forsvar og en uspektakulær Taylor for nå. Problemet er bare hva laget skal gjøre når de møter bedre angrep?

For hvor gode var liksom ikke Chiefs mot Texans i åpningskampen? Mahomes sparte på det mest spektakulære og så egentlig ganske ordinær ut der han spaserte til 211 yards og 3 touchdowns. Det var ikke så flashy som vi er blitt vant til, men det var effektivt. Texans-forsvaret hadde som gameplan å ta bort de dype pasningene og Chiefs valgte derfor å kaste underneath og ellers spille ground and pound. Det er jo en god løsning, men det som kanskje overrasket var hvor godt det fungerte. Chiefs har allerede et angrep som kan angripe motstanderen på omtrent alle mulige måter i luften, og med rookie running backen Clyde Edwards-Helaire ser det ut som om de kan være like dødelige langs bakken. Ja, det er bare første kamp i en lang sesong, men når man vet hvor godt dette angrepet allerede har sett ut de siste årene så var det ikke akkurat oppløftende for resten av ligaen å se Edwards-Helaire slå til som han gjorde. Goal-line-spillet kan dog fortsatt pusses på. Kanskje får vi se andre takter der i denne kampen?

 

Sunday Night Football: Seahawks (1-0) mot Patriots (1-0) i Seattle
Seahawks valgte å “let Russ cook” i Uke 1. De passet faktisk ballen tidlig og etablerte en god ledelse, og med det trengte de ikke å hente inn noe i fjerde kvarter, men kunne heller styre inn en trygg seier uten videre problemer. Det var en god seier for et godt lag som etter Uke 1 ser klare ut til å etablere seg i toppen av NFC. Men vil de klare å fortsette å kaste like godt og like liberalt når det er et Bill Belichick-forsvar som står på den andre siden?
Patriots viste i hvert fall i Uke 1 at de fortsatt er et lag å regne med, selv om motstanderne Miami Dolphins kanskje ikke er all verden. Cam Newton var i god form og det så ikke ut som at skaden hans plaget han lenger, forsvaret genererte ikke all verdens med pass rush, men holdt allikevel en Fitzpatrick fint i sjakk. Etter Uke 1 ser det veldig ut som at det er to lag det står om i AFC East i år, Patriots og Bills. Men hvem som er sterkest akkurat nå vites ikke. Det er meget sannsynlig at Patriots går inn i denne kampen vel vitende at Bills har slått Dolphins tidligere på dagen, og i så fall må de gjøre sitt for å holde følge.

 

Monday Night Football: Raiders (1-0) mot Saints (1-0) i Las Vegas
Uken avsluttes i “Dødsstjernen”, som er navnet Raiders har valgt å bruke som kallenavnet på sin nye stadion. Der håper Raiders at de kan bygge på den gode starten i Uke 1, der Derek Carr viste seg fra sin gode side, mens nyervervelsen Henry Ruggs Jr. Jr. gjorde et godt inntrykk i pasningsspillet. Den største helten var dog Josh Jacobs, som med 93 yards og 3 touchdowns trakk sammenlikninger med Walter Payton fra sin hovedtrener Jon Gruden etter kampen. Payton er kanskje å ta litt hardt i, Gruden, men det var definitivt en start å være fornøyd med. Men når laget nå flytter seg inn i ørkenen i Nevada får de også i sin første kamp en veldig sterk motstander i Saints. Kan de bygge videre på ting og slå dem?
Saints hadde en rotete start på sesongen, til tross for seier. Ja, de stoppet det superhypede angrepet til Bucs med ganske stort hell, men offensivt var det mye å ta tak i, i det hovedtrener Sean Payton etter kampen innrømmet var en av hans dårligere dager på sidelinjen. Laget var rett og slett ikke helt i synk, og superstjernen Michael Thomas var omtrent usynlig. Samtidig var en kamp noenlunde fri for de største feilene og et opportunistisk forsvar nok til å kverne ut en god seier, men det er klart at for et Saints-lag med Super Bowl-ambisjoner var ikke Uke 1 godt nok. Kan vi eventuelt få se en bedre utgave mot Raiders denne kampen?

 

Fredag kl. 02.20
Bengals @ Browns

Søndag kl. 19.00
Giants @ Bears
Rams @ Eagles
Falcons @ Cowboys
Panthers @ Buccaneers
49ers @ Jets
Broncos @ Steelers
Jaguars @ Titans
Lions @ Packers
Bills @ Dolphins
Vikings @ Colts

Søndag kl. 22.05
Football Team @ Cardinals

Søndag kl. 22.25
Ravens @ Texans
Chiefs @ Chargers

Mandag kl. 02.20
Patriots @ Seahawks

Tirsdag kl. 02.15
Saints @ Raiders

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18489
15.09.20 21:12
SalSomer: Aaron Donald

Frykter at Wentz kommer til å få juling på søndag. O-linen må i hvert fall steppe kraftig opp fra kampen mot sjølveste Football Team. 

En liten sidenot. Har Washington kommet med noen mer info om når de lanserer det nye navnet sitt? Kommer de til å spille hele sesongen med Football Team som navnet? 

daoooo
daooooInnlegg: 26726
15.09.20 22:50

Leveon Bell, Denzel Mims og Blake Cashman på IR og mister minst 3 uker. De glade budskapene bare renner på for bortskjemte Jets fans.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6499
16.09.20 09:34
SalSomer: Adrian Peterson viste at han fortsatt er en god back, da. Kanskje vil det være nok til å bære et tvilsomt Bears-angrep i år?

Som vanlig et strålende innlegg, men lett å kimse her :) Tenkte du på ENDA eldre Adrian Peterson som var backup for Bears i ørten år?

Hedly2
Hedly2Innlegg: 20177
16.09.20 09:44

Første kamp i Las Vegas! Synd det skjer uten en fullsatt stadion. Men skal bli herlig å se det sinnsyke stadionet under flomlys natt til tirsdag.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8752
16.09.20 12:46
Lew_Ashby: Som vanlig et strålende innlegg, men lett å kimse her :) Tenkte du på ENDA eldre Adrian Peterson som var backup for Bears i ørten år?

Uff, så pinlig! Her har jeg rett og slett feilet fullstendig (og også avslørt at jeg er litt sloppy med proofreading). 


Jeg tror det som skjedde der er at jeg skrev Giants @ Bears-innlegget som en av de siste innleggene jeg skrev, siden Giants-kampen ikke var klar før natt til tirsdag. Dermed var jeg litt sliten og lei og da jeg skulle skrive Bears-delen gjorde jeg en feilkobling i hodet mitt og da jeg tok med elementer fra Bears-Lions-kampen jeg tenkte jeg kunne nevne flyttet jeg plutselig Peterson fra det ene laget til det andre.


Det som er litt snodig oppi det hele er forøvrig at jeg var med i en samtale om nettopp fotballspillere som har samme navn for bare en uke siden (etter at Jets droppet deres DB Lamar Jackson), og da nevnte jeg i den samtalen nettopp det at Bears-RBen Adrian Peterson har ødelagt mang en fantasy-draft i sin tid. Rart at han skulle dukke opp så fort igjen like etterpå.

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5438
16.09.20 13:08

Tenkt at vi får disse innleggene gratis. Dette hadde vært verdiget en lønnsslipp. Om NFL-dekninga skulle ta litt mer av i Norge håper jeg Sal står på lista over de som burde ansettes som journalister.

(Innlegget ble redigert 16.09.20 13:08)

RoyaleWithCheese
RoyaleWithCheeseInnlegg: 12491
16.09.20 13:49
LaGoeba: Frykter at Wentz kommer til å få juling på søndag. O-linen må i hvert fall steppe kraftig opp fra kampen mot sjølveste Football Team.

Lane Johnson har heldigvis uttalt at han kommer til å starte i helgen. Bør jo hjelpe litt ihvertfall. Var fryktelig mot Football Team. 

PNW
PNWInnlegg: 223
16.09.20 15:12

Death Star, endelig en grunn til å dra til Las Vegas! 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18489
16.09.20 18:15
RoyaleWithCheese: Lane Johnson har heldigvis uttalt at han kommer til å starte i helgen. Bør jo hjelpe litt ihvertfall. Var fryktelig mot Football Team.

Forhåpentligvis. Toppen av sesongen (allerede) hadde vel vært en Wentz skade nå, uten en ordentlig O-line mot Aaron fkings Donald. 

ModernMan
ModernManInnlegg: 11902
16.09.20 18:52

Merker jeg er lykkelig over å være ferdig med AD. Det er virkelig ikke noe gøy å se den tanksen pløye gjennom linja gang etter gang på jakt etter en QB å sette seg på.

 

Unner dere ikke noen skader, så få den ballen ut av henda til Wentz så fort som mulig hver gang. Ikke noe venting på noen dype routes. Vi endte med veldig mye 3rd and medium/long, men Dak har i hvert fall alle lemmer i behold.

(Innlegget ble redigert 16.09.20 19:01)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18489
16.09.20 20:08
ModernMan: Unner dere ikke noen skader, så få den ballen ut av henda til Wentz så fort som mulig hver gang. Ikke noe venting på noen dype routes. Vi endte med veldig mye 3rd and medium/long, men Dak har i hvert fall alle lemmer i behold.

Høres ut som en oppskrift som kan fungere for at resten av sesongen ikke skal bli en større katastrofe. Krysser fingrene for at man kan få noe mer ut av kampen også, men akkurat nå er forhåpningene ikke spesielt høye. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6499
17.09.20 13:33
SalSomer: Uff, så pinlig! Her har jeg rett og slett feilet fullstendig (og også avslørt at jeg er litt sloppy med proofreading).

Haha. Disse innleggene er alltid et høydepunkt, vi setter alle pris på at du gidder å legge ut!

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8752
17.09.20 16:18

I dag er jubileet for en av de største og viktigste hendelsene i NFL-historien. 

For hundre år siden samlet en gruppe menn seg i et rom i Canton og ble enige om at navnet på de sammenslåtte ligaene deres skulle være American Professional Football Association. De la til flere lag i ligaen og de valgte ligaens første commish - Jim Thorpe. Grunnlaget for det som to år senere skiftet navn til NFL var blitt lagt. 

Men uansett, beklager den lille digresjonen. Det jeg skulle frem til var at i dag er det 25 år siden Patrick Mahomes ble født.

(Innlegget ble redigert 17.09.20 16:18)

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8752
17.09.20 18:25

Forøvrig slår det meg at det at det er 100 år siden hendelsene i Canton kan være en av grunnene til at vi har et fullstendig Ohio-oppgjør på TNF i natt. Men jeg har ikke hørt hype rundt det i media, så det kan jo også bare være en tilfeldighet. 

grock19
grock19Innlegg: 84059
17.09.20 22:26
SalSomer: Football Team

Football team is the best football team in the NFC East for tiden!


De må vel beholde navnet om de vinner divisjonen for første gang siden de hadde RGIII i stallen? Jeg ser FO fortsatt bare levner dem 18,6% sjanse for å vinne the East, men p.d.d leder de divisjonen overlegent!

HeskeyTime
HeskeyTimeInnlegg: 9056
18.09.20 13:05

Stakkars Burrow som er i divisjon med Browns, Ravens og Steelers med den O-linen. Da hjelper det heller ikke at han må kaste rekordmange ganger.

SalSomer
SalSomerInnlegg: 8752
18.09.20 16:55

Ifølge statsfolkene gjorde faktisk Eagles en god jobb på OL i Uke 1. Problemet er heller at Wentz holder ballen for lenge. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg