Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Uke 12

NYTT TEMA
SalSomer

Innlegg: 8947
SalSomer
25.11.20 20:02

NFL Uke 12

(Merk at VGD fortsatt har nattestengt, og vi har valgt å gå for Discord som løsning for diskusjon etter midnatt da Reddit-løsningen vi brukte i fjor bød på en del utfordringer. Lenken til Discord-kanalen vår er her.)

Det er Thanksgiving! Over hele Amerika reiser vanligvis folk hjem for å møte familie og gamle venner, spise uanstendig store mengder kalkun og tilbehør og titte på college-fotball og NFL gjennom en hel torsdag. I år er ting dog litt annerledes. Det er ikke så mange som reiser hjem, møter familie, møter venner og alt det der. Men fotballen er der fortsatt. Den kan åpenbart ikke stoppes.

Det er jo ofte slik at man på Thanksgiving skal si noe om hva man er takknemlig for i det året som har gått. Dette året er det kanskje ikke så mye å være takknemlig for, men Jets-fansen kan i hvert fall være takknemlig for at deres misère offisielt er over. De er slått ut. Det blir ingen sluttspill på den grønne delen av Meadowlands. To andre lag kan offisielt få fastsatt sin sluttspillstatus denne uken. Jaguars kan stå sammen med Jets i de utslåttes rekker dersom de taper (eller ved en haug med scenarioer som involverer uavgjorte kamper), mens Steelers på sin side kan sikre en sluttspillplass sin hvis de vinner samtidig som Dolphins og Raiders taper. I NFC er det fortsatt ingen sluttspillscenarioer å snakke om. Det hjelper kanskje litt at de aller fleste dårlige lagene der har prestert å være bare en halv kamp unna divisjonsledelsen.

Torsdag 18.30: Lions (4-6) mot Texans (3-7) i Detroit

Som de har gjort hvert år siden 1934 er Lions vertskap for en Thanksgiving-kamp. Texans på sin side spiller bare i sin andre Thanksgiving-kamp noensinne. Sist gang Texans var med var forøvrig også sist gang de hadde en bortekamp mot Lions, i 2012. NFL må ha likt det de så den gangen siden de valgte å sette dem opp på nytt igjen. Kanskje ikke så rart, for hvis vi får noe liknende det vi så i 2012 er vi in for a treat, som de sier. Dette var kampen der Ndamukong Suh sparket Matt Schabu i testiklene. Dette var kampen der Justin Forsett scoret en 81-yard touchdown på et spill der han helt åpenbart hadde vært down by contact tidlig, men dommerne hadde gått glipp av det, og da en forbannet Lions-trener i Jim Schwartz kastet et challenge-flagg introduserte han en hel NFL-verden for en av de særeste reglene som finnes - hvis man forsøker å challenge et spill som allerede blir automatisk reviewed så fører det til en penalty for usportslig opptreden og samtidig at spillet ikke lenger kan bli reviewed. Touchdownen ble dermed stående, og det var ganske essensielt, for den reddet en overtime-periode for Texans der begge lag rakk å bomme på et field goal og ha en turnover før Texans til slutt vant på et field goal. En dramatisk og nydelig kamp! Hvis vi kan få noe liknende fra Deshaun Watson, Matt Stafford og resten av disse lagene denne gangen skal vi være godt fornøyde!

Torsdag 22.30: Cowboys (3-7) mot Football Team (3-7) i Dallas

Det er nesten så en skulle tro at Roger Goodell hadde funnet en lampeånd og ønsket seg en vinneren-tar-ledelsen-i-divisjonen-kamp mellom disse to på Thanksgiving. For det er jo det vi får, en kamp der vinneren faktisk vil gå opp i ledelsen i NFC East. Det bare kanskje ikke føles så dramatisk. Uansett. Cowboys har vært vertskap for den andre Thanksgiving-kampen siden 1966 (bortsett fra et par år på 70-tallet der Cardinals fikk æren av å ha kamp nr. 2), og kanskje ikke overraskende har de hatt noen møter med Washingtons fotballag i løpet av disse årene. Ni ganger tidligere har disse to møttes for en kalkun-kamp, men kun en gang - også det i 2012 - har Washington gått seirende ut. Dette var midt i RG3s glitrende rookie-sesong, i en kamp der han kastet fire touchdowns og over 300 yards, kanskje den beste kampen i karrieren hans. Motstander-QBen Tony Romo var ikke så værst han heller, med over 400 yards og tre touchdowns, to av dem til Dez Bryant, i det som var en kamp med en stor eksplosjon av offense. Men uansett, det var da, og nå er nå, og det blir nok ikke helt den samme offensive festen. Til det er Alex Smith mot Andy Dalton litt for … uinspirerende.

Fredag 02.20 - TNF - Nei, vent, Søndag en gang?: Steelers (10-0) mot Ravens (6-4) i Pittsburgh

For de to andre kampene måtte man ta frem et litt nostalgisk øye, men her kan man kanskje være mer fokusert på nåtiden, for dette er jo et oppgjør mellom to faktisk gode lag. Eller, en del av Ravens-magien har forsvunnet, men de fleste er nok fortsatt på at de er et godt lag som bare har mistet plottet litt den siste tiden. 

Det store spørsmålet med kampen, dog, er hvorvidt den faktisk blir spilt i det hele tatt. NFL insisterer fortsatt på at kampen skal gå som planlagt, men med covid-problemene i Baltiimore er det flere og flere som tar til orde for at en utsettelse er det eneste riktige. Skulle det bli kamp er det et heller utsatt Ravens-lag som stiller opp, med deres to running backs Dobbins og Ingram ute, og potensielt flere. Det må reserver til hvis Ravens skal spille kamp, så hvem vet, kanskje vi får se RG3 og Dez Bryant på Thanksgiving på nytt, men denne gang på samme lag? Uansett hvem som spiller i lilla bør man ikke avskrive kampen som en sikker seier for Steelers, historien viser at disse to omtrent alltid spiller veldig jevnt med hverandre, samme hvordan det går med laget.

Oppdatering: Mens denne teksten fortsatt ble forfattet kom nyhetene om at Steelers og Ravens-kampen flyttes til søndag. Det er nok til det beste for alle involverte, bortsett fra regnskapsavdelingen til NFL. Ravens har visst hatt 7 positive tester i løpet av uken, og Matt Skura, Pat Makari og Calais Campbell er blant dem. Men kommer disse da til å være klare til søndag?

På søndag kl. 19 er det åtte kamper å velge mellom:

Søndag 19.00: Bills (7-3) mot Chargers (3-7) i Buffalo

Bills kommer ut av en heller produktiv bye week, der de fikk se samtlige av divisjonsrivalene deres tape. Dermed har de fortsatt kontroll på AFC East inntil videre. Men nå venter et oppgjør som har virkelig shootout-potensiale. For der Bills’ Allen-til-Diggs har vært en dødelig kombinasjon i år er ikke akkurat Herbert-til-Allen så mye verre. Forrige uke hanket Keenan Allen inn 16 mottak. Det er åpenbart at kjemien mellom rookie-QBen Herbert og veteranen Allen vokser for tiden, men er det nok for et svakt Chargers-lag til å slå et veldig godt Bills-lag? Det er jo spørsmålet. Det er uproporsjonalt mye hype rundt Los Angeles-laget nå mtp deres heller svake record, kan de ta en seier her og vise at de fortjener omtalen?

Søndag 19.00: Colts (7-3) mot Titans (7-3) i Indianapolis

Er det noe divisjonsrace som ser ut som det kommer til å bli mer av et bikkjeslagsmål enn AFC South? Begge disse lagene viste en imponerende stayerevne i forrige uke da de kom tilbake fra å ligge under mot en sterk motstander for så å vinne kampen sin i overtime. Nå venter altså en kamp der vinneren vil ta en kamps ledelse i divisjonen og kontrollere tie-break over den andre. Det er fryktelig mye på spill her, og kanskje er det Titans som har mest å bevise etter at de tapte ettertrykkelig for Colts for to uker siden. Den gang fikk aldri Ryan Tannehill ordentlig til spillet sitt mot et staut Colts-forsvar. Kan han gjøre det bedre denne gangen? Da må i så fall Titans finne ut av Julian Blackmon, som begynner å se ut som en legitim kandidat for defensive rookie of the year for Colts. En interessant kamp mellom to lag som har mye å spille for, og som vi vil se minst én av i sluttspillet. Det bør bli bra, det her.

Søndag 19.00: Vikings (4-6) mot Panthers (4-7) i Minnesota

Det ser ut som at Teddy Bridgewater endelig skal få spille mot laget som draftet han tilbake i 2014. PJ Walker gjorde en decent jobb med å overta for ham da han var skadet forrige uke, men dette er fortsatt Bridgewaters lag, og dette er nok en kamp han har sett frem til i lang tid. Bridgewater så jo ut som han var på vei til å bli en dugelig quarterback i Minnesota og en potensiell franchise-spiller da han plutselig fikk karrieren hans fullstendig kastet om på med en forferdelig skade som holdt ham ute av fotball i nesten to år. Men nå er han endelig tilbake, han er endelig en starter, og selv om det nok ikke er noe særlig med ondt blod mellom Bridgewater og hans gamle lag (og ikke er det noen grunn til det heller), så er nok dette en spesiell kamp for ham. Dessverre er ikke kampen så veldig spesiell for resten av oss. Vikings hadde muligheten til å spille seg inn i sluttspillkampen forrige uke, men med tapet mot Cowboys ser veien deres nå fryktelig lang ut.

Søndag 19.00: Jaguars (1-9) mot Browns (7-3) i Jacksonville

Kan Luton spille godt nok til at Jaguars ikke tar en QB i draften spurte jeg litt spøkefullt i forrige uke. Det viser seg at Luton ikke kunne spille godt nok til at Jaguars ikke tok en ny QB til neste kamp. Luton er ute og Mike Glennon, han med den lange halsen, er inne. Det er ikke akkurat noe å bli inspirert av. Men apropos Luton og Glennon, sier ikke buddhistene eller hinduistene noe om at tiden er en sirkel? Vel, Glennon mistet jo i sin tid jobben sin i Chicago til Trubisky, som mistet jobben sin til Foles, som mistet jobben sin i Jacksonville til Minshew, som mistet jobben sin til Luton, som nå mister den til Glennon. Et vidunderlig hjul av forferdelig middelmådige quarterbacks der, altså. 

Et lag som vet noe om endeløse rekker med middelmådige quarterbacks er Browns, da. Nå har de kanskje, eller kanskje ikke, funnet noe i Mayfield. Det ser i hvert fall ut til at de har funnet noe som endelig kan ta dem tilbake til sluttspillet, selv om de kanskje ikke gjør en så god jobb med å overbevise så mange folk på vei mot sluttspillet. Seieren deres mot Eagles i forrige uke har av mange blitt omtalt som “ugly”, men Mayfield har også poengtert at det har ikke så mye å si så lenge det blir en seier ut av det. Jeg er ganske sikker på at i Cleveland bryr de seg fint lite om hvordan de får seirene, så lenge de er der.

Søndag 19.00: Bengals (2-7-1) mot Giants (3-7) i Cincinnati

Hele NFL-verdenen fikk seg et sjokk i forrige uke da Bengals’ likandes rookie-QB Joe Burrow fikk seg en forferdelig stygg skade. Detaljene rundt skaden er ikke helt klare ennå, men det er veldig tydelig at dette er noe som vil kreve tid, mye tid. Med det er det omtrent ingenting for Bengals-fansen å se frem til for resten av sesongen. De skal nå bruke Brandon Allen, en quarterback så svak at ikke en gang John Elway ville ha ham. Det er til å bli trist av.

Giants, derimot, er ikke så veldig triste for tiden. De har faktisk gått tre hele uker uten å tape nå! Jada, det er snakk om at de i løpet av de tre ukene har hatt to kamper mot NFC East og så en bye week, men allikevel, noe er på gang for Big Blue. Wayne Gallman, som har måttet ta over for Saquon Barkley, begynner å få litt positiv omtale, Daniel Jones har for første gang i karrieren gått to kamper på rad uten en turnover. Laget ser rett og slett bedre ut. Ikke bra, men bedre, og i NFC East er det fort nok.

Søndag 19.00: Patriots (4-6) mot Cardinals (6-4) i New England

I 2003 draftet Patriots den unge quarterbacken Kliff Kingsbury fra Texas Tech. Kingsbury spilte aldri for Patriots, ble waived fra dem etter rookie-sesongen og startet en veldig lite glamorøs karriere som en journeyman backup-QB der han blant annet fikk vært innom både Köln og Canada før han la skoene på hylla og begynte på en langt bedre trenerkarriere. Men samtidig som Klingsbury reiste rundt i NFL, NFL Europa og CFL fortsatte laget som draftet ham å vinne, vinne og vinne. Den 2003-sesongen der Kingsbury var i Patriots startet laget en usedvanlig imponerende rekke med 17 sesonger på rad der laget fikk et tosifret antall seire hvert år. Det var kanskje det mest dominerende dynastiet i NFL-historien, men nå ser det veldig ut som at det er slutt, og passende nok er det altså en mann som var en veldig ubetydelig brikke i bakgrunnen da dynastiet var i oppstartsfasen som nå kan få æren av å sette enda en spiker i kisten. Hvis Kingsburys Cardinals vinner her vil Patriots for første gang siden de gikk 9-7 i 2002 være garantert å ikke vinne tosifret med kamper.

Søndag 19.00: Jets (0-10) mot Dolphins (6-4) i New York

Etter en oppløftende start på karrieren gikk det plutselig veldig trått for Tua i forrige uke, da han ble benket mot Broncos-forsvaret i en kamp han aldri kom seg ordentlig inn i. Men Tua-eventyret er ikke over ennå, da han starter igjen denne uken. Kanskje er det like greit at han da møter et lag han bør ha null problemer med å slå. Jada, disse lagene misliker hverandre sterkt og man vet aldri hva som skjer mellom rivaler, men Dolphins vinner det her. Jets ser så til de grader ut som et lag som har gitt opp og er klar for å gå 0-16 nå. Det ser kanskje ut som at Darnold vil være klar for kamp igjen, da. Og hvis han ikke er det vil sikkert ikke Adam Gase ha noe problem med å starte ham uansett. Det virker som om planen nå er å skade ham så godt de klarer før de sender ham av gårde til New England for å gjenopplive karrieren. Trevor Lawrence må være ekstatisk over å se det han ser her.

Søndag 19.00: Falcons (3-7) mot Raiders (6-4) i Atlanta

Ikke en god uke for rivalkamper for disse i forrige uke. Først ut var Falcons, der deres tidligere helt Roddy White var cocky på twitter om mulighetene deres mot Taysom Hill, før Hill og Saints fullstendig overkjørte dem. Så var det Raiders, som trodde de hadde sikret seg en sweep av og heng på Chiefs i divisjonen, før Chiefs på null tid marsjerte ned banen og tok seiren fra dem. Og med det er situasjonen som den er for disse. Falcons fikk siste rest av håp om å spille om sluttspill revet bort, mens Raiders fikk gjort det tydelig at hvis de skal til sluttspillet må det nok mest sannsynlig være som wild card-lag. Det positive for Raiders er at de har en veldig overkommelig schedule foran seg, da, og at de kontrollerer sin egen skjebne ved at de kan vinne ut og få minst et 6. seed. Og Derek Carr så riktig så god ut i et angrep som begynner å finne både balanse og rytme. Forsvaret? Tja, de er kanskje ikke helt der, men de møter også ikke noen flere angrep som Chiefs resten av sesongen. 

I 22-slotten er det tre kamper:

Søndag 22.05: Broncos (4-6) mot Saints (8-2) i Denver

Taysom Hill var faktisk riktig så overbevisende i sin første start som quarterback for Saints. Men, det var mot Falcons, kan han få det til mot et langt sterkere forsvar i Denver? I så fall vil han ha tatt noen ganske lange steg mot det å stilne mange kritikere. Men apropos Taysom Hill, kritikere og hans ukarakteristiske stil, det er jo noe Denver vet en ting eller to om. Tenk at det er nesten gått ti år siden Tebow-mania var den store tingen. I disse dager skulle en kanskje tro at Broncos-fansen kunne ønske seg å ha ham tilbake under center. Drew Locks dager ser etter hvert ganske talte ut, og det er en fare for at John Elway må ut og finne enda en ny quarterback når sesongen er over. Eller er det kanskje på tide å la noen andre ta seg av nettopp den jobben? Hvor lenge kan Elway ri sine to ringer som spiller og ene ring som GM før det kommer til at hans treff på QB-plassen ikke er godt nok? Ja, det er enkelte Broncos-fans som mener at laget faktisk fortsatt er med i sluttspillkampen, men taper de her mot Saints bør den optimismen være borte. Bør Elway også forsvinne samtidig?

Søndag 22.05: Rams (7-3) mot 49ers (4-6) i Los Angeles

I NFC West spiller de for tiden stolleken om divisjonsledelsen. Den eneste som ikke får lov til å være med er 49ers. Akkurat nå er Rams på toppen, og det ser kanskje ut som at de kan få lov til å bli der en uke også. Kritikken fra tidligere i sesongen, om at de kun slår svake lag, er i hvert fall stilnet etter to meget sterke seire de siste ukene. Laget har fått sving på forsvaret sitt, de har et fungerende angrep, de ser i det store og hele ut som at de kan ha på plass et lag som kan utfordre ikke bare om divisjonen, men også om conferencen. Laget bør klare å feie unna et svakt 49ers-lag, forsegle deres skjebne som enda et lag med en for stor Super Bowl-hangover, og ta videre steg mot sluttspillet, eller ..? Tja, 49ers får etter sigende Raheem Mostert tilbake for denne kampen, og med deres talentfulle back tilbake vil kanskje laget se bedre ut igjen. De slo jo også Rams i forrige møte mellom disse to. Og de har ennå ikke gitt opp håpet om sluttspill. Det kan bli en bedre kamp enn det kanskje ser ut som, det her.

Søndag 22.25: Buccaneers (7-4) mot Chiefs (9-1) i Tampa Bay

Buccaneers spiller sin siste kamp før bye weeken deres, og muligheten til å eventuelt rydde opp litt i angrepet? Alt er i hvert fall ikke helt som det skal med Buccaneers superstjerne-angrep, og spesielt på dype pasninger har det vært særdeles lite produktivitet de siste ukene. Fansen trygler Bruce Arians om å la Tom Brady kaste færre dype pasninger, men han ser ikke ut til å la seg overbevise med det første. Men mot et Chiefs-forsvar hvis definitive svakhet har vært raske pasninger over midten må vel kanskje Arians la Brady gjøre det han er best på? Hvis ikke kan det fort bli en lang kveld for Buccaneers. De må nok nemlig score en del for å henge med sånn som Chiefs-angrepet og deres MVP-kandidat Patrick Mahomes spiller for tiden. Chiefs kommer riktignok inn i kampen uten Byron Pringle og med Sammy Watkins questionable, men så lenge de har Hill og Kelce å kaste til bør de kunne henge med de fleste.

Mandag 02.20 - SNF: Packers (7-3) mot Bears (5-5) i Green Bay

På et tidspunkt i denne sesongen var Bears 5-1, men det var ganske heftige debatter om hvorvidt de faktisk var et godt lag. Fire tap senere virker det som om den debatten er ganske avgjort. Dette er ikke et godt lag, men samtidig er det også et lag som er godt nok til å overraske. De har et fryktelig bra forsvar, de bare har ikke noe angrep å snakke om i det hele tatt. Altså, David Montgomery er tilbake etter at han var ute mot Vikings, det er jo positivt, men så lenge quarterback-situasjonen deres er som den er hjelper det jo lite. Hvem spiller i det hele tatt QB for Bears denne kampen? Både Trubisky og Foles er questionable. Media mener de tror Trubisky kommer til å spille, men er det en fare for at vi faktisk får se Tyler Bray? Lykke til, i så fall. De kommer til å trenge det mot et Packers-lag som fortsetter å se godt ut, men gå på noen usedvanlig frustrerende tap fra tid til annen. Det er dog tvilsomt at dette blir en av de frustrerende kampene.

Tirsdag 02.15 - MNF: Eagles (3-6-1) mot Seahawks (7-3) i Philadlephia

Uken avsluttes med MNF, der Eagles vil ha muligheten til å ta tilbake divisjonsledelsen de kommer til å tape på torsdag. Men, øh, det er vel ikke sjokkerende for noen om det skrives at sjansene deres for å gjøre så er forsvinnende små. Eagles virker fullstendig fortapte for tiden og spesielt Carson Wentz må ta fryktelig mye av skylden. Hva skjedde egentlig med Wentz som gjorde at han gikk fra å være på grensen til en elite-QB til å være blant de absolutt verste i ligaen? Er det så enkelt som at alle skadene hans faktisk har ødelagt ham? Kan dette fikses? Eller er det på tide for Eagles å se mot fremtiden med en annen QB? Får vi se Jalen Hurts i denne kampen? Flere og flere begynner å ta til orde for at det må skje.

Seahawks på sin side gjorde faktisk tilsynelatende noen endringer for å ta grep om en sesong som var litt ute å kjøre med to tap på rad. Laget gikk ikke fullstendig r2p2, men det var et tydelig større fokus på løpespillet i deres siste kamp. Med Chris Carson tilbake er det mulig at vi vil få se enda mer av det, eller var kampen mot Cardinals kanskje en one-off og nå vil laget fortsette å la Russell Wilson kaste ballen mot Eagles. Vi får se. Det er vel disse kampavgjørelsene som er mest spennende her. Vil Eagles prøve Hurts? Vil Seahawks løpe eller kaste? For selve resultatet av kampen er litt gitt på forhånd.

(Innlegget ble redigert 25.11.20 20:02)

SalSomer

Innlegg: 8947
SalSomer
25.11.20 20:04

Må bare beklage at uketråden ble så sen som den ble denne gangen. Vi er i begynnelsen av tentamensperioden, så jeg måtte bruke ettermiddagen på å lage en tentamen i går, i tillegg til at jeg også hadde et møte. Det ble som det ble, men ingenting viktig har jo skjedd denne uken ...

RW3

Innlegg: 755
RW3
25.11.20 21:23

Ikke noe å beklage for, SalSomer. Vi er bortskjemte som vi er med at du skriver disse vanvittig gode åpningsinnleggene, så at de kommer senere enn de pleier får vi søren meg bare akseptere.

Tommel gitt!

laffano

Innlegg: 25467
laffano
25.11.20 22:14

For en nytelse å lese dette Sal er som en unge på julaften å få lese dette hver eneste NFL uke så du er tilgitt denne forsinkelsen!

MensenErnst

Innlegg: 5716
MensenErnst
26.11.20 11:05

Artig. Cowboys - Redskins i 2012 var en av de første kampene jeg så fra et fanperspektiv. Tenkte at jeg hadde jeg deffinitivt havna på feil fantog i NFC. Så for meg 10 år med RG3 herjing.

RW3

Innlegg: 755
RW3
26.11.20 11:43
MensenErnst: Så for meg 10 år med RG3 herjing

Det året var det faktisk tre rookie-QB som ledet sine lag til playoff (Luck, Wilson og RG3). Ganske sykt egentlig, for etter 2012 har det vel knapt vært en starting rookie-QB som har tatt laget sitt til playoff...?

MensenErnst

Innlegg: 5716
MensenErnst
26.11.20 13:57
RW3: for etter 2012 har det vel knapt vært en starting rookie-QB som har tatt laget sitt til playoff...?

Vet om en viss Rayne Dakota Prescott som gjorde det tålelig greit. Gikk 13-3. Og det i en sesong der han egentlig ikke var tenkt å spille en eneste kamp.

Men ellers har det vært tynt ja.

grock19

Innlegg: 84725
grock19
26.11.20 15:19
SalSomer: Torsdag 22.30: Cowboys (3-7) mot Football Team (3-7) i Dallas

Det er altså minst et NFCE lag som kommer til å gå over 0,333 i dag, og opp i 4 seire totalt - enten de vil eller ikke!

Football Outsiders har mean wins på alle i NFC East mellom 5,7 (Giants) og 5,3 (Football Team)

laffano

Innlegg: 25467
laffano
26.11.20 15:38

Er vi klare for kamp?!? Tidlig kamp idag !

SalSomer

Innlegg: 8947
SalSomer
26.11.20 16:26
MensenErnst: Vet om en viss Rayne Dakota Prescott som gjorde det tålelig greit. Gikk 13-3. Og det i en sesong der han egentlig ikke var tenkt å spille en eneste kamp. Men ellers har det vært tynt ja.

26 rookie QBs har startet minst 9 kamper i rookie-sesongen sin (med det kan man si at om laget har blitt ledet noe sted har de vært involvert i å lede dem).

2012: B Weeden (15 starts, 5-10, ikke playoffs), R Tannehill (16 starts, 7-9, ikke playoffs), A Luck (16 starts, 11-5, 0-1 i playoffs), R Wilson (16 starts, 11-5, 1-1 i playoffs), R Griffin III (15 starts, 9-6, 0-1 i playoffs)

2013: E Manuel (10 starts, 4-6, ikke playoffs), G Smith (16 starts, 8-8, ikke playoffs), M Glennon, (13 starts, 4-9, ikke playoffs)

2014: D Carr (16 starts, 3-13, ikke playoffs), B Bortles (13 starts, 3-10, ikke playoffs), T Bridgewater (12 starts, 6-6, ikke playoffs)

2015: M Mariota (12 starts, 3-9, ikke playoffs), J Winston (16 starts, 6-10, ikke playoffs)

2016: C Wentz (16 starts, 7-9, ikke playoffs), D Prescott (16 starts, 13-3, 0-1 i playoffs (duh))

2017: D Kizer (15 starts, 0-15, ikke playoffs), M Trubisky (12 starts, 4-8, ikke playoffs)

2018: J Rosen (13 starts, 3-10, ikke playoffs), J Allen (11 starts, 5-6, ikke playoffs), S Darnold (13 starts, 4-9, ikke playoffs), B Mayfield (13 starts, 6-7, ikke playoffs)

2019: D Jones (12 starts, 3-9, ikke playoffs), G Minshew II (12 starts, 6-6, ikke playoffs), K Murray (16 starts, 5-10-1, ikke playoffs)

2020: J Herbert (9 starts, 2-7), J Burrow (10 starts, 2-7-1) (Jake Luton og Tua Tagovailoa kan også fortsatt nå 9 starts denne sesongen)

Dr_Who

Innlegg: 3083
Dr_Who
26.11.20 17:19

Lions vs Texans og Cowboys vs Washington? Nei takk, jeg venter til søndag. 

SalSomer

Innlegg: 8947
SalSomer
26.11.20 18:10

Ravens mot Steelers begynner visstnok 19:15 på søndag. Det ekstra kvarteret der bør nok gi dem gode muligheter til å få oversikten de trenger for å gjennomføre en trygg kamp. 

ModernMan

Innlegg: 12116
ModernMan
26.11.20 18:16

Klar for å se fotballstaten Texas fortsette deres elleville dominans i årets NFL!

Fri i morgen, pizza i ovnen og ølen på kyl. Dette blir bra! (...helt til det går til helvete sånn i 11-tia i kveld)

ModernMan

Innlegg: 12116
ModernMan
26.11.20 18:30

Dette er for øvrig også den årlige påminnelsen om at vi importerer all mulig driiit av "holidays" og søplete amerikanske feiringer som handelsstanden kan tjene penger på, mens vi driter i den eneste fine greia de har.

Black Friday er utledet fra trafikken dagen etter Thanksgiving. Black Friday importerer vi. Thanksgiving lar vi ligge.

Blæh.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 18:32)

SalSomer

Innlegg: 8947
SalSomer
26.11.20 18:34
ModernMan: Dette er for øvrig også den årlige påminnelsen om at vi importerer all mulig driiit av "holidays" og søplete amerikanske feiringer som handelsstanden kan tjene penger på, mens vi driter i den eneste fine greia de har.

Handelsstanden har jo for lengst skamløst importert Black Friday, så når de allerede har fått melket den kjipe kommersielle afterbirthen fra Thanksgiving-feiringen, hva skal de da med resten?

Men det er ikke så farlig. Jeg koser meg nå med god middag, god drikke og god fotball i kveld, og trenger ikke at det er kalkuner i pilgrimshatter i butikkene for at jeg skal komme meg i noe bedre Thanksgiving-humør. :)

Edit: Jeg ser at du editet inn det samme poenget om Black Friday mens jeg skrev, så da ble innlegget mitt litt smør på flesk, men pytt. 

(Innlegget ble redigert 26.11.20 18:35)

ModernMan

Innlegg: 12116
ModernMan
26.11.20 18:41
SalSomer: Men det er ikke så farlig. Jeg koser meg nå med god middag, god drikke og god fotball i kveld, og trenger ikke at det er kalkuner i pilgrimshatter i butikkene for at jeg skal komme meg i noe bedre Thanksgiving-humør. :)

Det avsnittet her står seg selv om jeg tullet med editering. Enig!

 

(Har for øvrig telt én "den hadde sikkert Nuk plukket ned" allerede i dag. Kommer sikkert til å bli flere.)

laffano

Innlegg: 25467
laffano
26.11.20 18:47

Wow Lions sitt playvder var morro

SalSomer

Innlegg: 8947
SalSomer
26.11.20 18:49

Reverse med flea flicker, det var spillet sitt, det. Men jeg aner ikke hvorfor Hockenson tilsynelatende løp mot forsvarsspillerne. 

LaGoeba

Innlegg: 22609
LaGoeba
26.11.20 19:41
ModernMan: Black Friday er utledet fra trafikken dagen etter Thanksgiving. Black Friday importerer vi. Thanksgiving lar vi ligge.

Finnes det egentlig noen gode grunner å importere Thanksgiving til Norge?

Utenom god mat, riktignok.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 19:41)

laffano

Innlegg: 25467
laffano
26.11.20 19:41

Er på discord det prates SAL

 

Forøvrig TD-fest! 20-14 før pause!

LaGoeba

Innlegg: 22609
LaGoeba
26.11.20 20:01
SalSomer: Eagles virker fullstendig fortapte for tiden og spesielt Carson Wentz må ta fryktelig mye av skylden. Hva skjedde egentlig med Wentz som gjorde at han gikk fra å være på grensen til en elite-QB til å være blant de absolutt verste i ligaen? Er det så enkelt som at alle skadene hans faktisk har ødelagt ham? Kan dette fikses? Eller er det på tide for Eagles å se mot fremtiden med en annen QB? Får vi se Jalen Hurts i denne kampen? Flere og flere begynner å ta til orde for at det må skje.

Wentz virker ganske ute av det, ja. Hva som egentlig er faktoren er vel ikke så lett å si, men jeg vil nå påstå at det er to faktorer som slår inn her som har gjort han såpass dårlig at han har en passrate som er tredje dårligst i ligaen, mener jeg å ha lest forrige uke. 

Doug og sidelinja gjør det ikke lett for han. Det er et offensiv spill som mangler mye, og dette gjør absolutt ikke Wentz noen tjenester. Alt for få gode pass options, og da er det idiotisk at man omtrent konsekvent kjører pass plays. Hvis man i det minste hadde fått litt variasjon i spillet med minst et run mer pr drive, så kunne det kanskje blitt vanskeligere å lese Wentz. I hvert fall når vi har de alternativene vi har til å kjøre run plays, så forstår jeg ikke at vi bygger mer rundt på dette.

Det må vurderes sterkt å få inn en ordentlig OC nå, for det begynner å brenne på dass.

Skadene har nok gjort mye for Carson, dessverre. Det at han omtrent ikke er å finne utenfor pocketen lengre, tror jeg han verken er vant til eller tjent med. Han har ikke vært noe god i pocketen heller, noe som gjør han lett å ta. Det gjør at det blir ofte sacks, fumbles og interceptions. 

Han virker helt ute av det, og det virker som det bare har låst seg helt. Det ser også ut som om at dette gjør at han ønsker å få til big plays omtrent hele tiden, om dette er for å øke selvtilliten eller at han forsøker å vise hvor god han egentlig er, er vanskelig å spekulere i. Det mentale har nok tatt mye mer av overtaket på han, og det sies jo at Wentz kan være en sta type. Jeg håper at han begynner å senke skuldrene snart, og begynner å la drivene og downene begynne å komme av seg selv. Han må begynne å finne de naturlige pocketene og rutene han skal kaste i, og slutte å jage disse kastene og rutene som helt klart ikke er der pdd. 

Vi får bare se om han er villig til å gjøre de nødvendige omstillingene til å faktisk få ut potensialet sitt neste sesong. Denne sesongen tror jeg er kjørt uansett, og selv om jeg er usikker på om det er lurt å slenge ut Hurts akkurat nå, så tenker jeg at det absolutt er verdt en sjanse. 

Situasjonen for oss mtp cap spacen neste sesong ser jo heller ikke superlovende ut, så spørsmålet blir om Wentz klarer å bære oss gjennom denne perioden. 

SalSomer

Innlegg: 8947
SalSomer
26.11.20 20:06
LaGoeba: Finnes det egentlig noen gode grunner å importere Thanksgiving til Norge?

Det er en veldig flott feiring som er fokusert på familie og samhold, og som har fryktelig lite av den kjipe kommersialiseringen som gjennomsyrer tilsynelatende alle andre holidays. Men samtidig er det en feiring med en veldig tydelig nasjonalt avgrenset bakgrunnsmyte, så det er jo litt snålt å kopiere den, sånn sett.

Men vi kunne jo hatt vår egen høsttakkefest her til lands rundt overgangen september/oktober (som gir mer mening klimatisk sett). Det tror jeg kunne vært fint. Har ikke så mye annet å feire på den tiden uansett. Vi insisterer jo å legge alt av høytider rundt mai. 

ModernMan

Innlegg: 12116
ModernMan
26.11.20 20:12
LaGoeba: Finnes det egentlig noen gode grunner å importere Thanksgiving til Norge?

En rød dag på et eller annet tidspunkt mellom pinse og jul hadde jo vært fint i seg selv.

Samtidig mener jeg vi har veldig mye å være takknemlig for her på berget, og å sette av en ettermiddag om høsten til å fokusere på det tror jeg hadde vært sunt for mange. 

Som Sal nevner så blir jo selve pilgrimsgreia feil, men vi kan vel ta en skål for vikingene som plyndret halve kontinentet og allikevel endte opp i historiebøkene som egentlig fine hurragutter som bare slet litt med kommunikasjonen.

Høsten er lang og kjip. Thanksgiving hadde vært et fint avbrekk i mørket.

MensenErnst

Innlegg: 5716
MensenErnst
26.11.20 20:21

Oktoberfest, gutter. Oktoberfest.

ModernMan

Innlegg: 12116
ModernMan
26.11.20 20:24
MensenErnst: Oktoberfest, gutter. Oktoberfest.

Bestemor ække så gira, altså.

 

Vi har jo denne fårikål-greia men normale folk vet jo at sau slutter å være mat når det ikke heter lam lenger og kål er rasjoneringsmat for krigstid.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 20:26)

LaGoeba

Innlegg: 22609
LaGoeba
26.11.20 20:45
SalSomer: Men vi kunne jo hatt vår egen høsttakkefest her til lands rundt overgangen september/oktober (som gir mer mening klimatisk sett). Det tror jeg kunne vært fint. Har ikke så mye annet å feire på den tiden uansett. Vi insisterer jo å legge alt av høytider rundt mai.

Dette kan jeg stille meg bak, og enig at det hadde vært fint å ha noe å feire på høsten utenom oktoberfest som ble nevnt over her. 

LaGoeba

Innlegg: 22609
LaGoeba
26.11.20 20:45
ModernMan: En rød dag på et eller annet tidspunkt mellom pinse og jul hadde jo vært fint i seg selv.

Hehehe, ja absolutt enig her!

MensenErnst

Innlegg: 5716
MensenErnst
26.11.20 20:46

Her ble tommel gitt feil. Sau ser selvsagt godt i alle former. Mvh vestlandet.

LaGoeba

Innlegg: 22609
LaGoeba
26.11.20 20:50
MensenErnst: Sau ser selvsagt godt i alle former. Mvh vestlandet.

Enig!

Hilsen Østlandet.

ModernMan

Innlegg: 12116
ModernMan
26.11.20 20:57
MensenErnst: Sau ser selvsagt godt i alle former

Er jo å forvente slik de øynene stikker ut.

 

Edit: Nå skal jeg slutte å fylle SalSomers fantastiske tråd med tull. Unnskyld. Jeg er takknemlig for jobben du gjør, Sal.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 20:58)

Klikk for å gå tilbake til toppen