Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NBA 2020/21

NYTT TEMA
Draciger

Innlegg: 10246
Draciger
23.01.21 19:12
Small_boi: Han dominerer virkelig nå. MVP så langt?

Tja setter Jokic litt foran han igjen, men han stiller sterkt.

Så ellers ferdig All The Smoke episoden med KG. Han passer så jævlig til et slikt format, kan godt være han er litt for G men det er sjarmen med KG å. 100% innlevelse er det du får med han.

Interessant når han tok opp klubbalternativene. Da var det snakk om Lakers, Suns og Warriors. Å ha trent med Kobe og KG hadde ikke vært for sarte sjeler ihvertfall. Ellers hadde det vært utrolig gøy å se han i Warriors med den gjengen de hadde da, en switch mellom Biedrins og KG hadde hevet det laget et/to hakk.

Savner virkelig en kar av hans kaliber i dagens NBA. Så hvis dere noen gang finner en slik en, tas å gi meg en liten nudge a.

KTBFFH

Innlegg: 3036
KTBFFH
24.01.21 07:40
Draciger: Tja setter Jokic litt foran han igjen, men han stiller sterkt.

Sette også Jokic foran, liker dog bedre spillere selv som spiller hode vs fysikk

Bagley-Towns

Innlegg: 1965
Bagley-Towns
24.01.21 08:14

AD har slitt litt offensivt denne sesongen, så da valgte Vogel og LeBron å tvangsfore AD når han kom hjem til Chicago i natt. Det var også mye av det samme vi så i begynnelsen av forrige sesong når LeBron ville at AD skulle føle at dette er hans lag. Har ventet litt på at  LeBron skulle tenke slik denne sesongen, for tror det er helt nødvendig for Lakers at det er slik. Dessuten er det på tide at LeBron lar AD ta mye mer av jobben i grunnserien. Var aldri en spennende kamp, men er jo deilig at Lakers har fått noen kamper denne sesongen, hvor de overkjører motstanderen såpass. Rolig og deilig kamp å se :)

Til sammenligning er Brooklyn veldig ujevn, kanskje ikke så rart med tanke på all bytting og trading, men så langt er alt basert på ferdigheter, og ingen designede plays. Jeg er fortsatt meget skeptisk til om Nash er klar for denne oppgaven. Så kan man ikke kritisere han like mye for at Nets sliter så mye defensivt, for der er de ikke bedre enn midt-på-treet spillemessig heller. Det eneste de skal ha for i denne, er at de gjorde det litt enklere for seg selv, med at Harden tok en ganske ren PG-rolle, og at de dermed hadde litt klarere roller. Dog ikke imponert over at de lot Miami komme tilbake hundre ganger i denne. Bam god så klart, men var ikke mye imponerende forsvarsspill mot han heller...

(Innlegget ble redigert 24.01.21 08:23)

Bagley-Towns

Innlegg: 1965
Bagley-Towns
24.01.21 08:22
Draciger: setter Jokic litt foran han igjen, men han stiller sterkt.

Denver imponerer jo ikke akkurat om dagen, så tror Jokic blir diskvalifisert i den debatten allerede der, at Denver er ganske middels.

Heller ikke imponerende av Sixers å slite såpass mot et Detroit som hvilte Griffin og DRose, men Embiid fikk statsene sine om ikke annet. Og Simmons er soleklart med i DPOY-debatten. Vanskelig å finne noen annen spiller som kan spille forsvar mot alle spillere og i alle posisjoner. Dog føles det som om Lakers har det klart beste forsvarsspillet når de gidder, selv uten Danny, Bradley og Dwight. Sistnevnte imponerer forresten som back-up til Embiid, vi kan konstatere at Dwight har funnet sin rolle slik Lakers brukte han, og han har nå i Sixers. Det er faktisk ett av de store plussene til Sixers, at de får 15-20 meget gode minutter av han hver kveld.

Draciger

Innlegg: 10246
Draciger
24.01.21 11:19
Bagley-Towns: Denver imponerer jo ikke akkurat om dagen, så tror Jokic blir diskvalifisert i den debatten allerede der, at Denver er ganske middels.

Helt fair og hvis han skal stå som MVP på slutten av året må laget bedre seg.
Men hans prestasjoner foreløpig i år er vel av MVP kaliber, wouldnt you say?

hgb

Innlegg: 1580
hgb
24.01.21 19:43

Jazz med 8 strake etter å ha grusa Warriors ganske greit, til tross for at Curry kan treffe de mest sinnssvake skudd tilsynelatende uten å bry seg noe videre.

Det som virkelig står fram med årets (og forsåvidt fjorårets) Jazz-lag er hvor mange åpne skudd (treere) de får.  De skyter tredje flest treere i ligaen, og setter dem nest best.

Bagley-Towns

Innlegg: 1965
Bagley-Towns
26.01.21 08:53
Draciger: Helt fair og hvis han skal stå som MVP på slutten av året må laget bedre seg.
Men hans prestasjoner foreløpig i år er vel av MVP kaliber, wouldnt you say?

Helt ærlig, så er det vanskelig å si når min vurdering av Jokic er så mye statsbasert. Ser alt av Lakers, og det meste av Brooklyn og Philadelphia. Så resten av lagene ser jeg i hovedsak når de spiller mot et av de tre lagene. Personlig synes jeg avanserte stats er best som et supplement til Øye-testen. Av de jeg ser mye på, så har LeBron sett ut hver kveld som om han kunne hatt samme stats som i natt. Så kan man alltids diskutere definisjonen av mest verdifulle, men måten han normalt dropper å ha monsterstats, for i stedet å få i gang hele laget, det er i mine øyne så verdifult det kan bli. Han lar Schroder, Harrell og KCP spille på seg selvtillit. Noe som er ekstremt verdifullt når vi kommer til sluttspillet. Så vanskelig debatt dette :)

Nå er Cavs ikke den store målestokken, men så lett som LeBron fikk det til å se det ut i denne kampen, det ser man så og si aldri. På den andre siden, så har han stort sett, sett så bra ut denne sesongen, at han kunne hatt helt spinnville stats om det var det som var det store målet. AD dominerende defensivt, ellers en kamp hvor Harrell trivdes å slåss med bigsa til Cavs. Ellers må man jo bemerke utviklingen til Kuz fra ren scorer, til en allround god spiller. Helt latterlig at han får så mye kritikk for å ha blitt en mer komplett spiller...

Bagley-Towns

Innlegg: 1965
Bagley-Towns
26.01.21 09:07

Uansett hvor mye jeg liker Ben Simmons, så må man vel si at debatten om Sixers skal satse like mye på han og Embiid være over. Sixers har sett fryktelig ut uten Joel hele denne sesongen, så også i natt. Det er spesielt i slike kamper at den dårlige skytingen til Simmons blir et stort problem. For øvrig, tilfeldig eller ikke, men Simmons har vært i konstant foul-trøbbel over tid nå, dog vanskelig å se om det er tilfeldigheter eller ikke. Fortsatt enorm i forsvar, men det hjelper ikke så mye når han ikke kan spille så mange minutter.

Nets med seier mot et reservepreget Heat. Det mest spesielle så langt med ''de tre store'' i laget, er at Harden spiller mye mer balansert så langt, enn han gjorde i Houston. Det han holdt på med i Rockets kunne aldri fungere i sluttspill.

LBJ91

Innlegg: 14447
LBJ91
26.01.21 13:24

Så LeBron har i år 18 bestemt seg for å bli en sniper fra dypet, type..

Small_boi

Innlegg: 5968
Small_boi
26.01.21 16:31

Dallas savner virkelig spillerne som har vært ute pga korona. Kleber hadde vært gull verdt nå når ingen annen big enn rustne Porzingis fortjener spilletid. Har ikke lyst til å se Wes Iwundu bricke enda en vidåpen treer heller... 

Nå venter to kamper mot Jazz, som er i superform. Etter det kan de fort ha en del å ta igjen.

1ChiBull1

Innlegg: 4835
1ChiBull1
26.01.21 21:55

1 år siden helikopter ulykken til Kobe, datteren og resten ombord.. Tiden flyr, men husker enda den kvalme følelsen i magen da jeg leste om det

RIP

Draciger

Innlegg: 10246
Draciger
27.01.21 10:34

Husker hvor mye jeg hetset han grunnet Celtics rivaleriet. Good old times. Han sa vel under All The Smoke podcasten at tapet for Celtics i 08 var en av hans største nedturer i karrieren.

Det som er har imponert meg mest i ettertid er egentlig mentaliteten og viljen til å bli bedre i forskjellige kategorier seinere. Den type mentalitet som KG hadde på banen, er noe jeg setter høyt.

LBJ91

Innlegg: 14447
LBJ91
27.01.21 13:07

Jeg satt og lurte på hvorfor 'Race to the MVP' ikke hadde blitt oppdatert på nesten 1 måned på nba.com, og igår fikk vi grunnen:

Sekou Smith, mannen som sto bak rankingen, hadde fått Covid og tragisk nok så døde han av det igår.

Etter alle hyllestene på twitter å dømme, så er det bare å si RIP til en høyt respektert og vidunderlig fyr.

Draciger

Innlegg: 10246
Draciger
27.01.21 14:01
LBJ91: Sekou Smith, mannen som sto bak rankingen, hadde fått Covid og tragisk nok så døde han av det igår. Etter alle hyllestene på twitter å dømme, så er det bare å si RIP til en høyt respektert og vidunderlig fyr.

Trist å høre.

Han var saklig og fornuft de fleste ganger og jeg leste ofte Race To The MVP og Team rankingene han lå ut ukentlig.

Dog de siste årene har jeg holdt med langt unna NBA.com. Ble for pushy med salg av League Pass og div. Men top 10 med GOATmentor er alltid er fornøyelse.

(Innlegget ble redigert 27.01.21 14:02)

hgb

Innlegg: 1580
hgb
27.01.21 20:05
Small_boi: Nå venter to kamper mot Jazz, som er i superform. Etter det kan de fort ha en del å ta igjen.

Riktignok et Jazz uten Mitchell, som må stå over med "concussion protocol" etter å ha fått en albue i huet av Austin Rivers. 

Bone8

Innlegg: 7309
Bone8
28.01.21 09:27

Hva skjer med Suns, egentlig?

Sterk start, sterk squad, men kollapser plutselig helt..?

Man mangler en back up til CP3, siden Payne ikke har levert. At Saric har vært ute med Covid har heller ikke hjulpet, men veldig skuffende likevel.

hgb

Innlegg: 1580
hgb
28.01.21 09:55
hgb: Riktignok et Jazz uten Mitchell, som må stå over med "concussion protocol" etter å ha fått en albue i huet av Austin Rivers.

Gjorde ikke mye.  En maktdemonstrasjon av Jazz, som driter offensive våpen og har ligaens usammenlignbart beste forsvarsspiller.

Bagley-Towns

Innlegg: 1965
Bagley-Towns
28.01.21 10:29
Lakers fikk deng av Philadelphia, til tross for at de kom nært på slutten. Men alt i alt en kamp hvor Sixers som ventet var bedre enn Lakers, men Philly er nok kanskje ligaens beste lag, så veldig ille for Lakers var det ikke. Først og fremst har Sixers en type som Danny Green, som har alt Lakers kan drømme om, og om han hadde vært i Lakers, så ville det bare vært å dele ut mesterskapet til Lakers....egentlig en helt ålreit kamp av Lakers, men som vanlig gir det ingen mening i at Vogel gir Caruso såpass få minutter. Som alltid spiller Lakers glimrende med han på hardwooden. Så har kampene mot Bucks og denne, også vist det jeg sa før sesongstart, Schroder og Harrell er til tider strålende i grunnserien, men i type kamper som er ganske lik som i sluttspillet, så har de veldig tydelige svakheter også. Derfor bør Caruso ha opp mot 25-30 minutter mot de beste lagene. Ellers LeBron fortsatt til dels strålende. AD på tunge bein, uansett god i forsvarsspillet, men ikke helt der han skal være offensivt fortsatt.   
Redondo66

Innlegg: 6715
Redondo66
28.01.21 13:49
Bone8: Hva skjer med Suns, egentlig?

Covid pause har vært ille, cp3 ikke fornøyd med Ayton, Booker ute endring i starter 5, men likevel playoff lag skal ikke tape mot OKC

ryktes at Nets skal få på buyout Javale eller Drummond, synes dette er på kanten. Fra utsiden ser ut som del av Allen avtalen

LBJ91

Innlegg: 14447
LBJ91
28.01.21 14:01
Redondo66: ryktes at Nets skal få på buyout Javale eller Drummond, synes dette er på kanten. Fra utsiden ser ut som del av Allen avtalen

Det finnes ingen sjanse i verden at Drummond blir ledig via buy-out.

Tror heller ikke Cavs blir å kjøpe ut JaVale, men Nets trenger nok ikke å gi opp så mye for få han via trade

KTBFFH

Innlegg: 3036
KTBFFH
28.01.21 19:01
LBJ91: Det finnes ingen sjanse i verden at Drummond blir ledig via buy-out. Tror heller ikke Cavs blir å kjøpe ut JaVale, men Nets trenger nok ikke å gi opp så mye for få han via trade

Sinnsykt om de får klort til seg Drummond, latterlig at NBA tillater dette som foregår nå og danningen av alle superteam. 

hgb

Innlegg: 1580
hgb
28.01.21 22:29
KTBFFH: Sinnsykt om de får klort til seg Drummond, latterlig at NBA tillater dette som foregår nå og danningen av alle superteam.

Det er vanskelig å unngå, da.  Jeg har ikke noen god plan for hvordan man kan forby det uten at det går hardt ut over en annen klasse med spillere.

Bagley-Towns

Innlegg: 1965
Bagley-Towns
29.01.21 07:10

Lakers med helt flatt batteri mot Detroit. LeBron god fra start, ellers ikke mye å skrive om. Vel, en ting gjentar seg, Lakers er bedre med Caruso på parketten, men han får ikke mer enn sine vanlige minutter uansett....og at AD stadig sliter med småskader...men helt greit å få denne gjengen litt i kontakt med realitetene igjen...

KTBFFH

Innlegg: 3036
KTBFFH
29.01.21 10:56
hgb: Det er vanskelig å unngå, da.  Jeg har ikke noen god plan for hvordan man kan forby det uten at det går hardt ut over en annen klasse med spillere.

Om jeg ikke husker feil så blokkerte vell de vell en overgang for noen år siden? Føler det med draft og cap space blir bare en parodi når man tillater disse superlagene. Capspacen og Draft er jo for og jevne ut ligaen blant annet. Kunne jo innført noen regler angående maks så å så mange spillere i den klassen osv. Det er alltid muligheter å fikse på ting. 

LBJ91

Innlegg: 14447
LBJ91
29.01.21 12:43
Bagley-Towns: Lakers er bedre med Caruso på parketten

Han har hatt negativ +/- kun i 1 eneste kamp sålangt denne sesongen, og dette er ikke noe blaff siden det stort sett vært gjennomgangsmelodien siden han begynte å få regulære minutter i 2019.

Vogel er garantert klar over dette, men er mye som tyder på at han og Lakers først og fremst for ser på RS som en plass for eksperimentering.

hgb

Innlegg: 1580
hgb
29.01.21 13:05
KTBFFH: Om jeg ikke husker feil så blokkerte vell de vell en overgang for noen år siden? Føler det med draft og cap space blir bare en parodi når man tillater disse superlagene. Capspacen og Draft er jo for og jevne ut ligaen blant annet. Kunne jo innført noen regler angående maks så å så mange spillere i den klassen osv. Det er alltid muligheter å fikse på ting.

Disse superlaga man har nå er jo konstruert helt fair, da, under capspace og alt.  Det som er uheldig i mine øyne er buyouts av eldre spillere som har mye å gi, men er overbetalt.

Drummond er ikke så gammel, men han har en spillestil som ikke betaler seg noe særlig i dagens NBA, så ingen er interesserte i å trade for den kontrakten, og Cavs har ingen bruk for ham nå.

Lakers, Nets, Celtics, hvem det nå enn er av contendere som kunne tenke seg Drummond har jo ingen sjanse til å trade for ham, og kunne heller ikke plukka ham opp fra waivers, men hvis han blir kjøpt ut er han kanskje interessert i å skrive en veteran minimum for ut året, og prøve seg på en ring.  I offseason vil han nok heller gå for en lengre kontrakt med langt mer spenn (dog mindre enn i dag).

Small_boi

Innlegg: 5968
Small_boi
29.01.21 17:38
KTBFFH: Om jeg ikke husker feil så blokkerte vell de vell en overgang for noen år siden? Føler det med draft og cap space blir bare en parodi når man tillater disse superlagene. Capspacen og Draft er jo for og jevne ut ligaen blant annet. Kunne jo innført noen regler angående maks så å så mange spillere i den klassen osv. Det er alltid muligheter å fikse på ting.

Det er vanskelig å finne noen gode sånne regler som funker, det meste kan trikses med.

Situasjonen rundt den blokkerte CP3-overgangen var veldig spesiell siden ligaen eide New Orleans akkurat da. Derfor kunne Stern blokkere avtalen, som eieren av et hvilket som helst annet lag involvert i en trade. Ble jo selvfølgelig mye bråk av det, men de kunne ikke gått inn her og gjort det, det var bare mulig i akkurat den situasjonen. 

 

 

Bagley-Towns

Innlegg: 1965
Bagley-Towns
30.01.21 07:28
LBJ91: har hatt negativ +/- kun i 1 eneste kamp sålangt denne sesongen, og dette er ikke noe blaff siden det stort sett vært gjennomgangsmelodien siden han begynte å få regulære minutter i 2019. Vogel er garantert klar over dette, men er mye som tyder på at han og Lakers først og fremst for ser på RS som en plass for eksperimentering.

Jepp, og skal jo sies at han startet i game 6 når det gjaldt som mest :) det beste med Caruso er at han ikke er avhengig av noe. Bunnsolid defensivt, og så superaktiv offensivt at han er spillbar uansett. Jeg vil ha Caruso, KCP, LeBron og AD i clutchen, så får matchupsene avgjøre om Schroder bør være med eller ikke. Ellers litt skummel utvikling for Lakers at de faller så sammen defensivt uten AD.

Sa før sesongen at jeg synes Øst har flere topplag enn Vest denne sesongen, og det står jeg på. Likevel føles det som om flere av de sliter defensivt. Bucks, Nets og til dels Sixers er plutselig avhengig av en voldsom offensiv produksjon for å lykkes. Det er en status som jeg er skeptisk til at kan fungere i sluttspillet. Da har jeg mer tro på opplegget til Miami, selv om de så klart ikke har fått vist seg fram med alle skadene så langt, men de kan virkelig spille elite-forsvarsspill. 

laffano

Innlegg: 23151
laffano
30.01.21 08:57

Jazz is on fire!! 11 strake!

hgb

Innlegg: 1580
hgb
30.01.21 09:08
laffano: Jazz is on fire!! 11 strake!

Og bortsett fra Denver-kampen har det egentlig vært grusing.  De er blant de aller beste defensivt, og skyter (åpne) treere som de aldri skulle ha gjort annet.  Feier Mavs av banen to ganger på rad uten Mitchell, og i dag uten Favors.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg