Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Uke 10

NYTT TEMA
SalSomer

Innlegg: 8947
SalSomer
10.11.20 21:12

NFL Uke 10

(Merk at VGD fortsatt har nattestengt, og vi har valgt å gå for Discord som løsning for diskusjon etter midnatt da Reddit-løsningen vi brukte i fjor bød på en del utfordringer. Lenken til Discord-kanalen vår er her.)

NFL-sesongen marsjerer ubønnhørlig videre, og vi er nå gått inn i den delen av sesongen der lag etter hvert begynner å få clinche- og elimineringsscenarioer. Faktisk er Jets allerede blitt eliminert fra å kunne vinne AFC East etter forrige uke, dog de har fortsatt mulighet til å få et wild card. Kan de kanskje bruke bye weeken sin til å legge en slagplan for å snu ting på slutten av sesongen? Nja, vi skal kanskje ikke forvente alt for meget. I tillegg til Jets har Chiefs, Cowboys og Falcons bye week i Uke 10, mens Eagles, Browns, Bengals og Rams kommer tilbake fra bye. 

Thursday Night Football: Titans (6-2) mot Colts (5-3) i Tennessee

Åhei! En faktisk god torsdagskamp fra AFC South? Det er det ikke ofte man ser! Dette er vel ingen hemmelighet at et av disse lagene kommer til å vinne divisjonen, men hvem? Det skal vi kanskje få vite i løpet av de neste tre ukene, da lagene møtes i både Uke 10 og 12. Begge lag har også tøff motstand i uken imellom, i form av henholdsvis Ravens og Packers, så om et lag kan finne formen og gå på en liten streak her så kan veldig mye være gjort i divisjonen.

Kampen er også en test av styrke-mot-styrke. Titans har et dødelig løpeangrep, men Colts har et fryktelig godt løpeforsvar. Faktisk kommer Colts inn i kampen etter et møte med Ravens der de egentlig gjorde sitt og mer enn det for å holde Ravens’ fryktede løpsangrep i sjakk. Hvis de kan gjøre noe liknende mot Titans er det bare et spørsmål om de kan få litt mer produksjon fra angrepet sitt enn de gjorde mot Ravens for å dra hjem en seier. Gjør de det tar de ledelsen i divisjonen, men taper de så ligger plutselig Titans riktig så godt an.

På søndag kl. 19 er det av en eller annen grunn bare fem kamper. Og det er, om man får lov til å være litt frekk, ikke de mest spennende kampene. What gives, NFL?

Browns (5-3) mot Texans (2-6) i Cleveland

Will Fuller ble værende i Texans, og det er jo koselig for dem, men laget er fortsatt ikke gode nok til mer enn å vinne jevne kamper mot Jacksonville Jaguars. Et møte med et uthvilt Browns-lag som jakter sin første sluttspillopptreden siden det året Texans var et expansion team bør være noe annet. Eller? Det kommer kanskje litt an på formen til Baker Mayfield, virker det som, da det har vært veldig mye opp og ned den fyren. Og etter en bye week der ting ikke helt gikk Browns’ vei og tre av deres argeste wild card-utfordrere, Ravens, Dolphins og Raiders, vant, er det klart at Browns ikke har tid eller anledning til å ende opp i trøbbel mot Texans. 

Møtet er forøvrig et artig gjensyn for Texans’ midlertidige trener Romeo Crennel som ledet Browns gjennom fire sesonger for en stund tilbake. Crennel ble forøvrig i 2007 den siste treneren til å ta Browns til en winning season da han gikk 10-6. Det holdt ikke til sluttspill, men det er fortsatt en decent sesong, og det sikrer i hvert fall at Browns kan skryte av å ha en sesong med tosifrede seire på denne siden av årtusenskiftet.

Lions (3-5) mot Football Team (2-6) i Detroit

Alex Smith er tilbake på fotballbanen, og denne uken kommer han mest sansynlig til å faktisk starte for Football Team når de møter Detroit. Forrige uke viste han at han fortsatt kan da han kastet sin første touchdown for sesongen og forsøkte å lede et nesten-comeback mot Giants. Dessverre holdt det ikke hele veien, og de tre interceptionene han kastet hjalp heller ikke på. Men uansett, Alex Smiths historie er en som er spesielt sterk og måten han har kjempet seg tilbake på er verdig mye respekt. Kanskje er dette egentlig den kampen det er verdt å få med seg av tidligkampene, om ikke annet for Smith? Og for at Football Team faktisk teknisk sett fortsatt er dypt inn i en sluttspillkamp, der de ligger 1,5 kamper bak Eagles i kampen om divisjonen.

Panthers (3-6) mot Buccaneers (6-3) i Carolina

CMC var tilbake for Panthers forrige uke! Og han så veldig god ut! Og laget tapte, og han ser ut til å ha skadet seg igjen. Det er bare en sånn sesong i Carolina, altså. Skader på CMC til side, dog, så er det en del positive ting å ta med seg for et Panthers-angrep som har sett bedre ut enn ventet i år, og selv om sesongen nå ser ganske ferdig ut så er altså Matt Rhule en det er lov å ha håp for fremtiden for. Men kanskje han bør vurdere å droppe å forsøke seg på å vinne kamper med å sparke på slutten fra 60+. To ganger de siste tre ukene har han forsøkt det, med lite hell. 

Hva gjelder angrep som ser bra ut så så virkelig ikke Bucs-angrepet godt ut i forrige uke. Kall det gjerne et arbeidsuhell, men det er litt uheldig for Bucs at de nå har hatt to heller dårlige opptredener mot Saints, et lag som nå ligger perfekt an for å ta divisjonen fra dem og også et lag det er en fare for at de må møte igjen i sluttspillet. Når Bucs-angrepet er på sammen med det særdeles sterke forsvaret ser laget ut som det kanskje er det beste i ligaen, men når Bucs-angrepet er av ser vi konturene av et lag som kanskje ryker tidlig i sluttspillet. Det er ikke godt å si riktig ennå.

Giants (2-7) mot Eagles (3-4-1) i New York

Begge disse lagene går faktisk inn i kampen med aktive win streaks. Eagles har til og med en multiple game win streak. Det er jo faktisk noe. Ja, det hører med at Eagles sine to seire på rad kom mot henholdsvis Giants og Cowboys, mens Giants i forrige uke slo Football Team, men la oss ikke være alt for detaljorienterte her. Når det kommer til NFC East i år så får vi ta det vi får. Og det vi får her er en kamp der Eagles hvis de vinner ikke bare går til .500, men de tar også en tydelig ledelse i divisjonen. Et potensielt sluttspillmøte med Tampa Bay eller et av NFC West-lagene venter i det fjerne for Philadelphia hvis de vil ha det. Det kommer nok til å bli en artig kamp for et av de involverte lagene.

Packers (6-2) mot Jaguars (1-7) i Green Bay

Det siste alternativet for underholdning i tidlig-sloten er altså et rimelig uthvilt Packers-lag etter en mini-bye med torsdagskamp i forrige uke mot Jacksonville Jaguars. Ja, det var jo også et oppgjør. Altså, Jake Luton så virkelig ikke så verst ut i debuten, men det hjelper ikke så mye om det er Minshew Mania eller Luton Lunacy, Jaguars er ikke et godt lag i år. Dette bør være grei skuring for Rodgers og co, men samtidig så lurer de her problemene i bakgrunnen for Packers til en hver tid. De har hatt et par fæle kamper. Kan det dukke opp flere av dem?

I 22-slotten er det seks kamper å velge mellom. Noen av disse kunne også og burde kanskje også gått i 19-slotten, da de fort ville vært den beste kampen der.

Cardinals (5-3) mot Bills (7-2) i Arizona

To lag som kan både ha hot og cold streaks som møtes her. Bills har vist at de kan slå deg både langs bakken og i luften, mens Cardinals, vel, egentlig har gjort det samme. Begge lag er åpenbare sluttspillkandidater, begge lag har unge quarterbacks som på sitt beste er blant den ypperste NFL-elite, men som kanskje ikke når dit hver uke. Dette er en veldig åpen og spennende kamp. Ja, Bills kommer inn i kampen etter å ha slått Cardinals’ argeste motstandere i kampen om NFC West mens Cardinals nettopp tapte for Bills’ argeste motstandere i AFC East, men det behøver ikke bety noe. Dette er en absolutt og åpenbar kandidat for en god kamp, og garantert en å få med seg i 22-vinduet.

Dolphins (5-3) mot Chargers (2-6) i Miami

Hey, hey! Hvem liker ikke et oppgjør mellom rookie QBs? Og ikke bare har vi rookie QBs, vi har rookies som ble tatt med back-to-back picks. Sånn sett er de jo på et vis knyttet til hverandre. Hvis Miami hadde tatt Herbert, hadde Tua gått til Chargers? Betyr det at Herbert nå har noe å bevise, eller bryr han seg ikke om sånn? Som en fun fact kan det nevnes at det faktisk aldri har skjedd før at to quarterbacks har gått back-to-back på nr. 5 og 6. Ikke at det kanskje har så veldig mye å si, men det er nå en observasjon. 

Disse quarterbackene har også noen store sko å fylle ut fra draftposisjon, forøvrig. Tua følger etter Hall of Fameren Len Dawson, som vant Super Bowl IV, Craig Morton, som er en av to quarterbacks til å ha startet en Super Bowl for to forskjellige lag, samt Jim McMahon, som red Bears-forsvaret til seier i Super Bowl XX. Herbert representerer nr. 6-valgene, der vi finner Slinging Sammy Baugh, Hall of Fameren som kanskje var 40-tallets beste quarterback, YA Tittle, mannen med det ikoniske end zone-bildet, og Trent Dilfer, en fyr som virkelig red et godt forsvar til seier i Super Bowl XXXV. Men hverken Tua eller Herbert er i ligaen for å være en gammel quarterback, de er her for å skape noe nytt, og et steg på veien mot det er å vinne denne kampen her.

Raiders (5-3) mot Broncos (3-5) i Las Vegas

Raiders holder fortsatt stø kurs mot sluttspillet etter en usannsynlig close shave i forrige uke. Faktisk ble Raiders først callet til å ha tapt kampen på en touchdown i siste sekund, men en review viste i ettertid at mottaket ikke var gyldig. De var altså farlig nære å tape en jevn kamp, men ordnet en seier til slutt. Broncos på sin side gjorde som lag har gjort mye av mot Falcons i år, slet i starten, men kom kraftig tilbake mot slutten. Det holdt dog ikke hele veien, og dermed ble det et jevnt tap for Broncos. Dette er kanskje en slags predictor for hvordan denne kampen vil gå? Jevn, men Raiders ender opp på toppen?

Rams (5-3) mot Seahawks (6-2) i Los Angeles

Det har ikke vært noen artige uker for NFC West-lagenes møter utenfor conferencen. Før bye weeken deres slet Rams kraftig i et møte med Dolphins, der de startet fryktelig svakt. Forrige uke var det Seahawks’ tur til å starte fryktelig svakt mot Bills, men siden Cardinals også var og ble slått av Dolphins forrige uke er det ingen av lagene som har klart å ta grepet om divisjonen. Og siden Rams fortsatt har to kamper igjen mot både Seahawks og Cardinals og Cardinals og Seahawks også har en kamp til mot hverandre er situasjonen lagt til rette for en vidunderlig treveis kamp. Seahawks kan dog feste grepet med en seier her, men det kan også bli en vanskelig utfordring. Rams har vunnet fire av de siste fem kampene disse lagene mellom. Og i det tilsvarende oppgjøret i fjor hadde Wilson kanskje sin svakeste kamp den sesongen (om ikke annet var det den eneste kampen det året han ikke kastet en touchdown). Med det forsvaret de har nå har ikke Seahawks råd til en smultring fra Wilson om de vil vinne kampen. Hvis Rams vil tvinge frem en svak kamp fra Wilson handler det kanskje om å få press på ham? Da de holdt Seahawks til 12 poeng i fjor hadde de 5 sacks, og da de holdt dem til 7 poeng for noen år siden hadde de også 7 sacks. Er Aaron Donald og resten av forsvaret klar for utfordringen?

Steelers (8-0) mot Bengals (2-5-1) i Pittsburgh

Steelers er 8-0 for første gang i historien, merkelig nok. Dette er det beste laget i NFLs moderne era, men de har altså aldri tatt seg til 8-0 før nå. Men de har jo et godt lag nå, da. Ben Roethlisberger har så mange våpen å spille på i JuJu, Diontae, Ebron og Claypool. Og så er forsvaret, ledet av TJ Watt, knallsterkt. Men det er allikevel litt vanskelig å ta dem helt seriøst som et stort og skummelt 8-0-lag, til det var kampene mot både Titans og Cowboys litt for sloppy. Men så er det også Steelers varemerke, da, at de ofte spiller ned til motstanden sin. De har klart å redde ut en seier hver uke så langt, men man sitter med en følelse av at det kommer til å ryke snart. Kanskje kommer det allerede nå mot Joe Burrow og hans egen rekke med interessante angrepsvåpen?

Saints (6-2) mot 49ers (4-5) i New Orleans

Én seier er alt som skiller NFCs nr. 1, 2, 3, 5, 6 og 7 seed. Saints er øverst akkurat nå, men det kan altså endre seg fryktelig fort. Saints så fryktelig gode ut i forrige uke, da, da de overkjørt et Bucs-lag som aldri klarte å være en utfordring. Michael Thomas var tilbake, og selv om han kanskje ikke helt har hypen han hadde i fjor etter skader og trøbbel utenfor banen er han så klart en veldig viktig brikke i laget. Og nå møter de et 49ers-lag som er på det punktet i sesongen der det er litt usikkert om de skal forsøke å kjøre på eller om de bare skal kaste inn håndkleet. George Kittle er skadet og vil tidligst være tilbake helt på slutten av sesongen. Jimmy Garoppolo er på IR etter en sesong der han har vært svak takket være en skadet ankel. Erstatteren Nick Mullens ser ikke så fryktelig lovende ut. Og divisjonen de er i er fryktelig god. Det er en ganske håpløs situasjon for et lag som hadde ambisjoner om å ta seg tilbake til Super Bowl. Med et tap her, er det da over? 4-6 er så klart ikke et umulig hull å være i, men med skadesituasjonen deres som den er og divisjonsrivalene deres som de er skal det fryktelig mye til. Det er vel bare et sånn år. 

Sunday Night Football: Patriots (3-5) mot Ravens (6-2) i New England

Tradisjonelt har dette vært et fryktelig godt oppgjør. Bill Belichick mot John Harbaugh har vært noe av det ypperste AFC har hatt å by på i mange år. Tom Brady mot Ray Lewis var et sjakkspill som alle måtte se i sin tid. Men det var før, og nå er nå. Denne kampen har rett og slett ikke det samme ved seg lenger. Patriots ser ikke ut som et så veldig bra lag, egentlig. De har tapt mange kamper de ikke burde tape, og de slet kraftig mot Jets, av alle ting. Ravens på sin side fortsetter å vinne, og de to tapene de har er “hederlige”, men det ser også ut som at alt ikke er helt der det skal være med Ravens-angrepet i år. Er det en reprise på Greg Romans problemer med å ha et vedvarende godt angrep vi får se her? Trenger Ravens noen forandringer for å komme tilbake i sporet, eller har de bare hatt en mindre hiccup? Det bør uansett være nok til å slå Patriots, spesielt fordi Ravens-forsvaret bør være godt nok til å stoppe Patriots-angrepet, men alt er ikke som det skal være i Baltimore.

En ting som kan være artig med kampen, da, er møtet mellom Cam Newton og Lamar Jackson. Dette er kanskje de to mest definerende løpende QBene i NFL-historien (med all respekt for Mike Vick, Steve Young og Fran Tarkenton). Det kan bli artig å se på.

Monday Night Football: Bears (5-4) mot Vikings (3-5) i Chicago

 

For ikke så lenge siden var Bears 5-1 og Vikings 1-5. Nå knepper vikingene innpå, og med en seier her er de praktisk talt helt oppe på siden. Dalvin Cook har virkelig funnet formen i Vikings’ løpsangrep, men hva kan han gjøre mot det som fortsatt er et godt Bears-forsvar? Spørsmålet er kanskje ikke hva han kan gjøre, men hva han trenger å gjøre, for Vikings behøver nok ikke mange poeng for å slå Bears sånn som Bears-angrepet ser ut for tiden. Greit at fantastisk forsvar og tvilsomt angrep har vært Bears-oppskriften omtrent siden dag en, men akkurat nå tar de denne tenkemåten til det ekstreme. Og det er en fare for at de kaster bort en sluttspillmulighet og at de i hvert fall kaster bort et fryktelig godt forsvar. Det skal ikke så mye til, men hadde de hatt bare et middelmådig angrep hadde de vært en tøff motstander for et hvilket som helst lag i ligaen. Sånn som det er nå er de et trist tap på MNF mot Vikings unna å ha en sesong som er på vei til å falle fullstendig ut av kontroll. Det er litt trist, men det er også sakens realitet.

Fredag kl. 02.20
Colts @ Titans

Søndag kl. 19.00
Texans @ Browns
Football Team @ Lions
Buccaneers @ Panthers
Eagles @ Giants
Jaguars @ Packers

Søndag kl. 22.05
Bills @ Cardinals
Chargers @ Dolphins
Broncos @ Raiders

Søndag kl. 22.25
Seahawks @ Rams
Bengals @ Steelers
49ers @ Saints

Mandag kl. 02.20
Ravens @ Patriots
Tirsdag kl. 02.15
Vikings @ Bears

laffano

Innlegg: 25336
laffano
10.11.20 23:44

Legger ut tippetråd her også!

 

No en fantastisk previews Sal!

BennyKanin

Innlegg: 3854
BennyKanin
11.11.20 08:50

Se der du. Her trengs det ikke å omgjøre timeplanen for å få med seg 19-kampene på søndag...

VFK1989

Innlegg: 1175
VFK1989
12.11.20 18:28

The Weeknd spiller visst i pausen på Super Bowl i år. Kan ikke si jeg vet om en eneste sang de har sånn umiddelbart, men har sikkert hørt noe på radio eller noe. 

SalSomer

Innlegg: 8947
SalSomer
12.11.20 18:39
VFK1989: The Weeknd spiller visst i pausen på Super Bowl i år. Kan ikke si jeg vet om en eneste sang de har sånn umiddelbart, men har sikkert hørt noe på radio eller noe.

Starboy og Can’t Feel My Face er vel de to jeg kjenner til, i hvert fall. Jeg er ikke en særlig fan. Moderne R&B er fryktelig kjedelig, egentlig, syns jeg. 

VFK1989

Innlegg: 1175
VFK1989
12.11.20 18:58

Ja, tok turen innom Spotify og fant ut de har et par brukbare sanger som inkluderer Starboy. Men absolutt ingen fan selv, dette må være en av de mer skuffende til pausen i min tid som NFL fan. 

ModernMan

Innlegg: 12116
ModernMan
12.11.20 22:08

Aldri klart å engasjere meg noe særlig over pauseshowene uansett. Om det er noen jeg liker som dukker opp så blir jeg grinete fordi showet ikke yter musikken rettferdighet.

BennyKanin

Innlegg: 3854
BennyKanin
13.11.20 09:22
VFK1989: The Weeknd spiller visst i pausen på Super Bowl i år.

"Blinding Lights" har vært spilt opp og ned på radioen det siste halvåret.

Helt greit valg. Dette blir aldri det helt store uansett hvem som spiller. Bortsett fra Katy Perry da..... ahhhhhh..... :-D

MensenErnst

Innlegg: 5716
MensenErnst
13.11.20 11:07
ModernMan: Aldri klart å engasjere meg noe særlig over pauseshowene uansett

Jeg må innrømme at jeg ble litt engasjert sist gang.

ModernMan

Innlegg: 12116
ModernMan
13.11.20 15:34

Riverboat Ron sier det er mulig vi får se en nordmann sparke ball i NFL til helga, om ikke Dustin Hopkins blir klar.

Jeg tror ikke Norge forstår hvor stort dette er.

(Innlegget ble redigert 13.11.20 15:34)

laffano

Innlegg: 25336
laffano
13.11.20 15:45

Øøøyh ikke hold meg på pinebenken!! Er det Jan Rugland?!?!

ModernMan

Innlegg: 12116
ModernMan
13.11.20 18:12

Ron Rivera said yesterday that Hopkins would likely have to practice today or Saturday to play Sunday in Detroit. The team protected practice-squad kicker/punter Kaare Vedvik for this week.

Nærmere enn noensinne nå.

(Innlegget ble redigert 13.11.20 18:12)

laffano

Innlegg: 25336
laffano
13.11.20 18:15

Jævla rått om Vedvik kan få gjennombrudd og gjerne en 60 yarder FG ;-)

SalSomer

Innlegg: 8947
SalSomer
15.11.20 08:21

Vedvik er dessverre ikke blitt aktivert, Washington går med Hopkins på kicker i kveld. 

laffano

Innlegg: 25336
laffano
15.11.20 08:41

Blæh

ModernMan

Innlegg: 12116
ModernMan
15.11.20 13:48

Håper han bommer på alt.

Dr_Who

Innlegg: 3083
Dr_Who
15.11.20 18:59

Tre plussgrader og 10-11 sekundmeter vind  i Green Bay. Pluss kraftige vindkast.

(Innlegget ble redigert 15.11.20 19:03)

SalSomer

Innlegg: 8947
SalSomer
15.11.20 19:57

Hopkins er 1/2 på FG så langt. Ikke en pen bom der. Men Alex skulle hatt en TD før FG-forsøket uansett, men han hadde litt for mye zip på pasningen. 

Legendag_

Innlegg: 6625
Legendag_
15.11.20 20:19

For et vanvittig uinspirerende lag Packers er, spesielt på defense og ST. Kan minnes langt mindre talentfulle utgaver, men kan ikke minnes en utgave som har vært mindre fysisk og vist mindre effort. Det er sovemedisin, one and done i januar. 

MensenErnst

Innlegg: 5716
MensenErnst
15.11.20 20:34

alltid likt Giants. Go Draft!

ModernMan

Innlegg: 12116
ModernMan
15.11.20 20:46
MensenErnst: alltid likt Giants. Go Draft!

Nei, nei. Vi heier bare på Giants fordi det gir oss best muligheter for sluttspill. Ingenting med draftrekkefølgen å gjøre dette. 

MensenErnst

Innlegg: 5716
MensenErnst
15.11.20 20:50

Sånn ja. Super Bowl MVP. Gilbert Grape.

SalSomer

Innlegg: 8947
SalSomer
15.11.20 21:24
ModernMan: Nei, nei. Vi heier bare på Giants fordi det gir oss best muligheter for sluttspill. Ingenting med draftrekkefølgen å gjøre dette.

Viktig å holde seg til den offisielle historien. 

LaGoeba

Innlegg: 22465
LaGoeba
16.11.20 15:34

Skjer med puntinga om dagen? 17 yards på Titans forrige GW, og 15 på Bills denne GWen? 

Hva er det neste GW? 12?

BennyKanin

Innlegg: 3854
BennyKanin
17.11.20 08:14

Hvorfor i F kunne man ikke startet sesongen litt tidligere? Seier på Soldier Field hører med til sjeldenhetene, og med Cowboys, Panthers og Jags hjemme de neste tre ukene er det fortsatt muligheter.
#waitingfordisappoitment

laffano

Innlegg: 25336
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg