Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NBA 2020/21

NYTT TEMA
KongOlav2

Innlegg: 45624
KongOlav2
15.04.21 13:36
Bagley-Towns: Philadelphia 76ers.

Håper virkelig på disse i kampen mot LA-lagene og Brooklyn. Spesielt sistnevnte hadde vært en nitrist seierherre. Utah Jazz hadde forøvrig også vært fin, selv om det kanskje er mindre sannsynlig at Mitchell og Gobert er nok mot de største spillerne i de førstnevnte lagene i sluttspillet?

laffano *MOD*

Innlegg: 27595
laffano *MOD*
15.04.21 15:12

I helvete Doncic!

Small_boi

Innlegg: 6059
Small_boi
15.04.21 15:58
Lew_Ashby: Sjansen for at Mavs skulle vinne denne må jo ha vært under 1 % da Allen skulle ta første FT. Doncic begynner å få et greit clutch resumé allerede som 22-åring. Nå må Mavs opp på hesten siste 17 kampene sine for å i hvert fall slippe play in-kamp. Kan ikke gå på idiottap som mot Rockets. Om ikke AD og Lebron er i slag til dobbeltkampen mot Lakers skal Mavs være favoritt i alle sine neste 10 kamper. Kan jo håpe på 7-3 eller 8-2 og være helt oppi ryggen på Lakers og forbi Blazerz i løpet at det strekket?

Har vært for mye av å slippe seg ned på motstanderens nivå i det siste. De slår Utah Jazz, men så får Rockets og Spurs sine eneste seiere i april mot de. Ja, håpet (som ikke er helt urealistisk) må jo være å komme opp på 5. og møte Denver i første runde. 

1ChiBull1

Innlegg: 4927
Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
16.04.21 08:35
hgb: Jeg forventer at AD og LeBron er tilbake til playoff og i noenlunde shape, og egentlig samme med Harden/KD, så jeg har egentlig de i samme kategori som LAC og 76ers.  Ellers enig.

LeBron og Harden bør kunne komme tilbake der de var, men AD og KD? ADs skade har vært der i over 6 måneder uten at han er blitt helt frisk, så ser ikke at noe tilsier det nå. KD kommer nok aldri tilbake defensivt der han var, offensivt har han så enormt arsenal at det går nok greit. Det er derfor, det etter min mening, er mye usikkerhet rundt Lakers og Nets, Lakers fordel er at de har egenskapene til å lukke døra i forsvar, mens Nets er avhengig av vanvittig enkeltmannsprestasjoner offensivt (som de unektelig har ferdighetene til å faktisk gjøre). 

Ellers så Lakers sjanseløs ut mot Boston, god innsats reddet at de aldri var helt ute av det, men Boston var i realiteten klart bedre hele veien. 

Så også litt på Cavs vs Warriors, som vanlig artig å se Steph, men spørsmålet etter kampen om noen har prestert en dårligere 30+ poeng kamp med greie prosenter, og likevel vært dårligere enn Sexton i denne? For hver god offensiv prestasjon, så var han så elendig defensivt at større forskjell på boxscoren og realitetene har jeg aldri sett. 

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
16.04.21 08:40
1ChiBull1: LaMarcus Aldridge, 35, retires from basketball due to irregular heartbeat Wow

Synd for han, og riktig valg ut fra helsesituasjonen. Som jeg skrev når LMA var buy-out kandidat så var jeg ikke særlig lysten på han til Lakers, så tror ikke dette har veldig mye å si for Nets, kanskje til og med positivt. For når de tre superstarsene er på plass, så trenger Nets kun 3&D fra resten av gjengen.

Det sagt; med de kriteriene som ligger til grunn for HOF, så er vel LMA et grensefall der?  I mine øyne er han ikke en HOFer, men slik det har vært praktisert, så har han like gode kort på handa som mange av de som er valgt inn.

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
16.04.21 09:04
KongOlav2: Håper virkelig på disse i kampen mot LA-lagene og Brooklyn. Spesielt sistnevnte hadde vært en nitrist seierherre. Utah Jazz hadde forøvrig også vært fin, selv om det kanskje er mindre sannsynlig at Mitchell og Gobert er nok mot de største spillerne i de førstnevnte lagene i sluttspillet?

Som fan av LeBron og AD så er jeg tvunget til å heie på Lakers, men hadde vært deilig om Sixers går hele veien. Ikke minst fordi Embiid spiller bully-ball, og Simmons spiller som en gal i forsvar. I en tid hvor så mye er forandret i NBA, så hadde det vært artig om man kan vinne med to spillere som er så old school. Vinner hverken Lakers eller Sixers så er det det samme for meg, da håper jeg mest på å få se god basketball.

Men prinsippielt er du jo inne på noe, spillere som slår seg sammen i lag fra store byer/store marked er ikke den beste utviklingen for ligaen. 

KongOlav2

Innlegg: 45624
KongOlav2
16.04.21 09:29
Bagley-Towns: Som fan av LeBron og AD så er jeg tvunget til å heie på Lakers, men hadde vært deilig om Sixers går hele veien. Ikke minst fordi Embiid spiller bully-ball, og Simmons spiller som en gal i forsvar. I en tid hvor så mye er forandret i NBA, så hadde det vært artig om man kan vinne med to spillere som er så old school. Vinner hverken Lakers eller Sixers så er det det samme for meg, da håper jeg mest på å få se god basketball. Men prinsippielt er du jo inne på noe, spillere som slår seg sammen i lag fra store byer/store marked er ikke den beste utviklingen for ligaen.

Haha, ok. Jeg kommer aldri til å holde med noen av LA- eller NY-lagene. Generelt er jeg nok Bulls-fan, men har også sympati med lagene i nordvest. Og av de som har vunnet de siste 10-15 årene synes jeg Raptors og Mavericks var de to artigste seirene. 

Jeg skjønner at spillere flytter på seg for å få suksess, men synes det er jævlig kjedelig at de klumper seg sammen i noen av de minst likandes lagene. Det gjelder kanskje særskilt Lakers (og Knicks, men ingen drar jo dit lenger). Og når Nets klarer å hente de minst likandes og mest selvsentrerte av de store lagene, er det klin umulig å like dem.

Lakers og Nets vil være absolutt verst. Clippers noe bedre og 76-ers best av de fire. Men Jazz ville vært morsomt. Der har de bygd et topplag uten verken signing av store FAs eller førstevalg i draften. Mitchell og Gobert var 13. og 27.valg i draften. Ingles var vel ikke draftet i det hele tatt. Bogdanovic var draftet i andre runde. Og Clarkson en relativt lavprofilert trade. Det er jo imponerende. 

Lew_Ashby

Innlegg: 10034
Lew_Ashby
16.04.21 09:35
KongOlav2: Lakers og Nets vil være absolutt verst. Clippers noe bedre og 76-ers best av de fire. Men Jazz ville vært morsomt. Der har de bygd et topplag uten verken signing av store FAs eller førstevalg i draften. Mitchell og Gobert var 13. og 27.valg i draften. Ingles var vel ikke draftet i det hele tatt. Bogdanovic var draftet i andre runde. Og Clarkson en relativt lavprofilert trade. Det er jo imponerende.

Vi er veldig enig. Av lagene som har en sjanse til å vinne i år ville jeg rangert de kuleste vinnerne av trofeet i år slik:

1. Jazz
2. Mavs
3. Nuggets
4. Philly
5. Bucks
6. Suns

Lakers og Nets dønn nederst.

KongOlav2

Innlegg: 45624
KongOlav2
16.04.21 10:54
Lew_Ashby: Vi er veldig enig. Av lagene som har en sjanse til å vinne i år ville jeg rangert de kuleste vinnerne av trofeet i år slik: 1. Jazz
2. Mavs
3. Nuggets
4. Philly
5. Bucks
6. Suns Lakers og Nets dønn nederst.

Ja, enig. Liker Mavs med Doncic og Nuggets med Jokic. Håper også at Mavs på litt sikt klarer å supplere Doncic og Porzingis ytterligere en eller to gode spillere slik at de blir en virkelig contender over litt sikt og kan forhindre at det blir for mye dominans fra LA- og NY-lagene fremover. De og 76-ers er vel kanskje den beste sjansen for at det skal skje.

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
16.04.21 13:08
KongOlav2: Håper også at Mavs på litt sikt klarer å supplere Doncic og Porzingis ytterligere en eller to gode spillere slik at de blir en virkelig contender over litt sikt og kan forhindre at det blir for mye dominans fra LA- og NY-lagene fremover. De og 76-ers er vel kanskje den beste sjansen for at det skal skje.

I prinsippet (om ikke annet), så er jeg enig med dere, vi kan vel si det sånn at den dagen LeBron og AD forsvinner fra Lakers, så er de ikke akkurat mitt favorittlag.

Men, og dette er viktig; det er mange av lagene fra de mindre byene som har, og har hatt sjansen til å lage noe stort, men mye udugelighet i FOene rundt omkring, for ikke å snakke om eierne. Jeg hadde helst ville sett LeBron hos Cavs og AD hos Bulls, samtidig vil jeg jo ikke de så vondt at de skal være i de organisasjonene. Cavs uten LeBron ville vært flere tiår med udugelighet! Se på San Antonio, det er mulig å få til mye i de mindre markedene også. Nå har for eksempel New Orleans og Memphis sjansen på å lage noe bra, men tviler på at de får det til..

KongOlav2

Innlegg: 45624
KongOlav2
16.04.21 13:43
Bagley-Towns: Men, og dette er viktig; det er mange av lagene fra de mindre byene som har, og har hatt sjansen til å lage noe stort, men mye udugelighet i FOene rundt omkring, for ikke å snakke om eierne. Jeg hadde helst ville sett LeBron hos Cavs og AD hos Bulls, samtidig vil jeg jo ikke de så vondt at de skal være i de organisasjonene. Cavs uten LeBron ville vært flere tiår med udugelighet! Se på San Antonio, det er mulig å få til mye i de mindre markedene også. Nå har for eksempel New Orleans og Memphis sjansen på å lage noe bra, men tviler på at de får det til..

Dog har jo ikke akkurat LA en dyktig toppledelse heller. De klarer jo å signe David og Lebron fordi de er DET største laget, basketens svar på Real M og Man Utd. Knicks har jo ikke vært i nærheten av noe slikt (overrasket over at Nets har klart å få til så mange, men får de først får tak i et kjempestort navn, er det enklere å få inn nummer 2 (og 3).

Jeg tviler på at vi får se særlig mange små franchiser vinne mesterskap på samme måte som SA gjorde. For rundt halvparten av de minste franchisene, tror jeg noe lignende som med SA neppe vil skje mer enn en gang per generasjon. Enten ved en eksepsjonelt dyktig ledelse, eller at de er LANGT over snittet heldige i draften over flere år. SA klarte det vha det første, mens Oklahoma klarte det bare nesten vha draften. 

Siden jeg ikke har bodd i USA eller har et "personlig" forhold til noen av franchisene er jeg egentlig mest ivrig på å holde med lagene som holder til geografisk i de plassene i USA jeg liker best. Da blir det Warriors og Trailblazers fra nordvest og Celtics fra New England. I tillegg blir det noe sympati med lag som jeg synes har gjort en god jobb og gjerne samtidig har spillere jeg liker. Dette blir nok ofte veldig midlertidige saker. 

Lew_Ashby

Innlegg: 10034
Lew_Ashby
16.04.21 23:07

Voldsom overtråkk for Donovan Mitchell tidligere i kampen mot Pacers. Heldigvis "kun" ankelen, mange fryktet at det kunne være alvorlig. Forhåpentligvis bare en solid overtråkk og 2-3 uker ute.

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
17.04.21 07:07

Som vanlig håpløst å få mye ut av en toppkamp, når Kawhi står over. Men man kan trygt si at Embiid bøllet Sixers til seieren. Wayoff-P med gode stats, men synes Rondo var god, som han har vært hele veien siden han kom til Clippers. Av overgangene/handlene i løpet av sesongen, så er Rondo til Clippers den viktigste dealen. Han var akkurat det Clips manglet. Ellers må man fremheve forsvarsspillet til Danny Green og Simmons i denne. 

Så det meste av Brooklyns kamp også, må si at KD ser enorm ut offensivt uten å fremtvinge noe som helst. Om Kyrie og Harden forstår at det er KD som skal lede dette laget, så er Nets temmelig farlige...

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
17.04.21 07:22
KongOlav2: Dog har jo ikke akkurat LA en dyktig toppledelse heller. De klarer jo å signe David og Lebron fordi de er DET største laget, basketens svar på Real M og Man Utd. Knicks har jo ikke vært i nærheten av noe slikt (overrasket over at Nets har klart å få til så mange, men får de først får tak i et kjempestort navn, er det enklere å få inn nummer 2 (og 3). Jeg tviler på at vi får se særlig mange små franchiser vinne mesterskap på samme måte som SA gjorde. For rundt halvparten av de minste franchisene, tror jeg noe lignende som med SA neppe vil skje mer enn en gang per generasjon. Enten ved en eksepsjonelt dyktig ledelse, eller at de er LANGT over snittet heldige i draften over flere år. SA klarte det vha det første, mens Oklahoma klarte det bare nesten vha draften.  Siden jeg ikke har bodd i USA eller har et "personlig" forhold til noen av franchisene er jeg egentlig mest ivrig på å holde med lagene som holder til geografisk i de plassene i USA jeg liker best. Da blir det Warriors og Trailblazers fra nordvest og Celtics fra New England. I tillegg blir det noe sympati med lag som jeg synes har gjort en god jobb og gjerne samtidig har spillere jeg liker. Dette blir nok ofte veldig midlertidige saker.

Skal dog nevnes at Lakers hadde noen år før LeBron kom hvor de ikke fikk noen spillere dit. Vil også si at Lakers har fått stablet en solid organisasjon på bena nå, Jeannie er en god eier, og Pelinka er blandt de bedre i sin rolle i ligaen. 

Systemet med draft og CAPen gjør jo at det er mulig for mindre franchiser å få ting til. I tilfeller som Pelicans, T-Wolves og Kings, så er det mer udugelighet, enn at spillerne går til andre plasser. Pels hadde alle muligheter til å skape noe med AD, men hadde på det tidspunktet en eier som ikke var interessert, Pels var kun en investering, og front office til de var like elendig. 

Helt enig med deg i siste del av det du skriver, ser ingen god grunn til at NBA fans i Norge skal binde seg til et lag i PL-stil. 

Redondo66

Innlegg: 7200
Redondo66
17.04.21 09:25

Mavs problemer på hjemebane fortsetter, taper mot NY i natt, blir nok playinn på mavs siden LA får AD tilbake

Small_boi

Innlegg: 6059
Small_boi
17.04.21 13:49
Redondo66: Mavs problemer på hjemebane fortsetter, taper mot NY i natt, blir nok playinn på mavs siden LA får AD tilbake

Randle var på jobb i natt, Mavs hadde ikke sjanse til å stoppe han. Er vel soleklar Most Improved nå?

1ChiBull1

Innlegg: 4927
1ChiBull1
17.04.21 14:19
Small_boi: Randle var på jobb i natt, Mavs hadde ikke sjanse til å stoppe han. Er vel soleklar Most Improved nå?

Burde få MIP

Speaking of Knicks

(Innlegget ble redigert 17.04.21 14:19)

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
18.04.21 07:22

En smule spesielt å se et oppgjør med det som skal være to topplag, men med ingen av toppspillerne. Lakers tok seieren mot Jazz, men så veldig relevant å dra noe ut fra kampen, er det nok ikke. For Lakers del så var det greit at Drummond kom i gang offensivt, og så bra skuddtrening for KCP og Schroder :) så får vi se om AD er i bedre fysisk stand når han snart er tilbake, det er det viktigste for Lakers for tiden....

Ellers mye gøy å se Steph vs Tatum, får håpe ikke det står for ille til med ankelen til Steph. For det kan bli en heftig duell om poeng tittelen i år mellom Steph og Beal, tror det kan bli noen elleville kamper av de to nå mot slutten av grunnserien. Det har så klart ikke noe med å spille vinnende basket, men underholdende blir nok den duellen ;)

Redondo66

Innlegg: 7200
Redondo66
18.04.21 07:27

Smart av Jazz, gir seier til LA for å sikre at de slipper å møte de i første runde

Suns dog, blir knust av Spurs

Draciger

Innlegg: 10339
Draciger
18.04.21 18:17
Bagley-Towns: Ellers mye gøy å se Steph vs Tatum, får håpe ikke det står for ille til med ankelen til Steph

Litt av en duell. Tatum gjorde seg virkelig ikke bort i denne duellen. Fett å se på.

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
18.04.21 19:39
Redondo66: Smart av Jazz, gir seier til LA for å sikre at de slipper å møte de i første runde

Sikkert veldig kalkulert ja. Måten man hentet inn 16 poeng i 4e og fikset OT tyder på det ;)

Synes det var en fin kamp, og langt over det man kan forvente seg med så mye nøkkelspillere ute.

 

Redondo66

Innlegg: 7200
Redondo66
20.04.21 07:23

Steph snitter over 40p og over 7 treere i siste måned etter nok en monster i natt

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
20.04.21 08:18
Redondo66: Steph snitter over 40p og over 7 treere i siste måned etter nok en monster i natt

Synes også at Dray og Looney gjorde en bra jobb på Embiid, selv om Joel fikk statsene sine. Men det er bare kult å se Steph om dagen.

Som forventet så fikk Lakers bank når starterne til Utah (minus Mitchell) var tilbake i dag. Og det var langt mere overlegent enn sluttresultatet viser. Lakers var jevnt over litt dårligere spiller for spiller, THT var den eneste som matchet motstanderen. 

Ellers hører ikke journalistene på når Vogel prater, vet ikke helt hvorfor de skulle tro at AD og LeBron skulle være tilnærmet klare, når headcoachen har sagt noe annet hele veien..

KongOlav2

Innlegg: 45624
KongOlav2
20.04.21 08:31

Hvor høyt nivå holder egentlig Draymond for tiden?

GS ble jo veldig satt tilbake da Klay igjen ble langtidsskadet og takket være den feite kontrakten til Wiggins (og tidligere Russel). De har jo tilnærmet null handlingsrom.

hgb

Innlegg: 1836
hgb
20.04.21 10:32
Bagley-Towns: Som forventet så fikk Lakers bank når starterne til Utah (minus Mitchell) var tilbake i dag. Og det var langt mere overlegent enn sluttresultatet viser. Lakers var jevnt over litt dårligere spiller for spiller, THT var den eneste som matchet motstanderen.

Drummond var jo solid i den forrige kampen, men mot Gobert blei det temmelig tynn suppe.  Schroder var også god sist, men temmelig usynlig i dag, mens Kuzma var usynlig sist (hvertfall lange perioder), i dag hadde han en ok kamp, syns jeg, men det var jo litt sånn garbage time-aktig nesten hele kampen.

Gledelig for Jazz å se at Royce O'Neale har funnet skuddet sitt litt igjen.  Han kommer til å spille solide minutter uansett, siden han er primærforsvarer på guard, og han er egentlig en god skytter (dvs, catch and shoot), men har vært helt miserabel i flere uker nå.

hgb

Innlegg: 1836
hgb
21.04.21 09:06

Harden har visstnok hatt et setback, han sliter jo med vond hamstring, og kan finne på å være ute helt til playoffs.  KD røyk jo også ut igjen fort, men antakelig mindre alvorlig.  Ser allikevel ikke bra ut for Nets, som jeg tror trenger hele gjengen for å være skikkelige contenders (men har de det, så er de vel den største favoritten).

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
21.04.21 09:19
hgb: Harden har visstnok hatt et setback, han sliter jo med vond hamstring, og kan finne på å være ute helt til playoffs.  KD røyk jo også ut igjen fort, men antakelig mindre alvorlig.  Ser allikevel ikke bra ut for Nets, som jeg tror trenger hele gjengen for å være skikkelige contenders (men har de det, så er de vel den største favoritten).

Pels med fullt lag klarte likevel ikke å slå de, noe som kanskje sier mest om New Orleans, men også kanskje litt om at Harris, Griffin, JGreen, Shamet er helt greie spillere de også. Defensivt synes jeg Nets er ganske middelmådige uansett hvilke spillere de har tilgjengelige, men klart, de har det høyeste potensialet offensivt med alle tilgjengelige. 

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
21.04.21 09:42
hgb: Drummond var jo solid i den forrige kampen, men mot Gobert blei det temmelig tynn suppe.  Schroder var også god sist, men temmelig usynlig i dag, mens Kuzma var usynlig sist (hvertfall lange perioder), i dag hadde han en ok kamp, syns jeg, men det var jo litt sånn garbage time-aktig nesten hele kampen.

Det siste stemmer godt med det jeg så, Mye av det Lakers fikk offensivt i denne kampen, er slik du får når et lag leder klart, og slipper seg noen prosent ned nettopp av den grunn.

Når det gjelder Lakers spillere bak AD og LeBron så spørs det helt hvilke forventninger man har, i vurderingen av de, og jeg var ganske skeptisk til alle inn denne sesongen; Schroder, Harrell og Drummond.

Harrell ser jeg ikke på en som kan være på parketten en gang i en del matchups i sluttspillet.

Drummond er en elite returtaker, men det er på mange måter alt han er.

Schroder er klart den mest interessante casen. Som jeg mente før sesongen, så er han meget interessant i en back-up rolle slik han hadde for CP3, og som en sekundær ballhandler når han spiller med LeBron. Derimot faller han ganske raskt sammen når han skal være sitt lags beste eller nest beste spiller, da er han helt middelmådig. Og det er jo derfor det er så sykt at han sa nei til 4år/84 mill dollar i Lakers. La oss si at han får 90 mill over like lang tid med Knicks eller Bulls, men der skal han i så fall være noe mye mer enn han er, og overhodet ikke verdt pengene. OK, han kan kanskje få mer penger en annen plass enn Lakers, men du verden han kommer til å få mye tyn og verbal juling. Han er stokk dum om han velger bort Lakers, der han faktisk har en rolle som han kan beherske når AD og LeBron er klar, men som man ser at han ikke kan prestere i når han skal være den primære i angrep.

(Innlegget ble redigert 21.04.21 09:42)

hgb

Innlegg: 1836
hgb
21.04.21 10:57
Bagley-Towns: Og det er jo derfor det er så sykt at han sa nei til 4år/84 mill dollar i Lakers. La oss si at han får 90 mill over like lang tid med Knicks eller Bulls, men der skal han i så fall være noe mye mer enn han er, og overhodet ikke verdt pengene.

Jeg har ikke fulgt med på den saken, men det er jo i endel tilfeller sånn at klubben er begrensa når det gjelder extension, men kan gi mer i free agency etterpå, og at Schroder gambler på at han vil få mer enn 4/84 fra LAL til sommeren.

Ellers enig.  Hvis han tenker han kan få 4/140 eller en annen vill kontrakt er det jo lettere å forstå, men det kan han vel ikke, går jeg ut fra.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg