Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NBA 2020/21

NYTT TEMA
TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
08.05.21 14:58

Forståelig det, var mest litt kødd fra min side :)

Men var det ikke litt samme i fjor rundt matching av laget for Vogels del, og at det ble helt andre og mer riktige valg når sluttspillet startet? Da var man også i en helt annen possisjon, og ga samtidig kanskje litt mer mening.

Det er i kamper som den i natt at man skulle ønske at Kuzma var den spilleren som kunne steppe opp. Men å bomme på alt når det gjelder, er ikke bra....

Ellers når man ser på Lebron, så kan dette være den andre av 3 sesonger der skader saboterer. Selv om det går desto bedre når han er hel, så er det en litt dårlig trend i takt med at årene ruller på.

Lakers var jo rimelig godt med også første året når han ble skadet. Det kunne vært spennende å sett hvordan akkurat det laget ville klart seg i et sluttspill. Kjenner jeg savner defensiven og energien til Ball.

Small_boi

Innlegg: 6060
Small_boi
08.05.21 15:56
1ChiBull1: Derrick Rose has turned back the clock during this New York Knicks streak.

Det er litt morsomt, for Rose er jo en herlig historie og Knicks gjør det veldig bra i de minuttene han spiller. Men ser man på statsene (som selvfølgelig ikke er alt), så er de nesten identiske med det de var i Detroit før traden, bare litt mer effektiv. Og svakere enn i fjor.

Det er kult å se han tilbake med Thibs og han virker å være på et bra sted personlig og føler seg hjemme i rollen. Men jeg går litt frem og tilbake på hvor mye av skryten han får som skyldes det narrativet og hvor mye som faktisk er det han gjør på banen.

hgb

Innlegg: 1836
hgb
08.05.21 21:59

Veldig morsom kamp mellom Jazz og Nuggets i natt, tok opp tråden etter playoffs i fjor.  Ingen Mitchell, ingen Conley, ingen Murray, ingen Barton, men fantastisk kamp av Bogey, MPJr var god, Jokic skøyt lite, men var fantastisk allikevel.

Gobert hadde forøvrig en helt utrolig blokk på en skikkelig sky-hook av Jokic.

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
09.05.21 07:19

Duellen mellom Steph og Beal er ganske heftig for tiden, så får vi se om Beal får orden på hamstringen, men vanvittige tall fra de for tiden. Og det er vel sykelig korrekt å si, men man skjønner jo også hvorfor Steph er så populær, mens andre trepoengsskyttere er minst like opptatt av å bli foulet når de skyter, så er Steph så mye mer en pure shooter, som genuint er opptatt av skuddet sitt, og ikke å springe inn i motstanderen. 

Nets berget seg ut av tapsrekken, med en seier mot Denver. Dog er jeg veldig tvilsom til dømminga der siste minuttene, litt rart at årets MVP ikke blir beskyttet litt mer av dommerne. Synd, i og med at det var det som til syvende og sist avgjorde denne. Ikke at jeg heier på Nuggets, men synes ikke de fikk en fair sjanse i clutchen. 

1ChiBull1

Innlegg: 4927
1ChiBull1
09.05.21 12:24
Small_boi: Det er litt morsomt, for Rose er jo en herlig historie og Knicks gjør det veldig bra i de minuttene han spiller. Men ser man på statsene (som selvfølgelig ikke er alt), så er de nesten identiske med det de var i Detroit før traden, bare litt mer effektiv. Og svakere enn i fjor. Det er kult å se han tilbake med Thibs og han virker å være på et bra sted personlig og føler seg hjemme i rollen. Men jeg går litt frem og tilbake på hvor mye av skryten han får som skyldes det narrativet og hvor mye som faktisk er det han gjør på banen.

Klart, han bærer ikke lag alene lenger som han kunne for 10 år siden..(Klar over at Thibs og rollespillerne bidro men ta en titt på 2010-12 Bulls rosteren og fortell meg at ikke Rose bar de Chicago lagene offensivt, Boozer, Noah og Deng var alle ute med skader langt ut i MVP sesongen for eksempel, Rose spilte med Keith fucking Bogans som sin 2 guard :p)

Men det han gjør i forhold til all motgangen er jo tegn på sinnsykt god work ethic og ikke minst 0 tegn til ego

Det jeg alltid har likt best med Rose og som gjorde han til min favoritt er uansett om han er MVP, eller borderline 6th man, så har han nøyaktig samme mengde ego, han er definisjonen på team player, han vil bare vinne.

New York er 21-8 når Rose spiller, før trade deadlinen var de 11-14 og dead last i offensive ranking, siden deadlinen har de vært ranked #13, New York sin offensive efficiency er 11.9+  når Rose er på banen, alt dette er såklart ikke bare pågrunn av Rose, men i de minuttene han har spilt har han virkelig bidratt

18 ppg, 4ast på 57%FG

45%3P på 3attempts

på 28MPG de siste 14 dagene, readjust disse tallene til 36 per game så ser du tall ikke veldig ulikt gamle dager

Per 36: 23 PPG, 5APG

Jeg ble skuffet når det var Knicks som tradet for Rose, jeg hadde håpet på en contender som Clippers, Bucks osv..

Men Knicks ser bra ut og det er såklart alltid gøy å ha Taj, Rose og Thibs på samme lag igjen.. NYK ser definitivt ut som en dark horse i playoffs 37-20, 4th seed i east, med Thibs sin defensive magic ligger de på #4 defensive ranking i ligaen

(Innlegget ble redigert 09.05.21 12:41)

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
10.05.21 08:00

Deilig å se når AD har tatt over de siste to kampene, det er bare å be pent om at han nå skal få være skadefri, for det arsenalet han har både defensivt og offensivt er helt unikt. KCP og AC også strålende, og så er Lakers inne på noe med Wes Matthews i det siste, la han primært være den som spiller forsvar mot det beste motstanderen har å by på, og så får eventuelle treere heller være et pluss. Føles som om Lakers startet i feil ende med Matthews, med å ha så mye fokus på longrange skuddene til han i starten. 

Lew_Ashby

Innlegg: 10037
Lew_Ashby
10.05.21 10:02
Bagley-Towns: Deilig å se når AD har tatt over de siste to kampene, det er bare å be pent om at han nå skal få være skadefri, for det arsenalet han har både defensivt og offensivt er helt unikt. KCP og AC også strålende, og så er Lakers inne på noe med Wes Matthews i det siste, la han primært være den som spiller forsvar mot det beste motstanderen har å by på, og så får eventuelle treere heller være et pluss. Føles som om Lakers startet i feil ende med Matthews, med å ha så mye fokus på longrange skuddene til han i starten.

Dere kan fortsatt fort klare å unngå play in-kamper nå, men da må dere helst gå 4-0 (men kan faktisk klare det med 2-2) de siste 4 kampene mot:

Knicks
Rockets
@Pacers
@Pels

Emm er det fullt mulig å klare dette, Lebron kan også være tilbake allerede mot Knicks.

Blazers har tie breaker mot dere, og er en seier foran, så de må enten gå 0-4, 1-3 eller 2-2 (om dere fikser hhvs 2-2, 3-1 eller 4-0) for at dere skal kunne passere. Blazers har en kamp i natt mot Rockets som de MÅ vinne, deretter har man:

@Jazz
@Suns
Denver

Selv om Blazers slår Rockets og vinner en av sine siste 3 kamper vil Lakers med 4-0 være på 6.plass og slippe play in-kamp mot enten Warriors eller Grizz.

Mavs har etter alle solemerker sikret seg playoffs, og må gå dårligst 1-3 mot Grizz, Pels, Raptors og Wolves for å være i fare for å havne bak Lakers, samtidig som LA kjører en 4-0 i sine resterende kamper. Spørsmålet for Dallas blir sannsynligvis om man møter Nuggets eller Clippers i første runde. 

(Innlegget ble redigert 10.05.21 10:03)

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
10.05.21 11:45
Lew_Ashby: Emm er det fullt mulig å klare dette, Lebron kan også være tilbake allerede mot Knicks

Problemet er at hver gang Lakers finner en rytme, så skal spillere ut eller inn av rotasjonen, og man må starte på nytt hele tiden. Selv med LeBron inn trenger de noen kamper på å justere seg. 

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
10.05.21 13:48

Det Lakers viser nå er litt av det man viste i sluttspillet i fjor, at man er dedikerte til 100% defensivt. Et par justeringer i forhold til hvem som inngår i rotasjon, så ser jeg ikke det som det viktigste hvor man havner bare man er innafor.

De 3 som mangler er alle gode defensive spillere når man vil.

KCP er ser mer og mer ut som spillere fra sluttspillet, og AD var helt enorm.

KTBFFH

Innlegg: 3675
KTBFFH
10.05.21 17:19

Det beste for Lakers er Playin turnering som seed 7, taper de 2 på rad så har de ingenting i PO å gjøre. 7-8 seed møter Jazz/Phoenix som etter min mening er bedre å møte enn Denver/Clippers om de skulle ende på 6 plass

hgb

Innlegg: 1836
hgb
10.05.21 18:24

Jeg tror Lakers heller vil ha Denver enn Jazz/Suns.  Nuggets uten Murray er ikke helt det samme.

Når det er sagt, så føler jeg at man nesten kan gå inn her med 8 lag som realistisk kan vinne hele driten.  Tror ikke så mange ville føle seg komfortable mot Mavs, Blazers har Dame og er vel rimelig friske igjen, Suns/Jazz har tross alt vært så gode at de må regnes med, Warriors med Curry som spiller kanskje sin beste ball noensinne er skumle uansett, og ingen avskriver LA-laga.

hgb

Innlegg: 1836
hgb
10.05.21 18:25

Per nå er mitt idealopplegg:

1. Jazz

2. Suns

3. Clippers

4. Nuggets

5. Blazers

6. Lakers

7. Mavs

8. Spurs (men det blir nok Warriors eller Grizzlies)

KTBFFH

Innlegg: 3675
KTBFFH
10.05.21 22:56
hgb: Jeg tror Lakers heller vil ha Denver enn Jazz/Suns.  Nuggets uten Murray er ikke helt det samme.

Absolutt, men sannsynligheten er stor for Clippers, Lakers blir ikke 5seed uansett og jeg tror Clippers tar 3 plassen, Denver er en seier bak dog. Spørsmålet er om Lakers vil ta sjansen på Clippers i runde 1.

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
11.05.21 07:20
Bagley-Towns: Magefølelsen min er også mer positiv til Milwaukee enn tidligere sesonger. For det første liker jeg at de har trøblet litt, det sier noe om at de har forstått litt mer om hva en sesong handler om. Så selv om det ikke har vist seg veldig tydelig hittil, så er Jrue inn en åpenbar forsterkning målt mot Bledsoe. Det trenger heller ikke være en ulempe at Giannis har hatt noen små skadekjenninger, og dermed blitt spilt forsiktig i perioder, det kan være greit at lagets største stjerne ikke er helt på felgen når ting begynner å gjelde. Fortsatt synes jeg repertoaret til Giannis er litt begrenset målt mot LeBron, Kawhi, KD, men vi får se :)

Noen som tør komme med en kvalifisert gjetting på hva som skjer med forsvarsspillet til Bucks til tider denne sesongen? Det er kamper de kollapser helt, og hvor en starting-5 med Jrue-DiVincenzo-Middleton-Giannis-BLopez ikke kan stoppe noe som helst. Det gir jo ingen mening, for det skal jo på papiret være topp-3 lag defensivt. 

 

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
11.05.21 22:28

Lebron stiller allikvell ikke i natt mot Knicks, men forventer å spille i neste.

Da fikk Skipp Bayles vann på mølla, da han i går callet nettopp dette og at Lebron ikke ville våge mot et Knicks på oppgang, sånn mtp hvordan han chocket på tampene i de siste kampene før han forsvant igjen. At kampene etter ble lettere for han, og en mykstart.

hgb

Innlegg: 1836
hgb
11.05.21 23:06
TrueTopRed: Lebron stiller allikvell ikke i natt mot Knicks, men forventer å spille i neste. Da fikk Skipp Bayles vann på mølla, da han i går callet nettopp dette og at Lebron ikke ville våge mot et Knicks på oppgang, sånn mtp hvordan han chocket på tampene i de siste kampene før han forsvant igjen. At kampene etter ble lettere for han, og en mykstart.

Det er jo back-to-back, så det var kanskje ikke så fryktelig aktuelt å spille begge uansett.  Jeg tror ikke noe på Skip sin teori her, må jeg innrømme.

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
11.05.21 23:09
hgb: Jeg tror ikke noe på Skip sin teori her,

Han er vel veldig anti Lebron så det skal man ikke. Men sikkert mye spill for galleriet bakom det.

(Innlegget ble redigert 11.05.21 23:10)

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
12.05.21 09:33

Etter 2 fine kamper, så kom det en ugly seier fra Lakers. Ikke akkurat overraskende med Thibs som motstander, men begge lag spiller ordentlig forsvarsspill, noe som alltid er deilig å se. Og så mye mer enn godt forsvarsspill kunne man ikke forvente av et Lakers, som etter Carusos skade, ikke har noen ren PG. THT og KCP funker sånn midt på treet som ballhandlere, så her var man helt avgengig av god defensiv jobb. AD selvfølgelig god i forsvar, men i det siste har også Wes Matthews virkelig tatt seg opp etter en begredelig sesong. 

Glad for at Vogel så og si ikke har med Harrell i en 8-mannsrotasjon, men spent på hva det vil bety for kjemien innad i laget, menhan er ikke god nok til å få spilletid i en objektiv verden. 

1ChiBull1

Innlegg: 4927
1ChiBull1
12.05.21 10:00

#1 og #3 defense i ligaen, slitekamp. Drose sin floater må være top 5 ever btw, hvor mange kasta han opp inatt? 10 stykk?

(Innlegget ble redigert 12.05.21 10:01)

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
13.05.21 07:27

Lakers ser ut til å ha gitt opp noe annet enn play-in kamper. Man er konservative både med LeBron og AD. På ene siden fullt forståelig, uten de to skadefrie, så har man ikke noe å gjøre i verken play-in eller selve sluttspillet. På den andre siden så kommer de ikke å få til å sette sammen et lag på nytt, det er for dårlig tid for det nå. Normalt sett ville jeg likt Lakers sjanser mot hvem som helst, uten å være samspilte, så tror jeg ikke det hjelper med alle tilgjengelige uansett. Dette får de ikke til uansett mot lag som i månedsvis har finpusset lagmaskineriet. Kampens høydepunkt var når banneret ble hevet, for det sportslige var usselt, men Houston enda er enda verre. 

Small_boi

Innlegg: 6060
Small_boi
13.05.21 10:32
Bagley-Towns: Lakers ser ut til å ha gitt opp noe annet enn play-in kamper.

De vinner i hvert fall og bør kunne ta de to siste mot et skadeskutt Pacers og Zion-løst Pelicans. Men det skal mye til å nå lenger opp uansett, siden de har ett tap mer og har tapt innbyrdes mot både Portland og Dallas.

Portland så ut som de var i fritt fall en stund, men så har de snudd det 180 grader og vunnet 9 av 10 siste. Har tøffe motstandere i Suns og Nuggets to siste, men det spørs om de er like motiverte.

Dallas møter et Raptors-lag i tankmodus og et småfriskt TWolves lag som har begynt å vise seg litt frem når de endelig kan stille fullt mannskap. Bør også kunne gå 2/2, men avhengig av Portland-tap for å klatre opp. 

Hvis det skulle bli helt likt mellom alle tre så har Dallas fordelen, fordi de er divisjonsvinner.

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
15.05.21 07:46

Interessant om Clippers ønsker å møte Mavs, spesielt siden det ikke er så lenge siden Doncic skapte mye problemer for de i sist sluttspill. Lakers mest sannsynligvis mot Warriors i play in, her kunne man selvsagt skrevet at man alltids kan risikere å treffe på en Curry som treffer på alt når det kun er en kamp, men det blir underordnet denne gang. For Lakers handler det mest om at de har enormt dårlig tid på å samspille seg. 

Sixers best i Øst som forventet, men jeg synes fortsatt at hvem som helst burde grue seg til å møte Miami, så jeg håper hardt Knicks går forbi de i løpet av helgen...

Redondo66

Innlegg: 7200
Redondo66
15.05.21 07:53

Gsw mot Grizz for nr 8 på søndag 21.30 

portland må vinne mot denver på søndag for å sikre nr 6, om denver vinner den kampen og lakers vinner sine siste to Denver møter Lakers i første runde, god grunn å spille med Bol Bol og resten av bench guys

Lew_Ashby

Innlegg: 10037
Lew_Ashby
15.05.21 13:25

Elsker play in-formatet. Mange kamper som betyr noe hele helgen 

Draciger

Innlegg: 10339
Draciger
15.05.21 15:34

Må påpekes The Big Three som ble presentert i Hall of Fame 2020, kall meg gjerne historieløs men det må være en av de mest solide trioene som har blitt hedret.

Snakker en trio som virkelig representerer den generasjonen de kom fra. Kulturen, vinnermentalitet og toughnessen er noen få stikkord som kommer til hodet når jeg ser tilbake på disse tre store.

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
15.05.21 20:17

Ikke så mye bra spill, men deilig å se Lakers med nesten fullt lag i kveld, AD kampens dominerende spiller i første halvdel :)

Lew_Ashby

Innlegg: 10037
Lew_Ashby
15.05.21 21:21

Da ser det ut til at Lakers kun er en seier mot et fullstendig havarert Pelicans og et Blazers-tap mot Nuggets unna sikret playoffs. Da møter man i så fall med stor sannsynlighet Clippers, og ikke LAC tar et mageplask mot hjelpeløse OKC.

Vet helt ærlig ikke helt hva jeg tenker er best for Lakers. En play in-kamp mot Grizz/Warriors hvor Lebron får litt kamptrening, og deretter møte Suns i runde 1. Eller rett mot Clippers i runde 1. Heller mot scenario 2, da en kamp mot feks Warriors er langt fra safe, men om jeg var Blazers ville jeg nok helt klart hatt lyst til å møte Suns framfor Clippers.

Eh, okei... Skrudde på Pacers-Lakers nå og ser at Pacers har gått på et run og at det er mer tid igjen enn jeg trodde. Seier til LAL ikke sikret her.

 

(Innlegget ble redigert 15.05.21 21:22)

Lew_Ashby

Innlegg: 10037
Lew_Ashby
15.05.21 21:29

Da er det nok over etter at Lavert misset på alt av treere siste 2 minuttene. 

Da blir det spennende å se hvem som møter Blazers/Lakers i kampen for 7.seed.

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
15.05.21 21:31

Ikke akkurat imponerende å slite sånn mot et Pacers som var uten sine fire beste spillere, men så klart greit å ha med alle gutta nå når sluttspillet er rett rundt hjørnet...

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg