Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NBA 2020/21

NYTT TEMA
GoLakers

Innlegg: 818
GoLakers
06.04.21 21:42

Lakers signer Ben Mclemore

Bagley-Towns

Innlegg: 2051
Bagley-Towns
07.04.21 08:43
GoLakers: Lakers signer Ben Mclemore

Jeg er skeptisk: ustabil skytter, og under middels defensivt. Håpet er vel at Vogel skal trylle en forsvarsspiller ut av han.

Uansett overraskende artig å se Lakers i natt; de kom ut i hundre, og var sjeldent tente på oppgaven. Schroder (rett skal være rett, har kritisert han mye i det siste, men var god i denne)og THT gode i servitørrollen, og artig at MGasol fikk litt ålreite stats. Mye rart ellers, Harrell skulle ikke blitt kastet ut, og Siakam spilte heavye minutter for Raptors selv om de aldri var med i kampen. 

(Innlegget ble redigert 07.04.21 08:44)

Bagley-Towns

Innlegg: 2051
Bagley-Towns
07.04.21 08:47
KTBFFH: Enig, men syns det blir for drøyt å gi Jrue lønn på lik linje som LBJ, Dame, Steph osv. Det er altfor mye og de ødelegger jo all fleksibilitet i fremtiden. Blir ikke kvitt Jrue sine 2 siste år om han ikke er på topp.

Jepp, har lenge sagt at spillerne i sjiktet mellom 20-40 beste er de mest overbetalte. De får ofte maks, eller nesten maks, og dermed blir lagene helt uten fleksibilitet. 

Bagley-Towns

Innlegg: 2051
Bagley-Towns
07.04.21 08:57
Lew_Ashby: Doncic som MVP for noen uker siden. Nå har han ikke vært helt topp etter jeg satte spillet, bla to kamper ute, og med Giannis i monsterslag, Nuggets og Jokic i storform (selv om tallene er gått noe ned) og Embiid tilbake tror jeg ikke det går veien.

Det handler vel bortimot om å være last man standing denne sesongen:

AD med skade trøbbel fra start, og deretter helt ute

LeBron ute med skade, var nummer 1 eller 2 i MVP-racet før det.

KD skadet fra tidlig i sesongen

Steph for mye skadet, og på for dårlig lag

Dame, en god del skadeproblemer de siste 2 månedene

Embiid helt oppe der hele tiden, men jeg tror han får for få kamper til å vinne.

Er vel dermed kun Jokic, Giannis og Doncic med i racet.

(Innlegget ble redigert 07.04.21 08:57)

Small_boi

Innlegg: 5978
Small_boi
07.04.21 18:00
Bagley-Towns: Er vel dermed kun Jokic, Giannis og Doncic med i racet.

Og Harden antagelig ute pga måten han tvingte frem trade. Litt avhengig av skaden han fikk nå så kan han være med i diskusjonen, men antagelig er det en del velgere som er fast bestemt på å ikke belønne han.

Small_boi

Innlegg: 5978
Small_boi
07.04.21 18:06
Bagley-Towns: Jepp, har lenge sagt at spillerne i sjiktet mellom 20-40 beste er de mest overbetalte. De får ofte maks, eller nesten maks, og dermed blir lagene helt uten fleksibilitet.

Det er en forventning om at den beste, og kanskje to og tre på laget også, skal få en makskontrakt når han kommer til free agency. Uansett om laget ditt vinner 20 eller 60 kamper.

Tobias Harris er et eksempel på det. God spiller, for all del, men det er MYE penger å betale han over $35 mill.

Lew_Ashby

Innlegg: 9081
Lew_Ashby
07.04.21 18:25
Bagley-Towns: Er vel dermed kun Jokic, Giannis og Doncic med i racet.

Ville egentlig inkludere Embiid i denne trioen her. Men etter å ha regnet litt på det så er jeg enig med deg. Han har 33 kamper nå, og om han spiller 80% av de resterende kampene har han spilt ganske nøyaktig 70 % av kampene denne sesongen. Det er absolutt helt i grenseland for å kunne fortjene en MVP, og derfor holder jeg ham bak Doncic også. 

Lebron litt i samme gate, har spilt 41 kamper og er vel ikke tilbake før om tidligst 2 uker. La oss si at han er tilbake til dobbeltoppgjøret mot Mavs 23. og 25. april. Da ender han på 50-55 kamper, noe som kanskje ikke bør være nok i en kort sesong.

Harden tror jeg ikke har en sjanse nå når Durant returnerer. 

MVP-racet er for min del noe slikt nå nå:

1. Jokic
2. Giannis
3. Harden
4. Embiid
5. Lebron
6. Kawhi
7. Lillard
8. Doncic
9. Curry
10. Irving

Tror det ender slikt (laget på 1 min, så ikke slakt meg):

1. Jokic
2. Giannis
3. Doncic
4. Kawhi
5. Embiid
6. Harden
7. Lebron
8. Lillard

 

Lew_Ashby

Innlegg: 9081
Lew_Ashby
08.04.21 07:47

For de som ønsker et innblikk i hvor sinnsvak amerikansk mentalitet kan være. I denne tråden mener flertallet at de hadde valgt Vernon fuckings Maxwell sin karriere framfor John Stockton. Fordi Maxwell fikk sine to ringer med Rockets.

laffano

Innlegg: 25043
laffano
08.04.21 08:02

Rings befor stats er da greit?;-)

Bagley-Towns

Innlegg: 2051
Bagley-Towns
08.04.21 09:27

Deilig å se KD tilbake :)

Man kan si hva man vil, fyren er ikke helt god med tanke på at han bryr seg så voldsomt mye om hva alle mener om han, men han er av de man ikke heier på, men som man bare må følge uansett, så god basketspiller er han bare...

1ChiBull1

Innlegg: 4853
1ChiBull1
08.04.21 14:55

Finnes det et større mysterium enn det at Kevin Love i 2021  ENDA er på et rebuilding Cavs lag? Har ingen contenders vært villig til å trade for han etter LeBron dro og Irving ble tradet?

KTBFFH

Innlegg: 3276
KTBFFH
08.04.21 16:50
1ChiBull1: Finnes det et større mysterium enn det at Kevin Love i 2021  ENDA er på et rebuilding Cavs lag? Har ingen contenders vært villig til å trade for han etter LeBron dro og Irving ble tradet?

Har nok en del å si kombinasjonen av høy lønn og mye skadet. 

Small_boi

Innlegg: 5978
Small_boi
08.04.21 18:18
KTBFFH: Har nok en del å si kombinasjonen av høy lønn og mye skadet.

Samme situasjon som Blake Griffin. Med mindre han gir opp penger og blir kjøpt ut så skjer det nok ikke. Og det virker usannsynlig, siden han har såpass mange år/dollar igjen.

KTBFFH

Innlegg: 3276
KTBFFH
08.04.21 19:56
Small_boi: Samme situasjon som Blake Griffin. Med mindre han gir opp penger og blir kjøpt ut så skjer det nok ikke. Og det virker usannsynlig, siden han har såpass mange år/dollar igjen.

Jepp han har 2 sesonger til på kontrakt etter årets sesong

Bagley-Towns

Innlegg: 2051
Bagley-Towns
09.04.21 09:01

Lite å klage på Lakers kamp i natt, til tross for tap, med tanke på at det var uten LeBron, AD, MGasol, Kuz og THT. Synes det var jevnt bra av alle, bortsett fra skuddforsøkene til Schroder, men han gjorde opp for det med mye bra ellers. Egentlig ganske oppløftende at man med dette laget kunne følge Miami stort sett hele veien. 

Bagley-Towns

Innlegg: 2051
Bagley-Towns
09.04.21 09:07
Lew_Ashby: MVP-racet er for min del noe slikt nå nå: 1. Jokic
2. Giannis
3. Harden
4. Embiid
5. Lebron
6. Kawhi
7. Lillard
8. Doncic
9. Curry
10. Irving Tror det ender slikt (laget på 1 min, så ikke slakt meg): 1. Jokic
2. Giannis
3. Doncic
4. Kawhi
5. Embiid
6. Harden
7. Lebron
8. Lillard

Du kan ta vekk LeBron, selv som LeBron-fan så vil jeg si at han har mistet og kommer til å miste alt for mange kamper til å vurderes i forhold til både MVP og All-NBA teams. Og med mindre Embiid spiller alt fra nå av og inn, noe som han ikke kommer til å gjøre, så burde heller ikke han være aktuell. 

Bagley-Towns

Innlegg: 2051
Bagley-Towns
09.04.21 09:42
Lew_Ashby: For de som ønsker et innblikk i hvor sinnsvak amerikansk mentalitet kan være. I denne tråden mener flertallet at de hadde valgt Vernon fuckings Maxwell sin karriere framfor John Stockton. Fordi Maxwell fikk sine to ringer med Rockets.

Den der er selvfølgelig sinnsvak, men temaet er en artig diskusjon om man ikke går til ytterlighetene :)

For å ta det motsatt; det er jo like sinnsvakt at spillere som DeRozan, DLo, LouWill og lignende type spillere er populære spillere, når de så og si kun bidrar negativt for et lag. I samme kategori, men ikke fullt så ille; Melo, Kemba, Westbrook.

På mange måter har vinnere som Horry, Bowen, Iggy, Danny Green, Fisher, Ron Harper hatt bedre karrierer. 

For fremtiden spår jeg at en spiller som Trae Young havner i en kategori som en spiller med enorme stats, syk lønn og mange all-star kamper. Men at han egentlig ikke har en bedre karriere enn en glue guy eller rollespiller som bidrar mye mer for et vinnende lag. 

Jeg er også av den oppfatning at man skal kraftig nedvurdere en karriere hvor en spiller blir værende i en drittorganisasjon for pengene. Karl-Anthony Towns kan være så stort talent han bare vil, men når han selv velger å bli værende i Minnesota, og aktivt rekruttere dritt som DLo, så fortjener han ikke å nevnes sammen med de beste i sin generasjon. 

Lew_Ashby

Innlegg: 9081
Lew_Ashby
09.04.21 09:59
Bagley-Towns: For å ta det motsatt; det er jo like sinnsvakt at spillere som DeRozan, DLo, LouWill og lignende type spillere er populære spillere, når de så og si kun bidrar negativt for et lag. I samme kategori, men ikke fullt så ille; Melo, Kemba, Westbrook. På mange måter har vinnere som Horry, Bowen, Iggy, Danny Green, Fisher, Ron Harper hatt bedre karrierer.  For fremtiden spår jeg at en spiller som Trae Young havner i en kategori som en spiller med enorme stats, syk lønn og mange all-star kamper. Men at han egentlig ikke har en bedre karriere enn en glue guy eller rollespiller som bidrar mye mer for et vinnende lag.  Jeg er også av den oppfatning at man skal kraftig nedvurdere en karriere hvor en spiller blir værende i en drittorganisasjon for pengene. Karl-Anthony Towns kan være så stort talent han bare vil, men når han selv velger å bli værende i Minnesota, og aktivt rekruttere dritt som DLo, så fortjener han ikke å nevnes sammen med de beste i sin generasjon.

Enig i det meste du skriver her! Tar substans foran stats hver dag i uken. Og Maxwell var en viktig brikke i de Rockets-lagene.

Men peak amerikaner å velge ham foran en topp 8 point guard i historien med en assist-rekord som kanskje aldri blir slått, og som var en Michael Jordan unna å være co-leder for en 2x champion. Ironisk nok trengte Maxwell og Rockets nettopp at Jordan var ute av basketballmodus for å vinne sine titler. 

KongOlav2

Innlegg: 44848
KongOlav2
09.04.21 10:08

Er det egentlig noen nedre lønnsgrense for toppspillere i NBA? Hva om du ble FA som 27-åring, og var en spiller blant de 10-15 beste i ligaen. Ville det vært noe i veien for å tatt en lønn på $15m i året i tre år for å kunne skrive under for et av de aller beste lagene og holde dette laget under salary cap?

Bagley-Towns

Innlegg: 2051
Bagley-Towns
09.04.21 10:16
KongOlav2: Er det egentlig noen nedre lønnsgrense for toppspillere i NBA? Hva om du ble FA som 27-åring, og var en spiller blant de 10-15 beste i ligaen. Ville det vært noe i veien for å tatt en lønn på $15m i året i tre år for å kunne skrive under for et av de aller beste lagene og holde dette laget under salary cap?

Fullt mulig det der. Man kan jo så klart forstå de som går etter pengene, men like klart må det være at de som velger bort sportslig gode situasjoner skal straffes hardt når spilleren skal vurderes totalt sett. 

Bagley-Towns

Innlegg: 2051
Bagley-Towns
09.04.21 10:18
Lew_Ashby: Men peak amerikaner å velge ham foran en topp 8 point guard i historien med en assist-rekord som kanskje aldri blir slått, og som var en Michael Jordan unna å være co-leder for en 2x champion. Ironisk nok trengte Maxwell og Rockets nettopp at Jordan var ute av basketballmodus for å vinne sine titler.

Jeg har i alle fall Stockton topp-5 PG gjennom tidene :) Men begynner å bli litt vanskeligere å kategorisere når de fleste guardene er combo-guards.

KongOlav2

Innlegg: 44848
KongOlav2
09.04.21 10:24
Bagley-Towns: Fullt mulig det der. Man kan jo så klart forstå de som går etter pengene, men like klart må det være at de som velger bort sportslig gode situasjoner skal straffes hardt når spilleren skal vurderes totalt sett.

Ja. Tenkte mer på generelle diskusjoner ang lønn vs kvalitet blant spillerne i NBA. Durant fikk vel mye tyn for å velge GS, men han tok vel lavere lønn enn han kunne fått i andre klubber? Jeg har mer forståelse og respekt for ham (selv om fyren godt mulig er en tulling) enn en type som Melo som nærmest konsekvent valgte høyest mulig lønn.

ErlendLH

Innlegg: 655
ErlendLH
09.04.21 11:31
KongOlav2: Er det egentlig noen nedre lønnsgrense for toppspillere i NBA? Hva om du ble FA som 27-åring, og var en spiller blant de 10-15 beste i ligaen. Ville det vært noe i veien for å tatt en lønn på $15m i året i tre år for å kunne skrive under for et av de aller beste lagene og holde dette laget under salary cap?

Det er mulig å gjøre ja, men tviler virkelig på at noen velger å ta halvparten så høy lønn som de kan få.

hgb

Innlegg: 1625
hgb
09.04.21 11:46
KongOlav2: Er det egentlig noen nedre lønnsgrense for toppspillere i NBA? Hva om du ble FA som 27-åring, og var en spiller blant de 10-15 beste i ligaen. Ville det vært noe i veien for å tatt en lønn på $15m i året i tre år for å kunne skrive under for et av de aller beste lagene og holde dette laget under salary cap?

Det er en veteran minimum, som vel varierer litt med år i ligaen (og muligens ting som all-star-kamper, etc) som er ganske lav (tror hvertfall den er under $2M).  Selv lag over cap kan alltid signere for den, og det er jo sånt som skjer med f.eks. Drummond nå.

Det skjer egentlig passe ofte at spillere tar en sesong på vet min (Zaza gjorde vel det for Warriors, f.eks. tror jeg) for å prøve seg på å vinne noe, men hvis markedet ditt var, si, 3 år på 15-20M per år, så sitter det jo langt inne..  For spillere som sikkert kunne fått 7-8M (og som har tjent gode penger tidligere) er det jo fristende å vinne noe for 1M i året i stedet.

KongOlav2

Innlegg: 44848
KongOlav2
09.04.21 12:21
hgb: Det er en veteran minimum, som vel varierer litt med år i ligaen (og muligens ting som all-star-kamper, etc) som er ganske lav (tror hvertfall den er under $2M).  Selv lag over cap kan alltid signere for den, og det er jo sånt som skjer med f.eks. Drummond nå. Det skjer egentlig passe ofte at spillere tar en sesong på vet min (Zaza gjorde vel det for Warriors, f.eks. tror jeg) for å prøve seg på å vinne noe, men hvis markedet ditt var, si, 3 år på 15-20M per år, så sitter det jo langt inne..  For spillere som sikkert kunne fått 7-8M (og som har tjent gode penger tidligere) er det jo fristende å vinne noe for 1M i året i stedet.

Jepp, er klar over de ulike unntakene, men de utgjør jo ikke så veldig høy lønn, noen få millioner dollar i året. En virkelig toppspiller ville jo ikke signert for en så lav lønn nærmest uansett. Tenkte mer på at det faktisk er mulig å ta et markant lønnskutt, f.eks $10-15m under potensiell maks for å signere for et av de aller beste lagene og ha større sjanse for titler. Og jeg skjønner jo at det er mulig på det folk skriver over her.

KTBFFH

Innlegg: 3276
KTBFFH
09.04.21 13:50

KongOlav trodde virkelig toppspillere ikke kunne signere langt under markedsverdien i NBA, altså en 35m+ kan ikke signere et annet sted for bare 15m. Usikker hvor jeg har det fra, men tydeligvis helt feil 

(Innlegget ble redigert 09.04.21 13:51)

LBJ91

Innlegg: 14551
LBJ91
09.04.21 14:44
KTBFFH: Usikker hvor jeg har det fra, men tydeligvis helt feil

Eneste det er regler for er minimum og maksimum ut i fra antall års tjeneste og meritter, spillerne står ellers helt fritt til å ta alt som finnes mellom de to.

(Innlegget ble redigert 09.04.21 14:45)

KTBFFH

Innlegg: 3276
KTBFFH
09.04.21 20:01
LBJ91: Eneste det er regler for er minimum og maksimum ut i fra antall års tjeneste og meritter, spillerne står ellers helt fritt til å ta alt som finnes mellom de to.

Ja okei vet bare jeg har lest noe angående at en allstar/stjernespillere som har spilt så å så lenge ikke kan signere cheep kontrakter for å vinne en ring. Eks Leonard kunnne ikke bare tatt 15m for å spille for en contender. Ser ut som det jeg har lest bare er bullshit

hgb

Innlegg: 1625
hgb
10.04.21 08:00
KTBFFH: Ja okei vet bare jeg har lest noe angående at en allstar/stjernespillere som har spilt så å så lenge ikke kan signere cheep kontrakter for å vinne en ring. Eks Leonard kunnne ikke bare tatt 15m for å spille for en contender. Ser ut som det jeg har lest bare er bullshit

Jeg har aldri hørt om noen slik regel, tror ikke den finnes.  Det er derimot regler for hvor mye lønnsnedgang man kan ha hvis man forlenger en kontrakt (altså, extension, det er ikke noen regler for free agency).

Dette er f.eks. en litt relevant situasjon for Mike Conley i Utah nå.  Han har høy lønn, og vil neppe få sammenlignbar lønn på neste kontrakt (samme hvem han signer med).

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg